A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

H1N1: annyira utálom, hogy totál ki vagyunk szolgáltatva ... én nem ezt tanultam, nem ehhez értek ... millió érv elhangzik pro és kontra ... és hozzak felelősségteljes döntést ... és úgy látszik, hogy mindenféle gazdasági, politikai és egyéb érédek fontosabb, mint az emberek egészsége, testi és lelki békéje ... :evil: bocs :oops:

Süti: ne aggódj, sztem sem lesz baja benne. Pusszantom, alukáljon nagyot.

Scooper: sztem fizetős

Flora Istennő: nagyon szépek vagytok és Süti jól írta, szuper jól nézel ki. :)

KépKép
KépKép
madar

Scooper!

Szerintem azt meningococcus ellen adják és fizetős.
Ami nem fizetős (2 év alattiaknak ingyenes), az a pneumococcus elleni Prevanar, azt Dóra is fogja kapni 3 hónaposan, kellett igényelnünk most.

Astrid

Kép
astrid

Köszi,Brumi,akkor békén hagyom...bár megint felületesen alszik :(

sutimano76

Sziasztok,

Az elmúlt 2 hétben nem volt időm olvasgatni, mivel tesóztam sokat.
Sajnos ma utazott vissza :(
Mostantól igyekszem gyakrabban jönni.
Soma most alszik, így mutizok pár képet magunkról. :D

KépKép
csikipetra

Lányok!

Megkérdeztem ukrán barátnőmet, várom a választ, türelem!!!!!

De, álljunk csak meg egy szóra, mi ez a sok halott?

Ukrajna lakossága 47 millió nagyjából, a mienk meg 10 millió ugye, tehát kb. 5* annyian vannak tehát náluk 60 halott nálunk 12-t jelent, és ott a körülmények közel sem olyanok mint itt, pedig itt sem rózsás, tehát, pl barátnőm inkább vállalta volna egy vetélés kapcsán,hogy elvérzik, mint oda menjen be egy kórházba, mert az a doki volt ügyeletes aki nem engedte elvinni a kismamát császározni, mert akkor nem ő kapja a lóvét, ugyanis ő nem tud császározni, és ez orvos. Ja és azt is mesélte barátném,hogy ha azt akarják,hogy összevarrják őket szülés után akkor vinni kell, tűt, cérnát stb,... Ezek az emberek későn mentek dokihoz. Más tészta ,hogy vírus ellen nincs orvosság, immunrendszer kell hozzá, de a szövődmények kezelhetőek, csak látni kell orvosnak, de nem mészárosnak, mint ami állítólag ott van.

Látjátok milyen hülyék az emberek, most mindenki h1n1 oltóanyagért futkos, nálunk is tegnap tele volt a patika ilyen eszesekkel, merthogy ukrajna, de ott nem az van könyörgöm, vagy hülyeség ellen még nem oltották őket és nem tudják felfogni?

Ha tüdőpestis akkor honnan az anyjából jött? Vajon tényleg igaz, hogy katonai laborból, pusztuljon a férgese???

Ez az egész dühítő és félelemkeltő. Én nem vagyok orvos, nem értek hozzá, eddig nem féltem, tegnap már igen, ma már görcsben a gyomrom, holnapra depressziós leszek a gondolattól, a gyermekem élete a kezemben van, egy rossz döntés....és...

Abban biztos vagyok, hogy egyféle manipuláció ez, de már nem tudom eldönteni, hogy mire akarnak rávenni..... :evil:

Egyszer azt mondta nagymamám :

" Régen jányom nem voltak buzik, aids, betegségek, földrengések, árvizek stb" Mondtam én erre:" Mamikám voltak ,csak tv meg rádió nem volt"

A média nagy fenegyerek, a legnagyobb manipulátor a földön :!:

Kép
babcika

Petra,kimaradás elfogadva,képek hurrráááá,lássuk!!!!

sutimano76

ma jön ki barátnőm,de jó!!!!!!!!!!!

sutimano76

Petra: el sem mozdulok a gép elől, várom a pici vejem. :D :wink:

KépKép
KépKép
madar

Kép napozós Kép egy kis utánpótlás1 Kép egy kis utánpótlás2 Kép bábozunk1 Kép bábozunk2 Kép bábozunk3

KépKép
csikipetra

Süti - barátnő hurrráááááááá!! :D :D :D

Petra: tesó elutazás ... simi Neked...

KépKép
KépKép
madar

Kép bábozunk4

KépKép
csikipetra

imááádom :D ... és most látnotok kellene Veronika arcát .. megmutattam neki Somát ... :wink: :wink: :wink: :D :D :D

KépKép
KépKép
madar

én is azt gondolom,hogy a "gyógyíthatatlan" betegségek katonai laborokból szándékosan kiengedett kórságok.....éééééééééés sztem van ellenszere........hisz hallotunk már olanról,hogy valamelyik fejes beteg???nem !miért ?mert ha meg is kapta,már az ellenszert is belenyomták!!!!

emlékeztek az ebolára...afrikai majmok terjesztették,és azért volt "nagyon" veszélyes,mert levegőben terjedt.......nos a levegőben terjedő dolgok nem olyanok,hogy ott maradnak afrika felett!!!!sztem........tehát azóta már az egész emberiségnek el kellett volna pusztulnia,de még élünk,akkor????hova lett a vírus????
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutimano76 2009.11.04 14:19-kor.

sutimano76

Petra,gyönyörűek vagytok...köszi,jöhet még!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sutimano76

Köszi, ti meg édesek vagytok,hogy dicsértek!!! :oops: :D

A mai éjszakánk katasztrófa volt.
Tesóm utazása miatt kicsit megcsúsztunk az altatással, emiatt autóban aludt fél 10-ig. Amikor hazaértünk, felébredt, szopiztattam, segget ráztam,de úgy felpörgött, hogy feladtam,és lepasszoltam a férjemnek.
Érdekes....nála pikkpakk elalszik.
No...fél 2kor újra ébredés, fél5kor újra, és 5kor ébredés üvöltéssel............
AZ eszem világát nem tudtam,és lepasszoltam megint. Apa sétált vele hajnalban, és elaludt.

Amúgy most vagy pihennem kellene többet, vagy a vitaminraktáraim kezdenek kifogyni, de totál kivagyok.................Mindenem fáj,és nagyon száraz a bőröm.
Tudtok erre valami csodaszert?
És aggódok amiatt is, hogy nincs elég tej.

Manónak miért kell drukkolni? Nagyon le vagyok maradva.

KépKép
csikipetra

félkezezek... :D

köszi a dícséreteket :oops:

én nem oltatok... biztosan van vmi alapja, de szerintem nagyra van fújva... és túl gyorsan lett meg az oltóanyag, nem? több ideig szokták tesztelni
egy barátom pont taiwanon élt fél évig, mikor nálunk tombolt a madárinfluenza őrület
ott nem foglalkoztak vele, max jobban figyeltek picit a higiéniára és kész, de mindenki ette a csirkét, mint azelőtt, nem is volt szinte téma

megelőzni jobb talán, én inkább betárazok vitaminból

Petra, Soma mennyit nőtt, zabálnivaló kislegény!!

floranan

Babcika, Madar, Astrid: én is hasonlóan érzek ... nem ezt tanultam, DE nekem kell dönteni ... és az orvos apósom mást mond (meggyőződésből!), mint az a doktornő, aki nekem az etalon, és mindenben adok a véleményére !!! ... na, most, akkor melyik kezemet harapjam ??? ... és iiiiiiiiigen: piszok nagy manipuláció áldozatai vagyunk ... mi nem oltatunk, de azt is 100%osan megértem, ha valaki igen ... nem vagyok meggyőzve sem egyik, sem másik oldalról ... csak az a nagy gáz, hogy lehet, hogy a gyerekeink élete a tét ... ez olyan pátoszosan hangzik, de végső soron erről van szó :cry:

Petra: Soma egy tündérbogyó .... nagyon falat, képet méééééééég :)

Enyimek kidőltek, most rohanok teregetni ;)

Manóról senkinek semmi híre ????????

Kép

Kép
bibiesbrumi

Petra,...Manóék Ákossal kórházban.....valami van a szemével...de még nem bizti,most folynak a kivizsgálások!!

sutimano76

olyan zaba a lányom tenyere..hüpphüpp :D

sutimano76

[quote="csikipetra"]K írta:csikipetraöszi, ti meg édesek vagytok,hogy dicsértek!!! :oops: :D

A mai éjszakánk katasztrófa volt.
Tesóm utazása miatt kicsit megcsúsztunk az altatással, emiatt autóban aludt fél 10-ig. Amikor hazaértünk, felébredt, szopiztattam, segget ráztam,de úgy felpörgött, hogy feladtam,és lepasszoltam a férjemnek.
Érdekes....nála pikkpakk elalszik.
No...fél 2kor újra ébredés, fél5kor újra, és 5kor ébredés üvöltéssel............
AZ eszem világát nem tudtam,és lepasszoltam megint. Apa sétált vele hajnalban, és elaludt.

Amúgy most vagy pihennem kellene többet, vagy a vitaminraktáraim kezdenek kifogyni, de totál kivagyok.................Mindenem fáj,és nagyon száraz a bőröm.
Tudtok erre valami csodaszert?
És aggódok amiatt is, hogy nincs elég tej.

Manónak miért kell drukkolni? Nagyon le vagyok maradva.

LE lehetsz "merülve" ... én elevitet szedek most ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Még ezeket találtam: Kép cumitszájbatömős Kép alvásra készen Kép tornázunk

KépKép
csikipetra

Igen Bibi!

Ezért vagyok én gyomor és sírógörcsben, mert a gyerek élete a tét. Na és mondjuk nálunk még az is kérdéses, hogy Janónak beadatom, apa én nem. Akkor apa hazahozza, pl, és akkor Blankika elkapja, és nagy gond lesz, akkor az egyik gyerekemet megmentettem, mert Janó oltva van, a másikat meg .... :cry:

Kép
babcika

Petra nagyon édes a nagyfiú!!! :D

Manó nagyon drukkolunk ,remélem rendbejön a kis vejem szemecskéje!!!!

Kép
babcika

Köszi Bibi, sajna az elevitemet lepasszoltam a sógornőmnek, de akkor szerzek be újra.
Köszi a tippet.

Ja.................és Manóéknak mi is nagyon drukkolunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
csikipetra

Flora, láttam a képeket az előző oldalon!
Nagyon szépek vagytok!!! Te meg csak úgy ragyogsz!!!! :D :D

KépKép
csikipetra

Kisori is édes nagyon!!!

Kép
babcika

[quote="bibiesbrumi"]B írta:bibiesbrumiabcika, Madar, Astrid: én is hasonlóan érzek ... nem ezt tanultam, DE nekem kell dönteni ... és az orvos apósom mást mond (meggyőződésből!), mint az a doktornő, aki nekem az etalon, és mindenben adok a véleményére !!! ... na, most, akkor melyik kezemet harapjam ??? ... és iiiiiiiiigen: piszok nagy manipuláció áldozatai vagyunk ... mi nem oltatunk, de azt is 100%osan megértem, ha valaki igen ... nem vagyok meggyőzve sem egyik, sem másik oldalról ... csak az a nagy gáz, hogy lehet, hogy a gyerekeink élete a tét ... ez olyan pátoszosan hangzik, de végső soron erről van szó :cry:

Hát igen, nekem is ez a legnagyobb gondom.
1. Én nem megyek szinte sehova, apjuk se érintkezik olyan sok emberrel. Viszont ők az iskola miatt igen, szóval ha valakinek, nekik szükségük lenne védettségre.
Mi van, ha nem adatom be, elkapják és komoly szövődmény lesz az influenzától?
2. De mi van az oltási mellékhatásokkal, keveset tesztelték, mi van, ha épp a védőoltással ártok nekik? Ha egy 20 éve tesztelt dologról lenne szó, nem gondolkodnék (pl. tavaly a nagyobb megkapta egybe a hepatitis A és B elleni oltást (a B ellen 8. osztályban amúgy is oltanak), pedig fizetnünk is kellett érte), de így?
Most mivel teszek nekik jót???

Astrid

Kép
astrid

Tudjátok mit lányok!!!

Én bízok Istenben,egy felsőbb hatalomban, a jóakaratában!!!

Nekem eddig segített, ha pénz kellett nyertünk éppen annyit a lottón, amikor terhes lettem az oviban skarlát járvány volt és bárányhimlő is, vigyázott ránk, nem kaptam el. Adta nekünk Blankit, aki nélkül most lehet sem teljes családom nem lenne, de mnkhelyem biztos nem lenne már....Szóval én imádkozni fogok!!! És persze megelőzni!!!

Kép
babcika

Szerintetek megbetegítettem ma a gyerkőcöt azzal, hogy kivittem sétálni és el van aludva, és most csak kitakartam és kicipzáraztam az overált de úgy van a babkocsiba, de van rajta harisnya is meg nadrág meg meleg pulcsi meg a sapit is csak kikapcsolam?

Ti ezt hogy oldjátok meg?

Kép
babcika

[quote="babcika"]T írta:babcikaudjátok mit lányok!!!

Én bízok Istenben,egy felsőbb hatalomban, a jóakaratában!!!

Nekem eddig segített, ha pénz kellett nyertünk éppen annyit a lottón, amikor terhes lettem az oviban skarlát járvány volt és bárányhimlő is, vigyázott ránk, nem kaptam el. Adta nekünk Blankit, aki nélkül most lehet sem teljes családom nem lenne, de mnkhelyem biztos nem lenne már....Szóval én imádkozni fogok!!! És persze megelőzni!!!

én meg csatlakozom hozzád: mindent megteszek a megelőzés érdekében, és kérem a védőangyalainkat, vigyázzanak ránk !!!! ... én igazából a picit féltem ... a legkisebbet ... ő még 2 hónapja a pocakban volt ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="babcika"]S írta:babcikazerintetek megbetegítettem ma a gyerkőcöt azzal, hogy kivittem sétálni és el van aludva, és most csak kitakartam és kicipzáraztam az overált de úgy van a babkocsiba, de van rajta harisnya is meg nadrág meg meleg pulcsi meg a sapit is csak kikapcsolam?

Ti ezt hogy oldjátok meg?

az enyém is pont így alszik 1 óra óta az előszobában ... nem hiszem, hogy baja lesz :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi

És most bent vagytok????Babcika???akkor nem

sutimano76

H1N1: Eü-miniszter M1-en most mondta: Eü. Világszervezet szerint az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a megbetegedettek 1%-a kórházi ellátást igényel és ennek, tehát az 1%-nak az 1%-a intenzív ellátást.

KépKép
KépKép
madar

[quote="madar"][ írta:madarb]H1N1: Eü-miniszter M1-en most mondta: Eü. Világszervezet szerint az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a megbetegedettek 1%-a kórházi ellátást igényel és ennek, tehát az 1%-nak az 1%-a intenzív ellátást.

ha ez tényleg így van, én nem pánikolok ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Igen, megtaláltam a hátipatikán, azért köszi az infókat astrid és madar :) Prevanart ma megkaptuk, pedig 2 hónaposak vagyunk :shock: és az első dtp is megkaptuk... Törpi nagyon aranyos volt, alig sírt, utána meg szinte rögtön bealudt. Most kicsit nyekereg, de remélem nagyon hiszti nem lesz.

KépKép
Kép
scooper

Bent vagyunk Süti, csak most ébredtünk 11 óta, szóval extra kiabálás volt 3-kor a kajáért :D

Kép
babcika

babcika: én egyetértek veled teljes mértékben. Médiafogás az egész :evil: bár a fene se tudja, mi az igazság és mi nem :shock:

KépKép
Kép
scooper

süti: köszi a linket, jó dolgokat írt.

tényleg, manóról tudunk valamit?

petra: babó nagyon aranyos :D

flora: Kisori is tündéri :D

KépKép
Kép
scooper

félek, elkiabáltam...gyerekem egyre nyűgősebb...de legalább ma már csak kétszer kellett szívni az orrát

KépKép
Kép
scooper

MANÓ ÜZI: eeg rendben. holnap MR aztán visza a szemészetre..lassan mennek a dolgok de legalább tuti, hogy lát. puszi

KépKép
dorkamartini

Sziasztok!

Délelőtt Máté is megkapta a 2hós oltást és a Prevenart is. Nagyon ügyi volt, csak kicsit sírt. Ma egész nap alszik. Hordozóban vittem, mert nem akartam a babakocsival bohóckodni (cipelni is kell fel, mert nincs lift, és sokan is szoktak lenni). Ez volt az első próbálkozásunk lakáson kívül és nagyon szuper volt, azonnal elaludt oda és vissza is. És olyan sokan néztek mosolyogva, hogy már ettől jobb napon lett, hiába volt olyan borongós a délelőtt.

Most 5970 gramm és 59 centi, szóval nem egy kis törpike. Megint hízott 3 hét alatt 770 grammot. Nem tudom mikor lassul a dolog, de nem kéne a következő alkalommal már gurulnia. :wink:

Mi is nagy dilemmában vagyunk oltás ügyben. Ha csak ő lenne, nem oltatnám semmi extrára és valószínű mi sem gondolkodnánk a beoltatáson. De mivel Máté születése óta felváltva vagy együtt betegek (most Andris írtó taknyos 4 napja, már a szája és az orra is sebes az orrfújástól), így félek, hogy nem ússzuk meg holmi kis takonykórral. : Ezért kapta a Prevenart és majd a Rotát is 3 hósan. Férjem beoltatja magát szezonális influra és H1N1re is jövő héten. Ő több emberrel ül egy szobában, akik közül mindig valaki beteg és nem marad otthon, köhög-tüsszög össze-vissza + tömegközlekedik is, így elég nagy a fertőzésveszély. Én amiatt nem oltatom be magam, mert állítólag bizonyos átvivőanyagok kiválasztódnak az anyatejbe. :roll:

Ja, és meglett az orrváladék tenyésztés és megint van Stephylococcus az orrában, így megint orrcseppezés. :( Plusz Andrisnak immunerősítő rágótabletta.

Érdekes, mert Andris 3 év alatt összesen 2x volt beteg, abból 1x lázas, de egyébként makk egészséges volt. És szeptember óta megy ez a folyamatos betegeskedés, pedig még oviba sem jár. Ezért sem akartam hogy kezdje idén az ovit, mert ha még közösségbe is járna, nem tudom mi lenne. :?

Petra: Soma nagyon édes!

Bibi: Válaszolsz a hálózsákos kérdéseimre? :wink:

Flora: Komolyan mondom, gyönyörű vagy azon a képen! Kisori is cuki, de te tényleg top formában vagy... Csak úgy süt rólad a boldogság.

Kép

Kép
hgrita

Hú,de jó,köszi Timi..

sutimano76

[quote="dorkamartini"]M írta:dorkamartiniANÓ ÜZI: eeg rendben. holnap MR aztán visza a szemészetre..lassan mennek a dolgok de legalább tuti, hogy lát. puszi

Szuper hír, drukkolok továbbra is!

Kép

Kép
hgrita

Most csak amire emlékszem,bocsi.

Petra:az Aventes üvegre melyik cumit tetted?Csak mert nekem két féle van,de az egyikből nagyon jön a cucc és azzal nem tudom itatni Vikit,de már nem emlékszem melyik volt,mert kétféle cumim van hozzá.Milyen vágás van rajta?Mert nekem asszem az egyiken egy csík van lyuk helyett,de a másikon lyuk van.Remélem érthetően írtam le. :D Soma nagyon helyes kispasi!

Manó:drukkolok nagyon!!!!

Flora:kisori a függőágyban :D és edzésen :D Tényleg nagyon csini vagy,teljesen ki vagy virulva. :D

H1N1:már én sem tudom mit csináljak.Egyik csatornán ezt hallom,a másikon meg azt.Szerintem apikának mondom,hogy ő mindenképp adassa be (ingyen van ugye alapból a pici miatt,meg neki azért is mert rendőrségen dolgozik),mert ugye nyomozó és rengeteg különböző (ki tudja milyen) emberekkel találkozik nap mint nap.Én még nem tudom,hogy beadassam e magamnak...

Süti:barátnő :D

Ma voltam dokinál,azt mondta minden rendben.Kérdeztem a fogamzásgátlót (tablettát) azt mondta,hogy szerinte felesleges pénzkidobás amíg szoptatok,mert így nem véd 100 %-osan és a gyereknek se adjunk hormont a tejcin keresztül.És milyen igaza van... :D Fél év múlva kell majd mennem kontrollra.

Voltunk Vikivel is kontrollon az ortopédián szerencsére az a ránc-asszimmetria ami a kórházban volt neki elmúlt.De a doki úgy forgatta a lábait,hogy rossz volt nézni.Megnézte UH-val is minden ok.

Ja és ezennel elkezdtem dekorálni a gyerekszobát.Vettünk világító csillagokat,holdat,felhőket,bárányokat a plafonra.A falakra pedig készül a Micimackós kép.Már fel van rajzolva az egyik kép ( több van ) és utána majd lehet színezni akrilfestékkel.Nekem nagyon tetszik.Majd ha kész lesz fotózok és megmutatom.
Vendég

Ja és tegnap elértük az 5 kg-t! :D
Vendég

flora..mi ez a szemmmizéria nálatok? bedagad a szeme?
dorkinak olyan mintha egy darázs csípte volna meg kb.... de előjön elmúlik előjön elmúlik.... egész nap.... és még nem sikerült kiderítenem mitől......
most olvastam netem egy homeos oldalon.... mert sehol semmit nem találok erről, hogy ez is szemgyulladás fajta lehet:

Apis

A következő szerünk pedig az Apis. Az Apis jellegzetessége, hogy nagymértékű a szemhéjszél gyulladás: rózsaszín, piros szemhéjszél, ödémás szemhéjak. Olyan, mintha ott csípte volna meg a méhecske a szemén és általában nincs benne váladék. Tizenötös CH-ban adjuk az Apist, legalább naponta négyszer.

ez volt a neten össz visssz.... bár pöttömnek nem piros meg semmi csak darazsas....

bibi - ezt is akartam tőled kérdezni.... le is fotóztam dorki szemét (azért kérdeztem megint az adatainkat hol vannak) ..... mit ajánlana a dokinénid.....
mert itten mindenki csak aszongya türelem rózsa,,,,,
hát én nemtom...... neeeemvagyok türelmes ha a gyerekem szeméről van szó.....

amúgy ma nagyon depis egy nap van itten.... tök sötét... esik most meg eső.....és kva hideg van... ha ez lefagy szép lesz.......aaztán meg épp mikor a megmaradt tápot öntöttem ki leszakadt a lefolyócső.... minden tejcis lett alatta... persze dorki is épp akkor skálázott... és mondanom sem kell ma 0-24 órás:)))) hjajjjjj... na menek is...

ja még csak annyi, hogy nemtom nekünk megéri e közösködni mert kb benzinben fel pestre ugyanott jövünk ki.... de ha megrendeled akkor átutalom a pínzet..... ez csak felnőtteknek van, vagy baba is kapja? ezt még elfelejtettem a múltkor....

nnna lehet összevissza voltam.... bocsi csak már ezeket reggel óta akarom de... lüke egy nap ez a mai......

KépKép
dorkamartini

ja, azt nem is írtam: 55 centi és 4800 gramm :lol:

KépKép
Kép
scooper

TÁDÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sok szeretettel!!!!

Kép

Olvasható?????

Kép
v.andi

laptetőőőőőőőőő :shock: :lol:

KépKép
Kép
scooper

DORKA: látatlanban erre nem fog mondani semmit ... pont ma beszéltem vele, jövő héten visszük hozzá Lottit pénteken ... időnként nekünk is gond van a szemeivel: van itthon szemcsepp, plusz kamilla, anyatej ... nekünk erre azt mondta a gyerekorvos, hogy ha 2 hós koráig nem jön rendbe, akkor át kell mosatni a könnycsatornáit, mert el van dugulva ... :shock: ... de mondjuk neki váladékozik ilyenkor rendesen, és össze is ragad, mint a kismacskának ...

Igen, neked inkább direktbe lenne érdemes megrendelni az influensinumot, és akkor házhoz megy :)

MANÓ: gondolunk rátok folyamatosan, csak már holnap este lenne !!! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

RITA: mit kérdeztél ??? ... bocsu, lekerülte a figyelmem ... :shock: :oops: :roll:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: