A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sziasztok

Dodi nálunk is azóta van az egyszeri kelés amióta a szopi mellé eszik tápszert is, most is 50-et evett meg szopi után. De kellett 3 nap mire átállt.

Doki kérdezte mennyit hízott mondtam neki, hogy már 7006 mondta az tökéletes kérdezte hogy hogy eszik csak annyit mondtam hogy vegyesen, akkor megnyugodott és mondta hogy ez így jó. Pedig csak este tápszerezik napközben egyáltalán nem, csak cici van. Meg délben az a kevés gyümölcs, vagy főzelék.
Ma paradicsomos krumpliól öklendezett, és tegnap a brokkoli sem ízlett neki.
De hát állandóan répa, meg sütőtök nem lehet. Holnap megpróbálom a borsót.
Az őszibarck, alma krumplival, a sütőtök almával vagy krumplival, alma banán őszi, ezek bejöttek neki.

Norka beírnád az 5 hós adatokhoz hogy 7006 g és 65 cm.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Niki!

Gyönyörűek vagytok! Alex is milyen Nagyfiús! Csudaszép Kispasi!!!

Nyuszi!

Bizony-bizony....és ez még csak a kezdet...mi lesz később, kezdhettek aggódni :wink: :lol: !
Nagyon szép voltál szülés után is!!! Látom Neked is normálisan van tetkózva a szemöldököd (nekem is kivan, meg a szemem is, utóbbit negyedszer csináltattam meg babavárás előtt), nem az a lecsupaszított, homlokközepéremindigkérdező valami. Na azoktól hányok!!! Majd jövőre megint megcsináltatom, de akkor szálazásos technikával! Azért jó, hogy Anyud kozmetikus!!!!!!

Hendegabi!

Vicus is nagyon Édi!

Hú, a hozzátápi úgy tűnik mindenkinél máskor és máshogy zajlik!
Mi krumplival kezdünk majd és csak délben, majd amikor már a hét minden napján más zöldséget eszik, akkor jöhetnek a gyümik+tejpép (sinlac). Nehogy a gyümi után a zöldséget utálja esetleg (ugye a gyümi finomabb).

Dodi!
Védőnőm szerint ha nem eszi a baba nagyon a kajcit rögtön, nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem szereti, lehet, hogy csak lassan adjuk a kanállal és ő már nagyon éhes. Ő azt javasolta, hogy ilyenkor adni kell neki egy kis tápit és amikor már nem olyan éhes, akkor jobban tűri, hogy anyuci "béna" módon kanalazza neki!Ja és mindig 1 komponensű dolgot adjunk kezdetben, hogy megtanulja az ízeket! Én például azt határoztam el, hogy az újabb kaja bevezetését mindig akkor kezdem, ha Apa itthon van, mert ha véletlenül valamire allergiás lesz Minó, akkor legyen akivel gyorsan berobogunk a dokihoz!
Minó is 4x eszik egy nap 210-ket, ez kb. 2 hete van, előtte 180-at evett. De előtte 2 hónapig 150-et és ahogy eljött a 4 hónapos kora, jött egy ugrás (éjszakát bírta, de a nappalt nem és 3 óránként evett megint) és akkor megemeltük az adagot. Most Ő eszik 8-kor, 12-kor, 4-kor és este 8-kor és kb. 7-kor kel és 8-ig eljátszik!!!

Rólunk: ma Minó elúsztatta a fürdőt és közben hatalmasakat kacagott, sikított.....annyit csapkodott, rúgkapált a vízben, meg játszott a kacsájával, hogy meg kellett örökítenünk videóval! Most már szinte minden napra jut valami újdonság!!!!

Boo!

Imádom, amikor dumálnak....egyfolytában nyomatja, már reggel azzal ébreszt minket, magyaráz a forgónak és nevetgél és nagyon türelmesen várja, hogy mi is ébredjünk és vigyük a kaját Neki! Bezzeg napközben ha 4 óra múlva nincs ott a kaja, akkor kitör a világháború!!!!!!! Zabálni valóak a szövegelésükkel...mondjuk ha olyan lesz, mint én...jajjjj szegény Apának...2 dumagép!!!!!
:shock: :shock:

Tickerplayground.com
breki76

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

gabi1

dodi: párod miért nem mehetett be??
"Miközben vizsgálta hangosan zokogott örömében,hogy: Jaj, Istenem de gyönyörű, de gyönyörűűű! Annyira aranyos volt. :D "
:D :D :D De aranyos :cry: :wink:
Amit leírtál nálunk is ez a helyzet, azt leszámítva, hogy a lányom alig akarja elfogadni a tápit. :shock: Nem eszik sokat....napi adagja max. 600 ml. most két nap szünetet hagytam, mivel nagyon-nagyon sírt előtte, úgy mint hasfájós korszakában. Azóta nem, ma adtam ismét levet, kíváncsi leszek holnapra. :roll: A Tesco-s cuccot majd meg is nézem holnap, úgyis kinéztem ott Dorkinak egy Mikuruhát :lol: :lol: :lol:

boo: hűtőrágóka :lol: :lol: :lol: én így jártam 2 hónapja Dorka össze játékát kifőztem, és amiben ilyen rész volt az mind szétolvadt, mondhatni az egész játéktárat le kellett cserélni másnap. Az kicsit borsos kiadás volt :lol: :lol:

dodi: a Corában vásároltam, ott csak ezeket találtam...de ma ráleltem a Hipptől a Körtelére, és az nem tartalmaz cukrot!!! A többire az van írva, hogy cukor, esetleg csillaggal van ellátva és oda van írva, hogy ökogazdaságból. Akkor ez nem hozzáadott cukor? :roll:
"Folyadéknak elég nekik a tejcsi, vagy a tápi! "
Lehet benne valami mivel az én lányom szinte születése óta se vizet, sem teát nem igazán akar elfogadni
:shock: Újabban megiszik 60 teát max egy nap, de ennyi, akkor pohárból adjam? Milyen pohár? Sima vagy az a tanulópohár?
Bár ellenpéldának én itt vagyok. Nincsenek előre álló fogaim, és első osztályos koromban is cumiztam a teát, de másodikra "már" abbahagytam :lol: :lol: :lol: De én is félek, nehogy baj legyen emiatt a fogaival, meg a nyugtató cumi miatt, igaz nem sokat használja, max elalváshoz, de kiköpi max 10 percet van a szájában egy-egy elalvásnál.

Cebion csepp: mire adjátok, hol lehet kapni, mennyi kell belőle? Ez immunrendszererősítő?

holnap:
megyünk oltásra, vagyis a 3. Rotát kapja majd. Remélem megkaphatja. Kicsit köhécsel, de nagyon ritkán, meg napi 1x porszívóztam ma az orrát, és akkor is alig jött valami, nem is hallottam, hogy szörcsögne. Remélem nem lesz gáz. :wink: Igaz sokat kivittem mióta ez kezdődött Neki, 3x annyit, lehet a kinti levegő is segített?! :shock: :D

f.nikici

Dodi:jol van,majd meglatjatok segit-e vagy sem....bar rengeteg gyerek ebred ejjel kesobb is,mikor mar rendesen hozzatapit kapnak........Szerintem ez nagyban fugg attol is,mennyire vagyik anyura a baba,es nem csak komfort szopi van olyankor,hanem rendes eves,mint nalunk is.
Nekem van tejem,eleg is Hanginak,szoval tolunk meg nagyon messze van az hogy mast is adjak neki.
Hajra szaporitas!Nagyon igenybe veszi a bimbokat,nekem jocskan kivannak ha azt a bizonyos fejest muvelem...brrrr....de hat elviselem valahogy a cel erdekeben!

Breki:en is igy fogom majd adni Hanginak a kajakat,mikor elmulik 6 honapos.Pont ebben a sorrendben,csak en szeretnek majd neki kulonbozo,gluten mentes gabonakbol valo pepeket fozni a gyumikhez :wink: !A tejpepeknek meg utanajarok.....!

Kép
Kép
ancsurti

dodi: tejpép-premier :D :D :D Nagyon édes lehetett, én is úgy imádom, amikor Dorki kanállal eszik, és nyammog, olyan cukik olyankor!! :lol: :lol: :lol:

Gabi:
"Ma paradicsomos krumpliól öklendezett"
Dorkinál volt egyszer amikor pürét akartam neki adni, hogy öklendezett. A védőnő azt mondta, hogy próbáljam meg fokozatosa adni neki, tehát a levet fokozatosan sűrítsem majd be. majd így akarom bevezetni. gondolom csak furcsa nekik, hiszen eddig csak folyékonyat ettek. Vagy próbáld a desszerteket, az hígabb, mint a püré.

hendegabi, gabi: nagyon jók a Ti szülés utáni képeitek is!! :cry: :wink:

f.nikici

Nikici!
A cebion csepp sima C-vitamin, ezt lehet pici korban adni. Nekem azt mondta a védőnő, hogy testsúly kg-ként 1 csepp kell, de a 10 cseppet nem szabad meghaladni. Én 6-ot adok Petrának (néha véletlenül belecsöppen egy 7. is) Patikában lehet kapni.

Mi a 2 adagos rotát kaptuk. Vajon mitől függ, hogy ki melyiket adja? :roll:

Én a tanulópohárral nem vagyok kibékülve. Most azt mondom, hogy sima pohárral fogok próbálkozni, persze lehet, hogy majd revideálom az álláspontomat. :roll: :wink:

Én a játékokat Chicco fertőtlenítőbe teszem egy fél órára. Az egyetlen baja, hogy nagyon illatos és sokáig kell utána mindent öblíteni.

Kép
katy76

katy: jaaa, értem, akkor majd veszek én is Dorkinak olyan cseppet, az bizti jót tesz Neki! :wink: Főleg, hogy tápszeres baba. :cry:

Én a 3 komponensűt kértem, attól függ, hogy melyiket kéred...

A sima pohárral nekem az a bajom, hogy pici korában abból adtam az angol vizet, és egyszer majdnem (szó szerint) megfullasztottam, félrenyelt, és már lilut a kis feje, úgy megijedtem, hogy azóta nem merem, persze lehet már ügyesebb azóta.meg talán én is... :D

Én is a Chiccoba tettem, csak nagyon illatos maradt, és ezért kifőztem, én hülye :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

f.nikici

Ancsurti!

Nem tudom kint milyenek vannak...ezt a Sinlacot nagyon sokan dicsérik, én is olvastam róla és a védőnőnek megemlítettem és mondta, hogy nagyon jó, főként a gyümik dúsítására!Minó orvosa viszont mondta, hogy óvatosan bánjunk majd vele, mert eléggé tápanyagbomba és hát Minó nem éppen soványka:):):)!!!

A védőnő szerint vannak jó bio 1 komponensű cuccok is készen. Ha alapanyagot veszünk, akkor is sokáig csak bio dolgokat fogunk venni Neki!!!!

Tickerplayground.com
breki76

És az is biztos, hogy inni eleinte csak babavizet adok majd, nem szoktatom rá az édes "lőrékre". Persze, majd később csináljuk Neki a frissen facsart gyümi meg zöldségleveket.

Tickerplayground.com
breki76

breki: az én lányom nem fogadta el a vizet születésétől próbáltam adni a nagy melegben, de nem kellett Neki :shock: Mostanában iszik, de nagyon minimálisakat, sem a tea, sem a víz nem gyerebe Neki. :roll:
A bio dolgokról akartam még írni, hogy: azért ezek is jól hangzanak, de nem minden úgy van ám, ahogy mondják :twisted: családban majdnem mindenki őstermelő....tesóm minőségellenőr is többek között, nem szabad ám bedőlni mindennek ami bio :roll: :roll:

f.nikici

f.nikici! :)

A Cebion csepp C-vitamin, ami 1 éves kor alatt adható.

A múltkor említetted, hogy van egy ismerősöd, aki szeretné eladni a pelusos vödrét. Megadtad a mél címét, de az nem jó. :roll: :roll: :?:

boo! :)

Egyáltalán nem törvényszerű, hogy minden ússzon a kajában. :wink: Már most adhatod neki ülő pozícióban, pár kanálkával, szépen lassan. Textil előkét és pelust szerintem felejtsd el, mert tök macerás kimosni a foltokat :x :x :x . A műanyag előke viszont teljesen szuper, de vannak papírból is. :wink:

Sinlac.
Véncsoroszlydoktornéni ezt írta fel receptre, mondván na ez aztán úgy megdobja Manó súlyát mint a huzat. Azóta is fázom.... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Víz.
Szentkirályi, Jana és Hipp is teljesen jó bébivizek. (A Humana is, csak béna a csomagolása :? ) Előírás ide vagy oda, én bizony soha nem forraltam-hűtöttem ezeket :oops: :oops: , csak arra vigyáztam, hogy ne napfényes helyen legyenek és jól legyenek lezárva. Hetekig használtam egyetlen palackot.

Kép
Kép
200907?

Bond: Humanat nem kell forralni. :roll:
Akkor lehet rosszul írtam, mivel a cím él, szóval mégegyszer linkelem: baby1024@freemail.hu

f.nikici

Ezeket is csak "X" idő múlva, ha még nem fogytak el.

A múltkor is ezt a címet írtad, de azzal pattant vissza, hogy nincs ilyen felhasználó. :roll: :roll: :roll: :?:

Tegnapi box.
Madár teljesítményén kívűl másnak is feltűnt, hogy a másik fickónak milyen szép volt a bőre (- tetkók :? )? :shock: :shock: :shock: :oops:

Kép
Kép
200907?

Gabi!

Köszi a tapasztalatokat :wink: . én most este még megpróbálom cicire tenni egyszer, ha eszik, eszik, ha nem, nem, de szerintem nem fog :roll: .

Breki!

homlokközepéremindigkérdező
:lol: :lol: :lol:
Én csodálkozó-szemöldöknek hívom :lol: .

Gyümi előtt zöldség logikus lenne, de anyu meg gyümit javasolt, mert az kevésbé allergizál, bár ő is azt mondta, hogy nem sokkal később (napok) mehet a "főzelék" is :wink: .
Na látod, ez nekem a bajom, hogy Botond napközben is keveset eszik :? . 140-120 egyszerűen nem lehet elég a 7 kilós fiamnak! De ő sose sztrájkol :roll: . 'Ennyi van, anya? Hát, jó, akkor ennyi...'
:lol: :lol: :lol: Annyira kis drága, imádom! De ez akkor sem mehet így, nem élhetek vissza a "kedvességével" :wink: .

Nikici!

A hasfájó babáknak pedig kefejezetten ajánlják a gyümik bevezetését,mert a rostok segítik az emésztést. Anyu is szokta ajánlani, úgyhogy adjad nyugodtan :wink: .
A cumival semmi gond nincs, csak ne használja sokáig (kb. 1 éves korig), és ahogy mindod, alváshoz, vagy nyugtatáshoz (Botond már nem fogadja el, így csak kézben nyugszik meg :roll: ).
Pohárból a legjobb a régi "szoc" kávéspohár (menzás), aminek kifelé pördül a széle (hátha akad valakinek a családban). Vagy én itattam már az Aventes műanyag pohárból, mert az jól illeszkedik a szájához :wink: .
Amíg nincs foga, nem gáz a cumisüveg, csak ne szokja meg belőle a cukros lötyiket :wink: .
A Cebion az C-vitamin, én a DM-ban vettem, és 10 cseppet szoktam adni belőle.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bond: pedig ez a cím jó!! De akkor majd szólok a csjnak holnap, és egyeztetek vele egy másik címet :wink:

Miért kellene huginak tuning?????? :shock: :shock: :shock: Én ezt nem értem, ha kicsi egy baba az a baj, ha nagy ajkkor meg az. Nem lehet mindenki átlagos. :roll: Szomszédom kislánya Dorkánál egy héttel fiatalabb, Ő 3500grammal született Dorki 3600-al. Dorki most 8 kiló, a másik baba meg 4600 volt 3 hete. és tápit el kellett kezdenie adni, a doki tanácsára. :roll:

f.nikici

Breki!

En forralt vizben oldom fel neki a homeos bogyokat,ezen kivul meg nem kapott vizet,max. a legelejen a tapszerhez.....en sem szeretnek neki adni teat,ilyesmit :wink:
Na majd megnezem,van-e itt Sinlac,es hogy milyen dolgok vannak errefele...Azert van valasztek,csak tuzetesebb utanajarast igenyel,plane hogy ezt csak apa tudja megtenni,en nem ertem a nyelvet meg mindig :(

Nikici: :wink: azert en sem dolok am be minden bio dolgnak,de azert itt ellenorzotten nem arulhatnak mast a Bio boltokban,csakis kizarolag ennek megfelelo dolgokat!Szerintem Breki is tudja hogy nem minden az,ami.De azert en is igyekezni fogok hogy odafigyeljek,mit adok majd neki,es nem mindenfele uveges bizbaszt,amik azert jocska nem azt tartalmazzak sok esetben,mint ami rajuk van irva,hiaba babacuccok!Itt elegge szigoruan ellenorzik ezeket,ebben nem hasonlit amerikahoz kanada!Ha mar lehetosegem van,akkor nem a bevasarlokozpontban fogom leemelni a polcrol a gyumiket,zoldsegeket :wink:

Bond;meg ne fagyjal!!!

Kép
Kép
ancsurti

dodi: milyen gyümi, lé vagy desszert, mennyi, mikor hogyan mit hogy merre? :lol: :lol: :lol: A mi dokinénik nem igazán foglalkozik ezekkel a kérdéseimmel, csak a védőnő, de az ő tanácsaival már megjártuk egy párszor...
Dorka tápit eszi cumisüvegből, meg a teát/vizet de az nagyon minimális. A tea Hippes- az nem tudom cukros-e vagy sem. :roll:

f.nikici

ancsurti: én is gondoltam, hogy tudjátok, csak gondoltam szólok, hogy itt az élő példa előttem:D

f.nikici

Bond: itt kukkold meg: http://eladoholmik.freeblog.hu/ itt van a csaj elérhetősége és a kuka is de majd holnap rákérdezek, hogy miért nem működik!!

f.nikici

Dodi:hasfajos babank gyumolcsot ajanl anyukad?Es ha azert faj a hasa mert meg nagyon nem tudja megemeszteni :roll: elvileg azert faj az anyatejtol is,mert meg nem emeszti rendesen....azt megertem hogy a kakilasban segithet a gyumi.....
Az is erdekelne,hogy melyik zoldseg az amelyik allergizalhat,mert a sutotkrol,reparol ezt nem hallottam/olvastam meg sehol...a repa az elso zoldsegek kozott szerepel,a levet nyersen is lehet adni neki....

Nikici:igen,mar volt errol szo regen,jo is lenne ha a magam altal termesztett dolgokat adhatnam neki 8)

Kép
Kép
ancsurti

Ez még Manónál volt. :lol: Mondjuk Hugira is ráfér a gyúrás, mert 4 hónaposan 4390 gr volt. :roll: A doki már csak legyint: "Én erre a családra már nem mondok semmit" (Értsd: Manónál is mit győzködött, még lebegtette a statisztikáit, hogy ez kevés. Tényleg az volt. De rendben fejlődött, egészséges volt, ezért abszolút nem aggódtam. Pláne, hogy Apáék ága konkrétan gebe. :roll: Egészséges a mai napig és most már a korának megfelelő a súlya :P )
Maca esete folyamatban. :roll:

Kösz a linket! :)

Kép
Kép
200907?

Valóban ugyanaz a cím. A visszajelzés viszont ez volt:

"This Message was undeliverable due to the following reason:

Each of the following recipients was rejected by a remote mail server.
The reasons given by the server are included to help you determine why each recipient was rejected.

Recipient: <baby1024@feemail.hu>
Reason: 5.1.1 <baby1024@feemail.hu>... User unknown

Please reply to <Postmaster@chello.at> if you feel this message to be in error."

Kép
Kép
200907?

Bakker! Most veszem észre. Kimaradt az "R"betű a freemailből. A linkre kattintva írtam és húszezerszer olvastam el. :? :? :? Na ez az, amikor az agyad olvas, nem a szemed: azt olvasod, amit gondolsz, hogy következik. :? :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Most kelünk másodszor és már 5 óra :D :D :D !
Kelt 1:40-kor, de csak "demozott" :lol: . 2 percig evett és elaludt. Most 6 perce eszik rendesen, úgyhogy már éhes volt, de még tuti visszaalszik :wink: .

(Lányok, egyre többször zsibbad a bal kezem :roll: ! Mi a tököm lehet ez?! A cukraimmal már semmi gond, szövödmény meg a lábamban kezdődne inkább szerintem....)

KépKép

KépKép
kicsidodi

Megmértem a cukrom, 6,6, szóval így direktben sem látok összeföggést...
A szülés előtt sose volt, kb. 2-3 hónapja vettem észre,és egyre gyakoribb. Eleinte csak éjsza, gondoltam tuti elfeküdtem,de most már nappal is szoktam néha érezni egy kicsit, hogy zsibbad a kézfejem. Remélem semmi különös..... :?

KépKép

KépKép
kicsidodi

"Viszonylag fiatal embernél a kéz összes ujján jelentkező zsibbadás rendszerint nyaki gerinc rendellenesség következménye. Kis nyaki masszázs, esetleg valamilyen keringésjavító "reuma" kenőccsel kiegészítve biztosan használ. Ha panaszai tartósan fennállnak, keressen fel reumatológus szakembert."

Szokott is fájni a hátam, meg sokat görnyedek, sztem tuti ez lesz.
El kell mennem csontkovácshoz, meg masszázsra...
Ancsurti! :wink: :D :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bond, Hugi igazi lányos mérettel rendelkezik! Lehet válaszoltál, de amit múltkor beraktál képet azon te vagy?

Dodi, most, hogy ki lett tárgyalva, vajon miért kelnek éjszaka, Bendő csak egyszer szopizott 3kor, utána meg 6kor. :lol:

Hozzátápi: én almával kezdtem, és most is azzal fogom. A krumplinak magában nincs íze és elég sűrű szerintem. De az alma után a krumpli jön-almához keverve.

Ésss, nem si írtam Bende hátról hasra fordult. Úúúúúgy örültem! Tudom itt már majdnem mindegyik babó pörög-forog, mi ebben hátul kullogunk, de sebaj. :wink: :D

kispiskóta

Sziasztok!

Dodi! Ügyik vagytok! Akkor ezek szerint jó a tejpép :lol:

Nálunk Lili felkelt éjfélkor :shock: ,soha nem szokott,szopizott is rendesen és hajnali 4-kor hallom,hogy "matat". Hát,b@szki,gyerekemnek ki voltak pattanva a szemei és tolta ki magát ezerrel és dumált a játékaihoz...Mi van???!! Örültem neki nagyon... Megszoptattam akkor is evett vagy negyed órát,még dumált egy kicsit és visszaaludt 8-ig. Most megint alszik,de ez csak a szokásos délelőtti 3/4 óra :lol:

Breki! Bár anyu kozmetikus,de nem ő csinálta a tetoválást,mert ő nem tetovál. Csepelen van egy barátnőm,ajánlom mindnekinek,aki estleg tetováltatna,profi a csaj.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nikici!

Hát persze, hogy nem minden bio ami fénylik :lol: :lol: ! Élelmiszeripari mérnök is lennék, vagy mifene.... Mi is zt terveztük, hogy itthon saját termesztésben nyomjuk majd, na ehhez képest még semmi nem történt...majd tavasszal talán 1-2 dolgot ültetünk (vagy nem). Amúgy meg ha szomszéd Julis nénitől veszi az ember lánya a gyümiket etc, de oda megy valaki emésztője, akkor már az sem bio.....
Nálunk Minó issza a babavizet, nincs vele gond Hála Istennek.

Dodi!

Nem tudom mi lehet, nekem a sarkam fájt csomó ideig (nincs sarkantyúm, vagy ilyesmi), aztán voltam csontkovácsnál és mondta, hogy ott a méh és petefészek kiegészítő reflexológiai pontjai vannak, így amíg nem menzeszelek, addig fájni is fog. És valóban a 2 mensi óta már sokkal kevésbé fáj! Viszont mivel Bobód nem kis súlyú, így gondolom az sem használ a derekadnak etc. Én is csak reggel meg este érzem az ágyban, hogy leszakad néha.....
Amúgy pont ezt mondta a védőnő is, amikor a teát kérdeztük anno....inkább ne, csak vizeet és a fogaira vigyázzunk, mert attól van az a rohadás a gyerekeknek, cumisüveg+tea (pláne, ha okos anyuci még egy kis cukorral is megdobja, mert hát igyon az a gyerök finomat)

Kispiskóta!

Gratula Bendének a forgáshoz!!!!
Én Fiam 5 naposan dobálta magát egyik oldalról a másikra...na ahhoz képest nem annyira igyekszik fordulgatni...néha-néha. Eleve utált hason lenni (és úgy látom a hasalós babák előbb fordultak hátra, mint hátról hasra), gondolom a nagy pocija miatt! Szerintem a nagyobb súlyú babák azért nem olyan fürgék...lustibbak, viszont a szája....az jár folyton-folyvást, már 1,5 hónaposan csináltunk videót, ahogy az Apjával beszélget!!!!! Ő a szájtornában bajnok!!!!!!

Bond!
Komolyan nem jött be a Sinlac??? Miért???? Leírnád??? Ebből is látszik, minden Baba más és más!

Víz: Mi 1 napig tároljuk hűtőben, de addigra el is fogy, ha meg kicsi marad, akkor azt mi megisszuk!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Nyuszi!

Komolyan??? Előtte Csepelen laktunk... :D :D !

Dodi!

Érdekes 2 napja Minó se eszi meg a 210-et. Ma is meghagyott 90-et reggel...mondta a védőnő, hogy lehet, hogy lesz ilyen ne ijedjünk meg! Mondjuk nem fog elfogyni úgysem :):)!

Na megyek, mert már nagyon kurjongat. Előbb bementem Hozzá és nagyokat kacagott, meg énekelgetett, meg sikítozik...aztán széles mosoly volt, mikor észrevett...IMÁDOM!!! Játszom Vele egy kicsit!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok

Rota oltásból mi is azt kaptuk ami kettőből áll.
Én gondolkozom a meningococcus elleni oltáson is. Ti azt beadatjátok?

Erről jut eszembe tegnap a dokink mondja hogy rengeteg a beteg. Kérdezem tőle és milyen betegek mennek. Azt mondja 3 féle tünetekkel mennek, hányás hasmenés, torok gyulladás, és a h1n1. Kérdezem melyik a több? Azt mondja az első kettő viszi a primet, abból rengeteg, h1n1 szinte alig-alig. És ami van az is nagyon enyhe lefolyású. Na ennyit a nagy járványról.

Boo szerintem se keverd a tápszert a gyümölccsel. Én pl azt javaslom hogy amíg eteted nyugodtan belerakhatod a hordozóba semmi baja nem lesz, és abban nem fekszik. Az hogy amíg nem ül addig nem adod neki kanállal szerintem nem jó meglátás mert egyáltalán nem biztos hogy 6 hónaposan ülni fog hanem mondjuk csak 8 hónaposan. A másik hogy vannak olyan etető székek amiknek dönthető a háttámlája.

Dodi nekem is Nóra 90-eket eszik, szerintem is kevéske egy 5 hónapos babának, na meg a doki szerint is, de hát most mit csináljak vele, ha napközben nem kell neki. Csak este.
Egyébként anyukád mit mond erre? Mert nekem a doki azt mondta hogy adjam neki felváltva egyik etetés cici, másik tápszer.

Nikici nekem szépen eszi a pépeket azzal nincs gond, egyedül a brokkoli meg ez a paradicsomos krumpli nem jött be neki. Az almát krumplival mg imádja, répát krumplival is. Ezeket mind én főzöm neki.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabi1 2009.11.24 10:28-kor.

Kép

gabi1

Breki! 210??!! :shock: Én nem tudom mennyiket eszik a Lili,illetve kb 2 hete mértem 1 napig,de akkor 120-akat evett(1 ciciből) és elégnek bizonyul neki.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi!

Minó is csak 1,5-2 hete eszik ennyit, előtte sokáig volt a 150 ml. Igen, Ő ilyen nagy kajás...meg hát Fiú ugye? :D Majd lefogy, ha elkezdődik a hozzátápi...na nem azért mert nem adunk majd Neki enni, hanem mert a táp azért felfújja kicsit a gyerekeket

Tickerplayground.com
breki76

sziasztok!

Végre utolértelek bennetek, illetve magamat.
Közben ugye 1-2 szó erejéig írtam is, de nem reagáltam.

Jelentem: cicim úgy-ahogy jól van, kissé elcsúsztunk az etetésekkel, így most megint érzékenyebb, hiába ürítette ki babócám totálisan.

Kesztyűs történethez: rájöttem, vszínű mégis én vagyok a húnyó a dologban.
Október elején, amikor hidegebbek voltak, már húzott párszor kesztyűt. Egyik nap a szomszéd kisfiúval kint játszott, és teljesen összekoszolta, másnap meg simán felvette volna a koszos kesztyűt az oviba. Én meg letoltam érte (nem azért, mert összepiszkolta, hanem hogy abban menne oviba). Úgyhogy lehet, innen ered a dolog.

Jó volt kicsit nosztalgiázni a szülésről. Már nem rémísztenek el annyira ezek a képek, sőt, boldogságkönnyeket csaltak a szemembe.

Dodi: apának említettem a fiú-készítés receptjét. Azt kérdezte: és ez 100%-os, mert akkor benne van még egy babában. :D

Hozzáetetés: Miután délután kevesebb a tejcim, így általában akkor (napi 1 vagy 2 alkalommal) kap Vicus szopi után gyümit, vagy főzit. Krumplipürét, barackot, sütőtököt szereti, többit kevésbbé.

Megnéztem az itthon lévő bébikaják címkéjét: A szentkirályi ősziben, kecskeméti alma-sütőtökben is van cukor! :evil:
Úgyhogy egyelőre nem kapja.

Sillia?
Lilisgabi?
.....?

Megyek Nóciért, irány Sárvár. Népitánc, bevásárlás....
Talán tudok jönni holnap is.

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok! :)

Majmingyá visszaolvasok, csak nem bírom ki, hogy ne vágjam be gyorsban. :roll: :oops: :lol: :lol:
Ezt találtam neten, szerintem marha jó! :D A lényeg, hogy a retusált fényképekrők kell felismerni, hogy melyik közismert turistalátványosságról van szó és melyik városban van.
Hajrá, estig lehet nyomatni! :wink: Akkor megmondom a megfejtéseket, ha nem jönnének össze. Annyi segítséget azért adok, hogy mindegyik hazai. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép

Kép

Jó szórakozást! :wink: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

kicsidodi! :)

Igen, gerinc. :?

kispiskóta! :)

Igen, én voltam. :wink: 8) :lol: :lol:

breki76! :)

Azért nem jött be a Sinlac, mert a véncsoroszlyadoktornéni ettől várta a naaagy-naaaaagy ugrást Manó súlyában. Hát, semmi sem történt. Szerette, ette, de súly tekintetében semmi sem változott. :roll:

Kép
Kép
200907?

Csajok!
A volt pasijaitok az ismerőseitek között szerepelnek az Iwiw-en. :?: :roll:

Kép
Kép
200907?

Bond
Igen. miért?

Kép
Kép
orsi777

Csak kutatom a köz véleményét. :roll: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond nekem is.

Kép

gabi1

Bond, nekem igen! Na akkor gyorsan visszakutatom azt a képet! 8) :lol:

Gabi, én beadatom a Meningot.

Kép
kata05

sziasztok!

Boo :)

Azt hiszem már minden választ megkaptál, de lentebb leírom én is hogy hogy csinálom....

Dodi :)

Hát én nem tom, lehet én vagyok a maradi, de én inkább lereszelem az almát, megsütöm a tököt, minthogy üvegből adjak neki akár ilyen olyan csitti villi hippes bevizsgált lóf@sz, lehet abba más is(és van is). Az almába amit lereszelek csak alma van a sütőtökbe meg tök... :roll: :roll: de mondom én maradi vagyok ebben...nekem nem sok idő megcsinálni :roll: :wink:

Anno egyszer én írtam, hogy jobban alszik éjszaka, mert adok neki mást is a tejen kivűl..mert rájöttem, hiába eszik a kisfiam 220-at, mégis éhes volt 2-2,5 óra múlva, tehát valszeg nem volt tömény, tápláló..de aszem Ancsurti húzott le, hogy nem ettől kezd jobban aludni éjszaka...ezért csendbe maradtam. :roll:

(Amúgy nem egyszer írtam már le, a miért nem kakil, miért nem alszik a gyerekemre mit csináltam, gyakorlatilag 20-30 óldal múlva úgyanúgy felteszi vki a kérdést, most miért nem kakil , alszik a gyerek...mintha nem olvasna, szal engem ez most kezdett idegesíteni, ezért átmentem olvasásba csak :evil: ..)

Etetésem:
Én zöldésgekkel kezdtem és gyakorlatilag most is azt részesítem előnyben, nehogy megszokja a csak édes kategóriát. ez nem jelenti azt hogy nem adok neki gyümit, de adok.
Zöldségek:
sütőtök, sárgarépa, krumpli, brokkoli, most lesz teszt alatta a cukkini, saláta. Roló nem egy válógatós gyerek, imád enni, különösen szereti ha párolom neki, kis olivaolajjal..
Gyümi:
Alma, körte, barack
Ahogy leírtam olyan sorrendben teszteltem.
Egy ételt 3 napig eszik. Napi egyszer uzsira. Tej aztán kaja.(ezt módosítottam, mert így a tejem is megmarad)
Egy hét múlva mikor 5 hós lesz, bevezetem a tízórait. akkor lesz gyümi, du. meg zöldség.

Mindent pépesítek botmixerrel....

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok!

Ezt most olvastam, gondoltam , megosztom Veletek is :wink: !
Bocsi, ha sok lesz :oops: !

ANYA és szülő

Ez a két fogalom alapjában véve ugyanazt jelenti, de azért mégsem ugyanaz. Olyan különbség van köztük, mint - hogy is magyarázzam - mint amikor az ember azt mondja, hogy állam, meg azt, hogy haza.

A hazáért élek és halok, az államnak meg adót fizetek. És annak ellenére lényegesen könnyebb, mint meghalni, mégis több emberről hallottam, aki lelkes örömmel halt volna meg a hazáért, de soha senkiről nem hallottam, aki szívesen fizetett volna adót.
Hát így vagyunk valahogy az anyával, meg a szülővel is. A szülő hivatalos kifejezés, az anya magánjellegű.
A szülő minden, ami értelmet jelent, erőt és kötelességet, az anya pedig minden, ami érzelem, áldozat és a leggyönyörűbb gyöngédség a világon.
Az anya, meg a szülő egy ember. De ennek az egy embernek egészen más tulajdonságai nyilvánulnak meg az anyában, mint a szülőben.

Aki a harmadik szobából csukott ajtón át is meghallja, hogy hathetes kislánya sír, az, az anya.
Aki szeretne berohanni hozzá és egy kis jó, langyos tejecskével elcsitítani azt a kis ártatlant, még az is az anya.
Aki be is rohan hozzá, megnézi, kibontja, tisztába teszi, de soron kívül egyetlen korty anyatejet sem juttat neki, hanem szigorúan alkalmazkodik az orvosilag előírt étrendhez, az már a szülő.

Akinek majd a szíve szakad ki, amikor a gyermeknek fogzási fájdalmai vannak, az, az anya, de aki csukamájolajat ad neki, hogy minél előbb nőjön ki a foga, az már a szülő. Általában aki képes arra, hogy saját önszülött gyermekének beadja a csukamájolajat, azt a csúszós, szörnyű, kibírhatatlan ízű kotyvalékot, az nem is lehet anya. Az csak szülő lehet.
De aki közben azt hajtogatja; jaj de jó, de finom, a mama is ezt eszi, és hősies elszántsággal a szívében, de háborgó indulatokkal a gyomrában maga is megkóstolja azt a szörnyű kotyvalékot, az már megint az anya.

Aki büszke arra, hogy az ő gyermeke már olyan nagy, hogy az első osztályba iratkozik, az a szülő. De aki az iskola megnyitásának napján sírva kíséri a gyereket abba a tiszteletre méltó épületbe, és amikor beengedi a többi gyerek közé, akkor úgy érzi, hogy a gyermeke, aki most lép be az oroszlánbarlangba, az már megint az anya.
Aki nappal megbünteti a gyermeket, mert elszaggatta a nadrágját, az a szülő, de aki azt a kisnadrágot éjjel könnyes mosollyal foltozza meg az, az anya.
Aki azt mondja: haszontalan kölyök, már megint nem tanulsz, az a szülő, de aki fűnek-fának keservesen panaszkodik, hogy annak a szegény gyereknek már megint mennyit kell tanulnia, az, az anya.

Aki a kamasz fiát tánciskolába viszi, az a szülő. Aki büszkén figyeli, hogy az a haszontalan kölyök milyen ügyesen teszi a szépet annak a copfos kislánynak, az még mindig a szülő.
De aki ugyanakkor nagyokat nyel, mert úgy érzi, hogy most kezdik tőle elszakítani lelkétől lelkezett magzatát és szeretné a fia táncpartnerét, azt a kis kacér, szőke démont megpofozni, az már megint az anya.

És mégis az anyából lesz a jó anyós, a szülőből pedig a rossz. Amely anyósi állapot tart mindaddig, míg meg nem születik az első unoka. És akkor valami egész váratlan és csodálatos dolog történik, eltűnik a szülő, eltűnik az anya, mondjuk inkább a kettő összeolvad és nagymama lesz belőle

De ez a nagymama nem hasonlít sem az anyára, sem a szülőre, annyira nem, hogy hadilábon áll mindkettővel, a szülőt ridegnek, az anyát túlzottnak tartja, és csak egyvalakivel azonosítja magát teljesen és százszázalékosan, a gyerekkel. Mintha soha nem lett volna szülő, mintha soha nem lett volna anya.
Mintha így született volna ötvenegy néhány éves korában egyenesen nagymamának.
marietta1982

Nnna, akkor ezt olvassátok el bio kaja és homeos cuccok tekintetében. Marha nagy vita volt, úgyhogy megéri rászánni az időt!!!! :!: (Bond ajánlásával. 8) )

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.php?p=2002074&sid=0f285fc123d103b688d3a21cb0515841

Kép
Kép
200907?

Bond!
5. kép: Pécs- Széchenyi tér

:lol: :lol: :lol:
Vendég

Dodi!

Akkor Ti sem hordtatok egy-egy ruhát túl sokáig :D

Tök durva. Pár centi és nem egészen 1 kiló múlva utoléri Marci a 10 hónapos unokatesóját.. :shock:
Vendég

Bond: megnéztem a linket, és felfedeztem Manót :P :P !!
marietta1982

norka81! :)

Gratulálok, Ön nyert! :wink: :lol: :lol: :lol:

Akartam már kérdezni, hogy milyen volt az áramszünet. A tévében láttam, hogy full semmit sem lehetett látni. :shock: :shock: :shock: :shock:
Az, hogy esetleg odalesz a számítógépes munkád, egy dolog. Az, hogy beragadsz a liftbe, sz@r dolog. De az, hogy semmire nem tudsz támaszkodni, hogy mi, merre van?! Egy épületben még kitaperolja az ember a dolgokat, de hiába jár minden nap ugyanazon az útvonalon, akkor sem tudja megmondani, hogy most éppen hol jár, merre kéne befordulni? Hacsak nem jár arra egy jármű. De egyébként!? :roll: :roll: :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.11.24 16:32-kor.

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: