A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Vica, na igazam lett....sajnálom!

Most már télleg lépek.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Na hoztam egy kis videót még Maja ácsijáról :)

http://s423.photobucket.com/albums/pp31 ... 2video.flv

imádom ezt a csajt, néha csak nézem a kis kunkori haját, amikor visszaaltatom, meg a kis elégedett, jóllakott pofiját :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Vica sajnálom a büntit :evil:

én is szunya, jó éjt

Bea, Maja

Kép
bea1978

Adryn hát Kristóf sincs el egyedül, csak ébredések után és akkor is 10-20 percig, ilyenkor eljátszik egyedül a nap többi órájában ott kell ülnöm mellette vagy beteszem a hordozójába és viszem magam után. Nekem is csak akkor van időm ha alszik.
Erpé én is akartam írni, h semmi sem történik ok nélkül, vszinű talál vmi jobbat! Nem tudom meséltem már, h január nálunk úgy kezdődött, h 11-én (vasárnap) Zolinak korizni volt kedve, kimentünk a tavakhoz alig állt rá a jégre el is törte a csuklóját 2 helyen!! ő törött kézzel is bement dolgozni, mert ..... erre pénteken felhív, h van 2 választása vagy kirúgják és kap végkielégítést (pár havi fizu) vagy elvállal más beosztást de fél fizuval, mindezt 1 óra alatt kell eldöntenie. Ő - felmond én ne most!!! végül maradt és elment táppénzre (természetesen csak hétfőtől de akkor már csak fél fizuval szerepelt így a táppénz is csak ....) kb.5 hétig volt itthon velem, ez végül is nagyon jó volt!!! időközben átkerült egy másik helyre és jún-tól egy hasonló munkakörbe mint előzőleg. Jövő hónaptól meg az a részleg ahol volt jan-ban teljesen megszűnik és mindenkit szélnek eresztenek. Szóval így utólag, azért tört el a keze, h menjen táppénzre időben (de nem használta ki a sors által felkínált lehetőséget!!!!) és, h több időt töltsünk 2ben (hát ez meglett!!!) ha akkor maradt volna most tutti elküldték volna, és itt a környéken most melót találni, hát ???? Szóval mindig valami valamiért történik!!!!! továbbra is drukkolunk, h minél hamarabb találjon jobbat!!!
Katka jobbulást és nyugi a pasik ilyenek!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
bababi

Katka köszi a tippeket. De néha úgy érzem, hogy az ilyen tanácsokat amiket te is mondasz, meg más is én nem tudom kivitelezni. :? Vagy én vagyok a béna vagy nem tudom, de nem működik. Pl. ha azt mondom, hogy menjen a szobájába és gondolkozzon akkor nem megy. Vagy hogy menjen a szobájába ott üvöltsön, nem megy. Szóval ilyenkor nem tudok vele semmit kezdeni. Ha háromig számolok, semmi, nem hatja meg hogy számolok. Lehet hogy igazad van és figyelemfelkeltés a célja. Én néha úgy érzem csak annyi, hogy nem bírja elviselni ha valaki nemet mond neki. Lásd a legutóbbi, mikor ugye egy egyszerű NEM miatt volt a hiszti.
Na mindegy, túléljük valahogy.

Amúgy ma ahhoz képest hogy iszonyú fáradt volt elég jól viselkedett. Az úszás nagyon tetszett neki, végre megtanult úgy a víz alatt lenni, hogy nem kell befognia az orrát, és az úszótanár azt mondta hogy ügyes. :D Remélem komolyan is mondta. Ja és persze a Panna volt az aki a legutolsónak jött ki a vízből, közölte, hogy ő még marad. Nekem nem fogadott szót most sem, hiába mondtam, hogy a következő csoport jön és ő nem maradhat. Aztán szólt neki a tanár és egyből kijött. Szóval ennyit az anyai parancsról, kérésről. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

hát, Vica, lehet, hogy már tudja, hogy nálad lehet ezt csinálni... :oops: sajnos ezeket a csatákat következetesen végig kell csinálni... ha nem megy a szobába, akkor megfogom a kis kezét, és bevezetem, keményen és határozottan, nincs apelláta.
ha háromig számolok, akkor előtte megmondom, hogy mi van a három után. és ha elszámoltam háromig, akkor amit mondtam előtte, hogy az lesz, akkor az lesz!!! ezért fontos, hogy olyan büntetést helyezzek kilátásba, amit utána meg is csinálok!

büntetést sajnálom...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Vica büntetést sajnálom!!!
Csibb Sztem sem fázhat meg azért is hagytam a földön habtapin rajta a játszószőnyeg és betakartam egy vastagabb pléddel (csak mivel járólap van a földön és nincs padlófűtés, hát ezért néha felveszem és beteszem a kiságyba.
Adryn a játék közben való elalvásról jutott eszembe, volt rá alkalom, h így aludt el:
Kép
Kép

bababi

Bababi
:lol: :lol: :lol:

megyek aludni, jóéjt!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Bea Maja nagyon ügyes és milyen aranyos!!!!

bababi

Sziasztok!

Nagyon köszi mindenkinek a drukkokat! És Kukli a felajánlást! Én nem hiszek a minden okkal történik magyarázatban, de nagyon jólesik, h ezt írjátok :) Bababi, azért nem semmi történet, ami a férjeddel esett meg januárban...
Fotók nagyon jók, itt vigyorgok a legutolsón, ahogy Kristóf elaludt :D

Kukli, nagyon profin nyomod az összepakolást!

Vica, sajnálom Panna hisztijét. De szerintem jókat írnak a csajok. Én is bevezetem kézenfogva Samut a szobájába, ha nagy hisztibe kezd, vagy ha valami olyat csinált, amit nem kellett volna, és akkor is be kell mennie, ha nem akar bemenni. Persze ellentmondhat, de ez nem változtat semmin. Nálunk is hasonlóan zajlik egyébként a bünti, mint Katkáéknál: gondolkodás a szobában, aztán a dolgok közös megbeszélése, bocsánatkérés, végül puszi, ölelés, "feloldozás".
Persze Panna lehet, h jóval kitartóbb, mint Samu, ő már attól nagyon meg szokott szeppeni, ha kilátásba helyezem a szobában való gondolkodást, vagy ha közlöm vele, h mérges kezdek lenni. Samu nagyon nehezen viseli, ha haragszom rá, igazából neki ez a büntetés.

Bea, majavideók nagyon jók! :) édes ez a picilány.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Vica: Itt az a kérdés, hogy ki a főnök. És ilyenkor nálatok Panna a főnök, ezt a pozíciót nem fogja könnyen adni. Ezért mondtam, hogy el kell nektek dönteni, hogy ezen változtattok és utána következetesen véghez is viszitek. Az első néhány alkalom valszeg kemény lesz, de aztán már számolásra csend lesz.
Momentán nálatok a Panna irányít benneteket és nem ti. Ami gáz. Szerintem. A gyerek felnevelésének ez is része és ez bizony nem könnyű része.... Persze az is lehet, hogy nem csinálod, csak gondold végig azt, hogyha most ő írányít és megteheti, hogy nem fogad szót, ha nincsenek neki határok szabva, amikre szüksége lenne, akkor milyen kamasz és milyen felnőtt lesz belőle.... Nem tanul meg alkalmazkodni, a közvetlen környezetével bármit megtehet stb.... Szerintem ezeket gondold végig....

Katka

katka22

Kukk!
Ez most egy ideig az utccsó kukkolásom.
Lelépek egy időre, ha lesz ott net jövök. Ma még olvasok, (nem tudtam visszaolvasni csak felüetesen), aztán még a karaktereim is mennek pár napra dunsztba. :roll:
Köszi a drukkokat!
Sajnálom a büntit Vica. :?
Maja videót később nézem, legalább lesznek mosolyperceim. :P
Katka jobbulást! Vigyázz magadra!!!!!
Na Katus sír is......
Vki gyűjtse az összefoglalót lécci :lol: (jah cetlizés, én régóta ha visszaolvasok nyitok egy word doksit, oda jegyzetelek, elvileg helyesírást javít és van mentve egy babanet doksim. :wink: )
Cup a kicsiknek és mindenkinek jobbulást!!!!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Annának Nagyon Boldog Születésnapot!!!!!!!!!!!!!!!!!
kuklika
Budapest VIII. kerület

Bea jók a videók :)

Erpé sajnálom a gondokat.. remélem hamar megoldódik

Bababai Kristóf milyen édes :D:D

kukli remélem hamra lesz net ott is :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Kukli: Jó költözést Nektek! Mi a címetek? Már küldöm is t-online-on szakembert! :lol: Nem ám eltűnsz hetekre! Mi lesz valünk Nélküled!

Katka

katka22

Jó reggelt!

Én is vagyok, végig olvastam, de reagálni már nincs erőm. Máté 8-szor kelt éjszaka, hulla vagyok. És csak úgy hajlandó aludni, ha átölelem. Ha már elaludt, elengedhetem, de ha még nem alszik teljesen, és már nem érek hozzá, akkor vége a világnak. Nem tudom mi történt vele! Na mindegy! Majd kinövi!

Katka Te elmész végül a meghallgatásra? Lányokat hogy oldottad meg?

Kép

Kép
rszg

Rszg teljesen megértelek, nálunk ugyanez a helyzet. Nimród szinte egész éjjel mellettem aludt, ha megpróbáltam visszavinni akkor felébredt :? Ringattam egy kicsit elaludt aztán újra felépredt. Szóval ez egy ilyen időszak úgy látszik.

Lányok köszi a tippeket Pannához. Lehet hogy mentegetőzésnek tűnik minden amit írok, de néha azt gondolom, hogy Pannával sajna nem tudom megcsinálni azokat a dolgokat amiket ti és mások is javasolnak. Vagy csak én vagyok hozzá gyenge :?
Mikor 2 éves volt és az volt a szokásos hiszti tárgya, hogy a sétából hazafele nem akart jönni, megállt, nem indult el a játszótérről. Akkor javasolták ugye, hogy induljak el nyugodtan és ha majd nem lát Panna akkor ő is elindul, mert megijed stb. Szóval pl. ez sem vált be nálunk simán hazamehettem volna, ő inkább egyedül ott maradt. És persze minden nap az ölemben üvöltve mentünk haza. De ki tudja lehet hogy már ott elrontottuk.
Ja meg én is próbáltam kézenfogva bevezetni a szobájába, de elhagyja magát, üvölt és 30 kg-t bevonszolni nem egyszerű, ha meg sikerül is akkor kijön, vagy addig dörömböl és üvölt amíg ki nem jöhet.
Ááááááá, na mindegy. Bár most egy kicsit magam alá kerültem, hogy tényleg valamit nem jól csinálunk/csináltunk. :(
Bocsi a panaszkodásért :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica panaszkodj nyugodtan. Sajnos én nem tudok tanácsot adni még kezdő vagyok :wink:

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

hoztam egy képet :)

Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Lívia ma fel van turbózva vagy nem tudom mi van vele :D egyfolytában pakol. Ma más kipakolta a táskámat, a cd tárat, és borogat mindent az asztalról :D:D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

hoztam egy képet :)

Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Jó reggelt!

Kukli, jó költözködést! És nagyon remélem, h hamarosan újra itt leszel, már most hiányzol :D

Vica, ne ostorozd magadat Panna miatt, nehéz ám kivülről jó tanácsokat adni. Panna valószínűleg nem a megszeppenős típus. Ja, egyébként Balázs mikor kicsi volt, akkor nála sem működött "az otthagyom az utcán és majd jön utánam úgyis" dolog (anyukája mesélte, h nehéz eset volt ő is kicsinek). Meg van egy barátnőm, ahol a középső gyerek nagyon önfejű kiscsávó. Egyébként hasonló korban van, mint Panna, és ő pl simán otthagyja a családot az utcán, nem megy utánuk, gyakran megsértődik és világgá megy, stb. A másik két gyerek tök más ugyanabban a családban.
Ja, volt olyan is, h Samu sem hagyta magát bevinni a szobába, hát én akkor "bevonszoltam". És ki is akart jönni, de akkor is visszavittem. Nagyon nehéz... De igaza van Katkának, ilyen "csak" 2-3 alkalom volt. És tényleg az a lényeg, hogy ezekben a helyzetekben ne vegye át az irányítást. És nem vagyok benne mindig biztos, hogy ez a fajta "betörés" jó, de az még rosszabb, ha nem látja a határokat, hogy mi megengedhető és mi nem, és persze azt is, hogy érdemes a szüleire hallgatnia.
És ezek után a kulcs mozzanat, hogy átbeszéljük közösen a dolgokat. Amikor már kicsit megnyugodott. Ha ez elmarad, akkor jogosan marad tüske a gyerekben, igazságtalannak érezheti a büntetést.

Moncsi, jó a kép! :)
Lépek.

erpé

Vica:és pontot nem is vontak? Azt hallottam, hogy első gyorshajtásnál büntetés, másodiknál jogsi bevonás. Ez tényleg így van?

Kép

Kép
pgyöngyi

zita: igen, tényleg, Neked akartam írni! :D A rostok tönkremennek a botmixerelt, turmixolt kajáktól, így nehezebb (másabb?) emészteni. Legalábbis ezt hallottam egy barátnőmtől, ő meg az orvosától. Villával érdemes összetörni, úgy megmaradnak a rostok, amik ugye jót tesznek az emésztésnek.

tehuti: drága vagy, igen, így minden együtt. Ma is, mikor Döme fél ötkor úgy döntött, hogy rossz napja van, és 7-ig nem aludt, produkáltam egy pompás idegrohamot. Most már legalább a Zuram is látott, épp eléggé ahhoz, hogy egy életre kiábránduljon belőlem...
Egyébként szerintem is ciklus lesz, pont időben is lennék.

Katka
: tényleg nincs valami jó megoldás? Nem örülök, hogy betegen hősködsz... Nehogy komolyabb bajod legyen, mert elfenekellek!!!

csibb: jól gondolod, ideje lazítanod! Csikorgatni Döme még nem szokott, vagy legalábbis nem hallani, mivel még csak alul van foga :D:D:D

vica: sajnálom a büntetést!
hja, és a házi büntetéssel kapcsolatban ugyanaz a véleményem, mi van, ha a gyerek nem áll a sarokba, vagy nem hatja meg?

csibb, máris köszi a magyarázatot, ez logikusnak hangzik! Majd 2-3 év múlva kiderül nálunk is

bababi, bakker, ez a fotó!!! :D:D:D

bea: Maja pikkpakk feláll, jézusom! :)

erpé, csibb: és mennyi idős kortól lehet bevezetni a szobájába? :D

kukli: hiányozni fogsz! Gyere hamar!!! (a jegyzettömb nekem is a gépen van, nem tollal, papírra! :D)
Egyébként a T tényleg egy hét alatt bevezeti a cuccost (csak kérdés, megéri-e...)

rszg: nálunk meg pont fordítva, éjjel is vissza kell vinnem a helyére, mert nem marad mellettünk. Vergődik, nem tud aludni. Mondtam én, hogy tiszta apja... Nálunk fordított a szepi szori :)
Mondjuk nappal nem, akkor szükség van rám!

vica: kíváncsian várom, mit válaszolnak az okosok! Pont az ilyen viselkedéstől tartok. Nálunk már a kutyánál se jött be, hogy hagyjuk ott nyugodtan, Mogyoró is leszarja konkrétan, hogy lát-e minket, vagy sem. Dömét nem szeretném ugyanígy elrontani :(

Moncsi, de édes, ahogy ott ül!!! :D

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hűűű vica sajnálom pannát és a büntit is....
katka: GYógyuljatok, végül danit elcitálják a bíróságra?
kukli: gyere ahogy tudsz és jó költözést
lizi nagyon beteg, ma már 6szor porszívóztam és megint tele van, de jókedvű és éjszaka kisangyal volt, 8tól 6ig aludt a saját ágyában, már 1hete az enyémben aludt óránkénti keléssel. ma csak egyszer kelt szülifeli elején :twisted: ...viburcol hállelúja, télleg adryn, ért vmit a duplázás?

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

mi is az a viburcol?

Gyógyulást a kis Lizikének, szegény kislány :(

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos: nagyon sajnálom a dührohamokat, ááááááááá sétáljatok, szép idő van, hátha segít. vagy elvonási tünetek? :twisted:

vica: anyu tanács, ami Lillánál bejött: ölbe Panna, lefog a keze, magadhoz szorítod és szépen totál nyugodt hangon elmagyarázod neki, h ez most rossza, amit csinál, mért rossz, és hogy hogy szeretnéd, h viselkedjen, mért és te nagyon nagyon szereted és ugyanúgy mint a másik 2 tesót és te vagy a nagy meg mittom én, a lényeg, h szeretettel, nyugodt hangon.

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

homeós kúp, sok féle van benne egyszerre, nyugtat, fájdalmat csillapít ilyenek

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

papillon, sétálni sincs idegem. Utálok öltözködni, utálom, hogy télen csak nekem fél óra, mire mindent felveszek, most meg már ugye gyerek, ehh... tegnap a babakocsit vágtam földhöz, mert fél óra alatt se sikerült kinyitnom, egy izé elnyomódott benne. Aztán persze megcsináltam.
És éppen ezért is félek majd a dackorszaktól, én az agressziót agresszióval reagálom le (mentem már neki vállal újpesti szurkolónak a metróban, mert megijedtem a kukadobálásától :oops: :roll: ), a Zurammal is ordítok, ha nem tud uralkodni magán (hehe, jó példa, én is robbanok, én se tudok uralkodni), szóval nekem esélyem sincs majd Dömét lecsitítani...
Asszem, valamit ezzel kezdenem kell.
Egyébként rájöttem, hogy bőven lenne mit kibúvárkodnia rajtam egy pszihomókusnak, legutóbb arra jöttem rá, hogy kényszeres vagyok.
Na jó, majd este jövök :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Akkor egy kis Szonja Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Lizi baba gyorsan gyógyuljon meg!!!!!!!!!!

Nemlajos, pedig jót tenne a séta. Ma nincs is olyan hideg, nem kéne annyi ruha rátok! :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

AJJAJ, hát igen, nem szégyen a pszihomóki,nekem is volt már benne részem. Meg kell tanulnod változtatni ezen, ja...ez a feladatod!!!

Szonja cukorbaba

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Vica: Igen, be kell vinni a szobájába, persze nehéz 30 kilóval, na de erős csaj vagy te! És határozottan, de nyugodtan kell beszéln hozzá, hogy tudja, hogy ez most nagyon komoly.
Ha kiabász, akkor már 'nyert', hiszen felhívta magára a figyelmet....
Zsófit is haza kellett cipelni 2 évesen a játszótérről és közben végig üvöltött, a vállamon vittem és közben az Ágit toltam, azt hittem meg fogok bolondulni és közben mindenki nézte, hogy milyen szadista vagyok... :roll: Egyébként Zsófi a mai napig hajlamos a hisztire, de rövid úton el lehet nála vágni....
A másik oldalon valóban kérdés, hogyha ez negatív figyelemfelhívás, akkor mit tehetsz, hogy 2 apróság mellett figyelj rá is. Én is tudom, hogy ez a lehetetlen kategórai. De esetleg hetente 2-szer 1-órát másra bízni a kicsiket és akkor csak Pannázni, valami nagylányosat csinálni vele.
Szerintem meg lehet ezt fogni és Panna alapvetően egy aranyos kislány és tök ügyesen neveled őket, csak Panna egy erős személyiség nem könnyű szembemenni vele, de azért lehet. ;)

Nemlajos: 2 éves kortól lehet őket sarokba tenni. Egyébként nem jó, ha a büntetést a szobájában kapja, mert akkor a biztonság, a játék és a büntetés összekeveredik.
De meg kell különböztetni, hogy egy 2 éves hisztizik, aki még tényleg nem tudja uralni a hisztit és ott simán hagyni kell kijönni a hisztit vagy egy 4 éves hisztizik, aki már régen uralni tudja az érzéseit csak szivatja a szüleit....
Alapkérdés az, hogy ki a főnök a családban. Sokszor bizony nagyon kényelmes hagyni, hogy a gyerek irányítson és mindent ráhagyni (akkor nincs hiszti), de hosszú távon szerintem ez nem működik. Így kiskirályt nevel az ember, ami szerintem nem jó. Szerintem határokat kell szabni a gyerekeknek és a határokon belül viszont önállóságra kell nevelni őket. De lehet, hogy nincs igazam, csak osztom az észt... :roll:

Én Petiapu gondolkodásmódját változtattam meg, aki nem elég, hogy kiskirályt nevelt, de ráadásul babaként kezelte a 3 éves Danit. Azóta a teljes családja hülyének néz minket, mivel őket is így nevelték fel (kiskirálynak). És náluk ez a modell. Kivéve a kisebbik húga, akinek a kisfia most 3 éves és bizony iszonyatosan el van kényeztetve és az utóbbi 2-3 hónapban kezdett el kérdezgetni, hogy mit hogyan kell csinálni és miért nem ilyen a gyereke és miért nem olyan.... :roll:

Katka

katka22

Képzeljétek ma még csak hőemelkedésem van.... Ennek tök örülök, de az általános közérzetem nagyon rossz. Úgy fáj a torkom, hogy fáj a torkom, a fülemig végig, a fülem is fáj, minden nyelésnél és ha felállok, akkor a tarkóm is fáj. Mint egy abroncs.... És ez még nem javul.....

Katka

katka22

katka, csak ne bízd el magad, pihenj, gyógyulj! Nehogy visszatérjen a láz!
Köszi a tanácsokat, ezek annyira jól jönnek nekem.
Engem kiskirálynak neveltek, anyám mai napig majomszeretettel nevel, bármit kiejtek a számon, az másnap ott van...
Na nem nagy dolgok, de pl. egyszer elkezdtem üvegeket gyűjteni, hogy majd festem őket, hát anyám összegyűjtött egy rahedlit pillanatokon belül. Még az utcán is felszedett egyet! :shock:
Egyszer meg kitaláltam, hogy gyűjteni fogom a kispárnákat. Mire legközelebb hazamentem (egyetemről), már vagy 30 várt. Mondjuk ettől pont elment a kedvem a gyűjtéstől...
Nem is voltam képes semmire, mikor egyetemre mentem. Egy csekket se tudtam befizetni.
Mai napig el kell mondanom magamban előre, hogy mit fogok majd mondani a boltban, postán, doktornál... :?

Aput meg nem vettem komolyan (anyu mindig megvédett vele szemben, mindig mondta is apu: úgy anyám, kecsegtesd ölbéli ebedet - Toldi), amikor a sarokba állított, én a kád szélén lógattam a lábam, és énekelgettem, míg a nővérem vigyázzban állt a fal felé.
Én hülye ezt meséltem el anno, mikor a nemzetbiztonsághoz felvételiztem, mint gyerekkori élményt... Csoda, hogy nem vettek fel? 8) :D :D :D

Mondjuk isteni szerencse, hogy aránylag jó ember lett belőlem (a párkapcsolati képtelenségem és az irányíthatatlan dührohamaimat leszámítva). Mai napig tudom, melyik az a pont az életemben, amikor eldőlt, hogy nem narkós kurva lesz belőlem, hanem aránylag normális felnőtt.
Amikor tegnap Katka elmondtad, hogy a Danianyu hogy neveli a gyerekét, rájöttem, hogy honnan fakad az, hogy én megfojtom a pasikat a szeretetemmel... Vigyáznom kell, nehogy Döme is így járjon!

Lényeg, hogy maradok Veletek még jó pár évig, és majd mindig figyelmeztessetek, hogy ügyesen! :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hűűű, ez szép önvallomás volt :oops: köszönjük.

mi mindig itt leszünk veled...

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Nemlajos te egy nem semmi ember vagy, és ezt most nem rossz értelemben mondom :wink: lehet hogy nem tudsz uralkodni az érzéseiden, de legalább tudatában vagy annak hogy milyen vagy és mi az amin esetleg változtati kellene. Amúgy én is szoktam mérgemben dolgokat földhöz vágni :oops: De inkább mint mást bántani

Amúgy sokszor tényleg az a baj, hogy Panna kihoz a sodromból és nem tudok nyugodt maradni, mint ahogy írtátok. Hát majd megpróbálok ezen változtatni. De nagyon nehéz :?

Katka örülök hogy jobban vagy, azért csak pihenjél még :wink:

Lizinek jobbulást!!!!
Ja és Papillon ez jó amit írtál, hogy szorítsam magamhoz és maradjak nyugodt... de ehhez nekem néha nyugtató kellene :roll:

Nálunk Gábor betegedett le, még láza nincs, de nagyon gyenge, nem érzi jól magát. Kiment a hegyre a szüleivel ásni, kimentem utánuk a gyerekekkel, és a végén beálltam ásni, mert szegény annyira nem tudta csinálni. CSak tudnám minek ment ki, persze anyósomék meg mondogatták hogy miért nem szólt hogy rosszul van. A végén már mérges voltam rá, mondtam hogy ha még betegebb lesz akkor nem fogom ápolgatni, mert én mondtam, hogy pihenjen. Szörnyen makacs :evil:

Na léptem, mert nemsoká megyek futni 8) kifutok a hegyre mert én fogom hazavezetni apósomék kocsiját, mert ő ugye ivott. Hogy mire nem vagyok jó :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Katka: telefonod?????? :D

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: Nemrég kerültem elő egy több órás szunyából.... Nem hallottam semmit. Aludtam, mint a tök.... :oops:
Egész jól éreztem magam, megfürödtem, még hajat is mostam, mert nagyon vacakul néztem már ki, na ennyi elég is volt, hogy kikészüljek.....
Hogy engem, hogy el kapott ez a vírus.... Viszont a torkom miatt alig eszem, meg az elején hasmenésem is volt, szóval a rosszban a jó, hogy legalább fogyok.

Nemlajos: Szerintem ki-ki hozott mintái és vérmérséklete szerint neveli a gyerekeit. Persze a minta lehet negatív is, szóval, hogy direkt nem neveled úgy, aztán majd rájössz, hogy dehogyisnem.... :lol: :lol: :lol: Én sem vagyok egy nevelés bajnoka....
Látod hiába mondom azt a Vicának, ami rengeteg gyereknél működik, Vicából ez nem jön és nem tudja megcsinálni (Panni kisasszony talán pont ezért választotta az anyukájának ;) ).
És szerintem gyereket nevelni iszonyúan nehéz feladat és nagyon könnyű benne elcsúszni és nagyon-nagyon nehéz aztán helyrehozni. A legfontosabb, hogy szeressük őket és mindennap megölelgessük őket és tudják, hogy bármit csinálnak, mi ott vagyunk nekik. A többi meg alakul. Én rengeteget tanulok a gyerekeimtől és tényleg őszintén örülök neki, hogy pont őket kaptam. És minegyiket nagyon-nagyon szeretem, pedig teljesen mások és nevelni is teljesen másképp kell őket... :roll:

Katka

katka22

Közben megint 38 fölé ment a lázam.... :( Jól akarok már lenni!

Masut: Zsófi követeli, hogy rendszeresen számolj be Márti babáról és képeket is kér, mert nem tudok semmit mesélni kedvenc kisasszonykájáról... ;) :lol: Zsófikámnak nem erénye a türelem.... :roll: (Tiszta anyja!)

Katka

katka22

Katka, jobbulást! Nagyon csúnya vírust sikerült begyűjtened... Gyerekek hogy vannak?
És megvolt végül Dani "meghallgatása"? vagy ne is kérdezzek ilyet, mert csak ideges leszel?

Nemlajos, bocsi, de jót szórakoztam az önvallomásodon :) Vizualizáltam, ahogy vidáman lóbálod a kád szélén a ládabat, miközben elvileg büntiben vagy :D Hát a humoroddal aztán nincs baj!
Agresszió: bár rólam azt gondolják sokan, hogy fát lehet vágni a hátamon, azért én is szoktam nagyokat dühöngeni. Balázs és Samu képes kihozni belőlem a vadállatot :) Szerencsére nem túl gyakran. És olyan alkalmakkor általában valami miatt alapon is feszült vagyok. Nem gondolom, hogy mindent tökéletesen lehet csinálni, pláne nem a gyereknevelésben, de jó, ha reflektálunk a hiányosságainkra. Ebben te elég jó vagy - ahogy már a többiek is írták. És most akkor befejezem az udvarlást, jó? :)

Ma a gyerekek óriásit alszanak. Együtt, mindkettő. Hogy én miért nem csatlakoztam? Hüle, hüle.
Megyek, főzöm a vacsit.

erpé

katka továbbra is jobbulást.

nemlajos micsoda vallomás :D:D

szarakszik a babanet csak most látom a reggeli képet kétszer rakta fel pedig közötte is van egy hsz
:? hiába nyomom hogy küldés nem csinálja aztán meg feldobja háromszor :D na mindegy

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Nemlajos: Nálunk Ágica működik így. Nem nagyon hatja meg semmilyen bünti, kivéve, ha nem vehet szoknyát! Szóval verekedésért ez a bünti jár neki.... ;)

Katka

katka22

Helló!
Katka jobbulást! Már csak nem tart sokáig ez a nyavalya. Remélem megússza Petike.
Lizi is gyógyuljon meg hamar!
Livi és Szonja édesek! Távirányító minden babát irányít, látom.
Nevelés: nálunk sztem Zsolti a gyenge láncszem (ez talán hülén jön le a számból). Én következetes vagyok. Zsolti 2 napja estig a lakásban dolgozik, gyerekek már alszanak negyed órája. Ha itthon van, most kezdődik a mese, és Boti mostanában elég gyakori hisztije, a még egy mesét, még ne menj ki, nem alszom ott, stb… Én egyedül mindkettőt lerakom, mesével együtt is csend van ilyenkor. Én is vittem többször be Botit végig húzva a földön, hoztam haza a hónom alatt babakocsit tolva, nálam 2 dolog fontos. Amíg hisztizik meg sem hallgatom, lerakom vhova, és ott kell maradni (olyan nincs hogy nem, ha kell mellette állok, nem fog kijönni), és ha végzett a kis hisztijével, majd az utána lévő büntivel, megbeszéljük a dolgokat, és puszi, ölelés (amúgy anno Katka tanácsára kezdtem én is ezt, köszi). Én tényleg elég kegyetlen vagyok, nálam nincs kecmec. De azt gondolom (aki látta Botit tudja) egy ilyen energiagombóchoz ez kell is. Szval nálunk ez műkszik. Már nem is tudom mikor hisztizett utoljára nekem. Nincs értelme, ezért nem csinálja. Igazi cukorfiú lett belőle, persze azért a gézengúz mivoltja megmaradt, de az kell is.
Dühroham, néha nekem sem eccerű féken tartani magam, de azért törni nem török. Szegény Botinak terhességem vége lehetett nehéz. Akkor nagyon türelmetlen voltam. Ettől mindig rosszul érzem magam, ha eszembe jut. De hallom, és tudom másoknál is néha a nagyon csattan az ostor (természetesen átvitt értelemben). Sztem mi hosszú távon rosszabbul vagyunk ettől. Azért bele lehet tanulni az egyensúlyba.
Ágica szoknyaelvonásán mindig jót mosolygok. De ha az hat, hát az hat. El nem tudom képzelni, hogy ő verekszik.
Pakolással készen vagyok, holnap megyek takarítani.
Erpé én is láttam magam előtt lázadó Ildát a kád szélén, miközben tesó álla a falnál. Én még bevallom egy cigit is beleképzeltem a szájába, amit stikában szív. Hát igen, a gyerek túlzott kiszolgálása meg tudja nehezíteni a felnőtté válást
Na reggel szétszedjük a gépet. Én most elmegyek aludni.
Jók legyetek (kis legyeket ne egyetek), mire jövök legyen mindenki egészséges, jókedvű és nyugodt!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Haj Kukli, hogy fogsz hiányozni a csapatból! Aztán legyen ám net az új helyen is! És szépen lakjátok be az új lakást sé ne felejtsd el megszámolni a sarkokat!

Hol az éjszakás csapat???

Ja, ma Dani végül nem volt meghallgatason. (Petiapu elment és vigyázott rá, amíg anyuka nyilatkozott.) Viszont a szülők voltak.... Elsőnek az anyuka, másodiknak apuka. Anyuka előre jól eláztatta apukát, szóval voltak olyan kérdések, hogy csak na! Meg mindenféle pszichológiai tesztek.... Nekem hétfőn kell menni, meg Daninak is. Nem sok kedvem van hozzá :?

Katka

katka22

Huh,nem is tudom,hány oldalt olvastam végig,azt hiszem 3 napig nem ültem le a gép elé :shock: :lol:

Kuklika!
Jó és gyors,zökkenőmentes költözést!

Katka!
jobbulást!!!

Vica!
kitartás!Nem könnyű,én is előre rettegek az engedékenységemtől,pedig amúgy kegyetlen vagyok :lol: és következetes.Férjem egyáltalán nem :evil:

Zita!
Nem tudom,mekkora a hasonlóság,de a sütőtök Laránál is elég hasonló a pelusban,mint a tányérban :lol: színre és állagra is.De azt hiszem már írtam is,hogy kicsit aggódom,hogy Lara csak a sütőtöktől képes jó állagot produkálni a pelusba,minden mástól csak bogyózik :?

na jellemző,kelés van

Kép
Kép
zazzy

Egy kérdés:Ti mikor váltanátok ülést,ha eléri a 9 kilót,vagy ha már stabilan ül?Annyira nem tetszik neki már a hordozó! Ma mértük, 8900 gramm :D

Nemlajos!
Jó,hogy újra itt vagy!Én is azt mondom,ne aggódj!Lara nemrég kezdett négykézlábra állni,de még csak hintázik így,előre-hátra,aztán újra hasravágja magát,az a biztos! :lol: Szóval még nem mászik,nem ül(a védőnő ma azt mondta,9 hósan kell stabilan ülni :shock: ,létezik???)

Találkoztunk ma a védőnőnél egy 9 hós kislánnyal,akin már csak éjszaka van pelus,meg akkor,ha mennek valahová :shock: :shock: :shock: kb így néztem.Nem semmi.
Mitől fejlődik ilyen iramban a mai fiatalság???Én azon is képtelen vagyok magam túltenni,hogy a nagylány osztályában a lányoknak sorban jön meg :shock: és már negyedikben indult a "lavina".Hihetetlen!
Meg itt is ez a sok ülés-mászás-,ÁLLÁS,JÁRÁS :shock:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok,

na ja, hol az éjszakai műszak?
Zazzy, majd gyere vissza! És mesélj!
Adryn, Bea?

Vica, párodnak jobbulást! Futás jólesett?

Tehuti, nagyon jók a Szonja fotók, kicsilányod csodaszép! Gyönyörű szemei vannak.

Rszg, sajnálom a rossz éjjelt, nagyon fáradt lehetsz! Remélem, h a fogak okozzák ezt Máténál, és hamarosan vége lesz.

Na, megyek, ma nagyon elfáradtam...

erpé

Szépjóestét

Hát végül csak elhoztam a laptopot, de csak most kapcsoltam be 8) Nem olvastam még ezt az oldalt, csak az előzőt, Csibbnek akarom írni, hogy tegnap óta Julcsi is csikorgatja a fogát, nagyon ijesztő :shock: Remélem, abbahagyják...

Anna, neked nagyon boldog szülinapot, már amennyi még vissza van belőle! :D

Asszem már csak holnap olvasok vissza, kicsit fáj a fejem... :? Pedig szép idő volt ma a itt Balcsinál, jó nagyot sétáltunk 8)

Jaaaa, és Julcsi ma kétszer is tökegyedül hibátlanul hasrafordult 8) Hát jó vicces, mert itt már mindenki a feláll, felül, kúszik, mászik, stb bejelentéssel jön mostanában. Mi meg itt tartunk, de persze ez nem baj :D

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Mire megírtam, Zazzy visszatért :)

Ha dönthető az ülés majdnem vízszintesig, akkor szerintem nem kell megvárni a stabil ülést, de semmiképp ne használjátok a függőleges pozíciókat, amíg nem ül stabilan a csajszi.
Nagylány hány éves is? Kiskamaszra emlékszem, de a pontos életkorra nem. És komolyan 4. osztályos korukban már menstruálnak a lányok? Én azt hiszem, h nagyon nem vagyok felkészülve a lányos anyuka szerepre...
Fogok én még fura kérdésekkel jönni. Valahogy a fiúk nevelése egyszerűbbnek tünik, pontosabban én tudom (nőként), hogy milyen egy jó pasi :) . De hogy milyen egy jó nő? :? :)
erpé

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: