A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

szerintem középen van Berni, jobra tőle Barni, balra pedig Máté (remélem neveket jól írtam :oops: :shock: :roll: )

KépKép
Kép
scooper

Sziasztok!

Visszafogadnátok-e a "tékozló leányt" ( fiút még sem írhatok...) :)
köreitekbe?

Az elején én is írogattam, de aztán nem tudtam követni a pörgést, így inkább kimaradtam. Aztán a 8.hónaptól bele-beleolvasok az írásaitokba, anniyra kíváncsi voltam ki mikor s hogyan szül...

Ezúton gratulálok mindenkinek a sok csodálatos babához!!!

Talán most már követhető a fórum, annyi olyanról írtok, ami engem is foglalkoztat, s nálam is téma, s olyan jó csapatnak tűntök.

Én kis Ábelem szeptember 7-én született simán. 1-1 hasfájástól eltekintve alszik eszik, mostmár persze társalog is, és mosolyog....de azért az élet nem ilyen egyszerű, mert a 2 és fél éves Máté kőkeményen benne van a dackorszakban....illetve talán talán kezd múlni, de vannak még rosszabb napjai. Hááát nem mindig könnyű, de nagyon hálás vagyok neki, mert nem féltékeny, ngyon ragaszkodik az öcsikéhez.

Most csak ennyi, mert itt van a lányom is, ő már 20 éves, és elmeséli mit tanult ma a kineziológián. Ez pedig nagyon érdekel!!!!!!!

Jó éjt nektek, átalvós éjszakát...Dia

Kép
Kép
tengdi

de szépek Málnáék, Matyiék!!!! :):):)

scoop, nem hiszti :lol: :lol: :lol: :lol: majd megtudod mi a hiszti másfél, két évesen, na meg onnantól felfelé bármikor :lol: :lol: :lol: :lol: Ez még csak elégedetlenkedő sírás. S azért sírás, mert sem beszélni, sem írni sem tud ;)

Süti: mézes puhítása: fém sütis dobozba pakoljuk a mézeseket, s közéjük teszünk egy félbe vágott almát, vagy kis pohárkába vízzel átitatott vattát. Tökéletesen megpuhítja a sütiket.

Na, jelenésem van megint :)

vicger

Szia Tengdi! :) :) Üdv újra itt! :)

Képeket sokat, s spec engem is érdekel mit tanult a lányod, szóval léccci majd mesélj!!! :)

vicger

Tengdi,én emlékszem,üdv újra itt.Képeket majd tessék rakni nekünk Ábelről.20éves a lányod?? Aztaaaaa :shock: ,én erről lemaradtam.
Csatlakozom Krisztihez,engem is érdekel,hogy mit tanult :wink:

Kép
v.andi

Andi,21.54-kor még irogatsz,menj aludni!!!!

Kriszti köszi,majd kérek olyat anyóstól mert nekem nincs olyan dobozom!!!

Andi,ez a 3 hósra gondoltad???mert az újszülöttesen rajta van,én is az ikres topikból lopikáztam :lol: :lol: :lol:

Én is találgathatok??????és jöhet barni ,még olan éjszakára...rég buliztam hajnalig :lol: :lol: :lol:

Scoop,írd inkább úgy hogy a középső baba jobb kezinél és balkezin ki van,mert így kétféle képpen is lehet,vagy egyszerűbb aq ruhaszínt írni.....

Amúgy Andi,nemsokkal feljebb van hozzá segítség :roll: :wink:

Tengdi,hátigen,szinte topikindító voltál Tisszel,azt jól eltűntetek(megjegyzem láttam,hogy másik topikba) :) ,akkor üdv itt újra!!!!!kérünk képeket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!és enegem is érdekel a lányod meséje!!!!

Kényes kérdés:szex közben van hogy megindul a tej,még akkor is ha apa nem ér a cicihez??????????

sutimano76

Süti,tudom,hogy van segítség,láttam a korábbi képet :wink:
Amúgy most megyek aludni.Elmondtam egy imát a jó éjszakáért,remélem meghallgatásra került :lol: Most fél 9óta alszik Barni,fürdés,evés után.Remélem csak enni kelünk.

Kép

Kép
v.andi

süti: szemből nézve a képet írtam a neveket. De kék ruha Máté, aztán Berni, oris ruha Barni :wink:

Kriszti: hiszti-nem hiszti :lol: jó vita-téma. Csak abból kiindulva mondom, hogy hiszti, hogy én is (meg szerinte sokan mások is), akkor verem ki a hisztit ha nem az van, amit én akarok. Már pedig ha felveszem elhallgat, leteszem ordít, ergo azt akarja, hogy felvegyem, én meg nem ezt csinálom és ordít. De valóban, én sem a földhöz vágom magam-üvöltök, csípek-rúgok-harapok-dobálok-pofozok-és mindenféle "azt se tudom mit, de jólhangzanak" csúnya szavakat kiabálok hisztire gondoltam.... :wink:

Tengdi: tékozló bárányka, üdv újra itt! képeket-képeket-képeket!! És persze gratula a pici jövevényhez! Lányod egy idős velem :shock: :lol:

Sírás mentes szép éjszakát kííííívánok!
Igaz, már egyszer elköszöntem :oops: :lol:

KépKép
Kép
scooper

Andi nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Scoop,sztem ez nem hiszti,hanem jelzés,hogy vágyik rád,ezt fogd fel úgy te oda tudsz menni párodhoz egy puszira,ölelésre,noncsi még nem tud :( ,a múltkor enyim babó a kezembe kezdett sírni,erre én mondtam,hogy elég a hisztiből,ha tovább bömbizik leteszem,azt sírhat,erre abbahagyta,édi volt,de persze én nem gondoltam komolyan,és agyonvissza puszilgattam............

Húúúúúúúúúú,nálunk meg nagy történések voltak,nem is meséltem,de "büszke" vagyok ,mi?????hát persze hogy az vagyok és boldogboldogboldog!!!!!!Berni-igaz hogy álmában-de KACAGOTT ,háromszor is,olyan édi volt!!!

Este fürcsinél,gyakoroltuk a fejemelgetést hason,és egyszercsak kinyújtotta a jobb kezét elkezdte a fejét óvatosan eldönteni,majd átfordult,és ezt 5× meg is ismételtük!!!!pedig pénteken azt mondta a gyógytornász,hogy ilyenkor ez még csak görcsösen-véletlenszerűen csinálják.....hát nekem nem tűnt görcsösnek......ne persze nem hiszem,hogy enyim babó géniusz!!!!

sutimano76

oké oké Scoop,eltaláltad...bár a fentebbi kép ott volt súgónak :wink:
ja és te még CSAK 20 éves vagy,oké hogy bizti írtad,de akkor most másodjára rökönyödök meg!!!!

na menek alukálni,mert elvilg hamarosan kajaidő lesz

Andi,naon tecc a jó éjt kép!!!

sutimano76

Scoop, de ők még nem akarnak :) Nem tudnak akarni, csak annyit tudnak, hogy valami nem jó, valami nem stimmel, anya hiányzik, a jól ismert illata, érintése, s lassanként a hangja. Ezért nem hiszti. A tudatosság még kicsit odébb van... még a saját mozgását sem tudja irányítani, nem hogy a szüleit ;) egyébként érdemes utána olvasni a gyerkőcök fejlődésének, nem csak annak, hogy hány hónapos korára "kell" átfordulnia hasról hátra, v fordítva, de a gyermeklélektannak, az értelem fejlődésének is, hogy kicsit jobban megismerjük a gyerekeinket, hogy ne várjunk el tőlük olyan dolgokat, amelyekre képtelenek, vagy ne tulajdonítsunk a tetteiknek, reagálásaiknak olyan hátteret, amiről szó sincsen. Vagy az sem árt, ha az ember leül a kisbabájával szembe, s szépen a helyébe képzeli magát... felnőtt ember is mennyire kétségbe tud esni, adott esetben, mennyire kiszolgáltatott lehet, pláne egy magatehetetlen csecsemő, akinek nincs más eszköze arra, hogy felhívja a szülei/gondozói figyelmét arra, hogy rosszul érzi magát, csak az, hogy ha elkezd sírni. de nem akarok én erről vitatkozni Scoop, mindenki úgy tesz, ahogy a legjobbnak tartja. ;)

vicger

Fèl 12óta nyomjuk.talàn most vègre alszunk :( :(

Kép
v.andi

Mèg mindig nem alszunk :cry: :cry: :cry:

Kép
v.andi

andi: nem lehetett valami fényes éjszakátok :? remélem azért tudtatok aludni valamicskét!

kriszti: én sem vitatkozom :lol: eltérőek a véleményeink, de ez így van rendjén.

süti: írtam már valamikor a legelején, hogy húsz vagyok :lol: nem azért írtam, hogy kiakadj, csak furi, hogy van olyan kismama, akinek van velem egykorú gyerkőce :shock:

KépKép
Kép
scooper

[quote="v.andi"]M írta:v.andièg mindig nem alszunk :cry: :cry: :cry:

jessssszus...jól bírja a fiatalember :shock: :shock: :shock: egyáltalán egy percet se aludt?

KépKép
Kép
scooper

Tengdi, üdv újra!!!! Képet kérünk!!! :D Szép neve van a fiadnak!

Andi, semmit nem aludtatok éjjel. :shock: Nappal mennyit alszik Barnus? Képek nagyon jók lettek! Igen mi is együtt voltunk Tarával, bár mi nagyon sokat járunk össze mert 2 utcával lakik arrébb mint én, így sokat sétizünk együtt.

Scooper, hiszti egy jó téma. Néha én is azt hiszem h hiszti van aztán meggyőzőm magam h mégsem talán. Egy tény én néha hagyom sírni, ha dolgom van és egy idő után abbahagyja és vigyorog. Na ezzel nem tudok mit kezdeni. De a sírásokat meg tudom már különböztetni. Én nem vagyok híve az egész nap magamra kötöm a gyereket dolognak (és ez nem személyeskedés csak egy vélemény).
Bár a szopira is mindenkitől azt hallottam terhesen hogy milyen egy csodálatos élmény, rózsaszín köd, aztán nálam meg pont a fordítottja van.

Flora, Csoki szeme még nem jött helyre? Vagy rosszul látom a képen h még be van egy picit dagadva? Végül kell tápszer, nem fogadja el a cicit?

Kép
kata05

Sziasztok!!
Nagyon lemaradtam, próbálok visszaolvasni, de esélytelen vagyok!! Egyszerűen nem volt időm jönni, amíg kisütött a nap aludtunk Fruzsival, utána pedig irány a sétaprogi, este apázás, így nem tudtam jönni.
Üdvözlöm az újakat és a tékozlókat is :) :)
A képeket végignéztem, csuda édesek vagyunk mindahányad :)
Nálunk a helyzet változatlan, Fruzsi nagyon jó baba, alszik sokat, éjjel max kétszer kel kajálni és alszik is vissza. Napközben is 5-6 órákat nyom le folyamatosan. Hiába, 160-at eszik a tápból, kénytelen voltam megemelni a múlt héten, mert éhes volt. A ruháink 68-asok, és 5,7kg-ok vagyunk :) Hoztam képeket, és megpróbálok felzárkózni infókból-de túl sokat írtatok :) :)
Itt apának magyaráz a kocsiban
Kép

Kép Kép

Kép
lili34

Mi is megjöttünk Villányból. Nagyon jó volt. Andi jól rendeltél, idő szuper volt, szikrázó napsütés 17-18 fok. :D :D Sokat kirándultunk és persze nagyon jókat ettünk és ittunk. :D :D Ha utolérem magam, képeket is hozok. :)

Próbáltam követni az eseményeket, olvastalak Benneteket, de reagálni csak néhány dologra tudok.

Baba-buli képek: Máté, Berni, Barnus a sorrend balról jobbra haladva. Bernike jól nyomja, rögtön egy-egy pasi mindkét oldalán. :lol:

Egyébként az összes baba kép nagyon jó és a babáink változatlanul szépek.

Lili: már hiányoltalak. Szépek vagytok. :)

Anna: 65 ember? Minden elismerésem. Hogy sikerült. Képeket mikor láthatunk rólatok?

Andi:
sajnálom az éjszakát. Pihenj napközben! Egyébként az én nagyon jól alvó lánykám is "elromlott" két napja, lehet, van valami a levegőben. Tegnap 3-szor, és ma is 3-szor keltett ... remélem, azért visszaáll a "rend". :)

Mabe:
apa szerdán elutazik .... remélem, minden jól alakul és nagyon gyosan utána tudtok menni ... addig gyere sokat .. bár tudom, nagy és szeretetteljes családban élsz, nem lesztek egyedül ... gondolom, apával meg majd tudtok skype-olni. :wink:

Kata:
én is írtam, hogy nekem sem mindig felemelő érzés a szoptatás ... lehet, elsiklottál felette :wink: szóval, nem vagy egyedül :)

Tengdi: akkor Te "régebbi" vagy, mint én ... :wink: akkor üdv. :D Gratulálok a fiacskátokhoz. :) Én is érdeklődve fogom olvasni, ha írsz a nagylányod tanulmányairól. :) Képeket, képeket, képeket!!!!! :D

Tara: függöny :D ügyesek vagytok. :) És köszönöm, hogy nem felejtetted el és tettél fel képet.

A reagálásom csak fejből történt, így ezer bocs azoktól, akiket kifelejtettem, de lépek, mert ki kell használnom az időt, Mogyoró alszik, este hozzánk pedig vendégek jönnek, ugyan nem 65-en, de nyolcan leszünk és háááát, a menü sor: Hideg előélet kacsamell, Leves cukkini krémleves pirított mandulával, Következő fogás: halkocsonya, Főétel: ludaskása, Desszert: osztrák csokitorta vaníliafagylalttal és eperrel ... a menüt apa állította össze (imád főzni, meg másokat etetni :) ), de együtt csináltuk meg tegnap este, éjjel, még a levest kell most megfőznöm és a ludaskását megcsinálni, aminek az alapja a libaleves már kész (apa megfőzte tegnap) ...ja, és kicsit takarítani is kellene :roll: ... azért nem lehetetlen, hogy jövök ma még. :wink:

KépKép
KépKép
madar

Ja, és hófordulósoknak is gratulálok. :)

Tara:
kicsit megkésve, de nagyon sok szépet és jót kívánok névnapod alkalmából. :)

KépKép
KépKép
madar

Tengdi!

De jó, hogy visszatértél!!!!!

Madar!

Csak nem vacsoracsata lesz nálatok? Nem semmi kaják!

Babák mind csodaszépek!

Kép
arvaerika

Jó reggelt,
a csajok 6 óra után keltek :lol: :lol: :lol:

Andi sajnálom az éjszakát!!

Megyek visszaolvasni...

t-pk

Andi,baszki,ez már hihetetlen,itt is alig aludt Barni,reméltem,hogy jó éjszakátok lesz,azért remélem ez nem tart ki a 3 hós ugrásig!

Lili nagyon szépek vagytok ti is,már pont kezdtelek hiányolni!!

Kata,hát én se dobok el mindent rögtönt,de egyszerűen nem bírom hallgatni a sírást,pedig próbáltam,mikor tudtam,hogy jól lakott-büfizett-tiszta pelus-szóval nem lehet gond,próbáltam,de még 1 percig se bírom,pedig lehet néha meg kéne keményítenem magam picit...na majd később,ha nagyobb lesz.(mindenre ezt mondom :lol: )

Andikám,
[quote]M írta:i is megjöttünk Villányból. Nagyon jó volt. Andi jól rendeltél, idő szuper volt, szikrázó napsütés 17-18 fok
ezt ide mért nem intézted el??????????????????????

Madar,tök jó hogy nektek is szuperul sikerült a hétvége!!!
hú micsoda menü!!!!!!!!

Nekem van olan ismim akik vacsoracsatáztak :lol: :lol: :lol:

sutimano76

Megjött a Tgyásom,csak még azt nem tudom milyen időszakra :roll:

sutimano76

Tgyás:már megnéztem és 2009.09.14-10.31-ig :( hát nem sok :cry:

sutimano76

Nem vacsoracsata :D :D egyszerűen apa imád alkotni, bár a leves és a desszert az én asztalom, apáé a kacsa és a halkocsonya, a ludaskása közös produkció ... :D :D :D

Találkozó: csajok a múltkori találkozós táblázatot ki csinálta? Tud ebben nekem vki segíteni?

KépKép
KépKép
madar

Kriszti,már bocsi hogy ilyennel zaklatlak,de be tudnál linkelni olyat,ahol a baba lélektanáról van szó,meg amiről még írtál Scoopnak,légyszi,mert igen én olvasom, a testi fejlődést a szülöklapján,de kíváncsi lennék a többire is!!!

sutimano76

Andi és Brumi tud olan táblicskut!!!!

sutimano76

Süti: TGYÁS :(

t-pk: alvás :D Hozzál majd több képet a csajokról ... annyira szépek :D

KépKép
KépKép
madar

Süti: kösz ... akkor zargatom majd őket

KépKép
KépKép
madar

Scoop!

Talán az nagy különbség, hogy amikor majd igaziból hisztizik egy gyerek, akkor más módon akadályozott a dolog megcsinálásában, mint most. Akkor megtehetné (pl. belenyúlhat a konektorba), csak nem engedik.
Most meg arról van szó, hogy egy számára kényelmetlen helyzetből nem tud kikerülni, ez felnőtt szinten sem hiszti, hanem tehetelenség miatti elkeseredés. Ha hasra teszed, és sírni kezd, az nem azért van, mert hisztizik, hanem azért, mert nem tud megfordulni. Ha meg fog tudni, akkor megfordul és nem sír.
Vannak dolgok, amiket az ő részükről természetesnek kell vennünk, ilyen az "anya vegyél fel" is.
És hát ez az időszak annyira rövid, és nálunk már egyáltalán nem biztos, hogy lesz még kisbaba. Én annyira szeretem ezt az időszakot, amikor ennyire szükségük van ránk, bújnak, megnyugodnak a kezünkben, szóval összetalálkozik az igényünk.

Gyermeknevelés:
Mérei-Binét: Gyermeklélektan c. könyve. Nem egy mai mű, de nagyon jó, alapmű.
Én nagyon szeretem Vekerdy Tamás írásait is.

Süti!

A sírással én is így vagyok, hogy hagyhatnám, de nem bírom. Egy hely van, ahol nincs mese, nem veszem ki, az az autó, de ott is megállunk, ha pl. éhes lehet és szopiznia kellene...

Astrid

Kép
astrid

Astrid,megmondom őszintén,a sírni hagyásnál nekem mindig Kriszti szavai jutnak eszembe,ha nem tudom rögtön felvenni,hogy a gyerek abbahagyja,mert rájön hogy nem számíthat rám.....hát ezt nem akarom,hogy ilyet gondoljon.ez csak sírásnál igaz,nyekergésre nem ugrok!
Nálunk pillanatnyilag a legtöbb sírás " a hulla vagyok de nem tudok elaludni" jelenti.
És hát a kocsiba sírás,na az tényleg gáz,mert én sem veszem ki a gyereket az ülésből,és sose szopizik menet közben.....hála az égnek,Berni nagyrészt alszik,vagy nyitott szemmel kómázik a kocsiban :lol:
köszi az infokat,majd elmegyek egy könyvesboltba,és megnézem.

sutimano76

Süti, én se órákig hagyom sírni, max 5 perc. :wink: De az is csak akkor van ha tudom h elvileg minden oké.

Madar, nem siklottam el felette múltkor, ezt csak példának írtam, kinek ez jön be kinek az. :D ("de tudom ezzel a nézetemmel ebben a topikban nem vagyok népszerű")
Ilyen menüvel engem is várhatnál :lol: . Végre egy férfi apukámon kivül aki jól főz!

Kép
kata05

Süti, de ha sír és beszélsz hozzá, akkor nem hiszi azt hogy cserbenhagyod.

Kép
kata05

Jó reggelt,

hááát, nekünk nem volt vmi fényes hétvégénk... :? Ákos szinte végig ölben töltötte... ha meg nem, akkor sírás volt, aludni se nagyon akart nappal (kivéve tegnap, míg itt voltak a vendégek... na azt végigaludta)... este 3/4 9-től 3/4 12-ig altattam.... Már tiszta ko voltam, de csak nem akart elaludni... cicin mindig beájult, s mikor mmár akartam volna vinni az ágyikójába szemek kipattantak... és kezdhettük az egészet előröl. Mikor nagy nehezen elaludt, gondoltam, mindegy még én se mentem volna előbb, de legalább lesz egy tuti éjszakánk.... Na persze, Ákos nem így gondolta és kelt 1/2 5-kor majd 3/4 7-kor és 1/2 10-kor... Persze ez alapból nem rossz, csak ő már egy ideje átaludta és 1/2 6 előtt sose volt ébresztő...
Én meg kedvetlen lenni... semmihez nincs kedvem... Asszem megint rám férne ha legalább 1-2 órára el tudnék itthonról szabadulni... csak hát ezt nem eccerű megszervezni. :(

Babcika, mi volt nagyszülőknél? Túléltétek a disznóvágást? Pfúj azt én de utálom... És a meglepetés buli hogy sikerült?

Süti, én biztos voltam benne, hogy minden ok lesz Bernivel a vizsgálaton. Tejcifolyás... bármikor előfordulhat... én ezért akkor is melltartóban nyomom... :?
Berninek gratula a forduláshoz! :)

Scooper, már miért nem mehetnétek babával jövőre nyaralni? Mírát mi anno 6 hetesen már vittük a Balcsira! Csak fürdeni nem fürdött benne. :lol: A következő évben meg már horvátba mentünk. ;)

Mabe, milyen volt a Márton-napi program? Ettetek sok fincsi libát?

Flora, előtér, terasz! :lol: Csokika zabálnivaló... és télleg csokisodik!!!! :lol:

Brumi, ezek szerint az oltásokat jól átvészeltétek... (mivel nem írtad, hogy lett láz vagy vmi) Dáthához jobbulást.

T-pk, csajok nagyon csinik! :lol:

Vera, dobsz egy Zoé a játszószőnyegén képet? :) Kaks! :lol:

Anna, gyere és mesélj, mi volt tegnap?

Tara, két pasi! :lol:

Kriszti
, remélem a mostani éjszakátok jobbra sikeredet.

Hármas buli... Berninek micsoda napja volt! :lol: két pasival egyszerre. Tud élni. :)

Tengdi, üdv újra a fedélzeten! :lol: Képet ugye azért mutatsz Ábeledről? Mert különben irgum-burgum! :)

Andi... szegénykém... és még én sírok? :oops: Hatalmas nagy simi az éjszakához. Kép

Lili, szépek vagytok, és te olyan kiegyensúlyozottnak és kipihentnek tűnsz. :)

Móni, de jó, hogy jól éreztétek magatokat. mi Siklósra szoktunk járni borozgatni, ott van egy ismerősömnek jó kis borospincéje. :) Mai vacsi.. :P Ha időben elindulok még odaérek!

Bocsi, aki kimaradt, ennyire futotta most tőlem. Míra már nyaggat, hogy menjünk a játszótérre...

Kép Kép
manósziget

Kata!

Bocs, de ennek én örülök. Mármint nem annak, hogy te nem leszel ezzel népszerű, hanem annak, hogy sokan szoptatnak, és még te is, pedig igaziból nem kényelmes. (Vajon miért? Nem azt mondom, hogy a szoptatás mindig egy álom, de nekem személy szerint a legkényelmesebb babatáplálási mód. Én túl kényelmes és túl össze-vissza élő vagyok a tápszerezéshez. Nem tudom, hogy bírnám, ha éjszaka fel kellene kelnem tápszert készíteni, és azt se, hogy hogyan mennék el itthonról a babával, anélkül, hogy ne felejtsek el valamit elvinni, ami a hamijához kell. :D:D Ami ténylegesen kényelmetlen a szoptatásban nekem, az az, ha túltelítődik a mellem.)
Lehet, hogy mások nem így látják, de én úgy veszem észre, hogy megint változott a szoptatással kapcsolatos hozzáállás, és nem jó irányba. Pontosabban valamiért egyre többen megint időre akarnak szoptatni, meg nagyon korán elkezdik a hozzátáplálást. Szóval én személy szerint örülök, ha ebben a topikban a sok szopizós babát látom, meg a sok olyan anyukát, akik a babájuk igényeit igyekszenek figyelembe venni.
Ja, és mielőtt félreértés történik: egyetlen tápszert adó anyukával sincs bajom, legfőképp azért, mert itt a topikban akartatok tenni a szopiért! És ez a hozzáállás a fontos.

Süti!

Igen, természetes, hogy tejcsorgásod van apával való összebújáskor. Ha jól sikerült... :oops::oops::D (Az orgazmuskor oxitocin szabadul fel, ez felelős a let-down (tejleadó) reflexért is, ezért szoptatás időszakában az orgazmus tejcsorgást eredményezhet.)
astrid

Manó: remélem, Nálatok nincs köd. Jó játszóterezést. :wink: Aztán gyertek, jut a vacsiból bőven. :wink: :wink: :wink: Nálunk is "extra ébredések" voltak .... mondom én, hogy van valami a levegőben.

Sütikém: ez el is kerülte a figyelmem, Manó reagálásában olvastam, hogy Berni megfordult. Gratulálok, ügyes lányzó. :D

Astrid: Vekerdyt én is szeretem, de a könyvet, amit ajánlottál, nem ismertem, most felírtam, meg fogom nézni. Kösz. :wink:

Kata: majd, amikor jöttök a bulira, megkérem apát, hogy lásson el minket egy kis kajával. :D :wink:

Andi, Bibi:
tudtok segíteni a találkozós táblázat elkészítésében? Én annyira béna vagyok ehhez. :oops:

KépKép
KépKép
madar

Sziasztok!!

Nos megjöttünk! Most én is csak emlékezetből reagálok, remélem mindenkinek sikerül.

Én nem tudom,hogy bírnám e sírni hagyni a gyereket, mert sosem sír, első telitorok ordítását tegnap követte el mert túl fáradt volt!

Madar!! Nyami a menütök, örülök,hogy Villány jól sikerült!!!

Kata! Én férjem is jól főz ám!!!

Flora, Andi, Süti, mindenki!! Nagyon cukik a gyerkőcök!! "fejetlen" képek nagyon jók!!! De azért aki fotózott lehetne ügyesebb is :lol:

És rólunk:

Fiam szavaival élve: a " malac melegítés" jól sikerült, mi is mentünk, mert Jancsika nagyon vágyott, de kb. 5 perc után megunta, így Blankával is nagyrészt kint töltöttük az időt,hogy Janót szórakoztassuk. Legjobb beszólásai:

" Anya, mitől néger a disznó?" ezt mondta,mikor meg volt perzselve :D

"Anya azért vérzik az orra, mert Viktorral kötekedett és benyomott neki egyet?"

"Én azt hittem,hogy a disznó úgycsinálja, magától szétesik és bemászik a fagyasztóba" Ezt akkor mikor láttal,hogy késsel vagdalják szét, hát majd becartunk rajta.

Természtesen igazam lett, anyós kuncsorgott magának husit, de legyen vele boldog!!! Nyeltem nagyokat és kibírtam...

Nagymamám bulija nagyon jól sikerült!! Csak annyit tudott,hogy mi otthon vagyunk és jön ebédre, a többiek elbújtak, hát édes volt ,ahogy földbe gyökerezett a lába, mikor meglátott mindenkit, és egy 80 éves, 140 cm és öreganyó közölte: " Na jól átbasztatok!!"

Aztán amin feküdtünk a röhögéstől,hogy a nagyobbacska kézitáskájából elkezdett kipakolni:

Volt benne, 1 l őszilé, 2 l ház bor, 5 db fél literes sör, röhögtünk ,ahogy pakolta kifelé, készült a drágám az ebédre!!!

Blankika tünkdéri volt, minden idegent szeretett, és szava nem volt egész nap, elvolt a mózesszerűségben. Az éjszakáktól féltem,mert idegen hely, de szombaton 6-kor, vasárnap 5-kor kelt.

és néhány kép:

Kép

Első képen felhívnám a figyelmeteket , mit is üzen a gyerekem a fotósnak :D, azaz nekem :D

Kép
babcika

Astrid: szerintem Kata nem a szoptatás kényelmetlenségéről írt .... és én sem ... tényleg a legegyszerűbb, kényelmesebb stb. stb. stb. ... Julcsival való szoptatásomkor semmi problémám nem volt, élveztem minden percét ... de Veronikával más ... valszeg más volt a technikája, mert eleinte fájt, szerencsére ez már a múltté, de ami nem igazán változott nálam, talán a mértéke csökkent, hogy a szoptatás első néhány percében iszonyatosan émelygés, hányinger lesz úrrá rajtam, és nem tudom az okát, pedig korábban jó élményeim, tapasztalataim voltak, sohasem volt negatív érzésem, gondolatom, bármi a szoptatással kapcsolatban, sőt .... most is imádom, ahogy érzem a testét, ahogy a szemembe néz közben, azt a tekintetet ... ez leírhatatlan, ... de az az émelygés nekem nagyon rossz ... én ezért írtam, hogy nekem azért nem minden pillanat maga a csoda és gyönyörűség ... :oops: ... ezzel együtt amíg lehet én is szoptatok, és mindent megteszek azért, hogy ez még sokáig így lehessen ...

KépKép
KépKép
madar

Babcika: örülök, hogy Nektekis jól telt a hétvége. Nagymama :lol: :lol: :lol: Kicsi fiad beszólásai :) :) :) Blankinak meg nagy dícséret. Képek. :lol: :D :D

Tényleg, nem is írtam, hogy Mogyoró is tökéletesen működött a 3,5 órás autózás alatt, kb. 1,5 órát ébren volt, nézelődött, dumált, a többit átaludta és egy picit sem nyekergett. Nagyon-nagyon megdícsértük. :D :D

Megyek főzöcskézek tovább. :wink:

KépKép
KépKép
madar

Kata,"nem csodás élmény szopizással nem vagy egyedül"!!!!!!!!!
Ha beszélek hozzá is tovább sír,mert nem érti hogy közlöm vele nem érek rá,csak annyit észlel,hogy nem hajolok fölé,nem lát.No ,de kinek így kinek úgy....míg még csak terhes se voltam,én azt mondtam,hogy igenis az ágyában fog aludni,ha ezt csak sírás útján érem el,hát úgy.Mostmeg olyan vagyok mint a vaj,kenyérre lehet kenni,ha sír hát megyek!!!!

sutimano76

Astrid,köszi a választ a tejcsordogálással kapcsolatban :D

Manó,Madar,átfordulás dics köszi.

Babcika,hétvége Janószáj :lol: :lol: :lol: :lol: ,anyós :evil: ,mamikának minden bódogot!!!

nem is mondtam még ,én meg napok óta tiszta para vagyok,Berni tök nyűgös,napközben ugye nem igazán alszik,és az eddig hidegkezű lányomnak mostanában meleg a keze,a fejét is folyton melegnek érzem,aztán mikor ráveszem magam,hogy a fenekébe dugjam a lázmérőt,kiderül hogy 37° fok,szóval minden oké.Most is mértem és 37,2°lett,úgy tudom még ez is oké....de talán azért sem lehet semmi,és parázok itt feleslegesen,mert sokszor mosolyog,főleg mikor felébred,mégha nem aludt csak fél órát is!!!Biztos ez a rohadt hh1n1 miatti mizéria fusztrál!! :evil:

sutimano76

Süti!

Múlt héten dettó, mármint lázat mértem, mert a gyerek homlokát melegnek éreztem, ja és enyém szörcsög is, de aztán elhessegetem ezeket a gondolatokat jó messzire!!

H1N1, ma hallottam fél füllel, hogy aki be van oltva az is terjeszti a vírust, de hogy most hogyan arról lemaradtam, ti hallottátok, reggel volt az rtl híradóban!!

Kép
babcika

H1N1 Babcika én nem hallottam, de mostanában mást sem hallok :wink: szval ez nem jelent semmit ... az egész mizéria elején úgy indultam, hogy határozott nem oltatás .... aztán sikerült totál elbizonytalanítani .... és most ott tartunk, hogy apa biztos (Ő sok emberrel találkozik, sokat utazik külföldre stb.), én is erősen hajlok rá .... Julcsi tekintetében inkább még mindig a nem, de totál káosz vana fejemben .... viszont "nyertünk" 2 hetet, mert csütörtökön megkapta a 6 éves kötelező oltást és az új iránymutatás szerint (pár hete még azt mondták, hogy lehet együtt adni mással az új vakcinát), most kell várni legalább 2 hetet .... :roll: :roll:

KépKép
KépKép
madar

Babcika,Berni is szörcsög picit,de hiába szívtam az orrát nem jött semmi,így most nem szívom.No majd holnap kiderül,megyünk oltásra,és dokinéni majd megvizsgálja!!!És őt is kikérdezem a h1n1-ről!!!!nem hallottam az rtl-t,de tele a tököm a sajtóval.

sutimano76

Süti: enyim lány keze-lába is hideg mindig ... tudod azt mondják, "akinek hideg a keze, forró a szerelme" ... vagy valami ilyesmi ... :D :wink:

Tegnap óta Veronika is produkál furcsákat, ami engem is kissé aggaszt ... este nagyon zaklatottan sírt és semmivel sem tudtuk megnyugtatni, végig mentünk a szokásos körön: nem fázik, nincs melege, tiszta a pelus, nem a pocak fáj, nem az unatkozom sírás volt, nem lehet fáradt, mert aludt napközben eleget, nem rég evett, de hátha mégis .... cici elő .... és nem ugrott rá ... ordított tovább és nem vette be ... aztán ma is produkált már két ilyet .... és ez olyan igazi sírás volt, amikor valami nagyon nem OK .... beszéltem hozzá, dúdoltam neki, ringattam ... viszonylag hamar meg tudtam nyugtatni, de ilyen nem volt korábban .... mi lehet ez??????????? :?:

... b....us, persze, hogy odaégett a mandula ... pirítani akartam .... előbb kimentem még fehér volt, erre most ... kezdhetem előlről, még szerencse, hogy van még itthon ... apa mindig mondja, hogy főzni csak úgy lehet, ha az ember állandóan ott áll mellette ... lehet, hogy igaza van :oops: :wink:

KépKép
KépKép
madar

na jó, írtam egy csomót, és ezen a qrva laptopon, elszállt minden......... :evil: ma este újra írom................

KépKép
Kép
scooper

scooper: az előbb én is majdnem így jártam, fel akartam tölteni, aztán error-t írt ki .... na nyomtam egy vissza nyílat és szerencsére úgy hozta vissza az előző oldalt, hogy még ott volt a hsz-em .... de már formáltam a szavakat a számmal :wink:

megpróbálkozom újra a mandula pirítás roppant egyszerű műveletével .... bár be kell lássam, egyhelyben állni és bámulni a sütőt nekem nem is olyan nagyon egyszerű ... :roll: :roll: :roll:

KépKép
KépKép
madar

laptetőőőő:na, akkor reménykedem, hogy visszaáll a "rend" ... nekem az eddig bejött. :D

KépKép
KépKép
madar

Madar!

Szerintem az valamelyik kémiai anyag hatása a szervezetünkben (lehet, hogy épp az oxitociné). Én minden gyerekemnél az első hónapokban rendszeresen megéreztem, hogy mikor lesz tejcsorgásom (szoptatások közötti időben is elő szokott fordulni), mert előtte olyan fura érzésem van. De annyival előtte, hogy ha pl. elfelejtettem melltartóbetétet berakni, akkor még van időm rá, hogy elmenjek a fürdőszobáig, és pótoljam, és csak utána kezd el ténylegesen folyni a tejem. Most Dórinál ált. kétféle dolgot tapasztalok, vagy örömet (ez a ritkább), vagy olyan hirtelen dühöt, haragot vagy nem is tudom, minek mondjam (szerintem erre mondják, hogy "felmegy a pumpa" valakiben :D:D). És egyiknek sincs tényleges oka... De nagyon kellemetlen érzés, még akkor is, ha csak minimális ideig tart.
Az is fura, hogy ez szoptatáskor nincs így, akkor nem hat így rám a tejleadás.
Szóval ezért gondolom, hogy nálad is a tejleadkor felszabaduló anyag hathat így rád, hogy hányingert okoz.

Astrid

Kép
astrid

Hűűűű,ti miket éreztek,én nem érzek semmit,vagy csak nem arra figyelek,hanem a kezdők bénaságával,csak arra hogy gyerek jól kerüljön cicire :oops: :roll:

sutimano76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: