A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!
Nekem most/igaz már tegnap is/fáj a végbelem.Ha állok akkor is,haülök akkor is.Mi lehet ez?Aranyér?Vagy komolyabb?Volt már ilyen valakinek?Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

DiaKép

Köszöntelek az aranyeresek nem csekély táborában!Kép (fújj de gonosz vagyok) Természetesen ezt a csodát én sem hagyhattam ki. De volt az összes barátnőmnek is. Elöszőr én is furcsát éreztem, aztán kiderült, hogy aranyér. Soha életemben nem volt. Reparon kenőccsel kenegetem de annyit ér mint halottnak a csók, mert azt nem tudom megszüntetni, hogy a törpödör ne nyomja.
Állítólag szülés után elmúlik.

MaricaKép
Nálunk januárban volt utoljára szex....... No comment. Kép
Szerintem ha most kezdenél az üzletekben bundazsákot keresni, akkor lehet, hogy egy kicsit furcsán néznének rád.Kép
Szerintem is hagyd abba a munkát, nem kell sztahanovistának lenni!Kép Meg ahogy hallom a munkakedvem az eléggé a béka fencája alatt van, úgyhogy nagy hasznodat nem veszik.

KucusKép
Neked is előre gratulálok az esküvőhözKép Minden kismama házasodik???
Nekünk ma van az ötödik évfordulónk. Persze apjuk sehol sincs, majd éjszaka haza esik.

Puszi, Gigi

Írjatok mert kihal a topik!!!!

KépKép
gigi28

MaricaKép

Elírtam: nem munkakedvem hanem munkakedvedKép
Bár nekem sincs munkakedvem, de én nem is dolgozom.

Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!Kép
Ez tényleg aranyér?De ha wc-zek akkor nem fáj.Majdnem elmentem a dokimhoz,hogy mi ez.KépMi volt a védőnőnél?Írj sokat,sokat,sokat!Kép
Kata te mikor írsz?Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok,

olvasgatlak Titeket, és "örömmel" konstatáltam, hogy másokat sem kerül el az esküvői idegbaj. Párommal terveztük az esküvőt (és azok voltak a szép napok), de csak jövőre. Közbe jött a baba. No sebaj. Terv marad változatlan, elintézzük a szükséges papírokat, apa nevére veszi a gyerkőcöt és jövőre meg megtartjuk az esküvőt. JA! GONDOLTUK MI! De közbeszólt a sors, anyu képében. Mármint az én anyum képében. Szóval, engedtünk a (kevésbé sem elhanyagolható) nyomásnak, és okt. 9-re kitűztük a nagy napot. De, hogy addig én hogy fogom kibírni megbolondulás nélkül, azt még nem tudom!!!! Hát eddig ez úgy néz ki, hogy bár ez a mi agy napunk lesz, beleszólásunk elég kevés. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy bizonyos dolgokat hagytam, hogy ő intézzen. Na és most beindúlt. És hát bevallom, elég sok a nézeteltérés, és a feszültség, amire most igazán nincs szükségem.
Még szerencsére itt a párom, aki teljesen mellettem áll, és támogat.
Szóval nesze neked boldog, izgatott előkészület!
Flo
flo

Jaj!Barátnőm,elfelejtettem.Gratulálok az évfordulótokhoz.KépLesz egy kis buli kettesben?Egy kis romantika.KépMi lesz az ajándék?Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

DiaKép

Köszi a gratulácót! Nem lesz semmi romantika mert ma Lengyelországban van (valamikor éjjel jön) holnap meg Ausztriába megy. Ennek az embernek be van sózva a valaga. Nagyon nem ajándékozzuk meg egymást. Például már a névnapot sem tartjuk (max. virág) mert nem tudunk egymásnak értelmes dolgot venni. Különösebb hobbink nincs, sem szenvedélyünk. Azért virágot meg valami apróságot biztosan kapok. Ő meg kapja a babucit!Kép
Az aranyér már nekem sem fáj még akkor sem amikor wc-n vagyok. Nem akarok itt gusztustalankodni, úgyhogy finoman próbálom körül írni. Szóval az aranyér lényege, hogy a végbélben visszértágulat van ami kikandikál. Szóval tapogasd ki, hogy mi a helyzet.Kép Remélem érted!!Kép
A védőnőnél nem volt semmi.Mondta, hogy már volt nálunk többször, de soha nem voltam. Persze mert délelött az anyuéknál vagyok. Mondtam neki, hogy majd szept. elején újra benézek. Engem aztán a kutya sem méreget, hogy hány kiló vagyok! Nem is hiányzik.Kép

FloKép
Nekem már négy éve volt az esküvőm, de nálunk senki sem szólt bele semmibe. Szerencsére nem is volt igényük rá. Na nekem meg pláne!Kép Én úgy vagyok vele, hogy ez a nap az ifjú párról kell,hogy szóljon és ne a kedves családról.
Mikorra vagy kiírva? Bírni fogod még a nagy nyüzsit?

GyöreszKép
Látom a gondolkodásunk nagyon egyforma! Én is mindig azzal bíztatom magam, hogy már ha meg is születne jó esélye lenne az egészséges életre. Érdekes, hogy tegnap egy csomót keményedtem ma meg hála istennek semmit.

Puszi nektek, Gigi 28+5

KépKép
gigi28

Sziasztok lányok!

Csak egy pár sorra ugrottam be,mert még nem igazán tudok ülni a gép előtt.Mindenkinek köszönöm a jókivánságokat,nagyon aranyosak vagytok.

Gigi!

Sok boldogságot az évfordulótokra.

Marica!

Ne dolgozz tovább,jól fog esni otthon egy kis pihenés.

Györesz!

Neked is minden jót,ezt a 10-hetet meg majdcsak átvészeled valahogy.Persze tapasztalatból tudom,hogy a vége a leg nehezebb.Azért én szorítok.

Dia!

A védőnő szerint az akupunktúra is kilőve,egyenlőre szigorú pihenés.

Kata!

Remélem te is jól vagy,sokat gondolok rád,hogy milyen közel van már az esküvő.Szorítok,hogy minden simán menjen.

Mindenkit puszilok,ha tudok jövök.Üdv,Saxi.
saxi

Sziasztok!

Csak nagyon gyorsan tudok írni,mert a gyerkőc még a fejemen ugrál,és nagyon elfáradtam ma.
UH-n minden rendben,holnap leírom a mérteket,tök jó képet kaptam a pofijáról:Kép
Megvettük a másik autót,a fiúkat azóta le sem lehet "lőni",nagy a boldogság.Kép
Holnap az utolsó egyeztetésre megyünk az anyakönyvvezetőhöz,most már tényleg indul a zabszem-program!
Ja,jegyesoktatáson is voltunk.
Próbálok holnap normálisan írni,jó?
Azért gondolok ám Rátok!KépKépKép

Mindenkinek nagyon-nagyon sok puszit küldök!!!

Kata
25+4
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok,

Marica,
ha csak a kulso mehszaj nyilik, azzal meg nincs gond. A dokim szerint valamilyen harangforma alakban kezd kinyilni a mehszaj, ha a belso zarva marad, akkor minden rendben. CSak igyekezz kicsit tobbet pihizni es vizszintesben lenni. Kép

Györesz,
de jo, hogy jol alakulnak a dolgaid a paroddal (a harmadik meg a "busban"). Kép HA jol emlekszem, Te kerdezted, hol szultem. NEm a Kutvolgyiben, hanem a Margitban. Az apasagi nyilatkozatrol nem sokat tudok, viszont az biztos, hogy hazassagi kivonatnal 30 napnal nem regebbi kellett (bar egyes hirek szerint nehany korhazban nem vettek ezt olyan szigoruan).

Flo,
tudom, nem vigasztal, de en meg olyan eskuvoi elokeszuletrol nem hallottam, ahol az ifju par ne kapott volna ossze a szulokkel es ne akartak volna minimum 3x kettesben elmenni megeskudni...Kép Sajnos, terhesen meg erzekenyebb az ember. Kép Azt irod, a parod mindenben melletted all. Nem lehetne leulni a szulokkel, es jol vegigbeszelni hogy Ti mit akartok es mit nem? Tudom, eleg nehez, en pl. az anyosommal vesztem ossze nagyon komolyan az eskuvo elott az aprosutik mennyisegen...aztan titokban rendeltem meg 15 kg-t. Kép

Kata,
neked is drukk az eskuvoi elokeszuletekhez! Kép

Saxi,
neked jobbulast! Kép

En irtora elkezdtem vizesedni. Es eg a nyelocsovem lefekvesnel, gondolom, reflux. Nincs tippetek ezek ellen? Kisfiammal ezek csak az utolso honapban jottek ki, de most meg kicsit soknak tunik a hatralevo 2.5 honapnyi kinlodas. Kép

Koszi,
Gombóc

ui. Orulok, hogy tetszett a listam. Kép Hizik a majam...Kép
gombóc

DiaKép

Gyorsan írok neked! Ma nem tudok jönni mert a kedves férjem elviszi magával a laptopomat. Na ezzel is csak a gond van!Kép De azt igérte, hogy hoz a kedvenc müzlimből.
Na megyek is!!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Gombóc: Vizesedés, gyomorégés Kép. Ismerösek valahonnan! A vizesedésre csak a felpóckolást meg a pihenést tudom, de a reflux ellen van egy tuti tippem: alma! Ezt mindenkinek elmondom Kép, van aki kipróbálja és rájön, hogy tényleg jó, de lehet hogy nem mindenkinél válik be. Nekem eddig bejött! Azért egy-két próbát megér. Ja, és a párnádat emeld meg, minél magasabban legyen a fejed, és lehetöleg a bal oldaladon feküdj! A gyomorszáj állása miatt igy kevésbé tud visszajönni a sav.
Megnyugtattál egy kicsit a méhszájat illetöen. Remélem az én babám is kihúzza még min. 2,5 hónapig! Nagyon sajnálnám, ha 1-2 kilósan kellene kezdenie a kinti életet! De azért próbálok pihengetni, nehogy nagyobb baj legyen!

Kata: gondolom milyen nagy lehet már az izgalom! Mi még nem érzünk ebböl semmit, illetve apuka néha vigyorog rajta egy sort, hogy ö most meg fog nösülni... Neki ez az elsö házassága lesz, én már túl vagyok egy fehérruhás lagzin. Szoritok nagyon, hogy minden a tervek szerint alakuljon!
Uj autó Kép, gratulálok. Tök jó lehet, szerintem engem sem lehetne lelöni! Kép A párom már tervezgeti, hogy majd mi is milyet veszünk késöbb, de próbálom lehüteni, hogy még a mostanit is csak fél éve vettük. Nagyon szeretjük, de majd ha "sokan" leszünk, akkor nagyobb autó kell!

Gigi: TE, a bundazsákot nem az üzletekben akartam most keresni Kép!! Az unokatesóm mondta, hogy az is van a "zsákban". Meg is vettem. Szerintem tök szép, világoskék, elején pici macis himzéssel. Az elsö télen bundazsák lesz, a 2. télen kezeslábas. Lehet variálni a cipzárját, hogy milyen legyen!!
Aztán még vettem 1-2 "apróságot", ugyhogy sikerült 4 ezer Ft-nyi cucott összevállogatnom. (De szerintem a bundazsák miatt már megérte!)

Most akkor hogy van ez a házassági anyakönyvi kivonattal?? Ha most szeptemberben megesküdünk, a baba meg novemberben születik, akkor nem jó nekik az eredeti, hanem vinni 1 hónapon belüli másolatot?? Ez kész kitolás!

Dia: nem akarlak elkeseriteni, de ez szerintem is aranyér! Kép Ha elég sok rostosat eszel, meg iszol rendesen, akkor elviselhetö lesz, csak rendszeresen járjál WC "nagydolgozni"! (Néha nekem is elöjön.)
Azért megpróbálhatod a Reparon, vagy vegyél glicerines végbélkúpot, ami könnyiti a kakilást. (Bocs) Jobbulást!

Marica
27 + 3
marica69

Sziasztok Csajok!
Marica!Kép
Az a poén,hogy nem fáj a kakilás.Csak ha ülök,állok,tegnap már akkor is ha feküdtem.Bele,bele nyilal.De nem érzem,hogy aranyerem lenne.
Gigi!Kép
Boldog vagyok,hogy szóltál a mai napról.KépBiztos kerestelek volna.De azért be kell pótolnod ha lesz géped!KépTegnap megvizsgáltam ott.Nincs ott semmi.Nem lóg semmi.Még apával is megnézettem,de nem látott semmit.KépKépIlyenkor mi van?Nekem befelé nő?KépKépHiányozni fogok?Te nagyon.Na jó nem udvarolok tovább.KépPuszi
Kata!Kép
Végül is milyen autót vetettek?Karavánt?Ha ma mentek az anyakönyvezetőhöz,légyszi kérdezd meg,hogy tényleg kell-e szülés előtt 1 hónappal igazolás az esküvőről.Köszi.Mi ujság veled?Puszi,még majd jövök.Kép
UI:Marica!Neked az unokatesód pénzért adta a ruhákat?Kép
Sziasztok!Puszi a többieknek is.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia: Gondolhatod! Kép Ilyen jó kis rokon, csak akkor keres meg, ha az ö érdeke ugy diktálja. Nem is rajongok érte igazán! A ruhákat is átválogattam, csak a legszebbeket tartottam meg! A többit adja el annak, akinek tudja. Igaz, a legtöbb cuccot csak 150-250 körül adta. Nem is érdekel igazán, nehogy késöbb meg felhánytorgassa, hogy ö mennyi mindent ajándékozott nekem!
Akkor lehet, hogy mégsem vagy aranyérmes?? Kép Ez a jobbik eset. Lehet, hogy a baba nyom valami ideget, ami pont oda sugárzik ki.
Most megint hova akarsz eltünni, hogy hiányozni fogsz???

Marica
marica69

Szia Marica!
A drága rokon később majd ne,hogy azt mondja,másnak,hogy milyen nagylelkű volt.Ha ilyet hallasz húzz be neki egyett.KépKépNálunk úgy van a rokonságban,hogy körbe megy a ruha mindenki vigyázz a máséra és ha már kinőtte a gyerkőc akkor vissza adja az "eredeti"tulajnak.KépPersze amelyik rucival "baleset"történik azt megtarthatod.
Remélem tényleg csak egy ideget nyom picur!Én már azt is bemeséltem magamnak,hogy nem-e kinyilt a méhszájam.Azt lehet érezni?Nem megyek sehová csak azért kérdeztem Gigitől,hogy fogok-e hiányozni mert ő nem lesz ma.KépKépÉn itt vagyok csak sajnos nem sokan írtok mostanában.Az őszi topik olyan pörgős.Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia,

Az aranyér nem kötelezően egy vérző és látható dolog. Nem akarlak felzaklatni vele, de lehet belső aranyér is, ami nyilalgathat, mert ugye az aranyér valójában egy viszér, csak nem a lábadonKép Szóval ha aggódsz miatta, érdemes megnézetni most, mert sok kismamánál előjön, de ha menet közben lehet kezelni, akkor talán nem jön elő az a probléma, hogy szülésnél, a nyomásoknál külső aranyér legyen belőle. Nagyon jó kúpok és kenőcsök vannak, csak figyelni kell rá, hogy doki irja fel, mert van néhány, ami terhesség alatt nem használható. Nálam első lurkó után pl. a Sperti kenőcs vált be.

Üdv,
Mica
mica

Mica!Kép
Köszi az infót.Én már azt se bánom ha aranyerem van csak a picurnak ne legyen semmi baja.KépA nyilaló érzésen kívül nincs semmi gond,azt meg ki lehet birni.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia!

Na igen, én is így voltam annó, viszont utólag meg nem győztem helyrehozni/hovatni azt, amit lehet, hogy megelőzhettem volna (bár ha valaki hajlamos az ilyesmire, az kenhet, kúpozhat, akkor se jut semmire..) Jobb vigyázni vele, és tényleg már az elején megfogni a dolgot, hogy ne legyen rosszabb. Szülés után az első zuhanyozásnál majd' szívbajt kaptam, amikor odalent odanyúltam, hogy "Úristen, miez?", aztán a doki mondta el, hogy a nyomástól az aranyér előjött, vissza fog húzodni, de kenegessem majd ha a gátseb begyógyult.
De tényleg hátha nem ez a bajKép Ha viszont a hüvelyből érzel nyilallást, az is lehet visszér, mert sajnos ott is előjöhetKép Az viszont gond lehet szülésnél, de ezt a dokik észreveszik belső vizsgálatnál, vagy ha kéred, akkor megnézik.

Mica
mica

Sziasztok!
Gigi,
már benne leszek az ötödik hónapban. Most teljesen jól vagyok és remélem, hogy ez októberre sem változik.
Gombóc,
sajnos az "üljünkleésbeszéljükmeg" című műsor nálunk már nem működik. Általában nem hagyom, hogy beleszóljanak a dolgaimba, de ez az esküvő ügy olyan erős szülői érzelmeket ébresztett fel bennük, hogy úgy viselkednek, mintha tizenéves csitri lennék, aki nem tud (véleményük szerint) döntéseket -jó döntéseket- hozni. És őszintén, ki szereti azt, ha semmibe veszik a véleményét? Szóval már csak azt várom, hogy minél hamarabb túl legyünk rajtaKép

Más.
Csajok, mi a véleményetek arról az álláspontról, hogy a bébi a szülői ágyban alszik? Mostanában elég sokat gondolkodom ezen és (szerencsére) apa is elég rugalmas a kérdésben. Kicsit tartok ugyan a későbbi leszoktatásról, de elég sok előnyös oldaláról olvastam.
Szóval mit gondoltok?
Flo
flo

Flo,

Nálunk is az volt/van, hogy oké, ha igényli, akkor aludjon ott köztünk, de alapból úgy kezdtük, hogy külön ágy, és aztán pár hónaposan már külön szoba (nekünk olyan a két szoba, hogy egybenyitható egy 2 szárnyú ajtóval, tehát majdnem egy légtér, de mégis külön hely). Amikor már tudott járni, akkor volt olyan, hogy átjött, és akkor maradhatott nyugodtan köztünk. Lassan fél éve átrendeztük a lakást, mert rájöttünk, hogy felesleges még most 2 szobát lefoglalni hálószobának, és mindenki egy nappaliban van szinte egész nap, így újra egy szobába költöztünk. Ettől nem lett sűrűbb az átjárás a mi ágyunkba. Sőt, amióta új ágyat kapott, nem is jött át, mert nagyon szeretiKép
Szóval legyen kezdetben 1 szobában az anyával, de szerintem ne 1 ágyban. Azért is, mert ha egymás mellett vannak szorosan, sok ugyan a jó dolog, de a babóca is, és az anya is figyel a másikra folyamatosan, és így egyik se pihen igazán mélyen.

Mica
mica

Mica,
igen én is arra gondoltam, hogy így igazán mégsem lehet pihenni, de pont most olvastam róla (www.lll.hu), hogy nem hogy nyugtalanabb, de pont hogy nyugodtabb és pihentetődd az alvás. Gondolom ez azért embere válogatja. Kinek így, kinek úgy. Egyébként az általad említett esetről is ír a cikk, mégpedig azt, hogy a gyerek "jelezni" fogja, hogy mikor lesz neki elég a közös szunya.
Mindenkinek tudom ajánlani a fennt említett oldalt, mert a szoptatásról is nagyon sokat ír, és szemléltető képek is vannak.
Flo
flo

Flo,
én abból gondoltam, hogy nem teljesen igaz az, hogy nyugodtabb a lurkó, mert írják azt is sok helyen, hogy a baba légzése az anya közelségére megváltozik. Amúgy ezt tényleg nem lehet általánosan leírni, hogy most mi a jó, vagy rossz, hanem az a lényeg, hogy az anya hogy érzi a dolgot jónak..

Mica
mica

Sziasztok!

Gigi!
Gratulálok az évfordulóhoz!
Tegnap én is elég sokat keményedtem, kb 20x, de ma még egész jól állok, bár mostanába mindig akkor indul be amikor nyugovóra térek!

Gombóc!
Igen, én kérdeztem, hogy hol szültél, mert kevertelek egy másik lánnyal aki a Kútvölgyibe szült. Azért köszi az infót, eddig úgy hallottam, hogy az apasági nyiltakozatból is egy hónapnál nem régebbit kérnek!
Néha nekem is nagyon ég a gyomrom, néha még hányok is tőle. Ilyenkor bekapok 1-2 Rennie-t és az használ, ezt a védőnőm ajánlotta, kismamák is szedhetik! Nekem csak ez segít, de ezis csak ideig-óráig, de így legalább el tudok aludni!

Dia!
Lehet, hogy az tényleg aranyér lesz! Nem feltétlen lehet kitapíntani, de fájni azt tud! Biztos, hogy nem a méhszájad nyilt ki, azt nem lehet érezni!!!!

Marica!
Meddig akarsz még dolgozni????

Puszi mindenkinek
Györesz 28+6

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!Kép
Most voltam az Europarkban vásárolni.Picurnak vettem 2db badyt 68-as,74-es 550ft/db.Az intersparban most nagyon klasszak vannak.A DM-ben pedig vettem egy cumisüveget amivel picur majd nem tud levegőt nyelni.Itt 1200ft volt a Mega Toysban pedig 2500ft.Útközben egy párszor rendesen bekeményedtem.KépA front miatt?Puszi mindenkinek.Kép
Györesz!
Köszi az infót.ari vagy.KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Lányok!

Kinek van 30. heti becsült babasúly-tapasztalata? Kicsit rámijesztett a dokim, mert a baba a súlya alapján egy héttel fiatalabb és legközelebb is meg akarja mérni, de csak 4 hét múlva, mert szabin lesz. Miután minden értékem normális és az irodalom alapján ebben a korban az 1440 gram egy teljesen normális dolog, igyekszem nem foglalkozni a dologgal, de azért jobb félni, mint megijedni. A lánykám annak idején ugyanilyen idösen 1580 gramos volt, tehát egy héttel fejlettebb a koránál. Nem egészen értem, hogy ez a 100 gram ide vagy oda miért ilyen izgalmas. A grafikonon a kisebb és a normális alsó szintjét mutató határvonalon van. Viszont szerencsésen befordult, így most már ö is a kilövési pozícióban van. Ez legalább jó hír.

Puszi és elöre is köszi a segítségért!

Barbi

Barbi
maass

Sziasztok Lányok!

Költözés előtt állunk, is megállapítottam, hogy a felgyűlt babacuccokból (részben német barátnőmé) ötösikreket is vidáman öltöztethetnék. Nem is beszélve a fellelhető 4 db babahordozóról stb. Tartanék egy kis házi börzét, ha érdekel vkit. Ízelítőt itt találtok: http://www.gportal.hu/portal/sofka/

Emailben kereshettek: sofka @freemail.,hu, szívesen elküldöm a címet.

Mindettől függetlenül nem fogok ám kereskedésbe. Kép Csak nem akarok ennyi kacattal cuccolni.

sofka
sofka

Sofka,
hova koltoztok? Es mikor? Nem is irtad a masik topicban... Kép
Mennyire surgosen akarsz eladni mindent?

Koszi a segitseget gyomoreges es vizesedes ugyeben. Ma mar ittam tejet, ettem almat, citromot, de egyenlore nem erzek javulast. Kép
Azert remenykedem meg...KépKépKép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Kata!
Tegnap azt írtad,hogy ma gyakrabban jössz.Erre ma egy levelet se írtál.KépKépUgye nincs baj?Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Gombóc, csak néhány km-rel arrébb. Négy + két gyerekkel kinőjük a házat. És minél hamarabb szabadulnék a kacatgyűjteménytől... Annál kevesebbet kell becsomagolni, kicsomagolni stb.

Egyébként mi mindig vagy építkezünk, vagy költözünk ha jön az új gyerek. Remélem lassan sikerül megállapodnunk.

Barbi, ezek a becsült adatok igazából a baba hosszáról adnak felvilágosítást. Statisztika, statisztika. Kedvencem az átlaggyerek, aki hathónaposan fordul meg, 40 hétre születik, 3500 gramm és kitudjahánycenti. Én nem aggódnék, míg mocorog rendesen.

Mikor szokták csinálni a terheléses cukorvizsgálatot?
sofka

Barbi, a "Terhesség hétről hétre" című könyv szerint a 31. héten kb. 1,4 kg a baba.

Az alábbi weblap szerint 30 hetesen kb. 1400 gramm. http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/adatok.htm

Szerintem az 1440 gramm tökéletes.

Sofka, általában a 26-28. hét környékén.

Liv

Kép

Kép
liv

Szia Barbi!
Szerintem teljesen tökéletes a súllya a picurnak. Én is aggódtam a 25. héten, mert 717g volt, míg másnak 800-850g, akkor azt hittem pici babánk lesz, aztán rá 3 hétre már 1200g lett. Szerintem ez úgy lehet, hogy néha megindul a baba súlygyarapodása, azátn egy kicsit leáll, aztán megint beindul. Meg ezek a gépek csak egy körülbelüli értéket számítanak ki, és ahány gép annyi érték! De ezzel tényleg ne foglalkozz, mert teljesen jó a súllya!!!! Most jut eszembe, hogy a barátnőmnek is pont ennyi volt a 30. héten, és neki azt mondták, hogy nagyobb a koránál, de nem is a súlyt nézték, hanem a mért értékeket!

Puszi
Györesz 28+6

Kép
Kép
györesz

DiaKép

Na itt vagyok! Tényleg hiányoztál! Úgy dumáltam volna veletek. Na ez az internet függőség??Kép Amikor meg lesz törpike úgysem tudok majd ennyit cseverészni. Egyik nap épp arra gondoltam, hogy amikor én már babázom akkor még neked hátra van másfél hónap!
Megnézte a férjed a lehetséges aranyeret????KépKépKép Hát megmondom őszintén, hogy én szeretem a férjem, de azért azt nem szeretném, hogy ilyen behatóan megismerje minden részemet!Kép A kórházban még a beöntést is valószínű kihagyom, mert annyira feszéjezne ha ott kotorászna valaki. Kedves kisfiam ma mindenáron az oldalamon akart kibújni. Ha eljön az ideje remélem rájön a kicsike, hogy lefelé kell indúlnia. Szerinted ő érzi azt, hogy kint milyen meleg van?
A 68-as és 74-es ruhákat mikorra gondoltad? Szerintem egy kicsit nagyok lesznek. Én úgy tudom, hogy az elejére 56-os és 62-es cuccokat kell beszerezni. A 74-esben majd keresgélheted a gyerköcöt! KépKép

MaricaKép
Hát nem semmi az unokatestvéred!Kép Megmondom őszintén, hogy ilyet még nem is hallottam, hogy családon belül valaki pénzt kérjen. Szégyellheti magát! Épp most írt a barátnőm egy emilt, hogy van neki egy téli overálja amiben egyszer sem volt benne a kislánya. Majd megkérdezem mennyibe kerül!KépKépKép Úgyhogy overál nálam is kipipálva.

FloKép
Az együtt alvásról nekem is az a véleményem, hogy nem túl pihentető. Nekem eddig még csak a keresztfiammal vannak ilyen élményeim. Amikor még kicsi volt és nálunk volt, velem aludt. Vagyis ő aludt én meg minden mozdulatomra felriadtam, hogy na most nyomtam agyon szegényt. Ráadásúl a férjemmel már én sem bírok együtt aludni (horkól nem egyszerűen) hát még egy csöppség. Úgyhogy nálunk az lesz, hogy én a babával külön szobában fogok alukálni.

Puszi mindenkinek, Gigi 28+6

KépKép
gigi28

Sziasztok! Nagyon jó volt Ausztria, de elég is volt 4 nap, mert teljesen fejreállt a szervezetem a kajától/napirendtől. Csodálom a Diát, hogy bír ennyit nyaralni!!!Kép

Gombóc,
nekem Iminél bejött a darált mandula tejben. Nagyon finom is. Mesivel viszont semmi nem volt jó, a háztartási keksz kicsit segített, de baromira hizlal, ha egész nap eszed!Kép Gyógyszer is van erre, amit terhesen is lehet, pl. Rennie stb. Esetleg este egyet kipróbálhatsz, hogy tudj aludni.

Gigi,
én is így voltam. Aztán szétnyílt a gátsebem, és apuci kente bele a "kátrányt", képzelheted! De hát nem tudtam magamnak megcsinálni. Ehhez képest az aranyér-diagnosztika igazi apai sport!

Dia,
tényleg jó időben elkezdeni a kezelést, mert nagyon be tud durvulni! A nőgyógyászod biztos megnézi és ad tanácsot. Proctologus nem fogja neked kezelni terhesség alatt, mármint túl a kenőcsön meg a kúpon. Én szoptatás alatt csináltattam, és attól sem volt lelkes. Nem lehet pl. a fájdalomcsillapítós kúpot használni műtét után. Úgyhogy inkább fogd meg még most!

Vica
mvica

Szia Gigi!Kép
Ez Dia Függőség.KépNekem is van Gigi függőségem.Én is gondoltam már arra,hogy te előbb lelépsz innen.De napi egy levél "este" szerintem megoldható lesz.Ugye?Nálunk nincs tabu.Én kérek a szüléshez is beöntést,mert félek,hogy lekakilom a csinos dokimat.KépKépMár kaptam és nem vészes.Sőt azt mondják néha kellene is,hogy kitisztítson.KépKépMár sok 56-os badynk van.A 74-es újjatlan cuki,úgy gondoltam,hogy kb:májusra jó lesz napozónak.KépMit csináltál ma?Az én picurom nappal aludt,most pedig hancúrozik.KépRemélem kint fordítva lesz.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

DiaKép

Remélem azért annyi időm csak lesz, hogy olvassalak titeket és osszam az észt!Kép
Az én egyik barátnőm járt ilyen bélmosásra. (van valami rendes neve, azt nem tom) Hát én elég bizarrnak érzem. Állítólag sokaknak mikor megindúl a szülés, hasmenése van. Nekem pl. mensi elött mindig. Hátha most is így lesz!
Olvastad miket írt a Vica? Proctologus meg ilyen elrettentő dolgok.
Vica! Inkább le se írd, hogy ez mit jelent, mert egyből megszülök!!
A mai napom is nagyon igzalmas volt. Mostam...stb stb. Ablakot akartam fent tisztítani, de nem sikerült az összeset. Teljesen kifáradtam. Aztán voltam anyuéknál. Délután meg a Jóbarátok 6. évadját néztem.
Azzal ámít a férejem, hogy jövőhét hétfőn és kedden nem dolgozik, így elmegyünk és megveszünk mindent a törpödörnek. Ruhákat kivéve. Már úgy várom. Törpikém ma jó sokat izget-mozgott. Mostanra kicsit elcsendesült.
Na megyek tusolni, mert már ettől az időtől herótom van és aludni is kéne valamit.
Az egyik élelmiszer áruház ma öt éves és megy a tüzijáték. Az én bátor kutyám a csekély 50 kilójával meg a nyakamba akar mászni félelmében. Még jó, hogy vadász kutya és bírnia kéne a puskaropogást! Na most már tényleg befejezem. Az őszi topicban annyit írnak!! És egy csomóan vannak! Remélem hozzánk is jönnek majd. Nem mintha nem lenne elég a társaságod. (na most én is visszaudvaroltam Kép )

Jó éjt mindenkinek!!

Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!
Na, végre idekerültem! Köszi, hogy felírtatok a táblázatba!Hű, de sokan vagyunk dec. 15-re kiírva!

Most voltam a dokinál 1 hete. Rendben van minden, CSak a lábam szörnyű.Nagyon csúnya, viszeres. Rögtön felírta a Venorutont. Napi 3x1.Sokallom eey kicsit.Nem lesz ebből baj? Van valakinek ilyen problémája? Mit használtok?
Félek, hogy nem bír ki még 4 hónapot. Most vettem egy Aloe Verás krémet, azt próbálom most ki.
Állni nem birok 5 percet sem.

Amúgy jó minden. Kezd a hasam növögetni. Most tartok ott, hogy kezdik észrevenni az emberek, és találgatnak, hogy kismama-e, vagy csak nagy a hasa.Rendesen mocorog a kis bóbita.A nővérkéje már nagyon várja.
2 hét múlva megyek terheléses cukorra,csak azon legyek túl. Na meg a fogászaton.

Még egy kérdés: Szerintetek decemberi újszülöttet bundazsákba kell hazahozni? van értelme olyan cseppet venni?Vagy elég a pólya, vastag pléd?
Dóri nyáropn született, nem vihetem a korházba azt egy újszülöttnek, mert kiröhögnek.

Jaj megyek, mert azt sem tudom, hogy üljek, hogy a lábam is fellegyen póckolva, meg a hasamat sem nyomjam.

Sziasztok!
Dézi 22+2
dezi

Elfelejtetem írni, hogy 1 hete mértem magam, 2,5 kg-t híztam. ez jó 22+2 idősen nem? Örülök is neki.na de 15 hetes koromra fogytam 3 kg-t.Babóca szépen fejlődik.
Sziasztok! Dézi
dezi

Sziasztok!

Fogorvos Kép ! Ne is emlegessétek!
Tegnap egész nap sajgott egy fogam, hiába kaptam be egy aszpirint. Semmit nem ért. Du. elmentem a fogászatra, a doki meg akart röntgenezni. Mondtam, hogy ez biztos jó ötlet? Miért? Mert terhes vagyok! Ja!. Hát ez nem igaz, hogy nem veszik észre rajtam! Pedig már akkora a pocim, hogy csak na!!
Ráadásul nem is éreztem határozottan, hogy melyik fogam fáj, igy még kihúzni sem merte! Kép Hétfön megyek vissza a két évvel ezelötti röntgenemmel, azon kiderül, hogy idegelt-e az a fogam. (Szerintem az, de a kartonomra nincs felvezetve. Kép ) Szóval jól fog kezdödni a következö hetem, tesztreggeli után vérvétel, majd foghúzás!

Gigi: kutyus Kép Bátor kis jószág! Szerintem egyik sem szereti az ilyen zajt, a mi kutyánk is fülét-farkát behuzva bujik töle!
De jó lesz vásárolgatnotok!!! Nekünk már a nagyobb dolgok megvannak (ill. lassan a kisebbek is), ugyhogy nagy bevásárlásra már nem számithatok! De még a "babaszoba" sehol sincs, majd októberben csináljuk a felfordulást! Kép Dorinával egy szobában lesz a kiságy, pelenkázó, ugyhogy lehet majd rendezkedni.
Az még nem is emlitettem, hogy miközben a babaruhákat nézegettük az unokatesóm egy édes kis rugdalódzóra vagy 6 x elmondta, hogy : tudod ezt a Tündiéktöl kaptuk, 6000,- Ft volt! Már azt hittem fejbevágom. Kép Végül csak 200-at kért érte, de akkor meg minek ezzel felvágni! Nem egyszerü a csaj! De szerencsére elég ritkán találkozunk Kép!

Babasúly: nekem még 1x sem mondta a doki, hogy milyen súlyú lehet, csak a mérhetö dolgokkal foglalkozott! igy legalább nem idegesit, hogy most megfelel-e a sulya. Ha az egyéb méretek (fej, combcsont, kéz, stb) megfelelöek, akkor szerintem minden ok. Meg képzeljétek csak el, hogy lehetne egyforma egy 50 kg-os és egy 90 kg-os nö gyereke? Ha az elsöé 2800-al születik, a másodiké meg 3800-al, az ugyanolyan jó az anyához képest, és mind a két baba lehet tökéletesen egészséges! Ez az én véleményem, hogy figyelembe kell venni az anya + apa testalkatát is.

Györesz! Már egyre jobban unom a melót! Mindig elgondolkodom rajta, hogy na, a jövö héttöl kiiratom magam, aztán mégis jövök. De ha augusztusban még dolgozom is, szeptembert már biztos nem viszem végig. Meg van még 2 hét szabim is, okt. 11-ig még azt is ki kell venni. Kép (Akkor kezdödik a szülési szabim) Szóval a legrosszabb Kép (mármint ha végig dolgozom) esetben is szept 24-én leteszem a lantot. De nem érzek magamban annyi ambiciót, hogy addig kibirjam. A jövö hét nagyon alkalmas lenne egy kis táppénzre, mivel 2 kolléganöm is szabin lesz Kép, és ök szoktak (felváltva) helyettesiteni! Ez nagyon tetszene! Ugyan mit találna ki a fönökség??!! Kép

Marica
a kis rosszmájú Kép
marica69

Gigi!
Ma elég szar napom van.KépAz első inszem február.13.-án pénteken volt és nem is sikerült.Ma ismét péntek 13 miért ne a mi kocsinkat kell ellopni.KépKi vagyok idegileg.Miért a "szegények"autója kell?Nem is hiszem,hogy tudunk még valaha venni másikat.KépJön a gyerek autó meg nem lesz.Éjszaka a hasam is nagyon fájt.Pedig szerdán kell a dokihoz menni.Most nem fáj,de ha rákezd még ma felhívom és megyek.Remélem neked jobb napod lesz ma.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

DiaKép

Nagyon sajnállak titeket!! Én egyszer álmodtam azt, hogy ellopták a kocsimat, de reggel olyan szívdobogással ébredtem, hogy csak na. El tudom képzelni,hogy mit éreztél. Van biztosításotok? Az én kocsimon nincs, de legtöbbet itt a kertben áll. Biztosan tudtok valami úton-módon autót venni, ne keseredj el!! Bár ezt könnyű mondani!
Nem lehet, hogy a méhedet tartó szalagok fájtak? Az nekem is szokott. De ha újra rákezd akkor inkább menj el dokihoz, nehogy baj legyen.
Légyszi amennyire tudsz próbálj ne gondolni a kocsira. Aki meg elvitte annak száradjon le a keze!

MaricaKép
Sajnos az ember nem válogathatja meg a rokonait. Annyit tudsz tenni, hogy ritkán találkozol vele. Ja meg még azt, hogyha esetleg szülne egy újabb gyereket akkor borsós áron visszavásároltatnád vele a cuccokat!Kép
Csak két hét van köztünk de ha belegondolok,hogy nekem még szeptember végén dolgoznom kéne........Kép A főnökség meg lehet veled elégedve, hogy ilyen lelkes vagy!
Gondolhatod, hogy már mennyire várom a vásárlást. Majd ha vannak jó cuccok akkor lefotózom és itt fogok vele dicsekedni.
FogorvosKép Mielött terhes lettem voltam a dokinál, szerencsére nem volt rossz fogam. Most meg a negyedik hónapban elmentem, de csak a kiskönyvem dugtam az orra alá. Mondta, hogy próblémám van, menjek. Szerencsére nincs semmi.(most gyorsan lekopogom)

DéziKép
Nagyon jó a súlygyarapodásod. Cseréljünk!Kép

Puszi mindenkinek! Gigi 29

Dia neked külön!KépKépKép

KépKép
gigi28

Gigi!
Szerencsére van biztosításunk de szerintem pénzt nem kapunk.Kép3millió az autó ára.1milliót befizettünk kezdő részletnek és azóta havi 40eft-ot fizettünk 16 hónapig.Ennyi idős volt.Szerinted kapunk valamit vissza?Legalább pár százezer jó lenne.De még egy kezdő részletet gyerek mellett egy fizetésből és egy gyesből lehetetlen összehozni.Jó,hogy neked nincs ilyen gondod.Miért ver engem az isten?Na jó,nem siránkozok többet.Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Szia Mindenki!

Dia! Nagyon sajnálom, ami történt veletek! Ez a legszemetebb dolog, hogy hogy jön valaki ahhoz, hogy ellopja más tulajdonát! Tudom, hogy nem vígasztal, de a tesómank volt egy kocsija amit elvittek a házelől. Észre sem vettük (éjjel történt), csak aztán éjszaka közepén csengetett a rendőrség, hogy ellopták a kocsit, de ne aggódjunk, mert meg is lett, csak épp totálkárra törték! Ráadásul a tesóm pont előtte rakatta rendbe, vizsgáztatta le! Ez nagyon szemét dolog, de mivel sajnos tehetetlen vagy ilyenkor, ezért most próbálj egy picit megnyugodni, mert ha idegeskedsz attól sajnos nem lesz jobb és annak a babád sem örül odabent!!!!

Marica!
Te aztán jól bírod! Még hogy szeptember közepéig még dolgozni! Szerintem ne törődj semmit a főnökséggel, menj azonnal szabira! A nyitott méhszájaddal, még ha meg is nyugtattak akkor is feküdnöd kéne minél többet, nem pedig napi 8 órát ülnöd!!!! Irrgum-burrgum!!!!

Gigi!
Mi is megyünk jövőhéten vásárolni a Mega Toysba, már nagyon várom! Biztos ott hagyunk majd egy kisebb összeget, de anyukám felajánlotta, hogy a nagyobb dolgokat Ő állja! Végül is ami nagyobb az a pelenkázó, bébiőrző és sok kis apróság. Imádok vásárolni a picinek! Szeretném ha már szeptemberbe minden meglenne és minden a helyén lenne!

Puszi
Györesz 29 (Gigi! megint bejebb vagyunk egy héttel! jövőhéten kerek szám következik, aztán meg visszaszámlálás!)

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Nem tudtam mindent visszaolvasni,tegnap is 10 felé értünk haza.Kép

Dia!

Nagyon-nagyon sajnálom ami történt:KépKépKép
Ház elől vitték el?
Az ilyenekre olyat tudnék mondani,de olyat!
Azért drukkolok,még bármi lehet,feltétlenül írjál!
Szerintem a házassági anyakönyvi kivonatból mindenképp 1 hónál nem régebbi kell,de megkérdezem jövő héten,csak este olvastalak.

Úgy látom nem én vagyok az egyetlen esküvői lázban égő.Kép
Tegnep megbeszéltük a részleteket az anyakönyvvezetővel,bevallom Nektek,kicsit összeszorult a torkom...
OK.,nem lesz nagy cécó,de még soha nem mentem férjhez,várom is,meg nem is,remélem nem fogok bőgni,vagy idétlenül vihogni.Kép
Megvettük a hordozót is,abban hozzátok haza a babát a kórházból,vagy mózeskosárban?

Puszilok mindenkit!KépKépKép

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Ez a hordozó kontra mózeskosár dolog engem is érdekel, ezen tipródom már egy ideje. Mindegyik ellen és mellett szólnak érvek. Én sem tudok dönteni.
Liv

Kép

Kép
liv

Sziaszotok!
Nekünk is lesz mind a kettő, mózeskosár is és hordozó is, de én mindenféleképp hordozóba hozzuk haza. Nekem az összes ismerősöm azt használta a legelső pillanattól, ezen nem is gondolkodok!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok,

Dia,
nagyon nagyon sajnalom, hogy igy kiszurtak veletek. Kép NAgyon szoritok, hogy a biztosito fizessen minel tobbet es minel elobb! Kép

Ruszlana,
En nem mernem a babat hordozoban hazahozni a korhazbol. Kép Biztos hordozo fuggo is, a mienkben (CAM) van-volt bebiszukito, de meg 3 honaposan is ossze-vissza bicsaklott benne a gyerek feje. Egy ujszulott meg ugy nyiklik-nyaklik, hogy nekem nem volt szivem abba tenni. Ezert mi mozest hasznaltunk a gyerek 3-4 hos koraig, vettunk hozzavalo autos szettet, igy be lehetett biztonsagosan kotni a hatso ulesre a mozeskosarat.
Viszont utana kolcsonadtuk a baratainknak ezt a szettet, es amikor elloptak 1 eve az autojukat, elvittek a szettet is a tolvajok. Most meg tok ciki a dolog, valahogy meg kene a baratainknak mondani, hogy hamarosan kene a szett, mert maguktol meg nem ajanlottak fel, hogy megveszik nekunk.....szoval, szerintetek hogy lehet ezt tapintatosan kozolni veluk? Az a rossz, hoyg tudom, hogy oket is vacakul erintette az auto ellopasa (bar anyagi kar nem erte oket, mert cegauto volt), de mit csinaljak, ha mi meg nem akarunk ezert ujra kiadni tobb ezer Ft-ot???? Kép

Marica,
rokon. Kép
Tudom, hulyen hangzik, de nekem a sajat hugom (akit imadok es imadjuk egymast es tunderi es minden..) mondta azt, hogy odaadnak minden cuccot amit a Zsombinknal 10 hoval idosebb kisfiuknak vettek, de fizessunk erte 30-40e-ot...ugy ledobbentem, hogy hetekig csak errol tudtunk a ferjemmel beszelni. Aztan kiderult, a sogorom talalta ki az egeszet, mert szerinte nem fair, hoyg az o gyerekuk volt a csaladban az elso es ok semmit sem kaptak kolcson. Vegul csaladilag megallapodtunk veluk, hogy nem kerunk toluk semmit. Ha adnak kolcson kisruhat, azt koszonjuk (fizetes nelkul), de semmi mas nem kell toluk, mindent megveszunk mi magunk is....Kép

Vica,
koszi az otletet, a mandulat probalom es a tejet is. Mintha a tejtol kicsit jobb lenne. Kép

Sofka,
van esteleg listad mit akarsz eladni? Es mennyiert kb.? Szerdan megyek UH-ra, az elozetes hirek szerint Maszatka is kisfiu, de meg remenykedek, hatha megis kislany...Kép HA esetleg kislany lenne, nehany lanyos szinu cucc jol jonne...KépKépKép (Bar mar en is azt erzem, hogy ujabb fiam lesz. Kép)

Flo,
en nem tudok jol aludni a gyerekkel. Tudom, hoyg ez egyenfuggo, es lehet azert is, mert amikor megszuletett ZSombi, a kornyekunkon meghalt egy baba, mert egyutt aludt a szulokkel, es valahogy rakerult a paplan es megfulladt. KépKép A vedononk akkor hatarozottan megtiltotta emiatt, hoyg a babankkal egyutt aludjunk, allitolag az egesz gyerekorvos-vedono csapat a keruletunkben nem tudta tultenni magat a tragedian. Kép Szoval en akkor tudtam csak nyugodtan aludni, ha a gyerek a kisagyaban, bekapcsolt legzesfigyelonel aludt. KépKép

Györesz,
lassan megyek es veszek Rennie-t en is...Kép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Sziasztok!
Györesz: Igenis, igenis! Kép Nemsokára elszakadok a székemtöl!
Gigi: Arról, hogy mennyire becsül meg a fönökség inkább nem is beszélek. Szerintem semmibe nem néznek (mármint a német fönökék), mert nem vagyok egy törtetö karrierista, aki folyton ugy rohangál, hogy "de rengeteg munkám van!" De ez mostmár nem is bosszant, le vannak tojva! Azzal igazán nem leszek több a szemükben, ha a végéig dolgozom, ugyhogy nemsokára tényleg jöhet a táppénz! Kép

Kata, Liv: mi mózeskosaras babakocsit vettünk, autósülést majd csak tavasszal veszünk (mikor már lecseréljük a mozeskosarat az ülökére a babakocsin). Igaz olvastam, hogy biztonságosabb a hordozóban közlekedni a babával, de ugy gondolom, hogy a mózeskosarat is be tudom kötni hátra. Szerintem az egyenes felület jobb a baba gerincének.

Dia: ez nagy kib...s Kép, el tudom képzelni milyen a lelki állapotod! Nagyon sajnálom! Azért reménykedj, hogy kaptok rendesen a biztosítótól, mégha nem is az egészet! Bár a bizt. is szeret kekeckedni, hogy ilyen biztonsági felszerelés, meg olyan riasztó, stb! De hátha...

Marica
marica69

Gombóc: milyen az a szett a mózeskosárhoz? Mire való?
Valami kiegyenlitö, hogy ne lejtsen a háttámla felé a kosár? Vagy most hülyeséget kérdeztem Kép ? Vagy valami keret? Még sosem láttam ilyet!

Marica
marica69

Marica,
nekunk CAM Combi Tris-unk van (babakocsi), ennek a mozeskosarahoz lehet venni ezt a szettet, ill. a Megatoys-ban rendelesre szerzik be. (De szerintem biztosan van mas babakocsik mozeseihez is.)

Egy csomagban van (ugyi, jelenleg csak volt Kép) olyan hungarocell-szeru parnacskak huzatban, amivel ki kellett belelni a mozest belulrol, kozepen felul egy ativelo pant, hogy arrafele se mozdulhasson ki a baba, es volt meg hozza 2 pant csattal, amit a mozeshez es az auto biztonsagi ovehez lehetett hozzacsatolni. Igy teljesen stabilan volt bekotve a mozes a hatso ulesen, es a baba is teljesen korbebastyazva fekudt a mozesban... LEhet, hoyg igy leirva kicsit hulyen hangzik, de az biztos, hogy ha Zsombit betettuk igy a mozesbe, olyan jol erezte magat, hoyg 2 perc alatt elaludt benne. KépKépKép
Az egyetlen hatranya az ara volt...ezert ciki most, hogyan kerjuk vissza a baratainktol, mert azert luxus lenne nekunk ujra megvenni. Kép

Gombóc
gombóc

DiaKép

Mindenképp fogtok kapni a biztosítótl pénzt. A befizetett összeg arányában. Persze a 16 hónapi értékcsökkenést leszámítják. Szerintem abból a pénzből be tudtok majd fizetni egy új kocsira ugyanilyen részlettel. Próbálj arra koncentrálni, hogy azért ez így jobb, mintha nem lett volna rajta biztosítás mert akkor egy fillért sem kapnátok. Remélem hamarosan a pénzetekhez juttok.

GyöreszKép
Én is mindig ilyenkor döbbenek rá, hogy már megint eltelt egy hét!!! Lassan babázunk?????KépKép

GombócKép
Nagyon rendes tesód van!!Kép Az egy dolog, hogy a sógór találta ki... Mondjuk ennél az én nővérem sokkal "jobb"!Kép Mivel első unoka volt a kisfia a szüleink mindent megvettek neki. Kézenfogták és elvitték a Brendonba és azt vették meg amire rámutatott. Volt minden: autóülés, kiságy, babakocsi, szobai hodozó meg etető, járóka meg ami csak létezik. Na ebből már egy darab sincs!! Vagy tönkretették(például a 40 ezer forintos kiságyba és a járokába kiskutyákat raktak!!!) vagy fillérekért eladták a márkás holmikat. De szerintem fel sem merűlt a nővérembe, hogy ezekre a cuccokra vigyázni kéne! Kisruhából annyi maradt amennyit az anyu eltett emlékbe... Úgyhogy mi mindent újjonnan megveszünk. Ennyit a rokonságról!!
Mi hordozóba hozzuk haza a babát amibe szűkitőt rakunk. Az a lényeg, hogy az autóba menetiránnyal háttal kell bekötni.
Furcsállom az ismerősötöket is, mert szerintem magától kellett volna modnia, hogy a ti károtokat megtéritik. (mármint mózeskosár ügyben) Nem tudom, hogy ha maguknak nem jut ez eszükbe akkor,hogyan lehetne finoman mondani. Lehet, hogy nem kéne finomkodni.... Jó megoldást nem tudok. Nekem is volt egy hasonló esetem, de akkor az volt, hogy a régi barátom kocsiját ellopták benne a cd-immel ami kb. 30 ezer forint volt. Azóta sem láttam se a pénzt se a cd-ket. De szerencsére a pasit sem!Kép

Nekünk a kórházba olyan házassági anyakönyvi kivonat kell ami 300 napnál nem régebbi! Szerintem ennek nézzetek utána! (bár én ezzel sem vagyok kisegítve, mindenképp kell csináltatnom)

Puszi nektek, Gigi

KépKép
gigi28

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: