A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

cumi - hááát dorki.. - dokumentálva van!!!!! - már az első 3d ultrahangon szopizta a ujját....
ha ezt nem látom.... akkor én is azt mondanám hüleség.... de láttam..:))))) és olyan édes volt

aztán meg amint megvettük a cumit kipróbáltam - ééés ultra jó dolog!:)))
akkor eldöntöttem ha akar tőlem simán....

aztán most az van..... hogy ha magát nyugtatgatja akkor szopizza a ujját...ha meg anya akarja magát nyugtatgatni:)))) akkor dorki szopizza a cumit...

sőt most már azt veszem észre...ellöki a cumit mert a ujja fincsibb.... tény nem olyan hangos amikor kiesik....:)))

az is tény..... dorka bocitejcit eszik...szóval olyan mint nyugicic olyan nincs....

én most azon gondolkodom.....hogy fogom elvitetni a ujját a télapóval meg a nyuszival....... eccerűbb lett volna a cumi....

KépKép
dorkamartini

Kép

KépKép
dorkamartini

kérdeztétek a csaszis sebeket - hát nekem bár azt mondom a sebem fáj de rá kell jönnöm mindig hogy nem a vágás fáj vagyis a heg.... hanem felette az a rész ami még mindig olyan furi érzéses...
az elmúlt pár napban kifejezetten kellemetlen... - de a frontos testjeimnek szintén..... szóval szerintem csak azért fáj...

felülés? jesszusom.... ejj de fittek vagytok.....:)
én csak le fel pakolom a familit a negyedikre:))))...de felülni nem mernék...:)

ééés akartam is kérdezni de fel is jött itt közben a tesóféltékenységgel... hogy sokatoknak van több babója.....
szerintetek mi az ideális kor testvér születéséhez?:))

KépKép
dorkamartini

Astrid,nekem semmi bajom a véleményeddel.Tök rendben van.

Egyébként a cumizásnak van több fokozata.Van aki például csak elalváskor igényli,de van olyan gyerek is,akinek egész nap a szájában van.Lásd Gáspár Virág.

Kép
v.andi

Hahó, visszajöttem, próbálom folytatni a reagálást!

Ebanót hasra fordítottam, és az én ölbebabám nézelődött, majd magától elaludt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Juhéééééééééééééééé!!

És aaaaaaaakkorát sétáltunk, majdnem 3 órát!!! Olyan jól esett, ő meg édesen szundított!

Lili, én is azt szedtem előtte, nekem is ok volt. Azért vigyázz, ha nem védekeztek, mielőtt megjön, abban a hónapban már lehet tesó!
Annyira jól esett, párom mondta, h beszéljek a dokival, kérdezzem meg, pasiknak milyen fogamzásgátlás lehetséges a gumin kívül. Végre egy férfi, aki úgy gondolja, ő is tehet valamit az ügyért, nem csak a nő… (tisztelet a kivételnek)

Andi, igazából én sem tudok semmi okosat írni sajna. Éjjeli autókázás oké, de attól ti még ugyan úgy hullák lesztek, csak babó alszik, bár ez is nagy lépés lenne!!
Én fekvő-szopikor mindig egy nagyobb párnát teszek a fejem alá, és általában be is alszom!!
És pizsiben nem friss levegőzünk, irgum-burgum!
Cumibenntartós kép szupi!!

Piciibo, de örülök, h sikerült ülést és dokit találni!!! Mikor utaztok? Mennek a drukkok!!!!! Ákosra vigyázó maci, bűbájos, nagyon tetszik!
Almás-sztori :evil: tényleg, hol volt az anyuka?? Ez az egész nagyon gáz és szomorú!!! És a baba hogy van, lehet tudni?
Cumi: én nem akartam, akkor kezdtem el, mikor csak cicin hagyta abba a sírást, és képtelenség volt 24 órán cicin nyammogni, nem a szopizásra gondolok. Nem is vált be mindegyik, csak az Avent, az hasonlított legjobban a bimbóra. Bár most Süti képén láttam egy kéket, az még jobb!! De már maradunk az Aventnél. Alváshoz nem kell, csak az előtte való bekómáláshoz, általában ki is esik. De egyre kevesebbet kell neki, és ennek nagyon örülök!!!

Peppino, T-gyás nekem aránylag hamar jött, mielőtt leállították volna az any.kiv. hiánya miatt, mindig hó elején utalják 7-e körül: Banktól telón nem tudsz érdeklődni (mindenféle adatok elkérnek, készülj fel) vagy online banking, sms szolgáltatás bejövő pénzről?

Lépegetés, tényleg, most rémlik, hogy nézték már… de akkor meg jó, hogy minden oké :lol:
Nem gyakoroltatjuk vele, csak mikor fogtuk, lelógott a lába, és akkor egyszer nézegettük. Edzést se úgy értsétek, hogy most napi progi ez, csak tornáztatni fogja, azt meg amúgy is.

Boboka, Niki is mekkorát nőtt!!! Nagyon szép kislány!!

Rita, beszéljünk akkor vasárnap!!! De jóóóóóó! :D

Szopi:
Köszi Süti, felhívom akkor a lll-t. Tápit azért adtam, mert hiába tettem mindig cicire, csak üvöltés volt, semmi nem jött, és nagyon fájt. És inkább táp, mint éhezés. Előtte volt tejci, hirtelen apadt el 2 nagyon stresszes nap után.
Mecsek teát iszom, ízlik is, és hat is!!
Ma nem fújtam magamat be a dezodorral, csak hintőporral picit. Ma volt szopi, nem hosszú, de intenzív. Lehet, h mégiscsak a dezodor volt a ludas???
Most akkor minden szopi előtt megmosakszom, és meglátjuk.

Cikkeket köszi mindenki, elolvasom majd!!!

Andi, köszi a táblát, bejelöltem!!

Madar, bocs, ha félreérthető voltam, világért sem happolná el Apikádtól a főzést, nem a mostani talira értettem!!!! Ez egy másik tali lenne!!!

Lina, doki monnyon le!!! Képtelenség, h itt semmi nem működik normálisan!!! Inkább nem is reagálok többet!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Astrid, én mindenki őszinte véleményének örülök, nem annak, amit sokan hallani akarnak (ne vegye senki magára, általánosságban írtam, ez itt nem jellemző). A sajátomat is ki szoktam mondani (mondjuk van is belőle bajom :lol: )

Dorka, én akarok babaúszásra járni majd!

floranan

Lehet,hogy ma Barni csak alszik??Neki is sok lehetett ez a 3 nap???
Mert hogy alszik....

Kép
v.andi

jajj képzeljétek kutyu bement babóhoz....megnézte aztán leült és a szundikáló dorkitól elkezdte kunyerálni az én ottfelejtett csokiskekszemet:))))
asszem nagy haverok lesznek dorki kajcidobálós korszakában:))))
bár lehet a spenót neki sem fog tetszeni és majd együtt hisztiznek rántotthusiért:)))

KépKép
dorkamartini

Dorka: De édesek lehetnek együtt! A pajtiság szinte garantálható egy szetterrel. :lol:

Cumi: én is tiszteletben tartom mindenki véleményét, és örülök az őszinte szavaknak. Mi Andrisnak sem akartunk adni, végül adtunk, de kb 1 hétig használta, aztán folyton kiköpte. Megtalálta az ujját és azóta is szopizza. Mostanában gyakrabban, de így se mértéktelenül. Ha nagyon álmos vagy ha TVzik. De pl ha nincs nála a kocsiban, mert otthon felejtjük, akkor kibírja nélküle. Utcára sose visszük magunkkal és ha vendégségben vagyunk egész nap, akkor is csak alváshoz vagy Tvzéshez kell neki. Remélem oviban fokozatosan elhagyja. Mátéval egyszerűbb volt sokszor, mikor már nagyon behergelte magát és semmi sem nyugtatta meg. Én ilyenkor nem tenném cicire minden alkalommal, de ez meg az én véleményem. Néhány percig szopizza, megnyugszik és kiköpi. Alvásnál is csak elalváshoz kell, utána ha sikerül mélyen bealudnia, kiesik és alsik tovább. Éjszaka pedig sose kell neki szopi után.

Oltás: Nekem is voltak enyhébb mellékhatásai (izomfájdalom, fáradtság), de túléltem (tudom, eddig :wink: ). Én így érzem magam biztonságban, hisz néha tömegközlekedek, szeretnék barátnőkkel is találkozni pl. plázákban (nem shoppingolni, hanem kvzni) és jobban félek attól, hogy az egyébként is folyamatosan beteg Mátét megfertőzöm, mint hogy milyen mellékhatásai lesznek nálam. Andrisnak (ha egyedül lenne), nem valószínű, hogy beadattuk volna. De járunk játszóházba, összejárunk más gyerekekkel, akiktől bármit haza hozhat (hoz is sajnos :( ).

Andi: Barni, ébresztő! Még nincs pizsitime! :wink:

Kép

Kép
hgrita

Babaúszás: Én hallottam pro és kontra véleményeket is. Mi nem fogunk járni, elsősorban azért mert nem szeretem a vizet :oops: (na, azért fürdök néha :wink: ) hallottam, hogy gyakran kapnak el a babák mindenféle bőrgyogyi problémát és pl. HRGsek, Dévényesek nem ajánlják a hagyományos babaúszást (a szárazföldi mozgás ellen dolgozik, olyan reflexeket tart "életben", pl. búvárreflex, aminek természetesen el kéne tűnnie, de ez csak néhány példa és magánvélemény)

Kép

Kép
hgrita

Hú este is milyen élet van,ti nem altattok babót,vagy már alszik is????

Hát bár nincs láza Berninek,ultra nyügi volt,de igazából nemtom mitől,mert nehezen aludt el,viszont alvásból kelt a fürcsire...gondolom a szuri nyomja szegényt......a lényeg hogy elájult.

Most abból kiindulva,hogy a déli alvásnál,ha kint van mennyivel többet alszik a hideg levegőn,mától csak 22 fokra állítjuk a termosztátot,23 helyett,hátha a hüvösebb szobában jobban alszik,ebben azért lehet valami,mert amikor nyügizett--megjegyzem nagyon melegem volt nekem is---bebugyoláltam és kinyitottam az ablakot,amint megéreztem a friss levegőt,kb Berni abban a pillanatban aludt be annyira,hogy cumi kiesett a szájából és nem ébredt fel!!!!
na,kiváncsi leszek bejön-e...

Astrid,100%-ig egy a véleményünk......és tudom nem kellett volna a kórházba se adnom,kit érdekel ha mindenki felébred a lányom sírása miatt.....de tök kellemetlen volt ,így feladva elveim,inkább adtam neki cumi......viszont mostantól,hogy egyre kevesebbet bömbizik,igyekszem a legkevesebbszer a szájába adni,és nem látom lehetetlennek,hogy így is leszokik majd és nem kell a télapóra,nyuszira stb fogni.....igazából rájöttem,hogy mikor sír,nem mindig kell ám neki,sokszor van hogy kiköpi,úgyhogy olyankor nem erőltetem,de például most este nem jött be a nyugicici,csak a cumi....

Dorka,aaaaaaaanyira jóóóó a kép,mostmegint tök irigy vagyok,hogy ilyen ügyi vagy....

sutimano76

Sziasztok!!

Megint csak nagy vonalakban, mert készülünk aludni.

Cumi: Janó öklöndött tőle, de mivel tápis volt ezért a cumisüvegen nyugodott amikor enni kapott, amikor meg nem akartam enni és inni adni már neki akkor ordított...Szóval aki igény szerint szoptat, az ok,hogy nem ad cumit, mert ott a cici, de ejtsünk már szót rólunk tápisokról is, én adom Blankának, csak elalváshoz kell neki, de Ti is odaadjátok többnyire a cicit és azon alszik el, és láttam én már anyáról a felsőt letépni akaró gyereket, mert fáradt és cici kell neki az utcán, hát az sem rossz. Nálunk a leszokás az cucus üvegről egyszerű volt, bölcsiben szájfertőzést kapott, mondtam a cumisüveg miatt, ő meg elvitte a szemetesbe, és viszlát cumisüveg.

Andi!!

Tudom,hogy ez most hülyén fog hangzani, de nappal, ha csak nem ájul álomba (lehet most is ez van) akkor szórakoztasd, szánd rá az időt, és csörgőzz stb neki, és ha akkor néhány alkalommal fent bír maradni ,hátha fordul a kocka és éjjeli helyett nappali bagoly lesz. Persze lehet ez hülye tanács, de az sem megoldás, hogy a gyerek érdekeit szemelőtt tartva zombik lesztek, mert ettől meg ingerültek stb. Sajnát tapasztalat, egyszer Janóval úgy ki voltam merülve,hogy fájt a tarkóm, szédültem,hányinger, háziorvos rögtön neurológushoz, hogy agyhártya gyulladás, neurológus rögtön vágta rá,hogy magának biztos kisgyereke van, mert ki van merülve. Szóval szerinem nappal valamilyen praktiával tartsátok ébren egy-két napig.

Ezek csak magánvéleményeim, és ha nem is értetek egyet, azért még szeressetek :roll: :lol: :lol: :lol:

Kép
babcika

Sziasztok,
csak egy gyors bekukk - nincs időm végig olvasni amiket írtatok, pedig nagyonérdekes dolgokba akadtam - remélem holnap el tudom olvasni.

Csak egy dolog:
floranan-

lehet már megoldódott a problémád...
Flóra nálam is ezt csinálta...
Mennyi időnként eteted a babát? Próbáld meg, hogy csak fél egy órával később adsz neki enni.
Nem ettél valami újat? Az új illat mindenképpen zavarhatja! Valamint ha esetleg most menstruálsz vagy nem, de most kellene megjönnie - más ízű lehet a tejed és a hormonok miatt más illatod lehet neked is. Egy új tusfürdő is megzavarhatja a babát.

t-pk

Andi,nálunk is 3 nap volt a kritikus!!!!!!!!Még ebben is hasonlítunk??? :wink:

Flora,szerintem érdemes lenne mérni,hogy így hogy szépen cicizik miután nem használod a deot,mennyit eszik!!!!!Lehet,hogy ennyi is elég ahhoz,hogy renesen szopizzon!!!!!
jó lenne ha elmaradhatna a tápi.

Dorka,hát naon édi lehetett a kutyu.....párom a minap azzal állított haza,hogy az egyik kollegája el akar ajándékozni bolongeset....tök drága kutya és mivel nagyot nem akarok,így pont egy ilyenre gondoltam.....erre basszus párom nem akar kutyát.......hát lehet idehozatom a kutyát,ő meg mehet vissza anyukájáékhoz......

Babcika,nem rossz az ötlet Andinak,de van hogy nem lehet őket lefoglalni,Berni kb 1-2 hete kezdte el figyelni játékokat és lehet lekötni picit.........mikor én szenvedtem vele,akkor mondjuk ő nappal se sokat aludt :(

sutimano76

Mindenkinek ilyen alvást kívánok!!!
Kép

sutimano76

Remélem kisvejem így alszik az éjjel!!!!
annyira édes!!!!!! Kép

sutimano76

pár napig nem tudtam jönni.... nagyon lemaradtam.... :cry: :cry: :cry: :cry: próbálom behozni...
mi jól vagyunk!!!! :)
vikiviktor

A ház a vendégeskedés után teljesen kitakarítva, úgy, hogy midkét csajszi itthon volt. Juhéééj! :D És még konyakos csirkemájpástétomot is csináltam. Viszont most hulla vagyok, de azért benéztem. Csak néhány reagálás:

Astrid: cumiügyben teljesen értem és elfogadom én is az álláspontod. Nálunk Julcsinál se cumi, se ujjszopás nem volt, viszont nem is volt hasfájós. Veronikánál hasfájós szakaszban került elő, én úgy láttam, akkor segített neki .. aztán lehet, hogy csak önigazolás :oops: de valaki azt mondta,hogy ahogy szopizza a cumit nyál képződik, ami meg jót tesz a még nem tökéletesen fejlett pocójuknak ... mi meg ezt az elméletet jól magunkévá tettük, de szerencsére nem kapott rá nálunk sem ... talán el is hagyja magától.

Timi: fotó tényleg szuper :)
Kutyus :lol: :lol: :lol:
Babaúszás: én biztosan nem. Julcsival csináltuk 3 hónapig, hááát, annyira nem volt oda érte, de tényleg nagyon sok baba szerette. De nem ezért nem fogom most. Julcsi azóta több úszásoktatónál megfordult, mióta elkezdtük úszni taníttatni, és egyértelműen mindenki azt mondja, hogy azokat a gyerekeket, akik sokáig jártak babaúszásra, sokkal nehezebb megtanítani úszni. A barátnőmék két gyermeke szinte állandóan vízben volt születésük óta, és ugyan jól mozognak a vízben, de nagyon kűzdenek az oktatók, nem egyszerű.
Tesókérdés: kisebb és nagyobb különbségnek is megvan az előnye és hátránya. Hogy csak néhát említsek a hátrányok közül, ha nagyobb:
- van akkor is, nem lehet arra játszani, hogy nagyobb, megérti
- mást és másként igénylik a foglalkozást otthon (pl. egyikkel még kisautót tologatsz, míg a másikkal már valamelyi komolyabb dolgot kell csinálni)
- délutáni (óvoda és iskolai) esetleges programok is teljesen mások és ez időben nehezebben összeszervezhető
stb. stb. stb.

Anna: húúú, az nagyon jó lenne. Mikor jártok Szadán, napközben?

Flora: ezen nem fogunk összeveszni :D főzzön mindkét apa :wink:

KépKép
KépKép
madar

Viki: de jóóó, pont hiányoltalak már.

Süti: Berni jól nyomta ezt a napközbeni alvást. :)
Nagyon jók ezek a képek. :)

Andi: kíváncsi vagyok ezek után a mai éjszakátokra.

KépKép
KépKép
madar

Jó éjt! Megyek én is aludni :)

KépKép
KépKép
madar

Jó reggelt!

Sajnos nem.Most fogok lefeküdni :cry:

Babcika,próbálom ébren tartani,de lássuk be,egy 7 hetes babát elég nehéz lekötni hosszú távon,pláne egy egész napra.Hacsak,nem kérem meg,ássa fel a kertet,és takarítsa ki a medencét :lol: :lol: :lol: :lol:
Tegnap már elővettem azt a játékot,amit majd "karira" akartunk volna adni neki,hogy esetleg az újdonság erejével hatva,eljátszunk.Nagy sz@rt.Nyűgi volt,sírt,nem érdekelte.Nyugicicc,és alvás :lol: :lol:

Süti,Berni így beájult???Barni kép tök ari lett.

Kép
v.andi

akiknek nehéz éjszakájuk volt, azoknak küldöm...
remélem nem túl obszcén, inkább megnvettet mindenkit

Kép

Kép
Kép
tengdi

Jó reggelt!

Madar,te micsodi ügyi csajszi vagy!!!!és még fincsiket is főzöl!!!

Andi, :( .......remélem hamar kinövi!!!
Ez a kép Berniről nappal készült......hát ügyi milyen édi kis vejem van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nálunk nincs gond,csak azért vagyok fent,mert Berni kelt enni,majd annyira bántották a szelek,hogy nyűglödött,forgatta a fejét,ezért én nem tudtam visszaaludni,aztán megcsíphetett valami,mert irtóra elkezdett viszketni a lábfejem és lejöttem fenistilt keresni......hát ezért vagyok itt....de már menek is vissza!!!

sutimano76

Jóóóóóóóóó reggelt!
Az én kislányom átaludta az éjszakát!!!! :) :) :) Este tíztől reggel fél hétig aludt, és olyan éhes volt, hogy majd' elpusztult :lol: :lol:
Tengdi :lol: :lol: Nekem jólesett, így korán reggel :lol: :lol:
Andi :shock: :shock: Le a kalappal :shock: :shock:
Viki :) :)
Cumi-kérdés. Én úgy voltam vele, hogy nagyon nem, aztán kipróbáltam, hátha neki kell. Használtunk elalvásnál, de kb. két hete nem kéri. Örülök neki, hogy elvan nélküle, de ha igényelné odaadnám.
Süti, micsoda haj :) :) Édi :) :) Fruzsinak már kihullott, és jönnek a pici hajacskák.
Csajok!! A szemünk hat hónaposan lesz végleges színű, ugye??

Kép
lili34

Jó reggelt!

Hát...pokoli éjszakánk volt. Megszoktuk már, hogy kb éjfélig minden este buli van, de most este 9-től hajnali 3-ig tartott, és az utolsó 3 óra csupa ordítás volt. Asszem mégiscsak hozatok apával egy cumit, mert ha az előttünk álló 1000 km-es úton is elkapunk egy ilyent, akkor nem tudom, mi lesz velünk. És még van egy hónap a hasfájós időszak végéig.

Kép
piciibo

Szép reggelt!

Még nem olvastam vissza, csak pár reagálás gyorsan.

Cumi:én sem preferálom, egyik gyerekem sem cumizott, valószínű, az igény szerinti szopi miatt, de megmondom őszintén, kipróbáltam, és ha kellett volna neki, nem tiltakoztam volna.
Annyira apróság ez a dolog, akkor kóros csak, ha állandóan éjjel-nappal a szájában lóg....

Videót nem tudok feltenni, de képeket próbálok Lotti hátrafelé íveléséről.

Babaúszás: neurológusok szerint nem ajánlott-valóban a búvárreflexnek vissza kell fejlődnie bizonyos időre és nem jó mesterségesen fenntartani. Másik dolog a víz tisztasága. minden szülőt nem tudok leellenőzni, hogy tiszta-e nemi szerve pl. :oops:

Tengdi!

Tesóféltékenység:nálunk tombol ezerrel, ráadásul Fanni kőkeményen benne van a dackorszakban.Nagyon nehéz, azzal vigasztalom magam, hogy majd túléljük valahogy.Van, hogy Fanni annyira belelovallja magát a hisztibe, hogy hideg vizes zuhany lett belőle :wink: Arra lenyugodott. :oops:

Kép
arvaerika

Andi: akkor szép álmokat Neked.

Tengdi:
ez jó volt, még ha kissé obszcén, akkor is. :lol: :lol: :lol:

Süti:
ezt pl. nagyon könnyű megcsinálni, és a barátaink körében nagyon nagy kedvenc, mindig kérik, hogy minden bulira vigyek. :) Ha gondolod, szívesen leírom a receptet.

Lili: gratulálok az átaludt éjszakához. :) Néha-néha már nálunk is becsúszott egy-egy ilyen, de inkább az egy ébredéses verzió van.
Igen, én is úgy tudom, hogy általában 6 hónapos korukra alakul ki a végleges szemszín.

Nem vagyok nagyon kialudt állapotban. Éjfél körül feküdtem le, aztán 2-kor szopi, mondjuk Veronika mindig hamar visszaalszik, de utána Julcsi keltett 4-kor, nagyon magas volt a láza és onnantól nem is aludt vissza, így hogy tovább hergeljem az ízlelőbimbóitokat, volt a hűtőben még egy kis sertésszűzérme, amivel valamit kellet kezdeni, hogy ne menjen tönkre, így a felét egyben megsütöttem (nagyon fini lett), a másik felét felszeleteltem és bepácoltam. ... Julcsi lázát azóta sikerült levinnünk, most így kicsit jobban van és a kedve is jó, úgyhogy mehetek is társasozni, Veronika most aludt vissza.

Fotókat akartam hozni, mert van adósságom (szülinap, Villány, hétköznap :wink: ) de nem lelem a zsinórt és anélkül nem tudom letölteni.

KépKép
KépKép
madar

Erika: Fanni :( nálunk nem hisztiben nyilvánul meg, hanem az extra érzékenységben, és némi agresszivításban (szerencsére csekély mértékű) ... csak túl leszünk mindannyian rajta valahogy. :wink:

Piciibo: akkor irány Te is vissza az ágyba, ha Ákos elalszik. Andi is most szunyál. Ákosnak boldogságos hófordulót. :)

Bex: régen voltál Te is. Hahóóóó!!!

KépKép
KépKép
madar

Viccesen jöttek sorba a hsz-ek ma reggel: Süti Bernije ma 10 hetes, Tengdi Ábelje ma 9 hetes és Lili Fruzsija ma 8 hetes :D ... aztán jött Piciibo, Erika és én és felborítottuk a rendet. :wink: :wink:

KépKép
KépKép
madar

Madar fordítva Tengdiék 10 hetesek ,mi még csak 9 :wink: .a picre dobd fel légyszi a receptet,hátha más is kedvet kap!!!!!!mondjuk én még pástétomot soha nem csináltam!!!

hív a főnök

sutimano76

a fotó páromnak készült szülinapjára körbe bögrére... a napokban jött meg és aaaanyira jó lett:))) megmutattam apumnak és elkezdtek potyogni a könnyei:))))) szóval remélem párom is bírni fogja....
méga könyvre várok.. az talán jöv hét elejére ideér...naon kiváncsi vagyok rá....:) remélem jó lesz

aztán meg az jutott eszembe, hogy oookéééé, hogy van amellik baba még pocakfájós meg sír...... de azért ne felejtsétek el, hogy van akik között 1 hónap is van!!! az sok idő ám.....
szóval akinek babója most nem mintababa ne keseredjen el itt nekem mert egy hónap múlva ők is azok lesznek!:) bizonyám:)

KépKép
dorkamartini

jajjj pástétom nekem is nekem is!!!:))))

KépKép
dorkamartini

Az vigasztal,hogy süt a napocska,és megyünk csavargyárba.Barátnőzöm ma,és sétálunk egy nagyon a gyerkőcökkel.CSak az a baj,hogy a csimpikém most aludt el 15 perce,és 11 re megyünk.Na nem baj,ma jól lefárasztom,és megpróbálom kevesebbet aludni hagyni,ha tudom.

Süti,szinte mindenhol azt olvastam,hogy alváshoz 18-20 fok elég a babaszobában.Én is lejjebb vettem a fűrést itthon,én fáztam,Barni meg nem aludt,de biztos nem ez volt az ok.

Lili,én úgy tudom,hogy 9 hónapos koráig változhat :roll:

Piciibo,nagy simi nektek az iccakáért.Remélem te nálam jobb alvó vagy,és nappal tudsz szunyálni.

Bex,nekem is tegnap este jutott eszembe,de láttam garázdálkodott a talis táblában :wink:

RITA,BEX,,a talis táblát nézve kérdezem,hogy nektek semmiképpen nem jó a nov.26??? No csak azért,mert akkor Anna is tudna jönni,és neki csak ez az egy nap jó.Én személy szerint szívesen taliznék Annával.

TALI:
http://doodle.com/participation.html?po ... upvb5stghv
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára v.andi 2009.11.18 10:18-kor.

Kép
v.andi

Jaj csajok,eszembe jutott egy tök jó ajándék ötlet.Daninak anno csináltattam.Persze akkor tudtuk igazán évezni,amikor már mesét olvastam neki,illetve amikor már olvasott:

http://www.nevreszolomese.hu/index.html

Daninak a VAd sárkány van,és tüneményes a sztorija.Az a lényeg,hogy a gyermek a szereplője a mesének.A mi mesénk is úgy kezdődik,hogy:
Dani még óvodás volt,amikor megismerkedtek.NA ettől aztán nagyon élvezhető a gyerekek.
Például Rita Andrisa biztos nagyon élvezné,és nem is horror az ára.

Kép
v.andi

elbénáztam....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára v.andi 2009.11.18 10:07-kor.

Kép
v.andi

T-pk: Nagyon boldog szülinapot!!!!

KépKép
Kép
s.vera

Süti!

De édes Berni, ahogy magára húzza a pelust!

Lili!

Gratula az átaludt éjszakához!!!

Akinek elsős lesz a nagyobb gyerkőc, jártok már érdeklődni a suliba, nyíltz nap stb.
Szerintetek a gyerek válasszon, vagy a szülő?

Dilemmában vagyok, Balázsnak van egy jó barátja, sokat vannak együtt(a kukizós, akiről már írtam), és egy osztélyba akarnak menni. Viszont az óvónénik, akik nagyon normálisak, adok a véleményükre, határozottan kérték, hogy ne menjenek együtt, mert nincsenek jó hatással egymásra. A barát sokszor ráakszkodik a fiamra, ő meg nem tud ellentmondani neki és félek, nem tudna rendesen figyelni. Nekem nem az a lényeg a suliban, hogy teljesítményt produkáljanak minden áron, hanem érzelmileg is rendben legyenek.
Szerintetek??????

Kép
arvaerika

Kata,isten éltessen sokáig!!!!

Kép
v.andi

lányok akcióztak azon az oldalon ahol rendeltem....
szerintem naon megéri éves naptár díszdobozban 1500!!!!!!Ft....

https://asp.photoprintit.de/microsite/1 ... hp?type=59

KépKép
dorkamartini

Erika,anno én választottam.Én mentem el a nyílt napokra,függetlenül attól,hogy nekünk is volt babakorból oviskorig elkísért jóbarát kettő is.Külön-külön mentek suliba.Most a középiskolánál viszont a Dani véleményét tartottam szem előtt,de együtt választottuk ki,hogy hova felvételizik.

Kép
v.andi

Az általános iskolánál fontos,hogy mit kap alapnak a gyerek,mert ugye ebből él majd egész életében,ezért gondoltam,hogy ebben inkább én döntök.

Kép
v.andi

Így akartam írni Süti, bocs :oops: :oops: :oops:

KépKép
KépKép
madar

Tali: Anna nem nov 26-ot írta????

KépKép
KépKép
madar

Andi,a nem alvásodra fogom ezt a kis bakit!!
[quote]R írta:ITA,BEX,,a talis táblát nézve kérdezem,hogy nektek semmiképpen nem jó a nov. 16??? No csak azért,mert akkor Anna is tudna jönni,és neki csak ez az egy nap jó.Én személy szerint szívesen taliznék Annával.
Gondolom az 26-áról van szó!!!Én is akarok tali Annával!!!!!!

sutimano76

Kata: isten éltessen, nagyon boldogságot születésnapot Neked. Itt süt a nap, Neked. :)

Andi: mit bénáztál el? nem értem :oops:

KépKép
KépKép
madar

javítottam 26-ra,köszi

Madar,a hozzászólást javítani akartam,és nem a szerkesztre nyomtam,hanem az idézre,és lett egy ugyanolyan hsz.Kicsit fáradt vagyok :oops:

Kép
v.andi

Suliválasztás: Erika Julcsi novemberi lévén (most lett 6 éves) szintén jövőre kezd. Most rohanok, de este majd írok a témában, mert ez most engem/minket is nagyon foglalkoztat.

Konyakos csirkemájpástétom receptet felteszem a picre este. :)

KépKép
KépKép
madar

Andi: :wink:

KépKép
KépKép
madar

Szép napocskás jó reggelt!

Mi megint keltünk egyszer éjjel... pedig már a múlt hét után azt hittem már mindig végig fogjuk alukálni... De hát evvan.

Jó sokat írtatok tegnap este óta. :shock:

Rita, nagyon ügyes volt Andris, hogy nem sírt az oltásnál, már igaz nagyfiú. :)

Süti, bimbóvédős eszmefuttatásoddal teljes mértékig egyet értek. Le vele!

Lina
, háziorvos mennyen a sunyiba! :twisted: És még te telefonálgass meg intézkedj, hogy megkapd azt ami jár.

Timi, most megríkattál... Olyan szépen írtál Dorciról... :) Mi is megyünk vmikor hallásvizsgálatra, de még nem kaptunk levelet, hogy mikor kell menni.
Össze kéne ám futnunk valamikor, mert még lógok neked lóvéval!!!

Cumi, én is alapból cumiellenes vagyok, de mikor Míra is nyűgi volt és már végigmentünk a szokásos körökön, hogy mitől lehet bepróbálkoztam én is vele, de nagy ívben köpte ki. Most Ákosnál dettó... igaz múltkor a kórházban jó hasznát vettem, mikor nem szopizhatott az altatás előtt, meg utána is mikor még kapott infúziót. De én azt ajánlom, hogy a hosszú utazáskor legyen egy nálatok... lehet nem fogja elfogadni, de legalább ki-be tologatod neki és nem fog annyira sírni... ha lenne ilyen, mert hát ott nem lehet kivenni a hordozóból útközben, hogy kicsit megnyugtasd... és megállni se lehet minden percben, mert sose fogtok Pestre érni... de a semmitől biztos többet ér.

Na, megint csak nem értem messze a végére... Megyünk játszózni, du. folyt. köv.

Kép Kép
manósziget

Kata!

Isten éltessen!

Andi!

Köszi a választ!

Délután megyünk oltásra...

ÉÉÉÉS jön hozzánk Csokika Floanannal!

Kép
arvaerika

Erika,

én bizti más osztályba íratnám......sztem se lesz jó hatással rá a másik gyerek,és emellé jön,hogy tényleg mit kap alapul a sulitól!!!

Andi,

nagyon jó amit belinkeltél,már ki is mentettem,és fog ilyet kapni Berni,majd jövőre karira,vagy 2 év múlvára......gondoljatok bele milyen jó lesz a kis lelkének,hogy hisz a jézuskában vagy akár télapóban és kap tőle egy névreszóló mesét!!!

Dorka,

elmentve,bár a mérete nem túl nagy,és én inkább a4-esbe szeretném,de meglátjuk!!!Este megbeszélem apikával!!!!

Erika,Berni megint úgy alszik:
Kép

sutimano76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: