A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Bex: story :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nem kő laptető, nem jött be

KépKép
KépKép
madar

süti pic-en

KépKép
KépKép
madar

ahhoz képest, hogy pár órája elköszöntem. Kép

KépKép
KépKép
madar

Nyah, én is nekilátok a somlóinak. ;)

Kép Kép
manósziget

ha eccerű a recept jöhet ... nyam :wink: :wink: :wink:

KépKép
KépKép
madar

na csemetéim hosszú séta után jó ideje alszanak, így sokmindent meg tudtam a pic-en nézni.
Ennyi pocakfotó és szüléskép és picibaba kép után majdnem máris vágyom egy negyedikre!!!!! ( de az utolsó hónapot valaki végigcsinálhatná helyettem....azt nagyon nem szerettem már :evil: )

Kép
Kép
tengdi

Csirkemellet felszeletelek,sózom, borsozom, pici olajon hirtelen megsütöm mindkét oldalát. Felöntöm pici vízzel, pici fehérborral és megvárom míg elfő és a husi szép halványpiros lesz. Akkor átrakom sütőlapra rá ananászt és sajtot, be a sütőbe míg a sajt ráolvad, pirul. Általában kukoricás rizst szoktam hozzá csinálni. Van mikor a maradék ananászt is megeszük hozzá. Nagyon hamar kész és párom szereti. Ha rég volt szól érte. :wink: de most ki akarom próbálni őszibarackkal is.
bex13

köszi,majd megnézem a tortát....

Madar mi volt az uh-n???????????????????

nálunk a somlói:piskótatészta felkockázva,vaniliapudinggal leöntve,nesquick kakaóöntet,megszórva dióval.tálaláskor tejszínhab.

sutimano76

de nem találom a szavazást :oops:

Kép
Kép
tengdi

Tengdi!

Dokumentumok, azon belül a zárt topikos és ott a levél alján van egy hivatkozás, azt bemásolod és akkor már szavazhatsz is.

Kép
babcika

ugye a bejelentkezés az album megtekintéséhez az kell, nem a nyilvános????

Kép
Kép
tengdi

Kezdek sokkot kapni!

Jancsika fárad, ezért írtó rossz, csúnyán beszél velem, parancsolgat, kiabál stb...Blankát nem hagyja aludni és kint is csak 30 percet voltunk,mert ő bent akart lenni, és én meg nem vagyok nyugodt, hogy én kint, ő bent... :?

Kép
babcika

Béna vagyok, hiába másolom be, nem találom a táblicskut. Segítség!
bex13

Nem táblicsku van, hanem ilyen szavazós izé, ha lelyebb görgetsz.

Kép
babcika

Süti: majd leírom, de nagyjából OK.
Most már tényleg pörgök ezerrel.

Figyeljétek a picasat!!! Zárt témában lesz ott hamarosan egy levél. :wink: :wink: :wink:

Most rohanok, bocs

pusz

KépKép
KépKép
madar

Móni, van kétféle somlói receptem... egy gyors és egy igazi. ;) Most ez utóbbit csinálom... finom a másik is, de azért csak az eredeti cukrászok által kitalált a legjobb. mondjuk macerásabb is... (pl. 3 különböző piskótát kell sütni, sk. vaníliakrém meg csokiöntet nem puding)
Most kezdem az összeállítását.

Kép Kép
manósziget

Manó, nászasszonyodnak küldesz majd kóstolót??? Meg a vejednek persze, kismenyed még nem eheti sajnos :D

Kép
babcika

Móni én azóta le nem szállok a picasa-ról, de hiába, bár a hamarosan tág fogalom ám, de én most nagyon ráérek... :wink:

Kép
babcika

hali!

most önző leszek:

segítség!!!!!!!!!!!!!!
letöltöttem a photoshop ingyenes próbaverzióját a cs2-őt, de nem tom telepíteni, mert sorozatszámot kér! milyen sorozatszámot, és az hol van????????????????????
Lécci valaki :!: :!:

most értünk haza csavargós-vásárlásból /nem tudtam, h ne vásárolj nap van, de szerintem más sem... 5ft volt a zsemle az ósönben, szerintetek? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: mint a barmok komolyan.... nagyon gáz...

visszaolvasás volt, de agyam,mint szita, bocsi :oops:

vicger

Tengdi,olyan nagyon jól néztek ki!!! :wink:

Kép
v.andi

Most csak erre az oldalra reagálok, visszaolvasni esélytelen, most jöttünk meg...

Én is mosolyogtam, hogy ma van a "Ne vásárolj semmit" nap, erre mi pont ma vásároltunk hónapok óta a legtöbbet. Pl. Ikeában voltunk, szerintetek? (Ugyan ezek nem felesleges vásárlások voltak, mert nem veszek összevissza dolgokat, hanem a már eltervezetteket vettem meg (etetőszék, ágynemű Dorcinak, lámpa), na jó, lábtörlőt nem terveztem venni, az épp csak nem volt és kellett.)

Manó!
És volt időd igazi somlóit csinálni? Én csak egyszer olvastam el a receptjét, de már abban is elfáradtam.. :D
A gyorsra viszont kíváncsi vagyok (csak legyen nagyjából somlói íze).

Bex!

Nem mindenkinek jön be a hús gyümölccsel, de nálunk a család szereti. Ilyen barackos csirkemellet én szoktam, és finom.

Astrid

Kép
astrid

Sziasztok!

Azt mindig elfelejtem írni, hogy

Katáknak utólag is nagyon boldog névnapot

Taranee, Annádnak nagyon boldog szülit

Bibi, nektek pedig nagyon boldog házassági évfordulót kívánok :) :)

Csajok, felőlem lehet zárt, de tényleg csak egy helyre írjunk, mert kettő nem menne.

Manó, akkor férjurad kreál nekünk valami hiper szuper titkosat? :lol:

Megnéztem a többi képet is a pic-en, nagyon jók
Vendég

köszi Andi, de sajna én csak néztem :cry: :cry: :cry:
na de majd fogyás után!!!!! még teszek majd képeket fel, a legrémesebbet is fel fogom.
Na de már rájöttem jó ám nagyon pocsékul kinézni, mert akkor ahogy az ember javul vissza onnan, állandó sikerélmény és jókedv kíséri ezt a folyamatot.. :lol:

Kép
Kép
tengdi

[quote="manósziget"] írta:manósziget
[quote="spickey"]
írta:
spickeyAkár találós kérdés is lehetne: Szerintetek az hogy lehet, hogy Nóci szülés óta nem nőtt? :roll: :roll: A 2 hós jelenésen ismét 60 cm-t mértek. (annyival született. Egyébként már 3-6 hós cuccokat adok rá.) :wink: :wink:

Az úgy lehet, hogy másképp mérik. Születéskor minden görbületén át vezetve mérik meg, most meg a tényleges hosszát, kinyújtott lábakkal...

Manó köszi a választ :!: Én is hasonló "turpisságra" gondoltam! :wink: :wink:

spickey

Sziasztok!

Szavaztam, bár én nem igazán értem, hogy miért kellene zárt topik :oops:
Ott se fogok másként, mást leírni, mint itt :wink:

Boboka
Ismerőseid egyáltalán honnan veszik, hogy fórumozol :?:
(én nem szoktam ezt hírdetni :wink: )
És azért mert valaki kismama nem következik belőle egyenesen az, hogy fórumozik is!

Viki
IWIW se a népességnyilvántartó! Ott is lehet hantázni :cry:
Manapság képet se nehéz szerezni :? :cry:
(Honnan tudod, gondolod, hogy én valódi vagyok? Lehetek valami pszichopata is :wink: )
Vendég

Zárt topikhoz babanet alighanem kilőve...

[quote="apa"]S írta:apaziasztok, eljutott hozzám annak híre, hogy zárt topikon gondolkodtok. Általában ez a kérdés meg szokta osztani az embereket és bevallom, hogy én is lebeszélnélek titeket erről az ötletről. Vannak oldalak, ahol támogatják a zárt topikok létrehozatalát, néhányan kipróbálták, majd többnyire vissza is tértek a Babanetre. Nem szívesen csinálok ellenreklámot, de a teljesen megbízhatatlan működés, valamint a vírusosság túl nagy ár a zárt világért.
Mi itt a Babaneten több okból sem támogatjuk a zárt topikokat. Tíz évvel ezelőtt úgy gondoltuk, hogy közösségi oldalt hozunk létre, olyan felületet, ahol mindenki megtalálhatja a segítséget, a sorstársakat, azt a mikroközösséget, amelyben jól érzi magát. Akár ír, akár csak olvas... Gondoljátok, hogy a ti csapatotok lehetne ilyen jó közösség, ha a 2009 januári topikindítás után bezártátok volna a kapukat? :D
A Babanet Társalgójába naponta közel 8 ezren járnak, 2500-3000 beírással. És még az ilyen nagy számok mellet sem szokott előfordulni, hogy valakik visszaélnének információkkal, vagy fotókkal.
Azokat az eseteket, amikor egyesek a névtelenség álarca mögé bújva minősíthetetlenül viselkednek, mi kezeljük. Tíz év alatt már nem egyszer megvédtünk közösségeket, és ha jelzitek nekünk, akkor ez megtesszük a jövőben is. Nyugodtan folytassátok a topikotokat, írjátok le örömeiteket, bánataitokat, tegyetek fel fotókat, nyugodtak lehettek abban, hogy itt a Társalgóban biztonságban vagytok.
Ha van valamilyen kérdésetek, jelezzétek. Privát üzenetben gyorsan elértek.

Bízom abban, hogy nem az indokolatlan félelmek nyomják rá bélyegüket a klassz topikotokra! :)

apa voltam... :D
Vendég

Rita, múlt hét péntek óta van manducám :)
Úgy vártam mint kisgyerekek a karácsonyt, erre nem tudom használni illetve Niki nem marad meg benne. Ha addig jó kedve van, beleteszem és rögtön elkezd sírni :cry: :cry: :cry:

Ti az ülésszűkítőt meddig használjátok / használtátok?

Hogy veszed fel egyedül, mert nekem még az is talány... ennyire béna vagyok :oops: :oops: :oops:

előre is köszi

Kriszti, nagyon jó kis rucikat szerváltál, tuti csini leszel, lesztek bennük.

Nekem is csak be kell szereznem egy nadrágot, nagyon gáz vagyok, nincs is kedvem kimozdulni itthonról...
Anyuék végül is nem jöttek csüt-ön, apum még mindig be-be lázasodott, így cipőt sem tudtunk elmenni venni (nem akartam Ninit vásárolni vinni ha nem muszáj), de holnap már mindenképpen elmegyünk hármasban, nincs mese.

Bocs, hogy most másra nem, nagyjából elolvastam mindent, csak nem emlékszem semmire
Vendég

Ja, a picre feltett doodle-s táblicskut a topik szavazásról nem tudtam megnyitni, nektek sikerült?

Kata, gratula Lőrinc méretekhez :)

Viki, tényleg hiperszuper tejecskéd lehet, hogy a kiscsajszid ilyen szépen növöget :wink:

Ja, elkezdtem szedni az utrica utrenst. Jól értelmezem, hogy kb. egy hétig kell szedni napi kb. 2x5 vagy 3x5 bogyót?
Vendég

Hahó Istennők!

Először is!! MADAR, köszönjük a vendéglátást, nagyon jól éreztük magukat!! Sajna nem mindenkivel tudtam sokat beszélgetni, remélem hamarosan pótolhatjuk!!!!!!!

Képek fantörpikusak Picasán!!! Nagyon tetszenek!! Hiába csajok, jó kis csapat vagyunk, babástul, tesóstul, apikástul együtt!!! :wink:

Etetőszékben mi még nem gondolkodtunk, de elmentettem Astrid szempontjait, nagyon hasznosak!

Kriszti, jó holmikat vadásztál!!

Süti!!! Tudtam, h elfelejtettem!! A hajad szuper jó!!! És hogy meg tudod csinálni, külön gratula, én abszolút anti-frizurakészítő vagyok!!!!

Zárt topik, igazából nekem mindegy… két helyet nézni viszont nem bírnék… és itt én úgy szeretem, de ha a többség menne zártba, naná, h nem tudtok lerázni :D
Kényes ügyekben inkább köremailre szavazok.
Zártat csak tagok olvashatnak, nem? Pont ez a lényeg… én olvasgattam, mielőtt csatlakoztam, anélkül nem tudom, akarnék-e.
Nem értem, már van valami jelölgetős a Picasán?

Bex, de édes vagy!!! Lehet rossz képeket, hajaj, de profi fotósok felülkerekednek a rossz (széles :D) anyagon :D
Bex, Süti – szégyenlősen pirulós szmájli

Viki, azta, Dórika szép nagy!

Tengdi!!!
Az a kép Princesáról fájt :D
Meghívás, minden meghívás mindenkinek szól!!!!!!!!!!!!!!!!!
Picasás elérhetőséged közben látom lett, de szóljáááááááá, nem direkt nem kaptál!!!!

Kispiskótakatatesózsú, én is nagyon örülök, h megismerhettelek! :wink:

Jó az online főzőcskézés!! Én nem bírok, mert nem laptopom van, az még hagyján, de egy emelet választ el a konyhától, nem bírok fel-le rohangálni!!

Mabe, én tök zizi vagyok, ezt ki is írta? :D :lol:
Tartalma oké!

floranan

Szavaztam én is

floranan

Boboka
Én kimásoltam a címet és úgy nyitottam meg!

Floranan
apa---babanet egyik főmuftija... én pl a chat-ról ismerem :wink:
(hihi... elárultam...időnként szoktam a chat-en is lenni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Vendég

hát nem segít senki :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

zárt topik:
kinek az apája írta ezt?

kezdek összezavarodni...

olvastam a picasán, sajnálom, h ilyen kellemetlenségek fordultak elő, tényleg nagyon bosszantó tud lenni :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: tudom milyen, ehhez még fórumozni sem kell. Enyém anyós pl szülés után, mikor jött kb másfél hétre, megkérdezte, hogy : És, tisztulsz ? :shock: :shock: :shock: khm... szerintem ez egyéni probléma, nem tartozik másra, csak rám. na mindegy..

A topik bezárását én nem támogatom, megmondom miért. El sem tudjátok képzelni, hogy mennyien olvasnak bennünket! Sorstársakról olvasni, ötleteket gyűjteni, a többi baba fejlődését követni, hasonlóságokat felfedezni, ez mind mind nagyon fontos egy anyának, akár első gyermekes, akár több gyermekesről van szó. Az, hogy nem jöttek, s köszöntek be, nem mindenki szeret megnyilvánulni, hozzászólni, inkább csak csendben olvasni. Ez a topik egy nagyon értékes oldal, nem csak miattunk, hanem a nyűgjeink, az örömeink és a problémáink miatt.
Megoldás lehet egy blog létrehozása, ahol mindannyian társszerzők lehetünk, nem fórumként működve, pörögve, mint ez, hanem naplóként, ahova leírhatunk minden titkos, személyes, vagy kevésbé személyes dolgunkat ami csak foglalkoztat bennünket, s ehhez kommentekben szépen hozzá lehet szólni, visszaolvasható, képeket lehet feltenni, linkeket menteni stb, de hiszen tudjátok, hogy miről van szó.
Én ezt a megoldást támogatom, blogként működve még kezelhető is a több gyerekesek számára is, és a csendes olvasók sincsenek kizárva, a babanet lényege sem sérül.

Hékás, segítsetek már photoshop ügyben!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

vicger

Kriszti, sajna nem tudom, esetleg, ahonnan letöltötted, a progi leírásában szokták leírni a kódot, ha kell!

floranan

Kriszti én segítenék, de nemtommmmmmmmmmm :lol: :lol:

Kép
babcika

Kriszti én segítenék,de nemtok :( ,én is töltöttem le ,de nekem nem kért ilyet,viszont nemtom melyiket,mert már le is törlődött mikor rendszervisszaállítást csináltam.......

sutimano76

Honnan tőtötted, akkor megpróbálom én is és úgy hátha összehozzuk!!

Kép
babcika

ügyi vagyok nem kell már segíteni :)

vicger

Attól még engem beavatnál, mert én is letölteném!!! :lol: :lol:

Kép
babcika

hááátén ezt nem értem.......
igaz hogy nekünk van plusssz egy kutyánk akit mondjuk vegyünk fél gyereknek......de aaaaaakor sem bírok eeeennyi mindent csinálni mint ti....
mit csinálok rossszul? nekem semmire nincs időm...
főzni meg.......hajjjajj
hát max ha dorki elaludt.... minden este 6 után....
nade előőőőttteee?????? kizárt.

meg gyorsan elkészíthető nála a berakom megkevergetem elvan magától suttty kész is:))))))))
nem ám itt sütöm kicsit beteszem ott sütöm aztán megpakolom aztán hajjjj.....
össsze kell szedjem magam.....nem ér hogy ti szuperháziasszonykodtok én meg csak ....nem is tudom....micsinálok én egész nap?

ja mano tali - amint kijutunk ebből a toroknozi cuccból összefutunk:)))
csak ugye mivel a város szinte 2 végén lakunk babakocsival oda meg vissza szinte annyi idő hogy amint odaérünk már indulhatunk is...- pláne itt a belvárosban ahol komolyan mondom 20 percet rá kell számolnom mindig az átkelések miatt... brutálul nem enged át senki....
szóval nnna csak azt akartam mondani hogy lehet könnyebb megszervezni egy egyszeri talit messzebb kocsival mint azt hogy mi összefussunk
bár ahogy dorki most cseperedik és nincs pocakfájás jobban merek kimozdulni.... idáig a nem tudni mikor robban a bomba szindrómám volt séták alkalmával:))))
de most már lányzó ha felébred akkor néz nagy szemekkel és magyaráz:))) így én is bátrabban indulok el:)))

képek szuperek:)))))

de mi ez a szavazásos mizé? tényleg kezd olyan parám lenni, hogy hiába olvasok olvasok....mintha oldalakat hagynék ki
vagy skizo vagyok vagymi

KépKép
dorkamartini

meg van a kód, már csak hely nincs a proginak :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: óóóóóóóóóóó h azajóédes....

azért köszi csajok :)

vicger

[quote="vicger"]h írta:vicgerát nem segít senki :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

zárt topik:
kinek az apája írta ezt?

kezdek összezavarodni...

olvastam a picasán, sajnálom, h ilyen kellemetlenségek fordultak elő, tényleg nagyon bosszantó tud lenni :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: tudom milyen, ehhez még fórumozni sem kell. Enyém anyós pl szülés után, mikor jött kb másfél hétre, megkérdezte, hogy : És, tisztulsz ? :shock: :shock: :shock: khm... szerintem ez egyéni probléma, nem tartozik másra, csak rám. na mindegy..

A topik bezárását én nem támogatom, megmondom miért. El sem tudjátok képzelni, hogy mennyien olvasnak bennünket! Sorstársakról olvasni, ötleteket gyűjteni, a többi baba fejlődését követni, hasonlóságokat felfedezni, ez mind mind nagyon fontos egy anyának, akár első gyermekes, akár több gyermekesről van szó. Az, hogy nem jöttek, s köszöntek be, nem mindenki szeret megnyilvánulni, hozzászólni, inkább csak csendben olvasni. Ez a topik egy nagyon értékes oldal, nem csak miattunk, hanem a nyűgjeink, az örömeink és a problémáink miatt.
Megoldás lehet egy blog létrehozása, ahol mindannyian társszerzők lehetünk, nem fórumként működve, pörögve, mint ez, hanem naplóként, ahova leírhatunk minden titkos, személyes, vagy kevésbé személyes dolgunkat ami csak foglalkoztat bennünket, s ehhez kommentekben szépen hozzá lehet szólni, visszaolvasható, képeket lehet feltenni, linkeket menteni stb, de hiszen tudjátok, hogy miről van szó.
Én ezt a megoldást támogatom, blogként működve még kezelhető is a több gyerekesek számára is, és a csendes olvasók sincsenek kizárva, a babanet lényege sem sérül.

Hékás, segítsetek már photoshop ügyben!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

én úúúúgy, de úgy segítenék ... de én sem boldogultam vele ... :oops: :roll: :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Kriszti :roll: :lol: :lol: ügyes vagy

A Kriszti által felvetett blog nem rossz ötlet,sőt!!!
Az tudna úgy működni,ha van olyan téma,megbeszélnivaló,akkor fel tudjuk hívni egymás figyelmét arra,hogy oda bejegyzésre került valami,és kommentelni lehetne.Így nem kell folyamatosan 2 helyen olvasni.Mivel többen blogolunk,nem okozna problémát létrehozni.

Kép
v.andi

Kriszti,én a photoshop helyett ezt töltöttem le:
http://www.getpaint.net/

Majdnem ugyanaz,és free.Talán kevesebb helyet is foglal

Kép
v.andi

Én személy szerint mindenben benne vagyok, csak maradjon a jó csapat, de ha ez a blogos dolog ok, akkor majd mondjátok el ,hogyan működik stb, ebben egyelőre analfabéta vagyok.. :lol:

Kép
babcika

titkos

asszem két oldal.... legyen az blog vagy chat vagy skype vagy bármi sokunknak nem menne (pláne ha elkezdek szuperháziasszonykodni mint ti:))))) ..nna akkor már végképp nem)

viszont azt is érzem, hogy itt sokan nem mernek elmondani "mindent" amit amúgy magunk közt..egymásnak elmondanánk....

az, hogy ki merít a fórumból.....
most bunkó leszek..... - nem érdekel
van egypár fórum ....meríthetnek még ezer meg ezer fórumból

Ezennel felhívom a zugolvasóink figyelmét:))))) akció!
aki még most csatlakozik a fórumhoz ingyé bekerül a titkos verzióba is:))))
különben is hátha ezzel páran kedvet kapnak...:))) mer nem utálunk mi senkit... nem erről van szó..
csak úgy érzem olyan jó csapat lettünk hogy olyan dolgokat is megosztunk egymással -bár sokunkat csak syberként ismerjük amit idegennek nem mondanánk el.....
és korántsem hiszem, hogy ez nálunk a fórum bezárását eredményezné...
én azt látom hogy összejött pár ember.... együtt voltak jóban rosszban olyan dolgokon mentünk át együtt amik a legszebb hónapjai egy nő életének és most eljutotunk oda
hogy már egymás barátai is vagyunk....
és eszerint szeretnénk egymással beszélgetni...
nem titkolózni....
őszintén minden témában megnyílni egymás előtt..

többre vágyunk...

ez baj lenne?
nemhiszem....

jajj de okoskodnék még...:))) de dorki felébredt...- az asztalos felébresztette:))) ezzzeeeek a munkásemberek... csak a gond van velük..:)))

KépKép
dorkamartini

Timi, a blog tök egyszerű. Kapsz egy felhasználónevet és egy jelszót. Aztán belépsz a blogba és elolvasod ;) s egy ilyen blog nem fórumként műkszik, tehát ez követhető a szuperelfoglalt háziasszonyistennőknek is, ellentétben a fórummal.

Szerintem meg nincs jogunk zárttá tenni ezt a topikot. mert hogy ez a babanet, egy nyílt oldal, eleve így indultunk neki, hogy tisztában volt vele mindenki, hogy bárki elolvashatja, hisz pont ez a lényege ;)

vicger

Frissítettem az adataimat a pic-en, beírtam a hiányzó dolgokat...

Astrid

Kép
astrid

Na most vagy leírom, vagy lekeverek egyet a nagyomnak, a kicsit egész nap nem hagyta aludni, most már végre elaludt szegény a fáradtságtól,hát nem felkeltette, na most magamban szidom az ősi mesterséget űző nőnemű felmenőjét ( hajtépős smily). :evil: :evil: :evil:

Kép
babcika

Babcka,Jancsikának üzenem : Kép :lol:

Kép
v.andi

Atinak ma elővettem a bilit, a pelust meg le, s már kétszer belepisilt a bilibe !!!!!!!!! :D :D :D :D1x meg mellé :) Édes pofa, mert rá nem ülne, hanem fölé guggol :) :)

Andi, köszi a linket, még rábízom apjukra, hátha meg tudja bűvölni...

vicger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: