A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Petra: fotózom, amikor felébred és Somát nézegeti OK-s??? :lol: :lol: :lol: Hittan: hát, ezaz pont, ami nekem is fáj, hogy abszolút a másik elfogadása ellen megy ez a nevelés :?

Rita:
nálunk is koszorúkészítés van, meg az oviban szokott lenni egy délelőtt, ahol közösen készülődnek szülők, gyerekek, adventi díszeket csinálunk, sütögetünk stb. ez mindig nagyon hangulatos szokott lenni, szeretjük. :) Majd "lopok" újabb ötleteket az oviból és hozom.
:wink:

KépKép
KépKép
madar

Ja, és mindenkinek gratulálok az átalvós éjszakákhoz, igazán mamabarát üzemmódben működnek a gyerkőceitek. :wink:

Én sem panaszkodom. pl. tegnap már fél7kor aludt a szuri miatt, utána fél12, negyed5 és reggel 8 szopizott. Ha lefeküdnék mikor Andris fekszik 8kor, nem is lennék álmos, de uténa még min 11ig netezek, TVzek, szóval szórakozom. :wink: Süti: Máté is sokszor eszik 3 óránként napközben, bár mostanában azért a 4 órai etapok vannak többségben.

kaki: Máténak a kórházi betegség óta folyamatosan zöld és néha nyákos is a kakija. :roll: Már többször mondtam dokinéninek, de nem csinált belőle ügyet, azt mondta adjak Normaflore-t. nem tudom csináljak-e nagyobb ügyet belőle, de kicsit azért aggaszt a dolog.

Kép

Kép
hgrita

Nálunk a tv sajnos megy egész nap, pedig alig nézem, csak megszokás :oops:

Kép
babcika

Sziasztok!

Bocs, hogy eltűntem... de eléggé bolondok háza van körülöttem... :? :? de próbálok olvasni... de sajna a reagálás nem megy... :(

Csak egy párra...

Kata... mi kiságyban alszunk amióta hazajöttünk a kórházból... vagyis Dóra alszik a kiságyban... mi nem férünk mellé.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vera... boldog szülinapot! utólag.... :oops: :oops: :oops:

Babák... csudiszépek! :lol: :lol: :lol:

Andi... vers... szuper... hüpp-hüpp...

Rólunk.... nálunk nappal alvás van... van amikor csak rajtam... :? :? :? éjjel pedig kb éjfélre alszik el Dóri.... természetesen csak seggriszával... :? :? :? :lol: :lol: :lol: DE nem bánom... nemsokára olyan nagy lesz, hogy nem is bírom majd el... addig pedig rázom a sejhaját... :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Szopink nagyon jó már... tejcim is van rendesen... ha a mostani eszem lett volna... akkor kórházba sem kerültünk volna... na mindegy! :wink:

Ma anyumat levittük pécsre kórházba (Dóri, szomszéd néni, hogy visszafelé is legyen valaki Dórival hátul... és én..)... nincs semmi különös, csak a szokásos infúziós kezelés... kedden hozzuk haza... minden ok volt... végig aludta Dóri az utat... az ajtóban itthon ébredt fel a hordozóban... egy jó nagyot fostizott... és bármennyire voltam gyors... még a nyaka is caros lett... :? :? :? :? :lol: :lol: :lol: durva volt a látvány nnnna... :lol: :lol: :lol: :lol:

A felújítás elkezdődött a háznál... képet még nem sikerült készítenem... :? :? :? :? de igyekszem odaérni.... :roll: :roll: :roll:

A lakás "fut" még be sem ágyaztam..... :oops: :oops: :oops: :oops:

Móni... hittan durva! :( :( :( Megértelek!!!!

Rita... puszi kis vejemnek!!!! Igyekszem képet hozni..... :)
Puszi mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!
vikiviktor

Ja és amióta elment a tejci és visszajött... :wink: azóta nem iszik se teát se vizet... és kb 3 óránként eszik de van hogy 4 óra...de olyan is van, hogy 2 óra.... :) :) :)
vikiviktor

T-pk! Ez azért szenyaság, hogy nem ingyen kapta párod a szurit! Az én párom ingyen kapta...

Viki! Húha, nyakig?? Az dúúúúrva!! :lol: A mi kicsink csúcsa eddig a derékig szarosság volt... :D

Peppino
Kép

Kép
peppino

Petra... szó szerint nyakig.... :? :? :? :? nagyon durva látvány volt... de a pelus is nagyon tele volt... nem is értem hogy honnan jött ki ennyi.... :? :? :? :lol: :lol: :lol: :lol:
Ráadásul van egy bodyja... az van rajta, hogy "apa szemefénye vagyok" ... most is az volt rajta... és ez a harmadik alkalom amikor sikerül a hátára felkenni a fost... és eddig mindig ebben a bodyban történik... noo ez egy kicsit zagyva lett... de nem tudok már fogalmazni... :oops: :oops: :oops: :oops:
vikiviktor

Húúú most nézem Petra... milyen jó vonalzód van!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

szeretnék valami hordozó eszközt venni, mert itthon is sokat van ölben Mókuska, és így nem igazán tudok csinálni bármit is!
Néztem mai tei-t 3hónapos kortól ajánlott, vagy a rugalmas kendőn gondolkodtam http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... l&catId=12
Melyik lenne jobb szerintetek?
Kriszti a te kendőid mekkorák?
Viki: megvan még a kendőd, esetleg az is érdekelne?
Mindenképpen olyan kell, amiben majd ülni tud, mert feküdni nem igazán szeret.
köszi a segítséget!

Én eddig még nem igazán díszítgettem a lakást karácsonykor, bár az idei még csak a 3. karácsonyunk lesz. idén lesz először fa állítva. én is kíváncsi vagyok ti, hogyan készültök!

KépKép
Kép
s.vera

Nooo akkor jöjjön pár kép...

ez a gatya 68-as... derékban pont jó... a hossza kicsit hosszú... :)

Kép

Nnnna amikor öltöztetem Dórit nem igazán szereti és ordít mint aki fába szorult... és amikor kiviszem a levegőre akkor kuss van... no ez a kép a kussnál készült.... :) :) :)

Kép

Itt pedig kb 1 perce fosott be... és elaludt egyből... :shock: :shock: :shock:

Kép

Tegnap szórta a mosolyokat... végre először rám is mosolygott.... és az apukájára is... csajok ez akkora boldogság.... hüpp hüpp... :) :) :)

Kép

És a mai ordítás öltözködés közben.... ez az új kocsiszerelése... volt egy citromsárga... de én úgy gondoltam hogy az nagy... vettünk egy rózsaszínt... aztán hazajöttünk és kiderült ugyanakkora... úgyhogy most van kettő... :) :) :)

Kép

noooo dugulok.... :) :) :)
vikiviktor

Vera...... megvan!!!!! Van hozzá füzet is!!!!!!!!!
vikiviktor

Nálunk ma hogyan szivassuk halálra az anyánkat tanfolyam van, a gyerekem nagyon jó tanárnéni lesz az tuti :D Lehet estére már nem fogok ennyire vigyorogni :roll:

Ja és fejlődésünk képekben :

Kép

Kép
babcika

Viki: küldtem privit!

KépKép
Kép
s.vera

Vera... még nem kaptam... :cry: :cry: :cry:
vikiviktor

Viki: de jó, hogy jöttél... Fosi :lol: Kismenyem még mindig édes kis pufók-nyuszók... Úgy megdögönyözném. :D És az a telipofi mosoly valami csúcsszuper :lol:

Vera: Még Kriszti régebben ajánlotta a www.mamami.hu oldalt, ott mindenféle hordozóeszközt bemutatnak, összehasonlítanak. Én ott azt olvastam fórumokon, hogy kb 6 kilótól a rugalmas kendő már nem tart annyira, így sok pénzt addig már nem éri meg kiadni érte. Ilyen súlytól a sima pl. nandu kendőt és társait ajánlják, csak győzz válogatni. Mi Manduca hordozót vettünk, ez egy speckó kenguru, de békatartásban tartja a lábát, így ortopédusok is ajánlják, van benne picibaba szűkítő. Nem olcsó, de mi csak egy valamit szerettünk volna venni, olyat, amit Apa is tud majd cipelni, ha kirándulunk és kisgyerekkorig jó, nem csak 9kg-ig, mint sok kenguru. Olvasgass ott ha van időd, van használt hordozó adásvétel is.

Kép

Kép
hgrita

Egy kérdés... akinek nem kifizetőhely a melóhelye...

Igénylés után mennyi idő múlva érkezik a tgyás lóvé????? Hm????
vikiviktor

Viki: elküldtem újra!

Rita: köszi a linket!

KépKép
Kép
s.vera

Vera... megkaptam... :wink: válaszoltam... :)
vikiviktor

Jaj csajok elszúrtam a délutáni pihimet.... :? :? :? olyan hulla vok... KisCsomi meg minnyá ébred.... :? :? :?
vikiviktor

Viki!

Gyás átfutási ideje hiánytalan dokumentáció befogadásától számított 30 nap, és előtte nem ám szokásuk utalni sajnos :evil:

Kép
babcika

Én a gyást igényeltem szept 1-jén, szept 1-től, és valamikor október közepén jött pénzem, és szeptember 24-én adtam be az anyakönyvi kivonatot, elvileg ez nem lehetett volna akadály, de mégis 1.5 hónap volt mire kaptam valamit, most viszont már rendesen jött tegnap.

Kép
babcika

Én 10.07.én küldtem el a cég könyvelőjéhez a tgyás és maradék betegácsi papírjaimat,és még semmit nem kaptam.... :(

sutimano76

Ja és az anyakönyvit már vissza is küldték.De a könyvelő küldte vissza....így úgy gondoltam,hogy intézkedett!!!ha lassan nem jön meg,felhívom a ceglédi kirend.-t,mertők legalább felveszik és megkérdem,hogy hogy állunk!!!

sutimano76

Most néztem meg a papírt... hogy szept 16-án lett beadva az igénylés és még semmi... :cry: :cry: :cry: :cry: azér az már lassan 2 hónap.... :? :? :? :? bezzeg, ha nekem kéne fizetnem akkor már kaptam volna a felszólítást.... :? :? :?
vikiviktor

Mókuskám 9:30-kor evett utoljára, délben a szopi előtt bealudt, és még mindig alszik a pihiszékben! azt hiszem éhes lesz, ha felébred!!!!
én meg itt ülök, és olvasgatok tanulás helyett :wink:
majd éjszaka tanulok.

én már nem emlékszem mikor igényeltük, de már megkaptam, szerintem nekünk is kb. 1 hónapot kellett várni, és most a családit is küldték visszamenőleg.

KépKép
Kép
s.vera

Családit... anyaságit már kaptunk... családit már kettőt is... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Enyim csomag 10:20-kor evett... és azóta kint alszik a babkocsiban.... éhes lesz ő is.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Vera... írtam.... :wink:
vikiviktor

Jaaa Dóri tegnap kellett volna megkapja az oltásait... de sehogysem tudtam megoldani, hogy elvigyem a gyerekdokihoz... teloztam neki... és azt mondta semmi baj... jövőhéten csütörtökön kijön és megkapja.... :) :) :)
vikiviktor

Dorka: Köszikeeeee!!!! Én lenni nagyon irigy rád, hogy ilyen ügyi vagy :lol: :lol:

Babcika: Holnapra lemeózom a párom családfáját teljesen :lol:

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Mókuskám most ébredezik, mennem kell! még este jövök!

Viki: privi ment

Manó, Floranan: hírek???

KépKép
Kép
s.vera

Az én munkahelyem kifizetőhely, de nem kaptam még semmit, szept. végén adtam be... Igaz mondták, hogy amíg GYES lemondásról nem kapnak papírt, addig nem bérszámfejtik. Na mármost nem kaptam még meg a papírt, ugyanakkor már GYESt sem... Azaz már megcsinálták a lemondást, csak épp hivatalosan nem értesítettek róla, így nem tudok TGYÁS ügyben intézkedni. Jó nem? Ez olyan két szék között pad alá... Ja és csp-t sem kaptam, mert ott meg valami nyilatkozat hiányzott, amit pótolnom kellett. Ugyanakkor számomra rejtély, hogy egy okt. 12-én dátumozott levél miért okt. 21-én kerül postára (ami ugye az ünnep és hétvége miatt okt. 27-én el is ért hozzám).

Astrid

Kép
astrid

Manó??

Astrid

Kép
astrid

Na lányok én ezért intéztem mindezt magamnak, mármint Gyás, csp, anyasági stb, mert ha a könyvelőre bízom.... :roll: , hát, az gáz.

Kép
babcika

Tara!

Már kibogoztam, rokonok vagyunk, ment privi :D

A kislányom meggárgyult, vagy nem tom, de nagyon fáradt mégsem akar elaludni :cry: , 10.30 óta nyomja, most már panaszos kicsit. Megyek felveszem, mert a cumi mindig kiesik.

Kép
babcika

Astrid a gyes-t miért kellett lemondani???

sutimano76

Egyszerre nem jár tgyás és gyes, csak egy ellátás sajnos :(

Kép
babcika

Madar
Ovis hittan :cry: :cry: :cry: :evil:
A hitoktatóval és az óvoda vezetőjével kell elbeszélgetni!
Én szoktam hittan órákat, bibliaórákat tartani a gyülekezetben...és ott is inkább a bibliai történeteken, az énekeken van a hangsúly és a hagyományokon (ünnepek, hogyan készülünk...). Inkább olyan erkölcsi, etikai normák (pozitív életszemlélet) átadása a fontos...
(Milyen felekezetű a hitoktató? :? )

Én különbséget szoktam tenni a vallásos és a hívő ember között! :wink:

Papok, lelkészek
Ők is emberek... hagytam már ott gyülekezetet, mert a vasárnapi istentiszteleteken töményen a politika, x. párt favorizálása ment... :cry: :evil:
Vendég

Képek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Petra
Mi a MR vizsgálóban altatjuk el a babákat. És kb. mire vége a vizsgálatnak, addigra ébrednek is! (ami gyógyszert általában használunk, az kb. 15 perces alvást hoz létre...)
Ébredés után meg már szopizhattak...
Érdekes, hogy nálatok mennyire másképpen csinálták!

Babcika
Nekünk a koraszülöttség miatt kellett mennünk 6 hetesen mindenféle vizsgálatra...

Advent
Szokott koszorúnk lenni és néhány ablakdísz... készülődés inkább lélekben... :wink:

Nappal én max. 4 órát hagyok két szopi között... ha nagyon bealudna Molli, akkor felébreszteném... de az enyém lány ennyit nem alszik napközben...
Vendég

Mabe,:oops: ,nemtom mi a különbség,mond el kérlek,jó nekem priviben is,köszi
[quote] írta:n különbséget szoktam tenni a vallásos és a hívő ember között!

sutimano76

[quote="babcika"]E írta:babcikagyszerre nem jár tgyás és gyes, csak egy ellátás sajnos :(

ha jól tudom a gyes a 2. életév után jár 1 évig,nem???namármost az jár x gyerekre,én meg megszülém y gyermekem,és ha y-ra kapok tgyást,akkor x-re nem jár a gyes???ha nem szülök y-t,akkor meg igen???hát ez meg milyen???

sutimano76

Hát ez meg ilyen, sajnos Süti, dönteni kell melyiket akarod, egyszerre nem lehet kettőt. De ahogy Dorka a svéd helyzetet elmondta, lassan én már ennek az egynek is örülök :oops:

Kép
babcika

Csajok:

Ha valaki be akarja adatni a H1N1 elleni oltást, minden családtagnak ingyen van, akinél 6 hónaposnál fiatalabb gyerek él a háztartásban.

Csak azért írta, mert valamelyikőtök írta, hogy a férjének fizetni kellett érte!

Kép
arvaerika

Erika,én nemtom....... :(

Babcika,most nagyon fel vagyok ezen háborodva...és ok hogy máshol ennyi sincs,de ott az apák keresnek annyit.hogy a nő keresete nélkül is megélnek,sőt nyaralni is tudnak!!!!

sutimano76

Igazad van Süti, én is fel vagyok háborodva, de én már beletörődtem, bár néha még gondolkodom a nyugatra-vonulásban... :roll:

Kép
babcika

Babcika...költözés.....hátha élne kint rokon,aki segítene elindulni,és legalább egyikünk beszélne nyelvet,bármilyet,én nem gondolkodnék,de se rokon,se nyelvtudás,ráadásul párom 40 én 30 felett,így semmi esély :( :(

sutimano76

Süti!

Mi most Sopronon gondolkozunk, mert állítólag onnan mindenki átjár Ausztriába melózni, így ott nincs ember aki dolgozna a helyieknek, és így most keresnek lakatosokat Sopronba, de a bér megközelíti az Ausztriait, mert az árut oda hordják. Igazából nekem és Blankinak mindegy,hogy a Hajdú-bihari , vagy a Győr-Moson -s -i egészségbiztosító fizet, Janónak az ovi is szinte mindegy, és apa meg kb. 3* ennyit keresne, és a háza, lakások albérletek ára viszon nemhogy Db-i , hanem azalatt van. Csak ugye, biztosat a bizonytalanért,ezen megy most a dilemma.

Kép
babcika

Szerintem,ezen ne dillemázatok,a pénz beszél.......körülnézek én is,hátha apikának is találnánk ott melót...én szívesen mennék...

sutimano76

Kép
Kép
Kép
Vendég

és még győrből,meg mosonmagyaróvárról is átjárnak,sógoromnak is van olyan rokona,aki takarítani jár át magánházakhoz....jól fizetik,megbecsülik őt!!!!

sutimano76

Süti apa mivel foglalkozik?

Imola gyönyörű!

Kép
babcika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: