A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Igen,mindenkinek jó hétvégét.Én igyekszem sokat pihenni,ma kicsit sokat takarítottam,elfáradtam nagyon.Szép estét!!!

Kép Kép
meli1118

Köszönöm a megnyugtatást fejméret-ügyben!

Az ágyneműket én is gépben mosom, a "töltötteket" is, semmi baja nem lett tőle, nem ragadt össze benne a cucc.

/
lemonsong

Sziasztok!

Ha érdekel valakit ingyenes 4D uh:

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cik ... s%E9gek%22

Budapesten a Táncsics Mihály út 7. alatt az MTA Zenetudományi Akadémián lesz. Egy doki megmutatja hogy mit kell megvizsgálni, a tanítványok meg utána megnézik, hogy mit hogy... Szóval ilyen próba alanyok lennének a kismamák.
Nem kapnak a kismamák semmit, csak egy babamozi és kész!

Gondoltam megosztom veletek! Én jelentkeztem, de még meg lehet magamat gondolni, ha mégsem tudok elmenni, vagy nem akarok, csak oda kell szólni telefonon!

Kata
labkat

Kata
köszi, én sztem felhívom. Ma is és hétvégén is lehet szted jelentkezni? Bár lehet hogy így a 33. héten sok értelme nincsen mellső fali tapadásnál. Legalábbis a 4d-s nő azt mondta hogy max. a 32. hétig érdemes kuksizni, de már lehet akkor sem látnánk sokat
Vendég

Gio: szerintem ez a gyakornokoknak csak kihívás, már hogy így is megnézzenek téged :) Hisz nem vagy egyedi eset, és jobb ha több féle esetet látnak :)
Én ma hívtam őket!

Kata
labkat

Gio: úgy látom, hogy a Váci úti áruházban van készleten az adott matrac. Akkor pedig nem tudom megrendelni oda. Majd mielőtt megyünk, megint ránézek, hogy van e. Remélem lesz! Gondolom ilyen nagy áruházban olyan nincs, hogy a nevemre félre tesznek valamit!!! Vagy te hol találtál erre vonatkozóan adatot? Bocs az értetlenkedésért, nem vagyok nagyon nagy Brendonos... Esetleg hívjam fel őket???

Gabi: de fura, hogy már ilyen menetrendet állított neked össze a dokid. Nst nem korai még? Én mindig a 36. hét után kezdtem járni a lányokkal, és most is csak a 35. héten kezdek! Remélem én is, hogy jó lesz a keneted!!!

Judy: tetszett a férjed beszólása az IKEA-s katalógusra :D :D :D

Hú de nagyon rugdos pici Gergő idebent :D :D :D

Tedorka: én nem bánnám, ha már 2200g körüliek lennének a fiúk, az se zavarna, ha dagik :D :D :D Amúgy lehet ezen az ingyenes cuccon megkérdezem, hogy becsült súlyt tudnak e mondani... :roll: Kíváncsi lennék rá!

Tulip: én se bánnám, ha rámborítanának egy valag pénzt, és azt elszórhatnám az IKEA-ban. Sok dolgot meg tudnék ott venni :roll: :D

O'hara: köszönöm a Brendon akciós választ. Akkor gondolom, ha még pénteken, vagy szombaton (a hónap utolsó napján) megyünk, kell hogy olyan áron adjanak nekünk matracot!!!
TEjszaporítót teát én mindig ittam, Laktoherbet, bár jobb szerettem a naturland termékét. Szóval fogok inni, bár lehet hogy szétnézek más márkák között is, mert laktoherbtől csak dagadtem. AMúgy rögtön szülés után kellett már inni!

