A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok!

Zsóf,
Húú, mennek a drukkok!Persze, 1 év nem a világ. Itt akkor gondolom nem számolnátok fel a lakásotokat stb...?

Aproo,
Örülök, hogy jobban vagy! :)

Szegény Virágom lett most beteg, tegnap este lázas is volt meg telis-tele a nózija. Én sem vagyok toppon, nagyjából ugyanazok a tüneteim vannak mint Virágnak, lázam még nem volt szerencsére.

Oltás: Ezt kaptam mailbe, elég érdekes, nem tudom már mit higgyek!Lengyelül van de fordítva van magyarra alul. És bár a lengyel oltóanyagról beszél, ez akár igaz lehet a magyarra is...én már nem tudom!!
http://www.youtube.com/watch?v=sadGuD_z ... r_embedded

Kép
Kép
dia123

Ja ezt még meg sem osztottam veletek, kíváncsi lennék a véleményetekre. E-szerint a homeópátia mágia, okkultság stb. Az ég világon sosem gondoltam erre, de most nagyon elgondolkodtam ezen, eléggé felkavart. Idáig azt hittem a homeópátia olyan mintha mondjuk aloe verát szednék vagy ilyesmi, tehát valami természetes gyógymód....idézem:
"Ezek szerint a homeopátia: mágikus eljárás. Nem tudományos felismerés áll a hátterében, hanem egy tisztázatlan, de numinizált tényező, amely kellő manipulációs eszközökkel működésbe hozható. Márpedig a numinózum manipulációját nevezzük mágiának."
Itt olvasható a teljes cikk: http://www.hagiosz.net/?q=apriori

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
dia123

rossz éjszakánk volt, többször ébredt Csabi, aztán fél öt óta nem nagyon aludt már vissza, csak hánykolódott....hát most el is aludt megint.

dia: próbáld meg gyorsan kikúrálni magad még most az elején, hátha nem lesz rosszabb az állapototok.

én nem oltatom be magunkat, olyan sok cikket olvastam, hogy már én sem tudom mi az igazság....

ja, képzeljétek, az utóbbi hónapokban annyira kikészült a csípőm-derekam-combtövem a gyerek és babakocsi emelgetéstől, hogy most UH-s kezelésre kell járnom az SZTK-ba, heti 3-szor. Ilyenkor a nagyzsülők vigyáznak Csabira, elviszik az SZTK mögötti kis térre az ALLÉ bevásárlókp elé, van egy kis játszótér, nagyon aranyos, tök szereti Csabi, aztán meg beviszik a kp-ba és ott meg ámul a sok csillivilli kirakattól. Múltkor anyukám kivette a kocsiból mert hisztizett, hogy ki akar jönni, na utána rohant összevissza a boltokból ki-be, majdnem levert mindent a polcokról. szegény anyum meg csak próbálta elkapni a kis szélvészt :)

a legújabb, hogy mostanában azt kiabálja midnig, hogy KAKÁÁÁS. JA és utánozza a kismajmot és sikkantgat. Nagyon édes. meg úgy segít apjának, hogy mindig hozza neki a botot, meg ölelgeti, ha látja, hogy fáj a lába. nagyon jó volt neki, hogy apja ilyen sokat itthon volt most vele.

Ti szoktatok a gyerekorvosnak és a védőnőnek ajándékot adni karira? Ésn tavaly bon-bont adtam, szerintem idén is ez lesz....
lei

dia: én nem nagyon "hiszek" a homeopátiában, de mivel még szoptatok, nem nagyon szedhetek mát, ha esetleg beteg leszek/vagyok, szóval inkább úgy mondom, hogy rá vagyok kényszerülve, hogy azt szedjem.
lei

Kép

Kép Normafánál kirándulás

Kép

Kép porszívózunk
lei

mecsi: mi is megyünk Mikulásünnepségre, a Zeneakadémiára, anyukám munkahelyére. Én is kíváncsi leszek, mit szól majd Csabi a Mikuláshoz, mikor név szerint szólítják :)
lei

dia, ezt én is minap néztem meg részletesebben:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Homeopátia
a magyar narancsban is volt egy cikk sorozat még régebben(nemsokkal a szülésünk utáni hetekben 3páldányban 4-4oldalas írások),mert ugye vannak akik állítják, hogy működik és vannak akik kételkednek a gyógyító hatásában a placebó hatáson túl.igazából én akkor hagytam föl vele amikor azt olvastam, hogy semmilyen hivatalos teszt vagy kisérlet nincsen :shock: :shock: de előfordulhat rendszeres használat után májkárosodás illetve májfunkcióleállás bekövetkezhet!!!!na ez eléggé megijesztett,szóval én kúraszerűen nem használom, de ha valamiért nayon szükségét érzem akkor bevetem.ez is elég ritkán fordul elő.ha a hatásfokáról és a hatóanyagról vitáznak akkor én azt gondolom, hogy egy kis cukorgolyó működik placebóként az , miért lenne baj?hiszen mégsem gyógyszer?!?!
ezidáig nem gondolkodtunk neveken, de mostmár kezdünk, bár még mindig nem tuti csak nagyon gyanús a leányka :roll:
Vendég

Dia - én ezt már régen hallottam a homeopátiáról (talán először én is a Narancsban olvastam). Érdemes végiggondolni, hogy mi az oka, hogy a sima gyógyszereknél hosszú, szigorú tesztelési folyamatok vannak, mielőtt piacra dobhatják őket, a homeopátiás készítményeknél meg ilyenek nincsenek. Az ok az (mint a cikkben is írták), hogy nem tartalmaz hatóanyagot, csak egy cukorka. Természetesen ha valaki hisz benne, hogy ettől meggyógyul, akkor működhet (placebo). Én eddig úgy tudtam, egy nagy előnye van: nem is árt (pont amiatt, mert nem is használ). Bár Csandi írása alapján ez sem biztos :)

Pont olyan árat lőttek be ezekre a készítményekre (kb. 500ft), amiért még megveszi az ember. Manapság hatalmas divat, tömegesen veszik. Bár erről nem beszélünk, szerintem ez a hatalmas biznisz (sokkal többet költünk rá, mint influenzaoltásra).

Én sem vagyok híve a gyógyszerszedésnek. Az ősi, népi gyógymódok, gyógyfüvek viszont szerintem igazán használnak, van bennük hatóanyag, és hosszasan kikísérleteztek őseink, hogy mi mire jó. Ha meg muszáj ,én is beveszem a gyógyszert, és elfogadom, hogy lehetnek mellékhatásai.

Egyébként meg gyógyulj meg hamar Virággal együtt :) !

sushy

Dia, még annyit, hogy nagyon szimpatikus az oldal, amin a homeopátiás cikket találtad.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sushy 2009.11.19 21:54-kor.

sushy

sziasztok!

Dia, jobbulást nektek! remélem, hogy hamar meggyógyultok! Virágnak külön gyógypuszik! :)

Lei, nagyon jók a fotók! ügyes vagy, hogy túlélted a kétgyerekes 2,5 heted... nem semmi lehetett! bár legalább az egyik már meg tudta mondani, hogy mi a nyűgje! :)

MOM fotózással kapcsolatban, nem mondom, hogy ne menjetek, mert jó, meg ingyen ad 1 A4es képet, csak szerintem utánrendelni eléggé húzós, meg annyira nem is tűnt profinak a banda, mint a játsszvelemeseknél! de ha van kedvetek, időtök, ne hagyjátok ki! két buszvonallal eléred!

Beni fotój amúgy ilyen lett... (sajnos a mosolyolimpiából csak a mosoly hiányzik!)

http://www.mosolyolimpia.hu/site.cgi?a= ... z=4-1-0-1-

ez a homeós dolog nagyon érdekes. sajnos én sem hiszek benne eléggé, így nekem sem sokat használ... mindegy. szerencsére annyira nem vagyok beteges, hogy annyi gyógyszert kellene tömnöm magamba! bár biztosan ez azért is van, mert nem is járok nagyon közösségbe! emlékszem, régen nagyon sokat volt torokgyulladásom. de mióta terhes voltam, szültem, stb., szóval kivontam magam a forgalomból, azóta tökre egészséges vagyok :) leszámítva a hormonbajaimat... :(

sophie27

Eljutott hozzám a játékcewnter, nagyon klassz. 20*20-as méretet kaptuk és 5.500.- volt bolti ára 7.900.- nem annyival olcsóbb, mint vártam, de ez is jó ár.
Vendég

Lei - nagyon helyes Csabi, kiváncsi vagyok, később is ilyen lelkesen porszívózik-e :)

Zsófi - tök édes a fotó Beniről, azért egy halvány kis mosolyt látok rajta.

Ez meg ma este készült Emmáról a kádban:
Kép

Jó éjt!

sushy

Sziasztok!

Betegecskéknek jobbulást!

gyógyszerek: sose voltam az a gyógyszerbekapkodós típus, azt hiszem ezután sem fog változni a dolog, akár homeos bogyikról van szó, akár nem. Ráadásul amit szükséges esetben nem dokinéni ír fel (antibio), hanem vitamin,. vagy egyéb bogyi, azt össze-vissza szedem csak be, mikor hogy jut eszembe. Innentől kezdve kúráról sztem nem lehet nálunk beszélni.

Oltás: Ez azért sztem is vicc, hogy most hirtelen a két év alatti gyerekek lettek a legveszélyeztetettebbek (de hülye szó :shock: ). eZ tényleg csak a gyógyszeripar kitalálmánya lehet. Tök mindegy egyébként hogy milyen toplistát állítanak össze a nagyokosok, RÉkát nem oltatjuk az tuti.
Nekünk még nem sikerült oltatni magunkat, de a receptünk már a patikában, csak oltóanyag nincs. Azt hiszem, ha nem terveznénk babát az elkövetkezendő fél évben, én sem oltatnám magam. De örülök Anna, hogy megerősítettél az elgondolásomban. :D
Mindenesetre az oltáskivezető bogyikat majd azért bekapom, ha el nem felejtem.

Édesek a Csabi fotók , Emma, na meg a Barbi kis királynői-királyai! Réka kapott névnapjára játékporszivót, azóta minden nap takarít vele. Meg orvosi készletet, Maci össze-vissza van gyógyítva mindig :lol: JMegint rátalált a hintájára, napi kétszer hintázás van, mega gyerekdalos dvd-t akarja feszt nézni, de napi két körnél többet nem engedélyezek neki.

Szisz! Alvás-ügyileg: Sajnálom Málnus rosszul alvását (Meg Szilvi nálatok is a picikét) Sztem gyerektípustól függ, hogy mennyire ébresztik fel a zajok. Én anyumtól anno annyiszor megkaptam, hogy persze, mert tök csendben alszik el a gyerek, miért nem szól a rádió vagy a TV közben, akkor nem ébredne fel semmire. Na persze. Egy ideig nem is zavarta Töpit semmi zaj, de mikor elkezdett érdeklődni a külvilág után, egyszerűen mindenre felébredt. (Egy ismerősöm mondta a saját gyerekéről: leejtek egy rizsszemet a konyhában és felébred rá!). De ez sztem kor függvényében változhat, vagyis RÉka most szerencsére elég jó alvó korszakában van, de nem szentírás, hogy ez így is marad. Sok mindentől függhet a dolog: mennyire fáradt, épp mennyire anyás, hol vagyunk (othon vagy máshol), fogzás stb. stb.
Nekünk azt tudom, hogy az éjszakai alvás a szoptatás befejezése után állt be pár héttel. De sztem egyéne válogatja ezt is.
Szóval kitartást, Jöhet még azért változás pozitív értelemben!
Ja, még annyit, hogy mióta anyum egész nap vigyáz néha Rékára, ős is csenben van ha alszik, meg kiírja az ajtóra, hogy "kérem csak kopogjon, ne csengessen" :lol: . Persze nem tragédia ha vmire felébred Répa, csak sokkal nyűgösebb utána. Nem az a kis vigyorgós jókedvű kiscsaj olyankor, mint amikor rendesen kialussza magát.

Zsófi! Hajrá külföld!!

Autóm végre itthon, holnaptól téphetek vele az utakon! Igaz forgalmi még nincs nálam, de átment a hatósági múszaki vizsgán és papírt kapott róla :lol: Már komolyan kezdtem bedepizni, hogy sehova nem tudok kimozdulni. Mármint itt igazán semmi progi Pécsen, bevásárolni meg gyerekkel, busszal, na azt már nem!

hétvégén mi Szegedre megyünk, e csak szombaton, vasárnap fel BP-re, mert Hétfő reggel ki kell menni intézkedni Veresegyházára vízóra ügyben (nyilván nem megy semmi simán az építkezésen, komolyan kész kabaré ami van néha, csak nekünk mégse olyan vicces), onnan tűz vissza Pécsre.
Most annyi minden jött össze, hogy nagyon kezd elegem lenni mindenből. Családi autónk, a Nissan Almera immáron 2 hete szervízben, egyszerűen nem találják a baját. Bp-nek meg (főként gyerekkel) nem szívesen indulok neki egy Fiat Cinquecentoval. Így meg teljesen anyumra vagyunk utalva, az ő autójával közlekedek olyankor, és nem valami jó érzés. Nem tudom, mi lesz így velünk. :cry:
de csak kibírjuk még ezt a pár hetet, meg hónapot, utána meg kircsi lesz ha már kész lesz a ház.

Na megint kisregényt írtam, jól belemerültem... :oops:
Mentem dolgozni, mert persze elég vacakul haladok az elvállalt melóval (is), úgyhogy fel kell kötnöm a gatyeszt!

Jó éjt mindenkinek!

panna1

Jó reggelt!

PAnna akkor a héten nincs BP? kitartás!

jaj Emma még mindig nadon dönörű!

Csajok bvan egy 1000 valahányszáz dbos kártyagyűjteménye Zsiginek, amit szeretnék laminálni. rosszul emlékszem, vagy tényleg van valakinek otthon laminálója?

vagy ötlet? mivel tehetném tartóssá?
Vendég

hú ez nagyon durva hoyg tegnap csak én írtam. :roll:
Vendég

Boni drága akár chatelhetnénk is, olyan nagy itt a pangás. Vagy csak monológokat írni, mert néha már az is jó, ha az ember kiírhatja magából a történteket. :)
Vendég

Jó nagy itt a pangás :shock: és a hétvége még csak most kezdődik!
Mi se leszünk nagyon Bence 2 napos maratoni születésnapját tartuk.Ma játszóházas osztálytársas ,holnap családi.
Szép hétvégét mindenkinek!Remélem eláll az eső!
vera
l.veronika

remélem, hogy mindenki jól van, és csak lusta írogatni! :) tegnap már én is írni akartam, hogy döglődik a topic... :(

igaz, mostanában én sem jártam errefelé olyan sűrűn, mint szoktam.

de a lényeg. ma, 52. napra megjött, úgy, hogy szedtem 10 napig a norcolutot... :S

megint 7vége, ismét rohanás az egész életünk... de nem baj, addig sem ülünk itthon.

Emma még mindig nagyon édike! :) azok a nagy szemek, na meg a firzurája! :)

Szuszuékkal mi lehet vajon!? picasan nézem a fotókat, de amúgy!? :(

Boni, laminálás a megoldás szerintem, csak baromi drága... milyen kártyák ezek? a tanulók, vagy más? Katának van ilyen kütyüje, lassan belefoghat a vállalkozásába, és ebből gazdagodhatna meg, bár múltkor, mintha azt írta volna, hogy nem egy leányálom a dolog... :)

külföld valószínűleg felejtős, mert családdal egyáltalán nem éri meg, valószínű a cég nem fizeti a lakás bérlést, és egy fizuból, hármunknak, külföldön ez eléggé húzós lenne... szóval maradunk a seggünkön... bár ezt még csak mi gondoljuk, interjú és egyéb infó még nincs!

Katica, nálatok hogy vált be a bölcsi!? dolgzol már? gyere néha, írd meg a fejleményeket! Te vagy egyedül itt a fórumon, akinek bölcsis a gyerkőce, na meg a Várhalmi ikrek, csak Binyek nem jár erre olyan sűrűn... kíváncsi lennék, hogy mennyire nehéz beszoktatni a gyerkőcöt. mármint, hogy az ottani rendszert megtanulja. pl. alvási szokások ebéd után. ebédeltetés, ha nem eszik még egyedül? stb. stb.

a gusztustalan idő ellenére is szép napot mindenkinek!

sophie27

Sziasztok

BEncének boldgságosat!

BArbi ja monológ :lol: az neked megy

ZSófi grt mensihez.... nekem 2 napja megjött egy napig volt... nem étem...

voltunk ma TEscoban, és a parkolóban a Főnix Med nek köszönhetően volt lehetőség beoltatni magunkat. túlvagyunk rajta apával :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.21 21:57-kor.
Vendég

Sziasztok!

Mi is jól, bár Levi ahogy abbahagytuk az antibiot szerdán, azonnal belázasodott. Már kínomban nevetek ezen az egészen. Most éppen a fog a ludas, mert nem magas láz és mellé egész nap nyavalyog, de olyan alaphangon, szóval nem érdekli semmi, dől jobbra balra, de aludni nem akar. Gondolom front is van és kinn sem élvezi most, csak a sétát, a kertben nem akar szöszölni.
És nem tudom, nálatok hogy áll a dolog, de Lecsó utálja az overált. Meglátja és már sír, hogy nem akar kimenni.

Ma BucsekSzilvi szólt, hogy helyi börze van.
Kiugrottam, miután összedobtam a kaját sebtiben. Vettem egy szuper 98as, hatalmas hálózsákot, ez tavasszal pont jó lesz, 3 szupi benti gatyót, egy olyan régebbi típusú, nem túl modern, de jó széles, vastag kezeslábast, mert amiket kaptunk szeptemberben, mostanra kinőtte Levi. Ez meg ideális a téli sarazásra a kertben és sos kellett. És nagyon vacilláltam, de végül a drágább, duplán bélelt állítható, alig használt, next téli kabátot hoztam el. Mindezt 4000 Ft-ért, szóval sztem jól jártam a dologgal. Na és nem elvetendő, hogy nem kellett egy órát autóznom, mint a benti börzékhez, hanem itt volt 800 méterre a házikótól.

Nos, megjöttek a fiúk, mennem kell, de majd még beugrom....

Boni, írtam emailt!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Hát Zsófi pénz nélkül ne menjetek Dániába! Az ottani árakhoz képest Németország diszkont. Mondjuk ez már majdnem európai szinten összehasonlítva is igaz. Egy megoldás van, mindenki jöjjön hozzánk! Munka az ugyan nincsen, de legalább kevesebb pénz is elég az éhenhaláshoz... :)

Mi holnap nyomulunk Mannheimba a Technika Múzeumba. Holnap az elörejelzés szerint több dolog is kipróbálható lesz ott. Gyerekek persze már nagyon nyüzsögnek.

Ami az ingyen múzeumot illeti: csak Baden-Württembergben van ez így és nem minden múzeum esetében, hanem csak kiemelteknél. 3 gyerekes ill. még nagyobb családoknak van kitalálva a Landesfamilienpass nevezetü igazolvány. Évente kap az ember egy csomó belépöt, de zömmel csak egy évben egyszer mehet el oda az ember. Mivel azonban vannak ismerös családok, akik nem élnek ezzel a lehetöséggel, megkapjuk az övéket is és azzal újra elmehetünk. :)

Amúgy a mi gyerekbarát városunk amióta gyerekbarát törölni szándékszik a családoknak szánt járulékok egy részét. Eddig volt 70 euro, majd egy éve 90 euro a Familinekarte gyerekenként és évente, jövöre lemegy 50-re... Milyen kedves. Ugyanakkor az ember hálás lehet, mert ez csak a mi városunkban létezik egyáltalán, tehát minden relatív, de akkor is. Ebböl fizettem a gyerekek két tornáját két különbözö egyesületnél, ebböl mentünk úszni és ebböl vettem az állatkertbe az éves belépöt. Hát most nem lesz valamikre elég... :(

Továbbra is aktuális akérdés a laptopot illetöen. Boni esetleg fel tudnád rakni a vaterára?

Mentem dolgomra, pogácsát kell sütnöm holnapra ill. fözni úgy, hogy azt is tudjuk magunkkal vinni. Mi mindig ilyen tarisznyásan oldjuk meg a kajálást, különben csödbe is mennénk.

Jövö héten feltehetöleg Münchenbe kell mennie a páromnak és mi is veletartunk. Megint kultúra lesz a programon: Deutsches Museum. Baromi nagy és csak akkor éri meg nekünk a 17 euros családi belépöt kifizetni, ha egész nap ott maradunk az épületben. Legutóbb fél napot voltam a gyerekekkel és sokmindent nem láttunk, mert annyira nagy, hogy hihetetlen!

Ma talán még eljutunk úszni, de nem biztos, mert Regö bealudt és a pogi se készül el magától.

Apró nektek jobbulást, sajnálom, hogy mindig van valami. :(

Vera Bencének minden szépet és jót kívánunk szülinapjára! :)

Puszi: Barbi
Vendég

Boniko! Zsófi jól írta nekem van laminálom...
Vendég

Sziasztok!

Egy kis reklám, egy nagyon jó barátunk elkezdett fényképes autóra való háromszög készítéssel foglalkozni, kettő db háromszög ára 1800 ft, és csak egy bármilyen fotó kell hozzá, akit érdekel, írjon privit nyugodtan, felteszem a miénket kedvcsinálónak, a szöveg is tetszés szerint bármi lehet, amit csak szeretnétek. A végeredményt pedig postázza, természetesen teljesen vízálló, és bírja az időjárást!

Kép

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

sziasztok

zsófi: voltam ma Csabival a MOM-ban a fotózáson. NEm volt rossz, csak Csabi már kezdett álmos és nyűgös lenni mire sorrakerültünk és nem volt az a nagyon mosolygós energiabomba, mint amilyen szokott. De azért így is sikerült mosolygós képet csinálni. meg kettesben is lekaptak minket, úgyhogy azt kapja a család majd karira. Egyébként itt láttam családi fotózást is, papa-mama-gyerek felállásban.
azért így egyedül nem volt könnyű ez a nap, de hát megoldottam végül. Utána Csabi aludt itthon három órát egyhuzamban. :)

most meg itt hisztizik, mert nyűgös és szopizni akar, nekem meg már fáj a cicim, és nem tudom mindig megszoptatni Csabit. Szeretném leredukálni a napi cicizést, de nagyon nehéz, mert mostanában megint nagyon rákattant a cicire, szerintem a betegség miatt anno.

A derekam, combom egyre jobban fáj, lehet, hogy az UH-s kezelés ennyire megbojgatta a vérkeringést ott és azért, meg mondjuk ma is sikerült elég sokszor felvennem Csabit a karomba, úgyhogy az sem tett jót nekem. :(

barbi: a párom az Oktober fest alatt nézte meg a Deutsches Museum-ot a haverokkal és teléjesen le volt döbbenve, hogy mennyire jó. Nagyon tetszett neki, hogy ottvan minden jármű a II. VH-ból, meg minden technikai kütyü. Biztos tetszik a gyerekeknek is, ha a párom így elámult tőle :)

Ja és voltam Áginál ruhákat nézni, válogattam is közülük. Köszi :)

A kártyalaminálás nem lehet egy leányálom, gondolom elég pepecs munka :(

Tegnap voltunk hangversenyen, hát Csbainak úgy tetszett a zene, előtte, meg a zeneszünetekben hisztizett kicsit, de amint megszólalt a zene, áhitattal hallgatta :) utánna volt állófogadás, hát ott nagyon elemében volt, felment a színpadra, táncolt, zongorázott, meg rohangált fel-alá az emberek között. nagyon élvezte.
lei

Sziasztok!

Vagyok én is csak, nagyon rohangálósak a napok.

Lei, Csabi olyan nagy fiú lett!!! A porszívózós kép a kedvencem, és annyira sajnálom, hogy még sose tudtunk babástól találkozni, pedig amikor a tranzitban találkoztunk, nagyon szimpatikus voltál, szóval van mit pótolnunk :)
A mom-os képeket nem tudod betenni?

Apró, ilyen börze itt is lehetne :( Kicsit irigykedek ilyenkor.

Zsófi, azért majd meséld el ha van valami fejlemény!

Vera, Bencének nagyon nagyon sok Boldog születésnapot kívánunk!!!!

Virágnak, Levinek és Leinek Jobbulást kívánok!!!

Barbi nektek jó kirándulást mára, hozz majd képeket!

Mi ma találkozunk egy családdal, akivel egy szobában "laktunk" a kórházban 3 hétig, és egy nap különbséggel szültünk, azóta nem találkoztunk, kíváncsi vagyok milyen nagyon már ők is!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

sziaszka: még nyáron taliztunk egyszer babástúl a Kopaszin, amikor Barbi is ott volt Németországból, és elég sokan voltunk. Igaz, akkor még csak másztak a manócskák. :) De tényleg jó lenne már nekem is kicsit kimozdulni és talizni a fórumos anyukákkal, gyerekekkel. De hát eddig a betegsége miatt nem akartam Csabival mászkálni nagyon társaságba. Most már viszont lehet, habár most meg az influenza miatti cirkusz miatt lehet, nem lesz találkozó mostanában....
Nagyon édes ez a kocsiba való matrica Málnusról. :)

A MOM-os képről berakok linket, lehet majd szavazni ránk is Beni mellett.
lei

Itt van Csabi képe a Mosolyolimpiára. Akinek van kedve szavazhat ránk is! :) Köszönjük!

http://www.mosolyolimpia.hu/site.cgi?a= ... -1-Winkler
lei

Sziasztok!

Mostanában nagy itt a csend, bár én sem jöttem , de idegileg kész vagyok.
Áron teljesen elromlott. Nem tudjuk mi van vele , teljesen felborult az életünk. Jön a felsők melletti 5dik 6dik foga mondjuk ez nem is baj, és sztem nem is annyira kinozza , De NEM AKAR ALUDNI.
Szokás szerint mikor dörgöli a szemét visszük aludni, de se délután se este nem hajlandó aludni az ágyában, még ha majd elalszik ülve akkor se.
Babusgatom kicsit aztán berakom az ágyába és visít ordít sír üvölt , addig hergeli magát amíg öklendezik meg minden!!!! Próbálom megnyugtatni és újra berakni de nem. Van a szobájába egy kicsi kinyitható kanapé és azon is csak nagy nyűglődés után alszik el. Persze ha meg ott hagyom aludni azon izgulok hogy leesik , vagy megfogja a forró radiátor :( Este 11körül kidől talán! reggel 6kor meg kel aztán még persze alszik de kb 9ig. délután meg változó.
Nem tudom mitől van ez, hogy a foga miatt vagy fél az ágyában vagy újjabb szeparációs félelmek , de már 4dik napja ez megy és már kikészültünk az urammal. Fáradtak vagyunk és feszültek.Sosem volt nálunk ilyen gond. Ja és persze köztünk az ágyunkban képtelenség altatni mert játéknak veszi. MI tévő legyek :?: :?:

Sziszka sokat gondoltam rád a napokba alvásügyileg, nem csuklottál ? :D Jó a 3szög! Kár hogy manapság már nem veszik figyelembe ha kivan rakva az autóba:(

Betegeknek jobbulás és vigyázzatok nagyon magatokra.

Mindenki képeit megdicsérem nagyon szépek vagytok! Fotózásos képek és szupik lettek, Sajnos mi így erre sem jutottunk el. :( Sajnálom nagyon.

BArbi olyan szuper helyekre jártok, élménydús programokat csinálsz a gyermekeidnek. Honnan merítesz ennyi erőt?! :D Ha Ági csinálna képeket még vaterán is ellehetne adogatni őket.

ZSófi hajrá kiküldetés! Beni még Dánul is megtanulna :D az új manóka meg akár kettős állampolgár is lehetne ha kint szülnél. Bár ez hogy nem állják a lakás érdekes! Így lehet én se vállalnám be , mert az itthonit is kéne mellette fizetni.

Dia mi a homeos bogyó neve a mit te írtál az oltásra és hogy kell szedni??? mikortól??? Írd meg kérlek mert mi csütörtökön megyünk oltásra .

H1n1 engem már nem érdekel és nem is töröm magam rajta. MIndig volt valamiért izgulnunk ez is ilyen. Volt marha kór, madár kór túléltük remélem ezt is túléljük. PÁrom beoltatta magát. MI meg amúgy se megyünk nagyon közösségbe.

LEi : Mikuláls ünnepség nálunk már kérdőjeles, mert az mondták a tévében hogy sokkal nagyobb a veszély vírusok elkapására nem egykorú, különböző helyről érkező gyerekeknél.Mert az ovikba egy közösség van és így védettebbek ezek a gyerekek , de az új közösségbe elvihetik a bacikat . Szóval mi nagyon gondolkozunk rajta hogy elmenjünk e.
HOgy derült ki hogy kezelésekre kell járnod? Nekem is kivan már nagyon mindenem és elég sokszor alig bírok kiegyenesedni.

Aproo te hogy vagy?

Bencének Boldogságosat!

Most ennyire futotta töki felkelt és csak 1órát aludt :(
kár hogy ennyire fosi idő van

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Mecsi, köszi, döntjük a gyerekbe a nurofent vagy a panadolt 6. napja van detto ugyanaz mint nálatok. 20-30 perceket alszik max, éjjel is újra óránként és csak sír, csak sír félálomban. Két hónapja most először aludt megint velünk, de ugye ez sem volt túl nyugis. Nálunk örlőfog a ludas, de nagyon nagyon kivan már Levi. Egész nap csak nyűglődik, sír, se benn se kinn. Programot kizárt, hogy tudjunk csinálni. Úgy sajnálom, mert ennyire még talán nem volt sosem nyavalyás és a szopit is teljesen abbahagyta két napja.

....mennem kell, ébredt újfent és sír.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

mecsi,
csengi is napok óta nagyon nehezen alszik el és én azt vettem észre, ha lefekvéskor bekenem neki a növekvő örlőit akkor 2perc múlva már alszik is.tuti, hogy fáj neki és ezért nem tud teljesen ellazulni.amikor előveszem már tátja is a kicsi száját, mert tudja már, hogy ez segít.egyébként ez nekünk az első tubus dentinox ezidáig szinte nem is használtuk pedig már 10foga kijött :roll:

névügyileg:
hááát úgy tűnik, megegyeztünk apával, bár nehéz volt mert a kedvenc lányneveinket csenge boglárka kapta meg ...he-he
szóval LELLE HAJNALKA nevű babuka van a pocakomban :D ha mégis fiú lesz ez két hét múlva kiderül,akkor természetesen újragondoljuk :D
Vendég

Na, csak ez lemaradt a nagy rohanásban: Csabi nagyon huncut és édes srác !!!!

Mecsi, kitartást!

Barbi, milyen volt a mai nap?

Megint csak részletekben.... :oops: :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Lei :oops: bocsi, ez teljesen kiment a fejemből! Csabi mosolyolimpiás képe nagyon édes és milyen elegáns! Továbbra is olyan nagy fiúsnak látom!

Mecsi, kitartás nektek, ugyan nem csuklottam, de teljesen együtt érzek! Nekünk most egész jók az éjszakáink, de tudom mit éltek most át. Képzeld, mi 4 fognál stagnálunk 11 hónapos kora óta, azóta egy sem jött ki, szóval nekünk ez még előttünk áll!
Viszont napközben Málna már elég régóta csak 1 órát alszik....

Csandi, akkor nem Cseperke Berkenye? :D Nagyon jó kis nevet találtatok, nekünk van egy Zille a családban, eleinte fura, most meg teljesen természetes :) Milyen eredetű név a Lelle?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Szerintem balatoni eredetű :)
Jó lett az autós matrica, Sziszka! Még neked szerettem volna írni az evéssel kapcsolatban, hogy én borzasztó rossz evő voltam, minden falatért imádkozni kellett, és 2,5 éves koromban, mikor bölcsibe mentem, akkor voltam 9 kiló. Ahhoz képest jól megnőttem, és most már szinte mindent szeretek. Biztos Málnussal is így lesz.

Mecsi, Emma is sokszor felbömbizik az utóbbi napokban, neki is jön a foga, meg szerintem az időjárás miatt is lehet.

Zsófi, sajnálom, hogy nem jön össze Dánia, pedig jó hely, én éltem ott fél évet, rögtön belelkesültem, hogy esetleg segítségetekre lehetek.Barbinak igaza van, tényleg nagyon drága minden.

sushy

Sziasztok!

MEcsi,
Thuja occidentalis 30ch az oltás homeós cucc. Bár én többé nem hiszem hogy fogok ilyeneket használni :roll:
Sajnálom a nem alvást! Szegények, elhiszem, hogy kivagytok!! Érdekes, Virág is nehezebben alszik el az elmúlt napokban, de ő beteg is így ennek tulajdonítom. Ma este is nehezen aludt el, de egy kis sírás után sikerült neki.

Köszönjük a jókívánságokat!Voltunk dokinál, kiderült hogy Virágnak torokgyulladása van(volt), kapott rá antibiót, szerencsére már jobban van. Én is jobban, bár egy kis pihi rám férne....

Nagyon jó Beni meg Csabika mosolyképe!! :D

Lei,
Jobbulást a derekadnak! Szedsz valamit a fájdalomra? Az nagyon szupi, hogy még szopiztatsz! Én már egy hónapja nem. Már vártam hogy abbamaradjon, de most meg hiányzik, főleg az összebújás ami ilyenkor volt!! :(

Aproo,
Neked is kitartást! Szörnyű lehet a nem alvás, remélem hogy csak a fogica és hogy hamar elmúlik ez az állapot!

Szisz,
Jó az a matrica!! Ti kitettétek az autóra?

Kata,
Örülök, hogy tetszik a játékcenter! Hát igen, meglepődtem volna ha a nagyot adják annyiért. Karira lesz vagy már odaadtátok Kristófnak? Mi most az Ikeaba vettünk Virágnak amolyan golyóvezető hullámvasutat, de az majd ajándék lesz Karácsonyra.

Kép
Kép
dia123

köszi lányok a biztatást most itt ülünk a nappaliba és megint nem alszunk.Elég rosszak a kilátások ha már az első fogaknál ez van. :( ajjjaj.
EGyik ágy sem jó és hulla fáradt a gyerek és nem bír kidölni. Természetesen az ágya láttán megint üvöltött és ez az amit igazán nem értek hogy miért nem jó az ágya?

Ma vendégségbe is voltunk és tökre kidöltek a manók szóval már csak ezért sem értem. na mindegy.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Lelle teljesen magyar eredetű név.két magyyar neves könyvünk is van és mi csak ezeket forgattuk.nem azért mert olyan nagyon magyarkodók lennénk, de ez volt természetes mindkettőnknek.
galagonya cseperke berkenyénk már van egy he-he
nem is mondtam, hogy nálnk a lerületben minden évben ősszel ültetnek fákat köztérrre és magánterületekre is.nos ezekre a fákra lehet jelentkezni újszülöttekkel.amikor elültetik az általad kiválasztott fát akkor mellészúrnak egy réztáblát a gyermek nevével és születési időpontjával.mivel mi költözni fogunk ezért olyat választotttam ami a jános kórház területére kerül, mert onnan talán nem lopják el a táblát és a fa is gondozva lesz rendesen.és a lényeg, hogy vagy egy galagonyát kapunk vagy egy berkenyét!!!! :D
zsófi, én a kopaszin láttalak utoljára, de már elötte is föltünt, hogy fogytál.kitartás!!drukkolok továbbra is és gondolom lassan helyreáll a nyugalmad is ha már egyszer megjött végre és a baba is összefog jönni.lazíts, ne légy türelmetlen.és ne izgulj mindig mindenen.tök jól csinálod a kis sajtkukacodon látszik, milyen szép és kiegyensúlyozott, no meg egészséges!!semmi okod az aggodalomra!!
csabika olyan kis vagány krapek lett :D
szisz, ez a matrica nagyon jó ötlet!
Vendég

nálunk is jön a felső második fog, szerintem Csabi is ezért ébredt az elmúlt napokban többször sírva éjjel és nyűglődött sokat, nem tudott visszaaludni órákon keresztül. Szóval tudom, milyen az, ha nem alszik a gyerek.... :(

mecsi: hát nekem annyira fájt már a combtövem, hogy nem tudtam ülni a földön a gyerekkel játék közben, meg háton sem tudtam feküdni. Így elmentem a házidokihoz, az adott beutalót és egy hónap múlvára kaptam is időpntot az ortopédiára. Ott meg röntgen és a doki azt mondta, hogy nem lát igazán kopást, de gyulladás lehet. És mivel még szopiztatok, csak természetes alapanyagű kenőcsöt írt fel, amit recept nélkül lehet venni a patikában. A neve LÓBALZSAM és árnika, meg kámfor van benne. NAgyon jó és szerintem használ is, de az UH-s kezeléstől egyre jobban fáj most a combtövem, már néha a járás is nehezemre esik. Szóval remélem egy idő után jobb lesz, mert most csak rosszabbnak érzem egyelőre.

Én megyek vele Mikulás ünnepre. Ennyi erővel a buszon, vagy bárhol elkaphatunk bármit. Meg már le van dumálva a nagyival, tök büszke az unokájára bent a melóhelyen. szóval szerintem mi megyünk mindenképpen.

dia: nekem egyelőre nem jó már a szoptatás, sokszor húzza Csabi a bimbómat, ami fáj. szerintem azért, mert már nem jön belőle olyan sok, amennyi neki kellene. Próbálok tápszert, vagy tejitalt adni neki, de éjszaka nem kell neki egyik sem, csak a cici. A nappali cicizéseket próbálom lecsökkenteni, de néha iszonyat hisztit rendez, ha nem adom neki oda. szóval nem tudom, hogy lesz ez.

Csabinál is van, hogy csak 1 órát alszik napközben, de néha meg 3-at, szóval még a köztes időszakban vagyunk, mert még szokott 2-szer is aludni néha. Mikor hogy jön ki a dolog.
lei

Sziasztok!

Beni és Csabi is tüneményes

! szavazok is!

Alexandra kiadónaál 40%os kedvezmény van egy csomó könyvre! interneten néztem.

Zsiga már csak egyszer alszik napközben ebéd után!

Beleki KAta! jé tényleg! az a baj, hogy ez nem az általad adott kártyák, hanem az Atlas kiadó által gyűjtöttek és nagyon sok :(

lamináló lapot sem tudom mennyi lehet! küldenél egy privit ,hogy a teáltalad küldött kártyákat csinálnád meg? ha esetleg megolható?

Aproo ügyi voltál.sajnálom, hogy LEvi ki nem állhatja az overált...

Veros tényleg neked sikerült venned bundazsákot?

Barbi sajnos senki nem jelentkezett cuccokra.. még próbálkozom.felteszem, újra.

Szisz mi biztos benevezünk háromszögre. milyen volt tali? mi is most mentünk volna a velünk egy szobában levőkhöz, de elmaradt :(

Csandi kicist szpokatlanm, de egyedi név lesz! ez a fa dolog is nagyon cép! nézd meg a vonimat, tisztelegtem munkásságod előtt .)
Vendég

hehe!jó lett boni :D köszi :wink:
Vendég

Boni köszi! Esetleg egy second hand boltba beadni bizományba? Meglep, hogy ennyire eladhatatlan otthon, vagy mindenkit ennyire felvet a pénz. Bezzeg amikor én vettem, összetettem a két kezemet, hogy aránylag olcsón megkaptam. Basszus a fene se érti a világot. Ha ilyen szar üzletasszony vagyok, akkor mindent rosszul csináltam eddig, amiröl azt hittem, hogy milyen jó bolt volt. :(
Vendég

Barbi nyugi el fog menni.. triciklik is elmentek :) :lol: türelem :lol:

Csandi :lol:
Vendég

Sziasztok!

Tegnap nekünk is kijutott a jóból, mert kb. fél óra alatt hirtelen 39,5 lett Levi láza. Semmi más tünet, csak annyi, hogy máskor baromi huncut, virgonc ekkora láznál is, most meg a kezét sem bírta felemelni.
Sokáig vacakoltunk, hogy akkor kórház, vagy mi legyen, de Péter megvizsgálta, benn sem csináltak volna mást vasárnap este 8 körül. :?
Szóval hűtőfürdő, kúp és óránként ellenőriztük. Ma reggelre meg semmi...a fene sem érti ezt.
Ritkán, de a fogzás és a kimerültség csinálhat ilyet, remélem csak erről van szó, semmi más. :?: :roll:

Boni, írok, ha letettem Prücsköt!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok csajok!

Mi is vagyunk, csak sajna lerobbantunk kicsit, vagyis Zorka én meg késélen táncolok, mert tömöm magamba a sok cuccot. Szóval elkapott valami takonykór (hála az égnek csak az, de ez az eddigi legdurvább, mert éjjel szegénykém nem tud aludni, nem kap levegőt. Nekem is fájt a torkom, de vettem Salvus vizet és azzal öblögettem, meg c-t nyomok, meg vitaminokat és jól vagyok, bár hol átesek kicsit a náthába, hol nem. Zorka nem lázas, de küzdünk az éjjelekkel és az alvással így.
Kijött mind a 6 foga egyszerre, lehet ez a ludas, de már nemtudom, mert szegénykém hírtelen 6 fogúból 12 fogú lett, de gyanús még ott nekem pár fogacska. Hát a fene tudja, ők nem tudják mondani mi fáj.

TEsóka jól van, csak néha azthiszem meghalok úgy ráfekszik valamimre és fel sem tudok állni. A neve annyiban módosult, hogy lett egy második verzió, ez a Zalán és apája reszortja eldönteni A Levi és a Zalán közűl, hogy melyik, bár megjegyezte, hogy akár lehetne Jani, na mondtam, hogy ezt gyorsan felejtse el.

Többi betegeskedő babának jobbulást, én Zorkát nem viszem el dokihoz, mert félek, hogy a gyenge immunrendszerére elkap valami komolyabbat, remélem nem teszem rosszúl, hogy enm nézetem meg, de úgy ítélem meg, hogy ki tudom kezelni én.

A fényképek nagyon cukik

Zorka is puszilja a pocimat, de nem sikerült jól lefotóznom, mert homályos, de majd igyekszem lassan felrakni pocifotót.

Mi még 2x alszunk 1 nap és nem is bánom, mert addig én is tudok szusszanni, eljött az az idő, hogy mindenenm fáj és nem kéne pattognom a nyitott méhszáj miatt, de építkezünk, jön a kari és vásárolni kell, plusz Zorkával is kell foglalkozni. Kicsit elkeseredek, mikor felkelés után, pláne most, hogy Zorka beteg fél órával, már úgy érzem összeesem. Most vagyok a 30. héten, és drukkoljatok, hogy legalább a 37.ig bennt legyek a fütyis törpe.

A mosolyolimpiás képek szuperek, Zorkát is elvinném, de ezt is egyedül kéne, plusz biztos nem mosolyogna, mert nagyon kameraérzékeny ám, mindíg ugyan olyan fejet vág ha meglát egy fényképezőt. Ilyen képekből meg van 100.

Na befejezem a panaszkodást!

CSandi gratula a majdnem biztos kiscsajhoz :)

Jaj akartam még a panaszkodás mellett valamit, de elfeledtem.

Na majd mha eszembe jut.

Puszi minden babónak és anyucinak

Ritus

Kép
rituspoc

Dia! Én azért reménykedtem, mert tényleg nagyon olcsó ott minden, de úgy tűnik csak nekem nem jött össze... nem baj, így is jó.

Boni! Kisebb betűk már nem is voltak igaz.... :shock: Küldök privit.
Vendég

Sziasztok!

Vagyunk mi is :)

Köszönjük a dicséretet a háromszöggel kapcsolatban, nekünk eddig is kint volt egy hasonló az autón, csak azon 2 hónapos a Málnus és már szinte fel sem lehet ismerni, azt Binyekéktől kaptuk ajándékba, így most aktuális volt már a váltás. Talán tényleg nem veszik már annyira figyelembe az autósok, de mi akkor is kitesszük...

Dia, nektek jobbulást! Kicsit fura nekem az a cikk a homeopátiás cuccokról, szóval van egy gyógyszerész ismerősöm, és szeretném még őt kifaggatni erről, mert Málnusnak szemmel láthatóan használ, valaki szólt neki, hogy csak placebó?Mert a szájából is elmúltak a fertőzések, és az égésre sem kapott semmit csak homeóst, és aloeverával fújtuk, annyira szépen meggyógyult, hogy a gyerek orvos is meglepődött rajta, semmi nyoma nincs az égésnek!

Apró, ti azóta jól vagytok? Mecsi ti?

Ritus nektek nagyon gyors kilábalást, a drukkok meg mennek, hogy min.37 hétig bent maradjon Levi vagy Zalán :D Próbálj meg sokat pihenni!

Julcsi! veletek mi van? Minden rendben? Nagyon eltünedezel mostanában....

Csandi, nagyon jó ötlet ez a fa ültetés, mondjuk mi is ültettünk egyet mielőtt Málna megszületett, de nem pont az nap....évekkel később biztos jó lesz felemlegetni :) Kb. harmadszorra tűnt fel a változás Boni vonalzóján, de nagyon vagány :D Te hogy bírod a két gyerkőcöt?

Boni, jól sikerült a tali, édesek voltak a csajok, és szinte teljesen egyformák, egyforma magasak és 10 dkg a súly különbség köztük :) Jó volt megbeszélni, hogy mennyi mindenbe hasonlít a két kis oroszlán egymásra :) A matricához igazából nem sok közöm van, csak annyi, hogy nekünk megcsinálta ajándékba, cserébe egy kis reklámért az ismerősök között :oops: Elküldöm priviben a srác mail címét, és vele meg tudod beszélni a részleteket!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

ritus, vigyázz magatokra és gyors gyógyulást kívánok!
én végülis beoltattam magam.amit belinkeltél az a doki egy pszihiáter és nem igazán szakértő.beszéltem egy barátnőmmel aki gyerekorvos és neki is elküldtem a linket, ezekután fölvilágisított, hogy ez a hapsi nem kompetens minden orvosi területen.ami apánik és pánikkeltés részét illeti az a szakmai területe, tehát ahoz jogos is a hozzászólása és azzal egyet is érthetünk, de ugye a többi osszeollózott információja és annak véleményezése nem helytálló.ami engem nagyon érdekelt és választ is adott rá ezen gyermekorvos barátnő, hogy az oltóanyagbólnem tud semmisem átjutni a placentán, egész egyszerűen azért, mert nagyobb méretű molekulákból áll.ami átjut az a véredben kialakult védettség és védőanyag.ergo, ha nem jut át semmi akkor az egyébként vízben oldódó szerves higany sem így nem is lehet sem autista sem hiperaktív a gyermek, legalábbis az oltástól nem.a nőgyógyászom is beoltotta a terhes feleségét, így mindezeket összevetve én is ezt tettem.ők minden bizonnyal helyes döntést hoztak és orvosilag is bizonyára alaposan utánanéztek.
mondjuk volt az nap este kb.1órán át hőemelkedésem és másnap iszonyú erőtlen voltam, de aztán ennyi az egész.mindezalatt csak arra gondoltam, hogy biztosan nem akarnék megbetegedni,terhesen meg pláne nem...
Vendég

Csandi :( Két napja tele a lett a net azzal, hogy sorban vetélnek el azok a kismamák, akik beoltatták magukat, nem én találom ki névvel együtt írtak ők személyesen, rákereshetsz :oops:

csak már nem akartam beírni ide, mert gondoltam biztos elegetek van már belőlem :(

Kicsit aggódok most érted :(

Nagyon megbántam, hogy ezt beírtam....nem akarok vész madár lenni, ne haragudj :( :( :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszka78 2009.11.23 16:52-kor.

<
sziszka78
Tolna

szisz, háááát még bírom, de törekszem egyre kevesebbszer fölvenni csak amikor kell.
ja és képzeljétek a múlthéten elindult csengim egyedül!!!!nagyon szépen totyizik és egészen magabiztos és stabil 8)
Vendég

szisz ezek a nők egytől egyig amerikaiak és az
egész ÉLŐ sejtes orrsprés "oltást" kapták!!
a pirosbetűs rész:
http://h1n1.weblap.net/

ezeket láttam szó szernt át copy-izva a neoltsal.hun!?!?csak ott azt írják a júliusi kismamablogról van?!?!

http://neoltsal.blog.hu/2009/11/17/elve ... tortenetek

ja és szinte mind 12 héten belüli.én húztam a 16 hét végéig, hogy minél késöbb oltassak...

No PARA!!
Vendég

Szia!

A fürdetés miatt még nem volt időm átnézni amit küldtél, de ígérem átfogom :) Mármint az elsőt, mert a neoltsál -t azt szoktam olvasgatni, tudod valahogy úgy van ez, hogy aki oltat, az arra keresi a érveket, aki pedig nem az arra :D
De örülök, ha nem a hazai oltóanyagról van szó, kicsit megkönnyebbültem (aggódok azokért akit szeretek :wink: ) :wink:

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: