A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Mabe,köszi!!!

ajaj,már utazik is,na remélem hamar eltellik az idő mire utána menetek!!!

Tara,Anna szegény!!

sutimano76

Halihó!

Két oldal lemaradásom van ismét... :oops:

Flora, gyönyörűek vagytok :)

Madar, remélem jól sikerült a Villányi kiruccanás. Mennyi idő alatt sikerült a két gyerkőcnek a cuccait összepakolni így elsőre? 8)

Vicger, éjszaka :cry: Vica: megjövetel: húú, én anno annyira nem tudtam mit kezdeni az első pár mensivel... még nem nagylány az ember, de már nem is kicsi, hááát, nem lesz könnyű

Taranee, utólag is boldog névnapot kívánok

Csajszik, a spock könyvében azt olvastam ha jól emlékszem, hogy hat kiló alatti babókat 15 fokban és az alatt nem ajánlatos levegőre vinni.
Nekem nagyon ég a pofim, mert mióta levegőztetni lehet Nikit, azóta csak párszor volt jó idő és én csak akkor vittem ki. Viszont a szabadban is kell azért lennie (meg nekem is hiányzik), úgyhogy ma is erkélyeztünk kb. fél órát a 14 fokban.
Ti milyen gyakran és mennyi időre viszitek ki a babókat?

Rita, köszi, olyan koszmó elleni sampont kaptunk anyutól amilyet írtál. Nálunk az a durva, hogy nem is annyira a fején, inkább a szemöldökön van (még jó, hogy Süti írta múltkor, hogy ez az), és szerintem egyre erősebben. Most ebből a samponból teszek a kis szemöldökére picikét, hátha rendbe hozza.

Priviben megírod nekem lécci, hogy a Manducát hol és mennyiért vettétek? Anno tudom írtál róla, de már nem tudom visszakeresni.

Amit Manó is írt kengurukat, hogy csak kb. három hónapos kortól lehet használni, Ti a Manducát már jó ideje használjátok ugyi? Vagy az nem is kimondottan kenguru? Mert a képeken ugyanúgy néz ki.
Azt hiszem emellett döntünk mi is.
Ahogy írta Manó, hogy nekik bejött a Premaxx megint belepróbáltam, de vagy én vagyok a béna vagy nemtom, de naddddon kényelmetlennek találtam benne a babó fekvését, úgyhogy többet nem is próbálkozok vele.

A két hós oltáson hány oltást adnak? Kettőt vagy hármat?

Végül is ki adatta be a rotát és a prevenart? Azt is ilyenkor adják ugye?

És a h1n1 ellenit magának?
Apum beadatta és rá kb. két napra lázas lett (ami nála extra gáz mert van más problémája is)
Pont mentünk haza, de már fél úton lehettünk és csak otthon tudtuk meg, hogy beteg, ahogy hazaértünk egyből dobtunk egy hátra arcot, abba bele is őrülnék ha Nininek valami baja lenne.
Persze rosszul esett nekik, hogy nem unokázhatnak de mindenki megértette.

Kislányom két napig megint egy percet sem volt fent az etetésen kívül nappal, ma már talán kezd visszaállni a rend
:roll:

Jajj, majd elfelejtettem: a nunija egy picit piros (nagyon kicsit), lehet, hogy kicsípte a pisi egy kicsit. Sudocremet kenhetek rá szerintetek nagyon vékony rétegben?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.16 17:27-kor.
Vendég

1258388808.914.doc

Ezt most kaptam egy sunrideres ismerősömtől,a pirosbetűs részt én emeltem ki!!!

sutimano76

Boboka,mi holnap megyünk,kötelező+prevenar,rota decemberben a kövi kötelezővel...........
h1n1,max apát oltatjuk be...én meg szedem a sunrideres bogyót,és ha ez nem elég akkor babó is,pénteken megpróbálom felhívni a sunrideres gyógyszerkutató csajszit és megkérdezni őt is a védőoltásról!!!

sutimano76

Boboka,nuni hol piros???Én fürcsinél kicsit széthúzom a nunit és kitisztítom,van hogy begyűlik oda a krém.....de sudocreme bizti jó lesz rá!!

sutimano76

És a prevenar ingyenes?

Hát én is megint bajban vagyok a h1n1 elleni oltással mert orvos nagynéném nagyon ellenzi, más ismerős orvosok meg beoltatták magukat... Na most én mezei anyuka legyek okos... (múlt héten hívtam a házidokit, azt sem tudta, hogy nekünk ingyenes, úgy mondta neki az asszisztensnője... Ezek után tőle nemigen kapnék hiteles felvilágosítást...)

Flora, Móka, a kórházban ti is aláírtátok az Allianzos ajándékcsomagos papírokat (kijönnek, magyaráznak, rád akarnak tukmálni biztosításokat és utána kapunk ajándékcsomit)?
Elég jó kis ajándékok vannak benne, csak nem tudom, hogy ezeket akkor is megkapjuk szerintetek, ha nem kötünk velük üzletet? Már keresett múltkor egy nőci, de még nem beszéltünk meg konkrét időpontot. Biztosítást nem szeretnék kötni, de ha a beszélgetés végén megkapjuk a cuccokat akkor egye fene rászánok egy órát

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

EZ NAGYON ÉDES,ÉS ÉRDEKES!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://videa.hu/videok/vicces/baby-danc ... ICFAGaLUMU

sutimano76

Nézzétek anyukám mit turizott a csajnak!!! Alaposan kimostam, szinte mint az új és kb. 100 Ft volt a 3 db, jó vásár mi?

Kép

Kép
babcika

Az autó Playscool, a katica-méhecske Lego, a textilkönyv nemtom milyen márkájú, de nagyon örültünk neki!!

Kép
babcika

Babcika tök jó cuccok,ügyi volt!!!!!

sutimano76

Süti, ez hát, igen :shock: , édes a kiscsaj, de ez a család magányügye lenne szerintem :!: :!:

Kép
babcika

A második édes :lol:

Kép
babcika

Ők rakták fel a videára!!!!!egy egész sorozat van a kislányról!!

sutimano76

[quote="sutimano76"]: írta:sutimano76shock: :shock: :shock: http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/e ... ENO6FqvgmE

Ezt úgy látszik majd minden gyerek csinálja.;) (Ez még szeptemberi kép)
Kép

Kép Kép
manósziget

Rita,én is örültem nektek.Eszméletlen szép kék szemű család vagytok :) Andris nagyon kedves és jó fej nagy fiú.

Süti,itt is szép idő volt hétvégén,nem csak Villányban.

Madar,nekem is szokott hányingerem lenni szopi közben,de nekem akkor,amikor már nem eszik,hanem órák óta tartó üvöltés közben nyugicicizik.Ilyenkor nagyon nem esik jól a szoptatás nekem,de amúgy én is nagyon szeretem.Én tejleadó reflexnél egyből szomjas leszek.

[quote="hgrita"] írta:hgrita
[quote="taranee"][ írta:taraneeb]Tengdi: Üdv újra itt!

Most hívott bőgve a lányom, hogy elmarad a gitáróra, kint van a kapu előtt, egy kedves néni segített neki, ideszóltak nekem, hogy hívjam az apját aki beugrott a piacra addig, míg ő gitározik. :twisted: Állitólag értekezlet van, de ezt előre nem tudták? Szerencsétlen lányom ott állt teljesen kétségbeesve az újpesti piacnál a zenesulinál, pedig nem egy elveszett gyerek. Tanárnéni kicsit feledékeny :evil: :evil:

Hát, ez nem semmi. :evil: A mai világban nem szólni, hogy ne menjen. Még jó, hogy egy kedves nénivel akadt össze. Szegény lánykád! Simi neki!

Főleg,hogy manapság már mobiltelefon is van a világon.

Babcika,nappal majdnem minden etetés után alszik,de nézelődik,játszószőnyegezik,és beszélgetünk.Anyukád tök jókat turizott!!

T-pk,nagyon jók a játszószőnyegek.

Anna,kutyatáp :shock: :lol: Örülök,hogy jól vagytok.Várom a képet Meskéről.

Boboka,minusz 10 fokban is kiviheted a gyereket.Sőt,kell neki a levegő,ha fel van öltöztetve,semmi baja nem lesz.Télen is kell sétálni.

Mi ma csavarogtunk férjecskével,Barni gyakorlatilag végig aludta a 3 és fél órát.Pici nyűgi volt közben,de ahogy tovább indultunk el is múlt.Ma tényleg alig ettem olyat,ami bánthatja a pociját.Remélem mára sikerül összehoznunk egy jó éjszakát.

Kép
v.andi

Andi,nekem már összefolynak a napok!!

sutimano76

Etetőszék... nekünk fa van... Még nemtom mi legyen. Először úgy gondoltam majd az jó lesz Ákosnak, de Míra még nem éri fel rendesen székről az asztalt, így méh neki is kell... Lehet karira vetetek egyet a mamikkal...

Kriszti, nagyon elgondolkodtató és tanulságos volt, amit bemásoltál. Köszi.

Tara, tanárnő mennyen a sunyiba. :twisted:

Rita, Miki és Máté :lol:

Anna, várjuk a képeket nagyon. Kutyatáp :shock:

Katák, mindegyik játszó tecc. :)

Boboka, mi szinte minden nap (csak ha esik vagy nagyon nincs kedvem) megyünk ki. Min. 1 órát kint vagyunk ilyenkor. Míra miatt muszáj nagyon kimenni. De Ákos is jókat alszik a levegőn... jól beöltöztetem a hidegben is és akkor semmi baja nem lesz. Sztem ne ragaszkodj ennyire mereven a leírtakhoz. És legfőképp ne aggódj ennyire. Szinte minden írásodból azt látom, hogy félsz, aggódsz... gondolom az előzmények miatt. De hidd el most semmi baj nem lesz és nyugodtan lazíts és vedd kicsi könnyedebben a dolgokat. Oki? :)
Prevenart (igen, ingyenes) mi a 2 hóssal együtt kapjuk meg. Mi ugye csúszásban vagyunk az altatás miatt, így csütörtökön megyünk szurira. Rota ellenit nem kap.
Niki ennyit alszik még napközben? :shock:

Babcika, jókat túrt anyud. Privit láttad?

Andi, szopit meg se kezdek üveg nélkül. Nekem is mindjárt kiszárad a szám. Remélem ma alszotok.

Kép Kép
manósziget

Megjött ma Ákos könyvecskéje, amit járókába is lehet kötni... Nagy sikere volt:
Kép Kép
És egy közös:
Kép

Kép Kép
manósziget

Boboka
Mi beadatjuk prevenart, rotat, hepa-B-t.
Mi szinte mindennap megyünk levegőzni!
Megfelelően felöltöztetett gyereknek a friss levegő nem árt. (nem a ködös, esős időre gondolok)

H1N1
A hét második felében már lesz amcsi infóm is :wink:

Babcika
Jó vásárt csinált anyukád!

Babázós kislány
Utánozza anyukát, mikor kistesó születik. Szinte természetes dolog... én is babáztam ezerrel, mikor megszületett a hugom...pelenkázás, etetés...szopi is volt...sőt... egy kispárna-pocakom is volt...

Manó
Nagyon szép Míra is, Ákos is!
(a hasalós képen meg olyan elmélyülten néz Ákos! :lol: )

Taranee
Zenetanár :evil:
Annának egy léleksimi :wink:
Vendég

Megint itt... Bocs, ha valakit kihagyok. :oops:

Manó: De édes a tesós kép! És olyan csodaszépek mindketten. 8)

Mabe: Jó utat Apának és nagyon kellemes hátralévő órákat nektek. Aztán remélem hamarosan mehettek utána.

Babcika: Nagyon szuper cuccokat turizott Anyud, ügyi!

Boboka: Mi is minden nap sétálunk (kivéve ha zuhog vagy köd van), minimum 2 órát. Öltözzetek be jól (Mátén általában egy body+rugi+overál van, ha hideg van egy vastag takaró, ha nagyon-nagyon hideg, akkor még a babakocsi lábzsákja. Ő nem alszik sokat séta közben (anno Andris órákat aludt), inkább nézelődik. Máté megkapta a Prevenart a 2hóssal együtt, a Rotát dec.2-án kapja a 3 hóssal együtt. Manducát a www.babamosoly.hu -ról rendeltük. Van olcsóbban is, csak én ragaszkodtam a barnához. Piros is szuper, láttam azóta élőben. Keress rá a net-en, 2-3 helyen lehet kapni. Van egy olyan bolt is (nem emlékszem melyik), amelyikben át lehet venni személyesen a Nyugatinál. 25ezer volt futárral együtt. Mi kb. 7-8 hetes korától használjuk. Ez speciális kenguru, mert van benne egy "beépített" szűkítő (még belefér Máté) és békatartásban tartja a lábát, ami a helyes tartás. A többi kenguruban általában lóg a lábuk, az nem jó.

Kép

Kép
hgrita

T-pk: Csodaszépek a játszószőnyegek! És annyira aranyosan írsz mindig magatokról (sírás, szopi), szinte látlak magam előtt.

Andi: Örülök, hogy jól sikerült a kirucc! Barni ügyes fiú, legyen éjjel is az!

Süti: Apa a Wesselényi utcában dolgozik. Kimenni nem tud munkaidőben (nagyon szigorú a rendszer), de a portán ott lehet hagyni (ha esetleg erre jártok). Vagy nekem az is jó, ha postán feladod. Akkor küldöm a postacímet.

Mi ma olyan jót sétáltunk Mátéval a Feneketlen-tónál míg Andris játszóházazott. Igazi csodaszép, nagyon jó hangulatú délelőtt volt- Mindjárt teszek fel képeket, mert közben kattintgattam.[/quote]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hgrita 2009.11.16 22:30-kor.

Kép

Kép
hgrita

Egy kis őszi hangulat...

Kép

Kép

Kép
hgrita

Sziasztok, kicsit off, de hátha valakit érdekel:

WINGBO bébihinta kölcsönzés

6 hetes kortól 6 éves korig használható hasalós hinta.
Korai fejlesztésre kiváló; koraszülöttek illetve beteg gyermekek fejlesztéséhez kitűnő eszköz, egészséges babák esetén pedig előmozdítja a mozgásfejlődést.

Segítségével az idegrendszeri pályák kapcsolódása könnyebben létrejön, ami segíti a mozgás és gondolkodás fejlődését.
A baba pár használat után rájön, hogy ő maga tudja lökni a hintát és ezt örömmel meg is teszi.

Magyarországon kevésbé ismert termék, külföldön már régóta ajánlják fejlesztésre. Újonnan kb. 30 ezer forint, viszont kölcsönzéssel (4000 Ft/hó) kipróbálhatod, hogy a Te babádnak beválik -e.

http://www.wingbo.de/wingbo/index.html
kata2006

Sziasztok. :))

Babaetetés nálunk is volt, sőt a végén már a kicsit is Ő akarta megetetni. Szerintem ez tök természetes dolog. Most már nem eteti a babát, alábbhagyott a lelkesedés. Anno a baba is kapott pelust, az udvaron ő is tolta a kicsi babakocsit a nagy után. Mentünk libasorban, majd egymás mellé parkoltunk. :lol: :lol:
Mostanában, (ha babázik - már vagy 2 hete nem nyúlt hozzájuk) már csak betakargatja őket.

Rita: Feneketlen-tó :lol: :lol: Mennyit jártam arra kolis éveim alatt. :lol: :lol: Ménesi úton voltam, a Villányin a 3. megállónál. Jó kis időszak volt. :wink:

Nálunk szerencsére a hétvégén rendeződtek a dolgok. 5-5:30-kor fürdés, alvás, 3-kor szopi, majd alvás 6-7-ig. Ez nagyon tetszik. :) Meg tudnám szokni :!:

spickey

[quote]R írta:ita: Feneketlen-tó Mennyit jártam arra kolis éveim alatt. Ménesi úton voltam, a Villányin a 3. megállónál. Jó kis időszak volt.

Én a Villányin a 2. megállónál laktam 20 évig. Imádtam! :lol:

Kép

Kép
hgrita

Sziasztok!

Tegnapi esténk nem volt egyszerű, 2 órán keresztül folyamatos keserves sírás, torna, séta, tea, semmi nem használt… aztán egyszer csak elvágták. Utána észrevettem, h teljesen lement a szeméről a duzzanat, éljen!! Előtte biztos ott volt, mert tanakodtunk is, h ma felhívjuk újra a dokit. Fájhatott neki, ahogy meggyógyult? Már nem az antibios szemcseppet használtuk, hanem homeosat, Oculoheel.
Egyébként minden ok :D

Vagyis még a szopi… elolvastam minden doksit itt, neten is néztem… ma pl mindkét ciciből spriccelve folyt a tejci, kisori viszont üvöltött… meg sem próbálta szívni. A cumisüvegre meg ráugrott. Eddig legalább ráugrott a cicire is, majd kis idő múlva ellökte. Marad a fejés. Szóval Kata, szopi sajnos nekem sem csupa öröm :( de a szeme oké, köszi a kérdést, a képeken még be volt, jól láttad!!

Köszi a kenős reakciókat! És a dícséreteket… :oops:

Anna, remélem kipihizted a vendégsereget!!!

Scooper, apás képek :D És szemtelenül 20 éves vagy :D

Süti, nagyon tetszik a kép a 4 gyerkőccel!! Barninak kevésbé :D
T-gyás :(

Kriszti, kitartás a vizsgaidőszakhoz!!

Andi, szöszi-kép :lol: nekem a múltkor olyat sikerült, h a gyerek még véletlenül sem lett rajta :D Gúdnájt-kép bűbájos!
Éjszaka :shock:

Málna és Matyi tündéri!!!!!!!!!!!!!!!!

Tengdi, szia! Ábelhez gratula :D Kineziológia engem is érdekel!!!

Hiszti, ha mindene megvan, hagyom sírni néha, mondjuk, nem bírom sokáig, nem is akarom, de néha egyszerűen máshogy nem tudom pl a tápit sem megcsinálni, Ebano nagyon ölbebaba. Felveszem, semmi baj, vigyorog, nem is alszik, amint le, sírás. Mint az on-off gomb.
Képzeljétek, egyre többet van el hason, úgy bealszik. De ha nem álmos, akkor marad a karom.
Sajnos nálunk a sírás sztem azt jelenti, hogy „ellennék az ágyon is, de miért lennék, ha anyánál és apánál is lehetek”?

Lili, Fruzsit imádom, csuda édes! Jó kis méretek, mi hasonlók, csak 5 kg körül.

Madar, ti vacsitok se semmi, de naaaaaaaaaaaon jól hangzik! Nyálcsorgató smile.

Kata, gyere hozzánk, itt is kiválóan főz a ház ura, és imád is!!

floranan

HellóHalló!

Süti Moncsi, mi is 2 hónaposak voltunk szombaton:)
gratula az átforduláshoz, kacagáshoz!!
És én is melltartóban nyomom, mint Manó:) :oops:

Scooper, krémes jóóól néz ki!:)
eszembe is jutott, h van itthon gesztenyepüré és tejszínhab:):)
Törpilla nagyon édes!!

Tpk olllan édik a csajok... el kezdett újra hamikázni Flóra?

Vera.. hát télleg jóó nagyra sikerült a kaki:D

DorkaTimi, Dorki cuki lehet a wellness közben.. Momó is csípi:)

Anna örülök, h túléltétek a vasárnapot .. ügyesek vagytok!! Meséről várom én is képet

Taranee , Kata cukik a kisbarátok

Floranan nadddddon édesek vagytok

Kriszti jobb iccakát.. annyira hihetetlen lehet , h már ekkora a lányod! nekem ez a 2 hónap is sokkoló. persze pozitívan, de akkor is:)

Lili, Fruzsi cuki és élen h jó baba!!!

Atrid, én is ezt tudom mondani a szopiról, h kényelmes, babának mamának egyaránt. .. de

Kata, nincs közben nekem sem euforikus érzés, h huuu, de jó... de annak örülök, h babó szereti a fincsi tejcsi kajcsit!!
... enyim Uram is jól főz.. nálunk Ő a szakács.. én az italokat keverem jóóól:)

Madar éljen a hétvége:) vendégsereg:).. mi is imádunk házigazdáskodni..
csak most kisEmber miatt kicsit visszafogottak lettünk, mivel egy térben lennénk sokan:(

Babcika, cuki volt a nagymamád:):) és Janó is!

Szörcsögés, nálunk azt mondta dokinéni, h a gégefedő még lágy.. s ha nincs nózifolyás,akkor nem kell fújni...
szuszi szokott lenni, de azt kitüsszenti, vagy ha nem az orrnyils közelből kiszedem..

Manó annyira cukik a gyerkőcök :D:D

Bobóka, én minden nap viszem Babát a levegőre... múlt héten két nap zuhogott az eső, akkor nem mentünk, de akkor megbolondultam itthon:(
És én is aláírtam azt a biztosítós papírt.. a néni mondta, de hogy kapok ilyen ajándék csomagot.. hát a bácsi felhívott s elmondta nagy vonalakban, ha érdekel hívjam vissza.. szóval lehet h nem kapok ajándékot?! :?

Kép

Kép
móka:)

Estét!

Nálunk kezdődik a műsor :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
v.andi

Nálunk zajlik az élet..
amikor kicsit nehezebb, s jönnék "panaszkodni", akkor gyorsan megjavul KisEmber:)
rettentő sokat nézelődik, s gügyög.. és mondja, h helló:) de télleg!!:D:D

És el kell hogy meséljem , hogy sikerült fejnem sok tejcsit, mindent elfogadta, s nem kellett utána cici, és a köv. kajánál simán elfogadta a cicimet..
na ez azért nagy szám, mert megyünk szerdán koncertre Apukával (Diana Krall:D)
Anyum jön bébicsőszködni, s mindenhogy beleesik egy kaja a progriba..
szóval holnap még tartunk egy főpróbát:), és aztán szerdán attrakció!!!

Kérdés csaszisok Nektek fáj a hasatok? mert, h gondoltam, h megnézem egy -két felüléssel - csak az ágyban kíváncsiságból, nem voltam edzéshez készülve :wink: -, hogy mit is tud a mélyen megbúvó hasizmom... háááát, nem sokat:(
és azóta valahogy minden belsőszervemet érzek:(
két darabtól nem hiszem, h ezt kéne éreznem..:(
lehet, h olyan régóta nem használtam, h megsértődött, s világgá ment?:(

meg még annyi mindent akartam írni, de elfáradtam, úgyh alvás gyorsan...

Szebb álmokat és iccakát Mindenkinek!!

ja, és egy kép... hétvégén végre Apa fotózott...
imádom ezt a képet
:oops: :oops:

Kép

minden nap emlékeztetnem kell magam, hogy igen, van egy KisEmber, akinek én vagyok az anyukája:)

Kép

Kép
móka:)

Manó, anti-depi simik!!!
Képek nagyon tetszenek, tesók tüneményesek!!!! Könyv szupi!

Babcika, Janó és nagymama aranyköpései :lol: :lol: :lol: Képek édesek!!
Turi-cuccok jóóóók!

Kata, sztem nekünk lesz etetőszékünk.

Szopiról még: nekem egyszerűbb tápot vinni, mint keresni egy szopira alkalmas helyet… főleg, hogyha sikerül szopizni, az általában fekve v hónaljtartásban!!

Tara, gitár :evil:

Anna, hordozó szupi lehet!! Fokhagyma gyömbérrel, mézzel tuti!! Nagyon megható lehetett a keresztelő! Kutyatáp és 9-ből 1 :lol:

Mabe, simi, szép 2 napot, utána meg repülő időt!!

Boboka, mi kimegyünk simán, csak esőben és forgószélben nem. Sudocrem oké!! Elvileg akkor is jár a csomi, ha nem üzletelünk, én csak ezért írtam alá, így tudtak csak rávenni :wink:

Süti, táncis és alvós videó nagyon édes!! :D

Rita, mikor sétálunk a Feneketlen-tónál egyet??

Móka, én tuti rákérdeztem volna a csomira!
Nem hasizmoztam még, de nekem nem fáj a seb, picit frontérzékeny.

Andi, kitartás!! Simik!!

floranan

Üdv éjszakai baglyok:):)

Háát, én nem mertem a nőcitől megkérdezni, vagyis inkább mondani, hogy ha nem kapunk csomit ne is tessék jönni :oops: Bár lehet, hogy legközelebb ha beszélünk rákérdezek :oops: 8)

Seb fájdalom: nekem néha fáj, de inkább a belül fájdogál

Csajszik, köszi a sétás válaszokat.

Manó, azért próbálok főleg laza anyu lenni több kevesebb sikerrel :lol: :lol: :lol:
Csak ahány emberke annyi infó és néha nem tudom melyik a jobb 8)
De így, hogy ennyien írjátok már bátrabban viszem ki hűsebb időben is.

Igen, ilyen sokat alszik a kiccsaj. Vannak napok, amikor többet van fent kicsit nappal, de a kajálások után mindig van legalább két óra alvás, de inkább több. Ébredés után meg mindig éhesen kel, szóval játszizni nem nagyon hagy anyának időt... Pedig mindig várom ezerrel, hogy mikor ébred:)
Mostanában éjszaka éber:):) Most is beszélget a hintában a forgó macihoz, ilyenkor megtudnám zabálni:):):)
Lassan már mondjuk jó lenne aludni is egy cseppet

Képzeljétek, elfelejtettem Nininek beadni egy hónapos korában a konakiont :oops: :oops: :oops: Annyira ég a fejem!!!
Mondjuk ő felesben tejcsit felesben tápit hamázik és a tápiban van k vitamin...
Ma adtam a 2. havit.
Tényleg, ti azt hogy adjátok? Mert a dokinénink azt mondta, hogy havonta egy ampulla kell, de a dobozra azt írták rá, hogy két hetente egy amp. :shock:

Rita, köszi az infót a manducáról.
Nagyon jó a feneketlen tónál készült kép (képek) :)

Ja, elfelejtettem múltkor írni: annyira ciki, múltkor voltak látogatók, cipő kabát le az előszobában, be a nappaliba és kézmosás stb. nélkül egyből baba kéz simi :twisted: :twisted: :twisted: :x
Basszus egyiknek sem jutott eszébe, hogy egy hat hetes csecsemőt fogdosnak és esetleg még neki alig van immunrendszere :shock:
Úgyhogy elterveztem, hogy veszünk valami jópofa fa táblicskut az előszobába finoman utalva rá, hogy ne legyen senki olyan bunkócska, hogy nem mos kezet a babázás előtt...
Vendég

Most aludt el :cry: :cry: :cry: megyek lefekszem :(

Kép
v.andi

kézmosás - hááát be kelll valljam....nekem régebben eszembe nem jutott volna.... a könyezetunkben lévő babások nem igényelték...sőőőt...
persze amint dorki megszületett nálam már alap volt.....
de simán rászólok mindenkire--éppen azért mert tudom hogy nem babásként én is egyből a pici kezét fogtam.....
szóval sztem nem bunkóság csak sietnének már a babához és eszükbe sem jut....:)

amitől tényleg frászt kapokaz a megállok a zebránál és vadidegen behajol a babakocsiba.....nna ettől a sikítófrász kerülget..... a múltkor egy nő behajol aztán köhög basszus.... mondom: elnézést de..... nooormális???? erre néz rám hülyén....Komolyan szerintem nekem itt hírem fog menni hogy aaaaz az a bunkó anyuka....mer aztán naná, hogy én vagyok a hüle.....háppersze,,

tennap akartam jönni de 2 hozzászólás szállt el a harmadik meg megakadt..meg utána idő nem volt..... valami olyasmiket írtam, hogy kihalasztom az emberiséget meg efféle gyöngyszemek:))))
voltuk sétálni...... hát mondanom sem kell inkább nevezném túlélő túrának.....

KépKép
dorkamartini

Andi, Barnus nagyon felcseréli a napszakokat! Úgy segítenék nektek ha tudnék! Pihizz amennyit tudsz napközben.

Boboka, szerintem időnként hallgass a belső hangra. Jó anyuka vagy te tudod mikor mit kell csinálni!
Én az egy hetest adtam be 3 hetesen. nekünk havi egy kell, de te ha tápit adsz kérdezz rá a dokinál h kell e egyáltalán.

Mabe, szopi utoljára: Nekem a lelkem sérült vele jól látod, mert azt hittem a világ legszebb dolga mert mindenhol ezt harsogják. Erre a szülőszobán nem tudta a szájába venni sehogy a mellemet, mert be volt ödémásodva+ befele forduló mellbimbó (itt már volt egy szar érzésem volt, mert azt írják lehetőség szerint 2 órán belül egyen a bab születés után). Aztán mikor kikerültünk szobára 2 óra múlva hozták a babát és bimbóvédővel egyből bekapta a cicit. Na de olyan szívó ereje volt, h azzal együtt sebesre szívta mind2 mellemet. Na de gondoltam ez hamar megoldódik, bár k...a fájt minden szopi. Még a kórházba belövelt a tej, elmentem a csecsemősökhöz, akik közölték isten ments fejés, szopi ahányszor az úrfi enni szeretne. (A görögdinnye semmi nem volt az én mellemhez képest, nehéz volt, tele volt tejjel, és a csecsemősök még csak ki se masszírozták.)Na de ő olyan lusta volt, h 5 óránként evett. Emlékszetek még írtam is nektek h este fél 8-től reggel 5-ig aludt 2 hétig(erre írta Vicger Lőrinc úgy alszik mint akinek kötelező :wink: ). Hazajöttünk én nem fejtem, mert ezt mondták. Erre egy hétre rá megkaptam az első mellgyulladást, 3 napra rá a 2.-at. Na itt omlott össze bennem végképp minden!!!!! Pokoli fájdalmak, láz , kínlódás, nem evett belőle. Egy szopi 1-1,5 óra volt, 20 ml-vel, és mintha a zsilettpengével vágták volna fel közben a tejcsatornákat minden egyes szívással!!!Nem szégyenlem többször bocsánatot kértem a fiamtól, de kértem anyukámat h a súlyos mellgyulladás fejezet után az apasztást is olvassa fel nekem! Mai napig rettegek a következőtől, szinte minden reggel úgy kelek fel h van e csomós rész a cicimbe!
És egy hete tudtam leszoktatni a bimbóvédőről, de újra a fájdalmak, ahogy szokik hozzá a cicim. De legalább egy szopi 10-15 perc lett és nem alszik be rajta.
Hát ez az én történetem, és el lehet ítélni nyugodtan! :(

Móka, én is elkezdtem a felüléseket, és én sem lelem a hasizmom. :lol: Bár fájni nem fáj, de az izmok nagyon szét vannak csúszva!

Jól főző apák, de jó nektek, irigy-irigy mindenkire!!!!

Flora elmondod hova menjek és már ott is vagyok! :lol:

Babcika, nagyon jó vásárt csinált anyukád!

Rita, olyan csodálatos képeket teszel fel mindig!

Viki, Piciboo hol vagytok?

Kép
kata05

köszi nektek a kedves fogadtatást! húúú képek, hát nincsenek még fényképezőről letöltve, :oops: úh csak nagyon korait tudok feltenni...ha sikerül, mert abszolút antitalentum vagyok mindennel kapcs ami számítástechnika...mi kamerázunk inkább, annyira sok fotó nincs.
Kép

Kép
Kép
tengdi

ezeken talán 2 hetes körül van. Kép Kép

Kép
Kép
tengdi

ez június végi Kép

Jetta leendő kineziológusom :D Kép

és sztem több nincs kicsinyítve, mert nem szeretem csinálni, lassan is megy, de nagyon, és sajnálom rá az időt. De majd most összeszedem magam...és nekiállok a rendezgetéseknek.

Kép
Kép
tengdi

ja a júniusi Máté Apa s én... Kép

Kép
Kép
tengdi

na tessék enniyt a számtek tudásomról. Ez meg májusi amit feltettem. Május eleje, Máté szülinapja.

Kép
Kép
tengdi

a kinezről akkor írok, ha több időm lesz, mert hosszú, egy része meg nem átadható így, mert nézni kell a jegyzetet, ugyanis alkattant kezdtek venni, mire utal a kicsi vagy nagy írisz, a szemhez képest hol helyezkedik el a fül, milyen magasan van a szemöldök...s ezek hogyan változnak s miért, egy embernél is akár, hetek alatt is, milyen esemény milyen változást vált ki...mik utalnak akár már egy újszülöttön is arra, hogy stresszelt volt a várandósság...illetve egészen pontosan a pici baba annak élte meg, hiszen az anyuka esetleg nem érezte stresszesnek azt, amire a magzat pedig így reagált...

akkor a férfi nő közötti különbségek honnan erednek, milyen régről, s miért is oly nehéz bizonyos dolgokban szót értenünk egymással...

Kép
Kép
tengdi

visszaolvasni nem tudom, mikor tudok ... Veronika a kezemben, Julcsi lázas, ház romokban (éjfél körül mentek el a vendégek), apa ma elutazik 3 napra ... :( ...de legalább a nap próbálkozik kisütni ... :)

KépKép
KépKép
madar

Na Andi az alváshiányt azt aztán én is ismerem.... :evil: , utoljára 2007 januárban aludtam át éjszakát, ( Süti ne figyelj ide :lol: ) mert Máté annyira problémás alvó, és bár májusban született, már januártól intézkedett valamit odabent, mert akkortól nekem az alvásnak annyi.
Most is van, hogy többet kel, mint Ábel :shock: mármint éjjel.

A Spock könyv ha jól tudom 1945-ös, aminek ellenére sok ma is aktuális dolgo van benne, de egy része már elavult. Én is kiviszem sétálni őket, hidegben is, akár esőben is, ha nem zuhog, olyankor van alegjobb levegő.

Tgyást én még mindig nem kaptam aug óta!!

Na muszáj mennem, jelenésem van...

Kép
Kép
tengdi

Tengdi, nagyon szépek a gyerekeid!

Astrid, vasalni annyira nem szeretek. :lol:

Madar, Julcsinak jobbulást!!! Szegénykém még csak most gyógyult meg!

Beteszek egy linket, érdemes elolvasni, ha vki már feltette akkor bocsi:

http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... cle_id=247

Koszmó ellen vki itt írta a frottír türcsis dörzsölést, hát nagyon jóóóó!! Nekünk bevált sampon nélkül és nem kell vakargatni.

Kép
kata05

Sziasztok!

Mabe: Kellemes elutazás előtti napot! Jó lesz majd ha már mentek apa után :)

Andi: Sajna a rossz éjszakák miatt :cry: Nem irigyellek, pihizz akkor amikor tudsz!

Dorka: Képet köszi, holnapra kész lesz Anna Marcis macija, kivi vagyok milyen :D

Boboka: Ha tápszert is adsz, és az legalább fele a tejnek, nem kell a K vitamin! Van a tápszerben, nehogy túl sok legyen a babának, mindenképpen kérdezd meg.

Séta: Én is megyek vele ki, csak esős, nyákos időben nem. Igaz apukám felajánlotta, hogy kapok esőkabátot tőle, és akkor sétálhatok esőben is :lol: Ari nem?

Tengdi: Hát akkor te később szültél, hiába figyeltelek a kórházban. Mire te jöttél, mi már hazamentünk :lol:

Valaki kérdezte még pár napja az ajándékot 10 éves lánykának. Akkor már akartam írni, hogy az én lányomnak a könyvek mellett, a színház, mozi stb. jegy a legjobb ajándék. Tavaly a Disney on Ice-ra kapott két jegyet karácsonyra.

Madar: Jobbulást Julcsinak!!!!!!

Gitár: Ma felhívom tanárnéni! Olyan gyomorgörcsöm lett, még jó, hogy egy kedves néni segített, kifoghatott volna mást is. Ja igen, és azt már csak itthon mondta, hogy mikor bement egy portáshoz hasonló bácsi, aki figyel ott, elküldte, hogy menjen haza, fel se engedte, de arra nem volt esze, hogy megkérdezze, hogy haza tud-e menni, vagy esetleg telefonáljanak. Szóval szépen kitessékelte az utcára. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Katicás csörgő nekünk is van!!! Most, hogy láttam a képet felrongyoltam a padlásra és elő is kotortam! Nagyon jó, hogy megláttam itt. Előszedtem Anna régi játékait.. Babcika: hogyan tisztitottad ki? Mosógép vagy csak simán kézzel??

Ja képzeljétek Marci ma 2 előtt ébredt enni, utána meg majdnem 7-kor. :lol: Lassan kezdi egyevősre áttenni magát éjszaka.
Na ezt jól leírtam, de bizti értitek.

Napocskás napot, pusszszsz

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Jó reggelt :)
Az én szépséges lánykám este kilenctől négyig aludt, utána kaja, majd nyolckor kelt vigyorral :) :) mint minden reggel. Kajáltunk, beszélgettünk, és tessék, mindjárt alszik megint :) egy angyal :) :)

Kép
lili34

Flora!

Ezek alapján amit írsz, Kisori cumizavaros.
Az a helyzet, hogy a cumiból nem kell megküzdeni az ételért, mert egyenletesen folyik belőle (ellentétben a szopival, ahol eleinte alig jön, majd megindul, aztán megint csöndesül).
Szerintem hívj föl szoptatási tanácsadót, ők el tudják mondani, mit tudnál tenni a cicire visszaszoktatáshoz, ha szeretéd még.
Szoptatásra alkalmas hely: mivel ha én elmegyek itthonról, azt a távolságok miatt autóval kell tennem, ezért végső esetben mindig ott van, mint szoptatóhely. De a múltkor pl. egy bevásárlóközpont közepén szopiztattam, az étkezős részen (nem vagyok az a "dobjuk kia cicit-szoptassunk" fajta, nagyon diszkréten tettük (ezt abból is gondolom, mert senki nem meresztett nagy szemeket ránk), ilyen esetekre szokott nálam lenni egy vékony takaró, ami alá elbújtatom a babát, és olyan, mintha aludna).

Szopi-eufória: nem tudom, én soha nem gondoltam azt, hogy fizikailag feltétlenül jó szoptatni. Ami jó benne, azok lelki dolgok: az, amikor megnyugszik szoptatáskor, kisimul az arcoskája, elernyed és elalszik szopi közben, vagy amikor mosolyog, huncutul vigyorog a mellel a szájában. Meg az a tudat, hogy valamit belőlünk adunk, amitől ő láthatóan jól növekszik, fejlődik.

Niki!

Havonta 1 Konakion. De én úgY tudom, csak a tisztán anyatejeseknek kell, mert az ő bélrendszerük még nem termeli, ha mást is kap, akkor nem (egyrészt a tápszer is tartalmazza, másrészt ha kap mást is, akkor a bélrendszere is elkezdi termelni, ezért nem kell már hozzátápláláskor egyáltalán adni).

Kata!

Neked meg egy szép, hosszú (nem egy alkalomra hosszú, hanem időszakra), nyugodt szopis időszakra lenne szükséged szerintem, hogy megnyugodjon a lelked.
Én szopis kínokat az első gyerekkel nem éltem át, éppen ezért tudtam kitartani a másodiknál, mert ott viszont volt bőven. Ha az elsőnél nem lett volna mögöttünk 13 hónap, akkor a másodiknál tuti abbahagyom (nála 3 hónapig volt sebes a mellem, minden szoptatás fájddalmas volt, ezidő alatt 6 mellgyulladásom volt majd 40 fokos lázakkal).
Simi-simi neked!!
Vasalás: sajnos azt annyira én se... De kell, mert állandóan lenne mit.

Astrid

Kép
astrid

Jó reggelt!

Atya ég csajok,micsoda buli volt itt iccaka!!!!!!!!!!!!Mivel Berni tegnap elég korán kelt(7 körül),így én a showder klub első percében arcra estem.Néha fent voltam,mikor Berni nyöszörgött,de nem emlékszem egy szóra se a műsorból.

Hát ok,hogy minden gyerek más,és nem vagyok az a tipusú anyuka aki a saját gyerekét zseninek tartja....ne értsetek félre!!!,de elvileg ez az átfordulás ugye korai..erre tegnap nézem,bandszít a gyerek,na remek,már tök régen csinálta,aztán észre vettem,hoigy nem bandzsít,hanem a kezét nézi,és ezt ma reggel is csinálta...... én a szülök lapján nézem,hogy mik a fejlődési dolgok havonta,de ilyeneket még nem említettek.Kérlek írjátok meg nektek miket csinál a babó!!!!!!!!!!!

Mondjuk azt még nem csinálta,amit Erika Lottija,hogy mikor hason felnyomja magát akkor hátra néz----a hátra nézt nem csinálja !

ezt most elküldöm,aztán igyelszem reagálni,de sietnem kell,mert reggelizni kéne,és készülődni az oltásra menésre :(

sutimano76

Nekünk táposoknak tényleg nem kell a K vitamin!

Én is viszem sétálni minden nap Fruzsit, csak még nem overálozunk, meghagyom a mínuszokra (olyan édes gyönyörűt találtam a kenguruban). Én rétegezek, body, poló, pulcsi, két nadrág, vastag sapi. Ha hidegebb van, betakarom. Jó nagyokat alszik, szinte ahogy kiértünk a lépcsőházból már csukva van a szeme :lol:

Mabe, szurkolok nektek, inkább neked, ahogy írtad, milyen út vár rád a babával nyelvtudás nélkül :? de biztos megoldod, izgi lehet a helyzet, gondolom nagyon várjátok :)

Kisori elkényelmesedett :)

Kép
lili34

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: