A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Ja igen, pulzus. Most gondban vagyok. Mert bár gondot nem okoz elméletileg a magas pulzus, de baromi kellemetlen. De mi a helyzet a tornával? Az ugyebár még jobban megemeli a pulzust. A 120-s alap pulzusom ellenére szerintetek elmehetek tornázni? :shock:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Csupa-csupa játékot. Baba-babakocsit, nevetős, mozgós babát, szerszámkészletet, távirányítós autót, játék laptopot, szerszámkészletet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi:
A helyedben megkérdezném az orvost a pulzusról!
Te aztán bevásároltál! :D

Kép
cat__

Brigi szerintem kétpetéjűek de senki nem mondta még meg konkrétan

Móni
KépKép
reunion

Cat, a dokim mondta, hogy nem kell vele foglalkozni, mert nem ártalmas. De nem nyugtatott meg :oops:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Cat, mi volt az UH-on, a cukor karbantartásával nem lett nagy a baba, ugye? Bár ha nekem a 32. héten 1800 g, az tökéletes. Úgy tűnik, ügyesen diétázol! Gratula!!!!
Köszi a baba-befordulási dícséretet.) És nagyon megnyugtattál, hogy találkoztál olyannal, akinek nem lett semmi gondja a nagyobb babával és tovább is hordta.) Hát lehet, hogy nagy babám lesz amúgy is, ez családi örökség a férjeméknél. Bárcsak a meseszép nagy kék szemeket is örökölhetnénk! :wink:

Brigi, tök jókat vettél!:))
Vendég

Twist:
Nekem is 1876g-ot számolt, amire azt mondta, hogy teljesen normális ebben a korban, úgyhogy megnyugtatott. És Ő is befordult, remélem, úgy marad :). Köszi a dícséretet :).

Brigi:
Nem tudom, én lehet, hogy nem erőltetném a tornát..inkább csak nyújtanék a helyedben.

Kép
cat__

Sziasztok, jó reggelt!

Ma reggel olyan vagyok, mint a mosott sz*r. :? Szerintem viszonylag sokat aludtam, de alig bírtam kimászni az ágyból. Este 11 körül megmértem a vérnyomásom, 146/89 lett :shock: Mától mérem minden nap, úgy döntöttem, félek a toxémiától, főleg kima sztorija óta.

Tényleg, hol van kima???

Mostanában állandóan megkérdik, hogy nem félek-e a szüléstől. Egyáltalán nem félek, maga a szülés szinte eszembe sem jut, csak úgy, hogy nehogy korán jöjjön, meg hasonlók? Inkább az szokott eszembe jutni, hogy szülés után nem járok végre ennyit wc-re, nem fog keményedni a hasam, és (bár lehet, hogy a melleim miatt nem?)hason is fogok újra aludni :D

Cat: hol lehet kinyomtatni az ideigleneset??? Körülnézek a honlapon.

Én holnap megyek terhes jógára, végül a 30. hétre csak elkezdek mozogni... Másfél órás lesz :)

Klári

Kép
claracroft

Cat: megtaláltam :) Ki is nyomtattam gyorsan, hétvégén már használom is :)

Klári

Kép
claracroft

sziasztok!

Téma mostanában a bevásárló lista. Én épp a kiságynál tartok. Nem talált esetleg valaki jó áron olyat, ami átalakítható később? Mármint leszedhető a rács?

Timi
athena

Sziazstok LÁnyok!

Megvagyok én is :)
Most majd oldalanként reagálok, mert ha egyszerre írnék, estig itt ülnék :)

Brigi
Jujj, az nagyon kellemetlen.. Nekem is szokott 100 fölött lenni, eddig max. a 110 volt, de azt hittem a szívem kiugrik a helyéről... Te is kb. ilyet érzel?
Én ilyenkor iszok sok vizet, és bízom benne segít, és lenyugtatom magam, mégha nem is vagyok ideges és 10 perc alatt vissza szokott menni 90re kb.
Ügyi vagy a karácsoniy ajándékok és Mikulás terén! Mi Lilinek vettük meg az ajándékokat, ilyen sem volt még, hogy ilyen korán! De tervezzk, hogy mindenkit lerendezünk a hónapban, mert semmi kedvem nem lesz a kígyózó sorban álldogálni. Már így is hihetetlen mi van!!

Lassan én is nekiállok készülődni a Tesó fogadására. Hétvégén vagy a következőn Apa elviszi a "felesleges" bútorokat és hozz "újat", ami Anyósomé volt, de nekünk teljesen jó lesz..
Vásárolni nem nagyon kell semmit, mert minden van Liliről, max. overáll, mert Lili nyári baba volt, delehet, hogy még az is van :)
Sógornőmtől meg annyi mindent kaptunk, hoyg csak na! És folymaatosan adja a dolgokat :lol:

Pussz

Kép
buborka.

Cat:
Köszi a dicséretet. :P De jó neked hogy már nemsokára NST-re mész.

Lányok, Ti mikor kezditek el intézni a Gyed, gyes, tgyás, anyasági támogatást??? Nem is tudom nekem melyiket a legésszerűbb igénybe venni.. :oops: :oops: :oops: :roll: :roll:
Vagy kell egyáltalán szülés előtt ezekből valamelyiket intézni?? Nagyon nem vagyok otthon ebben a témában, és nem szeretném, ha a tudatlanságom miatt nem kapnék valamit, amit esetleg kaptam volna. :shock:
És ha valaki tud segíteni, ha július óta táppénzen vagyok, mit és hogy érdemes igényelni??

Icu
Kép
Kép
icu03

Verus, nekem a szívem zakatol ilyenkor ezerrel, meg tegnap már baromira fájt a fejem és szédültem is. Én holnap hozom vissza a vérnyomásmérőt, és naponta többször mérem majd. Jövő keddig kap haladékot, ha addig úgy látom, hogy sokszor magas, akkor irány a kardiológia...

Cat, én is így gondolkoztam a tornával kapcsolatban. Tök jó, hogy megvettem a bérletet, és egyetlen alkalmat voltam, még van 9... Na mindegy, legfeljebb átadom a BBGo-s csajoknak, hogy járják le, ha a doki sem javasolja :lol:

Kiságy. A miénk átalakítható, de szerintem nem túl olcsó... 54.700 a matraccal együtt.

Kimát én is hiányolom már, érdekelne, volt-e az új dokinál, és főleg, hogy mi van a vérnyomásával...

Icu, én szülés után igényelem, azt hiszem, anyaságit és GYED-et nem is lehet előtte. Egyedül a TGYÁS-t lehet, de én azt is csak a szülés napjától fogom. Hogy minél később kezdődjön a GYED, mert nekem az baromi kevés :cry:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Uxi
Gondold meg, hoyg beoltatod-e Emit, nagyon nem ajánlák.. :( Pneumo ellen be van oltva? Nálunk az használt, azóta nem is volt nagyon beteg...

Reunion
Gumis lepedőt ilyen méretben az IKEában találsz, 1500Ft!

Brigi és mindenki, akinek befordult a Babája!

Gratula!!! Talán Armi is befordult, de majd 2 hét múlva kiderül...

Brigi, jobbulást Sanyinak!!! :(

Textilpelus: nekünk van kb. 25-30 darab! Így nem kell naponta mosni és mindig kell mindenhova az első időben...

Gyöngyi
Gratulálok, hogy ilyen jól állsz!!! Jöhetsz akkor hozzánk segíteni :) :) :)

Légzésfigyelő: nekünk van, engem megnyugtat. Volt pár riasztás, ki tudja, hogy téves volt-e, nem biztos...

Kép
buborka.

Sziasztok!

Végre eljutottam idáig, hogy van 1-2 szabad percem. Az utolsó napokban még lenyúzzák az ember bőrét.... :evil:

Cat: nekem is a köv. vizsgálat nst, vérvétellel megspékeleve. Remélem jól fog viselkedni a gyermek és nem kell majd 2 naponta visszamennem. Rettenetesen repül az idő....észre sem veszed, és már a falat firkálja! :P

Olvasom, hogy párótoknak magas a vérnyomása. Én a helyetekben nem mennék tornára, max. jógára, vagy ilyesmire, ami nem amali a pulzusszámot.

Icu: szülés előtt csak a tgyást igényelheted. Szülés előtt max 28 nappal.
Közvetlen szülés után, mikor már a bébi papírjai is kész vannak, igényelheted az egyszeri anyasági támogatást.
Én totál ki vagyok ezektől az ügyintéznivalóktól. Nekem még a személyimet is meg kell csináltatni, mert lejárt. Úgyhogy ha ma elég fittnek érzem magam délután, akkor ezzel el is kezdem ezeket. Utána jön az apasági nyilatkozat....már most utálom az egész procedúrát!

Lenne egy kérdésem. Hány b cumisüveg kell induláskor? Ha tudok szoptatni.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Cumisüvegben nem tudok segíteni, én nem szoptattam, most is megvettem az üvegeket, legfeljebb nem használjuk...

Apasági. Most kértem hozzá igazolást a dokitól, talán jövő héten meg is ejtjük. Kérdeztem, hány napos lehet, azt mondta, már nincs korlátozva, bármikorit elfogadnak. Mint ahogy házassági anyakönyvit is elfogadnak akármilyen régit. Szóval aki még nem kért friss házasságit, kérdezzen rá a dokijánál, hogy muszáj-e :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!
Köszi a sok választ! :)

Nekem van egy cég akinek az ajánlata nagyon tetszik:

http://babaholmiolcson.hu
Nézzetek be :)
Mi is AngelCare légzésfigyelőt+bébiőrt veszünk
Ezen a weboldalon van egy pár.
Ti fürdetőkádat állvánnyal vesztek vagy sem??
Január 21re vagyok kiírva, kislányunk lesz :)
judeee

judeee: én ismerem a boltot, a Nagykőrösi úton van közel Gyálhoz. Mondjuk mióta terhes vagyok, még nem voltam ott :)

Én anno úgy gondoltam, hogy nem kell kád állvány, de kaptam. Azóta el is gondolkodtam rajta, elég kényelmetlen lenne nélküle a fürdetés, főleg az ilyen derékfájósoknak, mint én.

Klári

Kép
claracroft

Pillesz: Akár h aúgy gondolod, már másnap nem kell menned dolgozni! Így is nagyon szépen kihúztad!
Sztem cumisüvegből, ha tudsz szoptatni, elég 2 kicsi. És én az Aventet ajánlom, akkor is, ha az a legdrágább, de higyjétek el, hoyg a legtartósabb. Pl. most nem is kell vennem Arminak, elég, ha csak a cumit veszek hozzá újat.

Brigi Most felcsillant a szemem!!! Lehet nem kell kikérnünk a házasságit? Bár kétlen, mert nekem a kórházi listán rajta van, hoyg 300 napnél nem régebbi másolat kell :?

Kép
buborka.

Judeee, ha a 160. oldalon lévő táblázat adatait elküldöd nekem priviben, beveszlek Téged is! Hogy fogják hívni a kislányodat?

Én eleinte állvány nélkül fürdettem, a kiságyban volt a kád, egy gumilepedőt raktam alá. Aztán tesóméktól kaptunk nagyobb kádat és hozzá állványt is. Én is derékfájós vagyok, de nálunk a fürdetés apa dolga :lol:

Verus, kérdezz azért rá, hátha csak régi a lista, és már elfogadják. Hivatkozz arra, hogy pl. az István kórházban már nem kell frissnek lennie :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Judeee
Én is üdvözöllek! Első baba lesz?
Én ismerem azt a boltot, kicsit zsúfolt, de tényleg nagyon jó árban. Én sok mindent ott vásároltam annak idején.

Brigi
Rákérdezek mindenképpen!!! Köszi, h írtad!!!

Pillesz
Már mióta szerettem volna írni Neked, h nagyon frankó a gyerekszoba, hihetetlen szépen fest a srác!!!!
Máshol is vállal munkát amúgy? :oops: Tudod milyen festékkel festi fel a dolgokat? Nagyon tetszik!!! Gyönyörű!!!

Kép
buborka.

Ja....
Sztem a fürdető állvány hasznos, ha nem akarod, h letörjön a derekatok. Amíg nem ül stabilan, addig ott fogjátok fürdetni!

Kép
buborka.

Sziasztok! Én is állványos fürdőkádat kaptam. De a húgom javasolta, hogy deszkát kell keresztbe tenni a felnőtt fürdőkádra és arra kell tenni a kiskádat és így sem kell hajolgatni: nekik ez jött be.
Nekünk nagyobb fürdőszobánk van, elfér tehát az állványos kár, nem kellett mást kitalálni:)
Vendég

Sziasztok!
Verus:Mennék segíteni,ugyis ráérek csak messze laksz :lol: :lol: :lol:
Amúgy könnyen vagyok mert én nem dolgozom és első baba sok dolgom nincs csak a háztartás azért vagyok kész már mindennel.
Ma még a babakocsit sikáltam ki ami a keresztlányomé volt,PEG PERÉGO ha jól írom van valakinek ezzel tapasztalata?A nővérem szerette és jó drága volt 10 éve 60000ft.Remélem beválik nálunk is.Meg pár kiscipőt,szandáltis kimostam igaz nem lesz rá szükség még de ráértem megcsinálni.A szekrényekben kellene rendet raknom de ezt utálom a legjobban.
Ma voltam a védőbe abba hagyhatom a diétát amit már meg is tettem mert szerinte is jó a cukrom kiváncsi leszek mit mond a nőgyógyász jövőhéten.Megkérdeztem a tgyás-t azt ajánlotta hogy ha táppénzen vagyok ami nekem még 70% akkor maradjak is így.A tgyás is 70% és szülés után lehet igényelni ha megvan a baba anyakönyvi kivonata meg a tb kártyája.Meg van az egyszeri segély amit az államkincstárhoz beadott lapon kell igényelni.Tényleg azokat a papírokat hol lehet letölteni?
gyöngyi-30

Ma vagyok HARMINCKÉT hetes :lol: :lol: :lol: Hihetetlen hogy így rohan az idő :shock:
gyöngyi-30

gyöngyi: a táblázatban neked január 14. a várható szülési dátum. Előrehoztátok? :D :lol:

Klári

Kép
claracroft

Szia Brigi!
Én nem szívesen tornáztam, amikor magas volt a pulzusom. Mert elvileg ugye a torna emeli a pulzust. Inkább próbálj meg többet pihenni, igyál több folyadékot, és tényleg nem lesz semmi gond hidd el. Legrosszabb esetben, úgy mint nálam írnak fel pulzuscsökkentőt. Nem okoz gondot, inkább annyi, hogy nagyon kellemetlen tud lenni.

Voltam ma ultrahangon. Nagyon édes volt a pici, bár eléggé takarta az arcát. Egy képet sikerült készíteni, este lehet felvarázsolom.

Kép
ágota 74

Brigi, milyen igazolás kell az apaságihoz?
Ja, és neked mit mondott a Barbi?

Pillesz kitartás már csak 2 és fél nap!

Ma megyünk 4D-re remélem megmutatja magát a fiatal úr!

Kép
arian78

Klári:Ja igen nekem 3 időpontom van a jan.14 azt én számoltam ki a dec 30.a 12 heti uh.-alapján mondták,és van még a december 24-e amit a védőnő számolt ki.De a legjobb az lenne ha dec.29-én születne amikor én is :lol: persze nem én döntöm el.Hivatalosan az uh alapján szülök ez van beírva a kiskönyvembe ha császár lesz akkor meg az alapján ahogy ráér a doki :lol: /ez vicc volt/
Nektek nem volt több időpont?
gyöngyi-30

:) Nem. A kiskönyvembe az utolsó menszesz alapján került az időpont, bár jan. 19-et írt bele a védőnő, utána észrevette, hogy rosszul írta, aztán annyit mondott, két nap ide vagy oda :D

De mindenhol a jan. 17-e szerepel. És az eddigi mért UH-k szerint is akkor. Egyébként én 11-én szeretnék szülni :D 10-én kap a férjem fizut, és tud neki szép ajándékot venni. Hó végére mindig le vagyunk pukkanva :D

Klári

Kép
claracroft

Hűűűűű, olyan messze van még. Olyan vagyok, mint a szamár a Shrekből: Ott vagyunk máááááááááár???

Klári

Kép
claracroft

Lányok milyen mellbimbóvédő krémet érdemes venni?
gyöngyi-30

Gyöngyi
Garmastant szokták tanácsolni, jó drága és kicsi is, de jó... Bár néha az se segít! :roll: Csak az nem árt a babának!

Kép
buborka.

Brigi:
Drukkolok, hoyg helyreálljon a vérnyomásod!

Névre szóló a bérleted? Sajnálom :(.

Kép
cat__

Nm tudtok esetleg olyan céget, aki szőnyeget tisztít nem drágán? Úgy, h elviszik és visszahozzák!?

Kép
buborka.

Sziasztok!
Bocs, hogy nem jelentkeztem. Elmentem az új dokihoz, aki "meghívott" kórházi bentfekvésre. Múlt hét hétfőn kellett bemenni és most hétfőn "szabadultam". Sok mindent nem tudtak kezdeni velem. Emelték a gyógyszeradagot, mérték a vérnyomást és vonogatták a vállukat. Hétfőn eljöhettem, most tűrhet a vérnyomim, 140-150 körül mozog, azt mondták, hogy remélik még egy pár hétig egyben maradunk, de ha vérzést tapasztalok, vagy megindulnak a fájások tűzzek vissza.

Még nem volt időm visszaolvasni, de igyekszem pótolni
és este,, ha letettem, a gyereket majd jövök és mesélek, mert van egy-két érdekes sztorim a kórházból.

Kima
Kép
Kép
kima75

Szia Kima!
Örülök, hogy jelentkeztél!
Hű, nem semmi, h gyógyszer mellett i silyen magas a vérnyomásod! Hát azér még legalább 7-8 hétig zárd össze a lábad! :)
Sok puszi, kitartás!

Kép
buborka.

Meggyőztetek az állványos kádról :)
judeee

Brigi szerintem inkabb hagyd a tornat. igazad van, emeli a pulzust es az most nem lenne jo pluszban... :(

Gyongyi nekem a menzesz szerint dec 26. Viszont en januar 4-et szamoltam, mert epp abban a honapban mertem a hom. :wink: Viszont az UH szerint kesobb jan 6-9 korul varhato, bar a legutobbi UH-n azt mondtak, hogy a korahoz kepest nagyobb...szoval elobb is johet. Mindenesetre itt a hivatalos papirokon januar 4-et hasznalunk. :roll:
Vendég

[quote="twist"]S írta:twistziasztok! Én is állványos fürdőkádat kaptam. De a húgom javasolta, hogy deszkát kell keresztbe tenni a felnőtt fürdőkádra és arra kell tenni a kiskádat és így sem kell hajolgatni: nekik ez jött be.
Nekünk nagyobb fürdőszobánk van, elfér tehát az állványos kár, nem kellett mást kitalálni:)

Nekünk is állványos van. Én nagyon szerettem. Mi a babaszobában melegben fürdettünk, utána a pelenkázón olajozás stb stb :)

Kép
Kép
alma26

Képzeljétek, nem is meséltem, mostanában milyen szerencsétlen vagyok!
Rendeltem a TeszVeszen egy Aqua Mopot (felmosót), külföldről. Elég jó áron volt, fizettem érte még a futár költséget.
Aztán persze nem működőtt, és szórakoznak velem, hogy küldjem vissza saját költségemre, megcsinálják (mert garanciális, és nagyon sokan panaszkodnak, hogy sok a rossz) és majd küldik megjavítva, amiért persze szintén fizessek. 2500 Ft a futárköltség.
Most jól elküldtem őket, hogy mit képzelnek, várom a választ...

Aztán hétvégén vettük egy jó kis kávéfőzőt, az Auchanba. Kipróbáltuk, orrán-szájján jön a víz... Visszavittük másnap, illetve hétfőn. Kicserélték egy újra... Abból meg nem jön abszolút a víz, sehol sem :twisted: Szerintetek? csak én vagyok ilyen szerencsétlen?
Aztán ezt is visszavittük, visszaadták a pénzt, aztán vettünk máshol egy egyszerű kávéfőzőt! Na ez működik végre!

Na gondoltam elmesélem :)

Kép
buborka.

[quote="gyöngyi-30"]L írta:gyöngyi-30ányok milyen mellbimbóvédő krémet érdemes venni?

én csak aventet próbáltam és nekem nagyon jó volt

Kép
Kép
alma26

Alma
Ha jól tudom Te is a Jánosban szülsz.
Mit tudsz róla, hogy fel vannak újítva a szobák vagy sem?

Kép
buborka.

Nekem 5 időpontom van. Egy jan. 10. jan 16. jan 21. jan 22. jan 24. :) Ebből 3-at ugyanaz az orvos mondta. Ha megkérdezi valaki mikorra vagyok kiírva csak annyit mondok január közepére :) De a legreálisabb a jan 21. (számításaim szerint)
judeee

Nem semmi mennyi időpontotok van :)
nekem 1 van, a január 5.
A menstruációsat el is felejtem, mert ez nem mérvadó. A 12. hétig mért adatok alapján van nekem a tervezett nap :)

Kép
buborka.

Nekem a védőnőim (mert ugye már a másodikat nyúzom :)) mindketten sima Bepanthen kenőcsöt mondtak mellbimbóvédőnek, azt mondták le sem kell mosni, a baba lenyalhatja, teljesen bababarát.

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Kisfiam 2008 decemberi, már van pár kinőtt holmink. :)

Ezeket hirdettem most meg a teszveszen, esetleg ha érdekel valakit:
http://teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid=10879551

Aida

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

[quote="buborka."][ írta:buborka.b]Alma
Ha jól tudom Te is a Jánosban szülsz.
Mit tudsz róla, hogy fel vannak újítva a szobák vagy sem?

A szülőszobák újak 2007. dec. 6 óta. A sima szobák nincsenek felújítva és nagyon különbözőek.
Én egyágyasban voltam (ez nagyon jó volt), vannak, 2-3 és sokágyasok. (2 ágyasból van sima és alapítványi)

Kép
Kép
alma26

Sziasztok!

Voltunk uh-n, minden rendben van. :D

1645 g a becsült súlya, s kiderült, hogy az a hegyes testrész, amit állandóan kinyom a köldökömbe, az a térde.

adatai:
BPD 78,8 mm
HC 289,7 mm
TTD (ez mi?) 90,8mm
FL 59 mm
AC 264,1mm

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Én is megjöttem az UH-ról. A kis gengszter a popóján ül, a feje a jobb bordám alatt és ha nem furja bele magát a méhlepénybe, akkor kezét lábát a feje elé rakja!! :lol:
Fél óráig próbálkoztunk, hogy forduljon máshogy, de hiába. Úgyhogy ott hagytam egy csomó pénzt és mindösszesen egy félig takart profil képem van :roll:
De a lényeg, hogy minden rendben van csak még meg kell fordulnia...

Uxi nekem is hasonlók az adataim:
1599 gr
BDP 78,8
HC 279
OFD 97,8 (ez mi?)
FL 56,4
AC 265,1

Brigi, szerintem olyat tornázz ami nem emeli a pulzust, pl, jóga vagy gyógytorna..

Kép
arian78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: