A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Kép családi pótlék kérelem

Kép
Kép
orsi777

Boo!

Szegénykém, ez iszonyatos! Jézusom, teljesen belefacsarodott a szívem :cry: :cry: :cry: . Hála Istennek, hogy nem emlékszel rá! Szegény édesanyád, csoda hogy ő ezt túlélte! Biztos csak te tartottad benne a lelket...
Nekem bezzeg van apám, de minek :? . Persze nem örülnék, ha meghalna, de ciki, nem ciki nem rázna meg különösebben. Én már őt réges-régen elvesztettem! Mikor ilyen szörnyűséget hallok, szívesen lemondanék apuról más javára, akinek teljes értékű apja lehetne. De ez megy így megy.... :( .
Fura, amit írsz, hogy nincsenek emlékeid azokból az időkből, mert minket apu 6 éves koromban hagyott el, mégis teljesen elevenen él bennem egy csomó emlék vele kapcsolatban. Csak emiatt érzek iránta többet, mint pl. a zöldséges iránt :? . Addig mintaapa volt, de aztán elvágták... Azt tudom, hogy tudatosan nem akarja erősíteni a kapcsolatunkat, mert így könnyebb elviselni a távolságot. Ez igaz, de elég hülye hozzáállás!
Viszont miután látta Botondot, nemrég felhívott, hogy nyáron menjünk ki hozzájuk Baden-Bedenbe :shock: . Talán mégis életre keltek az ösztönei :roll: .

Ikoka szüleiről tudtam, nagyon sajnálom! Én nem is tudom, hogyan dolgoznám fel anyu elvesztését :( !

Lilisgabi!
És,az esküvőmre elvittem magammal a kis kézre akasztható táskámban
:shock: :shock: :shock:
Mármint apukád hamvait? Bocsáss meg, hogy értetlenkedek, de ez nem túl szokványos! Ezek szerint otthon vannak nálatok a hamvai? Hogyan halt meg apukád?

Niki!

Barátkozik :wink: . Tök jó, hogy így "eltanuljuk" egymástól a szlenget :lol: .

Na, most van az, hogy naaaaagyon mérges vagyok a férjemre :evil: :evil: :evil: :evil: !!!!
2-kor ért haza a rallyról, és előtte hívott, hogy szedjem össze magunkat, és ha megjön, indulunk a barátainkhoz. Persze puccba vágva vártuk, mire közölte, hogy neki el kell még mennie fáért, később megyünk. Persze, nem gond, tényleg kell a fa a kandallóba. Megjött, megkért, hogy segítsek neki összevágni a fát. Átöltöztem játszós cuccba, összevágtuk a fát. Ááá, már nem megyünk a barátainkhoz, mert a fürcsi miatt úgyis kéne jönni, ennyi időre meg nem érdemes. Persze, megértem, van benne igazság. Csináltam kaját. Eközben ő robogózott az udvaron a kutyákkal, amivel 2* felkeltette a bébit! Kaja közben durcizott, hogy nehogymár itthon üljünk szombat este. Én persze jó fej vagyok, dobálom neki a programajánlatokat, desemmi se jó. Na, itt már picit lázadta:
- Figyelj drágám, ne duzzogj már itt nekem, mikor te már voltál ma szórakozni, én nem, és kilátásba sincs, hogy én mennék, te viszont mész ahova akarsz! szóval megértem, hogy mi a bajod, de nehogymár nekem siránkozz!!! Akkor menj le a pizzériába, és igyál pár sört!
Ezzel meg is volt elégedve, így megbeszélték a tesójával, hogy lemennek. Korán elmentek, mondván 8 felé itthon akar lenni. Szóval, én maradtam egyedül (vagyis a babával). Persze szívem, nem gond, érezd csak jól magad! Emelkedett hangulatomat tetézendő megjelent az anyósom, és 2 óránát panaszkodott folyamatosan. És csak azért ment el, mert pofátlanul fogtam magam, és közöltem, hogy én MOST megyek hajat mosni, jóéjt! :twisted:
Hívtam apát, mizújs. minden oké, hamarosan indul...
Azóta sincs itthon :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: !
Gyakorlatilag egész nap egyedül voltam, ráadásul sz@rik is rám!
Na, most jött meg :evil: . S*ggfej!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Párbeszéd:
- Szia szívem!
- Hello (olyan fagyosan, hogy csak jégcsak nem lógott a számból :twisted: )
- Semmi 'Szia drágám, jól érezted magad' :shock:
- Szia drágám, jól érezted magad? (Hangsúly nélkül, unottan)
- Aha, hoznál egy joghurtot?
- Hogyne!
Aztán leült nézni a Forma1 ismétlését. És én naív, még gondoltam, hogy esetleg miattam ténfergett haza :evil: :evil: :evil: :evil: .
Na most kéne ide Boo :twisted: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Katy!

MA anyuékhoz utaztunk, mei-tai tegnap érkezett iziben ki is próbáltuk Izgultam nagyon, mert éjjel Noé másfél óránként kelt, hol enni, hol pukizni, nagyon fáradtan ébredtünk mindhárman. Úgyhogy volt kis sírás út közben, de volt alvás és nézelődés is. De mindezek mellett is sokkal bejövősebb, mint a kenguru. Úgy látom, hogy ha fáradtan így viselte, akkor kipihenten teljesen oké lesz. JA! Az is hozzátartozik, hogy szerintem túl lentre kötöttem, vagy csúszott lejjebb, nemtudom... :roll: Szerintem csúszhat út közben? Én úgy érzem elég szoros volt...Elsőre akkor is meg vagyok vele elégedve. Plusz a kabát miatt is izgultam, mert vettem xxxl-es kabátot, így nem overálban mentünk, hanem "egybekabátba". No, ez nagyon bevált, mert így a vonaton nem kellett le fel öltöztetni.

Tesód Kistarcsán fog szülni? Ha igen kinél? Van fogadott szülésznője is? Tudod, én is ott szültem. :wink:

Kép
Kép
tabati

Dodi! Huu, le a kalappal elotted! :!: Mondom en, hogy leckeket kell vennem toled! :D
Vendég

Dodi

Ugye milyenek :x ????Hát tiéd apa sem a pontosságáról híres :wink: .

Boo, Ikoka, Lilisgabi

Én is nagyon sajnálom, aki már elvesztette valamelyik szülőjét :cry:

Odett fürdetés óta sírt , azaz 8 -tóé 22 15-ig. Oda adtam az apjának, hogy fogja meg egy kicsikét, már az nem tetszett neki.Csak úgy tudtam megnyugtatni, ha állva ringatom. Tök elfáradt a kezem, de legalább elaludt. Ilyet még sosem csinált. :shock: Félek nehogy beteg legyen, mert reggel én is arra keltem, hogy fáj a torkom, mondjuk azóta semmi bajom.
Örültem, hogy cumi nélkül aludt el, de fél óra alvás után felkelt, sírt, cumit odaadtam neki, és megnyugodott.

Kép
Kép
orsi777

Jaj, már egy hete leakarom írni. Képzeljétek milyen híres szomszédunk volt. Azért volt, mert kb. 2 hete lecsukták. Ő volt az ATM-es rabló. Ő a végszomszédunk, elég fura alakok jártak hozzá. Azt tudtuk (rendőr ismerőstől), hogy lopott kocsikkal üzletel, de azért , hogy ő az a körözött bűnöző azt nem. Gondolom megtudták a "haverjai ", hogy lecsukták, erre október 23-a reggelre feltörték a házát.

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok!

Most csak par kep....

Halloweeneztunk:
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
ancsurti

Jaj, de edes Hangi-tokocske!! :lol: Es treat-et is kapott!!! :D
Vendég

Ancsurti!

Nagyon édes Hangi!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Gyönyőrű kék szemei vannak! Mint az anyukájának! :D Te varrtad a tök zsákot?

Dodi!
Tiédapa nagyon "kedves"! Nálunk egyszer egy ilyenre kibukott a dolog, miszerint enyémapának "ez jár"! :shock: :shock: :shock: Na, gondolhatod, hogy ezekután úgy viselkedtem vele, mint akinek elgurult a gyógyszere. :twisted: :arrow: Azóta ez nem fordult elő. :wink:

...jaj most csak ennyit tudtam, mert felébredt Jázmin...folyt.köv.
Vendég

Norka, ez az "elgurult a gyogyszere" naggggyon joooo!! :lol:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:46-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo, nekem is 1 hetet kesett legutobb.....bizz benne, hogy csak a hormonok! :?
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:46-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok! 8)

marietta: jól van na, csak hiányoltalak. :lol: :lol: :lol: :lol:

anyukám: nekem 18 éves koromban volt nagyon beteg, mindent újra kellett tanulnia....de azt mondta 12 doki is, hogy sajnos meg fog halni, vagy ha életben is marad nem lesz teljes értékű ember. ÉÉSS csoda történt, meggyógyult!! Nagyon kemény egy 4 hónap, majd 1 é v volt, de mára olyan mint betegsége előtt szinte, egy-két dolgot leszámítva.:) Én akkor nagyon-nagyon szenvedtem, és mai napig sírni tudok, ha eszembe jut az az időszak...úgyhogy belegondolni sem merek, hogy mit érez az, aki el is vesztette.

dodi: ismerős :lol: :lol: bár nálunk nem marad el késő estig apa, de ha itthon van pl. tv, vagy net...és egész nap megy, én meg kuksolok a gyerekkel, főleg, hogy most az extra nyűgös korszakát éli...de most megtetőzte. Éjjel kiment Németországba, nem id tudjuk, hogy mikor jön haza :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :? :? :? :? :? :cry:

orsi: nálunk sajnos nem ritka az ilyen, 2-3 hete...addig mintagyerekem volt, most meg fogalmam sincs mi lehet Vele. :cry: Kézben ringatva alszik el nagy nehezen, pici időkre...éjjel is van hogy ébred picit, fel-fel sír, este később alszik el, reggel korábban ébred....jó a családi pótlékos kérelem :lol: :lol: :lol:

ancsurti: nagyon édes Hangi!!! :D :D :D Nekünk is van hasonló képünk, majd mindjárt felteszem én is!

boo: mindig jókat vihogok itt magamban az írásaidon :lol: :lol: pedig nem éppen van most sem jó kedvem, de ez mindig felvidít, mármint amik itt történnek.Mensi miatt ne aggódj, nekem is volt,hogy 6 hétre jött meg ismét, már én is vettem a tesztet :lol: :lol: :lol: azért kell idő, amíg beáll...nekem a 3. jött meg csak napra pontosan...

f.nikici

boo: nekem is úgy jött meg legutóbb napra pontosan, hogy semmit nem éreztem, már be voltam fosva, hogy mi van már, de aztán csak megjött, ilyenkor ez még teljesen normális. Első 3-4 alkalom tuti így fog megjönni, össze-vissza.

f.nikici

s íme a képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

f.nikici

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:47-kor.

KépKép

KépKép
boo

Nikici, gyonyoru Dorkili!! Milyen szep aranyszoke haja van!!

Boo, nekem az nem jott be, amit javasoltal, miszerint kepzeltessuk el vele az ellenkezo helyzetet ("ha en csinalnam ezt") En mikor ezzel jovok, apa mindig mondja, hogy: Hat, ha te csinaltal volna ilyeneket, mar nem lennenk egyutt....de o megis csinalja...A legtobb pasibol (tisztelet a kivetelnek) nincs meg az az empatia, tolerancia, felaldozokeszseg, mint a nokben (bennunk ez osztonosen megvan, foleg ha gyerekunk is van..) Ok eleg onzoek, csak az o erdekuket nezik, meg ha tudjak is, hogy nem tul szep, amit csinalnak, a lenyeg, hogy ok jol erzik magukat...
Vendég

Boo

Nekem is pont október elsején jött meg utoljára.
Mármint tavaly október elsején.
Én november 4-én csináltam tesztet és kb. 10 mp alatt előjött a két csík :)
Viszont mi október 9-én hoztuk össze Lőrincet, tehát a teszteléskor már 3 hét eltelt azóta.
Amúgy teszt nélkül is biztos voltam benne hogy terhes vagyok...

Látod látod, így megy ez...
Az első baba még vad orgiák eredménye, a másodiknál meg már percre pontosan tudod majd hogy mikor készült :mrgreen:
Vendég

Sziasztok!

Boo!

Szerintem se izgulj, én is azt hallottam, hogy ilyenkor még nagyon összevissza a mensi. :wink:

Amúgy rendesen elszégyeltem magam...amiket itt írtok apáitokról...én meg azon voltam kiakadva a múltkor, hogy miután Noé úgy meghúzta a számítógép kábelét, hgy elromlott,( persze az én hibám, mert én engedtem neki, ez meg férjemnek munkaeszköz stb.) ezért tartani kellett, csak úgy működött. Fürdetéskor muszáj volt tartani, de amikor jött a híradó, akkor hirtelen már el lehetett engedni fél órára. És mérges voltam, meg rosszul esett, hogy kihagyott egy fürdetést. :oops: De ahogy itt a ti párotok viselt dolgait olvasgattam....férjem egy angyal...meg tulajdonképpen az én hibám volt az egész...

Orsi!

Nem tudsz beszélni pároddal ezekről a dolgokról? Mert az elég rosszul hangzott, hogy a tesó már nem tőle lesz... :roll:

Niki!

MOst írom én is, hogy Rania tényleg gyönyörű! :shock: Olyan nagylány már. :)

Ancsurti!

Tökjelmez naggggyon jó! Neked is be kellett volna öltöznöd valaminek. :wink: Képről nem is látszik, hogy Hangi milyen kis ördögfióka tud lenni. :twisted:

Nikici!

Dorka frizkója nagyon tuti. :lol: Tényleg olyan, mintha direkt így lenne vágva. :lol:

Kép
Kép
tabati

Még ez történt tegnap este:
- Naaa, most miért vagy ilyen? (Na persze, nincs hozzászokva a durcihoz)
Gyere ideee!
- Nem megyek! Büdös vagy (kajaszag), és semmi késztetést nem érzek, hogy megöleljelek.
- Mi a bajod?
- Az hogy átb@sztál.
- Jó, sajnálom, de Timi nem tudott hazahozni, mert úsztak. (Timi a barátunk, a tulaj felesége, és ő szokott furikázni. És előfordul, hogy nincs ideje, meg Ricsi nem szokott hazudni, de akkor is... :evil: )
- Óóóó, pedig te nyilván nagyon iparkodtál hazafelé :evil: .
- Igen, 9 felé már el akartam jönni. (8 volt megbeszélve).
Itt egy szolidabb panaszáradat következett az anyjáról, a mellőzöttségemről, és arról, hogy én itthon vártam belőtt séróval, puccba vágva, épp csak nem pózoltam ( :lol: ), egy hiperszuper szeretkezés reményében, és hogy gondoljon csak bele milyen csalódott vagyok most.
Erre totál bűntudata lett, és vígasztalt, mert sírtam kicsit, és sajnálkozott...stb. Nem hatódtam meg ettől túlzottan, de legalább talán felfogta, hogy nekem is szükségem van a kikapcsolódásra, és az nekem a babával is megy! Ha meg elmegy, legalább jöjjön haza, mikorra igéri....

Niki!

Az sem jó, hogy én meg mindig ráhagyok mindent :? . Mondjuk eddig sose élt vele vissza, de most kicsit túllőtt a célon. Ez így most jól jött ki, mert csak beszélgettünk, veszekedi semmi esetre sem akartam, mert ilyenkor semmi értelme, csak rontok vele a helyzeten. Így viszon tökre sajnálta a dolgot, és ő volt az ügyeletes "s*ggfej", ha viszont veszekedtem volna vele, akkor én lettem volna :wink: :twisted: :twisted: . Még ma is puncsolt szolidan :lol: .

Később visszaolvasok, megyünk barátkozni :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Tegnap iszonyú sz@r napunk volt. Nagyanyáméknál voltunk ebédelni,a gyerek még annyit sem aludt mint amennyit szokott(kb 3/4 órát),és persze men a hiszti. Aztán megnyugodott,nézelődött,amikor egyszer csak éktelen visításban tört ki,mint akinek fáj valamije. A hasa nem lehetett,mert nem húzta a lábát és addigra már 2* kakilt aznap,úgyhogy csak a kis fogára tudok gondolni,hogy belenyilallt neki. Ezt még eljátszotta a nap folyamán kétszer,megnéztük neki és tényleg olyan,mintha alul fehérebb lenne neki az ínye. Elolvastam a fogzás jeleit,azt írja,hogy gyakoribb kakilás/hasmenés(ez megvan,van,hogy napi 4),ez van most. Nem tudom,de szegénykém nagyon fájhatott neki. Szerintetek lehet,hogy jön a foga?

Dodi! Sajnálom,hogy összeakadtatok apával,ismerős a szitu. Nálunk most heti kétszer jár tenszezni, az le van fixálva,ezenkívül nem nagyon mer benyögni ilyen sörözés féleségeket. Na meg a múltkori kiborulása után belátta,hogy mit csinálunk egész nap... :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok!

Boo: :cry: :cry: ezt még olvasni is nagyon rossz volt, nagyon nagyon sajnálom ami Apuddal történt. Le a kalappal anyud előtt, biztos nagyon nehéz lehetett neki. Torkod :roll: ?
Lilisgabi: :cry: :cry: Neked is szörnyű lehetett elveszteni az apukádat, nagyon sajnálom.
Ancsurti: Szuperek a képek :lol: :P !!!
Nikici: olyan édi Dorkili :lol: :lol: . Örülök, hogy anyud meggyógyult :wink: !!!!
Dodi: Sajnálom a vitát Apával, de mára már biztos elmentek a viharfelhők :roll: :lol: :lol: .
Boo: tényleg írhatnál egy könyvet, biztos siker lenne :wink: . Én tuti megvenném :lol: :lol: .
Bond :roll: :roll: :roll: ????
marietta1982

Dodi

DE én máászok, és ahhoz ez a súly sok…52 kg a versenysúlyom..és nem vagyok sovány csak izmos.. :lol: :lol:
Átolvastam, de úgy nem tudtam mihez hozzászólni, csak hümmögtem, kacagtam meg ilyenek.. :wink:

Alvások nekünk is változó: 1x illetve van hogy 2x kelünk. Mi mindkétszer zabálunk. Nem cumi, kő kemény zaba van olyankor…szal én nem iktatom ki ezt ameddig csak tejes, ha mást is eszik akkor újra előveszem a témát..amúgy érdekes hogy 2 hónapos koráig meg átaludta az éjszakát…nappal 1 óránál többet ritkán alszunk…
Írjátok itt a súlyokat és teljesen meg vagyok lepődve. Mi 4 hónaposan 5400g vagyunk és 66cm…már kezdek aggódni hogy sovány, de nem észlelem hogy baja lenne olyan kis mosolygós. :wink:
Fogni fog mindent, szájba veszi, viszont nem forog. Próbálom ösztönözni, dee eddig nem megy.. :roll:

Hajhullás:detto, hullik ezerrel.

Én örülnék ha Apa egy egy estére menne el, most itthon de egy hét múlva megint vissza megy. Ipari alpinista cégnél, munkavezető.

Csibe
Akkor mit szólnak a mi súlyunkhoz, szerintem Kiara súlya rendben van.. :wink:

Orsi

Pfuhh, döbbenek..azért az én párom se az a tipikus apa, de ő tudattalanul béna, egyre többet segít, sokat változott, de még azért van mit…nálunk az állandó munka van, nem a szórakozás. Sztem ki akadnék a helyedben….nem tudod rásózni egy napra? Hogy rájöjjön milyen az amikor semmit se csinál az ember? Mert ezt mondja…Kíváncsi lennék utána mit mondana… :twisted:

Nyuszi
Nekünk is ez volt, 1-2 hétig ritka kaka, akár több napig is, és azóta minden okés, minden nap van 2-4ig.Sztem normális.

Dodi

Akkor titeket is utolért a cumi undor. :lol: Ismerős…Ja Roló még mindig ordítva alszik el, és ordítva ébred. mondjuk mostanában előfordult hogy csendben kelt fel, és gyorsan csinálja a fekvőtámaszokat.
Ne parázz nem vagy rossz anya. Én is ezzel ostoroztam magam, de ha egyszer nem tudok mit csinálni vele. Sehol sem jó olyankor már. Van hogy simogatom a buksiját, na erre még jobban rázendít, szal hagyom békében aludni. Általában most már nem több 5-10 percnél. De volt olyan, hogy nem szólt egy szót sem, addig míg elhagytam a szobát, de ilyen esetekben nagyon hamar elalszik… :wink: :lol:

Még egy észrevétel!!!
Cumi nélkül sokkal tovább, és mélyebben alszik a baba

PONTOSAN! :wink: :lol:

Hízásról ezt találtam:
0-4 hónap között: heti 150-250 gramm
4-6 hónap között: heti 90-130 gramm
6-12 hónap között: heti 50-80 gramm

Még mindig nem értem utol magam, vagyis titeket
456. folyt köv.

KépKép

KépKép
ronmay

Vagyok, vagyok. 8)
Csak ezeket a konfliktusokat nem igazán tudom véleményezni. :roll: Nálunk a munka "rabolja el" Apát tőlünk. Ha néha elmenne sörözni, akkor is szól előre. Azt nem mondom, hogy engedélyt kér, de ha megkérném, hogy maradjon inkább itthon, akkor némi szájhúzás után megtenné. Úgy vagyok vele, hogy simán kijár neki. Egyrészt kikapcsolódás számára, másrészt meg derekasan kiveszi a részét mindenből. (Néha még én szégyenlem el magam... :oops: :oops: :oops: :oops: )
Én nem megyek sehova, de ha nem keresztezné a melóját, akkor felőle simán mehetnék.
Szóval, szerencsére csak hallomásból ismerem ezeket a vitákat, de a hajam égnek áll, amikor hallom a sztorikat. Mintha egy verseny lenne. A büdös életben sem fogja meggyőzni a két tábor egymást, de legalább sok veszekedésre ad okot. :? :? :? :? Egyik sem nehezebb a másiknál. Hanem MÁS. Kb. olyan, mint aról veszekedni, hogy melyik a hasznosabb állat: a bolha vagy az elefánt. Nem lehet egy lapon említeni őket.
Egyrészt az egyenlőség kedvéért, de méginkáb kíváncsiságból érdekelne, ha Apáink is így topikolnának, mint mi, akkor ugyanezekről a szituációkról mit írnának, hogyan élték meg. :?:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:48-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:49-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:50-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Nagyon sajnalom azokat, akiknek mar nem elnek a szulei :(

Boo, nagyon edes Zsiri, nem csodalkozom, hogy szerelmes vagy bele ;)
Amugy teljesen egyetertek Veled, abban amit "apaink" hozzaallasarol irtal. Nekunk mindig van ebbol vita sajnos. Neha ugy erzem, csak magamnak szultem a gyereket... :roll:

Ancsurti, tenyleg nagyon cuki Hangi a jelmezben :lol:
Milyen ejszaktok volt? Mi megint orankent keltunk... mert tegnap mertem enni kicsit fuszeresebb kajat :x :x :oops:

Ronmay, az en lanyom is most 4 honapos lesz mindjart es tegnap volt 5765g, es 64cm. En is mindig azon stresszelem magam, hogy sovany, pedig nem az... gyonyoru kis hurkai vannak :lol:

Dodi, nem tudtam volna ilyen higgadt maradni a helyedben. Nem mondom, hogy tanyerok repkedtek volna, de nem hagytam volna szo nelkul a dolgot.

Niki72, Nagyon szepek a Te gyerkoceid is! Egyebkent igazad van teljesen. Nalatok is vannak osszetuzesek?
Az en parom mindig azzal "takarozik", hogy o mennyit keres, es hogy csak azok a ferfiak segitenek otthon a feleseguknek, akik semmit nem keresnek, es napi 8 ora munka utan leteszik a lantot... :evil: Hat koszi. Nem varnam el, hogy allandoan pattogjon korulottunk, de azert neha igenis lehetne figyelmesebb es segitokeszebb.
Most pl megkaptam azt is, hogy milyen jo lesz, ha most veszunk nekem egy kis autot (itt anelkul nem lehet eljutni sehova), mert akkor mar majd egyedul vihetem a gyereket az orvoshoz is :x :evil: :x :evil: Az egy dolog, hogy vezetni meg nem igazan tudok (reszkessetek gyalogosok :lol: ), de az angolom sem annyira tokeletes mint az ove... De ezek szerint az is tul nagy keres hogy havonta 1x eljojjon velunk a dokihoz :cry:

Orsi, jo kis szomszed.... :shock:
Vendég

Sziasztok.

Több részletben sikerült visszaolvasnom.

agi125r: csöppölés = épp csak elég a tej mindig, az utolsó cseppig kiszívja (sőt, ha lenne, szerintem még enne :oops: )

Tabati: amúgy hason-alvó vagyok, de az már egy éve nem megy – előbb a terhesség, most a szoptatás okán megnőtt tőgyek miatt.
Javarészt oldalt alszom, de néha muszáj a hátamra is, mert a gerincem minden reggel teljesen kivan.

Sillia: hasonlók a tapasztalatok állásinterjú ügyben. Nekem a legemlékezetesebb az volt, mikor megkérdezték (sima eladónak jelentkeztem), hogy akarok-e még szülni (ez kb 2 éve volt)
Ha határozott nemet mondok, firtatják, miért – nem készültem válasszal, nem tudtam volna mit mondani. Ha bizonytalan vagyok, vagy igent modok, egyértelműen buktam az állást….
Lóci a póló alatt :lol:
[quote]N írta:ekem is pont október elsején jött meg utoljára.
Mármint tavaly október elsején.

dettó

Marietta: Tündéri a manócskád
Méretei teljesen szuperek!

Orsi: apaügyben jó a hozzáállásod! Kitartást, próbáljatok sokat beszélgetni.
családi pótlék kérelem: :lol: :lol: :lol:

Dodi:
[quote]F írta:órumszinten is beigazolódott: a lányok ügyesebbek, mint a fiúk . (Mármint a mozgásfejlődésre gondolok)

Kivéve Vica, igaz, fejét emelgeti, mintha ülni szeretne, de fordulni még semerre sem sikerült.
Botond olyan a képeken, mint egy nagyobb (már nem baba) gyerek. És csodaszép (még mindig)
3. napja minden hajnalban 4:44-kor sír fel a Virág…..

Boo: hangtalanság:apa örült, mi????
Elképzeltelek, amint az esküvőn olvasod a kérdéseket, miközben a szemeid gúvvadnak :shock: , úgy szorítod a likat… bocsi, de :lol: :lol: :lol:
édesapád: :cry:
Miron: szépszemű :D

Lilisgabi: csakhogy előkerültél
hasmars: :evil:
kés a póló alatt :lol:

f.nikici: anyós: :cry:
Dorkili-tök :D

Ancsurti: Hangi, mint halloween-tök :D

Úgy látszik a hétvégén mindenki nyügibb, mint átlag.
Én is elkeseredtem, mert apa az egyetlen szabadnapján megint el akart menni valami ismerőséhez, hogy kacsát vigyen neki.
Érdekes, miután másképp alakult a program (értsd: nem értünk haza időben), ma megoldotta úgy, ogy elvitte a munkahelyére, és a srác odament érte. :twisted:
Mi tegnap megjártuk a temetőket, etetés után gyors rajtoltunk, először Sárvár, aztán Csénye - férjem huga ott van eltemetve, Vica jól viselte. Nóci rosszabbul. Apukám sírjánál nagyon sírt.
Tegnap amúgy is sokat sírt. Meg ma is. :(

Virág ma 4-szer büfizett végig, kiesett az egyik fülbevalója, az ebéd utáni tisztábatételkor 3 pelenkáét használtunk el: befosizott kaja közben. :arrow: pelenka levesz, popsi kitöröl, új pellus alátesz :arrow: lányom nagy nyögéssel belefosik, anyuka vetődik, így csak a betegalátét+pellus telítődik :arrow: pelenka kivesz, betegalátét lejjebb húz, popsi letöröl, új pellus alátesz, popsikrémet ujjra nyom :arrow: gyerek nyög, ismét teleküldi a csomagolóanyagot :shock: :arrow: pelenka kivesz, popsi letöröl, új pelenka alátesz, popó bekrémez, pelenka becsatol, ruci felhúz, homlok megtöröl, zsáknyi kakás pelenka kivisz :arrow: erre megint lebukott :shock:

Ja, és reggel óta fáj a fejem....

Kép
Kép]
hendegabi

Csak hogy ne lógjunk ki a sorból, tegnap Enyémapa is hozta a formáját.
Pénteken Anyunál aludtunk a Petrával, és megbeszéltem Apával, hogy amikor megyünk haza, nem viszem fel a gyereket, hanem egyből átrakom a babakocsiba és megyünk sétálni (így 4 emelet föl-le cipeléstől kímélem meg magam).
És megbeszéltük, hogy hívom, ha hazaértünk, és ha van kedve, akkor csatlakozik ő is a sétánkhoz.
Kb. 10x hívtam, nem vette fel a telefonját, hívtam a vezetékest is, azt se vette fel, komolyan már aggódtam, hogy hátha megint lumbágója van, és fetreng a földön????
Na mindegy, sétáltunk egy órát, majd hazamentünk. Apa természetesen nem a földön fetrengett, hanem az ágyban, illetve akkor kelt ki. Nekem majd szétrobbant az agyam, olyan ideges voltam, de egy kurv@ szót nem szóltam, csak köszöntem.
Leraktam a gyereket és mentem csinálni a dolgomat.
Picit később jön utánam, hogy akkor most nem szólsz hozzám?
Mondom neki, hogy minek, ha kíváncsi lettél volna rám, akkor felveszed a telefonod.

Mondtam neki, hogy és ha lerobban a kocsim, vagy belém jönnek, és tényleg szükségem van rá????? Ő meg inkább nem veszi fel a telefont, mert alszik???? :shock: :shock: :shock:
Ja, és aszongya nekem, hogy miért nem hívtál a vezetékesen, azt biztos meghallottam volna. Aha, volna...... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Na, azóta csak a legszükségesebb dolgokat beszélem meg vele.

Ettől függetlenül jó apának tartom, mert imádja a lányát, és folyton játszik vele. És itthon dekkol egész hétvégén, nem mintha most nem lenne mindegy. :roll:

Kép
katy76

Senkit nem szeretnék megvédeni. :!:
De ha belegondoltok, akkor mi 40 hétig a szó legszorosabb értelmében együtt éltünk a kicsikkel. Mi éreztük először amikor mozgolódni kezdek, nekünk vizesedtek be lábaink, mi izgultunk azon, hogy az ilyen-olyan vizsgálatok hogy zajlanak, mivel járnak és milyen eredményekeket hoznak majd. Mi voltunk azok, akik vadul filóztak, hogy most ez milyen fájás, kell-e már indulni a kórházba, stb.
Persze bevontuk őket is és erre vevők is voltak, örültek, ha minden rendben volt és ők is paráztak, ha valamin mi is izgultunk. De valójában mindvégig külső szemlélők maradtak. Ők csak akkor váltak Apává, amikor először vették kezükbe a gyerekeiket. Azaz csak 4 hónapja. Azért a csak, mert ez még sokuknak kevés az átállásra, hogy elfogadják az új helyzetet. Nem segíteni nem akarnak, hanem az eddigi, független életüket féltik.
Mihelyst rájönnek, hogy ez nincs veszélyben és magától leesik a tantusz, hogy a gyereknevelés sem két pusziból áll rögtön sokkal inkább kiveszik majd a részüket sok mindenből.

Kép
Kép
200907?

Apukám nekem is meghalt, 9 éves voltam. Ő sajnos öngyilkos lett. Egy eszméletlen okos, ember volt, de idegileg elég labilis. (mint általában az ilyen emberek). Jogász volt, újságíróként dolgozott különböző napilapoknál, nagyon jól írt.
Aztán elkezdett nyugtatókat szedni, amire elkezdett iszogatni, amiből a végén az lett, hogy tökre rászokott. Nem tudta abbahagyni, de tisztában volt vele, hogy gyereket így nem lehet nevelni. Imádta Anyut is és minket is. Anyu persze többször el akart válni (mint később mesélte), de ő is nagyon szerette Aput, és mindig adott egy utolsó esélyt. Aztán Apu döntött, írt egy búcsúlevelet és begyógyszerezte magát.
Boo-hoz hasonlóan én sem tudom, hogy milyen apával felnőni és rajtam és a nővéremen is látszik, hogy Anyu egyedül nevelt minket. Nagyon önállóak vagyunk és úgy alakítottuk az életünket mindketten, hogy bármi történjék, meg tudunk állni a lábunkon.

Nekem sajnos Apun kívül meghalt már a nagypapám is, aki apám helyett apám volt, imádtam, rajongtam érte. A legokosabb ember volt, akit valaha ismertem.
Meghalt a nagymamám is anyai ágról, és a nagynéném is, akit szintén nagyon-nagyon szerettem.
Mindhárman az elmúlt 5 évben haltak meg. :cry:
És ilyenkor még 2 kutyusomért szoktam gyertyát gyújtani, az első kutyáinkért, mama-fia palotapincsik voltak. (nem egyszerre mentek el)

Kép
katy76

Kép Lóci olvas..
Kép Apával
Vendég

Rékámért :cry:

Kép Kép Kép Kép Kép [img]
Vendég

Sillia!
Gyönyőrűek a gyermekeid! És Réka is csoda szép lány!!!Az a mosoly! :)
Sajnálom, hogy nincs már veletek! :cry:

Szomorúan olvastam, hogy milyen sokan elveszítették közeli hozzátartozójukat. :cry: Én nagyon kötődöm apukámhoz, és el sem tudom képzelni nélküle az életemet.

Nekem ma meg kell dícsérnem enyémapát! :lol: Hazajött a melóból és ilyenkor nagyon fáradt, hisz végig dolhozza az éjszakát+levezet 200km-t.Általában bekajál és lehuppan a tv elé. Viszont ma!!!Kivette Jázmint a kezemből és látta rajtam, hogy hulla vagyok, így azóta ő rendezi. :lol:
Én meg leültem és nektek írok. Szóval egy szavam se lehet! (Lehet beleolvasott az előző hozzászólásokba. :wink: )
Vendég

Sillia

Sajnálom.. Kép
Vendég

Katy, sajnálom apukádat :cry: :cry:

Silla, jajj Istenem, olyan szép volt Réka, úgy sajnálom. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
orsi777

Bond

Ritka az olyan férj,mint a tied.Sajnos.

Én is azt mondom, hogy időre van szükségünk, kinek több, kinek kevesebb.Nekünk több.Habár mióta leírtam ide a soraimat,mintha megváltozott volna valami,(lehet, hogy ő is olvas minket) igaz beszélni nem nagyon tudok a párommal.Azzal nekem sincs semmi bajom, ha elmegy sörözni, de arról tudjak legalább egy-két nappal hamarabb, vagy ha nem először beszélje meg velem, hogy elmegy, ne bejelentse, hogy ő fél óra múlva elmegy otthonról.Tegnap is elment sörözni, de már tudtam egy hete, hogy megy, így semmi gond nem volt belőle, pedig le sem merem írni, mikor jött haza.Délelőtt vigyázott Odettra , míg én lenyírtam kint a füvet, mondtam vagy vigyáz Odettra, vagy füvet nyír. Odettet választotta. :wink: Meg azt is látom, hogy mostmár azért sokkal könnyebb Odettel, így ő is jobban tud már vele foglalkozni. Nekem is jót tett, mert nagyon könnyű füvet nyírni, önjárós, csak fogni kell a fogóját, tettem be jó zenét a fülembe, :lol: így azt hallgattam, amíg tologattam a gépet.Olyan hangosan, ahogy csak tudtam. Nagyon jó volt.

Kép
Kép
orsi777

Boo!

Zsiri egy tünemény! Nem csodálom, hogy szerelmes vagy a fiadba! :lol: Remélem jó anyós leszel! :wink:

Hasmenéses sztoridon sokat nevettem! Eszembe juttatta az én legutóbbi hasmenéses esetemet. Nekem nem volt ilyen vicces, viszont annál emlékezetesebb! Mivel nem sikerült szülés után 3 nappal sem produkálnom a nagy dolgot, és a sebész apukám is azt ajánlotta, hogy glicerines kúp be, majd az segít, így én szótfogadtam. Azt kérték, hogy legalább 20 percig próbáljam meg bent tartani a kúpot. :shock: Na, nekem sikerült fél napig, egészen az éjjel 1órási szoptatásig. Gyerek a cicin, nővérkék kávéznak, nekem meg elkezd görcsölni a hasam. Először gondoltam, majd elmúlik, de nem :shock: egyre csak rosszabb lett. Már a hideg veríték kiült a homlokomra. Jázmint lecsatlakoztattam, irány a nővérkékhez, hogy oda adjam a gyerekemet, hisz vele nem mehetek wc-re! Igen ám, de a nővérkék nem akartak kijönni, hisz nekik most kávé idő volt. Na, én már láttam magam előtt csúfos sorsomat :oops: :oops: :oops: Aztán ráfeküdtem a csengőre ami hallatán végül odacsoszogott az egyik nővér,a kezébe nyomtam szegény Jázmint, és épp hogy odaértem a wc-re.
Erre azthiszem sokáig emlékezni fogok.
Vendég

Azt hiszem mindannyiunk gyertyája közül silliáé a legnagyobb. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
200907?

Bond!
Szívemből/szívünkből szóltál!!!
Vendég

Mindenkinek köszi a hozzászólásokat :wink: :lol: ! Ne haragudjatok, de nem tudom egyenként elemezni, mert nemrég jöttünk csak haza, és álmos vagyok, utólag meg már nem lesz érdemes :? . De elraktároztam ezt-azt :lol: .

Amúgy mi nem veszekedtünk! Tényleg, egy hangos szó nem volt, még csak vitának sem mondanám, mert én puffogtam apa meg olyan fejet vágott, mint a Shrekből a Csizmás kandúr :lol: :lol: . Aztán nem is volt szó róla... De mindez miért? Mert én jófej vagyok :twisted: :lol: :lol: :lol: . Legszívesebb tökre az orra alá dörgölném, hogy minden valamire való asszonyka fejét vette volna, bezzeg én... :twisted: ! Amúgy, ha belegondoltok, tényleg semmi értelme a veszekedésnek, hiszen a dolog már megtörtént, és kész, és így ma volt egy tök jó vasárnapunk, amúgy meg még napokig menne a sírás-szomorkodás-duzzogás! Sztem annyit nem ér az egész :wink: !
Ja, és még tegnap este azt találta mondani, hogy ne legyek már ilyen rossz fej :shock: ! Mondom, mi vaaaaan? Ha rosszfej lennék.... Csak a miheztartás végett :lol: . De tényleg nem volt semmi ramazuri! szokott lenni néha, de az akkor, ha neki van baja velem, mert olyan stílusban tud olyankor beszélni, hogy az sem izgat, mit beszél, csak sivítozok én is :twisted: . Olyankor sztem Boo feje elrobbanna! Szó szerint :lol: .
Meg én Niki helyzetét is átérzem, mert nálunk is ez van: "ha te ilyen, meg olyan lennél, nem vettelek volna el :evil: .
Pár éve minden veszekedésnél benyögte, hogy "akkor költözz haza" :evil: ! Fúúú, de utáltam! Nem mindenre ez a megoldás, idióta :evil: :lol: . De mióta elvett, azóta ezt sose mondta :wink: .

Bond!

Én sokmindennel egyetértek az apává válással kapcsolatban, és mint apával nincs is vele bajom, tényleg megteszi ami tőle telik, és mindenkit magához mérten kell nézni.
De nekem most nem is mint "apa" volt rá szükségem, hanem, mint "társ", azt pedig 5 év alatt igazán felfoghatta volna :? :wink: .

Orsi!

Az nekem is feltűnt, hogy minél inkább nő a gyerek, apa annál jobban elvan vele. Nyilván ők is szokják a szitut, meg valljuk be, tényleg egyre szórakoztatóbbak, és értelmesebbek :wink: .

Nekem hála Istennek nincsen olyan halottam, akire nagyon fájó szívvel gondolok ilyenkor, így gondolok most a tieitekre!

Bobó ma nevetett először hangosan gurgulázva :D :D :D . Annyira édes volt, hogy majd' elolvadtunk! Megfogtam a két kezét, és felhúzgáltam, mintha ugrálna, csak nem ért le a lába. Írtóra röhögött :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Most csak egy gyors bekukk, aztán holnap visszaolvasok. Hétvégén Nagyi látogatóban voltunk, és sikeresen megfázott a Törpicúrom.

Szépek a babák!
Ancsurti! Klassz volt hangi jelmeze!!!! :wink: :wink:

Sillia! Sajnálom Rékát!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
szisz89

kicsidodi! :)

A pasiknak néha tábla és kréta kell az ábrázoláshoz. De van, hogy ez is kevés. :roll: :roll: :lol: :lol: :? :? :lol: :lol: :lol:
Nem az a baj, hogy néha nem lehet kibírni velük. Hanem, hogy nélkülük sem... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Hiányérzetem van,
Sehol senki???? :lol: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Roló újabb szokása pár napja:
Fogat mos az újjával :lol: :lol:

Kép fogmosás

KépKép

KépKép
ronmay

Sillia

Ó, gyönyörű csajszi volt, nagyon sajnálom.. :cry: :cry: :cry:

Lóci, tiszta apja, egyedül sztem a szeme nem.... :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok!

Sillia! Réka nagyon szép lány! Sajnálom :cry:

Boo! Zsirinek a szeme sem áll jól :lol: Elképzelem,hogy egy-két nőjével hogy fogsz bánni... De szerintem te dafke nem leszel olyan mint anyósod,úgyhogy biztos nem lesz gond :lol:

Ancsurti! Hangi irtó édes abban a tök jelmezben.

Én ma reggel rájöttem,hogy a kislányomnak az égvilágon semmi baja nincs,csak mivel nem alszik egész nap,délutánra/estére kifárad és akkor jön a hiszti. Tegnap este fél 8-kor megszopiztattam,aztán fél 12-kor megint és fél 8 után kelt és semmi baja,tök édesen dumálgat,most meg délelőtti alvását nyomja(3/4 óra). Szerintetek mit csináljak,hogy aludjon délután is? Mert erre még nem sikerült rájönnöm,egyszerűen nem hajlnadó,ha beteszem az ágyába,elkezdi a hisztit :cry: Pedig ha aludna egy kicsit délután is,biztos nem lennének ilyen délutánjaink/estéink.
HELP!!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: