A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Clara!
Nekünk 2 fürdőlepedőnk volt, és legalább 10 textilpelenka. De lehet mégtöbb is van... :lol: Büfizik, ki tudja mennyit, elmegyünk valahová, egyet tuti elhasznál, legalább 2-t viszünk magunkkal, ha nem 3. Én a pelenkázás alatt is tettem mindig alá, ami persze olyan lett a pelenkázás során, vagy amikor már jobban mozog... :wink: Majd ha folyik a nyála a fogzás miatt, akkor megint folyamatosan lesz nálad, mert különben a kezed vagy te leszel tiszta nyál... :wink:
melike30
Győr

Klári: tehespatológia: Itt kezeljük azokat a terheseket, akiknél a terhesség alatt valamilyen szövődmény lép fel.
Melyek azok a főbb betegségcsoportok, tünetek, amelyek terhesség alatt kórházi megfigyelést, illetve kezelést tesznek szükségessé?
A fenyegető vetélés tünetei (vérzés, alhasi görcsös fájdalom)
Terhességi cukorbetegség
Terhességi magasvérnyomás, toxaemia
A magzat méhen belüli növekedésének elmaradása
Az idő előtt jelentkező méhtevékenység
A szülést megelőző időszakban végzett magzati diagnosztikai vizsgálatok során észlelt elváltozások

Én is cincogok a munkahelyemen. Már csak 11-szer kel felkelnem korán reggel a meló miatt!!!! :D :D :D :D 8) 8) 8) 8)
Már bevettem a lesz*rom tablettát, már nem nagyon érdekelnek a munkával kapcsolatos dolgok. Aztán nem sokáig tudok itt napközban cincogni, mert jön a kiskocsog a helyemre, én meg magyarázok neki.

Alvás: hál istennek egy áldott jó gyermek szorult belém, és hagy aludni, bár nem szereti mikor a bal oldalaom fekszek, ugyanis befészkelte magát a jobb oldalra, és ha rossz irányba fordulok, szerintem eldől, és próbál visszaevickélni.
Eddig 2 alkalom volt, hogy nem hagyott aludni. Nem vészes. Pár napja nem nagyon mocorog. Most olvastam, hogy már most a nap 90-95%-át alvással tölti.
Textilpelenka: kb. 20. db elég szerintem, bár én nem vagyok az a tapasztalt fajta.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Pillesz!
Még mindig nem vetted a hónod alá a hülyegyereket??
Nem úgy volt, hogy a héten már megy melléd?

Timi
athena

Hát majd ha jön az új belépő akkor települ mellém, ami a főncsi (főnökasszony) szerint kedd-szerda környéke.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Bogaracska:Gratula a vérnyomásodhoz. :P :wink:

Brigi:Köszi a táblázatot. :P

Icu
Kép
Kép
icu03

Nah, elszállt, amit írtam.

Athena: még 7 hét, elméletileg dec. 18. az utolsó munkanapom. Az még naaagyooooon hosszúúúúúúúúúúú időőőőőőőő :?

Pillesz: kösz a terhespatológia infót, úgy döntöttem, nem megyek oda :D

Szerintetek jó, ha egyelőre 10 tpelenkát veszek, aztán majd meglátjuk?

És mikor kell használni a kifogót, mikor a frottír törölközőt? Vagy az mindegy? Korfüggő?

Klári

Kép
claracroft

Klári, ha csak egy mód van rá ne menj.
Ma az egyik kedves kolléga elmesélte, hogy mi történt az ismerőséva tegnap. A nő 31. hetes, ki kellett belőle császárral venn i a babát, mert nem fejlődött. Most inkubátorba van, 90 deka...Én meg magamba: kösz b+!!!!!!! Annyira jó fejek és tapintatosak, hogy sírni tudnék!!!!

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Sziasztok!

Pénteken voltunk a Sejtbankban 4 D uh-n, készült egy nagyon cuki kép Alízkáról, majd este megpróbálom bevarázsolni a blogba. Sajnos csak egy jó képet tudott róla csinálni TG, mert takarta magát. Pedig bevetettünk több cselt is: köhögés, majd egyik oldalról gyors átfordulás a másikra, végül pedig a doki a hasamon keresztül megpaskolta a popsiját :D :D :D , de ez betette a kaput, erre aztán totál besértődött és a két kis kezével takarta magát. Hát kislány, szégyenlős :D

Clara, a kórházba kell vinni pelust, és azt mondták, hogy napi 8-10-el kell számolni... Meg egyszer írtad, hogy szeretnél beöntést kérni majd, ez a Sote2-n glicerines kúp formájában adják, ami állítóalg azért "kényelmesebb" mint a beöntés.

Kész lett végre a babasarkunk, úh. majd jövök én is a kérdéseimmel, mert a bútorokon és a babakocsin kívül még semmink sincs :?

Bogaracska, örülök, hogy jobban vagy!

Kép
lizzyy

Jo reggelt!

Clara: akkor mi egyutt huzzuk az igat egy darabig. Valoszinu dec. 18 nekem is az utolso, de nagyon gondolkodom azon, hogy egy hettel elobb. Kitartas...mar szmolom a napokat vissza.

Szerda ota iszonyu nathaval kuzdok. Csak a nozim folyik, igy azon nem kapok levegot, mas tunet nincs. Tea+citrom+sok Cvitamin az eddigi kezeles, de nem akar hatni...javaslat? (Fonokom tisztara beparazott mikor fujtam a nozim...Biztos nem H1N1?..De tuti? :roll: )

Pillesz: gyonyoru a festes! Irigykedem am! :wink:
A mocorgasrol...eddig tok jol mocizott Maszat, de ma valahogy nekem sem. En csak a natha miatt felek, hogy valami baja lehet neki is, bar lazam nincs. :oops: De jo, hogy irtad, hogy egyre kevesebbet mozognak mar...

Pelenka: Anyum kuld kb 25-30 darabolt + 2 fudolepedot. Remeljuk eleg lesz.

Kepzeljetek megvettuk a kisagyat! vegre-vegre..
http://mothercare.ie/ContentBuilder/Dis ... niqueID=11

Igazabol nem ezt neztuk ki, de az IKEA-ba nem hoznak olyat(LEKSVIK), amit akartunk. Ez picit dragabb volt, de apa azt mondta neki elege van mar az IKEA-bol. :oops: :D Hetvegen valoszinu mar ki is fogjak hozni es akkor mar kicsit megnyugszunk. :roll:

Brigi: Koszonom a tablazatot. Akkor majd kinezek valakit aki januar vegen szul es embert megkerem irjon majd emailt vagy smst.

Bogaracska: jo olvasni, hogy hasznal a tabi. :wink:
Vendég

De jó, hogy azért azok is olvasgatnak (reméljük), akik egyébként nem írogatnak :) A lényeg, hogy jól legyetek, lányok. Már nem sok van hátra, élvezzétek minden percét a várandósságnak, majd elég lesz a szülésen gondolni, mikor éppen jön. (ez a nődokim és a torna-oktatóm véleménye is). Nem árt tudni az elméletét, mert az segíthet, ha tudjátok, hogy éppen mi-miért történik, de nem kell félni tőle.
Munka: de jó azoknak akik már csak keveset dolgoznak... Nekem még van jó sok dec. 23-ig. De nem látom értelmét hamarabb szabadságra menni. Mától csak 6 órás munkaprogramon vagyok, azért ez jóval könnyebb :)
Bogaracska, kitartást a diétához!
Látta már valaki élőben ezt az olcsó ágyat? http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00115751 Mennyire stabil?
Pici, édes lehet Zsófi :)
Szülésfelkészítő: ezen a fórumon kívül nem sok segítség/tanács kell már nekünk. Köszi a gyakorlott anyukáknak, mindenre találunk választ :)
Pillesz, a gyerekszoba fantasztikus lesz! Ez a részlet egyszerűen lenyűgöző.
twist, nekem is kell relax fotel, amiben majd kényelmesen szoptathatok :D Remélem megtaláljuk a megfelelőt.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, máskor jegyzetelni fogok olvasás közben :)

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Sziasztok!

Klári: kb. 15 db kicsi textilpelus és 2-3 nagy ami elegendő. A kicsiket én a szopihoz használtam, meg büfiztetni, a nagyot meg az ágyba a feje alá. A frottír kifogóval vittük be a pelenkázóra és ott egy kis textilpelussal töröltem át - illetve a mai napig így csinálom - százara a bőrét, a hajlatokat, a haját, stb.

Bogaracska: remélem már jobban vagy és minden okés lesz! Kitartás, már nincs olyan sok hátra!

Pillesz: nagyon állat a falfestés!!!!! Irtó ügyes a srác!

Pici: Jó, hogy benéztél! Várunk, ha több időd lesz ránk!

Mi továbbra is kergetjük Soma brutál köhögésének okait. Múlt héten 4 nap bölcsi után betaknyosodott, így pénteken már nem vittem. A náthától ismét köhög minden gyógyszer és gyógymód ellenére. Holnap megint megyünk kivizsgálásra a Bethesdába.

J.

Kép

Kép
somaanya

Francesca!
Clara!

36 munkanap van még addig! Én dec 19-ig vagyok (az szombat, de munkanap, ott kell ledolgozni a dec 24-et), és én már egy ideje számolom visszafelé. :)
Mint a katonák, vágom a centit :)

Timi
athena

Húúúúúúú, Francesca: nagyon ott van a szeren ez a kiságy, szerintem szebb, mint a Leksvik, és ahogy elnézem többet is tud. Úgy értem, leengedhető az oldala pl.

Nekünk a kiságy kivételével minden leksvik, de egyelőre nem látom túl szépnek szegény szobát. Olyan összevissza, nem illik össze a kiságy a többivel, még nem tudom, hogy mit hova tegyünk, hogy jobban mutasson. A díszlécnél is hülye ötlet volt tőlem, hogy legyen barna :evil: , valahogy nem illik oda, lehet, hogy egyszer majd átfestjük olyanra, mint a plafon, de még nem tudom eldönteni.

Én is a napokat számolom, még 34 nap (a main kívül), de lesz még egy-két nap szabi benne, pl. a péntek. El kell mennem bőrgyógyászhoz is, van valami csomó a mellemen a bimbóudvaron :( Még nem tudom, mikor menjek, de valszeg fel kell vágni, és ki kell pucolni, gondolom fájni fog.

Csütörtökön pedig fogászatra megyek, hogy ne unatkozzak.

Klári

Kép
claracroft

Több méret van textilpelenkából??? Nah, nekem ez is új :roll:

Én azt hiszem, 70X70-eset láttam, az a nagy, vagy a kicsi?

Klári

Kép
claracroft

Klári: :D

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Szerintem egy méret van a kicsiből. Ha jól emlékszem négyzet alakú. 70*70-es a kicsi, ami persze nem is olyan kicsi, de mivel vékony, összehajtva használod. A nagy viszont tényleg nagy, mint egy bazi fürdőlepedő, de ez is vékony.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Klári! A kicsi a 70x70es, a nagy a tetra.....

Kép

Kép
somaanya

Klári, 1 csomó van a bimbóudvaron vagy több is? Mert várandósság alatt szokott lenni több is. Már volt erről szó. Csak nem emlékszem, hogy hogyan nevezik.

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Hmmm :roll:

Akkor a kifogó = a nagy textilpelenkával, vagy az más? Klári totál hülye ehhez az egészhez :D

Klári

Kép
claracroft

Klári: :D :D :D
Kifogó: olyan, mint a mi törölközőink, csak négyzetes, és az egyik sarka kapucnis.Ebbe csavarod bele a gyereket, miután kivetted a vízből és viszed a szobájába.
textilpelenka=tetra pelenka: kb. 70*70cm, négyzetes, vékony. Büfizéshez, kiságyba fej alá, pelenkázóra.
És van az, aminek most nem jut eszembe a neve, anyaga ugyanaz,mint a tetrapelunak, csak sokkal sokkal nagyobb. Miután a gyereket kitekerted a kifogóból ezzel törlöd meg. De használhatod arra is, mint a textilpelut.
Ez így érthető?

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Asszem. :D

Klári

Kép
claracroft

Ne haragudj Klári, nem akarlak megbántani, hogy mosolygok rajtad, mert most belegondoltam a te helyzetedbe és én sem tudnám ezeket, ha nem sertepertéltem volna a kishúgomnál, meg nem vigyázok 2 hetes korától a szomszéd lányára. Szóval tényleg bocs, és kérdezz!!!!

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Ja, és a tényleg tapasztaltak!! Ha valami örületes hülyeséget írtam/írok, javítsatok ki!!!

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Anyucik!
A magzatvíz elfolyása után kb mennyi időn belül kell a kórházba beérni?? Tudom, hogy erre nincs paragrafus, de kb.
Csak mert én Kecskeméten lakom, itt fogok (itt tervezek) szülni is, de rengeteg időt töltök Pesten. Szóval ha majd Pesten indul a buli, akkor szerintetek elindulhatok haza még, vagy irány az útbaeső első kórház? Kb 1 óra az út Kmét-Bp

Timi
athena

Nilszi: egy van, de az mély és fáj, és úgy nézem, gennyes :( A mellbimbómnál nagyobb. Mindig is volt ott valami, de a kozmetikussal steril tűvel kifakasztottuk, majd fertőtlenítettük. Néha magamnak is megcsináltam, de sosem nőtt nagyra, olyasmi volt régen, mint amilyen másnak is szokott lenni az arcán, valami zsírcsomó. Bocs, hogy ilyeneket leírok, nem akarok senkit sem írtóztatni :oops:

Klári

Kép
claracroft

Athena: közben is van kórház, ha esetleg gyorsabb a dolog? Ugyebár most volt a hír az apáról, észrevették, hogy beindul a szülés, hívták a mentőt, de meg is született a baba, mire kijött a mentő, ami állítólag nem volt 10 perc sem.

Szerintem ez nagyon változó, valakiből szinte kireppen a baba, valaki meg vajúdik végkimerülésig... Én is gondolkodtam már ezen, az én szüleim Tatabányán laknak, szintén kb. egy óra onnan a kórház. Azt hiszem én nem kockáztatok, karácsonykor inkább jöjjenek Ők, én már nem merek lemenni. :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára claracroft 2009.11.02 15:00-kor.

Klári

Kép
claracroft

Clara: Koszi! :D
A Leksvik nekem egy kicsit jobban bejott...egyreszt picit olcsobb es az tovabb hasznalhato, es arrol olvastam,hogy jo . Ez is nagyon szep es stabil, de az oldalracs csak leengedheto es nem leveheto. Apa valasztotta majd megoldja :roll:
A borgyogyasz nem a legjobb mulatsag :oops:

Athena: akkor centizzunk :lol:

Nilszi: en lattam eloben a kisagyat. Nekem tetszett, viszont nem tunt olyan stabilnak..bar ez a helyi stab hozzaerto osszeszerelesen is mulik. ugyhogy szerintem ha elmentek megnezni, nezzetek meg, hogy mindent csavart a helyere raktak-e. Es azt hiszem volt hozza egy jopofa oltozteto allvany is eleg olcson. A fejvedot es a lepedot is ott vettuk meg, de a matracok viszont dragak voltak. Sajnaltam, hogy az itteni aruhazban ennyire gyer az arukeszlet es szinte "csak" a kiallitasi darabok vannak. :?
Vendég

Ja, én is akartam írni Nilszi: nekem az áruházban stabilnak tűnt, de azért hozzáteszem, hogy még a padlóhoz is hozzá volt csavarozva :) Ha közel van hozzátok az IKEA, érdemes hazavinni, összeszerelni, aztán ha nem jön be, vissza lehet vinni. Mi már jónéhány dolgot visszavittünk így. Csak tartsátok meg a csomagolást a próba idejére!

Klári

Kép
claracroft

Athena Azért kell bemenni a kórházba, ha elmegy a magzatvíz, mert sajnos előfordulhat, az hogy a baba feje még nem ékelődött be teljesen és a magzatvíz kisodorja egy kicsit a köldökzsinórt, ami így elzáródhat. Az nem valószínű, hogy mi első babás kismamák 10 perc vagy akár 4 órán belül megszülünk, de az előbbi probléma bizony fennállhat, főleg azoknál akiknél a fej még nem ékelődött be. Ezért aztán jó lenne, ha az utolsó napokban már nem nagyon mászkálnál nagyon messzire. Ha mégis akkor érdemes bemenni egy Bp-i kórházba, ha nincs baj akkor lehet, hogy ők majd tovább engednek haza, hisz a vajúdás még nem is biztos, hogy elkezdődik. De még ha elkezdődik is lehet, hogy még 8 órát is eltart. Sok kismamát a kórházakból haza is szoktak engedni, ha még nem tágult ki megfelelően.

Nóra

Kép
fikuszka

Sziasztok!
Én is olvasgatok viszonlag "intenzíven", viszont írni már sokszor nincs erőm. Örülök, hogy viszonylag mindenki jól van.
Bogaracskáért külön szurkoltam/szurkolok.

Athéna!
Én december 21-ig tervezem a munkát, látom te is majdnem eddig.
Mondjuk ma reggel a felkelésnél erősen elgondolkodtam hogy akarom én ezt ilyen sokáig? Azért még 12 hét van a szülésig, az azért elég sok idő.

Szerdán megyek 4D-s ultrahangra, már nagyon várom, hogy láthassam Pankát.

Kép
ágota 74

Athena: nekem azt mondta a szülésznő, hogyha csak szivárog a magzatvíz, akkor nincs gond, szedjem össze a cuccom és menjünk be, de ha ugy folyik el, hogy ömlik, akkor inkább hívjak mentőt, ha 15-20 percnél tovább tartana az út, mert akkor előreeshet a köldökzsinór vagy a baba keze, és emiatt jobb, ha figyelik a babát szakemberek.

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi

sziasztok
Ma értem vissza én is "utolsó" vidéki utamról, ugy döntöttem nem megyek többet haza hacsak nem muszály mert már Dabas magasságában kiakadtam hogy nem birom az utazást (az meg féluton van) itthon érzem már csak jól magam ja és éjjel már szinte semmit nem alszom mindig nappal pótolom

Berendeztük mi is ott a szobát egyenlőre mi is egy szobában leszünk és a lányok 1 ágyban alszanak amíg nem zavarják egymást aztán meg külön szoba külön ágy

Pelenka: Klári én az interneten rendeltem 170 ft a 70*70 és 550 ft a 140*140 -es a tesz-veszen (ÚJ ők szövik)
ha érdekel elküldöm hogy kitől
ja és az Astiban a soroksári uton 190 ft a 70*70-es ha rendelni nem akarsz

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok!Már olvasom hogy a nagy pelenkát törlésre használjátok majd fürdés után de arra törölköző is jó nem?Én csak 70x70-est vettem és nagyon drága volt a brendonban 275ft/db :twisted:
Bogaracska örülök hogy jobban vagy!!!
Ma sem ment feljebb 5.5- nél a cukrom úgyhogy csak elijesztgettek...
Szerintetek a chicco kézi mellszívó ami most az elefániba akciós az jó lehet?Ott nem lehet neten rendelni nem tudja valaki?
A pumpás jobb vagy a karos mellszívó?Köszi :D
gyöngyi-30

Sziasztok! Én még nagyon új vagyok itt! És végre van időm netezgetni! Lenne pár kérdésem. Ti milyen babakocsit vesztek? Nah és légzésfigyelő??? Olyan tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban.... Mert ugye ha bemész egy boltba nekik a legdrágább a "legjobb", nekem már nem annyira :lol: Előre is köszönöm a válaszokat... :roll:
judeee

Sziasztok!

Nilszi: En is pont egy par napja jartam itt nalunk az IKEA-ban es itt eleg gyernek tunt a kisagy,instabilnak...De Claranak igaza van,ha kozel laktok erdemes elvinni,megnezni...
En most a Brendonban honlapjan lattam egy nagyon szep kis feher kisagyat leertekelve harmincakarhanyazerrol 16000-re,nekem az nagyon tetszett,illetve 1 hete mikor otthon voltam a KIKA-ban(Budaors) lattam leertekelve kisagyat,pelenkazot,stb...eleg jo aron voltak azok is,ha jol emlekszem nem volt dragabb mint az IKEA-s LEKSVIK...

Kitartas mindazoknak akik dolgoznak,de higgyetek el hogy otthon ulni sem egy leanyalom am honapokon at :(
Clara:Remelem ezuttal egyszer kuldom csak el,illetve NEM EN VOLTAM!!!A rendszer szorakozik...vagy a gep :oops:
Szep estet mindenkinek!

Anita

Kép

Anita
bellaani

:) Tényleg nem zavart, hogy többször jött át, csak valahogy mindig azt hittem, eltűnt, amit én írtam, mert már utánad kezdtem írni, és mégis eléd kerültem.... de aztán hamar rájöttem, hogy mi a helyzet :D Tudtam, hogy nem te voltál, én pl. nem is tudok 2X küldeni úgy, hogy a kettő között ennyi idő eltellik.

Klári

Kép
claracroft

Mi a véleményetek a H1N1 védőoltásról??? Beadatjátok?? Ez egy óriási dilemma.....
judeee

Jó, hogy írtatok a textil pelusról, mert még én sem vettem, szerintem mi az Asti bababoltban fogunk vásárolni :) Én olyan 15-20 db-ot tervezek venni. Viszont ilyen kapucnis frottir törölközőből csak egy van, az lehet kevés lesz :oops:
Délután teljesen felhúztam magam, jól be is görcsölt a hasam :? Már egy hónapja elküldtem az Apehnak a nyomtatvány amin kérvényeztem hogy befizethessem magam után a Tb-t. Még mindig semmi válasz, nagyon idegesít, mert nem szeretnék ezért ez miatt fizetni ha véletlenül kórházi ellátásra szorulok. Felhívtam az Apeh-ot, kb fél óráig kapcsolgattak ide-oda mire végül megtalálták az illetékest :twisted: Azt mondták, igen beérkezett a kérelmem, dehát nem megy ez olyan gyorsan! Elmondtam, hogy kismama vagyok és nagyon sürgősen szeretném ezt tisztázni, elég megértő volt a nő, azt mondta előrébb hozzák az ügyem, de addig is fizessek be 4.500-at a postán rózsaszín csekken, hogy ezzel is fedjem magam, ha gond lenne, de visszamenőleg is lehet majd rendezni. Hát inkább elmentem a postára, hogy befizessem, erre nem engedték, azzal az indokkal, hogy az Apeh nem fogad el rózsaszín csekket! :twisted: Elegem van!
Jó, hogy ilyeneken kell stresszelnem magam a 8.hónapban, na meg a Gyes, gyed kérdés is, még mindig nem tudom mi és mennyi jár majd :?

Kép
Kép
bogaracska

Fikuszka-szerencsére más tünetem nincs, most jól vagyok :D
Nilszi- nekünk ilyen kiságy van, megnéztük az IKEA-ban, a többi kiságy mellette pont u.ilyen volt. Különbség a szín, és az ívek kialakítása volt. Szóval megvettük, összeraktuk, stabil, jó, nincs vele semmi gond. Ismerősünké 30-40E és u.olyan stabil :D
edkat1

Szia Judeee! Üdv közöttünk. Te is januárban szülsz?

Én nem hiszem, hogy beoltatom magam, még mindig túl nagy a bizonytalanság benne. legalább mutatnának valamilyen adatot, hogy igen, eddig ennyi kismama beadatta magának, és egyiknek sem lett baja. :?

Babakocsi: Mi chippolinot vettünk, a kategóriájában nagyon olcsó volt, akciósan persze. De szerintem érdemes jobban körülnézni, nem mindegy az sem, milyen igényeket kell kiszolgálnia. Nekünk kicsi az autó, fontos volt, hogy beleférjen, de az is számított, hogy én sokat BKV-zok, könnyű legyen. Sajnos az újszülött babakocsik nem túl könnyűek.

Olcsó szokott lenni még a Titi ugyanebben a kategóriában (multifunkciós, vagyis mózes + sport + hordozó). De mindkét márkából van kevesebb funkciós is. Sajnos a többi márkát nem ismerem annyira, vagy az ára miatt nem néztem utána, vagy egyéb okokból, de szerintem sok márka felett egyszerűen elsiklottam. Itt nagyon sokan vettek Espitro Vectort, az is nagyon szép :)

A légzésfigyelőnél még nem tartok :oops:

Klári

Kép
claracroft

nilszi-barátnőméknek is ilyen kiságyuk van és teljesen jó, stabil, a célnak megfelel :)

judee-üdv köztünk, én nem oltatom magam, megkérdezetem a dokim véleményét, ami egy határozott NEM volt. Lehet a férjem beoltatja magát, nehogy haza hozza betegséget :?

Kép
Kép
bogaracska

Szia Judee!

A 101. oldal korul van egy lista illetve ajanlatok arrol mit erdemes venni stb. A a tapasztaltabbak sok hasznos tanacsot irtak oda.

Babakocsi: mi 3 kerekut valasztottunk, mert a tomegkozlekedes volt a legfontosabb szempont es ezzel jol elboldogulok majd a villamoson :wink: (Teszteltuk par hete a baratnom kisfiaval. :wink: )

Legzesfigyelo: az Angelcare-t vettuk, ami bebior is egyben...tapasztalat nincs, de akkor ez volt akcioban :oops:

Oltas: nem oltatom be magam. A natha mar megvan...az infulenza mar nem fer meg ebben a csardaban :lol:
Vendég

[quote="nilszi"]L írta:nilsziátta már valaki élőben ezt az olcsó ágyat? http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00115751 Mennyire stabil?

Szia! Több barátnőmnek ilyen van és nagyon stabil. Az egyik barátnőm lánya 2 éves múlt és nagyon szereti az ágyat.

A lányomnak 140x70-es kisággyá alakítható van, Mayának én is ilyet szeretnék.

Kép
Kép
alma26

Lenne egy kérdésem. Honnan tudom, hogy vizesedem? Anyu mondta, hogy hol kell nyomkodjam a lábam, ott a boka környékén, de ott nem veszem észre, viszont a térdem mintha....Mert kb. 2x akkora, mint terhesség előtt, és nem hinném, hogy csak lábra híztam volna.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

pillesz: ha dagad a lábad, akkor nem csak megnő... a bőröd feszül, fényes, ha megnyomod az ujjaddal, még utána is ott marad a nyoma, fehér lesz, mint amikor leégsz napozáskor, és sokszor fáj, nehéz.
Persze vannak fokozatok, ez a nagyon dagad kategória. Apukám néha már hajlítani sem bírja a bokáját :(

Klári

Kép
claracroft

pillesz
ha a sípcsontodon több helyen is benyomod 1 ujjal a lábad és nyoma marad fehér és kis gödrös a nyomás helye akkkor vagy vizes legalábbis nekem mindig olyan volt esténként

Móni
KépKép
reunion

Nem csak a bokád dagadhat...

Klári

Kép
claracroft

Judee:Üdv köztünk. Én sem oltatom be magam, mert tényleg nem lett kismamákon tesztelve, és ki tudja.... :?

Icu
Kép
Kép
icu03

Sziasztok!
Icu, mi kb. teljesen egyidősek vagyunk. Az én kislányom is lefelé fordult már, tegnap látták UH-on. Én meg azt hittem, hogy az az alma nagyságú dolog, amit kinyom és simizem neki, az a popsija:))) Hát jobboldalt alul már a fejecskéje volt. Néha jó azért, hogy UH-gal megnézik, legalább tudom mije hol van:) :wink:
Egész nap sajnáltam, hogy jaj, szegénynek fejébe fog szállni a vér, a férjem meg röhögött rajtam))))

Én is terhespatológiára vagyok utalva, csütörtökön megyek, picivel nagyobb a baba, mint az általános méret és picit több a magzatvíz is, hát igen, ez mind a cukorbajom miatt van - mondta a dokim. De én diétázom hősiesen tovább, csak nem lesz baj. Amúgy pedig lehet nagy babám, mivel a férjem is majdnem 5 kg-mal született, tehát náluk a családban ez hagyomány. Szóval, nem lepődnék meg, hogy a totális diéta ellenére is nagy lenne a kishölgy. Legalább biztos, hogy ki az apja.)) És nem cserélték el a lombiknál a mintákat.))
Vendég

Sziasztok!

Melike, én is hajlok rá, hogy a korábbiakkal ellentétben beoltassam Emit, hisz ő már ovis, bármit hazahozhat.

A férjem ma, vagy holnap kapja, én még nem tudom, eddig határozott nem volt a véleményem, de majd megkérdezem a dokimat hétfőn.
Az a baj, hogy szinte mindent elkapok, ha egy náthás a közelembe jön, hiába minden óvintézkedés, másnap már fáj a torkom stb... pedig nyomom a C vitamint, gyümölcsöt, vitaminokat, higiéniára fokozottan figyelek.
A családban más nem hajlandó oltatni magát, így nálunk nem működik a "kismama környezetét oltsák be" dolog.:?
Vagyis pont azok oltatták be, akikkel csak ritkán találkozunk (érdekes mód mind orvosok, a sógoromék, meg anyósomék).

KépKépKépKépKép
uxi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: