A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Az összes talis fotó itt megtekinthető!
http://picasaweb.google.hu/DiaDal131/Fo ... hsfBuLS8Yg

Kép
Kép
dia123

sziasztok!

köszi a dícséreteket! jólesik... :oops:

kérdés: van valakinek eladó légzés figyuja?

Nagyon édes a gyerkőcök! még mindig irigy vagyok amiért kimaradunk... :cry:
makadu

Sziasztok!

Dia, fel tudod tenni toldacucc.-ra? Mert nekem csak piciben jön le, ha picassáról töltögetem.

Más: ha van pár percetek, le tudjátok írni, hogy esznek most a babók? Tehát, hogy mit esznek reggel-délben-este, plusz még...tehát hányszor, kb. mennyit, stb.....nem összehasonlításképp inkább, mert ugye lassan át kéne állni vmi másra a tejpép, sinlac dologról. Nálunk még két főétkezést ezek tesznek ki és jó lenne ötletelni, mivel helyettesíthetőek lassan.
Illetve többgyerekeseknél, a nagyobbak mikor álltak rá a "normál" kajára reggel, este???

Makadu, légzésfigyu? Csak nem...?
:lol: :roll:
Amúgy én is keresek, mert ami van, vissza kell adni lassan, de nálunk bevált a dolog. Viszont egy új....hát az baromi sok. Jó lenne ismerőstől szerezni, az tuti megbízható! Legalábbis remélem.
Milyet keresel? Övre, pelusra tehetőt, vagy hagyományosat?

Én is lépek kaját csinálni.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

nem nekünk kell-nekünk van,bár tönkrement ,persze gari lejárta után :roll: - egyik ismerősömnek kéne, sima matrac alá.

Nálunk Levi reggli kelés után a nagyobbik krémtúró aztén délelőtt kisüveg kakaó kiflivel vagy kekszikével
ebéd üveg főzi meg amit mi eszünk abból sok leves meg a másodikba is mindig belekiváncsiskodik
aztán uzs főzi meg gyümölcs azt vacsoráig egyfolytában aztán vacsira tápi )240 ml)
makadu

Sziasztok!

Nálunk reggel tápszer (3 dl lecsúszik), aztán eddig úgy volt, hogy 1/2 10 körül gyümölcs, de mostanában érzem, hogy valami szilárd is lemenne reggel, ezért valamit (zsemle, croissant) adok kicsit később, de csak pár falatot eszik belőle. Délben főzelék, délután (4 körül) sokáig tejpépeztünk uszonnára, de betegségek után nem eszi meg, így marad a tejbegríz (HIPP-es Jó éjt papi) + amit délben meghagy a főzelékből. Este apja ad neki falatkákat, amikor vacsorázik - ha uncsitesó is itt van, aki öt hónappal fiatalabb, de bélpoklos :) , akkor egész sokat eszik. Este tápszer, ekkor is már 3 dl-t közelíti. + ha bármikor bárki eszik a közelében, akkor abból kér, aztán vagy tetszik neki, vagy nem :D .

Judit

Kép
Kép
csutak33

Makadu,
Tényleg nagyon jók a képek, nagyon helyes kispasi Levi!! :wink:
Hol készültek a fotók?

Aproo,
Próbáltam feltenni a toldacuccra, de valamiért nem enged több mint 3 képet becsatolni. Nem tudom, valamit rosszul csinálok...?? De ha adsz egy email-t, akkor szívesen átküldöm neked az összeset.
Virág most jelenleg így hamizik:
1) reggel kelés után: szopi + tápszer (össz kb 150g) meg néha kap péksütit de nem mindig szokott kérni
2) 11 körül ebédre: húst+zöldséget+krumpli/rizs (még pépesen)
3) uzsonna 2 körül: tejpépféle gyümivel VAGY joghurt/túró gyümivel
4) 5 körül vacsi: hús nélkül rizs/krumpli+zöldség+reszelt sajt
5) fürcsi után: kb 150g tápszer

Mondjuk azt én sem tudom hogy jól csinálom-e hogy reggelire még csak zömmel folyékonyat eszik, de egyenlőre úgy tűnik hogy ennyivel beéri. Ha kér az én reggelimből akkor persze adok, vagy ebéd előtt egy órával egy kis gyümit szokott néha enni.

Kép
Kép
dia123

Zsóf,
Mi volt a dokinál??

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Nagyon jók a talis képek. Milyen nagyok a gyerkőcök! Virág milyen kis pocakos! :)

Zsófi: mizújs?? Eredmény van???

Makadu: édes szívtipró Levike...

Na megyek, bocsi. Nemsoká indulunk a lánykámért suliba, addig még gyerkőcök uzsija, öltöztetés, és el kell pakolnom, amit kirámoltak (kb. fél tonna játék). :)

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

sziasztok!

köszi a hiányolást! na. van eredmény. természetesen negatív... :( ami amúgy is elkeserít picit, de most, hogy tudom, hogy nem a tesóbaba az oka a fura jelenségnek, így mégjobban el vagyok kenődve, mert akkor megint van valami egyéb nyavalyám is, ami miatt most ilyen se vele/se nélküle az állapot!

most újabb bogyit kellene szednem, ami meghozza a mensit, de nem tudom. picit ilyen próbanyuszinak érzem magam, hogy állandóan kísérletezgetünk, hogy most akkor így, vagy úgy lesz-e jobb... lehet, hogy fel kellene adni a nagy terveimet (tesóbaba) pár évecskére, és majd csak aztán nekiesni a dolognak!? :( nem tudom! ezt jól át kell rágni apájával!

lányok. nagyon sajnálom a tegnapi talit, remélem, hogy lesz még ilyesmi!!!

szuperek Dia képei! remélem, hogy Niki is feldobja majd! ;)

Aproo, mi így eszünk mostanában! bár tudod, Beni iszonyat zabagép... :)

reggeli: tejpép (mi már egy ideje itt nem tápizunk...)
tízórai: általában egy banán, vagy egy puding, vagy tejszelet
ebédre: vagy üveges, vagy amit én főztem, ha kívánja még, kap utána valami kis nasit. most 2. napja pl. egy túró rudit simán betolmég az üveges hipp után (220g)
uzsonna: általában újra gyümi
vacsora: fürdés előtt, ha mi vacsizunk, akkor ő is eszik valamiféle felnőtteset. volt már tojásrántotta apája elől, meg szendvics katonák, de csak a sima kockasajtos kenyér is jól csúszik
fürdés után pedig a tápszer 240 ml vízhez, vagy 270 ml-hez, attól függ, hogy mennyire gondolom éhesnek! szóval olyan 3 deci körül.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sophie27 2009.11.05 14:22-kor.

sophie27

jaaa, és persze mindig van valami, amit nyammogna! kis kekszike, kis ez, kis az... :)

sophie27

Étkezés:

Reggeli ébredés után (8-9 között): kukoricakása/tejbegríz/rántotta/
Tízórai alvás előtt (10-11 között): ha éhes alma/körte vagy amilyen gyümi van itthon
Ebéd ébredés után (1-2 között): amit mi eszünk, a leves favorit. /én még sosem adtam bolti ételt neki
Uszonna délutáni alvás után): amit mi eszünk/kenyér valamivel a tetején és savanyúság
Vacsi (lefekvés előtt 8-kor): túró-tejföl/joghurt-gyümi/lekvár
Éjszaka: 3* szopi
Vendég

Még az étkezéshez ritkán (heti 1-2*) szokott kapni sütit abból amit én sütők, boltiból egyáltalán nem kap. Néha anyukáméból.
Vendég

Emma étkezése:

Reggeli (8-9 között): szopi (nem tudom, mennyit, de még mindig szokott visszabukni belőle) + fél kifli vagy 1 kenyér katonákra vágva, vajjal, sajttal, májassal és paradicsommal, vagy mézes kenyér
Tízórai: (10-11 között)1 banán vagy körte
Ebéd (1-2 között): amit mi eszünk, hús zöldséggel, rízzsel, krumplival, hal, főzelék, stb. kb a mi adagunk harmada-fele, utána gyümölcs
Uzsonna: gyümölcs, ebéd maradék
Vacsora (7-8 között): 2 kenyér vajjal, lekvárral (már volt, hogy 4 kenyeret is benyomott :shock: ), vagy rántotta, ha van
Végül lefekvés előtt az Esti Kidöntő Szopi

sushy

körkérdés: a gyerekszobába padlószőnyeget vagy parkettát tegyek?

Dia fotósnál voltunk,nehéz menet volt mert öregasszonyok elénk furakodtak, pedig előrekért időpontunk volt, és mire végzett a fotós a nyanyákkal elfogyott Levink türelme :roll:
makadu

Sziasztok!

Hátha van itt vki most, aki teszveszes, oda is bejelentkeztem, és mindjárt bezár a bazár.....ha nagyobb összeget ajánlok meg, mint amit felajánl következő lépcsőként, akkor azért is kell elvinnem a cuccot, vagy ha a vége kevesebb, úgy értem, kevesebbért is el tudom vinni, akkor azért amin megállt a dolog....na, remélem érthető, de nem lehet jobban körülírni.

Pl.: Van egy cucc 1000ért és a lépcső 100 Ftonként megy föl. Nekem kell, ezért bebiztosítom magam és 2000et írok maximális licitnek, de a végén 1100on megáll az aukció. Akkor is 2000ért kell megvennem?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezésre van most időm....

Nagyon szuperek a talis képek, édesek a gyerkőcök, és Levi képei is szuperek, mi lett volna, ha még türelme is van hozzá????

Apró, én azt hiszem nem nyilatkozok kaja ügyben, a többiekhez képest félelmetes keveset eszik Málnus....de azért hízogat két és fél hónap alatt 30 dkg :oops:

Szülinap, nagyon szépen köszön a köszöntéseket, végük nagyon jól alakult az este...a férjem azért nem volt még itthon, amikor utoljára írtam, mert a meglepetésért ment...az legjobb barátnőmért, aki Floridában él, és most jött haza, ő volt a meglepetés...Málnus most találkozott vele másodszor, és tuti, hogy nem emlékezett rá, mégis...az első pillanattól csüngött rajta, egy pillanatra sem engedte el, és fél 8 helyett fél 10-kor tudtuk ágyba dugni, de akkor is csak úgy, hogy Rita haját markolta, biztos ami biztos....volt közös vacsi, torta, aztán egész éjjel beszélgettünk és borozgattunk (persze csak módjával) Szóval szuper szülinap kerekedett belőle, végül tegnap este vittük haza, Dunaújvárosban lakik, és most még két hétig itthon lesz....

Kitti, mi a parkettára vettünk még egy szőnyeget is, mert sokat ülünk a földön....

Zsófi, annyira sajnálom! Kíváncsi vagyon hogy döntötök majd, nem könnyű, az biztos! Majd mesélj!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

hi, képzeljétek mi történt épp most.....
Amikor Málnust altattuk ma este, a férjem eludt mellettünk a matracon (persze előbb mint a gyerek) betakargattam őket és ott hagytam) Írom a hozzászólást, közben hallom hogy Málnus felsír, írnék tovább, de felsír újra...bemegyek, Málnus sír a férjem meg alszik tovább, mint a bunda :D :D :D Azóta már Málnus is, és ő meg észre sem vett semmit :D

Hihetetlenek a pasik :D

na lépek a dolgomra...ahogy Barbikám mondaná :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Zsóf,
Sajnálom :cry: Szerintem ne add fel, bízd a természetre a dolgot! Vagy a bogyik mellet nem lehet próbálkozni?? És ha szeded őket de közben próbálkoztok és összejön és leállsz velük azonnal, az nem lehetséges megoldás?

Sziszka,
Miért nem engem küldött el Floridában a férjed a barátnődért??? Ott laktam, annyira visszalátogatnék!! Na és csak érte ment ki vagy volt más dolga is arrafelé? De jó, nagyon szupi lehet hogy ott van a barátnőd most nálatok! Bizti nagy volt a meglepi!!Nem is sejtetted? :wink:

Kép
Kép
dia123

Dia :) Nem Floridából hozta :D Akkor én is mentem volna...csak Dunaújvárosból, pár napja jött haza....

<
sziszka78
Tolna

Aproo nem. mindig az azt az összeget fizeted, ami a végén megjelenik.csak te tudod,hogy mi a max összeged :lol: pl te ráteszed a 2000Fot (jelzem ezt érdemes a lejárat előtt 1 percen belül tenni :wink: és akkor már nehezen licitálnak túl. ) a loicit pedig lépcsőnként megy felfelé, így megáll 1100on. tehát neked ezt az összeget kell fizeteni, +a postaköltséget.

Szisz juj de jó lehetett!

Panna
örülök,hogy megismerhettelek benneteket személyesen is .Réka egy tündér!
:wink: kér hogy csak kutyafuttában :cry: :lol:

Ó lánykák de jó lehetett a tali! :cry:

nálunk napi étkezés:

-felkel kb 5-6között akkor tápi aztán még alvás 8ig
reggeli változó rántotta, virsli, vajaskenyér, tejbepapi stb stb

-tizórai általában banán vagy joghurt

-ebéd 12kor zöldségleves

-felkel kb 14kor utána megint eszik a második fogásból

-16körül eszik egy joghurtot, vagy milli túrókrémet. , gyümit

-6kor vagy maradék főzelék, leves, husi, stb stb

-fürcsi 19kor, fél 8körül 270ml tápszer.

-néha nasi is van ropi, sajtostallér, buláta, citromos nápolyi

és most minden nap teát kap a Babamosoly teát (kamilla, hibiszkusz, csipkebogyó) izesítés nélkül .

tegnap voltunk a 15 hós oltáson, meg kaptuk a Prevenárt is nagyon ügyik voltunk. súlya 9,25 kg de amennyit megy nem is csodálkozom.

:lol:

Rákérdeztem H1N1re, dr néni 3 év alatt nem javasolja, nálunk apa beoltását inkább, mivel ő jár emberek közé...

sokat legyünk levegőn, kerüljük a zsúfoltabb helyeket és az oscillococcinumot is szorgalmazta immunerősítére, ezt mi elkeztük 2 hete, heti fél adag. illetve a cebion multit.

ja erről? tegnap nővérem hív: kapott oviból egy nyomtatványt hogy beoltják a gyerekeket ha kéri, irja alá a papírt abban szépen le volt írva,hogy megkapta a tájékoztatást orvostól , szövődménnyel kapcsolatban reklamációnak helye nincs, csak ha rosszul lett beadva, tudja, hogy megfelelő szakember adja be.. azért ez vicces, hogy mindenféle orvosi tájékoztatás nélkül elvárják,hogy az ember aláírja és beadassa.

Neki egyébként se lehet mert nyomokban tartalmaz citrobay-t és ő érzékeny rá..csak ezt nem mondják. anyumnak is felajánlotta ingyen munkahely, de ő nem kérte, saját orvosa nem hívta fel rá a figyelmet, pedig neki tudni kellene hogy anyu érzékeny rá.
:twisted:

Szóval most nagy dillemma van... mikor döntünk jól!

van valaki aki a beoltás mellett döntött? ismertek olyant aki már megkapta?

ja és még valami felhívtam tegnap a Homeos infót tesóm penicillin és ciprobay érzékenysége miatt hogy az oscill---ot ,,,, szedtheti e.elvileg szedheti hiszen ezek antibiotikumok, azt mondta a hölgy hogy ha valakinek gyengébb az immunrendszere, akkor felerősíti a tüneteket. ő inkább az engystol tablettát javasolja, virusokra hat. megelőzésképpen lehet szedni heti fél tablettát.

Aproo anyósod mit ajánl? ( ő a homeos nem? )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.06 06:29-kor.
Vendég

Zsófi esetleg próbáld ki a barátcserjét vagy a premens kapszulát.
ÚÚgy utálom hogy akinek meg nem kell a gyerek annak jön az égi áldás :cry: no mindegy :wink: lehet hogy érdemes először rendberakásra koncentrálni, én is azt teszem, ez a harmadik ciklus és 28.29 napra jön meg..mellette örömködni aztán ha jönni akar hát jöjjön ahogy Julcsi is írta.
Vendég

Szasztok!

Még nem olvastam el a tegnapi termést csak a képeket nézegettem. Nagyon szépek a babák és óriásit nőttek. Most végre sikerült lekicsinyíteni a képeket és végre fel is teszem őket. Vegyesen van benne nyári mostani, szülinapos és a szobájáról.
De elötte egy pár szót Almáról. Most kb 8 kg lehet, bár hivatalosan 1évesen volt mérve utoljára akkor volt 7250 és 70cm. Pár hete mértük egy barátnőmnél akkor ruhástúl volt 8140.
kb 2 hete átalussza az éjszakát és csak hajnalban kel úgy 5-5.30 között. 7.30 és 9.30 között fekszik de vannak napjai amikor még 10órakkor is alig lehet az ágyba imátkozni. kb még 3 szor szopizik egy nap. 2 óránként eszik és keveset.
8kor reggeli: kenyér vagy tejben kukoricapehely
10kor tízórai:kukac, gyümölcs
11:30-kor ebéd, de, ha beájul akor csak 2-3között ebédel amikor felkelt: amit mi eszünk, vagy bébiétel esetleg ha nem tud a milyénkből enni akkor főzök neki külön.
16h-kor uzsonna: ebédmaradék , túrórudi, gyümölcs, keksz
18h-kor vacsora:tejpép vagy kenyér, joghurt, kefir
Most a 74 80-as ruhákat hordjuk és 18 lábbelit.
Többnyire mászik és ha fogjuk a kezét akkor jár is. Kapaszkodva közlekedik. Egyedül feláll, de csak pár másodpercre bír megállni kapaszkodás nélkül.
Naponta már csak egyszer alszik, és ha jó az idő akkor legalább 2x1 órát vagyunk kinn a levegőn.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Hát én egyszerüen nem értem. Most, hogy végre összeszedtem a képeket és lekicsinyítettem azt írja ki, hogy a fájl nem megjeleníthető.
Sajnálom, de még várnotok kell egy kicsit.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

sziasztok!

Sziszka, szuper szülinapi meglepetés! tényleg egy főnyeremény a férjed. na jó, a gyereksírásra nem felkelés tipikus apuci... :)

Dia, persze, hogy lehet próbálkozni, csak éppen sok esély nincs rá, de mint, ahogyan a mondás is tartja, a remény hal meg utoljára. szóval úgy teszünk, ahogyan írtad is... ha összejön, mert össze akar jönni, akkor azonnal le kell álnom a bogyikkal. ez a mostani csak arra kell, hogy meghozza! aztán a többit majd a következő ciklusnál! ;) ha lesz! :P

Boni, köszi a tippeket! én annyira hülye vagyok homeós téren. most akkor mi van? immunerősítésre mit? a multivitamint azt lehet folyamatosan adni!?

amúgy Te szedsz valamit a ciklusra, vagy csak nem koncentrálsz rá, és magától jön ilyen szépen!?

oltással kapcsolatban nem tudok nyilatkozni. mindenki bizonytalan. nagymamám beoltatta magát, de ő mondjuk 78... szóval ő minden évben beadatja a szezonális influ oltást, de most a h1n1-t adatta be! más nincs a rokonságban, akiről tudnám, hogy lépett már ezügyben!

tegnap kisfiam megtalálta a pocsolyát! katasztrófa, amit lerendezett... gyorsan vettünk is neki egy csízmát! amúgy ma meg már folyik a nózi! :( annyira utálom, ha beteg! már 1x prosziztam az orrát. most visszaaludt! szegénykém ő is készen volt, mert éjjel sokat nem pihentünk!

Aproo, sikerült a motyót megvenni!?

sophie27

Sziasztok Lányok!

Zsófi, az az igazság, hogy amikor dumáltunk, már akkor túl voltam egy fél meghaláson, de a java még nem csak utána jött....szóval annyira nem követtem le a dolgokat, hiába ültem itt és próbálkoztam, nem jött össze. Már vasárnap volt egy csodás vesegörcsöm, anyósoméknál, aztán azóta pár pici görcs, de nem vészes. Erre tegnap este 6 körül rákezdett az egész alhasam. Mondanom sem kell, persze Peti tegnap előtt, tegnap is ügyelt éjjel, meg naná, hogy holnap is 24 óra. Szóval csendes békében fetrengtem itt, miközben próbáltam Levit ágyba dugni valahogy, és olyan aranyos volt, gyorsan elaludt, nem is sírt fel. Én meg már este 11 körül véreset pipiltem (bocsánat..... :oops: :oops: :oops: ) és 3 téli pulóverben két erdélyi atommeleg pokróc alatt vacogtam. Ilyenkor azért kicsit bepánikolok, hogy ugye nincs a környéken nagyjából senki akit hívhatnék.....aztán hajnali 2 körül győzőtt a fáradtság. Így nem hívtam az ügyeletet végül.
Nos, én még soha nem voltam ennyire felfázva, de közelített a szüléshez. :cry: :?

Szilvi, szuper ajándékot kaptál ám! Tök jófej férjed....

Boni, Neked is nagyon köszi!
Én most rendeltem meg egy homeos immunerősítőt, Lymphomiosot cseppek(írtam a múltkor), anyósom utána nézett és rá is kérdezett, van benne vagy 20 féle hatóanyag. Állítólag sokan rendelik és nagyon jó!

Na, fiam megint alakított, 11 után tettem le jóval és már felsírt....és az a dúrva, hogy 4-5ig bírja is ezek után, hogy 20 perceket alszik. Nem tudom, mi van, mert ez a 4. napja, hogy nem hajlandó aludni.

Zsófi, nekem egy Amcsiba repült barátnőm beadatta, de szigorúan csak a külföldit. Mondjuk apája ajánlására, aki eléggé benne van a politikai közéletben és emiatt a média igen rátenyerelt a családra, plusz anyuja most kap kemót. Így az egész család megkapta. De Ő az egyetlen....

Azt hittem visszaalszik, de nem.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo juj az nem jó! :cry: mit kaptál rá, erre is van valami homeos cucc, cska nem tom nevét. :roll:

utánanézek ennek a cuccnak is...

ez,már kettő és mellékhatások? :roll:
Vendég

nekem több ismerősöm is beadatta.a gyerekorvos barátnőm a férjének beadta, de magának meg a szopis babaájánal nem.egyébként senkitől sem hallotttam még azt se,hogy a helye fájna.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.06 19:28-kor.
Vendég

Boni, nem tudom a mellékhatásokat, de mivel homeos, túl sok nem lehet. A Gazdagréti gyógyszertárban van az ország egyik legnagyobb homeos kp.-ja, szóval ha őket felhívod, talán tudnak segíteni!!

Zsófi, most látom, hogy a fickó ezzel kereskedik. Szóval nincs veszve még a dolog..... :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Luca képei!

Kép

Alma a kanapénál

Kép

Alma földön ülve

Kép

Alma homokozik

Kép

a szülinapi torta

Kép

szoba1

Kép

szoba2

sophie27

Luca, Alma csodaszép és le sem tagadhatna Téged meg Judit nénit! Igazi Horváth-csajszi! :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Aproo - ez nem valami jo, vigyazz magadra!

JazminAndi - :( sajnalom, hogy nem sikerult rendbe hozni a dolgokat.

Zsofi - az egyik baratnomnek is hasonloan hosszuak voltak a ciklusai, 35 kg volt (150 cm magas mondjuk, deakkor is baromi keves) es osszejott nekik, pedig mindenki azt mondta, hogy igy nem fog. Ugyhogy fel a fejjel es probald nem ezen idegesiteni magad.

Meg multkor nem valaszoltam - mi egybol beultetesre mentunk volna, mert a ferjemnek nagyon alacsony volt a spermaszama es azt mondtak, hogy magatol nem lehet. Elkezdtunk mind a ketten E-vitamint szedni, en jartam talpmasszasra is (nem emiatt, csak a nyakam fajt es ajanlottak, de kozben azokat a helyeket is megyomkodta, ami a petefeszek mukodeseert felelos) es mielott elkezdtem volna szedni a gyogyszert a beulteteshez, osszejott Laura. :) Egyebkent 16 honapig tartott, hogy osszejojjon - ugyhogy szerintem ezt az idot most is kivarjuk - ha ket evig nem sikerul, akkor meg elmegyunk majd. Azert remelem most is ossze fog jonni magatol.

Eves: Laura reggel megiszik 2 dl junior tejitalt (Milupa), utana reggelizik velem (altalaban kenyer vajjal / sajtkremmel, turoval, ha ker egy kis felvagott, rantotta. Joghurt, kerfir, gyumolcs - mikor mi van itthon. Ebedre azt eszik amit fozok - a levest o is szereti es a fozelekeket is. Delutan uzsonnazik - gyumolcsot, joghurtot,turorudit - mikor mi van itthon. Vacsorara azt eszi amit mi - altalaban kenyer + felvagott, virsli vagy ha marad ebedrol valami. Lefekves elott meg meg iszik 2 dl junior tejitalt. Inni fokent vizet szokott, neha gyumolcslevet vagy teat.

Tali: Mi is jol ereztuk magunkat. Dia, jok lettek a kepek. Aki csinalt meg, majd elkuldi? Gyertek maskor is, ha van kedvetek.

Valaki itt hagyott egy Chicho sarga madarkat - ragcsalo - az etetoszeken volt. Agi nem a tietek?

Kellemes hetveget!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok!

Luca, ezekre a képekre megérte várni :D Tényleg csodaszép a lánykátok!

Apró, neked jobbulást! Ti hogy álltok a 15 hós védőoltással? Lett valami baja Levinek tőle, mert mi nem kaptuk meg végül, mert elmaradt a tanácsadás, így jövő kedden kapja meg.

A h1n1-et tegnap a háziorvos beadta a 95 éves dédipapának, eddig mellékhatás semmii!Mást én sem ismerek!

Megyek, nálunk egész hétvégén ünneplés van :D Majd hozok képeket!

Nagyon kellemes hétvégét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

http://www.toldacuccot.hu/letoltes?sid= ... Mazska.rar

Íme a talis képek:) köszönjük szépen még egyszer Mazska a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat:)
egy párat felteszek ízelítőnek is mindjárt:)

Sziszka, utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok Neked és jó bulizást!

sniky

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

sniky

Sziasztok!

Boni, innen is köszi! Kérdezted, én Monuralt kaptam a felfázásra, mert azt mondta a sógorom, hogy ne homeozzak, ha már ennyire eldurvultak a tüneteim. Vagyis ne csak azt. De van rá szer, persze!

Niki, szupi képek, köszönöm!

Mecsi, közben megtaláltam mégis a Te képeidet, szóval nem kell mégsem... :oops: de más nem fotózott??

Dia, nem tudom írtam-e már, de megérkeztek és nagyon köszi!

Szisz, éppen ma 5. napja kaptukaz oltást, 39,3 a lázunk, megint öklendezünk, nem eszünk, nem iszunk. Szóval húzós a dolog.
Ma már nem szégyeltem segítséget kérni, mert 3. napja vagyok egyedül, közben ugye én sem voltam a toppon. Levi extra nyűgös szegénykém, semmit nem aludt ma, de mindenre teszi le a fejét. Meg emellé fogzik, dugul a nózi, vagy csorog.
Remélem az éjjel azért nem lesz hepaj. :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Képzeljétek megszületett ma hajnalban a család legkisebbje. Adél névre keresztelték és 3950 gramm és 56 cm, sok haja van. Így "elvesztettük" a legkisebb jogát. :) :) :)
Vendég

Sziasztok!

Nekünk nagyon jól telt a hétvége, épp most mentek el az utolsó vendégek, és alig maradt a 3. szülinapi tortámból :D Hajrá fogyókúra :) Málnus a tüzijátékot szerette legjobban, és a gesztenyés tortát.

Apró, nem olyan jó amit írsz erről a fránya oltásról, de akkor legalább felkészülök, kúppal csillapítod Levi lázát? Te jobban vagy? Van javulás?

Kata, gratulálunk a legkisebb trónörökös kisasszonyhoz, jó húsban van! (Málnus másik neve is Adél :) szóval éljenek az Adélok! Mi is elvesztettük mér a jogot, MÁlnus imádja a kis unokatesót aki már majdnem 4 hónapos, ölelgeti, simogatja, próbálja szórakoztatni, és ha sír, akkor a saját cumiját is "feláldozná" próbálja beletenni a szájába! Nagyon édesek együtt, kívánom, hogy nálatok is így legyen!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Nikianyu képeit elfelejtettem megdicsérni, pedig nagyon-nagyon jók lettek! Kicsit most irigykedek, remélem egyszer mi is eljutunk Mazskáékhoz, úgy látom nagyon jól szórakoztak a gyerekek :) Most azok a képek a kedvenceim, ahol a fiúk lányos játékokat játszanak, Barnus sepreget, Zsombi babakocsizik :D :D :D Nagyon édesek! De mind nagyon jó egytől -egyig!

Vera, köszönjük a macikát, mikor és mennyiért vehető át? Nagyon tetszik!

Barbikám, megérkezett a postám?

Nálatok is ilyen pocsék idő van? Ma egyáltalán nem tudtunk sétálni menni, nem is emlékszem mikor volt utoljára ilyen :(

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Zsombinak boldog névnapot!!

yuyu79

Kata, grat az új családtaghoz!! :D

yuyu79

Sziszka, örülök, hogy jól sikerült az ünneplés!!! Mi se voltunk ma kint :(

Tényleg, az összes kép nagyon jó, mindenkié :D

yuyu79

sziasztok!

jobbulást minden betegeskedőnek! minket is beleértve... Beni már jobban, én kb. 1 nap lemaradásban vagyok hozzá képest! tegnap éjjel annyira szarul voltam :( az még csak hagyján, hogy taknyom-nyálam egyben, de fájt a fejem is... többször arra keltem az éjjel, hogy zúg a fejem!

ma már én is jobban, de az orrom még mindig néha be van dugulva! :( Beninek meg szívjuk a nózit, elég csúnya sárgás trutyi jön belőle, szóval nem tudom, hogy elvigyem-e dokihoz, vagy ez csak egy szimpla megfázás! igazából étvágya sem volt 2 napig, ami nála nagy szó! nem szívesen adnék neki antibiot, meg a többi beteg közé sem vinném, csak félek a szövödményektől! (neki elég hamar rámegy a fülére...)

amúgy egyébként jól vagyunk! voltunk a karácsonyi fotózáson a játsszvelemnél... szuperek lettek a fotók! mindjárt dobok is ízelítőt!

Aproo, sajnálom a felfázást! vigyázz magadra!

Niki, nagyon jók a képek a Mazskás taliról! minden baba óriásit nőtt! nagyon durva, hogy még csak most születtek szinte, és már kész kisfiú és kislány mindenki! ;)

Zsombinak nagyon boldog névnapot!!!

babaproject úgy áll, hogy jön, ha jönni akar, ha pedig nem, akkor valószínű vissza fogok menni melózni... oda mindig hívnak, anyagilag is megérné, és én sem készülnék ki a várakozással teli hónapokba! úgy márciusig adtunk időt magunknak, hogy addig, ha összejön, okés! gyes alatt nem tudok már itthon maradni, bár hallottam olyan kiskaput, ha a baba 2 éves koráig terhes leszel, és kiíratod magad a dokiddal betegállományba, akkor az is egy megoldás, kicsit jövedelmezőbb, mint a gyes... :shock: nem néztem még utána ennek tüzetesebben, de van benne ráció!

amúgy a március is elég közeli időpontnak tűnik, bár azt leszámítva, amikor meg volt tiltva, sosem védekeztünk eddig, szóval ketyeg az idő! egyébként úgy számoltuk, hogy Beni is olyan 1/2 év alatt jöhetett össze, mert június-júliusban költöztünk albiba, és decemberben már pozitívat teszteltem! ;)

rólunk kb. ennyit, és akkor a fotók!

Kép

Kép

Kép

és végül egy közös anyával... (sajnos családit nem csinált :()

Kép

sophie27

Zsófi, de jó képek :D :D :D És végre mosolygós is van közte, nem is egy! :P Tök jók lettek :) :)

yuyu79

Ja és akkor jobbulást Nektek!!! Nálunk Apa szenved, migrén tegnap, migrén ma is :x Tegnap este Enikővel voltam bálba, mert a Zsolti nem tudott jönni :wink: Pedig, gondoltuk, bulizunk egyet, a kistesó után megint úgyse megyünk sehová... Hát nem jött össze, de azért jó volt :roll: :)

yuyu79

Sziasztok!

Zsófi, jobbulást nektek! Annyira szuperek lettek a képek, megkérdezhetném, hogy mennyibe került, és hogy működik pontosan? Mert az itthonival tavaly megjártuk, és megyünk valamikor Pestre,akkor lehet, hogy inkább idén ott mennénk....Babaprojekt hajrá!!!!

Zsombinak nagyon-nagyon Boldog névnapot kívánunk!!!!

Julcsi, ti hogy vagytok?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Na, Julcsi megelőztél! Már válaszoltál is a kérdésre :D
Sajnálom, hogy nem jött össze a bál, akkor kikapcsolódás most egy időre félre téve :( Bár a bálszezon most kezdődik, talán még el tudnátok menni! Eninek tetszett?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Bencze Imre: Édes, ékes apanyelvünk

Kezdjük tán a jó szóval: Tárgy esetben jót.
Ámde tóból tavat lesz, nem pediglen tót.
Egyes számban kő a kő, többes számban kövek.
Nőnek nők a többese, helytelen a növek.

Többesben a tő nem tők, szabatosan tövek,
Aminthogy a cső nem csők, magyarföldön csövek.
Anyós kérdé van két vőm, ezek talán vövek?
Azt se tudom mi a cö, egyes számú cövek?

Csók - ha adják - százával jó, ez benne a jó.
Hogyha netán egy puszit kapsz, annak neve csó?
Bablevesed lehet sós, némely vinkó savas,
Nem lehet az utca hós, magyarul csak havas.
Miskolcon, ám Debrecenben, Győrött, Pécsett, Szegeden,
Mire mindezt megtanulod, beleőszülsz idegen.

Agysebész, ki agyat műt, otthon ír egy művet.
Tűt használ a műtéthez, nem pediglen tüvet.
Munka után füvet nyír, véletlen sem fűvet.
Vágy fűti a műtősnőt. A műtőt a fűtő.
Nyáron nyír a tüzelő, télen nyárral fűt ő.

Több szélhámost lefüleltek,
Erre sokan felfüleltek,
Kik a népet felültették,
Mindnyájukat leültették.
Foglár fogán foglyuk van.
Nosza tömni fogjuk.
Eközben a fogházból megszökhet a foglyuk.
Elröppenhet foglyuk is, hacsak meg nem fogjuk.

Főmérnöknek fáj a feje, vagy talán a fője?
Öt perc múlva jő a neje, s elájul a nője.
Százados a bakák iránt szeretetet tettetett,
Reggelenként kávéjukba rút szereket tetetett.
Helyes, kedves helység Bonyhád, hol a konyhád
helyiség.
Nemekből, vagy igenekből született a nemiség?

Mekkában egy kába ürge Kába kőbe lövet,
Országának nevében a követ követ követ.
Morcos úr a hivatalnok, beszél hideg s ridegen,
Néha játszik, nem sajátján, csak idegen idegen.
Szeginé a terítőjét, szavát részeg Szegi szegi,
Asszonyának előbb kedvét, majd pedig a nyakát szegi.
Elvált asszony nyögve nyeli a keserű pirulát:
Mit válasszon: a Fiatot, fiát vagy a fiúját?

Ingyen strandra lányok mentek,
Minden előítélettől mentek,
Estefelé arra mentek,
Én már fuldoklókat mentek.

Eldöntöttem megnősülök, fogadok két feleséget.
Megtanultam, hogy két fél alkot és garantál
egészséget.
Harminc nyarat megértem, mint a dinnye megértem,
Anyósomat megértem, én a pénzem megértem.

Hiba mentes mentő vagyok,
Szőke Tisza partján mentem,
Díszmagyarom vízbe esett,
Díszes mentém menten mentem.

Szövőgyárban kelmét szőnek.
Fent is lent, meg lent is lent.
Kikent-kifent késköszörűs
lent is fent meg fent is fent.
Ha a kocka újfent fordul: fent a lent és lent is fent.

Hajmáskéren pultok körül körözött egy körözött,
Hagyma lapult kosarában, meg egy adag körözött.
Fölvágós a középhátvéd. Három csatárt fölvágott.
Hát belőle vajon mi lesz? Fasírt-é vagy fölvágott?

Díjbirkózó győzött tussal,
Nevét írják vörös tussal,
Lezuhanyzott meleg tussal,
Prímás várja forró tussal.

Határidőt szabott Áron,
Árat venne szabott áron.
Átvág Áron hat határon,
Kitartásod meghat Áron.

Felment - fölment, tejfel - tejföl, ...
Ne is folytasd barátom!
Első lett az ángyom lánya a fölemás korláton.

Magyarország olyan ország, hol a nemes nemtelen,
Lábasodnak nincsen lába, aki szemes szemtelen.
A csinos néha csintalan, szarvatlan a szarvas,
Magos lehet magtalan, s farkatlan a farkas.
Daru száll a darujára s lesz a darus darvas.
Rágcsáló a mérget eszi, engem esz a méreg.
Gerinces vagy rovar netán a toportyán féreg?

Egyesben a vakondokok vakond avagy vakondok?
Hasonlókép helyes lesz a kanon meg a kanonok?
Némileg vagy nemileg? Gyakori a gikszer.
"Kedves egesz seggedre!" köszönt a svéd mixer.
Arab diák magolja: "tevéd, tévéd, téved,
Merjél mérni mértékkel, mertek, merték, mértek.

Pisti így szól: "Kimosta anyukám a kádat!"
Viszonzásul kimossa anyukád a kámat?
Óvodások ragoznak: "Enyém, enyéd, enyé",
Nem tudják, hogy helyesen: tiém, tiéd, tié.

A magyar nyelv, remélem meggyőztelek barátom,
Külön leges-legszebb nyelv, kerek e nagy világon.
feluca
Mezőszemere

Sziasztok!

Talán kicsit hosszura sikeredett ez a versike, de nekem annyira megtetszett és olyan nagyon büszke vagyok arra, hogy a lányomnak is ez lesz az anyanyelve, hogy meg kellett osszam veletek.

Sziszka:Köszönöm a dícséreteket Alma nevében is. Ami a párodat illeti(altatás témában) az enyém sem külömb. Egyszer éjszaka amikor Alma még kisebb volt nekem ki kellett mennem wc-re és Alma eközben felébredt. Sírt, de Attila meg sem hallotta. Én meg csak bíztattam magamban, hogy csak sírj kincsem,hogy apa is meghalja. De mellette ágyut is lehetne dörgetni valószínű, hogy arra sem ébredt volna fel.

Zsófi: Attila kikéri magának a tiszta Horváth csjszit, mert azért van benne Ferenc is. Amugy meg anyukámmal pont inkább a várföldiekre ütöttünk. Jobbulást neked és Levinek is. Nagyon sármos kis pasi lett belölle.

Zsófi2:Köszönöm, hogy feltetted a képeket. Beni pedig komoly kis fiúvá cseperedett ami a fotókat illeti. Kár, hogy nem készült saládi, pedig az lett volna az igazi. Imátkozunk érted és a családért, hogy legyen újabb baba.
Amúgy ezt a kétéves ciklust én is hallottam egy szemeri anyukától, de ő azt mondta, hogy akkor a másodikkal is kapod a gyedet. Ezek szerint ha nem születik meg 2évvel késöbba második akkor már nem is kap az ember lánya gyedet csak gyest? Én azt hittem, hogy ez a munkáltatoddal kötött szerződéstől függ. Vagy te nem erre gondoltál?

Zsombi babaának pedig boldog névnapot.
feluca
Mezőszemere

Édes anyanyelvünk! :)

Sziszka már napokkal ezelött megjött a posta, két nappal a feladás után, köszi! Bocs, hogy nem szóltam, de az állandó és naponta egyre erösebb, szünni nem akaró fogfájásom (alsó állkapocs bölcsességtöl a szemfogig) lassan szétmarcangolja az utolsó idegszálamat is. Próbálkoztam fájdalomcsillapítóval, de mivel nem hat, akár el is hagyhatom ennyi erövel.
Holnap elmegyek fül-orr-gégészhez, hátha mégis krónikus melléküreggyulladás... Amióta újra jobban meg vagyok fázva, azóta a fájdalmak is jóval erösebbek.
Dícséretemre legyen mondva, hogy a mai napot is túléltem, pedig reggel már a kórházba akartam menni, hogy valaki segítsen már, de aztán eröt vettem magamon és türök, ahogy a magyar népmesében a kenyér...

Eninek tegnap megültük a 7. szülinapját. Szerintem nagyon jól sikerült, estére ki is döltek rendesen. Ebéd után elmentünk a közeli barok kastélyba, ahol a gyerekeknek több szoba ki van alakítva: trónterem, öltözö, háló, stb. Beöltözhetnek és játszhatnak. :)

Aztán még az is van, hogy 2 napja késik a bajom. Kezd izgi lenni. Ma voltam annál a barátnömnél, aki anno a 4.et el kellett vetetnie a nyitott gerinc miatt, hát neki 3 napja késik. Olyan vicces lenne, ha mindkettönknek ennyire egyszerre jönne össze. Noha neki programozott kora baba van kilátásba helyezve az ismert körülmények miatt, de neki még így is jó.

Hogy elfoglaljam magam ill. a gyerekeket, minden nap sütünk valamit, ami rend szerint el is fogy. Ma megint linzer volt, az almáspite most lett kész, azt viszi holnap az osztály kérésére Eni az iskolába.

Mentem kínlódni.

Jó éjt az egybesülteknek!

Puszi: Barbi, a szenvedö alany (, aki állítja, hogy a mondat tárgyát, a fogát, fájlalja)
Vendég

Barbi, jobbulást Neked, remélem már nem tart sokáig a kínlódásod :cry: :wink:

Eninek boldog szülnapot!!!

Nem akarsz csinálni vonalzókat, akkor tudnánk, melyik gyerkőcödnek mikor van ;-)

Luca, nagyon helyes a kicsi lányod :-)

Sziszka, Eninek tetszett, csak keveset aludt délután, így hamar elfáradt... Voltak lufik is, azokkal sétált körbe-körbe, folyamatosan evett, és táncikált is kicsit :D Azt hiszem túl is ette magát kissé, utána nyugtalanul aludt nagyon :( De hát ízlett neki Anyu pogácsája, meg a savanyúuborka is :wink:

yuyu79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: