A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Csandi, én is úgy tudom az orvosomtól, hogy igazad van. Az influenza elleni oltás (sima és az új is) az első trimesztben nem ajánlott, vetéléssel járhat. Utána már nincs ez a kockázat, de az én háziorvosom pl. terhest nem hajlandó oltani, még kullancs ellen se. De ő egy öreg nénike, szerintem is érdemes az orvosodra hallgatni.

A párom most DLA képzésre jár, ahol különféle előadásokat hallgatnak neves meghívott előadóktól. A múlt héten egy immunbiológus, evolúció kutató tartott előadást. A kérdések között a végén felmerült a H1N1 oltás, és ő azt válaszolta, hogy felháborító és felelőtlen az oltás elleni kampány, a betegség akár 1 hétig tartó 40 fokos lázzal is járhat, ami nagyon veszélyes, és ő mindenkinek ajánlja, hogy oltsa be magát. Ő és a teljes családja is megkapta már. És mosolyogva mondta, hogy nem azért mondja, mert részesedést kap :)

Sziszka, az aloe-vera szerintem nem homeós cucc, az egy hatóanyag, de lehet, hogy tévedek. A cikk a cukorkákról szólt. Málnus nagyon édi a matricán!

sushy

Szisz remélem nincs igazad... :cry:
CSand akárhjogy döntöttél jól döntöttél..

ja Sushy Csandi és a 3 év alatti gyerekeket hogy lehet megvédeni? engem érdekelne az is :roll:
Vendég

Anna, az aloet tudom, hogy nem homeós, nyilván, csak azt akartam ezzel mondani, hogy ezen a kettőn kívül semmit nem kapott Málnus, se tetanusz, se antibogyó, se szuri (ezt mind akarták adni, csak nem engedtük) Nyilván nem lehet tudni, hogy a bogyótól, vagy a First-től gyógyult-e meg, vagy a kettőtől együtt... én egyébként nagyon hiszek az aloéban is, ez sosem fog kiderülni, lényeg, hogy semmi nem látszik!
A dicséretet pedig köszi :D

Apró, te mit gondolsz? vagy anyud...engem is elbizonytalanítottatok, de azért fogzásra továbbra is kapja...

Boni, én is nagyon remélem! Viszont innentől eldugulok oltás ügyben, se pro se kontra, nem akartam Csandira a frászt hozni...szóval mostantól nekem ez Tabu téma lesz nekem....

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Reggelt!

Szisz engem azért nem bizonytalanít el, mert B. nem hisz benne, mégis beveszi ha kell..és segít rajta..

Csigusznak is rendszeresen adok homeóst, segít is, és ő sem beszél be magának,hogy segít rajta.. :wink:

szóval továbbra is hiszek benne..

Zsigának immunerősítésre az enichacea 7 napig szedi, 7 napig nem és oscillo heti egy megy + D vitamin, cebion multi
Vendég

boni a gyerekorvos elmondása szerint a 2évesnél kisebb gyermekeknek még nem fejlődött ki annyira az immunrendszerük, hogy influenza ellen oltani lehessen őket.egész egyszerűen nem adnak olyan erős immunválaszt a betegségre,ha meg oltanák őket akkor sem alakulna ki a védettség, mert még nemtudják az emlékezősejtjei megjegyezni!!!!a prevenár például azért nagyszám, mert ilyen még ezidáig nem volt.a felsőlégúti betegségekre ezidáig nemtudtak immunizálni ilyen pici babákat és sajnos sok kárt tehetneek bennük.mostanra viszont egy új eljárással sikerült és ezt már a mi apróságaink élvezhetik.
Vendég

Jo reggelt!

Szisz,
Örülök, hogy Málnus keze teljesen meggyógyult!! :D :D

Amúgy én hiszem hogy lehet hatásos a homeós bogyó, ezt most sem kérdőjelezem. Viszont én nem is ezért nem akarom többé használni, hanem az okkultsága miatt. Ez engem nagyon megijesztett, tulajdonképpen ez modern mágia, és ilyenhez így már nem akarok nyúlni.

Kép
Kép
dia123

Van egy nagyon jó könyv amit tudok ajánlani: "A Hiszti-Szülők Kézikönyve" írta Dr. Fekete Barbara.

A nem alvásról is van róla szó, idézem:

"egy jó alvó, könnyen lefektethető gyereknél is dackorszak körül felütheti a fejét a lefekvés körüli hiszti. Itt is csak arról van szó, hogy megpróbálja átvenni az irányítást. Felfogja, hogy a szülők döntése az, hogy ő mikor kerül ágyba, és ez az, amit a legkevésbé akar. Megpróbálja itt is átvenni az irányítást, így kísérletezik mindennel. Először is beveti a legősibb fegyverét, a sírást. Ha hatástalan, akkor átmegy hisztibe, és ha még ez sem mozgatja meg a szülők lelkét, akkor újabb cselhez folyamodik...A képzelet tárháza szinte végeláthatatlan. Ilyenkor ha próbálkozásait siker koronázza, és engedünk neki, azonnal megjegyzi, és másnap is a már bevált módszert fogja alkalmazni. Miközben az akaratát sikerül érvényesíteni, addig a jól megszokott alvás ideje elmúlik, átbillen a holtponton, így ismét "felpörög" és további keserves órák és kérlelések következnek, míg újra álom jön a szemére."

Kép
Kép
dia123

Sziszka! Az Aloe Vera növény bármilyen kivonata csodákra képes és ezt értsd szó szerint!

Pár éve voltunk egy jógatáborba és az első este szalonnasütés közben a párom majdnem levágta a hüvelykujját... mondanom sem kell, hogy ömlik a vér, fáj, zsibbad... erre jön a jógi felesége befújta firsttel ELÁLLT a vérzés! és bekendte a géllel, márnapra hártyás lett és innentől számítva 6 nap múlva utaztunk a tengerhez Krétára és se hír, se hamva nem volt a sérülésnek, begyógyult, egy picit látszott a helye. De nem okozott gondott a sós vízben való úszás.
2. a First leégéstől is megvéd, tapasztaltam.
És még sorolhatnám, hogy nálunk mennyi mindenben segített.
Vendég

A homeópátiával kapcsolatban is lenne, jó pár érvem , hogy mindenki mellette döntsön, de ezt meg kell tapasztalni és számomra az az egyik legfontosabb érv, hogy úgy használ, hogy nincs mellékhatása....
Vendég

Sziasztok!

Szisz, köszönjük, egyenlőre jól vagyunk, szóval sztem majdnem bizti fog volt a ludas. Mondjuk még figyelgetem, meg az étvágya is csapnivaló az úrfinak, de evvan. Legalább nem lázas és a kedélye is sokkal jobb.
Sajna nekünk nagyon nehézkes ez az átállás dolog, mert délig nem tudjuk kihúzni, 11 felé leesik Levi feje, de így legkésőbb 1kor már fenn van, és ugye este 8-9ig nem bírja egy alvással. Kettőt nem hajlandó szuszózni, pedig totál kivan 5 körül, de csak sír, ha letesszük, így viszont pont akkor a legnyűgösebb, amikor apájával játszhatna. Ez meg eléggé pocsék, Peti is kicsit el van szontyolodva emiatt. De majd csak változik a dolog, ahogy nő!
Homeopátia: nehéz dolog, mert rengeteget olvastam utána, de sem vitát nem akarok szítani, az meg főleg nem célom, hogy lehúzzak egy katolikus papot gyakorló vallásos emberként egy fórumon. Bár azért az egyház is megérne egy misét, mert ami ma folyik itthon....tudod, ahogy szokták mondani, ha az egyházon múlna a dolog, már rég nem lennének hívő emberek, szerencsére Felsőbb Jó vezérel minket!De ha érdekel, nagyon szívesen írok mailt erről Mármint a homepátiáról. :D

Mecsi, hogy vagytok? Jó, amit Dia bemásolt, bár ahol eleve 1-2 hónapos gyerek nemalvásáról van szó, ott nem beszélhetünk kifejezett akaratról.
Nehéz ügy ez, mert pl. sógornőmre nem lehetett azt mondani, hogy tapasztalatlan, mégis negyedikre fogott ki egy annyira rossz alvó kislányt, aki 2.5 éves koráig egyetlen éjszakát sem aludt át! Anyósom meg hetedikre.
Nálatok más a szitu, lehet, hogy tényleg Áron most próbálkozik be a dackorszakkal! Kitartás!!

Már akartam írni, hogy van egy baromi jó cikk a múlt havi kismama legvégén, ahol leírja az anyuka, hogy első gyerek, eszik-alszik baba, mindent mint a nagykönyvben. És mennyire fel volt háborodva, amikor mondogatták neki, hogy milyen szerencsés. Ő meg büszkén közölte, hogy ez nem szerencse, mert Ő a tökéletes mami, azért szép és jó minden. Aztán 11 hónaposan "elromlott a csemete" ordított, nem aludt, nem evett.....és utána már kissé alázatosabban állt a dologhoz. :roll: :lol: Szóval nem csak rajtunk múlik a dolog sajna, főleg most kell felkötni a gatyót, mert jön az eszeveszett dackorszak. Régebben, egyetemistaként furin néztem az utcán ordító, magát földhözverő gyerekeket, most már csak együttérzés és kis félelem fog el, hogy hogyan fogom ezt tudni kezelni...

Boni, most ide, mert utána mennem kell kaját készíteni:
apa szerint elég a 140x200as, ma még lejátszunk egy meccset, mert sztem jobb lenne a nagyobb... :oops:
Csacsi meddig áll az ajánlat? Kiderült, hogy a halmi piacon van újonnan,vasárnap mennék ki megnézni mennyiért. Utána még lehet nyilatkozni?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Hát én még mindig hulla fáradtan! Küzdünk az alvással , de most új rendszer van. Az ágyába rakom még ha sír is , mondom hogy feküdjön le én is idefekszem és együtt elalszunk. Aztán kijövök, este pedig bentmaradtam. Ez most bevállt.

Nem is igazán van most kedvem visszaolvasni mert nagyon nem is látok a fáradtságtól. MEgyek pihenni este igyekszem visszajönni.

Viszont 3gyógyszertárban voltam és egyikben sem kaptam 15hós oltás kivezetőt aki vett írja meg nekem hol szerezhetném be s.o.s csütörtökig??!!! Köszike

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi! A thuyara gondolsz, mi Pomázon vettük, de gondolom ez nem segít, de a Margit körúti patikában biztosan van, a mechwart ligeti megálló sarkánál. Keress rá a neten és hívd fel őket én így szoktam.
Vendég

Sziasztok csajok!

Most csak gyorsan jöttem, de este mindent pótolok...
Ma voltunk fotósnál és néhány képet szerettem volna megosztani Veletek.
Sajna nem volt a legénykémnek túl jó kedve, mert jön a fogunk (3 egyszerre) éjszaka nem sokat aludtunk, de néhány mosolyt sikerült elcsípni (nem kis erőlködés eredményeként :lol: )

Addig is puszi mindenkinek...

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Bocsi ha sok, de nem tudtam választani... :oops:

pöttömpanni

Pöttöm! Ezek a képek gyönyörűek. Annyira fiús Nono!!!
Vendég

Zsófi az nem jó hír :? emiatt maradtam le egy jó vételtről

Pöttöm egyszerűen gyönyörűséges nagylegény!
Vendég

Sziasztok!

Nagyon köszi csajok a gyüjtött játékokat, majd jelentkezem ám érte Sziszka, csak még magam sem tudom, hogy mikor!!

Ahogy hallom , olvasom a h1n1 tüneteit, szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy Marcinak már megvolt a betegség szeptemberben. Majd 2 hétig volt itthon, ebből egy héten át 40, 41 fokos lázzal, ami hűtőfürdővel is csak 39-ig ment le. Mind itthon voltunk vele és hál istennek egyikünk sem kapta meg!

A nem alvásról: Dorcának volt vagy 2 hét az életében, amikor végig aludta az éjszakát, na azóta sem!délután nem tudom lerakni, 6-7 óra felé persze beájul. Na innen már van, hogy nincs felkelés, csak éjjel fél egy felé, de akkor meg nem tudja mi a baja, csak ordít. Se enni, se ébrenlenni, se aludni, és ez még egyszer úgy 5 óra felé. Ezzel szemben Bencém nagyon jó alvó volt, állva is aludt, porszívóra fekve is. Marci szintén nem volt jó alvó, ő meg " kutyázott" úgy 10-12 éves koráig. De fél éves korától 3 éves koráig nagyon durván, még a fejét is beverte az ágyba, se autóban, se buszon, vonaton, soha nem aludt, csak a saját ágyában és úgy, ha mi kimentünk a szobából! Azt hiszem minden gyereknek megvan a maga rigolyája és tényleg jó, ha a szülő nincs oda magától, mert kaphat ő is nehéz gyereket, ahogy apró is írta az anyuka esetét! ( a hiszti a másik ilyen nagy feladat!!!)

Dori legújabb elalvási örülete a hinta. Beül, löködjük és beájul, de ez csak nappal megy!!!

KépKép
koadri

Pöttöm,
Gyönyörűségesek a képek!! Nagyon helyes kispasi lett Nonoka! Hol csináltattátok ezeket? Én itthon gondoltam hogy a Dia stúdióban csinálok Virágról képeket idén is mint tavaly, és pont ilyen angyalszárnyakat vettem most a napokban! Fel is próbálta már őket Virág, imádja! :wink:
Amúgy mi újság veletek??

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Meg vagyunk mi is - Laura ejszaka belazasodott, most jon elo a 15 hos oltas hatasa. Akinek volt ilyen, hany napig tartott? Laura ma egesz nap nagyon nyugos volt, szinte csak bujozni akart...

A fogaknal nekunk is volt egy rossz hetunk, amikor minden ejjel kelt Laura - nekunk mostmar lassan 16 fogunk van. Az utolso 4 ot is elegge megviselte.

Aproo - nekunk is igy volt Laura alvasa aztan egyik naprol a masikra attert az egy alvasra. En azt csinaltam a ket alvasos dolognal, hogy probaltam ugy szervezni idonkent programot, hogy a delutani alvas eppen ut kozben erje, igy az autoban altalaban bealudt.

Oltas - ugy latszik ebben is megoszlik a gyerekorvosok velemenye, mert a mienk kerdezte, hogy nem kerjuk-e. En gondolkozom rajta, foleg, hogy ket het mulva utazunk haza Esztorszagba es a repulotereken karacsony tajan nagyon sokan vannak. Kint sokkal nehezzebb orvost talalni, igy hogy nem ott lakunk. Remelem azert nem leszunk betegek!

Boni - ha Laura meggyogyult es raertek, osszehozhatnank vegre valamit, mielott elmegyunk.

Jo ejszakat!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

A kepek nagyon szepek Nono-rol, hol csinaltattatok oket?

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok!

Pöttöm! Nagyon jók a Nono-képek! Igazán helyes kispasid van, büszke lehetsz rá!

Apró!
Mem lehet, hogy Levi még nem akar az egy alvásra átállni? Nem segíthet, ha a délelőtti alvást korábbra hozod? Akkor esetleg délután mégiscsak beszunyál. Rékánál elég érdekes a dolog mostanság, de egyre inkább egyalvés felé dől a mérleg... Mondjuk ha mégis kettőt alszik, akkor legkésőbb f11-kor lerakom, de akkor csak egy órát alszik. Délutáni alvás nála is keserves ilyenkor, de csak beájul 4-5 körül. De tényleg egyre ritkább a kétalvás. Majd csak átáll lassan.

Mecsi! Örülök, hogy vmi javulás van, kitartást a továbbiakhoz.

panna1

Esti új alvási szokás alakulóban RÉkánál is: Eddig az volt, hogy kicsit az ölemben volt, bekókadt, de még ébren volt azért. Akkor leraktam, befordult Kócoskához elkezdte babrálni, én meg mehettem. Most meg: lerakom, sírni kezd, felveszem, még egy kicsit az ölemben van, bekókad, lerakom,ki akarok osonni, nyűgizni kezd. Én visszamegyek, ő meg hasra fekszik, hogy simizhessem a hátát. Kicsit simogatom, aztán kimegyek. Néha még nyüsszent egyet, de már nem kell visszamenni hozzá.
Szóval a fene se érti, mikor mi miatt változik a dolog.

Egyébként Réka annyira imádja, ha a hátát masszírozzuk, pláne, ha már kicsit álmos. Ül, teljesen elengedi magát, bambul bele a világba, teljesen átadja magát az érzésnek. Nagyon vicces. Egyszer lefotózom, ha apum masszírozza mert ő a tuti. :lol:

Hiszti Rékánál is beindulóban. Én is félek kicsit, hogy hogy fogom tudni kezelni. Sztem nincs egyszerű dolgunk a kisoroszlánokkal. Akarat az van ám nagyon. Olyan szinten be tudja magát hergelni néha, ha vmi nem tetszik neki és fáradt, hogy alig bírja abbahagyni az üvöltést. Persze amikor kérdezem, miért sír mondja, hogy nem tudja,. Csuda klassz.

Csütörtökön estétől megint Bp-en leszünk, Bár már most tudom, hog yeglsz napos progim lesza háznál pénteken. Nem tudom meddig maradunk, sztem jövő hét nagy részét is ott töltjük. Lassan pakolnom kell, mert 14-én át kell adnunk a lakást.
Boni! Ha tudok menni a könyvért, szólok. Az a gáz, hogy nem tudom hogy lesz autóm, mert nissanunk még mindig döglődik (remélem felérek vele BP-re), anyum autójával leszünk ott, csak ő meg vmikor hazamegy Nyíregyre. Szóval nem tudom. Majd beszélünk telcsin...

panna1

Boldog Kata napot! :wink:

MAzska jó lenne

Panna no problémo, már postáztattam :wink:
Vendég

sziasztok!

én is el vagyok tűnve, de most anyum van szabin, és hol ő van itt, hol mi megyünk! lassan indulunk is!

Katalinoknak nagyon boldog névanapot!!!

jövök ma bővebben is, csak most készülődöm, mert tényleg indulunk lassacskán, 11-től dolgom van Gazdagréten!

Pöttöm, gyönyörűséges Nonóka! hol csinálták a fotókat? mennyibe került? és hány kép lett összesen?

sophie27

Köszönöm a köszöntéseket! :) kedvesek vagytok!! :D
Vendég

BOLDOG NÉVNAPOT KATA!!
Vendég

Sziasztok!

Nos, újra itt, lassan 1 hónapja nem írtam...
Először is Boni, Zsófi, én is köszönöm szépen a köszöntést! Aranyosak vagytok!
Kata! Isten éltessen!! :)
Visszaolvastam az elmaradást, láttam kiveséztétek a H1N1 témát. :) Én nem írok róla semmit, már mindent elmondtatok.
Pocakos mamiknak és a pocaklakóknak nagyon jó egészséget!! Cukorfalatok a képek és szépek a pocakfotók! Julcsi és Andi, nagyon szép neveket választottatok, azt hiszem a Ritus és Niki még nem írták. Szóval nekem nagy kedvencem a Péter és a Hajnalka is. :) És Andi! A Lelle Hajnalka nagyon jó párosítás, megragadja az embert!! :)
Betegeskedő lurkók és anyukák, remélem már jobban vagytok!
Hiszti és szorongós korszakokhoz sok türelmet Nektek! Csak nyugodtan és higgadtan lehet kezelni ezeket a dolgokat és szépen kialakul a helyzet!

Még sokmindent szerettem volna, remélem még eszembe jut!

Zsófi, kérdésedre válaszolva! Köszönjük szépen, bölcsis babánkkal minden rendben. Mikor legutóbb írtam Nektek, akkor kezdtünk el járni. Akkor nagyon rossz volt, mikor otthagytam iszonyúan sírt, féltem, hogy meg fogja utálni az egészet. Ő bent, én kint, mindketten sírtunk. Másfél hét elteltével mandulagyulladása lett Manócskának, itthon töltött velünk 10 napot. Teljesen feltöltődött, megnyugodott. Közben folyamatosan meséltem neki a bölcsiről, hogy ott milyen jó lesz, újra megyünk majd és hogy én is ottmaradok majd vele. Eljött a hétfő, 10 nap után, szokatás kezdődött előlről. Pár napig ott maradtam vele, aztán ki kellett szöknöm, mikor észrevette sírt, de nem úgymint régen. Második héten már nem maradtam bent, bent elköszöntem tőle, megpuszilgattam és megígértem, hogy alvás után megyek érte. A napok elteltével egyre könnyebben ment a dolog. Múlt héten már 9-től 3-ig ott volt. És hétfőn megtörtént amire vártam...Bementünk a csoportba, köszöntem a babámnak, Ő adott egy puszit, integetett és ment játszani!! :D:D Komolyan mondom, azóta egész másképp telnek a napok. Nincs sírás, egész nap vidám, kacag, huncutkodik, épít, imádják a gondozók, hál'istennek. A napirend és az egyedül evés, ivás, alvás, stb. mind-mind beállt, miest a közegbe bekerültc, egyszerűen utánozza a nagyobb gyerekeket. :) Egy hete itthon is épít állandóan, formabedobósozik, autózik, lapozza a mesekönyveit, kérdezi melyik állat mi, és hasonló dolgok. Szóval a kezdeti nehézségek után bátran állíthatom, hogy hihetetlen önállóságra neveli a bölcsi a picurkákat és ez csak a javukra válik! Szóval anyucik, ne aggódjatok! Ha az én überanyás porontyom megszokta, akkor Nálatok sem lesz gond! :wink: :D

Én még nem dolgozom, majd januártól.
Futottam már egy kört az OEP-nél. Le kellett mondanom a GYED-ről és majd igényelnem kell a GYES-t. Csak a GYES-t a MÁK-nál kell majd igényelni. Így a gyerkőc 3 éves koráig nagyon jól járok, mert a 8 órás fizum mellett kapom a GYES-t és a családit is, plusz még a bejárás költségeit is kifizeti a munkahelyem. Végre valami jó is történik anyagi oldalon. :)

Az elmúlt 2 hétben tönkrement az autónk, a számítógépünk 2x, a telefonom, és a Web'N'Walk Stick-em, amivel netezni tudunk, szóval ránkfér már némi jó is.

Most rójuk a köröket egy kis megbízható autó után, amivel majd én járok dolgozni, apának kell a kombi, ami most van. Szóval fennforgás van, nem pihenek 1 percet sem, de már nagyon hiányzott ez a nyüzsi újra azéletembe.

Közben nyomom a németet, hogy a szintet visszahozzam a régire.
Csütörtökön és pénteken SAP-s fejtágítás lesz a munkahelyemen, megkértek, hogy önszorgalomból vegyek részt rajta. :) De azt hiszem nem fogok rosszul járni, mert aznap beszéljük meg a bérezésemet is.

Éééss, ma megyek életem első szülői értekezletére!! :lol: :lol:

Szóval nagy vonalakban ennyi.
Bocsánat, hogy ilyen sok voltam, de olyan rég nem írtam, és most annyira pörgök... :)

k.a.t.i.c.a

Pöttömnek szerettem volna még írni, a hormonnal kapcsolatban, hogy nekem is szednem kellett 4 hónapig, (bár nem Norcolutot), de nem segített, és képzeld a dokim azt mondta, hogy inkább egy szupi fogamzásgátlót ad, mert attól jobban rendbejön a menstruációs ciklus!! Csak figyeltem! Dienille a neve, valami extra alacsony szintű fogamzásgátló, annyira új, hogy egy patikában sem ismerték még, úgy rendelték. Majd meglátjuk tényleg rendbe hozza-e a dolgokat, most 3 hónapig kell szednem. És nincs tőle farkaséhségem, és a kilok sem jönnek tovább. A hormonnal a végén én is elkezdtem újra hízni, bár csak 2-3 kilóról van szó, de már ennyit is utálok magamon. Bár gondolom az orvosnak nem lehet tanácsolni, hogy mit írjon ki, de azért rákérdezni lehet, ha érdekel. :)

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Emmának Nagyon Boldog névnapocskát ha tegnap tartottátok?!

MInden Katalinnak szintén Boldogságos Névnapot!!

Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Pöttöm nagyon szépek a képek , jól gondolom hogy a brendonos fotóstudióban voltatok? http://www.gyermek-foto.hu/ időpont alig van , jó előre be kell jelentkezni.

Sajnos tegnap nem tudtam jönni kidöltem este én is a gyerekkel 3/4 12ig fent volt már én nem bírtam. De javulás van talán mert most egész délelőtt játszótereztünk és most egyedül aludt el a kiságyba úgy hogy hallotta hogy a közelben motoszkálok.
Ma sikerült megvenni a homeos bogyót is azaz itt nálunk egy mini patikában van egy homeós gyogyszerész ő adott a saját adagjából kimondottan erre az oltásra való MMR kivezetőt, mert hogy azt nehéz lenne beszerezni. Plusz még ajánlotta a Ledum nevezetü bogyót a szurira, azaz annak gyógyulására. Furcsa hogy mindenhol mást lehet olvasni , mást ajánlanak, és hogy őszinte legyek el is bizonytalanodtam hogy egyálltalán beadjam e ?

Alvás ügyben nem hiszem hogy Dia dackorszakos idézetet lenne nálunk, mert nem az elalvással van a probléma hanem az ággyal és most már kiderült hogy velem az én közelségem kell neki.
2napja együtt alszunk el ő a kiságyában én mellette az ágyon és fogom a kezét vagy hátát . volt hogy elengedtem és utánna hátranézett hogy ottvagyok e majd nyugodtan visszaaludt. Inkább szeparációs korszaknak mondanám + fogzási fájdalom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mecsi 2009.11.25 13:37-kor.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

HOrmon dolgok nekem mondjuk nem volt vele nagyobb gondom ,de amióta szedem a fogamzásgátlót megint minden pontosan jön. De én meg most abba fogom hagyni mert sejtésem szerint ez lehet az okozója hogy egyfolytába feszült vagyok és tiszta zizi.

Katica nem vagy sok csak kár hogy neked sincs már annyi időd jönni közénk.

Csenginek nagy gratuláció az elinduláshoz . Jó sokáig várt ő is ezzel a dologgal , hát CSandi most aztán te is futkoshatsz lassan pocakosan.

Dia tetszik a Diastúdió ötlet
:lol: :lol:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Boldog Emma- és Katalinnapot az ünnepelteknek!

Enikő is mostanában nehezebben alszik el délután, meg este is sokszor 10-ig,11-ig fent van. Pedig délelőtt már régóta nem alszik. Tegnap délután csak babakocsiban tudtam elaltatni 3 körül, pedig már hónapok óta nem aludt abban, csak itthon, vagy mamáknál, ha ott voltunk. Ma meg már 3/4 1-kor kidőlt itthon, szóval nagyon változó... Mondjuk a kiságyában ő már régóta nem alszik el, csak a nagyágyon. Délután ott is hagyom, este meg később betesszük a helyére. Lassan veszünk neki nagy ágyat leesésgátlóval, kiváncsi vagyok, mit fog hozzá szólni... Remélem akkor elég lesz,. ha ott melléfekszünk. A has/hát simit ő is szinte mindig igényli
:wink:

Mi amúgy ma zenebölcsin voltunk, de lassan már nem merem vinni az influenza miatt :roll: Pedig úgy élvezte :) Táncikált, meg minden...

Katica, milyen úgyes nagyfiad van :D Nekem is kedvencem a Péter, csak lánynevünk nincs még, úgyhogy remélem tényleg fiú lesz... Ma bejelentkeztem 4D uh-ra, dec 21-re!

Pöttöm, nagyon jók a képek :D

Bocsi, akire nem reagáltam, de már nem tudom, mit is olvastam vissza :oops:

yuyu79

húúúú katica, már ezer éve nem írtál!neked is nagyon boldog névnapot kívánunk és köszönjük az elismerő szavakat!!
Vendég

Köszönöm szépen!! :) Kedvesek vagytok!

Emmácskának
is nagyon boldog névnapot!!

Mecsi,
az alvás nálunk is hasonló cipőben jár, bár nálunk nem az elalvással van gond, hanem azzal hogy éjjel megébred, és nem bír az ágyában visszaaludni, köztünk viszont azonnal visszaalszik. És reggelig meg sem ébred. Szerintem csak hiányzunk neki, így nem is erőltetem a dolgot, majd veszünk neki egy gyermekheverőt, megpróbáljuk az hátha jobb lesz, nagyobb alvástér, plusz mellé tudok dőlni a visszaaltatáskor, aztán ha az sem jön be, akkor alszik velünk, kényelmesen elférünk. :) Majd úgyis kinövi, addig is örülök, hogy ott szuszog mellettem. :D Persze ez nem így "normális", de nem baj. Ígyis olyan keveset lehetek vele, legalább éjszaka pótoljuk. :D

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Emmáknak, Katáknak boldog névnapot kívánunk;)

Mi is jól vagyunk, bár az utóbbi napokban elég vegyesen érzem magam, van hogy egész nap hányinger kerülget, másnap meg semmi... de mr csak pár hét és jobban leszek:) remélem.....

Barnus nagyon szépen fejlődik, rengeteget beszél, és ami a legnagyobb újdonság, hogy tudja a színeket, mármint felismeri a pirosat, sárgát, zöldet, kéket.... először azt hittem, hoyg véletlenül mutat rá, de amikor többször is megmutatta, már elhittük, hoyg tudatos a dolog. Vettem neki nemrég zsírkrétát is, azzal imád rajzolni és sajnos már a lakást is kezdi kipingálni:) (konyhabútor, ajtófélfa, asztal....) még jó, hogy a nagyját sikerül letakarítani:)

alvás, nálunk is változó, bár már régóta egyszer alszik napközben. Megfigyeltem, ha 1,5-2 órát alszik kb. déltől, akkor este fél9 - 9kor már le tudjuk rakni aludni, de ha 3-at, ami azért ritka, akkor 11-ig kergethetjük este, nem dől ki:) éjjel még mindig kelünk min. 3x és csak cicin hajlandó aludni, ami nekem már nem túl jó érzés, mivel eléggé fájnak a melleim:( és néha még meg is harap véletlenül:(
drasztikusan nem akarom tőle elvenni, abban bízom, hoyg magától leáll vele és akkor talán éjjel is fog aludni ...?!

Nónóka képei lélegzetelállítóak, nagyon helyes lett a kispasi és milyen nagy már ő is!

Csenginek gratula az elinduláshoz, már épp ideje volt, hoyg ő is a szaladgálók táborát erősítse és szerintem Andi neked is könnyebb lesz így, hogy nem kell majd annyit emelgetned, bár Csengi pehelysúlya édes teher:)

Nevekkel mi még hadilábon állunk, ha kislány lesz, akkor marad az eredeti elgondolás és a Zengő (Dorka) nevet kapja, a 2. név még kétséges, ha fiú lesz a kistesó is, akkor fogalmam sincs, mert Fercinek szinte egyik név sem tetszett, a Barnabásra is nehezen tudtam rávenni, na de van még időnk ezen gondolkozni, így a 9. héten:))

Képzeljétek, a munkahelyről tegnap hívtak, hogy a kisgyerekeseknek mikuláspartit rendeznek, (amire ezelőtt még nem volt példa), jövő hét kedden és sok szeretettel várnak. Úgy megörültem, kíváncsi vagyok Barnus mit fog szólni a Télapóhoz és a Krampuszokhoz? :))

na most megyek csajok almás pitét sütni, mert kívánom:))))

puszi és jók legyetek!

sniky

Nagyon köszönjük a köszöntéseket, tolmácsoltam Emmának. Bár elvileg tavasszal tartanánk a névnapját, de mindenki ilyenkor gratulál, szóval lehet, hogy áthelyezzük mostanra :)

Katalinoknak boldog névnapot!

sushy

Sziasztok!

Most én is csak gyorsba :)

Emmának és a Katalinok nagyon nagyon boldogságos névnapot kívánok!

Nono pedig tényleg szívdöglesztő :D Nagyon szuperek ezek a képek, és a komolyság is jól áll neki, csak kicsit fura, mert tőle nem ezt szoktuk meg :)

Apa indul meccsre, mennem kell Málnázni....este leszek még

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok Kedves Kismamik!

Újra zavarnálak Benneteket egy hsz erejéig. :)
Hoztam Nektek sok-sok újdonságot.
Amit figyelmetekbe szeretnék ajánlani, az továbbra is a saját készítésű Gremese Mei Tai nevű szuper kis hordozóeszköz, valamint a hideg időben segítséget nyújtó hordozótakaró.
Mindezeket megtaláljátok itt, a honlapomon:
www.mei-tai.hu
A mei tai-ok kérhetők szettben is, ha valamelyik mintából nem találsz a kedvedre való fazont, azt jelezd kérlek.
A Babanetes kedvezmény továbbra is él, keressetek priviben!!!!!!
Érdemes időnként ellátogatni az oldalra, mert hamarosan jön a Gremese Erszény, ágynemű garnitúrák, a kismama bandázsok, derékmelegítők, ovis szettek, és még ki tudja, mit találunk ki. :)
További kellemes estét! :)

Üdvözlettel:
Gremese

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Katalinoknak boldog névnapot kívánunk! És persze az augusztusiak édes kis Emmájának is! :lol:

Katica! Jó hallani rólatok! Örülök, hogy ilyen szépen alakulnak a dolgok nálatok, és Pistike is szépen beilleszkedett a bölcsibe.
Én is elgondolkozok néha rajta, hogy nem tennee jó RÉkának a bölcsi, főként a gyerektársaság miatt. De ugye okom nincs beadni, mert még biztos nem kezdek el dolgozni, mert ugye ketteskét is tervezzük hamarosan... Így egy kicsit olyan becsapásnak érezném a dolgot felé. Inkább igyekszek többször gyerektársaságba vinni. Ami ugye mostanság az állandó rohanás (építkezés, költözés, munka) és az influenza miatt annyira nem akar sűrűn összejönni.
:(

Ritus! Még neked akartam írni, hogy hihetetlen, hogy Már a 30. hétben jársz a kistesóval! Megy a drukk a 7-8hetes sikeres benntartáshoz. Remélem téged is csak ijesztget a nyíló méhszáj (mint engem RÉkával), és nem igyekszik nagyon kifelé Ketteske!

NIki! Kitartás a hányingerhez, lassan vége kell, hogy legyen, közelítesz a bűvös 12-höz!

Mecsi! Ezen a "hátranéz, hogy ott vagyok-e" mondaton jót mosolyogtam magamban. RÉka is ezt csinálja, amint abbahagyom a hátsimit. De sztem már kezdi megszokni, hogy első alkalommal még igen, és simizem tovább, másodjára viszont húzom ki a csíkot! Csak ez maradjon is így.
Réka napközben sose aludt az ágyában, mindig a mi ágyunk a szunya helye.

Csandi! Gratu Csengikédnek az elinduláshoz! Csak bírd majd az iramát! De az tény, hogy könynebb lesz, ha nem kell annyit cipelni a kis sejhaját.

Hát Réka ma azért nem volt egyszerű eset, nem tudom mi van a levegőben: kinti séta alkalmával többet volt a földön az esésektől, mint állva (na jó ez költői túlzás azért, de sok volt a puff az tuti), tiszta retkesen jöttünk be. Ami persze egy gyereknél nem ritka, de azért ilyen még Répánál nem volt.
Délután sak egy órát aludt, mert anyum sikeresen felébresztette, mert nyilván ilyenkor ült be a net elé, és sikerült nyomtatnia is egyet a nem épp halk nyomtatónkkal abban a szobában, ahol RÉpa aludt. Ilyenkor, egy óra után már óvatosan kell szöszölni odabent, mert ha megébred és meglát, már nem alszik vissza... Persze a nap hátralevő részében full nyügi volt, ami ha ptthon vagyunk nem lyan gáz, de persze most volt sok elintéznivaló, úyhogy eléggé elegem lett estére. A lényeg, hogy most alszik, és lassan vége a mai napnak...
Túl vagyunk a H1N1 oltáson (mármint apja meg én)holnap indulunk Bp-re ,végül is anyummal, remélem felédünk, mert én viszem a betegeskedő nissanunkat. Azért félek tőle, hogy pár órára padkára kell állnom míg apja a felmentő-sereg személyében megérkezik, de hátha nem . Drukkoljatok délután!

Boni! Na most úgy szégyellem magam, mert megígértem, hogy elhozom... Aztán sehogy nem sikerült.... Végül nekem is rendeltél egyet? Vagy nem? vagy csak rosszul emlékszek? Bocs, csak kicsit sok minden van, kiütötték a fejemben az új infók a régieket... :oops:
Minden esetre remélem siekrül vmikor összefutnunk. Lehet, hogy jövő héten autó nélkül leszünk fent, így nem tudok kirohangálni az építkezésre, vagyis ráérek m ajd napközben is :lol: Na majd kiderül.

Na pusz mindenkinek, kezdelk gályázni. Jó éjt!

panna1

Sziasztok!

Na, csak ideértem végre én is...
Noel tegnap éjjel is iszonyat sokat ébredt, és 20 perc ordítás után sikerült csak megnyugodnia. Olyan volt, mintha még aludna nyitott szemmel, és nem tudná hol van. És a mai napközbeni alvás is hasonló volt, 45 perc után ordít, és amikor kiveszem az ágyból feszíti magát, nem jó sehol, vigasztalhatatlan volt..."kicsit" végig is futott rajtam a kiskori feszítgetése, de remélem ez már csak tiltakozós feszítés... :cry:
Felső két szemfog átfehérlik, talán áttör már hamarosan, barátnőm mondta h felül sokkal jobban fáj a fog, mert az összeköttetésben van a koponyával, míg alul "csak" az állkapoccsal, és ott az ideg is kevesebb...talán ez lehet a ludas.
Akinek kint van már a felső szemfoga, nagyon nehezen jött ki?

Köszi a sok dícséretet a képeket illetően, hát lehettek volna jobbak is, pl. ha elviszem a kispasit fodrászhoz, de a fodrász teljesen szomorúan mesélte h gyerek ennyire még nem ordított nála, mint huligán...mehetett 100 autó, vonat, lehetett csavaró a kezében, őt ez nem érdekelte, ordított, mint akit nyúznak :lol: így nem akartam még azt is mostanra ídőzíteni...
Mecsi jól gondoltad, a brendonosban voltunk, a link is jó.
Még régebben beleszerettem az ottani hátterekbe, és emiatt vittük oda, pedig van olcsóbb is...
2 háttérrel készített 100 db fotót a csaj, kiírta cd-re és 6 db 13x18as méretűt hív elő, ez került vmi 17eFt-ba. De most vmi akció is van, ha 26 db-ot hivatsz elő, akkor 22500Ft. És azért ez már szép méret, és talán elég ajándéknak is nagyiknak stb...

Katákat és Emmát isten éltesse!!!

És Katica, köszi a hormonos infot, felírtam cetlire a nevet. Mondjuk én mindig a hormonbogyók abbahagyása után híztam meg, és utánuk lett összevissza a ciklusom is. Most a norcolut után megjött rendesen, nem volt barnázás, kíváncsi vagyok mi lesz a kövi hónapban...

Mecsinek kitartást, de örömmel olvasom javul a helyzet Áronnal.

Én is megvettem a homeos kivezetőjét az MMr-nek, plusz van thuja, mi dec. 8-án megyünk a 15 hósra (betegek voltunk, plusz nem igazán kapkodom ezt el)

Gondolkodom én is az oltáson, több ismerős is beadatta, és nem lett semmi bajuk. Mármint magamnak, Noelnek nem. Neki inkább a prevenart kellene nyomnom, mert ő csak egyet kapott ugye tavaly, és Aproo kicsit megijesztett, h semmi védettsége kispasinak, de nem akarok többé egyszerre több oltást, így max. a kötelező után 1 hónappal. Akkor meg lehet már nem is lesz járvány :roll:

Nem tudom mit szerettem volna...inkább megyek lassan szundizni, eddig lekopogom, nem volt ébredés, igaz kapott kispasi egy adag panadolt.

Jó éjt mindenkinek.

pöttömpanni

Ja, még eszembe jutott...
Csenginek én is gratulálok az önálló járáshoz.
El sem hiszem h huligán nem járt még majdnem egy hónappal ezelőtt. Most meg kergetem a tescoban, arra megy amerre akarja, vásárlás élvezeti faktora 0 :lol: Pedig mennyire szeretek shoppingolni :wink:

Képekről és angyalszárnyakról még annyit Dia, h Noel utálta az egészet, tépte le magáról, látszik is a képeken h sírásra görbül a szája...szóval tök jó, h Virág szereti.
Nonci még a kantáros esőnadrágtól is hisztit kapott, mondtam neki vagy felveszi v nem megyünk ki, erre nem mentünk...már megint az erőszakosabb győzött (ezt nem mondta volna meg senki szülés előtt, h tőlem lehet vki erőszakosabb, kos vagyok :wink: )
Meg persze megkaptam már h mennyire giccsesez a szárny...és mit fog ehhez szólni nagykorában a fiam :roll:

pöttömpanni

Jó reggelt!

Pöttöm, nekünk se lett bajunk tőle :wink:

nővérem mesélte, hogy két embert is Zalában kórházban kezelnek, és állítólag egyiknek sincs már ép tüdőszövete.
:cry:

angyalkaszárnya szerintem meg nagyon édesek! és véleményem szerint Nonoka nem fog nagy korában ezen kiakadni! sőt majd ha egyszer neki is párja és gyereke lesz, majd elérzékenyülve nézik a képet! szerintem, de lehet hogy én is túl giccs vagyok :oops: :lol: :lol: én is szemeztem vele, de sajna a keretek nem hagyják! így dec 5én megyünk a játsszvelem fotózásra. mert nekem BEni képei is nagyon bejöttek

http://www.jatsszvelem.eu/hirek/altalan ... tozas.html

prevenárból nekünk 4 volt.. a neiss vas c-ből az emlékeztető a 18.hós oltással együtt jön.. oltás dömping... viszont ha van kivezetője ennek is, akkor talán Nonot sem fogja "bántani" utólag...

a fenti rágófogak kijövetele (eddig 2) brutál volt Csigusznál is...

kitartás!

Panna gondolok ma rátok! nem mertem neked megrendelni
:oops: mert azt írtad lehet... de szerintem van még neki szólj, ha kell...jó lenne találkozni.

Csandi Csenge nagyon ügyi!

Aproo Levi hogy van? irtam mailt...
Vendég

Sziasztok!

Most csak gyorsan, mert 3. napja rohangálunk:

Boni, megkaptam, ma megyek ha minden igaz Diegoba a részleteket majd utána mailben!

Levi jól, bár tegnap nagyon megizzadt anyóséknál, és sógorom rányitotta az ajtót. :evil: Éjjel eléggé dugult, de remélem nem lesz belőle semmit, mert már adom a bogyókat. :-)

Pöttöm szuperek a képek, bár tény, hogy egy vagyon. Majd talán 25 év múlva mi is eljutunk az unokákkal. :roll: :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ja, Boni, a neis-t mikor kaptátok, hogy kell emlékeztető? Mert nekünk azt mondták, az egy oltás és kész... :?: :?:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

eddig 2dbot, most kapunk még egyet :roll: útálom az egészségügyet, hoyg nincs egység..
Vendég

1 év alatt 2 db 1 év felett 1 vakcina..

nem étem ezt a harmadikat... :roll:
Vendég

sziasztok!

végre én is előkerültem!

minden olvasok, de írni nem sok időm jut! igaz, a héten rohangálunk össze-vissza, de amúgy eddig minden okés volt!

viszont már reggel éreztem Benin, hogy meleg a kis fejecskéje. délelőtt 37,8-37,9 volt a hője, de most délben már 38,3 (igaz, ebből még le kell vonni a fél fokot). lehet, hogy most a 9. napon jön ki a 15 hós oltás mellékhatása!? :( pedig úgy örültem, hogy megússzuk! mi a teendő, egyszerűen csak lázcsillapítás? van olyan még, aki nem úszta meg? talán Leviről tudom, hogy ez volt, és a többiek, akik már megkapták? nagy el vagyok kenődve, mert akkor megint szobafogság! :(

nagyon jók a fotók Nonóról! annyira édes kiskrapek!

Andi, klassz nevet találtatok ki ketteskének! feltéve, ha tényleg kislányka lesz! :)

lányok, Ti mit boltoltok itten!? miről maradtam le már megint?! Boni, mit szerzel be jó áron, hogy mindenki tőled vásárol? :P

igazából ezen kívül semmi különös nincs nálunk. beletörődtem, hogy most nem lesz kistesó, mármint, hogy lefújtuk egy időre a projectet, aztán majd lesz, ami lesz! végülis vágyom újra a pörgésre is, de közben lelkiismeret furdalásom is van Beni miatt, hogy esetleg bölibe kell adni. bár Katica most megnyugtatott, hogy nem olyan szörnyű hely az nekik, de azért mégis! na mindegy. tényleg nem túráztatom magam rajta, majd elválik, hogy mi az én sorsom!

Barbi, és még valaki, bocsánat, de teljesen szita az agyam, köszi a Dániás hozzászólásokat! egyértelműen csak akkor mennénk ki, ha megérné :) szóval csak azért, hogy kint dolgozzon a férjem, köszi, de nem! fejlemény ezügyben sincs, ha lesz, szólok! nekem mondjuk az angol nyelv gyakorlása miatt szuper lenne, de amúgy!? tök egyedül lennék, férjem éjjel-nappal dolgozna, szóval nem tudom.

erre is csak azt tudom mondani, hogy majd lesz valahogy!

kéne ebédet gyártanom magamnak, mert éhes vagyok, csak kedvem nincs hozzá!

biztosan még millió dolgot akartam. most már itthon leszünk szerintem, szóval napi szinten fogok tudni jönni, és akkor mindenre válaszolok, amire csak akarok! :)

jók legyetek!

jaaa, és Luca üdvözletét küldi minden mamának és babának! most ő sem nagyon tud netelni, de majd jön, és hozza a híreket magukról is és egyebek! :)

Ritus, neked mennek a drukkok a további pocakos hetekhez! Niki, neked meg a hányinger ellen! ;)

védőoltást én is fontolgatom! kizárólag magunknak! de nem tudom. olyan bizonytalan vagyok még mindig... csak úgy, mint általában! :) nekem a krónikus betegség miatt ajánlanák, de, ha apa nem oltatja magát, akkor én sem! szóval vagy együtt, vagy sehogy! elvégre ő jár bkv-val, munkahelyre, stb., ő hozhatja haza a legkönnyebben a vírust! de nem tudom. mennyiben más ez, mint az összes többi influ!? sosem voltam influenzás! ... magas lázam sem szokott lenni, még. ha mandulagyulladásom van is. nem tudom. még rágjuk egy kicsit! ...

sophie27

és hogyhogy 1 év alatt adattátok be Zsiginek a neis-t!? ez az agyhártyagyulladásos oltás. igaz? nekünk már eleve azt mondták, hogy 1 év felett adják... :( de, hogy 3!!!!???? :(

sophie27

HOGYAN KELL ALKALMAZNI A NEIS VAC-C VAKCINÁT?

A 0,5 ml-nyi oltóanyagot általában vagy a felkar izomzatába adják (12 hónapos kortól), vagy a combizomba (12 hónapos korig).
A vakcinát nem szabad sem bőr alá, sem vénába adni.
Azoknak a 2-12 hónapos csecsemőknek, akiket korábban nem immunizáltak/ oltottak be Neis Vac-C vakcinával, 2 dózis (0,5 ml/dózis) oltóanyagot ajánlott beadni, legalább
2 hónapos időközzel.

Az tartós immunvédelem fenntartása érdekében, újszülöttek alapimmunizációs első két oltását követően emlékeztető oltás beadása szükséges. Az emlékeztető oltás idejét orvosa fogja meghatározni.
Azoknak a 12 hónaposnál idősebb gyermekeknek, serdülőknek és felnőtteknek, akiket korábban nem immunizáltak Neis Vac-C vakcinával, 1 dózis (0,5 ml) oltóanyag adása javasolt.
Vendég

Sziasztok!

Utólag is boldog Kata és Emma napot! :D

Zsóf,
Sajnálom, remélem nem lesz beteg Beni. Viszont vigyázz, mert Virág is az oltás után egy héttel lett lázas, először azt hittem az oltás miatt, aztán kiderült hogy torokgyuszija van. A biztonság kedvéért sztem vidd el dokihoz, hogy azért megnézhesse mi újság, mivel ők még sajnos nem tudják megmondani hogy fáj ezuk vagy azuk. Bár igaz, hogy Virágnak hónaljban mért 38.7 volt a láza....dokinéni mindenképpen látni akarta.

Pöttöm,
Szerintem is édesek az angyal szárnyak!!:wink: Ebben a kórba még belefér! Na de ha 20 évesen is akarja hordani őket, na akkor lehet aggódni... :wink: :)

Mazska,
Hogy van Laura? Remélem semmi komoly!

Panna, Katica,
Jó hallani felőletek, gyertek sűrűbben ám!! Katica, az szupi, hogy ilyen szépen beszokott Pistike! Elhiszem, hogy így már teljesen más otthagyni!!

Én ma voltam beíratni bölcsibe Virágot, de nem volt bent a fő-akárki, így csak jövő hét elején megyünk megint. Kíváncsi vagyok mit mond majd, mennyire van hely stb!!

Kép
Kép
dia123

Áron nem akar aludni :( kezdem megszokni csak igy semmi szabadidőm. Most is az ágyában gurgulázik. Tegnap megint eljátszotta a hisztit megmondtam neki ha dumál kijövök a szobából. HÁt ő dumált, meg kinyúlt a kiságyból és megszorította az orrom. kijöttem volt nagy sírás apa helyrerakta és elaludt. :shock: :shock: :shock: Na lesokkolódtam! Akkor most már dackorszak is van !! Olyan jó ez így nekem :twisted: Erre ma reggelre meg tüsszög a gyerek és úgy folyik az orra mint a vízesés. Szóval ma nem megyünk oltásra. Milyen szerencse hogy mégsem adtam be az homeos bogyit tegnap neki az oltásra.

Pöttöm ti az MMR V. 30c-t vettétek? HOgy mondták nektek hogy szedjétek be?

Aprooo TE már meggyógyultál amúgy ?? Orrvérzés elmúlt meg minden?

Zsófi tegnap dokinéni azt mondta Andimnak hogy a 15hós oltás egy nagyon komoly oltás amire nagyon kell figyelni, és kb 2hét körül jöhetnek a tünetek mint a láz is eleinte lázcsillapítás és nagyon magas láznál hűtőfürdő, ha marad dokit hívni.
Én ma krumplifőzeléket eszem , megint elkezdtem a diétát. De enni nekem se sok kedvem van.

Boni képzeld nem kelendő a Legom :(

Védőoltást már én is fontolgatom , csak időm se lenne eljutni a dokihoz :(

Amúgy kezdek egyre jobban irigykedni a kismamáinkra , kezd előtörni benne a vágy megint a terhességre :) a drága uram pedig mindig közli hogy belelóg a bilibe a kezem várjunk még!

Szóval kismamik folyamatos jelentést kérünk,képeket , vizsgálati eredményeket!

Na már sírunk léptem ...........

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: