A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Gabi
3 napig Odett is csak ringatva volt hajlandó elaludni, tegnap is csak becsaptam. Mi használjuk a szopipátnát, cicizett majd sírás, semmi nem volt jó. Cumit végülbekapta, majd elkezdtem a szopipárnával együtt ringatni a lábammal.Így aludt el, a hátam nem szakadt le, és a kezemben sem lesz izomláz :wink:Mi mostmár cumi nélkül nem alszunk el, de már nem bánom. Este 10 óta alszik, elején még fészkelődik egy fél órát vissza rakosgatom neki a cumit, ha kéri és egyszer csak úgy elalszik, hogy már nem kel fel a cumi kiköpése miatt. Először 3:40-kor kel (pontosan, mindig nézem az órát) cicit próbáltam adni neki, de ordított, hogy hogy merem felkelteni, így maradt az, hogy visszaadtam neki a cumit, és aludt tovább. Legközelebb 7-kor kelt ma, szintén elég volt neki a cumi. Most kel fel , ilyenkor már kiveszem, hogy egyen mert lasan 12 órája alszik.
Tuti van valami a levegőben, mert tegnap 4 és 3/4 órá aludt délután,negyed hatkor kelt, és már 22 : 15-kor elaludt. Még most is alszik a picikém.

Nóra ekcémája :twisted: Szegénykém biztos viszket neki nem?

Kép
Kép
orsi777

Nekem mikor fel kel akkor eszik is éjjel, én is próbáltam hogy dugdosom neki a cumit de cici kell neki, eddig olyan jól aludt, és most október vége óta van ez a mizéria.

szerintem viszket neki.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Gabi!

Én is sajnálom Nóri ekcémáját. :( Hova viszitek? Heim Pálba? Én nagyon tudom őket ajánlani, sokat voltam ott a bőrgyógyászaton gyerekkoromban, szintén ekcéma miatt. (velem az volt a baj, hogy már nagyobb voltam, és otthon nem engedtem bekenni magam, meg vakarództam, így befektettek, mert már a szüleim nem bírtak velem. :lol: )

Oltás!

Én sem tudom mitévő legyek. apósoméknak már van előjegyzésük 20ára mennek is. Párom is azt mondja, hogy mennünk kell. Ő tuti beoltatja magát, mert utánajárt, és aki számára hitelesen beszélt az oltásról, az mellette van. Viszont velem kapcsolatban a szoptatás miatt bizonytalan, úgyhogy meglátjuk...

Nem tudom írtam e, de nálunk csak egy éjszaka működött az éjszakai cumi. Ma viszont csípőből elkezdtem pisszegni amikor nekiindult a sírás, csak úgy az ágyban fekve, amikor tudtam, hogy nem lehet éhes, hisz fél óra sem telt el, hogy szopizott és utána visszaaludt. És csodák csodájára elhallgatott. :lol: Na persze ez ma éjjel megint nem fog beválni tuti. :lol:

Kép
Kép
tabati

Gabi!

Tuti viszket :( én gyerekkoromban véresre vakartam magam... :oops: :(

Kép
Kép
tabati

tabati nem a Heim Pálba, a 11.-kerben van egy bőrgyógyász magán bőrgyógyász, Rékával is nála voltam mikor a Heim Pálba már agyon kísérleteztek szegénnyel semmi nem volt jó, akkor ehhez mentem el, és ő adott valami másféle kenőcsöt meg fürdetőt, és az tökre jól rendbe tette.

Kép

gabi1

Sziasztok!

Akkor tényleg lehet valami a levegőben,mert tegnap ugye Lili is sokat aludt,és este 8-kor is simán bealudt hajnali 3-ig és utána 3/4 10-kor kelt :lol: Igazából ez lenne a normális,hogy napközben ennyit alszik,de hát a lányom ezt nem igényli :twisted: Bezzeg az anyja :lol: Vasalnom kéne,mert baromi sok cucc van,de a kislányom ma már nem akar aludni,így vele kell foglalkoznom(nem mintha bánnám)!!

Boo!! Bevackoltad magad már? :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok!

ALvás:
A módszerünkel elértem, hogy 20-21 óra között fekszik és 5-6-kor kel reggel, eszik és utána még alszik 8-9 ig. Tegnap hallottam még 4 kor egy-két nyögdécselést, aztán csend.már át se kellett mennem hozzá...szal nem akarom elkiabálni de nekünk bejött eddig.. :roll: :lol:

Gabi
Jaj szegény Nóri, tuti viszket neki azért nyugtalan éjszaka... :cry:

Én anno azt mondtam, hogy 5 hónaposan kezdek hozzátáplálni, de beteg voltam és a tejem utána megcsappant így elkezdtem, egy hete, csak uzsira. Nagyon szereti! még enne többet de szeretném ha továbbra is cicizne, így utána mindig adok neki tejcit..
Sztem az éjszakai átalvásban ez is benne van.. :wink:
Majd 5 hótol elkezdem a tízórait is, de 6 hóig hozzátápi után is van cici, aztán majd elhagyom ennél a két étkezésnél, és növelem a hozzátápi adagot.
Nekem nagy könnyebbséget jelentet, és hihetetlen de a tejem visszaállt, sőt pedig elvileg ugye egyszer egy nap már mást is kap... :roll: :wink:
Én inkább ezt választottam és nem a pótlást, nekem természetesebb a gyümi, sütőtök..mint a tápszer... :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok! :)

A köhögésről:

http://www.babazo.hu/tipeg/20091108-kisgyerekek-kohoges-felsoleguti-megbetegedesek.html

Manó tegnapelőtt és tegnap éjjel is úgy aludt, mint akit fejbe vágtak, kb. 10-ig (Az más kérdés, hogy nagyjából éjfél körül feküdt le)

ronmay!

Akár hifi, akár nem, de tegnap este te jutottál eszembe, hogy ma jól megkérdelek, hogy hogyan bírod TeApa nélkül és mit csinál Patagóniában, ott ahol csak a láma jár. :roll:

Kép
Kép
200907?

f.nikici! :)

Köszi a tippet! :wink: :)

Kép
Kép
200907?

Eltörte a kezét. A fogorvosom. És már -asszem- elmúlt 60 éves. :roll: :( :( :( :( :( :(

Kép
Kép
200907?

Bond :)

Most Lengyelo-ban van :lol: :lol: jövő héten jön haza :cry: :cry:
Patagoniában dec25-febr25ig lesz. :cry: és mászni fog...
hogy? szarul....az a szerencse hogy a fia qva hasonlít rá, így ha hiányzik a hörcsög pofija ránézek Rolóra :lol: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

De méééér kell olyan messzire másznia? :roll: :roll: :roll:
Ha annyira hasonlít rá a fia, akkor őt meg a karnisról kell majd levadásznod? :roll: :roll: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

most kaptam email-en.Valaki kapott már ilyet?

Ön okosabb, mint egy ötödikes? Megdöbbentő okfejtés a sertésinfluenza oltásról.

Akinek nincs televíziója, annak elmondom, hogy van egy műsor, amiben felnőtt emberek mérik össze elsősorban lexikális tudásukat ötödik osztályos gyerekekkel és rendre szégyenletesen alul maradnak, szinte minden témában. Beleértve a matematikát is.

Lássuk, Ön okosabb e, mint egy ötödikes?

Tegnap reggel a Kossuth Rádióban hallottam, hogy bár a felnőtteken végzett tesztek eredményei még nem ismertek, elkezdték veszprémi önkéntes gyerekeken tesztelni a H1N1 vakcinát. Mivel a vakcina le van gyártva,rövidesen beindul a marketing gépezet, ami el fogja adni Önnek, nekem, minden embernek, aki ostobább, mint egy ötödikes.

A számtan példa: Amennyiben egy millió fertőzött emberből a sertésinfluenza megöl 500 embert, hányat fog megölni 10 millióból? A helyes válasz természetesen 5000, és ez a hivatalos WHO által publikált arány a jelenleg ismert H1N1 változat veszélyességét illetően.

Ez ugye elméleti szám, de ennyi halálos áldozata lenne egy minden magyar állampolgárra kiterjedő influenza járványnak. Jegyezzük meg ezt a számot, mert még visszatérünk rá.Mit felejtettünk el 33 év alatt?

Talán többen olvastak arról, hogy 1976-ban volt már egy sikertelen sertésinfluenza-oltóanyag kampány, ami több száz ember idegrendszerében okozott helyrehozhatatlan kárt, miközben sokakat megbénított. Az orvosok még nevet is adtak a tünetnek: /Guillain-Barre szindróma/. Nem tudom,miért nem a Mérgező-Védőoltás szindróma nevet kapta - talán túl beszédes elnevezés lett volna.

Mindenesetre tény, hogy az orvosok nem voltak tisztában az oltóanyag hosszabb távú hatásaival és ez emberek százainak életét tette tönkre. A tagadás mit sem segít a dolgon. Emlékezzünk csak az autizmus és a csecsemőkori védőoltások kapcsolatára. Azt is évtizedeken át tagadták,mire 2003-ban az Egyesült Államok kormánya elfogadta a higanyt tartalmazó oltások káros hatásairól szóló tanulmányokat, és azóta folyamatosan vonják ki ezeket az oltóanyagokat a használatból. Az emberi szervezetbe bejutó anyagok határértékeit meghatározó amerikai kormányhivatal, az EPA (Környezetvédelmi Ügynökség) 2003-as adatai szerint egy 2 hónapos csecsemő a megengedett higanydózis 129-szeresét kapta az oltásokkal. Nem csak az amerikai csecsemő, hanem a magyar is,csak az ÁNTSz nem ért rá ezzel foglalkozni, mert a vitaminok betiltásával van elfoglalva.

És persze van egy csomó dolog, amit sem az ÁNTSz, sem a gyógyszeripar nem szeretné, ha Ön megtudná:

1. A védőoltás, amit rövidesen rászabadítanak a gyerekeinkre, lóhalálában készült el. Állami és ENSz rendeletek biztosították, hogy a gyártás előtt ne kelljen a szokásos teszteket elvégezni a rövid és hosszabb távú mellékhatások tekintetében.
2. A védőoltás olyan adalékanyagokat tartalmaz, amik azonnal gyulladásos tüneteket okoznak a szervezetünkben. Ezek miatt várhatóak a korábban is nagy arányban jelentkező idegrendszeri elváltozások.
3. A védőoltás akár meg is növelheti a tényleges influenzával kapcsolatos halálozási arányt amiatt, hogy megváltoztatja (elnyomja) a szervezetünk normális immunválaszát egy igazi vírusra. Nincs semmi statisztikai bizonyíték arra vonatkozólag, hogy bármi előnye származna azoknak, akik beoltatták magukat korábban, más járványok esetén. Ezt nem méri senki.
4. Az orvosok a mai napig nem tudják,ténylegesen mi okozta az 1976-os paralízises megbetegedéseket a védőoltást kapott emberek között,ennek ellenére ismét be akarnak oltani mindenkit.
5. Ha Ön vagy családtagja belehal a védőoltásba, vagy komolyan beteg lesz tőle, a gyártó cég nem felelős ezért. A kormány teljes mértékben átvállalja a felelősséget tőlük és fizeti őket mennyiségi és nem minőségi alapon. A kormányok felelősségét itt most nem minősíteném.
6. A D-vitamin, messze hatékonyabbnak bizonyult minden influenza védőoltásnál,de mindenki jobban jár, ha ezt Ön nem tudja meg. 7. A gyógyszergyártó cégek, akik érdekeltek az oltóanyag gyártásban,milliárdokat tesznek zsebre a következő hónapokban, amit az adóhatóság megemelt adók formájában vesz ki az Ön és az én zsebemből.
8. Amikor itt lesz a járvány és elkezdenek az emberek belehalni a betegségbe, sokan közülük olyanok lesznek, akik kaptak az oltásból. Az orvosok pedig ezt is meg tudják magyarázni szokásos "gyógyszerlogikájukkal": a megmentettek száma sokkal nagyobb, mint azoké, akiket elvesztettünk. Persze a megmentettek száma nem ismert, az egy fikció. Mivel a krónikus betegek közül legelőször azokat oltják be, akiknek a legsúlyosabbak a betegségtünetei, nem is lesz nehéz megmagyarázni, hogy amúgy is meghalt volna. Krónikus betegségnek minősülnek az idült légúti betegségek, a krónikus szív- és érrendszeri betegségek és veleszületett vagy szerzett immunhiány.
9. Ha valamire, egy dologra jó lesz a következő hónapok védőoltás kampánya: a hatóságok fel tudják mérni és be tudják azonosítani azt a tömeget, amelyiket bármikor, bármilyen veszéllyel megijesztve sorba lehet állítani védőoltásért vagy bármiért, amit el akarnak adni nekik. A későbbi ilyen kampányokat olcsóbbá teheti egy ilyen címlista.
10. Az elmúlt hónapokban millió szám fertőződtek meg emberek a H1N1 vírussal és gyógyultak meg anélkül, hogy bármi kezelést kaptak volna. A legtöbben észre sem vették,hogy influenzások voltak,mert a H1N1 fertőzés lefolyása enyhébb a korábban megszokott influenzákhoz képest.
11. Az egészségügyi dolgozók mindössze 30%-a adatná be magának vakcinát, miközben a 70%-uk nem, vagy még gondolkodik. A legtöbben (60%) a várható mellékhatások miatt aggódik. Ez derül ki 1500 egészségügyben dolgozó angol nővér körében végzett felmérésből.

Számoljunk tovább:

Hány embert kell beoltani a vakcinával, hogy megmentsünk *EGYETLEN*életet a sertésinfluenza következményeitől?
Figyelem! Ez a kérdés sosem fog a vezető médiákban elhangzani. Mivel a becsületes válasz nem az, amit az emberek hallani szeretnének...

A válasz mindenesetre elég egyszerű. Amennyiben feltételezzük, hogy a vakcina 100%-ban hatékony (ami azt jelenti, hogy megakadályozza a halált, ami egyébként bekövetkezett volna), egy élet megmentéséhez 2000 embert kell beoltani. Ez az arány számos médiában megjelent, mint ennek az új vírusnak a veszteségi aránya.Mivel azonban nincs 100%-os hatékonyságú oltóanyag (messze nincs),nézzünk egy hasonló esetet. A szezonális influenza oltóanyagok esetén 1%-os hatékonyságról beszél a tudomány. A halálos esetek 1%-ában hatékony, amire a tudomány lelkesen tapsol, mert "minden egyes élet értékes". Viszont ha ezt az arányt az új influenza oltóanyaga sem szárnyalja túl, a képletünk úgy alakul, hogy 200000 embert kell beoltani *EGYETLEN* élet megmentése érdekében.

Ha ezt beszorozzuk egy oltóanyag költségével, azt kapjuk, hogy *EGYETLEN* élet megmentése a H1N1 vírussal szemben 200-800 millió forintba kerül, attól függően, hogy melyik patikában szerezte be az ember az oltóanyagot.

Az oltóanyag gyártói persze optimistábbak nálunk. Szerintük a halálos esetek közel 10%-ában lehet hatékony a védőoltás. Ha nekik lesz igazuk,10 embert mentett meg a 200000-ből a vakcina, miközben tudja Isten,mennyit öl meg a vakcina maga ebből a 200000-ből.Kinek ennyire értékes 1 élet?

Az egészségügyi politika persze nem a józan ész alapján működik. Az politikai alapon működik. A politikusok pedig aszerint működnek, hogy "csinálni KELL valamit". A reformok reformját is megreformálják, mert azt várja el tőlük a választó, hogy változtassanak, mert most nem jó.Ezért ők csinálnak valamit, mert az jobb, mint semmit sem csinálni vagy mondani. Mellrák ellenes program rákot okozó sugárzással tesztelve,tanulási nehézségek pszichiátriai tesztelése és kezelése drogokkal,éppen ilyen kényszertevékenységek, amit politikai kényszercselekvések szülnek.

200000 embert beoltani egy teszteletlen oltóanyaggal annak érdekében,hogy megmentsünk egyetlen életet, miközben ennél jóval több fog belehalni az oltásba magába, szintén elgondolkodtató - nem? Ha a józan ész alapján közelítjük meg. Persze politikai és pénzügyi szempontból ez a helyes választás. Ha nem teszünk semmit, nincs pénz és még le is váltanak a következő választásokkor.

Lássuk: az Ön esélye 1:1 arra, hogy egy teszteletlen vakcinával oltják be, miközben 1:200000 az esélye annak, hogy Ön lenne az a szerencsétlen,aki belehal egy sertésinfluenza fertőzésbe. Amennyiben ezt szeretné más megközelítésbe helyezni, ennek több nagyságrenddel kisebb az esélye,mint annak, hogy Önt villámcsapás végzi ki az élete során (1:5000).
Forrás: NOAA <http://www.lightningsafety.noaa.gov/medical.htm>

Matematikailag kifejezve: abban reménykedni, hogy a védőoltás védi meg a sertésinfluenza okozta haláltól kisebb, mint annak, hogy telitalálata lesz a lottón. És mellesleg a lottózásnak nincsenek várható idegrendszeri károsodást okozó mellékhatásai.
A lottóra szokták mondani, hogy az egy adófajta azon emberekre kivetve akik nem tudnak számolni. A védőoltás pedig most egy olyan adónemmé lépett elő, amit azok az emberek fizetnek meg, akik nem értenek az egészséges élethez.(Forrás:Natur Hírek szept 2.)

Az influenza védőoltás nélkül is túlélhető. Rendszeres kézmosás, napi fél óra mozgás a szabad levegőn, folyamatos belső tisztítás és
tápanyagokban gazdag teljesértékű élelmiszerek fogyasztása bőséges mennyiségben, este egy hideg vizes zuhany tökéletes védelmet biztosít.És a mellékhatásai is kellemesek. Például a férfiak potenciája, a nők életkedve egyaránt visszatér tőle. Ez mind nem mondható el a vakcináról.

*Ha úgy érzi, a fenti okfejtésről másoknak is olvasniuk kell, akkor
küldje tovább barátainak, szeretteinek!
Vendég

Sziasztok,

Szép, hosszú okfejtés az oltásról...ettől függetlenül is én azt hiszem nem fogom beoltatni magam...

Míra tegnap kapta az oltást, így éjjel "vártam", hogy mikor fog belázasodni, mint ahogy az elmúlt két alakommal ez meg is történt, és kúpot kell adnom neki...de most ez kimaradt. :lol: Így viszont én nem aludtam rendesen, bezzeg Ő: 19:30-kor már durmolt, ezek után 00:30-kor kelt enni és aztán 5:30-kor, ekkor persze már jól kialudta magát, de én még csak ekkor kezdtem belejönni :wink: így még vissza aludtunk és 9-kor keltünk. :lol: Most éreztem egy kis hőemelkedést nála, de arra meg nem adok neki kúpot.

Csoda gusztustalan idő van...nyirkos, borús, sötét...így elmarad a séta... :cry:

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Ronmay én is adtam neki mikor a 4 hónapot betöltötte, de aztán az ekcéma miatt abbahagytam, de most egy párnapja újra próbálgatok adni neki, neki is ízlik. Eddig adtam neki őszibarackot, sütőtököt, meg répát krumplival. Én szopi után adom neki ebédkor.

Mi sem oltatunk, tegnap még ez ügyben felhívtam egy gyerekorvos ismerősünket és ő is azt mondta hogy szó nem lehet róla hogy ők beoltassák magukat sem a fiát sem, és nekünk sem ajánlja.
A másik,hogy tegnap kérdeztem a gyerekorvosunkat hogy sok az influenzás? Azt mondta hogy sok beteg van de egyik sem megy olyan tünetekkel amelyikre bátran rá lehetne mondani hogy az influenzás. Tehát vagy nincs köztük influenzás, vagy olyan gyenge tünetei vannak hogy észre sem lehet venni hogy az influenza. Torokgyulladásosak meg hányás hasmenésesek vannak főleg.
Úgy hogy nekem ez elég meggyőző volt.
Egyébként tavaly télen mikor beharangozták, hogy mekkora járvány van influenzából, akkor szintén ő mondta, hogy alig volt nála influenzás, és az oviban, iskolában, sem Bettinél sem Norbinál egy db influenzás nem volt, akkor hol volt járvány? Persze voltak akik elkapták, de nem hinném hogy akkora nagy járvány volt mint amekkorára felfújták, szerintem itt is főleg a pánik keltés folyik, hogy elfogyjon a sok vakcina.

Kép

gabi1

Bumeráng mégis bumeráng :D
Vendég

sillia! :)

Ugyanez kicsit bővebben? :roll: :roll: :lol:

Kép
Kép
200907?

Gabi!

kommolyan a Heim Pálban így elkezelték? :shock: Rajtam meg a csepeli rendelőben kísérleteztek, de apu megunta, elvitt a Heim Pálba és ott rögtön adtak jó kenőcsöt. Sose felejtem el, kérni kellett igazolást, hogy nem vagyok fertőző, mert a suliban aggódtak a tanárok, az egész arcom tiszta kiütés volt, és terjedt a nyakamra.

Kép
Kép
tabati

Még torokgyuszink van,nekem a héten tart az antibiotikumom,lányoknak nem kell semmi,sok folyadék,c-d vitaminok.Lotti felsírt,sőőőőőőőőőőt már ordít,mennem kell,nehogy felkeltse a Lilit,akkor végem :lol: :lol: :lol:
Vendég

bond

azt gondoltam, ha más nem is: te érted. Az előző bejegyzésemmel együtt.
Vendég

Értem én, hogy előző bejegyzéseddel együtt értendő, de sajnos már azt sem értettem. :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Pedig a te elnevezésed a bumeráng :)
Vendég

hendegabi!
a sima fehér tescos pelus volt a bűnös.
nekem is volt 2 szer mellgyulladásom,mind2szer a jobb mellemben.sokat szopiztattam belőle,meg homeós bogyót szedtem rá.és hál istennek elmúlt.
kiváltottuk az ingyenes felicitas csomagot.eddig ebben van a legkevesebb.meg a hippeset is elhoztuk.még jó hogy májusig jó,mert eddig csak szopi van!

Kép

Ezek az állandó rejtvények :roll:

Kép
Kép
orsi777

Vagy úgy! :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Azért nem esett le a tantusz, mert mostanában annak drukkolok, hogy csinálják vissza vissza ezt az egész rádiós cirkuszt és titkon(?) reménykedem abban, hogy továbbra is lesz Danubius meg Sláger Rádió, az eredeti frekvenciákon. :roll:

Kép
Kép
200907?

ugye hogy ugye... :)

majd írok, csak most ide-oda ficereg Lóci az ölemben
Vendég

[quote="orsi777"]E írta:orsi777zek az állandó rejtvények :roll:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

Ma oltásos napunk volt, délelőtt voltunk Petrussal, délután meg én mentem.
Petra megkapta a 4 hós kötelezőt + a 2. prevenart és a 2. rotát. Szegénykém már a kicsomagolás közben elkezdett sírni, mert nyűgös volt. Az igazak álmát aludta, amikor indulnunk kellett, úgyhogy muszáj voltam felébreszteni. Az úton még tök jól elnézelődött (mei taiban vittem), de ott már eltört a mécses, és csak olaj volt a tűzre a 2 szuri. Aztán az úton megint megnyugodott, sőt el is aludt.

Megkérdeztem a gyerekorvosunkat, hogy az anyatejbe mi megy át az influenza oltásokból. Azt mondta, hogy az olyan elenyésző mennyiség, hogy nem kell aggódnom, ha be akarom oltatni magam, akkor ez nem kell, hogy visszatartson.
Lementem délután a háziorvosunkhoz, és megkaptam a szezonális oltást, a másikat 2 hét különbséggel adják, ha kérem. Egyelőre még mindig nem döntöttem el.

Figyelem Apa idegállapotát (3 hete kapta meg az oltásokat), és egyelőre még mindig normálisnak mondható! :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tegnap azon gondolkodtam, hogy mi van, ha nincs is életveszélyes állapotban lévő influenzás kismama, csak kreáltak egy hírt? Senki sem nyilatkozik az ügyben, így akár álhír is lehet. Úgy manipulálnak minket, ahogy nem szégyellik (és ez nem csak a H1N1-re vonatkozik).

Ki olvasta az 1984-et Orwelltől? Mostanában egyre sűrűbben eszembe jut...

Kép
katy76

Ancsurti!
Akartam írni, hogy Hangi tök ügyes, hogy már így forog! Pedig fiatalabb Petránál majdnem egy hónappal. Petra még csak az oldalára fordul.

Nem is írtam, hogy Petra 64 cm és 6270 g. Az elmúlt két hétben hízott 270 grammot!
Megkérdeztem a dokiját a hozzátáplálásról, ő azt mondta, hogy még ráérünk (gasztroenterológus), ha nagyon nézi a kajákat, akkor el lehet kezdeni 5-5 és fél hónaposan almával.

Kép
katy76

Sziasztok!

Lilisgabi, ez jo, amit a H1N1-rol kuldtel! Anyukam egeszsegugyis, es O sem fogja maganak beadatni.

Gabi1, nagyon sajnalom, hogy Nora ekcemas lett :( Ha a hozzataplalas miatt volt akkor... nem ertem, miert adod neki ujra? Bocsi, nem akarok beleszolni, a Te dolgod, csak nem ertem. Nalunk azt mondjak az orvosok, hogy 6 honapos koraig csak anyatejet es/vagy tapszert kapjanak, es addig ne adjak neki semmi gyumit, zoldseget, pont az ilyen allergias reakciok elkerulese/csokkentese erdekeben.
Az ejjeleink nekunk is nagyon rosszak (meg mindig orankent kelunk), es az en gyerekem is allandoan forog. Nora mindket iranyba konnyen fordul? Mert az en lanyom konnyebben fordul hatrol hasra... hason meg uvolt, pedig eddig meg tudott fordulni. Nem tudom mi lehet vele, mintha elfelejtette volna hogyan kell csinalni :roll:

Orsi, hogy van Odett? Milyen az ido otthon? Gyakran mentek setalni?

Bond, Te hogy birod a ket picivel? Van segitseged? Engem ez az egy is ugy kikeszit... tegnap egesz nap ment az uvoltes (mint Ancsurti Hangija), de meg ejjel is orankent kell kelni hozza mar hetek ota. Mar nem tudom mit csinaljak ,mert fizikailag megmutatkoznak az alvashiany tunetei. Felek nehogy elessek gyerekkel a kezemben :oops: Napkozben is max. 40 percet alszik, tehat nem tudok vele pihenni, mert mire vegre elaludnek, addigra O felebred... Persze az orvos nem mondott semmit, csak hogy vagy mi keltjuk fel zajokkal, vagy el van kenyeztetve :shock: Hat nem tudom mennyire lehet elkenyeztetni egy 3-4 honapos gyereket...
Vendég

Sziasztok!

Olvasgatok folyamatosan, de elég nyomi vagyok, nincs nagyon kedvem írni :oops: .

Norkili!

Én nem állítom, hogy Lisa el lenne kényeztetve, csak általánosságban mondom, hogy ilyenkorra már nagyon is el lehet őket kapatni. Bár valójában nem is elkényesztetésnek mondanám ezt, csak rossz(?) szokásoknak. Ha egy baba azt szokja meg, hogy mindig riszálják a popsiját, kézben alszik el, vagy cumzik, joggal követeli az elalváshoz ezek a dolgokat. Még mi felnőttek is rosszul viseljük, ha idegen helyen kell aludni!
Szerintem vesd be te is a Ronmay-féle alvóiskolát :lol: . Én is ma fogom kezdeni, mert rájöttem, hogy a babóka nem éhes, hanem a pukik keltik fel állandóan, és csak vissza kell altatni :? . Vettünk ma Infacolt, az annak idején nagyon bejött nála :wink: .
Amúgy enyémfiam is függő :oops: :lol: . A cumiról ugye már leszokott, és a pelus sem kellett neki mostanában. Itthon 2-3 perc alatt példaértékűen bevágja a szunyát, idegen helyen viszont nehez aludt el,vagy csak kézben, amit nem értettem, de mivel mindig volt valaki aki szívesen elringatta, nem foglalkoztam vele. De ma megvilágosodtam: a gyerek szőri-függő :lol: . Tegnap kimostam a bárányszőrét,és elsőre azt hittem csak épp nehezen alszik el. De nem, a szőri nélkül nem alszik és kész :lol: . De nem bánom, ettől nem lesz semmi baja, csak be kell szereznem belőle egy létező legkisebbet, hogy vendégségben is el tudjon könnyedén aludni, ne kelljen vinnem ezt a bazinagy szőrit....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!

Szőrifüggő! :lol: Erről a szőranya jutott eszembe. :lol: A Mérei-Binét féle Gyermeklélektanban van benne, mindegy hosszú, aki ismeri tudja, kísérleteket végeztek, és azok a majmok, akiknek nem volt anyjuk, de volt egy un. szőranyájuk amibe kapaszkodhattak, egészségesebb lelkű felnőtt majmok lettek. Nem volt gondjuk a párzással stb.

Katy!

Én is teljesen meg vagyok zavarodva az oltás miatt. :roll: Apósomék beadatják, már van időpontjuk, párom is, akkor ezek szerint nekem is lehet attól még, hogy szoptatok... Hajlok rá, de még tényleg nem tudom...

Jó, hogy írod a hozzátáplálást, mi is december elején fogjuk elkezdeni almalével. Akkor lesz 5 hónapos. Kivárnám én a 6 hónapot, nade nem dúskálok már a tejben...vagy Noénak kéne több, de hiába fejek, hiába eszik gyakran úgy látom mégsem elég neki. Már tegnap este is fagyitejet kapott. Ma is azt fog, mert amit lefejtem, azt már oda kellett adni napközben neki, egyik etetésnél nem volt elég a tejem. Még mindig hasmenése van, védőnő mondta, hogy a foga miatt, és szerintem hamar átmegy rajta tej. Kár belé. :lol: Írtad, hogy még nem lehet a foga....márpedig én is úgy vettem észre, hogy az. Biztos nem fog még neki most kijönni, de már tuti néha fáj az ínye, zavarja. Bekapja az ujjam is, és nagyon erősen harapja.

Kép
Kép
tabati

Katy!

Még ha van is életveszélyben lévő kismama....
1. Bemondták, hogy a kismamáknak 100* nagyobb az esélye a súlyos fertőzésre, mégsem hallottunk még hasonlót, szóval nem sok esélyt látok, hogy pont mi kapjuk el ezt a változatot.
2. A kismamának mutatták a testét, és amennyit le tudtam szűrni, nem túl jó körülmények közül jött. Ez enged következtetni arra is, hogy vlsz. van ott baj a higiéniával, és a vitaminbevitellel is... :roll:
3. Most mutatják, hogy egy komplett iskola negyede lett beteg, ötvenvalahány kisgyerek. A szülők azt mondják 1-2 nap lázzal, és nem vészes köhögéssel járt.
4. Én ma úgy mérlegeltem magamban, hogy mi lehet a szövődménye a betegségnek, vagy az oltásnak... Arra jutottam, hogy az oltástól akárhogy nézzük vagy lesz baja/bajunk, vagy nem, mert hosszútávon nincs tesztelve, szóval maradjunk egyelőre 50%-ban, mert nem bízom benne. :twisted: Ellenben ha mi elkapjuk a H1N1-et, közel sem biztos, hogy Botond is elkapja, hiszen neki elég erős immunitása van még. (most is csak én vagyok/voltam beteg a családban) De ha el is kapja, jó körülmények között élünk, orvos nagymamával, biztos hogy időben felismerjük a bajt, így nem vlsz. hogy odáig jussunk, hogy súlyos betegsége legyen a pindurkának. Ha mégis, kicsi az esélye, hogy emiatt a későbbiekben bármi baja lenne, hiszen én is jópárszor voltam influenzás, még sincs semmi bajom.
Szóval ha ezeket is úgy nézzük, hogy vagy így lesz, vagy nem,akkor az 6,25% arra hogy maradandó károsodása legyen. Elég sajátos számolási tecnika, de nekem elég :lol: .
És lásd, amit Gabi írt a tavalyi influenza-őrületről, a madárinfluenzáról meg ne is beszéljünk.

Amúgy tény és való, hogy ha a terhes kismama fikció, akkor nagyon nagy húzás volt, mert sokaknak ez volt az utoló érv a beadatás mellett. Amúgy én ma már egy elég hihető előadást hallottam arról is, hogy a gazdasági válság közepette ugyan mi mással lehetne az elszegényedett lakosságot extra adófizetésre ösztönözni, mint egy vírus elhíresztelésével?! :roll:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Most csak gyorsban....

Bond:huuu de nem szerettem ezt a ket radiot....de azert szomorunak talalom azt,ami tortenik...

Gabi:Sajnalom hogy Nori ekcemas...tenyleg miert adsz akkor neki meg mas taplalekot,ha a tul korai hozzataplalas ekcemat okozott :roll: Ezt en sem ertem.....De hat mindenki maga donti el,hogy turelmes-e,vagy ad neki....
En tutira nem fogok adni!

Lilsgabi:ez nagggyon jo,ezt(is)mar olvastam.....Jobbulast Nektek mar vegre!!!

Katy:Hat azert nem 3 het utan varhato az influenza oltas mellekhatasa.....bar tenyleg ne legyen semmi baj,azt kivanom!
En semmifele ilyesmit nem adatok be sem magamnak,sem a gyerekemnek,ki tudja mit okoz majd a kesobbiekben.....sokak meg betegebbek lettek a sima influenza oltas utan :roll: :roll:

Tabati:Mit jelent az hogy Noenak hasmenese van?Nem ertem teljesen,mert Hanginak sem volt meg szilard a szeklete,miutan csak tejet eszik/iszik....Ez normalis ebben a korban,hogy mustarszeru a szeklet....

Norkili:szoval megint szar ejszakatok volt....nekunk is :? es mar megint ebren van...en kiugrok a bugyimbol most mar....

Dodi:Megprobaltam mindent en is az altatasban mar....kb.1,5 hete ebred ujra sokszor ejszaka,de valtozo,van hogy csak a szokasos 4-kor,es 8 kor ebred,van hogy 3x-4x is...hiaba minden technika,nincsen elkenyeszteve az en gyerekem,max.nincs sirva hagyva,de nem ringatjuk,talan az elejen volt parszor.....szoval nem tudom visszaaltatni,kiprobaltam,csak eves utan alszik visza!!! :roll: :roll: :roll:

Ronmay:nem feltetlenul a hozaataplalas miatt alszanak egesz ejszaka...most nalunk szerintem fejlodesi ugras is van,meg az oraatallitas is 1,5 hete volt,szoval en nem eskudnek arra hogy adjunk mast is neki,hatha...en azert kivarnam azt az idot,mikor majd tenylegesen adhatok neki mast is...en a sajat oromomre nem adnek,tudok varni,ott az egesz elet,hogy egyen barmit majd.....Mert aztan neadj isten,balul sul el,es szegenykem ekcemas lesz mint en,vagy egyeb allergias tuneteket mutat majd,na aztan cseszhetem,lehet tobbet nem is ehet majd rendesen...ovatosan kell azert ezekkel banni....

Kép
Kép
ancsurti

Dodi!
Én nem is magamat féltem, hanem a gyereket. Mert folyton megy a csókolgatás, és mi van, ha már lappang bennem, de nem védekezek? Akkor ő is elkaphatja.
Mindegy, most 2 hétig úgyis várnom kéne, a szezonálisat meg mindenképpen beadattam volna magamnak. Majd a két hét alatt még mérlegelek.
Apát meg muszáj volt beoltatni, ő jön-megy, kezet fog ezzel-azzal, nincs bezárva, mint mi. Én így vagyok nyugodt.

Jézus!!! Most nézem, hogy milyen hülyén néz ki a Balázs (műsorvezető az RTL Klubon)! Rózsaszín lilával kombinálva! Meg a csíkos a kárókockással. :shock: :shock: :shock: Én ki vagyok ettől, hogy a pasik ennyire elnőiesednek! Miért nem jók a klasszikus színek????

Kép
katy76

Dodi:1000%-ban egyetertek!!!

Na megyek fozok gyorsan,mert visszaalaudt kisgezenguzom :wink:

Kép
Kép
ancsurti

Én sem vagyok mellette, de ha most terhes lennék, akkor erősen tipródnék, azt hiszem. :roll:

Kép
Kép
200907?

Félreértettétek, pont azt írtam hogy nem volt összefüggésben, hisz nem egy időben jött elő, de azért elhagytam hogy lássam elmúlik e, de nem, a túl korai hozzátáplálás azét 4 ,5 hónaposan annyira nem korai . 4 hónaposan adtam egy pár napot aztán abba is hagytam és akkor is csak pár kanállal kapott, most se eszik akkora mennyiséget mert először szopik, és utána kap kb olyan 10 kiskanálnyit és csak egyszer. És ezt is csak pár napja. De hangsúlyozom nem a kajától van, mert már előtte is volt.

Kép

gabi1

Help!!!

Tudja valaki, hogy a Westendben (vagy bárhol a belvárosban) lehet szoptatni? Van olyan helyiség, mint mondjuk az Ikeában volt? az is jó, ha mondjuk tudtok olyan helyet ahol a védőnői szolgálat van, egészséges rendelés vagy valami ilyesmi, mert akkor oda bemegyek és ott megszoptatom NOét. Muszáj magammal vinnem, mert nem tudok annyit lefejni, hogy elég legyen 2 szopira, a fagyasztott tejem meg egyre csak fogy... :roll: Előre is köszi!

Kép
Kép
tabati

és adnám én a tápszert csak hogy nem eszi meg, a fogyást meg muszáj valamivel megállítani

Kép

gabi1

Most hogy agyalok ezen az ekcémán lehet hogy ez a biobaby tusfürdő okozta, mert ugye a koszmó miatt váltottunk arra és utána kezdett kijönni rajta de először csak a lábán volt ami el is múlt, és aztán egyszer csak elkezdett szaporodni amire a gyerekdokink adott kenőcsöt már 3 hete gyógynövényest még írtam is nektek de nem használt, és azóta tegnap voltunk a dokinál, és akkor mondta hogy akkor irány a bőrgyógyász. És hagyjuk el a tusfürdőt helyette újra használjuk a gyógyszertárit, most tegnap meg ma már azt használjuk, lehet hogy ez is elég lesz

Azért annyira felelőtlen nem vagyok hogy ha tudom hogy a kajától van akkor adom neki tovább, és ha a tápszert meginná akkor adnék neki kaját, de azért Dodi anyukád véleményére kíváncsi lennék hogy ő mit mond, hogy ilyenkor mit lehetne csinálni.

Kép

gabi1

Lányok! Őszintén szólva nem értem, hogy miért kezditek már most a kóstoltatást, ha van elég tej. :roll: :roll: :?: Miről maradtam le? :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Bond pont azt írtam hogy Nóra fogyott de a tápszert nem fogadja el, ezért gondoltam hátha így majd hízik. Különben nem kezdtem volna el. Próbálgatom szopi után a tápszert de kiköpi, viszont a súlya esett vissza.

Kép

gabi1

Mútkor boo feltett egy levelet, hogy mennyi mesterséges és egészségtelen dolgot eszünk. Többek között az eperről is szó volt benne. Na, én ezért szeretem a meggyes Activiát. Abban aztán nem kamu a jóó nagy meggy darab. :D :D :D

agi125r! :)

Még neked akartam írni múltkor, hogy nekem sincs bajom a vízzel. :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

De tökre elbeszélünk egymás mellett, szerintem nem is olvastátok el amit írtam :( :( :( :(

Kép

gabi1

gabi1! :)

Ezt értem. De ha nem ez a szitu? :roll:

Kép
Kép
200907?

Ha nem fogyott volna? Akkor nem adnám neki, nem beteg, nem volt hasmenése tehát attól nem fogyhatott, viszont szopni csak 80-90-et szopik két ciciből, és 3 óránként, sírás is azóta van több amióta a fogyás, és az éjszakai kelés is is azóta van, tehát olyan 2 hete.

Az ekcéma volt a másik gondom, de nem volt a kettő összefüggésben

Kép

gabi1

Ha a tápszert elfogadná akkor nem is lenne kérdés. Többi gyerkőcömmel ilyen gondom nem volt, mert volt tejem, és azt kapták, a tápszert is elfogadták mikor már nem volt tejem. És fogyás sem volt náluk. Ezért ismeretlen ez most számomra hiába 4. gyerek.

Kép

gabi1

Gabi;ugy latom felreertettel,es mi is teged.Nem baszogatasbol irtam amit irtam,bocsanat ha ugy jott le :roll:

Eddig azt irtad,azert hagytad abba a hozzataplalast,mert ekcemas lett....na ez elgondolkodtatott,es az is erosen,hogy tenyleg mi szukseg annyira koran mast is adni a gyerekeknek...igen is korai a 4,5 honap,de ez az en velemenyem(de talan nem csak...)

Amugy a gyumolcsoktol tenyleg nem hiznak igazan,az mar mas teszta ha nem fogadja ekl a tapszert,de akkor sem lesztek elorebb gyumolcsel...akkor mar inkabb krumpli,sutotok,stb....

Megegyszer bocs ha ez sziven talalt,nem annak szantam...

Kép
Kép
ancsurti

Rosszul fogalmaztam, csak gondoltam hogy a kaja miatt is jött ki jobban rajta, de miután abbahagytam és eltelt két hét és még mindig jöttek ki rajta, ezért mondtam hogy tutira nem az a hibás, főleg hogy előtte is volt. Egész más lenne ha a tápszer bejönne enki, pedig ez a második féle, a bebat és a humanat ha-t próbáltuk egyik se nagyon kell neki, kiköpi

Kép

gabi1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: