Sziasztok!
Létezünk ám, csak baromira le vagyok maradva

....
Folyamatosan próbáltam behozni a lemaradást, és közben írtam a hsz-okat, persze mindig gondosan "kijelölve másolásra", nehogy elvesszen

. Erre ma reggelre lemerült a laptopom

.
Na, mindegy, majd behozom....
Babóval minden oké, csak rohangászós napjaink voltak/vannak, amit én élvezek, csak időm nincs.
Most gyorsban annyit akartam, hogy az előbb volt a reggeliben egy mentálhigiénés szakember, az együtt alvásról beszélt, és totál egyetértettem vele mindenben

! Ha olvasgatjátok a soraimat, akkor nem baj, hogy lemaradtatok róla, mert ugyanezeket írtam már nektek is, amiket elmondott

. Viszont egy dolog megütötte a fülemet, amit ugyan eddig is tudtam, de most tudatosodott bennem: egy baba éjszaka többször felébred, ami teljesen normális. De ahhoz, hogy zokszó nélkül vissza tudjon aludni, igényli az elalvás körülményeit. Ha ez nem adott, akkor sír, hogy újra kikövetelje azt. És ekkor gyúltak lámpák a fejemben:

. Botond este cicin alszik el, így nem csoda, hogy az éjszakai kelésnél visszaköveteli a cicit, hogy ismét el tudjon aludni! Ezért van az, hogy csinálhatok én bármit, nem jó, és elég neki pár perc, hogy elaludjon, tehát sokszor tényleg nem (túl) éhes! Szóval mától nem hagyom cicin elaludni, hanem félkómásan leteszem aludni, hogy még lássa, érzékelje, hogy a kiságyban aludt el. Na, kíváncsi leszek...
Amúgy beszélt még a csaj a 3-4 órás periodikusságról, az önálló alvás jelentőségéről, illetve a megszokásokról, amiket mi magunk (!) alakítunk ki a gyerekekben (lásd jajdecukipuhaezaszőri

).
Na, megyek, mert jön a védőnéni, a lakás meg romokban, mert tegnap késő estig függönyt "szereltünk"...