Anita: de kevés van már neked hátra. Lassan beindul a baba özön, két hét és kezdődhetnek az első szülések :shock: :shock: :shock: :shock: Őrület :)

Pumi: én díjjaznám, ha az én párom is shoppingolós lenne :D :D :D Nálunk a vásárlás kb úgy zajlik, hogy végig rohanok a polcok között, és dobálok be mindent ami kell, és már a felénél elkezd a drága hisztizni, hogy már unja!!! :(

Olga: dobostorta nem hülyeség, a karamell a tetején és a krémben ugyanis nagyon jótékony hatással van a torokgyuszira és a lerakódott cuccok feloldására!

apkata: nekem Gergő sokat csuklik, Bálint csak ritkán. Gergő pörög ezerrel, Bálint meg alig akar megmoccanni noszogatásra is... Szóval most egyszerre tapasztalhatom meg a nagyon nyugis és nagyon pörgős baba élményét. Mindezt úgy, hogy a pocakom jobb és bal felén más más a helyzet, mert ugye úgy helyezkednek a srácok :D :D :D

Tedorka: egyet értek azzal, hogy veletek alszik majd a baba. Én is így tettem, mert szerintem is kimerítő, ha a szoptatás miatt nem csak ki kell bújnod az ágyból, de még átbumlizni is egy másik szobába. Sőt, sokszor fekve szoptattam, és így amíg evett a kis hörcsög, addig én szunyáltam egy ligthtosat :D Volt hogy a következő szoptatásig :D Mondjuk hála Istennek nálunk nem úgy volt, mint Melinél, hogy be is kakiltak. Jobbára elég hamar átálltak arra, hogy éjjel nem kakiltak be!

lemon: bocs lemaradtam. Miért aggódtál a fejméret miatt???

Szép hétvégét!

Kata
labkat

Kata, azért aggódtam, mert a 31. héten már 87 mm-t mértek bpd-nek, ami bazi nagy! És elkezdtem gondolkodni, hogy mégis, hol fog ez kijönni?? Beismerem, még mindig aggódom. :lol:

/
lemonsong

Mindig van vmi aggódni való, nem? Én ma azon gondolkodtam mikor a férjem hangosan elektromos fűrészeltm utána kb. félóráig énekelt - az én fülemnek szintén bántó hangerőn:-) - a gyerek meg meg se nyikkant. Lehet hogy szereti a zajokat vagy sükeeeet??? Nektek a zajra reagálnak a pöttömök?

Kata
ha van a Váci útiba akkor ne aggódj egyet sem, mire mentek jövő héten lesz is. Én felhívnám őket hogy mennyi van, eltennének-e a nevemre x napig egyet - már ha nagyon fogy. És akkor ők ott meg tudják mondani hogy érdemes-e vagy megvár a matrac.
Én sem vagyok nagy Brendonos, általában szájtátani megyek be oda, ez csak a gondolatom, hogy én ezt tenném
Vendég

Lemon: elő vettem a lányok leleteit. Verusnak 32. betöltött hét után volt BPD 83mm, Johannának a 33. héten volt 88mm. Szerintem emiatt ne aggódj. Max egy kicsit nagyobb lesz a feje. De ti milyenek vagytok? Mi nagyfejűek :D de mivel a koponya csontok nincsenek összeforrva, hát úgyis ki tud csusszanni a feje :)
Amúgy neked a cukor miatt nem császár lenne? Nem tudom, csak egy kismamát épp ezért császároztak...

Gio: remélem lesz. Én nem telefonálgatok. Max elmegyünk Budaörsre ha ott van! Esetleg Pénteken reggel felhívom őket, és ha akkor van elég, nincs mit izgulni!

Kata
labkat

Nahát... mindenki programozik ebben a rossz időben??? :( :( :(

Kata
labkat

Kata nálunk szép idő van, így szinte az egész napot kint töltöttük :)
Betöltött 35 hetes leszek hétfőn, és akkor van az első nst. Ugyebár mindez azért is, mert a 32 hetes uh-n már 3 héttel nagyobb volt a baba, így a doki is kíváncsi, nemcsak én :)
Két hét múlva még azért nem akarnám, hogy beinduljanak itt a szülések, várjunk csak november 20-ig legalább
:)

Lemon 32 hetes uh-n 86 mm volt a BPD. Majd hétfőn lesz ismét új adatom, de remélem, sokkal nem lett nagyobb :?

A számok és adatok után még egy adat: hasméretem 109 cm :shock:

Üdv. Gabi
Vendég

Mi itthon vagyunk, csak egy filmet néztünk.

A cukor miatt önmagában nem lenne császár, de ha ilyen ütemben nő, 12 centis feje lesz a végére... Egyébként mi is nagyfejűek vagyunk, mindketten. Sőt, a családban is mindenki elég fejnehéz. :lol:

/
lemonsong

Itt nemrég még sütött a nap! Bár mi bentragadtunk, mert eleve f12ig aludtunk :shock: Rápihenek a gyermekáldásra azt hiszem rendesen:)
Vendég

Sziasztok!

Tegnap este hipp-hopp elmúlt Zizunak minden baja!Szerencsére!Szerintema huncutság űzhette ki belőle,mert utánna 1,5 óráig nagyon kis kerge volt.Na de inkább az legyen mint beteg!

Csuklás: Hubus is csuklik minden nap legalább 2x,de inkább 3-4x.Én is azt hallodtam valahol,hogy ez erősíti a tüdejét.Tudja fene...

LEMON!
Zizunka is a 33.héten volt 88mm-es BPD-je,aztán 34es körtérfogattal született meg.

Nem volt nagy a pörgés máma,én is egész délelőtt főztem,kivételesen anyumék jöttek hozzánk kajálni.Holnap meg mi megyünk,lesz rakott palacsinta.....Már alig várom!!
Nekem meg úgy tűnik mákos időszakom van.Nem terhes állapotomban utáltam a mákot,most meg annyit eszek.Tegnap is mákostésztát vacsiztam,most is az lesz.Jövő héten meg szerintem csinálok gubát.
Vendég

Gio, fura módon a zajokra nekem sem reagál. Múltkor pl. egy légkalapács mellett mentem el az utcán, és semmi reakció, pedig az aztán pusztító hangerő volt. Viszont bizonyos emberek hangjára mindig beindul, és elkezd rugdosni, nem tudom, ez mit jelent, hogy idegesítik vagy pont hogy szereti a hangjukat. Zenére sem reagál általában, viszont ha én hallgatok valami zúzósabb zenét fülhallgatóval, akkor hihetetlen buli kezdődik azonnal a hasamban. Lehet, hogy ilyenkor meg azt érzi meg, hogy én is felpörgök tőle és nem akar lemaradni semmi jóról. :lol:

/
lemonsong

A mák ilyenkor nincs elvi tiltólistán amúgy?
Nagyon megkívántam most én is a mákos tésztát ahogy olvastam:)
Vendég

sziasztok!

Na megnéztem nagyfejű kisfiamnak mekkora volt a BPD-je szülés elött,mert ő bizony nehezen fért ki a szülésnél nagy feje miatt,de azért sikerült!Szóval csajok sikerült gátmetszés nélkül megszülnöm egy BPD:99mm-es átmérőjü babát!!!!!!!!! :shock:
Becsült súlya pedig 3750gramm volt.....4200grammal született végül! :shock: :)

Most nézem a zárójelentésen rosszul írták a nevemet...van ennek jelentősége?
Vendég

Itt egy oldal ahol meg tudjátok nézni mennyinek kéne lennie kb. az adatoknak átlagosan!(BPD....stb)

http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator
Vendég

Tulip: a linked egy szülés kalkulátor... ott nincs BPD... Én nem találok :? :roll:

Kata
labkat

Sziasztok!

Tulipános!

Nagyon jó a kalkulátor, amit ajánlottál. Én is megnéztem:-)

Az én kisbabám BPD- je 92 mm, mondta is a doki, h tuti megszületik
novemberben, mert a kis combcsontjának a mérete is arra utal, h 2-3 héttel fejlettebb a koránál. Mivel nekünk lombikbaba, ezért nagyszó ez, mert pontosan tudom a korát:-)

Szerintetek terhesség alatt lehet enni citrusféléket? Annyira kivánom.
mustyi

Tulip : már látom én is, csak értetlenkedtem :oops: :lol:

Kata
labkat

Tök jó ez a kalkulátor tényleg! Különösen tetszik benne, hogy nagyobb fejméretet tart normálisnak, mint a többi táblázatok amiket találtam a neten! :lol: Ezentúl ezt fogom nézegetni az idegeim nyugtatása érdekében!

/
lemonsong

Tulip! Az én fiam BPD-je is 99 volt 3 nappal a születése előtt! :D Úgy megszületett 1 óra 40 perc alatt vajúdással együtt mint a sicc! Mondjuk végig is repedtem... :roll:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Örülök,hogy végre én is hasznos voltam számotokra! :D

Pókica....akkor te tudod milyen érzés egy hatalmas görögdinnyét kipréselni! :shock: Sajnálom,hogy végigrepedtél!És hány kiló volt?
Vendég

Mustyi nem tudom lehet -e enni,de én is azt kívánom!Minden nap eszek egy narancsot,vagy grapfuitot...amit mellesleg (nem terhessen) utálok! :roll: :D
Vendég

4250 gramm volt. Most nagyon-nagyon szorítok, hogy 4 kiló alatt legyen, hacsak 10 g-mal is! A lányunk 3950 g-mal született, így talán-talán van esélyem. De senki nem biztat ilyennel. :roll:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Póki,a végig azt jelenti, hogy totál végig repedtél? Fú, az kemény, akkor a fertőzésveszély is nagyobb, nem?
És mennyi ideig tartott a gyógyulás?
Bocsi a sok kérdésért, de én is egy nagyobb fejű manót érlelek magamban. :lol:

Olga, megcsináltam a kiflit!
Igaz, csak fél adagból, kettőnknek, és mivel nem kaptam szezámmagot, szotyival helyettesítettem, hát, nagyon ízlett mindkettőnknek, úgyhogy köszi!!!

Ma nézegettem tavaly nyári képeket, és teljesen elszontyisodtam, persze megint a hiúság, hogy leszek-e még olyan?
Vendég

Judy...hm...igen, szó szerint végig. :oops: Minden kis és természetesen nagy dolog után alul lefürödtem, lefertőtlenítettem hipermangános oldattal + napi 3x zuhanyoztam. Meg is ugrott a vízszámlánk. De én a szülés utáni hetekben fokozottan izzadtam és nagyon zavart a gyermekágyi folyás, vérzés is.
Megpróbálták a gátvédelmet, de mivel nagy volt a gyerek és nem is ez volt a baj, hanem, hogy nagyon-nagyon gyorsan zajlott a szülés, igazi rohamszülés volt, ezért nem volt idő a gátmetszésre. A kórházba mire beértünk már majdnem eltűnt a méhszáj, pedig igazi erős fájásom nem is volt. A gyógyulás kb 3 hétig tartott.
Ezért vagyok most olyan szorgalmas gátmasszázs terén, bár Pumit nagyon irigylem, hogy nem egyedül birkózik meg a feladattal. :wink:
De már találtam egy félig ülő pózt, ami kényelmes is és könnyen meg tudom magamnak csinálni.

Ne hülyéskedj, leszel még olyan alakú mint régen, csupán akarat kérdése!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Már kezdeni is kell a gátmasszázst? Nemcsak 4 héttel a kiírt előtt? Vagy mindegy?

Felmerültek a citrusfélék. Miért ne lehetne enni? Ráadásul tele van c vitaminnal
Vendég

Judy
én is ahogy nézegettem nemrég a korábbi fotóimat, amikor azt éreztem hogy van rajtam egy csomó fölösleg. MOst csak vágyakozva nézem hogy mily vékony is voltam :-)
10 kilóban én reménykedem, hogy leugrik szülés után, a többi meg majd szopcsi után, tehát nyárra megvan esélye annak hogy ismét formába lendüljünk 8)
Vendég

Labkat,
ez, hogy meg tudod különböztetni a fiúkat, fantasztikus élmény lehet!! Hihetetlen! :D Lehet, hogy már írtad, csak nem olvastam a fórumot egy darabig: természetes szülést terveztek, vagy ikreknél automatikusan császároznak?

Most hoztam megint két nagy szatyor babaruhát egy barátnőmtől, annyira cukik!! :)
Holnap megint megyünk bababoltba, juhéj!! :lol:

Kép
apkata

Sziasztok!

Hú ez a végigrepedés elég rosszul hangzik :(
Szerintem Alexandra kisebb lesz, mint a bátyja, legalábbis az Uh-ok alapján.

Kép
Kép
Kép
endaaj

apkata: én természetesen szeretnék megszülni! De aztán ha nem fordul be mindkét fiú, akkor ez nem lehet! Nem automatikus. Csak hát itt két babának kell megfelelni az elvárásoknak!!!

Na megyek mert a férjem már nem bír a lányokkal!

Jó éjt!

Kata
labkat

Annyira, annyira, annyira fáj a fejem! Éjjel kezdte, bevettem egy fél rubiphent, mivel más nincs itthon. Most olvastam a betegtájékoztatóján, hogy terheseknél nincs teljesen kizárva a magzati károsodás. :shock: Pedig a dokim még régebben ezt ajánlotta. De nem merek már többet bevenni.
Ti mit szedtek fejfájás ellen?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Póki, algopyrint biztos lehet, akár nagy mennyiségben is, nekem legalábbis azt mondta az orvos. Meg az ibuprofen tartalmúak sem károsak elvileg (pl. advil). Azzal meg ne foglalkozz szerintem hogy mi van a betegtájékoztatóra írva, mindegyikre ráírják a terheseknek nem ajánlott cuccot hogy ne legyenek perelhetők. Az meg főleg hülye szöveg, hogy nincs teljesen kizárva a károsodás, nyilván nincs, mert a "teljes" kizáráshoz az érintettek 100%-án kellene tesztelni (azaz az összes kismamán aki valaha volt a történelemben).

/
lemonsong

na mostmár én is megnéztem ezt a BDP értéket. Nekem most 2 napja 82,8 mm-t mért a doki, FL-re meg 64 mm-t. Erra mondta hogy a kora már betölött 33nak felel meg. Van még egy érték, a TAD, ami 89 mm, de ez nem tudom micsoda.
Vendég

Pókica, algopyrint nyugodtan bevehetsz, nekem is azt ajánlotta a doki derékfájásra. (egyébként ennek is szerepel a betegtájékoztatóján, hogy terhesség első három hónapjában és utolsó 6 hetében csak különösen indokolt esetben, fokozott orvosi ell. mellett szedhető). Ja és még az aspirin protectre is azt mondta, hogy nyugodtan (napi 1 a 100mg-osból), sőt még jót is tesz megakadályozza a vérlemezkék összecsapzódását (vérhígító hatása révén segít elkerülni a trombózist). :shock: Ez szintén ellenjavallt a terhesség utolsó harmadában, ha az orvos másképp nem rendelkezik. Én az algopyrinnél maradtam.
csillag25

PÓKICA!
Algopirynt vehetsz be!Meg Panadolt is,de az nem igazán jó.

KATA!
Levlistán láttam a képedet,na meg iwiwen is!Hűűűűűűűű mekkora pocak!!! :shock: Nem fáj a derekad???

JUDYKA!
Örülök,hogy sikerült!Én szoktam egy vékony szelet füstölt sajtot is tenni a közepébe,az még jobban feldobja!
Vendég

Elegem van a nagyonbabás vonalzóból. :x Szinte minden másnap újracsinálom és mégis késik. Mindjárt kinyírom! :evil:
csillag25

Pókica: a legtöbb gyógyszerre rá van írva, hogy nem szabad terhesség alatt szedni. A dokid csak tudja mit ajánl. Gondolom ilyenkor már nem okoz gondot. Az aszpirint is sokan mondják a kismamáiknak, és én pl úgy tudom azt sem szabad. Algopirint szoktam bevenni, ha végképp nem bírom, nekem az használ, és elvileg azt szabad, de van doki, aki azt sem ajánlja. Gondolom én!

Kata
labkat

Sprite: de fáj már a derekam, sokat pihenek. De nem annyira fáj... szerintem csak mint a tietek :)
Zizu jól van azóta teljesen???

Kata
labkat

apkata: épp most hogy kérdezted a csuklást, és írtam, hogy Bálint nem olyan sokat csuklik, tegnap pont ő csuklott :) azt hiszem a háta van kifelé :)

Kata
labkat

Mondjuk nekem ritkán fáj a fejem, akkor ha nagyon lemegy a vérnyomásom. Olyankor a kávé velem tejszínhabbal csodákat tesz.
Vendég

Sziasztok!
Gyors bekukk, a szüleimnél vagyunk, pihenés van ezerrel...legalábbis nekem! Póki, szerintem a gyógyszerészt is meg lehet kérdezni, én mostanában ha Advilt veszek, mindig mondják, hogy "ugye nem neked lesz", merthogy a terheseknek nem lehet. Inkább a panadol. Bár lekopogom nem kell szednem, mert nem fáj semmi, a férjemnek szoktam venni az advilt is.
Ma olyan derékfájással és csipőfájással keltem, hogy az csak na, és folyamatosan előjön a nap folyamán. Nehéz vagyok...
Na megyek tovább, sütök valami sütit a családnak. (Tegnap fánk volt, csak nem volt jó az élesztő és nem kelt meg, ezért ma újra próbálkozunk...)
Mindenki vigyázzon magára, és pihenjetek!
Ja, és egy csomó mindent kaptunk, már van babakocsink, meg bölcsőnk is...meg egy csomó gyerekruhánk!!!!
tedorka

Olga,
igen írtad a f.sajtot, tettem is bele, nagyon ott volt!!

Dorka,
jó lehet, hogy ennyi mindent kaptatok. Én is örülök minden
apróságnak is. Pl. Anyu vett Tetra kifogót, mert, a bébinek nem lesz jó elsőre a fürdőlepedő. Végül is igaza lehet.

Nekem nem nagyon szokottt fájni a fejem, de ha mégis, az Advil-ra esküszök, persze nem várandósan.

Tegnap délután ittam kávét, és nem bírtam elaludni. Ma délelőtt pótoltam, úgyhogy a főzés ma elmaradt. Vacsira pizza lesz, megérdemlem, (l'oreal, ahogy Gio írta,)mert tegnap nagyon diétásan étkeztem.

Kata,
írtam mail-ben is, nagyon tetszik a pocid, igazi szééép!

Gio,
Úristen, nekem 30. héten volt 82mm a BPD. Szegény Áron-nak mekkora sapi kell majd?
Vendég

:D Judy
azért ne aggódj, nekem is azt mondta a dokim hogy nagy feje van a lányunknak, aztán kiegészítette azzal, hogy persze nagy és OKOS :-) mert a szimplán nagy kicsit hülyén hangzott:-).
Egyébként én napok óta nem vagyok éhes. CSak azért eszem, hogy legyen bennem vmi. Ma délután f2kor ettem először, előtte egyszerűen nem kívántam. És hányingerem sincs pedig. Nem is híztam az elmúlt hónapban. Érdekes.

Néha már úgy várom a szülést, főleg hogy a hugom mindenórás. Ma is be kellett mennie kora reggel a kórházba, de még csak a belső méhszáj van nyitva így hazaküldték, hétfőn kell újra mennie. Közben egyeske, aki másfél éves kislány nálunk múlatta az időt és valszleg érzi, hogy vége az egyeduralkodásnak, mert végig sírt és hisztizett- Legszívesebben én is vele sírtam volna - hiába...a hormonok- és személyes kudarcnak éltem meg hogy nem tudtam megvigasztalni. A férjem szerint persze hülye vagyok és leginkább következetlen...Ő a spártai nevelésben hisz, ami hosszútávon igen hatékony, rövid távon egy anyai szív beleszakad, tehát elég különféle nevelési elveket vallunk. Hogy mi lesz ebből ...? :shock:
Vendég

Spártai?
Hát, legalább van elképzelés. Nálunk olyan, majd meglátjuk alapon mozog egyenlőre a dolog.
Remélem nem leszünk nagyon ellentétesek.
Gio, nagyon jó a wiw-es képed, olyan mintha futna benned vmi egzotikus vonal.
Vendég

A spártai az én szélsőséges megfogalmazásom arra vonatkozóan hogy végletekig - olykor idegesítően - következetes a párom :) Vmi olyasmi, hogy míg én látom az árnyalatokat, ő csak feketét és fehéret.
Köszi a képdicséretet. Szerintem a te arcvonalaid sokkal egzotikusabbak! Nálnk nincs semmiféle egzotikum a családban, legalábbis az 1700as évekig visszamenőleg - most nagy családfázásban vagyunk, ezért tudom ennyire:-) még csak egy halvány cigus vagy déli vonal sem :-)

Nagyon jót vidultam Judy a képen amit küldtél!!
Vendég

Hát, ez a nevelés dolog nehéz lesz, de reméljük a legjobbakat!

Egzotikumban nem a "vonót" értettem. :lol:

Úgy látszik, ma este csak mi lógunk itt, még, ha kicsit is.

Jó éjt, megyek aludni.(forgolódni)
Vendég

Jó éjt !!
Apropó, voltatok Ikeában? :-)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: