Most hosszu leszek egy kicsit,fejtegetem a gondolataimat.....
Bond

:Elolvastam a "cotcot-os"cikket.....nem ert semilyen meglepetes mikozben olvastam,mivel volt szerencsem a "Lelki koldokzsinor" c.konyvhoz.Tudatosan.Mikor megfogant Hangi,akkor rendeltem meg otthonrol,es nagyon erdekesnek talaltam a leirtakat.Aztan kesobb Breki elkuldte a"Megfogantam,tehat vagyok"c.konyvet is....
Azert az en beallitottsagomtol nem allank tavol ezek a dolgok,megha neha nagyon is a "foldhoz kell ragadnom".Egy levelvaltasunkban utaltal arra,hogy talan a varandosag alatti problemak miatt lehet Hangi ennyire duhos es kezelhetetlen,bar nem ezekkel a szavakkal irtad.Sokat gondolkoztam ezen mar elotte is,hogy mitol alakulhatott ez igy,es szerettem volna errol mar irni neked,de nem szedtem ossze a gondolataimat teljesen.
Most megprobalom.....
Hangi szeretettel tervezett es vart kisemberkent jott a vilagra.Emlekszem a napra mikor szamolgattuk,mikor is lenne mar "idealis"az erkezese,es arra is,amikor unnepelyesen dobtuk ki az osszes gumiovszert ami letezett a lakasban

aztan szamolgattam,es vartam hogy vegre ugy istenigazabol az egyuttletunknek vegre egyeb celja is legyen az oromszerzesnel.(bar az sem rossz ugye,de vegre eljott az ideje amire szerintem sok no var az eleteben,mikor eloszor terveznek kisbabat)
Es lam,az elso adando alkalommal bekoltozott a pocakomba Kiskoponyanyi Monyok

!
Igen,igazad van abban,hogy az ismeretlen orszag,a nyelv hianya elegge bezavarhatott a "felhotlen"gyerekvarasba,de nem hinnem azt,hogy annyira zaklatott lettem volna emiatt.Leirtam az aggalyaimat,de nem ereztem frusztraciot.Izgatottan vartam az elso vizsgalatot,ami itt a 10.het utan tortent,hogyan is fog menni,minden rendben van-e,sikerul-e forditania pasikamnak....
Aztan ugye kiderult,az orvosom nem fordit eleg figyelmet rank,es emiatt ereztem elhagyatva magamat,de ez sem hiszem hogy kevesbe volt egeszseges aggodalom.
Orvosvaltas megtortent,repkedtem az oromtol,mert sikerult egy tunder dokit talalnunk.
Egy igazi problemam volt,amit nem kezelt az elso orvos,de szerencsere a masodik pillanatok alatt kigyogyitott,az amugy terhesseg alatt nagyszamban elofordulo gombas fertozesbol.Mint kiderult,minden leletem okes volt,vegig a 9 honap alatt semmifele vizelet,illetve vernyomas es verkep problemam nem volt.Az erre vonatkozo aggodalmam is normalis volt,mert itt ugye nem viszik tulzasba a vizsgalatokat,de az otthoni procedurakrol nem keveset sikerult itt olvasnom,elso babanal ertheto az izgalom.
Aztan ugye szaladtak fel a kilok,minden igyekezetem ellenere,kezdett nehezkesse valni a testem.De azert nem estem igazan ketsegbe,megha irtam is rola....A biztositasom miatt is voltak aggodalmaim,de kinek ne lettek volna,mikor nem keves osszegre rugtak az elorelathato orvosi koltsegek,de ekkor sem errol szoltak a mindennapjaim,mert egy picike kis eletke fejlodott a pocakomban,es leirhatatlan volt az erzes,amikor bent ereztem a kis mozgolodasat,tudtam mikor van ebren,jatszadoztunk pocakon keresztul,es sok-sok pozitiv gondolatot kuldtem neki,az apukajaval egyutt,vagy eppen nevetgeltem a furcsa erzesen,mikor csuklott....
Aztan egyre csak kozeledett a nap,es kiderult,Anyukam is itt lehet velunk majd.Ez oriasi orommel toltott el!Persze ekkor is volt aggodas,hogy nehogy tulhordas legyen,es Anyum nem tud majd itt lenni sokaig,de szerintem ez ekkora tavolsagbol megint csak ertheto,ezt mas is igy elte volna meg.
Es ahogy Kismonyok novekedett,ugy lett egyre kenyelmetlenebb a mozgas,az ejszakai ebrenletek,a karzsibbadas,es a hasam meretebol adodo kerdes,hogy ugye nem lesz "orias bebi"mert akkor hogyan fer ki a kis lukon

.Itt nem volt Nst,nem volt csak 2 kotelezo ultrahang,de nem volt felesleges paraztatas sem,a sok felesleges vizsgalat miatt....
De sohasem gondoltam ugy a kisbabamra ezalatt az ido alatt,hogy nem szerettem volna,mert kenyelmetlensegeket okoz.Ez ezzel jar es kesz.
Mar nagyon vartam a pillanatot,mikor majd eloszor magamhoz olelhetem a kis izgo-mozgo csomagocskat!
A vege fele,kiderult,nem tagulok semmit...teltek a napok,a hetek,es meg mindig semmi.Tulhordas lett.Ekkor mar izgatott voltam,es szerettem volna,ha megtortenik a szuletese.Es aztan az inditas is felmerult.Bevallom eppen ettol feltem,es a felememmel bevonzottam a csaszart.....
Egyre nagyobb fajdalmakat ereztem az utolso napokban,es visszagondolva ma mar tudom,amit akkor nem.Ezek a fajasok mar azok voltak,de kisbabam nem talata a kivezeto utat,hiaba probalkozott.....Aznap,mikor elfolyt itthon a magzatvizem,egyedul voltam.A viz veres volt es zold.Feltem nagyon.Anyuek eppen a CN Towerban voltak.Akkor tudtam,hogy az elozo napokban levo fajdalmaim,mar a fajasok voltak,mert az elfolyo viz utan mar 5 percenkent jottek.
Utkozben mar 3 percesek voltak.....a korhazban 4 oras vajudas utan,Hangi osszevissza ugralo szivhangja miatt,es mivel nem tagultam,megcsaszaroztak.
A szuletestortenetet meg nem irtam le,de nemsokara megteszem
A lenyeg az,hogy osszesegeben nem hinnem hogy elsoszulokent tobb aggodalmam lett volna,mint barki masnak.Az teny,hogy egy idegen orszagban tortent mindez,es talan ez befolyasolta picit a dolgokat.
De hiszek abban,hogy anya es magzata kozott mar koran van kapcsolat,es az en gondolataim,erzeseim hatassal vannak ra,a kialakulo szemelyisegere,erzeseire.Igyekeztem nem tul aggodni a 9 honapot.....
Voltak azert itt paran,akik hasonloan aggodtak egy rosszul sikerult vizsgalati eredmeny miatt,vagy orvosaik miatt,vagy egyeb problemaik merultek fel.Vagy mar szerettek volna hasonloan tul lenni a dolgon,mikor mar a 39.-40.hetet is betoltottek.....Nem hiszem hogy kifejezetten ez az oka annak hogy Hangi ennyire siros,nyugos kisbaba,de biztos ez is szamit.
Biztos mar elfelejtodott sok-sok hasonlo ketely es felelem sokunkban,de en megprobaltam osszeszedni ezeket,mert sokat gondolkozok,mit hogyan tegyek,hogy jobb legyen.
Rajottem,Hangi ilyen tipus.A kulso jegyei alapjan is tuz tipusu.Egy ayurvedikus cikk alapjan,amit a napokban olvastam.Es az ott bemutatott babak kozott felismerheto volt Dodi es Breki nyugodt,kiegyensulyozott kisfia is,akik kulso jegyei alapjan ebbe a kategiriaba estek...azt hiszem fold tipus,de nem biztos,mert sirva fakadtam a felismerestol
Kicsit kusza lehet az irasom,mert kavarognak a gondolataim....szeretnek jobban megfelelni,es segiteni Hanginak,de annyira neheznek erzem sokszor.Lehet nem mindenki vallja be ezeket a ketsegeit,de talan jobb ha probalok beszelni rola,es talan mire ugy erzem sikerult megoldanom a dolgokat,megoldodnak maguktol,es tuljutunk ezen a nehez idoszakon......
Nem tudom mi jon le ebbol az irasbol,de nehez tudomasu lvenni azt, hogy az en kisbabam kevesbe egyuttmukodo,mint masok nyugis babai.Bar mar pocaklako koraban is elegge izgaga volt.Nem tudom hova vezessem vissza ezt a tulajdonsagat,vagy minek is koszonhetjuk.Elgondolkodtat ez a dolog mindennap.Szeretem,imadom,es jo latni az ertelmet a szemeben,a fejlodeset nap mint nap,csak ne sirna mar ennyit.Remelem lassan ez elmulik,es idovel elhomalyosul ez a kezdeti nehez idoszak....
Most lepek,mert kesore jar,apa fekudni keszul,en megyek Kuglikamhoz aludni.