A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Kinek milyen etetőszéke van? Mire kell odafigyelni esetleg a vásárlásakor? Tapasztalatok?

fogzás: férjemnek már 4 hónapos korára volt foga :?

t-pk

Kata, nekünk Ikejás van, ez

Kép

+ párna hozzá

Kép
babcika

HellóHalló,
Madar, nem tudtam tegnap már reagálni, 12-13 között érkezünk... most kajcsizik KisEmber, azt összecuccolunk , s jövünk!!

Tpk Bódóttágos Névnapot Neked icicpici csúszással!:D

Kép

Kép
móka:)

Kata... nekünk még nincs etetőszékünk.... :shock: :shock: :shock: :shock:
vikiviktor

egykezezek :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll:
vikiviktor

Máté baba gyönyörű... ez a nézés.... :shock: :lol: :lol: :lol: Rita ollllllllllan szépen fogalmaztál... hüpp hüpp...

Lőrinc baba is csodaszép!!!! :) :) :)

Kriszti... Te pedig itt kérem ne tessék má olyanokat írni hogy ígymegúgynézekmáki.... hááááát Te csaj Te fantasztikusan nézel ki... ollllllllan kisugárzásod van.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nagyon szép családod van...!!!! (ja és természetesen nyugodtan lehet jönni panaszkodni.... :wink: :wink: )

Vera... védőnő monnyon le... :twisted: :twisted: :twisted:
vikiviktor

Enyim babó épp tojik a kiságyba... hallom ahogy nyög.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Talisok dejó Nektek!!! Minnyá találkoztok... húúúúúúúúú de izgi... soksok képet készítsetek.... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Na mivan Babcika... én itt vagyok... s Te???? :roll: :roll: :roll: :roll:
vikiviktor

gyors Kép ....
vikiviktor

Mi is vagyunk... Bár a zajszint alapján már egyiknek sincs semmi baja. (Húúú, nem is tudom, mit kívánjak, csendet vagy zajt. Mondjuk a csend-egészség párosítás lenne a legjobb, de az nem nagyon működőképes. :D:D)

T-pk!

Az alapkérdés, hogy mikortól szeretnéd beleültetni (van-e alternatív lehetőség addig, amíg nem ül biztosan, de lehet benne etetni), csak etetésre használnád-e, vagy egyébként is ülnének benne.
Babci által mutatott Ikeás szerintem nagyon praktikus (műanyag, könnyű), de csak az etetéshez, egyébként üldögélni benne nem igazán. És nem összecsukható (mondjuk nem is túl nagy). Plusz gyerekkel együtt nem nagyon huzogatható.
Nekünk kettő is van, a 2. gyerektől volt mindig két eteőszékes korú gyerekünk.
A "mindent tudó" másik véglet van, de nekem kellett, hogy már azelőtt is tudjon benne ülni, hogy ténylegesen stabilan ül, gyerekkel együtt könnyen mozgatható legyen, plusz öv is kellett bele, mert nem minden pillanatban tudok ránézni (ez még Dórinál nem annyira kérdés, majd akkortól, ah már ki tudna mászni).
Az összecsukhatóság nem volt érdekes.
(Most tervezek egyébként egy Ikeásat is venni, mert a kisfiam még nem akkora, hogy jó lenne neki a sima szék, de az ő etetőszéke nagyon szét van (az már 10 éves, 4 gyerek használta) és kellene valami olcsó, de praktikus.)
Szempontok:
- összecsukható: csak akkor, ha tényleg van módod elrakni, nálunk mindig az asztal mellett van, nem is tudnám hova rakni, így ez nem kellett
- magassága állítható: fogod-e nem asztal mellett etetni, ha nem, akkor inkább az asztalmagasságot érdemes megmérni, hogy ne lógjon túl vagy ne legyen alacsony az ülés, de nem érdemes, hogy állítható legyen
- tálca (kettő csak akkor, ha nem etetésre is használva van a szék)
- kerekek: ha mozgatni akarod (ez nekünk kellett)
- dönthető: akkor, ha akkortól akarod használni, amikor még nem ül stabilan a baba
- öv: mindbe!!
- belső párna: jó lehet, főleg ha műanyag, de a szövet csak addig, amíg nincs benne etetve a baba.
Nekünk egyébként az egyik ilyen, de mint írtam a funkciók egy részét nem használjuk (összecsukható, magassága állítható), csak pl. a dönthetőség és a mozgathatóság fontos szempont volt.
Kép

Astrid

Kép
astrid

az "itten maradtaknak" hozok képeket!!! becsSzó!!!

szép napocskát!!!

Kép

Kép
móka:)

Nekünk ilyen etetőszékünk lesz,ajándékba kapjuk:

http://giraffeclub.hu/etetoszek.php

Talisok!!!!Várjuk a bejelentkezést. :D
Vendég

Mi etetőszékünk valóban csak etetésre jó, nem összecsukható, hanem szétszedhető, vagyis lábak kihúz és elrak a szekrény mellé, mögé stb. :lol: :lol:

Én is álmodom ilyenekről, mint a tieitek, de sajna nem lesz. :( , viszont Jancsi fiamnak sosem kellett ,így azért nem bánkódok felnő nélküle is.

Ikejásnak nagy előnye az ára, valami 3000 Ft. körül van.

Kép
babcika

Hol vagytok??? :roll:

Kép
babcika

Na, sziasztok, vagyunk már sokan: BEx, Scooper, Anna, Bibi, Süti, Andi, Flora ... és most rohanok kaját elővenni, de gép itt, bárki garázdálkodhat.

KépKép
KépKép
madar

Talisok én nem várom el, hogy bejelentkezzetek!!!! Inkább jól csacsogjátok ki magatokat!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dorka... ismét mesésneted van.... az előbb engem is ledobott... :? :? :?

Manó... Te ma jól kisétálod magad???? :lol: :lol: :lol: :lol:

Dórát kitettem a teraszra babkocsiban... de olllllan nyugtalanul alszik... biztos a hüle szél miatt.... :? :? :? :? :?
vikiviktor

Madar! Kösz, hogy gondolsz ránk, és én sem várom el,hogy közvetítsetek természetesen, csak jólesik,hogy eszetekbe jutunk, bár ezt én ki is követeltem :roll: :?

Kép
babcika

Babci!

Na ez az, ami miatt igazán ne bánkódjál! :):) A gyereknek teljesen mindegy, miben eszik, alszik, sétál. Ezek tárgyak.
Én csak azért vettem meg ezt a széket (meg az előzőt is), mert tudtam, sok gyerek használja majd (Dóra már 3. gyerekként használja), és akkor legyen olyan, ami igényeinknek teljesen megfelel. Mint írtam, az előző székünk 10 éves. De most már újabb ilyet én se veszek, csak Ikeásat, pedig még kell etetőszék Én az Ikeásat nagyon praktikusnak tartom bizonyos kor fölött, és az ára nagyon-nagyon baráti. :):) (Megnéztem, 3490 Ft + a tálca 1000 Ft (ha kell, nekünk nem).)
De egy darabig (amíg etetni kell, nem ül stabilan) lehet etetni autósülésben, pihiszékben vagy akár a saját ölünkben is.

Astrid

Kép
astrid

Mi még jutányosabban jutottunk hozzá, amikor az egyik barátunk az ikeában járt akkor hívott,hogy az akcióban úgy van, hogy Tálcástól, párnástól volt 4000 Ft. Na le is csaptunk rá.

Kép
babcika

Lina... megtaláltam az etetőszéketeket... (a leendőt.... :lol: :lol: :lol: ) összeakartam hasonlítani az árakat... de a tied oldalon nem találtam.... :? :?
http://aprosagokboltja.hu/shop_artdet.p ... md008_red2
vikiviktor

én ezeket nézegettem...

http://brendon.hu/Products/List/etet%C5 ... Peg+Perego

bár iszonyat áruk van... :? :?

t-pk

Kata... ugyanerre jutottam én is... iszonyat árak vannak.... :? :? :? :? :? :oops: :oops:
vikiviktor

Nooo asszem kicsi Moncsicsim mélyen alszik... (kopp kopp kopp) s én is arcra esek.... :wink:
vikiviktor

Vikiviktor:az ára hasonló máshol is.18e és 25e között mozog,de szerencsére ajándék lesz. :D Különben én is olcsóbbat vennék.
Vendég

Sziasztok!

Mind4 gyerek alszik, homloktörlős szmájli. :wink: Azt hittem nem sikerül mindet egyszerre letenni, de! Olyan ügyi vagyok!

Köszi a dícséreteket és a kedves szavakat Mátéval kapcsolatban, jól esett. Kriszti: A te mondataidat meg is könnyeztem, köszi... :) :oops:

És hogy picim ne csak a szépségéval hódítson, így büszkélkedem: ma reggel már nyúlt a pihiszék játékaiért, először életében. Úgy tűnt szándékosan csinálta, remélem is. :wink:

Etetőszék: Már egyszer felraktam a képét, mindjárt megint. Szerintem ha olyat kerestek, ami mindent tud, amit Astrid felsorolt, akkor ez a legjobb választás, mert bár nem annyira designos, mint a peg peregok, de legalább fele annyiba kerül. Minket 3 éve szolgál ki (már Andrisnál a hozzátápit ebben kezdtük), és semmi baja, mintha új lenne. Minimmanóban vettük.

http://www.minimano.hu/termekeink/babae ... _raya.html

Nekünk kék kockás van.

Kép

Kép
hgrita

Anno én azért vettem PP-t, mert az tudta azt, ami kellett. Ma viszont annyifajta kapható, ami szintén tudja és jóval olcsóbb, hogy nem biztos, hogy érdemes a PP márkanevet külön megfizetni, ha a termék nem tud annyival többet.
Majd jönnek a lányok, valaki már linkelt be egy PP képességű ülést, ami jóval olcsóbb volt.
De több mindennel így vagyok, anno azért vettem Kenguru Gold ruhákat, mert azok jók voltak, és pl. a Tescoban nem árultak jó minőségű rucikat. Ma viszont a Tesco-s bodyk nagyon jó minőségűek, és csak azért, mert valami márkás, nem veszem meg többért. Szerintem nem ciki... :D:D

Astrid

Kép
astrid

Ekkor kezdte használni Andris, de már előtte is ücsörgött benne. 7 hónapos volt:

Kép

Mai napig belefér, pedig már 17.5 kg és 104 cm. :lol:

Kép

Kép
hgrita

Astrid: Maximálisan egyetértünk. Én is anno Kenguruban vásároltam, de ma már elvből sem adnék ki annyi pénzt gyerekruháért, mint amennyiért ott adják. Kb felnőtt C&A kategória :shock: :? :roll: Én is nagyon szeretem a Tesco-s cuccokat, tényleg jó minőség, és turizni is szeretek, meg net-en használt ruhát venni. Nem jön szembe az utcán és igazán egyedi és vagány darabokat lehet találni nagyon jó állapotban.

Kép

Kép
hgrita

Viki: Ahol te nézegetted, ott ez is nagyon jó és jó árban van:

http://aprosagokboltja.hu/shop_artdet.p ... k=fanipepe

Kép

Kép
hgrita

Madar
te is 40 évbes vagy?

Kriszti
Nagyon tetszett a télapós leírásod, láttam magam előtt, mint egy filmet!!!
Hát én nem is tudom elképzelni hogy lehet gyerek nélkül teljes életet élni egy bizonyos életkor után.

etetőszék
én ragaszkodtam a fához, de nem volt jó ötlet, a fa igen, de a szék része nem állítható, s alig bírom ki-betenni Mátét, pedig nem egy vastag gyermek. Annyira szűk. Igaz nincs benne öv, de nem is kell, nyilván amiatt csinálták ilyenre, de ez így nem jó.

kamaszkor
Nálunk komoly konfliktus nem igazán volt, 1-1 eset, de nem volt problémás a kamaszkor, úgy értem nem volt narkó meg hasonló probléma. De mégsem mondanám könnyűnek, mert állandó vita volt a számytógépen. Nem tudtam elviselni, hogy mondjuk nyári szünetben napi 12 órát képes Jetta előtte ülni, mindezt úgy, hogy dél vagy egy óra mikor felkel, s hajnali 3-4ig gépezik. Na ez állandó vitaforrás volt. Kívánom magamnak, hogy a fiaimmal se legyen ennél nehezebb. Bár akkor azért le tudja amindennapokat lombozni. Hétvégi ebéd vagy a kamasz nélkül vagy szájhúzással telve s hasonlók....

Kép
Kép
tengdi

Etetőszék: akinek kevés helye van, nagyon praktikus a flnőtt székre tehető változat. Van FP is, ez műanyag, de vannak textil változatok is. A bubbago meg olyan, hogy még zsebben is elfér, zsepi nagyságú, bárhova viheted magaddal (igaz, ez már nagyobb babáknak jó)

Kép
arvaerika

Na, közben megjött Rita a székkel. :D

Rita!

Akkor te nagyon szerencsés volt, nálam több gyerek egyszerre alszik már csak akkor van, ha betegek. De azok ne legyenek...

Astrid

Kép
astrid

Kép
arvaerika

Tengdi!

Szerencsés vagy, hogy megúsztátok a kamaszkori problémákat!

Nekem Viki 17 éves, előző házasságból, ugyan drog, cigi, pia nincs, de iszonyú nehéz vele. Ide nem írok ilyen dolgokkal kapcsban, de ha priviben írok, kérdezhetek?

Kép
arvaerika

Rita
először azt hittem Máté! Tisztára egyformák, persze az látszik már 1 mp múlva, hogy nem 2 és fél hónapos baba, de az előtte levő mp-ben még Máté ugrott be.

a tegnap feltett képek is nagyon jók, Ebano ahogy megfogja apa haját!!! Édes!! :lol:
Flora
az elmúlt években nem voltatok valamelyik nyáron Dévaványán dobfesztiválon fellépni?
Mikor meg Kriszti gyermekeit/gyermekeidet nézem, akkor nagyon bánom, hogy 3-nál meg kell állni. Nem kell persze, de ha 8 szobás lakásunk lenne ahhoz mért fizetéssel, akkor nem is tenném. De 60 m2-re panelbe nem. Még a két kicsit sem tudom úgy elkülöníteni, hogy ne ébressze Máté rendszeresen Ábelt.

Kép
Kép
tengdi

hát ha tudok segíteni Erika akkor persze!!!

Kép
Kép
tengdi

még ezzel kapcsolatban annyit írnék, hogy nálam nem nagyon volt nehezebb kamasz, és ennek az volt a legfőbb oka, hogy nem találták meg a megfelelő hangot velem. Mondjuk szeretet is lehett volna több..........de még így is jobban tudtak volna bánni velem, ha nem állandóan büntetnek, ha nem azzal akarnak nevelni, hogy túl szigorúak...este 10-ig mehettem el, még 16 évesen is. Persze, hogy elszöktem. Szobafogságot kaptam. Szöktem. Nevelőapám valami pártfunkció félét töltött be, kidekoráltam Hitler meg Heydrich meg hasonlóak képével a szobám falát, mikor tudtam, hogy jön egy komcsi kolléga, s végigvezetik a lakáson, bemutaják, s mellékesen engem is. Benyitottak, persze úgy tettem ki, hogy azok azonnal szembeötlő helyen legyenek. Benyitottak, húúúúúú azt a kimenekülést!!! :lol:
Na mindegy, tehát nálam minden tiltás és büntetés még nagyobb dacot és lázadást szült, - ez nem törvényszerű, sokan ugye betörnek hasonló helyzetben - és ezek egy idő múlva olyan szintre generálták egymást, hogy mindenki állandóan pocsékul érezte magát.
DE millió és millió rosszat nem tettem meg, pusztán amiatt, mert 200km-re ott laktak a nagyszüleim, akik 7 éves koromig óriási szeretttel neveltek, s utána is minden nyáron végig náluk voltam. Még olyanokat sem tettem meg, amikről nem szerezhettek volna tudomást. De tudtam, ha tudnának róla, menniyre fájna nekik. Hát ekkora a SZERETET hatalma.

Kép
Kép
tengdi

hali :)

Etetőszék: nekünk olyan van, amit az asztalra lehet rátenni, nagyon nagyon szeretem, így teljesen velünk együtt eszik Ati, sokáig jó /mostanában kezdjük majd kinőni szerintem, illetve addigra, mire Luca belenő/ potom pénzbe került, asszem talán 4ezer ft, mosható a huzata, szóval full extrás. Helyet nem foglal, nekünk a legtökéletesebb etetőszék :)

Mindjárt keresek képet is...

vicger

volt nálam nehezebb kamasz, azért nem én vittem a prímet az országban....nem jól fogalmaztam. :D De nagyon nehéz volt velem.

Kép
Kép
tengdi

Kép

vicger

akor a tegnapi tanácskérésem hátha most sikerül leírnom

Máté délutáni alvása

Nagyon de nagyn nem akar aludni, ezért ha sikerül is, akkor is soká.

Ha nem alszik, ez az esetek 50 %-a, akkor vagy kidől 4-5 fele, bár akkor már nem akarom engedni aludni, de valamitől annyira elfárad. Na ugye nem kell részleteznem, ekkor mikor alszik el este. Van hogy éjfél. De 11 előtt nem.
Ha meg nem dől ki, akkor is sokkal nyűgösebb, sokkal hajlamosabb a hisztire.
Ilyenkor 7-8 fele alszik el.
Nekünk utána jó ugye apával, mert az utána ami időnk, csönd van, nyugi.
De Ábel 5 fele ébred általában, s mire visszaalszik, addigra Máté kel, tehát nekem nagyon-nagyon le kellene feküdnöm napközben az esetek 90%-ban.

Ha viszont alszik, akkor nem tudjuk este 10 előtt elaltatni. És ez nagyon sok. Mert 3 órát is képes aludni. De ha keltem az se jobb.....
Viszont ilyenkor van egy kis saját időm. Általában tényleg kicsi, mert ezt meg Ábel húzza keresztül...

Valójában azt szeretném, ha aludna, de már fél egy egy fele és nem többet egy másfél óránál.
Tudom ez nem kívánságműsor... :( pedig alvásban el tudnám képzelni, hogy az legyen.

úgy érzem mindent kipróbáltam, ha Máté 6-7-kor kel, és déeleőtt sétálunk, akkor sem biztos, hogy elalszik, de ilyen korán akkor sem.
Ha aludt délután, s este is elviszem/elsvisszük/elviszi apa sétálni, akkor sem alszik el korábban.
Az az igazság, hogy szinte nulla, mait mozog. Nem tudjuk el/kifárasztani. Nem fut, nem ugrál, irgalmatlanul lusta a lelkem, semmi mozgásbaja nincs, képes ezekre, csak nem teszi. Fogja akezünket és sétál, azt is csiga biga tempóban. Semmivel nem tudom rávenni, hogy fusson, szaladgáljon, ugrabugráljon, egyedül az apával való esti birkózás ahol produkál valami mozgásnak nevezhető megmozdulást...

ki mit tenne?
melyik verziót választaná s miért?

mert valamelyik mellett mostmár le kéne tenni a voksunkat, ez a hol így hol úgy a legrosszabb.

Kép
Kép
tengdi

hol lehet kapni olyan babakönyvet, ami textil, s csörög? s mi a neve?

Kép
Kép
tengdi

alvás: hát nem igazán van ötletem... talán hagynám azt, h ne aludjon napközben....
Babakönyv textil: a régióban lehet venni, mi is ott vettük, kiságyba való, hosszú, kontrasztos, tükrös, lehet h csörög is, még nem bontottam ki :)

vicger

Sziasztok,

én ma kész vagyok idegileg. Drága kicsi lányom ma nem teljesen százas. Tudom, hogy csúnya és durva ilyet mondani, de asszem a mai napunkat érdemes lett volna felvenni és megmutatni Scoopernek.. legalább megtudná, mi az a hiszti, Mert ma aztán mindenért volt. De az az igaz földhöz csapom magam és rúgkapálok miközben ordítok, mint a sakál... ja, és mindig 8-1/2 9 fele kel, de ma 1/2 7-kor!!! Voltunk sétálni meg boltban... gondoltam a levegő jót tesz neki... hát nem... már égett a pofám a boltban, mert össze-vissza rohangált meg bepakolt mindent a kocsiba :twisted: :twisted: Még szerencse, hogy Ákos tündér volt és alukált szépen... még ha ő is rázendített volna... :? Asszem akkor már a zárt osztályon lennék...

Bocsi, hogy panaszkodom...

Brumi, Lotti hogy viselte a szurikat? Nem volt éjjel nagyon nyűgi és hagyott titeket kicsit romantikázni? ;)

Lina, sztem nem azzal van a baj, hogy a nőci már a 14.-kel terhes (bár számomra is ez iszonyat sok), hanem, hogy addig akar szülni, míg ikrei nem lesznek... Mér jó az neki?

Flora, képek. :lol: :lol:

Rita, Mátéd ma is magávalragadó. :)

Gálék is nagyon helyesek. Vica tiszta te vagy. :lol:

Kata, Lőrincnek is hatalmas nagy szemei vannak. De milyen sötét. :shock:

Tavaszi tali... Lillafüred... hát az meg méééég messzebb van. :?

T-pk, simi a koránkelések miatt.

Vera, jók a játékok, amiket rendeltél. Nem egy kapkodó idegbeteg a védőnőd. Kifogó ügyben egyetértek, sokkal finibb, puhább nekik ilyenkor még az mint a türcsi.

Etetőszék... nekünk most fa van... hát nemtom veszünk-e Ákosnak másikat. Most még kell Mírának, mert a rendes székről nem igazán éri fel az asztalt. Bár nem szándékozom nagyon 6 hós kor előtt elkezdeni a hozzátáplálást... az még 3 hó... netom addig mekkorát nő a lányzóm... de ha kell venni, akkor műanyagot veszek... valszeg Baby Design Pepe-t vagy vmi hasonlót.

Madar, pedig a webkamerát bekapcsolhatnátok és skype-on mi is részesei lehetnénk a bulinak. ;) :lol:

Tengdi, nálunk így néz ki Míra alvása: Reggel 8-1/2 9-kor kel vagy keltem... ebéd után 1 körül irány az ágy... itt még olvasgat vagy játszik és legkésőbb 2-kor alszik... majd ha nem kel magától (általában nem) akkor 1/2 4 - 3/4 4 fele ébresztem. Este 1/4 10-kor van lámpaoltás, de van még akkor is hogy 10-ig eldumál, bár mostanában ez nem jellemző. De nagyjából ez a rendszerünk. És ha minden sikerül, akkor Ákos is 8-9 közt ébred, majd a délelőtti sétakor alszik egy órácskát és olyan 2 körül újra, amiből 5 körül kel. Így magamra is jut némi idő és ha Míra felkelt akkor még van egy kis időnk csak kettesben játszani...
De ahogy látom, hiába született Máté ugyanaznap, mint Míra ég és föld a két gyerek (Míra oroszlán aszcendensű), mert enyimének meg zsizsik van a fenekében. :lol:
Mi anno a tescoban vettünk olyan zsiráfos textil könyvecskét, amiben vannak zizegős oldalak, kistükör meg hasonlók. Míra nagyon szerette... nemsokára elő is kukázom Ákosnak.

Na, és most lépek, még van 1 órám, addig pencizek egyet én is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára manósziget 2009.11.26 14:45-kor.

Kép Kép
manósziget

mi az a régió? :oops:

Kép
Kép
tengdi

[quote="tengdi"]m írta:tengdii az a régió? :oops:

http://www.regiojatek.hu/

Kép Kép
manósziget

Jesszum Pepi!!!! Nem mostanában volt laptetőőőm, akkor most mi lesz????? :shock: :shock:

Kép Kép
manósziget

most kezdem harmadszorra, mert elrepítettem amit írtam :evil:

Kép
Kép
tengdi

Manó!

Nálunk Dórinál eggyel nagyobb decemberben lesz 3. És kell még neki az etetőszék.

Tengdi!

Lehet egyéni vásárlóként is vásárolni náluk, az áraik változatosak (van, ami nagyon jó, de pl. Fisher Price, Lego nem náluk a legolcsóbb), de nagy a választék.
Mi is ott vettünk most Dórinak karácsonyi ajándékot (tudom, hogy még pici, nem is kellene neki, de hát ha a többi kap, akkor kapjon ő is, majd hozzánő :)).

Astrid

Kép
astrid

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: