[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2009 márciusi babák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

csibb, panasztevés megtörtént az építtetőnél.

erpé: újépítésű... és erre adnak szocpolt. Ennyi.

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


laptető... nafrankó :?

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


hja, és ma velünk alszik. De holnaptól?

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 

 
 

nemlajos másnál is penészedik? Mikor épült a ház?Kijönnek vmit csinálni vele?lehet hülyeséget kérdezek de erre nincs vmi biztosítás vagy garancia?

Betti
KépKép
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
queen-bee
 
 


Látom Peti huszár, már a csúszdát is meglovagolja! :lol: NAgyon aranyos!

Eszti is, ahogy áll!

Én ma egy bnőmnél voltam köszönteni, meg pletyizni. Tomi meg babázott! (imátkoztam, h kakiljon be, hogy Tomi is pelusozzon, és sikerült!!!!!!!! :lol: :lol: -de genya vok)

Nemlajos, de gááááz ez a fal!!!! Építettő mondott vmit???? Ilyet?!

Betegeknek gyógypuszi!!!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti
 
 


Nemlajos!
Álmaimban sem gondoltam volna,hogy az ilyen szép új lakások... :shock:
Nálunk ez állandó téli probléma,a nem egyenletes fűtés,és az új nyílászárók miatt!Sokan itt a faluban azért nem cserélik le a régit,mert jól szellőzik,nincs penész.Ezek az újak meg úgy zárnak,hogy semmi be nem jön.
Szóval szellőztetés ezerrel,amit még tehetsz.
Nagyon sokan panaszkodnak amúgy erre,mindenki értetlenül áll,hogy régen ilyen nem volt.

Kép
Kép
zazzy
 
 


Betti: nincs egy éves a ház, már így vettük át, hogy ázott (tudom, tudom, de muszáj volt átvennünk, nem volt pénzünk albérletre és hitelre együtt :? ), akkor "megcsinálták" úgy, hogy bent laktunk, mondták, hogy most már tuti, most már aztán leszigetelték (láttam is, jónak is tűnt...), hát ennyi...

Építtetőnek most küldtem levelet, de ő mutogathat majd a kivitelező vállalkozóra, az meg vissza, vagy egy másikra... Nagyon neki vagyok keseredve.
Így eladhatatlanná válik (és lakhatatlanná) a lakásunk, amiért egy életre eladósodtunk, és ami miatt állandóan pengeélen táncolunk.

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


zazzy, ez nem azért van, sajnos. Minden nap szellőztetek, nagyra nyitott ablakokkal.
Talán emlékeztek, még tavasszal itt is mutogattam a fényképeket, hogy penészes, hogy javítják, hogy a teraszt csinálnak, meg a többi.
Amikor még nem volt kész a lábazat, felázott a fal. És arra szigeteltek rá. Aztán kiderült, hogy ott, ahol ázik, nem is lett leszigetelve. Újra megcsinálták. Hát ennyire futotta...

Most hősugárzózunk, fertőtlenítünk, penészölőzünk, és szellőztetünk... És átkozódunk.
Más lakások is áznak, egy másik fszt-i hozzánk hasonlóan. Fent meg a franciaerkélyek tövén csorog a víz...

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


nemlajos közös képviselő nem tud intézkedni?- ez akárkinél a házban előfordulhat, tehát "házügy" is, vmire pedig fizetitek a közös költséget ami nem is kevés gondolom..

Betti
KépKép
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
queen-bee
 
 


Betti: a közös képviselőnk nincs egy hónapos, ugyanis a ház használatba vételije most lett kiadva, így csak most alakulhattunk meg, és most lett saját kk-nk. Az ügy folyamatban, csak sok mindent nem nagyon lehet tenni... De próbálkozunk, nem hagyjuk annyiban!

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


azért "vicces" , hogy most lett közös képviselő 1 év után..és, hogy nem képesek egy házat normálisan megépíteni..aztán meg mindenki egymásra mutogat, ha a felelőst keresik..

kezdek álmosodni, megyek lassan, meg eléggé foglalkoztat ez a "Karcsika nem kúszik" dolog, nincs kedvem neurológushoz vinni.én semmi különöset nem látok rajta,remélem elkezdi..1 hónapja van rá dec 22-re kaptunk időpontot újra a védőnénihez..

Betti
KépKép
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
queen-bee
 
 


Nemlajos: a penészes falat mosd le hipós vízzel! Az eltünteti a penészt! Nálunk ez annyira bevált, hogy azóta nem penészesedett be a fal újra. És ez már 6-7 éve volt... Egy próbát megér, remélem nálatok is beválik!!!
kisheli
 
 


Sziasztok!

Livi baba nagyon aranyos. Tényleg Moncsi van már záró? Mit írtak rá??

Gratula Eszternek a felálláshoz, Nándinak a mászáshoz, Szonjának a kutyázáshoz!!! Nagyon ügyesek!!!

Katka: nagyon jók a képek Petiről, és hozzájuk a kommentek is. :wink: :D Komolyan olyan hihetetlen, hogy ez a Peti már lépcsőn mászik, áll, szerel, csúzdázik!! :shock: :shock: Mintha már egy éves lenne. Reméljük Petiaput nem rúgják ki! Mi újság van teszt értékelés ügyileg?? KAptál eredményt?

Nemlajos: nem semmi, hogy új építésű házaknál ilyen problémákkal kell küzdeni. Tesómék is így jártak mindkét új házuknál pár hónapon belül penészedtek a falak. Domestos nagyon jó rá!!! Ez tuti. "csak" Döme szobájában van ilyen probléma, vagy a lakásotokon belül máshol is?

Minden betegnek jobbulást!
Csibb: nálunk is bevállt a baby-luuf balzsam Gergőnél, és a párologtatás, párásítás. Reméljük Máté hamar meggyógyul.

banokla
 
 


Levezetésképpen jöttem olvasni, jó sokat írtatok!
Moncsi- olyan édes Livi baba! örülök, h jobban van és minden rendben!
Csibb - Máténak jobbulást!
Katka- jók a képek,Peti nagyon ügyes
Zazzy - meglepi????
Nemlajos - huu, ez durva, hát nem lesz egyszerű megszüntetni a penészedést. Itt ahol most lakunk itt is penészednek a falak, állítólag túlságosan levan szigetelve a ház. Mi is non-stop szellőztetünk és mégis (a szomszédoknál is uez van). Az új házban kopp-kopp nyoma sincs.
Ma meghülyitettem a festőt a bordó falammal és a kommentjeimmel.
Már annyit takarítottam de még nem sikerült befejeznem (vagyis minden nap kezdem újra a festő miatt)...olyan rövid a nap!
Kristóf a drágám jól elvan Anyummal csak mikor meglát akkor már csak az ölömben jó és úgy dumál sztem meséli milyen volt a napja.

Apropó kuszás meg védőnő, ma nálunk is volt a védőnő Anyuval beszélt kérdezgetett Kristófról és neki sem tetszet, h az én kicsim még nem kúszik-mászik.
Betti - most én is beijedtem kicsit!
Jó éjt megyek mert holnap is nehéz nap vár rám! Ja és az éjjel 4-kor Kristóf is játszani akart 6-ig szórakozott velem 7-kor meg már nekem kelni kellett a drágám meg aludt 1/2 10-ig.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
bababi
 
 


Betti, bababi, alapítsuk meg az Azért Sem Tojunk Be Pártot! :)
Nem fognak a gyerekeink így maradni.
Nonszensz, hogy míg anyáink csodájára jártak az egy éves korában elinduló gyerekeknek, a mieink már 7-8 hónaposan állnak, mennek, és már egyből azt akarják elhitetni, hogy ez az elvárás!
Hát nem!
Én egy ideje megint nem ültetem Dömét, bárki is írta, igaza volt, az a néhány hét türelmetlenség nem éri meg, ha élete végéig tartó gerincproblémát kockáztathatok vele.
Döme is el fog indulni, láthattátok a videón, már szépen kutyázik.
Én türelemmel várom, akármit mond a védőnő!


Apropó, a védőnő azt mondta, aktíviát adjak a gyereknek, az a jó. Megvetettem a Zurammal, kiderült, sovány tejpor van benne :shock: A Zuram megnézte az összes többit, azokban is mind volt tejpor. Akkor most mi van?

Lakás:
kisheli, banokla: mi Flóraszepttel mostuk le, az is hipószármazék, úgy tudom. Egyelőre csak a gyerekszoba ilyen, de volt ázás a nappaliban is. Ott még nem jött elő újra, de gyanús, hogy fog, mintha hólyagosodna a festék...
Betti: eddig is volt "kk", csak az építtető alkalmazásában (még az ő tulajdona volt az épület).

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


sztem 1 hónapon belül simán elindultok, Betti, nemlajos,bababi!!!
Nándi is csak 1 hete csinálja, én előtte már kétségbe voltam esve!!!!
aztán olvastam egy tanulmányt, h igazából tökre nem számit, ki bszél, jár, mászik korán. 2 éves korra mindenki ugyanott tart majd kb. és végeztek felméréseket: felnőttként semmi eltérés nem volt kommunikációban sportteljesítményben, bármiben a kiskori eltérésekhez képest!!!
Nándi a habtapin, parkettán, szőnyegen nem csinállt smemit, csak hempergett.de anagyágyunkon vmiért elkezdett hernyózni.aztán eljöttünk a nagyszülőkhöz, akik ráérnek, sé egész nap tornáztatták.
nemlajos, írtad, h Döme repülözik-na ebből már sztem tök közeli a kúszás!! ezzel megerősiti a karjait.
1 hónap egy baba életében rengeteg idő
szaladhattok még :D

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi
 
 


helyzetjelentés: éjszakánk sokkal jobb volt, csak kétszer kelt. egyszer kellett orrot szívni. és ma érzem először úgy, hogy tényleg jobban van. persze hörög még meg szívni kell, de úgy érzem már jó úton vagyunk a gyógyulás felé! :wink:
10-re megyünk dokihoz.
jaj, apunak meg szorítok nagyon! :?

Nemlajos
annyira sajnálom...
de tényleg nagyon sok új építésű lakásról hallani ezt a penészedést... én nem tudom, mit csesznek el, de lassan ideje lenne kitalálniuk... mert ez így nem jó... csúnya betegségeket okozhat...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest
 
 


Betti, Bababi, csatlakozom Nemlajoshoz és Pulcsihoz, nyugi! Semmi gond nincs a csemetéitek mozgásfejlődésével. Már Csibb is írta, hogy ilyen korban a forgás az elvárás, azt meg mindegyik kitünően űzi. A védőnő meg ne legyen már referencia pont, mert bár biztos vannak közöttük tök jól képzett és felkészült szakemberek, azért valljuk be, meglehetősen vegyes a kép...
Szóval nyugi. Ha pedig nem hagy benneteket mégsem nyugodni a téma, akkor egy fejlődésneurológiai vizsgálattól nem kell ám tartani. Talán érdemes felkeresni egy szakembert (pl. Dévény Anna féle gyógytornával foglalkozó fejlesztőt), és ő majd mond valamit. Kemse, Gabka, Rszg (és még mások is, csak most nem jut eszembe) is mutatta már meg csecsemőfejlődéssel foglalkozó szakembernek a babákat.

Nemlajos, kifaggattam a páromat, ő szakmájából adódóan ért valamennyire a hőátadás-fűtés stb témákhoz. Szóval a penészedés ott alakul ki, ahol valami hőhíd (vagy mi) lesz a lakásban. Ez kialakulhat ám friss szigetelés után is (ahogy Zazzy is írta). Az biztos, hogy a beázás nem tesz jót a dolognak, de önmagában nem csak ez okozhatja. Majd pü-ben leírom, hogy miket javasol, mielőtt szétoffolnám a topikot.

Na, Katalány csüng rajtam, szóval megyek.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Erpé Azért minket nem kell sajnálni, mert ahhoz képest, hogy pedagógus házaspár vagyunk, jólállunk anyagilag. Kb. középkategóriába soroljuk magunkat. Tehát jobban élünk, mint az átlag, de nem vagyunk gazdagok. Mindenünk megvan, amire szükség van, de ez 2 gyerek mellett nem biztos hogy megmaradna, és szeretnénk Máténak is mindent megadni, amit lehet. Igaz, úgy gondoljuk mindketten, hogy a szeretet és a törődés a legfontosabb. Szeretném Máténak mindazt megadni, amit én nem kaptam meg gyerekkoromban. Gondolok elsősorban a közös programokra, kirándulásokra, játékra, és azután pedig az anyagiakra. Hogy ne kelljen azt mondanom neki, hogy nem mehetsz el kirándulni, mert nincs rá pénz, nem kaphatsz új nadrágot, stb. Szeretnénk megtanítani síelni, minden évben elmenni valahova, különórák, edzések. Sokba kerül.

Nemlajos Nem semmi, hogy már penészedtek! Mármint a lakástok!!!

Eddig jutottam, felébredt Máté. Majd később olvasok tovább.

Kép

Kép
rszg
 
 


jó reggelt!!

nemlajos ok csatlakozom a PÁRTHOZ :)

bababi Kristóf nem ül még?, én valahogy úgy láttam a dobozos képeken, hogy elég stabilan tartja magát, igaz én még nem ültetem Karcsit, de megpróbáltam kivávcsiságból, és eldől..

Pulcsi remélem igazad lesz 1 hónap alatt tényleg csodák történhetnek :)

Katka tényleg nagyon nagyfiús Peti!!!

Betti
KépKép
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
queen-bee
 
 


erpé a mi védőnőnk és a dokinénink is tök jó fej (a védőnéni is mondta, hogy nem összehasonlítani a babákat!!), és az egészséges rendelésen ott a dokinéni is aki nem megijeszteni akart a neurológussal, hanem csak kérdezte mi újság a mozgással és amikor mondtam, hogy még csak forog, akkor mondta az 1 hónapos határidőt..
Kornélt a Petőbe hordtam, de nála ugye ott volt indoknak mindenre a koraszülöttség..

Betti
KépKép
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
queen-bee
 
 


Nem kúszós anyák, ne izguljatok!!!! Milyen hülyeség, h időre kell kúszni, mászni meg mindent....
Fél éves korig kell forogni, másfél éves korig járni. A többi meg más ütemben fejlődik minden babánál.

Gabi
Kép

Kép
tehuti
 
 


Sztem sem árt, ha az aki nagyon izgul megmutatja egy dévényi anna féle tanítványnak :lol: Lilla is kicsit hipotóniás volt, ilyenkor még csak forgolódott, és tök jól rendbe hozták, pár alkalom masszír, reflexiós pontok ingerlése, és úgy beindult...
Nemlajos: sajnálom ezt a beázást, mi meg azért szívunk a hitellel, mert a férjem kijelentette, h ő nem megy semmiképpen új építésűbe, mert csak rosszat hallott róla, így a szocpolt buktuk. Szopó ez mindenhogy :evil:
rszg: hidd az általad felsoroltakon túl, a tesó is egy nagyon fontos dolog, amit jó, ha megadsz a porontyodnak. Nekem 2 bátyám van, nem tudom milyen tesó nélkül, de anyu egyke, ő sokat sírt is, hogy nincs tesója, nagyon magányos volt, hát én ilyet nem éreztem, és jó érzés, h rájuk mindig számíthatok...

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


ÉÉÉÉS majd elfelejtettem Peti huszárt dicsérettel illetni: nagyszerű kis kölök ez :lol: :lol: :lol: cuki pofa és nagyon jó kommentek

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


Rszg, félreértesz, és ezt nem szeretném. :wink: Dehogy sajnállak benneteket, pláne nem gondolom, h rosszul élnétek. Bocs, ha félreérthetően fogalmaztam.
Csak annyit írtam, hogy szomorú, ha egy egyébként vágyott babóca az anyagiak miatt nem születik meg. De ahogy írod, nálatok nem egészen ez a helyzet. Meg korábban is írtad már, h ez egy nem eldöntött kérdés, és sokféle dimenziója van, isten ments, h ítélkezzem bárki döntése felett. És a testvérek léte vagy nem léte csak egy szelete az ember személyiségfejlődésének. Ismerek nagyon fej egykéket, és borzasztó testvéri kapcsolatokat. És persze fordítva is :D

Jobbra el, vissza a melóhoz. Kata elaludt, na ja, aki 6-kor ébred.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


erpé: várom a privit, és köszi :)

Hát mondanom sem kell, egy szemet nem aludt egyikőnk sem, mert
1. nem fértünk el
2. Döme kisjézusként alszik, valamelyikőnk meg mindig ráfeküdt a kezére, és akkor sírás
3. anélkül is feszt felsírt, gyakorlatilag egész éjjel visszaaltatgattam

Reggel nagyot szellőztettem mindenütt (a nappaliban most nyitottam ki a teraszajtót), és megy a hősugárzó.
Meglátjuk.

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


tesótéma: köztem és a húgom közt 10 év van, és amikor kicsi voltam állandóan nyúztam anyut mikor lesz tesóm, csak hát ahhoz kellett egy pasi is :) és még a nagy korkülönbség ellenére is nagyon jól elvoltunk, sokat anyáskodtam fölötte :)
és hát ugye nálunk is Korni és Karcsi közt van 7 év..anno eltettem minden babaruhát stb, mert azt hittem nemsokára kellenek, de Karcsi még ezek közül is sokat hord (úgy is hamar kinövi, nem kell divatozni :) ), és sok mindenen spórolunk..de ránk is az igaz mint rszgékre, hogy annak ellenére, hogy párom tanár jól megvagyunk, de persze az sokat jelent, hogy nincs lakáshitel stb, mert örököltük..

Betti
KépKép
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
queen-bee
 
 


Tesóm Karcsikával, aki éppen egy olyan rugiban van ami még Kornélé volt :)

Kép

Betti
KépKép
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
queen-bee
 
 


Nemlajos Activiát már többen adnak, akiket én ismerek. Szoktam sétálni Mátéval egy idős babák anyukáival, 2 héten belül szültünk 5-en, és ebből 3 baba már eszik Acivia joghurtot.

Csibb Remélem, hamarosan teljesen rendben lesz Máté

Nekem az a véleményem, hogy nem gáz, ha még nem másznak a babák. Máté is nemrégóta próbálkozik mászással, addig csak kúszogatott. És ő már elmúlt 9 hónapos. Majd másznak, ha akarnak. És igen, mi is "járunk" dokinénihez, aki azt mondta, teljesen egészséges Máté, de még kell mennünk azért kontrollra. Szerintem sem kell aggódnotok!

Kép

Kép
rszg
 
 


Papillon, Erpé Te ne érts félre, nem azért írtam. Tudom, vagyis úgy gondolom, hogy a legtöbb, amit megadhatok Máténak, az egy kistesó lenne, de sok gondolat merül fel bennem. Legfőképp, mivel Géza már 55 éves, az első kérdés, mivan, ha Ő beteg lesz, és én egyedül nem tudok felnevelni 2 gyereket nettó 80-85-ből?! Nehéz dolog. Nem merem bevállani! Sajnos!

Kép

Kép
rszg
 
 


persze rszg így már érthető, de hát ne legyen beteg, + a gyerkőc fiatalít :)

Betti
KépKép
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
queen-bee
 
 


Erpé!
Az a privi nekem is jöhet! :wink:

Tesókérdés annyira nehéz :cry: és tényleg szörnyű,hogy az anyagiak (is)ennyit nyomnak a latban.És tényleg azt hiszik,hogy mi itthon nem csinálunk semmit,mert ez aztán nem elismerés,amivel honorálják :evil:

Szerintem se aggódjatok,de ha lesz időm,előkeresem egy másik topiktárs(hozzáértő)hsz-ét,hogy mikor kell aggódni(vagy legalábbis lépni)de az így is rémlik,hogy nagy időintervallumok voltak megadva!

Kép
Kép
zazzy
 
 


rszg: abszolút érthető a szempontod :cry: de légy pozitív, aztán majd meglátjátok! (Gézának van Mátén kívűl gyereke?)

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


Nemlajos mi is penészedtünk egyik télen, azt vettük észre egyszer csak hogy minden szobában a sarkok ahol bútor van közel a falhoz ott tiszta penész a fal :shock: Hát mi is bepánikoltunk kissé, pedig ez a ház már elég öreg :roll: Gábor hypoval lemosta, nagyon jól lejött és hát nálunk is műanyag nyílászárók vannak amiken ugye nincs szellőző nyilás (amúgy lehetne rá utólag csináltatni) na azóta sokkal többet szellőztetünk, lehet úgy forgatni az ablak kilincseket, olyan "félállásba" hogy egy kis levegő jöjjön be állandóan, próbáld ezt meg te is :wink: azóta nincs a lakásban teregetés, ezt a lépcsőházban oldom meg (na meg nagyrészt ezért van a szárítógép, na jó így kevesebbet is kell vasalnom 8) )

Tesótéma: nekem is van egy bátyám és nagyon jó hogy van és hogy kiskoromban nem voltam "egyedül" :D de igaza van Erpének amit írt a személyiségfejlődésről... :) de aki megteheti vagy úgy érzi hogy menni fog azért az vállaljon be egy tesót :wink:
Panna legjobb barátnőjének nincs testvére (csak unokatesója) és újabban azt mondogatja Pannának hogy neki is van 2 testvére :roll: mert ugye Panna mindig büszélkedik a tesóival :) igaz hogy ehhez hozzátartozik az is hogy a kislány szülei elég sokat dolgoznak :? így legtöbbet a papájával van.

Katka Peti nagyon ügyes, már egyedül csúszdázik :D és milyen szépen ül :wink: Nimród még mindig nem ül biztosan, persze tudom nincs elmaradva, csak én vagyok türelmetlen :oops: csak praktikussági szempontok miatt, sokkal könnyebb lenne öltöztetni ha nem borulna el mindig :lol:

Na megyek mert Bulcsú bilin csücsül 8) és közben legót kér. Talén lassan leszokik a pelusról, csak tudnám ezt miért nem nyáron kezdte el :roll: Nimród pedig felébredt. De ma ügyi voltam mert én vittem Pannát oviba a fiúkkal, és az ebéd is kész van már 8)
vica78
 
 


Papillon Igen, van még egy fia, 17 éves, de 7 éve nem látta. Az anyja teljesen elnevelte, eltiltotta, nem tudott mit tenni, pedig rengeteget küzdött érte.

Kép

Kép
rszg
 
 


sziasztok

nyugtalankodóknak itt egy cikk: (bár ez is írja hogy a 8 hónaposan még nem kúszó babát érdemes gyógytornásznak megmutatni)

http://www.kismamablog.hu/babazas/mozga ... aba-maszas

Katka: Petihuszár nagyon édes, jaj az a lépcső... de persze mindig az a legérdekesebb amit nem szabad :?

Csibb: apudnak mennek a drukkok :( sajnálom :? de legalább nem combtőből kell.... :roll:

Moncsi: örülök hogy Livi jól van és nem viselte meg túlságosan a kórház. :D erős kis egyéniség ő ;)

Nemlajos: penészedésre párom egyből a lakáseladást javasolta, de reméljük a többieknek lesz igaza és valamilyen praktikával el tudod tűntetni ... :roll:

tegnap megnéztük este az Ördökök és Angyalok filmet dvd-n.. hát rájöttem visszagyerekesedtem... :? szülés óta nem bírtam olyan filmet nézni amiben kis vér is folyt.. ez most nagyon lekötött ezért nem kapcsoltattam ki apával.. viszont egész éjszaka rémálmaim voltak.. és még most sem ment ki a fejemből a sok kínzós rész :x
pedig régebben szerettem az ilyen típusú filmeket. vissza fog még állni a régi rend vajon?

KépKép
KépKép
adryn
 
 


Rszg: ez szomorú :(

KépKép
KépKép
adryn
 
 


adryn köszi a cikket!! hát 1 hónap "haladékot" kaptunk, aztán elviszem megnézetni..

rszg ez tényleg rossz lehet a párodnak..

Betti
KépKép
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
queen-bee
 
 


Betti: ha megnézeted egy szakemberrel a gyereket az még nem árt. De ha kell a mi tornásznénink száma szólj, bár elég nehéz hozzá időpontot kapni.

Csibb: drukkok mennek apudnak!

Nemlajos: sajnálom a penészt, megoldást én nem tudok rá, csak a gyakori szellőztetést.

Peti valami cukorka, na meg a többiek is.
Lili is bepróbálkozott anyóséknál a lépcsőzéssel, a tetjén volt a cica, amit előtte körbekergetett a lakásban :)

Ma voltunk védőnéninel 8 hós méricskélésen: végre hízott a pici leányzó. 2 hónap alatt 900g-ot :) viszont centire nem futotta :) azaz csak 1 cm-t nőtt 2 hónap alatt. Persze más védőnő mérte akkor, szóval igazán nem parázom, pláne, hogy a 68-as rucik már kicsik rá. Pedig a mostani mérés szerint "csak" 69 cm és 7800 g :)

Na lassan készülünk Leviért :)
Ma reggel beszólt páromnak az egyik óvónéni, hogy Levi még nem tudja kifújni az orrát. Ha nekem is beszólnak lehet, hoyg felvilágosítom őket mit kell tudnia egyedül egy 3 évesnek. Mert szerintem sem a popsitörlést sem az orrfújást nem kell még egyedül tudniuk (egyébként kifújja ő egyedül is csak utána szétkeni az arcán :) )

Kép

Kép
gabka77
 
 


Gabka nektek miért kellett tornász? elküldheted a számát priviben, nagyon sokba kerül?

Kornél is egész későn kezdte el az orrfújást, amikor meg már tudott akkor is rá kellett szólni, hogy fújja ki...

Betti
KépKép
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
queen-bee
 
 


na ez elszállt

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
kemse
 
 


Én is tok dévényis számot zuglóban, bár ő is nagyon elfoglalt. 4500 1 óra.
rszg: szegény géza, hát ez nagyon dva...mért csinálja ezt egy anya :x
Lizi fújja az orrát, ha odateszem a zsepit és mondom, h fúj, na meg mutatom is :lol: :lol: :lol: olyan cuki
Lilla is nemrég fújja egyedül az orrát, 5 éves, lustaságból még néha a segítenek neki.

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


Sziasztok Megint!

Nemlajos: mi a tesómék lakását akartuk éppen felújjítani és a felettünk lakó eláztatott. Üröm az örömben hogy legalább a felújítás előtt. Felhívtuk telefonon, hogy tőle ázunk mire ő én innen Szlovákiából nem fogok ugrálni mivel szlovák magyar és tuti nem tőle ázunk. Az albérlő meg elutazott, de nem nagyon törődött vele egyébként sem mert voltak már utaló nyomok az ázásról, mint kiderült. Közöltük, hogy akkor rendőrrel megyünk be és csodával határos módon másnap ott termett. A lényeg a plafon nem szakadt le de szellőztettünk, szárítottunk, fertőtlenítés majd zománc festékkel festettük le és utána diszperzitessel. ÉS mint az új...

Papillon: Nektek is van egy javaslatom a több pénzért. Az ismerősünk a miskolci apehnál dolgozik és neki mondta a munkaügyes és megcsinálták. Szóval gyed helyett a csajszi táppénzen van otthon, mert "beteg" a gyerek és így jóval több pénzt kap. Orvosi igazolást lefüzték szépen a papírjaihoz. Nálatok meg Lizi allergiás.

Éppen csak olvastalak titeket megint, mert éppen jó dolgot akartam írni, de pont amikor Livi kórházba volt inkább hagytam és a háttérből szurkoltam, de szerencsére már otthon van.

Hallottátok a hírt ami a "súlyproblémásoknak" szól mielőtt megszólnátok én is közétek tartozom. Drága Sarka Kata csináltatott egy erotikus képsorozatot hogy megmutassa az ottohn lévő "dagadt" kismamáknak, hogy le lehet fogyni 7 hónap alatt 30 kilót egészségesen és tartósan. Csak annyi a véleményem tömören:A...d!!!

Emberek nme tudom a betegségek közepette akartok e megint egy babás találkozót??? Én múltkor írtam tartsunk egy "zártkörű":P
télapós találkozót nálunk ha vevők vagytok rá.

Betti neked pedig irigy a blogod baba-mama-Maja részeiért. Én eléggé le vagyok maradva vele de kézzelírott napló formátumban.
JA és a kiegészítés amikor a pocakban beszélnke még a babák hogy mi van a születés utáni élettel mire a zárómondat az egyiktől
ONNAN MÉG NEM JÖTT VISSZA SENKI


Na most főzök: hagymaleves és rizses hús

Kemse

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
kemse
 
 


megjöttünk a dokitól, még holnap is mennünk kell. viszont kaptunk egy ajánlást a JÁnos kórház fül-orr-gégészetére egy dokihoz, aki a rászorulóknak osztogatja az inhalátort olcsóbban. úgyhogy mi is kapunk egyet! juhéjjj! (50 ezres gép 15-ért...) és nem kell behurcolnom inhalálni Mátét a fertőzők közé! :P
megkérdeztem a köptetőt, de azt mondta, hogy ne adjak neki.
indoklás: mert nem tud köpni :shock: Fanni sem köpi ki a dzsuzmit, mégis kell neki adni, ha köhög :roll: , na mindegy...

most megyünk sétálni, mert süt a nap. majd még jövök és reagálok!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest
 
 


Kemse, ezen a Sarka Katán is kivoltak akadva...műbalhé volt, h nem teszi szét a lábát a képen, mert ő anya. De ha anya, akkor minek vetkőzik???????? Idióta!

Csibb, akkor spóroltatok! :wink:

Egy kis Szonja baba

Kép

Kép Kép

Gabi
Kép

Kép
tehuti
 
 


köszi a drukkokat, megvolt a műtét. állítólag apu jókedvű... :shock: de ki van kapcsolva, úgyhogy én nem tudtam vele beszélni.. :?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest
 
 


Bocsi az offért:
" Gyógyhatása [szerkesztés]

A csicsóka fő hatóanyaga az inulin növényi rostanyag, amely képessé teszi a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el. A leggazdagabb inulinforrás eddigi ismereteink szerint a már a Bibliában is említett csicsóka. Az inulin vízben oldódó nagyméretű rost, amely a bélben sértetlen marad, s így magához vonzza a jó baktériumokat a táplálkozásra. A káros bélflóra tagjai számára viszont az inulin a szaporodást és táplálkozást illetően közömbös. A rossz hatású Clostridium perfringens és sok egyéb káros baktérium inkább a finomított cukor bomlástermékein élnek.

* Gyermekkori élelmiszer-allergiák

A gyermekkori élelmiszer-allergiák esetében megállapították, hogy szinte kivétel nélkül a Lactobacillus, az Acidophilus és a Bifidobacteria törzsek lecsökkent számával egyidejű Enterobacteriaceae család túlfejlődése a kiváltó ok. Bélflórát helyreállító beavatkozásként müzlibe vagy gyümölcsléhez adagolt inulinnal az élelmiszer-allergia megszüntethető. "

Hát, ha ez megoldja Lizi allergiáját, dejó lenne.... csak azt nem tudom, milyen formában adjam neki. Ötlet?

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


Hű, csibb, apud jókedvű? Király,szegénykém...
Kemse: tali jó 5let, de én túl parás vagyok, azaz anyám túlparás és rám rakja, így nem szívesen viszem közösségbe.
Szonja nagyon cukibaba, igazi kis párduc

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


adryn, köszi a linket! :D Eszerint Döme már rég kúszik, csak hátrafelé 8)

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Szonja is csak tolat egyelőre. De azt én is nemrég tudtam meg, hogyha körbe-körbe halad, az is a kúszás egy fajtája. Azt meg Szonja már nagyon régen csinálja.

Gabi
Kép

Kép
tehuti
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: