A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » ! 2010 tavaszára várjuk babánkat!

Csézjang: Üdvözlet a csapatban:) Első babás vagy?

Jajjj lányok, ennyit szerintem régen nem bőgtem, mint ma, de örömömben! :oops:
Tilalom volt a kórházban és nem lehetett volna felmenni, hát mi felmentünk! Sokan ránkszóltak, de őszintén nem érdekelt, nehogymár ne lehessen várakozni a szülőszoba előtt!!!!!! Mondtuk nem látogatni jöttünk, hanem szülni :lol: Aztán kijött a szülésznő és mondta megmutatják a babát, aztán sipirc :roll: Ne tudjátok meg ott volt sógorom + apum és én!! Megláttuk és végünk volt.... 3 telefon izzítva, hogy képeket csinálunk, hááát csak én tudtam csinálni, mert ők nem láttak a sírástól :lol: (én sem sokat).

Belegondoltam, hogy mi lesz, ha én szülök végig fogom bőgni???? :shock: :shock: (soha nem voltam érzelgős típus, de ez.....)

Kép
hné29

red
Jaj az enyém is mindig haldoklik egy kis náthától vagy fejfájástól. A gyógyszer ő is csak unszolásra és ellenőrzés mellett hajlandó bevenni, úgyhogy az enyém semmivel esm különb. Sajnos a zsarolás sem nagyon megy, mert mindig azt mondja, ha elkapom nem tőle, hanem a munkahelyemen fogom. Szóval ha elkapnám tőle, akkorsem tőle :cry:
Még azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi oscillococcinumot szedsz, mennyi Cvitamin és mennyi bérest?

hné
Csodaszép baba! Bárcsak az enyém lenne. Megszenvedett érte a tesód, de nagyon megérte. Világiszép baba :lol:

Üdv csézjang köztünk :lol:

Kép
domi001

Köszi a kedves fogadtatást.

Második babámat várom. Én is bőgtem amikor tesóm megszült és akkor is amikor a sógornőm.
Akkor nem bőgtem amikor én szültem mert 12 órás vajúdás után örültem hogy élek, de más nők is így vannak ezzel, viszont utána pár nappal kijött rajtam az egész és akkor már én is bőgtem. :D
csézjang

sziasztok!

Itt, már félhulla vagyok. A pajzsmirigyes drimnál voltam és azt mondta, minden a legnagyobb rendben! Továbbra is ugyanazt kell szednem, amit eddig -ezt már nem hagyhatom abba, max az adagon variálnak.
Hné, gratulálok a kis lurkóhoz! Édeske! Hát nálad a hormonok ugye nagyon közrejátszanak. Valóban nagyon megható az ilyen. Tesókádnak puszi a hősiességért! Hogy hogy az előkészítőben 6órát várt??? :shock: Jesszus! Hol szült?
Csézjang, szióka! Naná, hogy csatlakozhatsz :wink:
[quote]A írta:kkor nem bőgtem amikor én szültem mert 12 órás vajúdás után örültem hogy élek, de más nők is így vannak ezzel, viszont utána pár nappal kijött rajtam az egész és akkor már én is bőgtem.
na igen... én is hasonlóképp voltam, csak nálam ez egy kicsit depivel párosult, mert az én szülésem sajnos nem volt egyszerű és abban a helyzetben nem fogtam fel, csak mikor hazajöttem.
Nem is merem mondani ilyen jó hírek után... a kórházban beszélgettem egy nővel és mesélt a kórházi állapotokról. AKI NAGYON ÉRZÉKENY VAGY SZOMORÚ DOLGOT NEM AKAR OLVASNI, AZ UGORJA ÁT EZT A RÉSZT! Szóval mesélte, hogy a belen feküdt 1 hétig és volt ott egy 91 éves néni, akit senki nem látogatott, magát képtelen volt ellátni. Hozták az élelmet, ugye ebből ő nem tudott enni, mert képtelen volt rá. és 20 perc után jött a nővér és az érintetlen hamit elvitte! Nem tűnt fel nekik, hogy már 2-3 napja nem eszik semmit!!! Mondta az a nő, hogy nem bírta nézni és elkezdte etetni. Olyan hálás volt érte az idős néni. Aztán ő hazament és néhány napra rá vissza kellett jönni a záójáért és kereste a nénit, hol van. Közölték vele: meghalt. Hát én itt kaptam sokkot! Még most is könnybelábad a szemem. Teljes szívemből sajnálom ezt az esetet. Nagyon szomorú!

Kép
Kép
onlány

csézjang: üdv köztünk :)
én sem oltatom be magamat. remélem jól döntöttem :shock:

hné:
gratulálok!nagyon édes
bárcsak már én is ölelhetném az enyémet ...
sok erőt, egészséget a kis Rebekának meg a mamijának is :)
én spec nem sírtam amikor szültem - de annál többet miután hazajöttünk :roll:

domi:
oscillo-t : heti 1 ampulla mindhármunknak. van egy homeopata doki ismerősünk, ő azt mondta hogy megelőzésnek a 3/4-e is elég lenne, de nem ezen akarok spórolni :)
ha meg beüt a krach, majd emeljük az adagot...
semmilyen terhesvitamint vagy multit nem szedek, csak a bérest+c vitamint, mondjuk ezeket már évek óta ilyen őszi+téli+koratavaszi csitnya időszakban mindig.

szal én így csinálom: 10 csepp cebion + 20 csepp béres reggel és ugyanez este. étkezés közben, kb 1 deci folyadékba teszem.
a lányomnak meg: 10 csepp cebion + 10 csepp béres
(már 7 hós kora óta kapja egy fertőzés miatt és nem is lett beteg azóta, pedig az apja hazahord minden szart, mert tanító és többszáz kölök köhög rá nap-mint-nap. most kicsit félek, mert tegnap az egyik osztályból már 12 gyerek hiányzott, ma meg az összhiányzás közelítette a 60 főt... hát nemtom mi lesz)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára redwings 2009.11.19 17:49-kor.

Kép

Kép
redwings

egy csoportból 12en hiányoztak :?: :shock: Hányan vannak? 20an?

Kép
Kép
onlány

onlány
Örülök, hogy renben a pajzsmirigyed. Vagy legalábbis változatlan. Hát a néni tényleg nagyon borzasztó. Sanos ez a helyzet a magyar egészségügyben. Ha nagyon beteg vagy, ráadásul 91 éves, akkor aztán a kutya rád se bagózik.

red
a cebion a micsoda?

Kép
domi001

c vitamin folyékony formában! Nagyon jó!

Kép
Kép
onlány

onlány: ez egy általános iskola, kb20-25 fős osztálylétszámokkal

Kép

Kép
redwings

várjunk, én azbban a hitben voltam, hogy ovoda, és hogy a lányod hozza haza. Figyelmetlenül olvastam.... :shock: na mindegy. Azért sok a beteg nagyon! Vigyázz magadra

Kép
Kép
onlány

Apával viszont vérremenő harc folyik a nevek miatt. De most azt hiszem én bekeményítek, mert Lizánál én lemondtam az álom névről most meg ő mondjon le!!!!!!!4 Így fair szerintem. Annyira kevés jól csengő fiú nevet találtunk :roll: nem tudom így hogy választunk közösen nevet. Abszolút nem tetszik az, ami neki :shock:

Kép
Kép
onlány

Jó reggelt!

Hát nekem nagy szerencsém van a férjemmel névvalásztás terén mert eléggé rám hagyja a dolgot, már az első kisfiamnak is én választottam és úgy néz ki most is én fogom. :D

Nálunk egyenlőre úgy néz ki hogy a Máté vagy a Balázs lesz a befutó ha csak nem találunk ki márciusig valami újat.

Amúgy tényleg tök nehéz szép fiú neveket találni. Nekünk az első kisfiam Gergő, tök aranyos név és nagyon illik rá.
Azt a nevet egyből kitaláltam már a terhességem elején, de most már hiába vagyok a 6. hónapban csak kínlódunk hogy mi legyen.

Hné29!

Melyik kórházban szült a tesód? Meséld el milyen volt a császár/ mert lehet hogy nekem is lesz sajna és tök fosok tőle..... :? /
csézjang

Nekem is a Máté tetszett, de apája nagyon ellene van. Most, amit elfogadhatónak tart az általam említettből az a Benjamin, viktor és Erik. Csézjang, szerencséd van, hogy nem egy makacs típus :D
Hogyhogy csaszi lesz??? Ne félj tőle, semmi extra. Gerincedbe kapsz érzéstelenítőt, aztán jól elzsibbad és a műtétet úgy érzed mintha lökdösnék a ahasadat aztán semmi és hirtelen feltűnik a baba. Majd szörcsögő hangot hallasz ekkor szívják le a vizet és utána foltoznak össze. 6óra múlva felkeltenek, hogy tessék mászkálni. 3 napig kapsz oxitocint. Nem leszel egy versenyfutó az tuti, de napról napra egyre jobb lesz! Én egyedül csak az injekciótól parázok nagyon nagyon nagyon!

Nem csinálsz vonalzót?
Szerintem Hné babázik :)

Kép
Kép
onlány

Onlány!

Hát én több mindentől félek a csaszival kapcsolatban.

Az első az hogy nem sikerül rendesen az érzéstelenítés és érzem majd ébren a fájdalmat,ahogy felvágnak mert ilyet is hallottam :?
Aztán attól is hogy utána nagyon fog fájni 1-2 napig a felállás és nehezen tudok mozogni, ezért nem tudom normálisan megfogni meg szoptatni a gyerekem és könyörögni kell segítségért az ápolónőknek....
Aztán meg az oxitocin injekcióktól félek ami állítólag tök szar.

Én az első kisfiamat természetesen szültem és tök szép élmény volt de borzasztóan fájdalmas is és elég nehéz az igaz, de legalább utána mintha elfújták volna a fájdalmat, bár a gátsebem majd 1 évig iszonyúan fájt, ülni se tudtam, de legalább tudtam szülés után mászkálni, szoptatni, nem feküdtem tehetetlenül, ettől azért most fosok.
Ja meg tesóm mondta hogy csaszi után pár óráig tök didergett/ ezt többektől hallottam/ és olyan kiszolgáltatott helyzet volt az egész, az első lábraállásról nem is beszélve ami nagyon fáj.

Na ezek után én már jobban félek a csaszitól mint a természetestől...De a legjobban azért a spináltól félek a hátamba, meg attól hogy érezni fogom ha vágnak. Tudom hülye vagyok....

Ja, attól lesz valószínűleg csaszi hogy volt pár bélműtétem és a gátamon is sok vágás, forradás van , ami miatt nem lenne szerencsés ha újra repednék ott gátkörnyéken a hegesedések miatt, mert az már nagyon nehezen gyógyulna be. :?Szóval ezért lesz úgy néz ki császár.
Valaki tud valaki biztatót hogy nem is borzalmas a császár??? :roll:
csézjang

jaj, te :shock: :D Előtte csinálnak egy próbát, mielőtt felvágnák a pocid. Egy hideg sprayt fújnak biznyos helyekre, és ha már nem érzed hidegnek, ill nem érzed, utána kezdik el. Az oxitocinnal mindenki rémisztgetett, hogy olyan lesz, mintha vajudnék, hát elárulom semmit!!!!!!!!!!!! nem éreztem. Nekem egyáltalán nem fájt, csak mikor valamit hasizomból csinál az ember, olyan érzés mintha meggyújtanák belülről, nem kellemes, de nem olyan, hogy betojsz fájdalmadban. Bár nekem a fájdalomküszöböm magas, ezért én így éltem meg, de az intenzíven mellettem senki nem jajongott.... Mozogni lassan fogsz. A különböző fogások meg mennek majd hidd el, csak a felkelés lesz lassú.
A diddergés valószínűleg egy pszichoszomatikus reakció azoknél az embereknél, akik félnek, illetve én abban az esetben hallottam erről, mikor már beindult a szülés és valami gubanc adódott és annyira megviselte a vajudó nőt, hogy didergett! De nem a csaszitól. Hát amit az esetedről leírtál... nekem kb tized ennyi fájdalmam nem volt. Ahogy én az első lábraállásra visszaemlékszem nem fájt egyáltalán, hanem inkább baromi erős izomlázhoz hasonlítanám, hogy nem tudtam kiegyenesedni azonnal, hanem csak fokozatosan. Nekem a 2.érzéstelenítő fájt, de nem azért, mert valaki valamit bénázott volna, hanem mert lumbágóm volt és pont ott állt be a hátam, de az elsőt egyáltalán nem éreztem.

Nyugi és ne gondolj előre ezekre, ráérsz akkor aggódni mikor ott vagy. De mikor ott vagy nem ezen fogsz agyalni, hanem azon, hogy na mindjárt túl vagyok rajta! Szerintem a természetes szülés sokkal borzasztóbb :)

Kép
Kép
onlány

ja és még valami, ezt viszont nagyon jól fogadd meg! Ne engedd, hogy mások rémtörténeteket meséljenek neked! Egy ember sem egyforma, mindenki másképp éli meg. Minden fejben dől el :wink:

Kép
Kép
onlány

Csézjang: Üdvözlet és köszöntelek, mint másik Kútvölgyis is :)

Hné: Nagy-nagy gratula a kislányhoz! örülök, hogy mindneki jól van :)

KépKépKép
bogme

Üdv Bogme ! :wink:

Onlány!

Hát ez tök jó amiket írtál, megnyugtattál hogy nem olyan borzalmas a császár, amúgy tényleg a sima szülés is rossz tud lenni/ pl: nekem az volt bármilyen szép emlék..../

Tesóm viszont sokat kínlódott a császár uátn, de a sógornőm pár nap alatt felépült, szóval tényleg nagyon változó ki hogy éli meg.
csézjang

örülök, hogy a kételyeket kissé eloszlattam. De tényleg, aki eleve is érzékeny, az valószínű másképp emlékszik rá. Őket egyből csaszizták? Vagy beindult a szülés? Mert a didergés akkor van. Ja és még valami!! Baromi fontos és ezt is jól jegyezd meg! Rengeteg bubimentes ásványvizet meg kell innod egy nap. Minimum 2litert és garantáltan nem fog fájni a fejed!!!

Kép
Kép
onlány

Csézjang: Tesóm tatabányán szült és azért volt ennyit az előkészítőbe, mert előtte bevittek valakit műteni+ saját dokija csak reggel 10-re esett be!
Azt mondta nem sok mindent érzett, azt viszont igen, hogy ráfeküdtek a hasára, hogy kijöjjön a baba!!! Az mondta, hogy a gerincbe való érzéstelenítő nem volt rossz, csak az, mire eltalálták a helyet, mert vagy 20X szúrta neki.... Ő is remegett, de állítólag ez a gyógyszerek hatása, amit belenyomtak. Ma reggel megpróbált felállni, de annyira szédült, hogy visszafeküdt :cry: Voltam bent nála reggel 8 körül, hozzáteszem tilos a látogatás és az újszülöttes osztályra meg egyáltalán nem lehet bemenni látogatásra! Belógtam, letettem a csomagot neki az ágy mellé és az ajtóból beszélgettünk 1-2 percet :P Annyira jó volt látni :) kivirult az arca és nagyon-nagyon jókedve volt! Délre már a Wc-re is kiment :wink: és minden szopiztatásnál csörög valakinek, hogy elmesélje mit csinált a baba :P legutóbb felfedezte, hogy hisztis a lánya, mert nemúgy jött a tej, ahogy ő akarta és elkezdett bőgni a gyerek :lol:
Újdonsült apuka karonfogva a 2 nagypapával úgy kiütötték magunkat, hogy ma szinte egyik sem kelt fel :lol: Apám soha nem szokott inni, mondtam is neki, hogy nekem ne panaszkodjon, mert előre szóltam, hogy baj lesz :lol:

Kép
hné29

Csézjang:
nekem császárom nem volt, csak 14 hetes várandósan vakbélműtétem.
a baba miatt extra nagy vágást csináltak, hogyha baj lenne, azonnal hozzáférhessenek mindenhez.
gerinccszuri: a lehető legjobban előre kellett hajolni h minél jobban kifeszüljenek a csigolyák, és nem szabadott moccanni mikor szúrt az anesztes (elsőre eltalálta) én nem is éreztem egyáltalán semmit egy kis csípő-bizsergő érzésen kívül (és utólag se mvolt érzékeny a helye, nem lilult be stb)
aztán várni kellett kicsit, majd kitoltak a kórteremből (az előkészítő-szobában a tili-toli kocsiról a műtősfiú átnyalábolta habtestemet :oops:a műtőasztalra, eligazgatta pőre bőrömön a zöld lepedőt és úgy tolt be a műtőbe).

röviden elmondta a vezető sebész hogy mit fog csinálni - persze ezt már addigra 3x hallottam az előzetes megbeszélések alkalmával, csak akkor még kibővített verzióban (nálam sokan voltak bennt: sebészek, nőgyógyik készenlétben de az ismerőseim szerint a császárok alkalmával kb 4-5 fős stáb van bennt)

ezután elkezdett matatni az alhasamnál, kérdezte, mit érzek: mondom mintha jó erősen megcsípett volna. erre ő, hogy akkor még várunk hogy hasson a cucc, mert ez volt a kezdő bemetszés és nem akarja hogy kicsit is ficeregjek (ha nagyon nem akar hatni a szuri akkor gázzal elaltatják a delikvenst, szal GARANTÁLTAN nem fog fájni)
kb 2 perc múlva újra matatás (addig ment a duma, próbálták elterelni a figyelmemet, kérdezgették hogy választottunk-e nevet meg iylenek...), kérdés, de már nem éreztem semmi kellemetlent, csak valami nyomásfélét azon a tájékon.
én mondjuk elkezdtem vacogni műtét közben (sztem az már nem is remegés volt hanem rázkódás), mert nagyon megijedtem - elkezdett leesni a baba szívhangja - és a vacogáson kívül elcsesztem azt is hogy kapkodni kezdtem a levegőt, holott műtét közben mélyen és lassan kéne lélegezni én meg csak felszínesen pihegtem/lihegtem. na mind1, mikor visszaállt a szívhang és kicsit megnyugodtam, akkor tudtam rendezni a légzésemet, de az irányíthatatlan remegésem csak órák múlva szűnt meg, addig azt hittem megfagyok, annyira fáztam.
szal ez pszichés reakció volt, ez tuti.

kb délután kettőkor toltak vissza a kórterembe, este hatkor már ki kellett kelnem az ágyból, hogy lássák jól zár-e a seb. ez szar volt nagyon, feszült a seb mert a baba mégiscsak nyomta mint állat - de kellett, mert minél jobban elhagyja az ember magát, annál lassabban épül fel belőle.
sok folyadék és sok vízszintes fekvés, ha éreznéd hogy kezd fájdogálni a fejed akkor azonnal usgyi vízszintesbe az ágyikóba...
én ezzel a módszerrel megúsztam a borzalmas migrént amivel riogattak.
rá kellett jönnöm a technikára, amivel ki tudok mászni/csusszani az ágyból, de összességében nem volt annyira vészes és kibírhatatlan a fájdalom...
nekem igazándiból csak az votl szar, hogy a baba nyomta és feszítette a szöveteket, enélkül vidoran ellettem volna.
szal :NYUGI!! :)

Kép

Kép
redwings

szép jó estét mindenkinek!

Remélem jól telt mindenkinek a hétvégéje. Nálunk Liza névnapját ünnepeltük, de örülök, hogy már vége van a felhajtásnak :D

Kép
Kép
onlány

Sziasztok!

Nekünk is mozgalmas volt a hétvége, én sem bánom h végetért, valahogy olyan pechesen alakult minden, biztos ti is voltatok már így néhanapján, hogy bármihez fogtok, balul sül el... :roll:
na mind1

Boldog névnapot Lizának :)

Kép

Kép
redwings

Boldog névnapot Lizának!

A mi hétvégénk nyugis volt. Még pénteken elintéztem, amit kellett utána sok pihenés.
Sikerült jópár karácsonyi ajándékot beszerezni és már nagyjából mindnekinek megvan, hogy mit kap.

KépKépKép
bogme

sziasztok!

Köszönjük!
Most jöttem a védőnőtől! Annyira nem akartam a mérlegre ráállni, de azt mondta, hogy irgum burgum! és ráálltam! Semmit nem híztam! Egy dekát se! :D
Red, mi történt?

Kép
Kép
onlány

Onlány:
Na akkor büszke lehetsz, hogy maradt a súly :) Én rohamtempóban gyarapodok :)

KépKépKép
bogme

de én nem értem hogy lehet ez :roll: Mondjuk Lizával 5hónapig 2,5kgt szedtem fel, most meg 4hónapos vagyok és semmit, pedig nem tartom sajnos a diétát :( Bogme, mennyit szedtél fel?
Jaj elküldött a védőnő cukkerterhelésre :( de nagyon rendi volt! mert a zsömis verziót kérte

Kép
Kép
onlány

Hné, voltál Korzikán már? Apája most kitalálta, hogy francia körutat teszünk :shock: na a tervemnek is lőttek :roll: bár első körben Rómára gondoltam, max oda megyünk a szülinapján. Kocsival esetleg volt arra valaki? Kb mennyiből jöhet ki az utiköltség?

Kép
Kép
onlány

Onlány:
De jó neked, hogy zsömis lesz :) Eddig 5 kilót szedtem fel, de most nagyon jönnek fel a kilók úgy érzem. Rómában még nem jártam.

KépKépKép
bogme

:oops:

Kép
Kép
onlány

onlány
Boldog névnapot Lizának!
Hogyhogy már ilyenkor kell menni cukorterhelésre?
bogme
Nekem a pocakom nem nő látvyányosan, de a kilók rám is jönnek sajnos. Én is eddig 5kgot szedtem fel.

Kép
domi001

jaj ne ilyesztegessetek!Biztos elromlott a védőnő mérlege :shock: :cry:
Cukor problémáim voltak előző terhesség alatt és ezért kell már mostanság mennem. Viszont nekem legalább még 2szer kell menni és tuti nem fogom megúszni a lötyis dolgot.
Nekem a gyomromat rendezte át a terhesség, mármint kívűlről is látható sajna.
Figyuzatok, a haskötőről mi az infótok szülés után?

Kép
Kép
onlány

Onlány:

remélem a cukroddal minden okés lesz!!!
tök jó, hogy nem híztál :D én sajna kerekedek, de nem is csoda ahhoz képest hogy mit össze nem zabálok... :oops:

Rómába még nem vetett el a szerencsém sajna...

hmm, haskötő:
én úgy tudom, hogy császár után nem javasolt, vagy csak minimális időkre szabad felvenni, ami logikus is, mert nem okos dolog leszorítani a sebet.
hüvelyi szülés után meg... hááát, nagyon megoszlanak az ismerőseim véleményei. Volt aki esküdözött hogy az hozta rendbe, és volt aki semmi pénzért fel nem vette volna.
Szerintem ez alkatfüggő, vannak szerencsésebbek, akiknek magától is visszaáll, mert jók a kötőszövetei. És vannak akiknek meg kis segítség kell.
Én a magam részéről nem használtam, és nem éreztem hiányát. Szerencsére szoptatás alatt lassan de folyamatosan fogytam, és így zömmel visszaállt a régi alakom kb 4 hónap alatt. De mondom: sztem ez egyénfüggő.

Kép

Kép
redwings

szóval csaszi után felejtős a dolog? :shock: jaj anyám :( na mesélj! Mi volt a baj?

Kép
Kép
onlány

á, semmi extra, csak minden kicsit balul alakult: leesik, szétszakad, beüti, elfelejti... stb
:roll:
ilyesmik :oops:
sok kicsi bosszúság...
dehát van iylen - vagy csak velem fordulnak elő néha ilyen peches napok? :lol:

Kép

Kép
redwings

onlány
Mit jelent az, hogy kívülről is láthatóan rendezte át a gyomrodat a terhesség? Lehet, hogy nagyon hülye vagyok, de nem voltam még terhes és nem tudom mi az a haskötő, mire jó?
:oops:

Kép
domi001

Hanyadik hónapban vagytok?

Anita
anita85

öhm, szerintem mindenkinek van vonalzója, ott meg tudod nézni:oops:
vagy most válaszoljunk egyenként :?:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára redwings 2009.11.24 16:35-kor.

Kép

Kép
redwings

onlány:
kicsit utánaolvasgattam, és lehet h én voltam fogalomzavarban, de most úgy jött le nekem, hogy iylen hálós hasszorítót (mint egy lukacsos bandázs) néhány kh-ban adnak a csaszisoknak, de ez nem az a komplett "gumi fűző"-szerű cucc, hanem inkább a kötések miatt kell.
Figyi, sztem a dokidat kérdezd meg, ő bizti jobban informált :oops:
és bocsi ha netán hülyeséget írtam :lol: 8) :oops: :roll: :wink:

az tuti, hogy szülés után szoktak homokzsákot rakni a hasra sok helyen, meg hogy figyelni kell h, nehogy a szöveteket elszorítsa az az izé. De gondlom az meg jó, ha valamilyen szinten tartja az ember hasát...
de az én elképzelésem az, hogy ezzel a test önregenerálást késlelteti - de hangsúlyozom: sztem dokit kérdezz meg, az a lenne a biztos :D

Kép

Kép
redwings

jó reggelt!

Nemsokára visszatérek a normális kerékvágásba, de ez a szakdolgozat kicsinál! :cry:
Domi, hát mivel a gyerek a belsődet kicsit átrendezi, így a gyomrot is jócskán megemeli, ami nekem a szülés után sajna nem ment vissza.
Red, én sem vagyok teljesen tisztában ezzel a haskötővel, csak a többi kismamitól hallottam annó a kórházban. Homokzsák, jaj de szörnyű volt nekem... aludtam és arra ébredtem, hogy valami mázsa ráült a hasamra :( aztán persze meglehet szokni, arra nem is emlékszem, mikor vették le. :roll:
Olyan érdekes, mert azt hiszem kezdek parázni a szüléstől :shock:
Szia Anita, az, hogy ki mennyi idős kismami a vonalzónkban találod meg, ahogy Red is írta :D

Kép
Kép
onlány

dejóóóóóóó, fellocsoltam a lépcsőt a kávémmal :twisted:
Mi történt tegnap? :( Be kellett mennem a fősulira sos és jön egy telefon anyóstól, hogy mit etettünk a gyerekkel :shock: Mondom miért, mert végigvonult rajta valami kiütés és fel van dagadva. Mondom, ok azonnal dr.! Szerintem mogyoróra allergiás! Apja adott neki, hiába mondta, hogy ez nem egy másfél éves gyerek tápláléka!!! Először azt mondja anyós vár még, mondom nem!!!!!!!!!!!!!! Mivan ha befullad a dagadástól??? Végül elvitte, injekció kúrára van ítélve szegény és allergia. De nem értem, hogy lehet mogyitól, mikor azt korábban is ette, és semmi baja nem volt tőle és miért másnap jön ki???

Kép
Kép
onlány

Időnként nem mennek el a hozzászólásaim :(

Szegény gyerkőc! Hogy bírja a szurit? Sajnos a mogyoróra sokan allergiások!

KépKépKép
bogme

onlány
Én is úgy hallottam már arról, hogy a mogyoróra allergiás valaki. Szegény kilányodnak még jó, hogy nem lett komolyabb baja.
Ez a has dolog kezd megrémiszteni. Meg alssan az egész szülés is rémisztővé válik. Milyen homokzsák? Jesszus! Meg hogy nem megy vissza a gyomor a helyére. Atyavilág! :cry:

Kép
domi001

Hé, domi, azért ne parázz be!
nyugi
Egyáltalán nem valószínű, hogy neked is mindenféle előjön csak azért, mert mi itt írunk 1-2 dologról! :wink:
ne hergeld magadat, nem jó dolog az.

Én nem félek magától a szüléstől (nyilván egy egészséges drukk van bennem is), dacára annak, hogy a körülmények eléggé kellemetlen emlékké degradálhatnák az előzőt. Maga a folyamat, mármint a szülés egyáltalán nem volt borzasztó, vagy kibírhatalan stb.
Sőt: csodálatos érzelmek szabadultak fel bennem, miután sikerült függetleníteni az agyamat a kh személyzetétől...
sokkal inkább azon aggódom, mi lesz itthon a kicsivel+minivel.. hogyan fogom bírni...

TI SE AGGÓDJATOK, sok minden fejben dől el!!!
mindenkivel minden rendben lesz ,és kész!!!

onlány:
durva lehetett, gondolom jól megijedtél!
hát igen, a mogyoró iylen rohadt dolog tud lenni, hála isten hogy nem lett komolyabb baja. Én úgy tudom, hogy "jót jelent" amikor nem azonnal jön a szervezet válasza, mert az még durvább immunreakcióval járt volna. Így meg már csak akkor durrant be a hisztamintermelés mikor a belekbe jutott az allergén anyag, nem pedig azonnal a nyálkahártyáról felszívódva - na akkor jön a hirtelen fulladás...

Nálunk anyós játszotta meg azt, hogy a szülinapi torta oldalát beszórta ilyen durvára tört pirított mogyoróval
:shock:
ami amúgy egy auchanos tiramisu torta volt, csak ő felturbózta tejszínhabbal meg ezzel-azzal a külsejét.
vicces, mert Panna az én allergiáim miatt eleve valamivel később kapott minden allergént, és hát nem is értem, hogy gondolta anyóspajtás, hogy majd most annyi óvatoskodás után egyszerre tömöm meg annyi idegen cuccal: bolti kutyult tortakrém, tejszín, tejszínhab, mogyoró, ja, és a másik vicc: eperdarabok a tejszínhabon :shock:
mintha direkt azt akarta volna hogy megfulladjon :evil:
és meg volt sértődve hogy csak a piskótából csipegettem a gyereknek...

Kép

Kép
redwings

:shock: Jesszusom :shock: hát én is mindig ki vagyok akadva, ha hülyeséggel tömik a gyereket és én vagyok az, aki szemét, mert nem ad belőle. Na mindegy.
Domi, nyugi, ne egy torzszülöttnek képzelj el :D max 3-4hónapos terhesnek néznek engem. A homokzsák meg jó, hogy kissé rásegít. Max 1kg az egész.

Nagyon furán érzem magam, iszonyúan szédelgek, nem nagyon látok, sztem a vérnyomim lenn van kissé. Lepihizek, majd jövök, pusza

Kép
Kép
onlány

Sziasztok!

jaj lányok, már kezdek nagyon nagyon izgulni. holnap megyünk vissza az amnio eredményéért.
bár mondták többen is, hogy itt Debrecenben is szólnak korábban ha baj van, de azért izgulok nagyon. még annál is jobban. olyan gyomoridegem van hogy el sem tudom mondani.

drukkoljatok nekem holnap légyszí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
gota79

amúgy holnap leszek 5 hónapos!!!!!!!!!!!!!

eszméletlen hogy szalad az idő.

most így hírtelen nem emlékszem ki mondta, hogy még nem hízott, de még én sem. egy dekát sem, sőt még mindig minusz 5kgnál járok.

Kép
gota79

én mondtam, hogy nem híztam :) nagyon örülök neki!!! Figyu Gota, tényleg úgy van, ha találnak valami arra ualó jelet, hogy baj van a babával, nem várják ki az 1 hónapot, hanem kb a 2.hét körül szólnak, úgyhogy nyugi!!!!+++++++++++++

Kép
Kép
onlány

majd gyere a hírekkel! Mikorra mész?

Kép
Kép
onlány

időpont nincs. minden érkezési sorrendben megy. hétre megyünk át, ha jól tudom 8 tól van uhu, és talán 9től a genetikai rendelés. hogy mikor végzünk az kérdőjel. remélem nem tart túl sokáig, főleg hogy valszeg minden perc egy órának fog tűnni.

Kép
gota79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: