A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

Csuppancs, Zarja: én is hasonlóan érzek a kis kukacosommal kapcsolatban. Úgyhogy már meg is vettem magamnak Janikovszky Éva: Örülj, hogy fiú! című könyvét. :)
zuzmooo

Csuppancs, Zarja, Zuzmoo Én is nagyon reménykedtem még egy kislányban :( . Úgyhogy most elszántam "kisfiam-ozom" a babát és magam elé képzelem a legényként. Ráadásul a barátnőm zsákszámra adta volna a szebbnél szebb csajszi ruhákat. Szóval én is a kicsit csalódottak közé tartozom. Pedig 2 olllyan gyönyörű, okos fiam van és egy annyira kis hisztis királylánykám, hogy csak na. De mégis... Azért hálás vagyok az Úrnak, hogy van lányom is és hogy lesz negyedik gyermekem is.
Az utcában van egy család, ott 6!! fiú van. Mikor a legkisebb megszületett, megkérdezték - Mi lesz a neve? - Katalin. - Dehát fiú?! - Nem baj, akkor is. :lol: (Végül Csaba lett.)

Csipike Akkor a Te pocak-lánykád máris igazi nő: állhatatlan :lol: . Mindig más kell neki :lol: .
Én a fiúkat öltöztetem könnyebben, egyszerűbb a ruhatár. Bár a csajok számára nagyobb a választék.
pammut

Zarja Engem ugyan nem ítéltek diétára (még), de ha csak magamra főzök, akkor általában vmi csőben sült zöldség az alapja a kajámnak. Úgy tűnik ez jó súlyörző. A kőrözöttedbe tegyél zsírszegény túrót tejfölt. Emberem hozott Ricottát. Túrós tésztának. Az majdnem olyan, mint a túró, csak savóból. Nekem nem nagyon jött be, de lehet rápróbálok kőrözöttesíteni :D . Hátha úgy ehető lesz :D .
pammut

Jó reggelt Csajok!

Judy! Üdv közöttünk.

Hát nekem naponként változik, hogy mit ennék. Egyik nap édességet tömök, másik nap a gyümi jön be, harmadik nap mondjuk a bundáskenyér stb...

Ma reggel bundáskenyeret kaptam az ágyba. :lol: Az embőckém meglepett vele. Nagyon fincsi volt. Nyami... Egész nap lustálkodni fogunk :lol:

Babakád. http://www.teszvesz.hu/item793338613_fi ... ml#gallery

Nekem valami hasonló van, csak a kád része nem fisher price csak az a belevaló háló az. Nagyon jó áron vettem és ez volt álmaim fürdetőkádja. Na ebben tuti nem ejtem le a kis csöppemet :lol:

Én is utána akarok nézni ezeknek a kis ruhacsomagoknak, de itthon nem nagyon van lehetőségem, mert mindig az embőc ül a gép előtt. Én kb. 10 percet kapok egy nap a babanet visszaolvasására és írásra úgyhogy megyek is. :D Lejárt az kreditem :lol:

Szép napot mindenkinek.

bellerreni
Eger

Hát nem tom, én a lánykámat se kívántam nagyon fidres fodrosba öltöztetni - távol áll tőlem a stílus. Nézegetem a kis ruhákat (Zsolti már nyíltan röhög rajtam) és próbálom elképzelni. Jó, jó anyás lesz, egyszerűen lehet öltöztetni (nem utolsó szempont nálam :D ), apjával elküldöm majd horgászni és lesznek nyugodt napjaim - férfimentes övezet - nem kell mindenféle csatokat és fityfenéket összevásárolnom, nem kell fülbevalót vennünk (azt majd csak 15 éves kora körül :D ), könnyebb lesz nyáron leszoktatni a pelenkáról (locsoljuk a virágokat) mégis olyan furi.

Egyszer írtam, hogy a Krisnás haverom azt mondta, hogy a gyermek neme valahol a karmádban van. Ezen gondolkozom két napja (miközben nézegetem a kínai naptárt, hogy mikorra kell időzíteni a köv babát :D). Nekem 3 bátyám van, a Zsoltinak 1, az én családomban én vagyok az egyszem lány, nem sok lány van a családban egyik ágon sem. Mégis nehezen jövök ki a másik nemmel, olyan iskolába jártam, olyan helyen dolgozom, ahol sok a nő, elvétve egy két férfinek nevezett hímnevű egyed, velük se tartok kapcsolatot. Erre az én férfimentes életembe berobban a Bulcsi. Lehet, hogy a Jóisten azért adta nekem a Bulcsit, hogy megtanuljak másképp állni a férfinéphez (eléggé emancipált nézetem van a nemiségről), és meg kéne tanulnom, hogy nekik is lehetnek érzelmeik (ok, erre az én tündér férjem is mindig-mindig emlékeztet, de lehet, hogy ő csak kivétel?) és ők is lehetnek nagybetűs EMBEREK, nem csak kanok, hímek, vadállatok?

zarja

Elrettentés:
erre az oldalra tévedtem, és lehet, hogy én vagyok végtelenül egyszerű, de egész egyszerűen tátva maradt a szám - az áraktól:

http://www.joababanak.hu

zarja

Jó reggelt!

Pammut, nálad a fiúk felveszik a most divatos színeket (lila, rózsszín, piros)? Az én fiam nem. És bár valóban könnyen és egyszerűen öltöztethetőek, de nem változatosan. Nálunk minden kék,fehér,fekete,szürke és khaki színű + ehhez a semmilyen változatosságot nem mutató szabásvonalak :?

Bellerin, nem akarlak elkeseríteni, de a barátnőm most árulja ezt a kádat, uis használhatatlan. A gyerek a víz felett lebeg :roll: , így nem tudja fürdetni,csak ha kiveszi a hálót...Most a fürdetővödröt használják és isteníti :shock: bár szerintem elég érdekesen néz ki az átlátszó vödörben csücsülő baba és (szerintem) a fürdetés is macerás .

Zarja, lesz még lányod, de ne a kínait nézd...

Kép
csipike09

Sziasztok!
Ronci: koszi nagyon szepen, nagyon kedves vagy. De meg egyszer beprobalkozom a tesomnal, mostmar tudom hova kuldjem, es ha igy se talal, akkor elek majd a felajanlasoddal. De nagyon jolesett...
Lanyok, en is csatlakozom a megkukacosodott lanyok klubjaba. Lassan hozzaszokom a gondolathoz, csak en mar 30 eve lanyra gyurok, ugyhogy eleg nehez a valtas, foleg ugy, hogy nekem nem hiszem, hogy lesz tobb baba. Es akarhogy igyekszem, egy kicsit mindig lekonyul a szam, amikor meglatok egy kis szoszi, bongyor, fodros kislanyt.
geri79

Pont gondolkoztam, hogy ideje lenne kicserelni a vonalzomat valami "ferfiasabbra", de meg nincs ra szivem...
Eszter- ez sajnos tenyleg ugy van, minnel inkabb nem akar az ember lanya sokat enni, annal inkabb azon tori a fejet, hogy de akkor mit lehet, ami egeszseges, babanoveszto, de nem hizlalo. Hat, nem egyszeru, foleg hogy nem csak a zoldsegekre vagyik ilyenkor az ember, hanem a gusztustalan, edes, hizlalo sutikre, csokikra is. Nem baj, majd leadjuk mikor az orokmozgok utan szaladgalunk. Lagalabbis az enyem egesz nap rugdos, ha idekint is orzi temperamentumat, nem fogok mozgashianyban szenvedni!
Judi- Udv koztunk!
geri79

Geri, nálunk az is nehezíti a helyzetet, hogy az én drága nagyikám tavaly kapott egy agyvérzést, és hát a rövid távú memóriája sérült. Nagyon sokáig még mindig 18 évesnek hitt, aki most érettségizik. :D Jól esett a fiatalítás. De érdekes módon, ahogy elmondtuk neki, hogy jön a dédi, azt persze egyből megjegyezte. Csak a nemét nem tudja. És mikor hazamegyek hetente egyszer, mindig megkérdi: Na és tudjátok már, hogy mi lesz? Így minden héten elmondom, hogy fiú lesz. Erre az én drága 80 éves nagyikám: Nem baj, pedig a lánynak jobban örültünk volna, de ha már így alakult. A lényeg, hogy egészséges legyen.

Ettől a közhelytől már fordul a gyomrom, nem baj, a lényeg, hogy egészséges legyen! Megőrülök ettől. Ha mondogatják, ha nem akkor is az lesz. Pont.

Szal minden héten meghallgatom, hogy nem baj, hogy fiú lesz :? Szerinted?

zarja

Végiggondoltam: a barátnőknek is csak fiuk van :? Az egyiknek egy, a másiknak kettő, a harmadik, na az belehúzott, neki 4 fia van, azt mondták, hogy most már rizikózni se mernek, hátha még egyet ráhúznak. :lol:

És még azt mondják, hogy a statisztikák szerint több a lány, mint a fiú. Kérdem én: hol vannak a lányok????

zarja

Én sem kifejezetten fidres-fodros ruhákba akartam volna öltöztetni a jánykámat, csak elképzeltem hogy szandi, harisnya, szoknya, befont haj. :oops:
Ronci, én is 18 éve úgy készültem hogy ha nekem még egy lesz, az lány lesz. És nem valószínű hogy még egy harmadikra beneveznénk. Papi öregnek érzi magát, nekem itt a saját nyavalyám, szóval teljes egészében átérzem a helyzetedet.
Eszter, nálam is az volt ami talán a legszarabbul esett, hogy még a családtagok szája is csalódottan konyult lefelé a fiú hallatán. Egyedül a férjem és a fiam mondta, hogy nekik mindegy. Naná, majd lehet vinni focizni, én meg kuksoljak itthon tökegyedül.
A kínaiak meg elmehetnek a naptárjukkal a csudába. Nekem aszerint lánynak kéne lennie. A gyűrűsjóslás szerint is huszonéve 1 fiú, 1 lány jön ki. Aztán tessék.
Ja, és a "nem baj csak egészséges legyen" engem is az őrületbe kerget, főleg olyanoktól akiknek vegyespárosuk van. :oops:
A másik nagyszerű még amikor azt mondják, akkor biztos a neme amikor megszületik. Hát kérem, ha abból a csomagból punci lesz, akkor megeszem a kalapom. :wink:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Eszter- ahanysor megyek dokihoz, az en tesom is mindig rakerdez, de mostmar biztos, hogy fiu? (Neki augusztusban szuletett kislanya). Nagyon rakeszultunk a kozos lanyos nyaralasokra! Aztan anyosnak 3 fia van, es a kozepsonek is most oktoberben fog fia szuletni, anyos meg mar ki van akadva, hogy az o csaladjaban mindenki csak fiut tud csinalni- hat, en szerettem volna javitania statisztikat, de nem jott ossze...
Ja, es anyukam is mindig ezt mondja, nem baj, hogy fiu, csak egeszseges legyen. :evil: Egeszseges lesz, akarmi is lesz.
Es nekem az osszes baratnomnek kislanya van... :cry:
geri79

Geri, nálunk a nőgyógyász minden egyes uh-on megmutogatja a hármas csomagolást. Látja kismama, ott van, ez tuti, hogy fiú! örömködik. Annyira szépen látszik. MINDEN EGYES ALKALOMMAL. Mi volna ha nem mindig a kis csomagját bámulnánk???

zarja

Sziasztok.

Megvolt tegnap az anyósék látogatása, mindenki jól érzete magát. Én jól elfáradtam a sok sütésbe-főzésbe, de sebaj.

Ktc: sikerült felhívnom a hölgyet. Én pénteken megyek délután, úgyhogy várom majd csütörtökön a beszámolót. :wink:

Én is nézegettem már a babaruhákat, de még nem mertem eddig semmit venni. Mindig csak halogatom. :oops: A Reni által belinkelt babakád nekem is tetszik, csak azt nem tudom, hogy lehet abba fürdetni a bébit.

A terhességem elejétől én végig azt hittem fiam lesz, nem tudom, hogy miért úgy éreztem nekem nem lehet olyan szerencsém, hogy elsőre kislányunk legyen. Pedig mindketten azt szerettünk volna. Mondogattam magamnak, hogy milyen jó lesz a kisfiú, így amikor kiderült, hogy kislány csakhogy nem már azért voltam csalódott. :roll: Magamat sem értem. :D
Vendég

Csipike Én fiaim sem hajlanak a divatszínekre. Még egy-egy terrakotta meg zöld még csak hagyján, de mihelyt csak a gyanúja is felmerül, hogy egy ruhadarab LÁNYOS, no az repül. Most a kapucnis pólók, pulcsik, sokzsebes nadrágok és zselézett frizurák korát éljük. Még csak most megyünk befelé az erdőbe, jönnek a kamaszévek (sóhaj).

Úgy látom a hétvégére zömében megkukacosodott lányaink felett kesergő kismamák maradtunk. Nálunk is mindenki hangjában érződött a csalódás: "Fiú?" Kivétel apuka, aki azóta is ragyog. Én még csak egyszer láttam UH-n, bár a szonográfus hölgy már a 10. hét körül látni vélt valamit, aztán a 14. héten közölte, hogy olyan fiús feje van ennek a babának - hiába berzenkedtem. Aztán 2 hete meg ugye a kis szégyentelen...
Zarja Kérdezd meg dokidtól a többi szervét is, hátha akkor mással fog foglalkozni :D .
Egyébként én is megijedtem kissé amikor elsőre fiúnk lett. Pl. pelenkázásnál. Hogyan kell ezt tisztítani? Na és amikor pisilni tanítottam. Hiába mondogattam Apának, hogy ehhez ő ért, nekem ilyenem aztán nincs. Mégiscsak rám maradt a célzás művészetének okítása. Amíg bele nem jöttünk rendszerint a nadrágok eleje bánta :lol:
pammut

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 21:34-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!!!!!

Megjöttünk!!!! :-) Nagyon jó volt és pihentető.

Reni!

Én már említettem, hogy ilyen kádunk volt. Kb 2hétig használtuk. Nagyon kicsi volt. Már egy 3kg-s gyereknek is. A hálót is fej alá használtuk 6hetes koráig. Akkor adtam el a kádat. Mondtam már, hogy UTÁLTAM!!!!!!!??????

Nem a legelőnyösebb kép a dedről, de itt 5hetes és csak 4kg.

Kép

Ez 2héttel később készült és a textil pelus ugyanarra a célra tökéletes. És bármennyire is hihetetlen, egy 7hetes baba is élvezi a nagy kádat. Apuka térdelt a kád előtt, szóval nem fájt a dereka sem!
Kép
Vendég

Pammut, engem az apja még a fürdőből is kitilt, ha ő fürdik, mondtam neki, jobb ha szokja a feelinget, mert a babó ha járni fog, nem fogja tiszteletben tartani a fürdő magányát sőőőt, a Wc-n is rá fog nyitni, hogy mit csinálsz, és hát ez az ő tisztje megtanítani, hogy mégis hogyan kell. Puhul az ember, de még nem kész rá :D

Csuppancs: Roncinak leánykája lesz, Geri csatlakozott a KLK-hoz (Kukacos Lányok Klubja)

Geri, jól emlékszem, hogy lombikbabátok van? Azért nem mersz bevállalni még egyet? Hát akkor befogom az nagy lepénylesőmet. Én sokáig rettegtem, mert anyu másodlagos meddő lett a gyógyszerektől. Hát tuti, hogy én is, ráadásul 16 éves korom óta szedem, szal kinézett előre nekem egy lombikprogram. Erre nem a kísérletezés 1 hónapjában megfogantam.

Csilla! Hogy állsz a tanulnivalóddal? Én itt gyötrődöm felette reggel óta (látszik is a bejegyzéseimen, hogy csak a tanulással vagyok elfoglalva) és rájöttem, hogy mégiscsak a Monapel féle mosható pelus lesz nálunk a befutó.

zarja

Kati!

Azóta sem jelentkezett? Suliba sem jár?
Vendég

Eszter!

A Monapel is AIO?
Én is 16 éves korom óta szedem. És én is azt hittem, hogy meddő leszek. De mindkettő elsőre összejött! :D
Vendég

Eszter, köszi a figyelmeztetést. Gerit akartam írni, nem Roncit. :oops:
A tanulnivaló köszöni szépen, jól van. Tegnap haladtam valamennyit, de aztán elcsábítottak segíteni a virágboltba, az nyilván fontosabb volt. Viszont a húsleves már kész, most panírozom a húst, aztán eszünk a nagyfiúval, és utána vetem bele magam az írásba. Muszáj, mert van csoportos feladat is. Az egy dolog hogy a sajátomat ellinkeskedem, de a közöset azért mégsem illik. Papi csak 5 körül jön haza, meccs van megint, de szerencsére már csak 2 forduló és vége a bajnokság őszi fordulójának.
Ja, Eszter, mi ráadásul még Cz. doktor útmutatását is felhasználtuk a gyártás során. És így is kukacos lett.

Kattkat, alapból mindig hozzá szoktam tenni, hogy elhiszem hogy mindegy valakinek a babája neme, de inkább akkor, ha hosszú évek után, vagy többszöri sikertelen próbálkozás után jön össze a bébi. De ezeken az embereken kívül szerintem mindenkinek van egy titkon óhajtott neme. Csak van aki ezt bevállalja, van aki meg nem. Én bevállalom. Az első gyerekemnél lányt nem tudtam elképzelni, pedig azt mondták UH-n a 8. hónapban. Aztán megkukacosodott. Hozzáteszem, nagy szerencséjére, mert mi végig fiúként vártuk és neki lett volna esetleg később problémája ebből. (kineziológia) Tudom hogy rettentő szerencsés helyzetben vagyok, mert mindkét gyerekem első próbálkozásra összejött. És természetesen imádni fogom a második fiamat is, csakúgy mint az elsőt, gyakorlatom is van benne, semmi meglepetés nem fog érni a pelenkában. Jönnek majd megint a nagy ívben lepisilések és társai. :) Már elképzeltem ahogy szuszog a kiságyban a kis kék rugijában, békapózban.

Pammut, nálunk is az volt a felállás, hogy én tanítgattam a fiús dolgokra is, nem az apja. Azt mondják egyébként, hogy akinek már annyira korán fiút mondanak, az valószínűleg az is lesz. Nekem is már a 13. héten azt mondták.

Az én fiam pirosat hajlandó fölvenni, a rózsaszín az nem annyira jön be neki, pedig nekem állatira tetszik a pasikon. A kicsinek tutira fogok venni, legalább addig rá fogom adni amíg nem szól bele.

Kiskádból mi is a legegyszerűbbet, de nem a legkisebbet fogjuk venni, pelenka az aljára, a nagy is így fürdött és tökéletesen bevált.

Csajok, olyan pelenkaanyagot lehet valahol méterben kapni? Mert fürdőlepedőt először jó lenne olyanból használni, azt megvarrnám.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!

Lehet kapni tetra fürdőlepedőt 1000 1-2száz Ft, szóval sztem nem éri meg varrni!
Vendég

Csilla!
Ebben igaza van a Nórinak, meg kell fontolni, hogy mit varrsz és mit veszel meg. Gyakran megvéve olcsóbb, mintha megvarrnád. Pl kötni már egyáltalán nem érdemes, mert a fonal önmagában drágább, mint egy kész ruha. És akkor még az az iszonyú sok munka vele. Ma már nem érdemes. Varrás: hát itt is körbe kell nézni, hogy van e értelme:
pl: én vettem méhecskés sárga anyagot és kék állatbébis anyagot, bélésanyagot kb 6.000 Ft-ért. ebből kijött egy fejvédő, egy kiságyra köthető zsebes tároló, meg egy 2m-es falvédő, néhány textilkép a falra. Hát kb ennyiből meg is lehet venni (annyi hogy falvédő helyett inkább baldachint adnak hozzá). Azért varrtam, mert ragaszkodtam a zsebes falvédőhöz (lassan elkészül, akkor teszek fel fotót). De így ez is határeset volt. Nekem is javasolták, hogy a tetrapelenkát méterben vegyem, és magam szegjem be, de ára ott van, ahol a kész pelenka. Nem éri meg.

DE pl a játszószőnyeg megvarrtam. Ehhez az anyag 4.000+ a boltív (ami nálam úszórúd) 600 Ft. És ez 140*140-es, ekkora méretet ennyiért nem láttam.

Szal mérlegelj mielőtt varrsz, mert nem egyértelmű, hogy anyagilag jobban jössz e ki. Persze, ha ez fontos szempont.

zarja

Sziasztok lányok!

Én is eltűntem, bár itthon voltam, de nem akartam gépezni, mert az a munkára emlékeztet:(

Ehelyett ipari mennyiségben hímeztem, nagyon jól haladok a kis gobelinemmel, brutál munkás egy darab, de most vhogy sok az időm.
Apjának be kellett mennie szombat este dolgozni, hajnali fél 4kor (na jó, fél háromkor) jött haza, úgyhogy ugrott a tervezett délelőtti edzés, én is bealudtam vele, mostanában keltünk.

Tegnap nagy lelkesen elindultam reggel kismamajógára, erre nem elmaradt? Hogy a 3 napos ünnep miatt nem lett volna érdeklődés :( Na, csattoghattam haza jógázatlanul :(

Úgy döntöttem, hétfőn elmegyek a terheléses cukorra, mert a dokim erőszakos, hogy csináltassam mg minél előbb - mondjuk jobb túlesni rajta. Titkon az a mániája, hogy biztos cukros vagyok, és azért vagyok ilyen kövér :( Rettegek attól, hogy baj lesz, és diétára fognak, amikor ilyen farkaséhes vagyok állandóan. De hát, fegyelem kérdése, kínoztam én már magam diétával eleget életem során, mondjuk terhesség alatt nem terveztem :(

Hízás: egy kiló lement abból az immár hétből, ami feljött, úgyhogy 6 kilónál tartok, így, hogy újra edzek. De vissza kéne vennem az édességből :(

Edit, megnéztem a kacsát :) nagyon édes, de apa kivágna, ha hazaállítanék vele :)

Amúgy köztudomású, hogy én is a kukacos lányok táborát erősítem, nagyon lányt akartam, de most már teljesen megszoktam Bercike gondolatát. Berci amúgy átállt az örökmozgó üzemmódra, most már szinte állandóan érzem, reggel (délben :oops:) is az ébresztett fel, hogy rugdos. Nem tudom, ki mondta, de ez a hasfalnak feszülés nálam is megvan, teljesen kitolja magát, nekiveti a hátát a hasfalamnak, vagy mi.
És sajnos most már nekem is feszül a hasam szex után, úgyhogy akciós napokon beveszek még egy magnéziumot, mert úgy kevésbé szar...

Na, most megyünk ebédelni szüleimhez, párolt káposzta lesz, imádom! :)

Szép napsütős napot!

boruska

Monapel: van All in One, de az nem egyméretű. Tehát ez kiesett. Van egyméretű (Praktika), de ehhez kell külső is (Monawrap, vagy Monaswap). Kellemes flanell anyag a belső, amin patenttel lehet állítani a magasságot, tehát a méretet. A külső anyagát nem tudom behatárolni, olyan finom széldzseki jellegű. A belső ára 1500, ebből állítólag 20 db kell, a külső ára 1800 Ft, ebből elég 3-4 darab.

Pop-in: naaagyon finom bébiplüssből készült (ilyen anyagból varrok épp csörgő, zörgő babafigurákat és nagyon jó kézzel tapizni) méretre kell patentolni a külső belső szétszedhető mosáshoz és összepatentolható használathoz.

Összehasonlítás:
anyag: Pop-in nyer, a Monapel is jó, de a Pop-in magasan finomabb
nedvszívás: hát a használatkor fogjuk látni, de mindkettőt magasan sokan dícsérik
ár: a Pop-in 4500 kb darabja, a Monapel egységára kb 1500+ 1/4-ed külső (arányosítva) 450 = 2000 Ft kb.
gyakorlatiasság: hát mosáshoz úgyis szétpatentolod, mert jobban szárad, és jobb mosni, a Monapel meg amúgy is külön van. Tehát a patent nem jelent előnyt. Sőt lustaságomat tekintve, lehet, hogy pelenkázás előtt nem is lenne kedvem összepatentolni.
Tartósság: a fórumokon vadászva arra jutottam, ha a leírás szerint mosod, tárolod, akkor a leggyengébb láncszem a pelenkánál pont a patent mellett feszülő anyag. Ott szakad el legelőbb. A Monapel meg tépőzáras. Mondjuk itt felmerül még kérdésben hogy melyik tartja jobban a pelenkát: a két tépőzár, vagy az egyszem patent.

Tehát nálam 3:1-hez a Monapel nyert. Hosszú volt a vajúdás, és nem tartom kizártnak, hogy azért benevezek egy két Pop-inre is.

zarja

Eszter- nem lombikbebi, magatol es viszonylag konnyen"osszejott", pedig en is rettegtem tole, hogy majd milyen sokaig kell majd probalkoznunk. Csak en nem latok ra lehetoseget, mikor "ferne" bele egy masodik. Ma egesz nap a torvenyeinket bongesztem, es a siras kornyekez. En fizetem nekik az oriasi adot, es ha minden jol megy, semmit se fogok kapni, se tappenzt, se GYES-t. Jol meg vannak itt kavarva a dolgok, nehogy fizetniuk kelljen. Pedig en ugy igyekeztem, hogy minden rendben legyen, de nalunk a torvenyek mindig valtoznak, es mindig rossz iranyba... Holnap megyek a tulfizetett konyvelomhoz, hogy mostmar legyen szives o utanajarni a dolgoknak, mert en mar a ketsegbeeses szelen allok... :cry:
geri79

Nóri, Eszter, köszi a tippet, nem tudtam hogy lehet kapni készen is. Na persze, mert még nem is jártam utána. Csak anno vettünk "avatatlan" anyagot még anyósommal potom áron (géprongynak szánták) és úgy érdemes volt megvarrni. Pelenkára mondjuk nem vetemednék.
Nekem a kötésben inkább az az élvezet, hogy én alkothatok, azt szeretem, de már marha régen csináltam. Mióta van itthon net, mindig azzal tolom el az időt.

Tegnap beparáztatott a virágboltos barátnőm. Szerinte tutira be fognak fektetni a végén a kórházba 2-3 hétre. De én aztatat nem akarom. Elég lesz kibírni ami kötelező. Apa nélkül nem tudok aludni. :cry:

Boruska, nekem is az a félelmem hogy a cukros terhelésem nem lesz jó, de azért bízom benne hogy mégis. :wink:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

kismaki: Én is pont ugyanígy voltam a lányommal. Annyira próbáltam magamat meggyőzni, hogy a fiú gyerekek is aranyosak, hogy a végén kicsit csalódott voltam, mikor kiderült hogy lány. Most persze már nem cserélném el egy fiúra. Azért majd szeretnék egy fiút is, remélem ha bevállalunk még egy gyereket, akkor az kisfiú lesz. Az anyósék családjában vannak csak fiúk, úgyhogy ott én vagyok a király, mióta kiderült hogy lány.

zarja: Nálam a doki most is csak akkor kandikált a lábacskái közé, amikor mondtam neki, hogy nézzünk már rá, hogy még mindig lány-e. Azt mondta, hogy annyira összezárja a combjait, hogy ez alapján nem mondani rá, de csomagot nem lát. Nekünk meddőségis a királylány, de nem volt szükség a lombikra. A 4. inszeminációnk lett a befutó.

kattkat: Nagyon sajnálom a lelkeden ezeket a krátereket, remélem ha megszületik a pöcsös és lefoglalja a napjaidat, akkor nem lesz időd a férjed dolgain gondolkozni. Most te és a baba a legfontosabb. Biztosan sokan mondták már, de ez a pasi nem éri meg, hogy bánkódj miatta. Szerintem te ennél többet érdemeltél volna és lesz ez még jobb is. Kitartás csajos, mi veled vagyunk!

boruska: Ne félj a terheléses cukortól, vigyél citromot. Nem lesz gond és tényleg jobb minél hamarabb túl lenni rajta. Ha valami gond mégis lenne, akkor jobb hamarabb tudni róla.

Fiús-szomorkodós anyukák: Én a helyetekben elkezdenék a rokonok előtt látványosan örülni a fiúnak, akkor már nem lesz izgi ezen sajnálkozni állandóan.
vicky79
Budapest III. kerület

Fiús anyukák, ne búsuljatok, nekem 2 van és imádom őket:) ha megszületnek már úgysem ez lesz a téma. és annyira anyásak az enyémek is.
kispasikat is lehet azért öltöztetni, babaként is, meg később pasisan, vagányan:)
mondjuk én gyerekkoromban is fiús voltam, sosem babáztam pl... most azért beleléltem magam a kiscsajba, de azért még nálunk nem 100%. 90 %-ra mondta a genetikai ih-s doki, és a saját dokkerem meg azt mondta kislányos.

geri: remélem tud mondani vmi biztatót a könyvelő :roll: :roll:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judit!

Érd melyik részén laktok?
Vendég

Na ma varrtam és ide irogattam, egy darab tételt se bírtam megtanulni, pedig főznöm se kellett magamra, mert apa tegnap főzött nekem palóclevest, de mindig elhibázza a mennyiséget. A munkahelyén 8 éhes kamaszfiúra és két felnőttre főz, itthon meg kettecskén vagyunk. Hát nem egy kategória.

Mondjatok véleményt:
Kép
Ilyen lesz a falvédő, a kék foltocskák a zsebek. Szerintetek jó így, mert akkor nekiállok felfércelni.

zarja

Bocs Geri, akkor összekevertelek valakivel. Elnézést. Érdemes azért több szakértőt végigfaggatni, mert hátha valaki ismer valami jó megoldást, csak nem sűrűn alkalmazzák.

Katkat: nincsenek véletlenek. Oka van, hogy a férjed nélkül töltöd a várandóságot. Ne szomorkodj (simi, simi) azon a dög pasason, inkább foglald le magad valamivel, amit már rég szeretnél csinálni, csak eddig időd nem volt rá.

zarja

Eszter, szerintem klassz.

Tök jó hogy befejezhettem kedden az antibiotikumot, éjjel mikor voltam kint pisilni, csípett mint állat. Ma egyszer el sem jutottam időben a klotyóig. Királyság. :cry:
Tényleg Eszter, a tüsszögésed elmúlt?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

zarja: sztem joooooooooooooo 8) 8)

Edit

Kép
ézsóné

Zarja Ja, az a fürdő-magány hamarosan a múlté. Tök ciki, mikor a WC-n nagydolog közben sarjad elédáll vmi világrengető kérdéssel vagy hozza a mesekönyvet, hogy akkor itt és most. Vagy amikor kilépsz pucéran a fürdés után és a már járó-kelő csemete farkasszemet néz fejmagasságban az alkatrészeiddel :D .

Csuppancs Kapható tetra anyagból fürdőlepedő, ez az a bizonyos kifogó. De különböző minőségűek, vastagságúak, méretűek érdemes körülnézni! Méterben az ára valóban vhol ott van, mint a készen kaphatóé.
Miért kéne Neked befeküdni a végén?
A cukortól én is féltem, a próbareggelis eredményem rossz is lett, az ez alapján csinált terheléses meg tök jó. 10 nap múlva megyek újra. Otthon kifacsarok egy egész citromot és viszem üvegecskében. Nálunk ugyan adnak, de egy fél citrom leve meg sem érződött. Egy egészet kinyomorgatni kézzel meg macerás.
pammut

Zarja Nagyon jól néz ki a falvédőd. Rendelésre nem vállalsz?
pammut

Én sem értem miért kéne befeküdnöm. Talán a programozott császárt emlegette mint okot. De hát azt úgyis látják már majd a végén hogy indokolja-e a méhszáj állapota. Mindenesetre ha szóba fog kerülni a dokinál, rimánkodóra fogom. :) Amúgy meg lehet hogy csak jólesett neki riogatni.

Pisilős problémára teán kívül valakinek van javaslata? Csak attól félek, minél többet iszom, annál többet kell mennem és olyan ciki amikor nem érek oda időben. És pedig fel nem fázhattam, sajna a rohadt lyme miatt hajlamos vagyok rá, úgyhogy vigyázok mindig. Vagyis valószínűleg nem is igazi felfázás, csak a baktériumok szórakoznak. :cry:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!

Hipermangános oldatba szokták ültetni a felfázósokat. A tesóm nagyon csípős-pisilős, ő a bidén szokott ülni és folyatja a meleg vizet. De lavórral van eredetileg. Nagy lavór meleg víz. És tényleg a sok folyadék. Remélem nem valami bacit szedtél fel. Bár az antibigyó hajlamosít rá. Beszéld meg a dokiddal, mert az enyém szokta ajánlani az irrigálást. Főleg antibigyó után. Mert akkor eleve sérült a nyálkahártya. De van, aki nem ajánlja, mert be kell dugni a hüvelybe. Bár akkor a szex az mi? Sajnálnám, ha apának csak akkora lenne!!!! :lol: :lol: :lol:

Eszti!

Sztem jó. Már ha a vízszintes elrendezés még nem végleges... Vagyis ha kiegyenesíted őket! :lol:
Hű mennyi zseb! Bezzeg, ha hirtelen kell egy zsepi!!!! :D
Vendég

Sül a csokis-banános kalácsom! Hmmm
Vendég

Nóri, ezen most jót röhögtem. :lol:
Tegnap reggel ugyan volt szex, de nemtom hogy annak a hatása lehet-e.
Éjjel ugye egyszer csípett, aztán jobb lett, de délelőtt megint rosszabbodott. Annyira utálom. Persze nemterhes állapotban ilyenkor megvan a bogyó amit bekapok, de azt ilyenkor nem lehet. Mondjuk előre féltem ettől hogy a 8 hét gyógyszerszedés után mikkel kell szembesülnöm. :cry:

Csokis-banános kalács, jól hangzik. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kösz, akkor nekiállok felfércelni. Pammut, ha sikerül a vizsgám úgyis tengernyi időm lesz. Novemberben egyeztetünk :wink:

Nóri! Nem is vártam mást tőled :lol: Nos először is a minták miatt ugye nem egyformák a zsebek, egy sem még véletlenül sem. Aztán szépen felraktam és ránéztem. A zsebek katonás rendben, keresztben, hosszában rendezetten feküdtek. Ránéztem és elszörnyülködtem, ilyen szabályos lennék, így kicsit elmozdítottam őket, hol le, hol fel, hogy ilyen szabálytalan összevisszaságot alkossanak.

Vannak kisebbek kifejezetten későbbre, majd mikor az ezer apró cikket gyűjteni kezdi, és rejtegetni kell anya elől a döglött pókot, az utánozhatatlanul gyönyörű kavicsot, egy kis földdarabot, szárított gilisztát stb-t, meg nagyobbakat is csináltam az elalváshoz nélkülözhetetlen kisállat sorozathoz.

Tüsszögés: hát naponta kétnaponta Sterimart használok, az erősen javított. Lényegesen kevesebbet tüsszögök és az ereje is kisebb. Így max hetente 10 naponta van egy-egy olyan nagyobb tüsszentés, ez így még tolerálható.

Én is az irrigátort javasolnám, DE nem belsőleg, mert a hüvelyi flórádnak elvileg nincs baja, hanem inkább külső lemosásra alapvetően. Ja és kamillatea, külsőleg lemosásra, belsőleg teában.

zarja

Jaja Csuppancs! Én is a kamillateát javalltam volna. Én alapon naponta megiszok egy nagy bögrével, már csak azért is mert kívánom, s talán megelőzésnek se rossz. Emellett a vörösáfonyát ajánlgatnám, de nem vagyok tisztában a várandósság alatti hatásaival. Szörp, kapszula, lé; létezik mindenféle formában és mindenféle hugyúti betegségben jó.
pammut

Nóri!
Ha már izgatod az ízlelőbimbókat, tessék venni a fáradtságot és beírni a receptet :D . Majd megbolydulok vmi édességért. Lehetőleg csokis-gyümölcsös legyen. Csokis-meggyes recept valakinél?
pammut

Bori!

Én a sima meggyes-beledobálósba teszek apróra vágott csokit meg néha diót-mandulát a tetejére. Az anyósom receptjét használom. Ehhez képest ezzel hódítottam vissza a férjemet, amikor lelépett. Vagyis ezt kellett sütni, mert én " sokkal finomabbat csinálom, mint az anyja! :lol: "
Ha kell, küldök receptet is! :lol:

Csokis kalács recept: (én szétnyomkodtam egy banánt a csokis tésztában)
http://limarapeksege.blogspot.com/2009/ ... alacs.html

Eszti!

Én nem úgy gondoltam. Függőlegest akartam írni! :D Nekem sem tetszene, ha nem össze-vissza lenne!
Vendég

Képek:

Kép
Kép
Kép

Még forró, úgyhogy szeletben még nincs kép!
Nekem túl kicsi lett a kenyérformám, így koszorú lett. Plusz szeretem, ha fényes a kalács. Ráadásul a sütőpapír miatt kétszer kellett megformáznom, így nem olyan szép, mint más kalácsaim! De remélem legalább finom!
Vendég

Amúgy Eszter igazad van. Nálam színsorrendben van a ruha a szekrényben. És apának még a zoknijait is vasalni kell. :lol:
Szóval egy könyvelő baknál asszem nincs rosszabb precizitásban! :lol: :lol:
Vendég

Én a fiú-lány témában Kattkatnak adok igazat...

Nekem teljesen mindegy volt, hogy milyen nemű. Az embőc szeretett volna jobban lányt, de nem fogjuk otthagyni a fiút sem :lol:

Babakád. A kád része az nem a fisher price (csak a belső része az) hanem az ill rotho ami szélesebb és alacsonyabb. Kipróbáltam és ha leengedem a hálót akkor teljesen leér az aljáig. Hát majd meglátjuk a gyakorlatban. :roll:

Csilla! A gyűrűs jóslás szerint nekem 2 lányomnak kellene lenni :lol:

Én is szoktam kamillateát iszogatni megelőzésképpen. Ártani biztos nem árt.

Szép estét mindenkinek.

bellerreni
Eger

Csajok!

Ugye apánk november 17-én elutazik 3 hétre. Arra gondoltam, hogy csinálok valami kezdetleges apa-naptár dolgot. Veszek 20db apróságot és becsomagolom színes szalvétába és celofánba. Azt meg feltűzöm egy parafatáblára. Varrni nem akarok, mert remélem ez az egy kell majd... :twisted:
Szóval sztetek mi a fenét tegyek bele? Jó, lesz, amiben Kinder tojás, vagy nyalóka lesz. De nem akarok minden nap édességet bele. De most vegyek 20db műanyag állatkát? Vagy mi a fenét? Segítsetek!
Vendég

Nóri: némelyikben lehetne egy kis fénykép rólatok, vagy egy kép, amit Luca rajzolna neki...
Esetleg egy közös fotótokat megcsináltatni puzzle-nek és össze kellene gyűjtenie a darabokat, csak a végén tudná kirakni az egész képet.
zuzmooo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: