A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Na megjöttem. :D

Gabi :

Remélem kicsifiad jól érzi majd magát az új suliban, az új tanárokkal és osztálytársakkal.
Mikor estél le? És honnan? És jól vagy már? Ésésés...? Jaj Te szegény ! És még esés közben is Nórára vigyáztál, hogy neki ne essen baja...tudom mindannyian vigyázunk a kicsinyeinkre, de ezt olyan megható volt olvasni.

Ancsurti :

Igenis írd meg nekünk, ha mérges vagy, ha szomorú vagy, ha tanácstalan vagy !!! Mi azért vagyunk ! Sajnos nem tudunk Neked segíteni, bár azért mindenki próbálkozik 1-2 jó ötlettel, tanáccsal. Ez azért van , mert érdekelsz minket, szerintem ezt mindannyiunk nevében írhatom. A sajátomban mindenképp. Hanginak üzenem, hogy ha ilyen kis bömbibogyó lesz továbbra is beleharapok a seggébe. :wink: :wink: :wink:

Kati :

Annnnnnyira édesek ezek a kutyik. Páromnak vizslája volt gyerekkorában. Megmutattam neki ezeket a képeket és teljesen elérzékenyült. Sajnos nincs helyünk egy kutyusnak, de ha lenne, akkor azonnal elhoznánk egyet, vagy mindet, mert tök nehéz lenne választani. Szegényeknek tök rossz lehet az Anyukájuk nélkül. :cry: :cry: :cry: :cry:

Bond :

Kaja : Jóóól hangzik, már be is indult a nyálam, de nálunk is elkészült a kajci, pár perce kapcsoltam ki a sütőt, úgyhogy kicsit hagyjuk hűlni és nekiesünk.

Dodi:

Dejóóó képek!!!!

Kép
ikoka7

"Idősebb" anyukák!
Szoktam írni, hogy Manó miket dumál. A legutóbbi megszólalása, miközbeni nézi, hogy ruhát pakolok: Babó nézi, hogy Anya pakol. Ezt kétszer is elmondta így, tisztán.
Kolleganőm kislánya ugyanígy 2 éves. Ő is beszél már, szavakat, pár szavas mondatokat mond (enyhén sikítozva :? ), hozzá jobban elkél a tolmács.
Most akkor hogy...? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

Meg vagyunk, Odett megjavult délre :lol:

A tegnapi napunk csúcs sz@r volt, mostmár megértem Ancsurtit a sírás miatt, Boot a szopizás alatti/miatti sírás miatt. :roll:
Mivel nem jött meg, így nem az volt a baja Odettnek, a férjem a fogára gyanakodott, én az oltást okoltam az egészért.

Tegnap,és ma reggeli etetésnél is csak úgy tudtam megetetni Odettet, hogy előtte cumisüvegből evett egy keveset, majd mikor elfogyott ráraktam cicire és evett onnan rendesen. Ki érti ezt? :? Egész nap persze alig aludt, igaz hogy 3/4 1-kor kelt, de azért jót tett volna neki, ha napközben többet alszik, mint egy - kétszer fél óra. Nem tudtam elaltani sem. Este 11 körül evett, majd még sírdogált, bármit csináltunk vele semmi nem volt jó. Éjfél körül elaludt, és ugyan olyan pózban, pont ott kelt fel reggel fél kilenckor, ahogy letettem :shock: . Nem lehetett fáradt szegénykém :( Felkelt ráraktam cicire, és megint folytatta, mint előző nap. Cumisüveg, majd cicire rakás, és úgy evett. Utána rögtön elaludt, és aludt negyed 11-ig. Felkelt , ráraktam cicire, és lám megjavult az én drága gyerekem, szopizott.A szopizásnál még egy kicsit sír, de kb. 15-20 mp. alatt elkezdi szívni, a délutáni alvás még nem a régi, de szerintem visszaállunk holnapra már a régi kerékvágásba. :wink:
Valószínűleg az oltás miatt volt ez a nyűgös, hisztis nap, mert az előzőnél is ilyeneket művelt, de ez a mostani sokkal-sokkal durvább volt. :twisted:
Ronmay köszi az aggodalmad a cumisüveggel kapcsolatban, de Odett alapjáraton nem szereti a cumisüveget, így remélem nem tettem kárt a ciczési iránti szeretetében. :wink:

Gabi 1

Örülök, hogy ilyen hamar sikerült, egy ilyen jó sulit találnod Norbinak. A régi suli tanárja meg kapja be :twisted:

Ancsurti

Megvettem ma a macis kávét, ittam ismár, nagyon jól esett.
Hangi aranyos nagyon , ahogy sír, nem is tudom mi baj van vele :wink: :lol:

Bond, Dodi

Boo költözése :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ikoka macis tempója :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
orsi777

Bond:en az elozot nem ertettem,azt a pelenkasat.... :oops: :roll: ,de a mostani nagyon jo,igazan szepen fuzi mar a szavakat :shock: :lol: !
Legalabbis,olvasok 2 evesekrol,es azert sokan vannak koztuk,akik szinte semmit,vagy csak szotagokat mondanak,illetve csak elenyeszo az,aki mar mondatokat is kepez....vagy mar ragzik is :wink:

Mano nemsokara rendesen fossa majd a szot :lol: :lol: :lol:

A hazunkban a tulaj unokaja most lesz 2 eves nov.1-en....amulok-bamulok hogy mennyire szuperul dumal...Alex neha fordit....bar azert ezeket en is ertem.... :lol: ,de mar vagy 3-4 honapja hallom,ugyes kis srac.....

Gondolom sokat beszelsz te is Manohoz.... :lol:

Na megprobalkozunk egy setaval....

Kép
Kép
ancsurti

Ikoka:draga vagy,jol esik nagyon! :cry: :wink: :wink:

Orsi:orulok,hogy a javulas utjara leptetek!Valoszinuleg az oltas hatasa lehetett....Igen nehez ilyenkor barmit is tenni....ugye-hogy ugye? :roll: Nem kivanom senkinek ezt a fajta nyugosseget,de tenyleg az oruletbe tudja az embert kergetni,mikor semmi sem jo a porontyoknak....plane amikor ez szinte mindennapos....

Szerencsere az elmult masfel orank jol sikerult,ennek oromere szopi utan megprobalok utrakelni Kuglival,anyyira szepen sut a napocska!!!

Kép
Kép
ancsurti

ancsurti! :)

Nem ugrik be. :oops: :oops: Milyen pelenkásat? :roll: :roll: :oops: :oops: :?:

Was ist das?

Kép

Kép
Kép
200907?

ikoka emeltes házunk van, és a felmenő lépcső betonlépcső ami fával van burkolva. Zokniban voltam és úgy jöttem le, megcsúszott a lábam a lépcső szélén, és a bal kezemben volt Nóra ahol a korlát is van, így megkapaszkodni nem tudtam, így aztán csak csúsztam 4 lépcsőfokot lefelé. Ilyen

Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Dodi! Te milyen szép és fiatal és okos vagy!! :oops: :wink:
Teapa karja akkora, hogy kiffiadnak nem is kell párna: :lol: :lol:

Hgabi! Remélem jól sikerült az ovi buli?. Örülök,hogy kezdenek egyenesbe jönni a dolgok Nócival. :wink:

Ancsurti! Laurának nem volt semmi baja,
azon kívül, hogy egy kis hisztigép volt. Igaz, sokszor még most is az. :evil: Hangi olyan édes, még akkor is ha ordít!

Ki és mit vett a börzén?

Boo! Jó pakolászást.

Bond! Mi 5x eszünk egy nap, de mivel szopizik, nem tudom, hogy mennyit. :oops:

Gabi! Remélem Norbi hamar feltalálja magát az új suliban. :wink: .

Silla! Jól vagy?? :shock: :D :shock:

Lilisgabi! Igazad van!! Eszternél már én is sok mindent tudatosabban csinálok. Laurát mindig fel kapkodtam, ringattam. Meg is lett az eredménye :? egy percre sem lehetett letenni. :evil:

Katy76! Olyan édik a kutyák. :)
cunci

Tiszta hülye vagyok! Milyen pelusos... :oops: :oops: :? :? :?
Egy csomag bontatlan pelussal szórakozott, amin egy kereszt volt. Azt akarta, hogy az menjen ki, menjen onnan. Annak dumált. :lol:

Kép
Kép
200907?

Ancsurti!

Tegnap még az jutott eszembe, hogy mi kaptunk a masszázson képes ismertetőt, ha véletlen elfelejtenénk otthon mit tanultunk, legyen mihez nyúlnunk. Nem tudom a Suttogóban milyen masszázs van, de ha gondolod írd meg priviben anyukád címét, én meg elküldöm neki és a következő macis kávéval megérkezik hozzád! :wink:

Kép
Kép
tabati

Lilisgabi!
Azért hála az égnek, hogy se több se kevesebb!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A múltkor kérdeztem tőled (csak megint elfelejtettél nekem válaszolni; vigyázz, számolom, ez már a második volt :twisted: ), hogy hány százalékon megy nálatok a párásító?

Ma én tepsis tésztát csináltam (olyan mint a lasagne, csak más a tészta, az az eredeti neve, hogy macheroni al forno), meg sütöttem rétest (almás, túrós).
Képzeljétek a réteslap penészes volt, és ez akkor derült ki, amikor már minden belevaló készen volt, melegedett a sütő, stb. Aztán Apa szerencsére itthon volt, ráért, úgyhogy gyorsan hozott egy másikat. A guta megütött volna, ha egyedül lettünk volna itthon. :evil:

Mindegy most már, a lényeg, hogy fini lett.

Dodi!
Szupik a képek!!!! Mutattam őket Apának is, neki is nagyon tetszik Botond! :wink:

Bond!
Nővérem kislánya 19 hónapos és még nem beszél, néhány szót mond csupán. Viszont mindent megért, és abszolút megérteti magát. Most kezdi a szavak első szótagját mondogatni (banán-ba, alma-al, stb.)
A barátnőnk kislánya meg 22 hónapos és ő már néhány hónapja beszél. Mondatokat mond.

Szerintem ez olyan mint a mozgásfejlődés. Van, aki előbb, van, aki később kezd el beszélni.

Az egyik kolléganőm fia 2-3 évesen már nagyon dumált, de semmit nem lehetett belőle érteni. Aztán 1-2 hónap elteltével teljesen letisztult a beszéde. :wink:

Kép
katy76

Tabati!
Nem jött be az elméletem...
Hajnali egykor a gyerek jelentkezett egy kajálásra, majd fél 6-kor és aztán aludtunk még 3/4 10-ig.
Úgyhogy nálunk mindegy, hogy mennyire eszi magát degeszre, így is úgy is van éjszakai kajálás.
Ha ez így jó neki, hát legyen, nekem nem fárasztó.

Kép
katy76

Tike!
Hédinek nagyon boldog névnapot kívánok!!!! :wink:

Conversano! Neked is! :wink: (bár én nem tudtam, hogy Hedvig vagy :oops: :oops: :oops: :oops: )

Kép
katy76

Sziasztok!

kicsit off:
A született feleségek most akkor nincsen a tv2- n??? :evil:

Minden baba gyönyörű!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
agi125r

Katy!

Sejtettem én, hogy ez a helyzet... Nálunk kezd gáz lenni a helyzet. :? Eddig nekem sem volt fárasztó az éjjeli szopi, de pár napja sokáig szopizik, és van, hogy játszik (vagy mittom én mit csinál a cicivel, kiköpi majd újra bekapja ki megint be és közben nappal úgy belehereli magát, mintha én venném ki a szájából, szóval hisztizik. ) Pedig elvileg nincs ébren, vagy félálomban van. Nemtudom, mert én is sötétben szoptatok. Tegnap már egy kis hiszti is volt, de aztán rájöttem, hogy a pocija miatt, mert egy óriási puki jött, aztán totál beájult, cici kiköp, így vissza tudtam rakni az ágyába. Nem tudom mi lesz. Ráadásul egy másik új helyzet is előállt. 8kor fürcsi, utána kaja,majd alvás. Aztán valamikor éjjel kel. 2 napja viszont, óránként ébred, kicsit sírósan magyaráz, de nem megyünk be, úgyhogy visszaalszik. Nem értem mi lehet ez... Valakinek volt már ilyen?

Hgabi!

Már jó rég kérdezted, mindig elfelejtettem válaszolni. Fejés... Én aventes pohárba szoktam, annak jó nagy a nyílása, én nem spriccelek mellé, jól célzok. :lol: Leteszem a kanapára a poharat, fél lábam fent behajlítva, fél lábam lent a földön, ráhajolok a pohára, aztán két kézzel nekiesek a melleimnek. :lol: Kezdő koromban amikor még csak 20 30 ml-t tudtam fejni, volt olyan, hogy egy hirtelen lendülettel levertem a földre a poharat, nem is egyszer, volt sírás, de komolyan, hogy az összeszenvedett kis 20 ml tejcsit is kiöntöm. :roll: Még most is sajnálom magam, ha visszagodolok. :( :lol:

Kép
Kép
tabati

Tabati!
Velem is előfordult ilyen! :evil:

Én a fürdőszobában a mosdóra teszem az aventes poharat, és úgy hajolok fölé. Így ha valami félremenne, akkor sem csinálok nagy káoszt, mert belemegy a csapba. Bár én kézzel már nagyon ritkán fejek, inkább csak be szoktam fejezni, amit a mellszívó benne hagy a ciciben.

Hát, így már szarabb az éjszakai szopi, az biztos. Nálunk ilyen nincs szerencsére.
Az óránkénti kelésre meg én csak az időjárást tudom magyarázatként felhozni. Tuti őket is megviseli ez a hirtelen hideg.
Ma én pl. egész nap szédültem. És még kávét is csak délután tudtam inni Anyunál, mert itthon csak 3in1 van, meg koffeinmentes nescafé.

Kép
katy76

Nekem meg egész nap fájt a fejem, pedig nem vagyok fejfájós.

Nézd csak, ezt találtam:

Sződy Judit
Az éjszaka nyugalmát várjuk legjobban

A hozzám érkező levelek jó része arról árulkodik, hogy rengeteg család küzd az éjszaka nyugalmáért ország (világ) szerte. Segíteni többféleképpen lehet. Az egyik mód, hogy megismerve a csecsemő „működését”, elfogadjuk az ébresztéseket, a másik, hogy megtanítjuk a babát aludni. Mindkettő járható út, egyik sem elítélendő.

Ahhoz, hogy megértsük a kisbabaságot, egy kicsit vissza kell mennünk az időben. Egy kicsit is, meg nagyon is. Tehát: meg kell tudnunk, hogy mit is csinált az ősgyerek, a civilizáció kialakulásának küszöbén, és azt is meg kell tudnunk, mit is csinált a mi gyerekünk magzat korában, mielőtt megkezdte volna saját civilizált életét.

Az ősi társadalmakban, de sok kultúrában ma is, a csecsemő születésétől az elválasztás befejeztéig, vagy az utána is, édesanyjával együtt aludt. Nagyjából három éves koráig a mamával összebújva töltötte éjszakáit, ahányszor felébredt, szopott, majd újra álomba merült. Sok helyen íratlan törvény volt (néhol még ma is az), hogy a szoptatás időszakában az asszony nem élhetett nemi életet, teljesen a gyermek gondozásának kellett szentelnie magát, ez szinte folyamatos testi együttlétet jelentett anya és csecsemő számára. Ez a „szabály” az olyan népeknél volt érvényben, ahol a túl kis korkülönbséggel született testvérek életbenmaradási esélye kicsi lett volna (két aprósággal nehéz menekülni ellenséges törzsek, vadállatok támadása, vagy természeti katasztrófák elől), illetve ott, ahol a túlnépesedés az egész törzs létét veszélyeztette volna. Ahogy egyre biztonságosabbá vált az élet, és egyben a táplálékellátás is, ez a tabu értelmét veszette. A „kötelező szoros együttlét korszaka” tehát lezárult: ma már sem a társadalom, sem a gyermek létét nem veszélyezteti a külön alvás, meg is jelentek a gyermekágyak, majd a gyermekszobák, végül az elektromos bébicsőszök.

Mégis: miért ragaszkodna a legtöbb kisbaba az ősi módszerhez? Miért kell szinte minden gyereket fondorlatosan rávenni az éjszakai alvásra? Nem lenne nekik is jobb egy jó nagyot szundítani, hogy másnap újult erővel vethessék be magukat a világ felfedezésébe?

A helyzet nem ilyen egyszerű. A „kötelező szoros együttlét korszaka” ugyanis a „civilizált korszakhoz” képest rettentő hosszú volt. A homo sapiens kölyke (vagyis az embercsecsemő) biológiai értelemben egyszerűen még nem tudott alkalmazkodni a civilizált világ elvárásaihoz. Ugyanúgy az anyai közelségben érzi biztonságban magát, mint tízezer éve született elődei, ugyanúgy kíván szopni, és kapaszkodni, mint az ősbabák, akik még elpusztultak volna az anyjuk nyújtotta védelem nélkül. Az, hogy az anyai közelséget igényeljük az első évek minden órájában, a génjeinkben van, elemi igényünk.

Ezt jó tudni, még akkor is, ha ez az egész együtt alvás, hónapokig tartó éjszakai szoptatás ma már nem tűnik korszerűnek.

Nem korszerű, mert:
- ma már nem várhatjuk el sem az anyától, sem az apától, hogy évekig feladja szexuális igényeit.
- nem várhatjuk el, hogy a mai élettempó, a mai elvárások mellett évekig kialvatlanul éljenek a család tagjai,
- nem várhatjuk el, hogy évekig kimaradjanak a szülők a társadalmi életből, ne járjanak társaságba, színházba, moziba.

Itt van tehát egy ősi igényekkel rendelkező kisbaba, aki - megszokva a méhen belüli ötcsillagos kiszolgálást – folyamatos biztonságos anyamelegre, és táplálékra vágyik, születése után is. És mellette itt vannak a szülők, akik szeretnének néha kettesben lenni, kimozdulni, és pihenten ébredni.
Hát, nincs könnyű dolgunk, ha ezt egyeztetni akarjuk.
Mi lehet a végső megoldás?

Sajnos nincs mindenkire illő válasz. Ha a család minden tagja egyetért vele, akkor teljes mértékben is engedhetünk a kisbabának. Akár úgy is, hogy egy jó nagy ágyat, vagy több négyzetméteres matracot választunk éjszakai hálóhelyül, ahol a baba együtt lehet a szülőkkel, úgy, hogy nem zavarja őket. (Nemrég még ez volt a természetes.) Ez esetben az első évben többnyire le kell mondani a több órás esti programokról, és a teljesen zavartalan éjszakákról is. Ha kéznél van a nagyi, akkor egy mozi azért belefér a dologba, később, az első szülinap után pedig akár egy-egy nagyobb kiruccanás is, hiszen ebben a korban már a legtöbb baba szívesen van együtt a szülőkön kívül más szeretett személyekkel is. Ha tudja, hogy tőle nem lehet szopizni, akkor nem is fogja követelni, csak a mamitól. Az éjszakai felébredések, odabújások természetesen ritkulnak, és három éves kor körül már – pusztán a gyermek önállósági vágyából fakadóan is – szívesen költözik saját ágyba, vagy akár saját szobába is.

A másik véglet, ami még elfogadható, hogy a kizárólagos szoptatás időszaka után, tehát hat – hét hónapos korban, elkezdjük következetesen leszoktatni a babát az éjszakai ébredésekről. Külön ágy, esetleg külön szoba biztosításával máris csökkentjük a felébredés esélyét. Rá kell szoktatni a kicsit arra is, hogy a saját helyén aludjon el. Azzal, hogy az éjszakai ébredésnél nem az anya megy be hozzá, könnyebbé tesszük az átállást. Ha erre nincs lehetőség, akkor a mama is vigasztalhatja a kicsit, lényeg, hogy ne szoptassa meg, és lehetőleg ne vegye ki az ágyból. A legfontosabb, hogy a felnőttek legyenek következetesek. Lehet, hogy akár egy hét gyereksírásos éjszaka is vár rájuk, de ezt ki kell bírni, ha mindenáron nyugodt alvást szeretnének.

Mi van a két véglet között. Sok lehetőség, ez a szülők kreativitásán múlik. Lehet úgy alakítani az életet, hogy a baba az első ébredésig külön alszik, majd átköltözik a szülőkhöz. Így nyertünk néhány nyugodt órát, amit párunkkal kettesben tölthetünk, mégsem ríkatjuk meg a babát. Az is megoldás lehet, hogy a baba nem ágyban, hanem egy nagy matracon alszik, akár a szülőkkel, akár egy közeli szobában, és az anya megy oda hozzá, amikor a kicsi igényli, de bármikor visszafeküdhet a hitvesi ágyba, a baba felébresztése nélkül. Az is lehetséges, hogy a család az első másfél évben az együtt alvást választja, azután, amikor már lehet beszélni a baba „fejével”, átköltöztetik a kiságyba, és meggyőzéses módszerrel próbálják ott tartani (nem „sírni hagyással”, ahogy az a korábbi hónapokban lehetséges.

A számtalan lehetőség helyett inkább azt írom le, mi az, amit ne tegyen a szülő, mert ezzel többet árt, mint használ.

- Ne adjon cumit éjszakára, mert akkor azért fog felkelni a baba, mert kiesett a szájából a cumi.
- Ne adjon cici helyett tejet, teát cumisüvegből, mert akkor meg azért fog felkelni, hogy cumizzon. A cumi és a cumisüveg csak látszólag jó megoldás, valójában igazi csapda!
- Ne próbálja a babát hirtelen leszoktatni az éjszakai szopásról, mert könnyen túltelik és begyullad a melle a szokatlanul hosszú szopási szünet miatt. Csak akkor fogjon hozzá a leszoktatáshoz, ha már nem sokat, vagy nem nagyon gyakran szopik a kicsi éjszaka. (Ezt mindenki maga érzi.) Ha mégis a leszoktatás mellett dönt az anya, akkor hajnaltájt keljen föl fejni, ha feszesnek érzi a mellét.
- Ha egyszer hozzáfogott a leszoktatáshoz, és néhány bömbölős éjszakán túl van, ne adja fel. Gondoljon arra. Ha most abbahagyta, akkor fölöslegesen ríkatta a kisbabáját éjszakákon át.
- Csak akkor vegye rá a babát az éjszaka átalvására, ha önt, vagy a család más tagja ezt valóban szükségesnek tartja. Ha a családot nem zavarja, hogy a kicsi éjjel gyakran fölébred, és szopik, akkor ne hagyja magát ismerősöktől, védőnőtől, gyermekorvostól befolyásolni. Nyugodtan szoptasson éjjel, amíg a baba kéri. Ez nem árt senkinek.
- Ami a legnehezebb: nézzen mélyen a lelkébe, és válaszoljon a kérdésre: kinek fontos a gyermekkel való együtt alvás. Ha önnek (önöknek) fontosabb, mint a gyereknek, akkor valami nincs rendjén. Felmerül a gyanú, hogy a gyermek közelségéhez menekülnek, ahelyett, hogy arra törekednének, hogy megteremtsék a harmonikus együttlétben élő házaspárok számára szükséges intimitást. Az igazi művészet az, hogy megtaláljuk a helyes arányt, ami a gyermeket és a szülőket is kielégíti.

Sok sikert!

És még annyit: nekem sem sikerült gond nélkül. Mind a négy gyerek más volt, már csecsemőnek is. És én is sokat változtam.
Sződy Judit

Kép
Kép
tabati

tabati! :)

Nem belevau :oops: , de nem tudod ancsurtinak emilben elküldeni, beszkennelni és hasonlók? :roll: :roll: :roll:

A te fejési technikád nem számít, amióta tudjuk, hogy nagy pocakkal is meg tudod vakarni a lábaddal a füledet, lakkozás címszó alatt. (Vagy mi volt. Már nem emlékszem pontosan. De a lényeg, hogy szörnyülködtünk, mondván fehér ember nem képes ilyen mutatványra ilyen állapotban :lol: :lol: :lol: )

katy76! :)

Az nem penész volt, hanem menthol. :lol: :lol: :x :x :x :x

conversano! :)

Hepi némdéj tu jú! :lol: :lol: :lol:

agi125r! :)

Miért ne lenne? Én nem tudom, hogy melyik évad a régi és melyik az új, de nemrég is itt rötyögtem magamban, miközben nektek írtam. :lol: (A House-ból viszont még 2 hét múlva is csak a régit nyomatják. :evil: :evil: :evil: :evil: )

hendegabi! :)

Én nem szoktam kézzel fejni, pluszban még béna is vagyok ilyen kis piszlicsáré dolgokhoz, mint Aventes pohár és társai. Azon emlékezetes bohóckodásom alkalmával egy kb. 25 centis pohárba nyomattam, aminek jóóó széles volt felül a szája, amolyan "V" alakú volt. Ha mégegyszer ilyenre vetemednék, akkor megint azt kapnám elő. (De Apa sörös korsója is jó. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )

Kép
Kép
200907?

Én vefőttesüvegbe fejtem akkor, amikor az antibiotikum miatt úgyis ki kellett önteni. :lol:

007!

Mondasz valamit...hogy ez nekem miért nem jutott eszembe... :oops: No, akkor küldjem Ancsurti? :wink:

És mégegy viasztaló: (ugyan a fogzásról meg az atatásról szól, de jó olvasni, hogy másnak is vannak problémái és mikből merítenek egyesek erőt. :wink:

http://tehogyan.hu/fogzas_altatas_es_tanacstalansag

Na, akkor majd rakok fel táncos képet is. (de elfelejtettem már azóta képet felrakni, mióta egyszer Noét felpakoltam :oops: pedig apa megmutatta... :oops: )

Kép
Kép
tabati

Őrület, hogy nem nyomom elég erősen a billentyűket, mindig kimarad egy-egy betű, de remélem azért érthető vagyok. :oops:

Kép
Kép
tabati

Jó, akkor én azt vontam le ebből a cikkből, hogy engem nem zavar az éjszakai szopi, Apa fel se ébred rá, tehát őt tuti nem zavarja, így egyelőre marad.
Aztán meglátjuk, hogy meddig igényli a Petra.
Igazából egyáltalán nem hízik sokat, az elmúlt hónapban 400 grammot hízott összesen. Így szerintem neki arra az éjszakai adagra is szüksége van.

Tabati!
Már megbocsáss, de ha úgyis ki kellett önteni, akkor miért nem a csapba v. kádba fejted egyből? Minek kellett a befőttesüveg? :roll: :roll:

Kép
katy76

tabati! :)

Örülök, hogy segíthettem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Csak gyorsban,mert megyunk tintapatronert...

Tabati:nagyon megkoszonnem!!!!!!!!!!!!Kuldjed!!!
kuldom priviben az emil cimemet!!!

Kép
Kép
ancsurti

Conversano és Tike Hédije

BOLDOG NÉVNAPOT NEKTEK :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Kép
Kép
orsi777

007!

Nekünk a megtiszteltetés! :wink: :lol:

Ancsurti!

Nem ígérem holnapra, de menni fog! :wink:

Katy!

azért nem a csapba fejtem, mert kényelmetlen állva fejni. Nekem csak ez a kényelmes, ahogy leírtam. :wink:

Kép
Kép
tabati

KATY!!!!!!!!!!!!!!!
A párásítósat nem tudom neked megmondani,mert apa állítgatja be,és nem tudtam még vele érdemben beszélni az elmúlt 1 hétben,mert reggel 6-kor távozik,és este 1/2 8-kor jön,amikor fürdetek.Az kész káosz a kettővel,meg a pelusozás,öltöztetés,szopiztatás,közben Lilónak ruha,mese,kakaó,stb....... :? Mire a csajok elalszanak,általában apa is. :oops: Ha nem,akkor ecseteli ki,hol,mit,miért,hogyan tett kárt magában Bp-en,mennyi idő alatt értek oda,hova vitték,ott mit látott,stb...(mentős).Szóval nem mentegetőzöm,de mégis :lol: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: .Még nem kérdeztem meg tőle,én meg nem tudom,mert béna vagyok.Holnap itthon lesz,reggel megkérdezem,és megírom hamar.Nekünk az ágy végénél van,ahol a lábunk(ezt írtam),és nem vagyunk tőle vizesek,de a padlószőnyeg kicsit párás.Ezzel jár.Ne tedd fára,az felpúposodhat.
Vendég

Gabi1:Gyönyörű a házatok,te meg kapaszkodj!Én is mindig attól félek,hogy leesek,vagy a Liló,mert 1,5 éves korától egyedül közlekedik. :shock:

Cunci:Ugye,hogy ugye? :lol: Aki egyszer már megégette magát............ :lol:
Vendég

Boldog névnapot kicsinek,nagynak egyaránt! :D
Vendég

Cunci:Vettem 3 db hosszú ujjú bodyt a Mininek,egy téli sapka+sál kombinációt,meg 4 féle Hipp kaját (4 hósat) 1-1 kartonnal,ehhez kaptam ajiba egy Hippes pólót (Lilóra jó :D örül is neki) meg 3 db műanyag kanalat.(1 kartonban 6 db van,nehogyazthiggyétekhogyháromszázkilencvenhatotcipeltem) :lol:
És,hogy a Lili is kapjon valamit,ő választott 2 nyalókát,egy csokit(M&M's)és 2 db övre tépőzárazható plüss valamit.Egyik macis,másik nyuszis talán :roll: .

12 volt összesen,meg 1 a belépő. :twisted: 1 hippes kaja kevesebb,mint 150 Ft volt.

A fotózás fantasztikus volt,olyan jó,hogy elvittem őket.Hétfőn keresnem kell a modellügynökségüket.(igazán a Lili tetszett nekik,tök ügyi volt,mosolygott,oda nézett,ahová kérték,úgy csinálta,mintha ebből élnénk :shock: :oops: :roll: :lol: :wink: )

imádom ezeket a hülye jeleket :D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow:
Vendég

Bond:Minimanó 6-szor étkezik :lol: (ebből napi 1 tápszer,nagyon ritka,ha 2,mert akkor egésznapos program van,mint ma :oops: :twisted: )
Vendég

Héééj csajok!
Én mi a francokat keresek ébren? :shock: Kisfiúcsám szopat (vagyis szopik :mrgreen: ), tuti meg van kergülve, két napja össze-vissza eszik, de biztos oka van! tejem sztem van elég...inkább az alvását "rendezgeti át". Tegnap, meg ma (vagy tegnap,vagy most akkor mi is van? :roll: :lol: ) szóval két órát volt ébren, utána szundizott, ám délután fél 6-tól sztem hajnalig aludt volna, ha nem keltem fel :shock: . Na meglátjuk, mi sül ki ebből... :roll:

Tabati!

130ml, 5 perc alatt, de géppel. Így még mindig verhetetlen vagy, de talán ráférek a dobogóra 8) :lol: .

Bond!

Tuti neked is írtam, majd visszaolvasom, vajon mit. Mert tényleg olyan hosszú volt, hogy külön-külön alig emlékszem, pláne hogy este írtam... :roll:
A tésztád elsőre nagyon rosszul hangzott, de akkor örülök, hogy fincsi volt :wink: . én nagyon szeretem a sajtkrémes kajákat :D . De valljuk be: ugye apa nem a főztödért vett el? :twisted: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: :wink:

Ancsurti!

Köszi :D ! Igen, apa eleve nem kicsi, nemhogy egy bébihez képest :lol: . És Botond még nem is pici baba... :roll: :lol: . Én már kértem, hogy ne nagyon legyen nagyobb, mert sztem durva, hogy majdnem olyan vastag a karja,mint a combom :shock: :lol: . De szegénykém hiába sportol minden nap, meg figyel tökre a kajára, nem tud fogyni :? . És úgy volt vele, ha már pocakos kell hogy legyen, legalább növeszt hozzá hátat, meg karokat :lol: . (Amúgy nem használ semmi növesztő bizbazt, csak eleve ilyen alkat :wink: ). Persze, így tényleg jobb, de már kicsit túlzás :roll: . egyre inkább IQ-light-os kidobó benyomást kelt :oops: :lol: . Nekem tetszik ugyan, csak ismerem az emberek előítéleteit :evil: !...
Kár, hogy ott nincs babauszi :( ! De ha van kádatok, végülis otthon is lehet vele bohóckodni. Ricsi is mondta, hogy inkább megtanulja, mit hogyan kell, és csináljuk itthon, mert nem akarja Bobót hidegbn usziba vinni :wink: .

...

KépKép

KépKép
kicsidodi

...viszont azonnal visszaaludt és csak most kelt, szóval az éjszaka megbocsátva :wink: . Attól féltem, hogy kelni fog 4 felé is, de az kimaradt :wink: .

Ja, éjszaka jutott eszembe, hogy oké hogy húdejajde optimsta vagyok, és tényleg, de tök fura hogy a terhességemet mégsem így éltem meg :shock: :? . Még a szülésre is azt mondtam másnap, hogy nagyon jó élmény volt, és mehet újra (pedig azért 4 órát vajúdtam,és a császármetszés utáni napok nem tartoztak a leányálom-kategóriába), de a terhesség valahogy mégsem úgy érintett, ahogy vártam volna :? . Én azóta is minden bnőmet a legrosszabbakra készítem fel, mert akkor ahhoz képes húdejó terhességük lesz :wink: :lol: . Mondjuk azt is újrakezdeném akármikor, de csak a végeredmény, és nem a folyamat miatt :wink: :lol: .

Bond!

Najóvanmá', túráztatod itt az embert a rövidítéseiddel hajnalok hajnalán :evil: . Most meg a DM okozott rövid fejtörést: de itt a második tippem már betalált: Depeche Mode 8) . Amúgy Katy is Dm-fan volt, és talán Orsi is :wink: .
Bobó 6-7* eszik. Pár napja inkább 6, előtte inkább 7 alkalommal.

ancsurti!

Tényleg, én is csináltam, amit ronmay írt:hogy kitoltam a kajálásokat. Én a 2 órából 2 óra 40 percet tudtam így csinálni :wink: . Mindig mikor felébredt még húztam kicsit az időt, mindig egyre tovább. Aztán már később is ébredt... :wink: . Más kérdés, hogy ebben Hangi mennyire lesz partner, mert Botondnak el lehetett terelni a figyelmét...

Bond!

Én nem vagyok "idősebb" anyuka, de... :twisted:
Nyilván a beszédfejlődés ugyanolyan szórást eredményez, mint a mozgásfejlődés. Nincs két egyforma gyerek, csak a határokat tudják megszabni. Rólam pl.sokan nem hiszik el, hogy 2 évesen verset mondtam, és kivülről fújtam a Szandi kazettát kristálytisztán, pedig fel van véve, így be is tudtam bizonyítani a kétkedőknek 8) :lol: . Ugyanakkor bnőm kislánya most 4 éves, és fél évvel ezelőttig gyakorlatilag csak hangutánzó szavakat használt :? . Aztán akkor úgy beindult, hogy azóta gyönyörűen beszél, és nyoma sincs, hogy később ezdte volna,mint a kortársai. Sztem ez nem jelent túl sok mindent a későbbiekre nézve... :roll: Vagy de?

....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!

"Rólam pl.sokan nem hiszik el, hogy 2 évesen verset mondtam, és kivülről fújtam a Szandi kazettát kristálytisztán..."

Namenjélmár!!!! 13 éves voltam, mikor Szandi elkezdett egyáltalán énekelni. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Off:
Bejött a SZÚNYOGHÁLÓN KERESZTÜL megint egy mezei poloska, és én próbálom szemmel tartani, mert Apa minimum megölne, ha ezért felébreszteném. Mit csináljak, én annyira undorodom tőlük, hogy nem merek hozzáérni. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Nálunk az éjszaka pont úgy telt, mint bármelyik másik: kaja 1-kor és fél 6-kor.

Lilisgabi!
Az a baj, hogy a Petra szobájában a padló is fából van. Most azt csinálom, hogy ahol kifújja a levegőt, oda tettem egy kis rongyot, és az beszívja a lecsapódó párát, így a komód már nem lesz olyan.

Nálatok Lili veletek alszik egy szobában, hogy nálatok van a párásító?

Bond!
Igen én is DM-es meg Cure-s voltam, én meg Ancsurti jártunk a Lyukba (külön-külön :D ). De akkor Dodi még csak 2-3 éves lehetett.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
katy76

Sziasztok!

Katy!

Cukik a kutyuk, kár, hogy már van 2+1 a Párom mhelyén, egyébként erősen elgondolkoznék!

Dodi!

Nagyon cuki Bobó! Tiszta meditálóst nyomat, ha vízben van! Csíkos sapi Brendonos??? Talán nekünk is van olyan, de már kicsi Minóra!Úgy tűnik Bobónak hosszabb felül a haja, mint Minónak ezért áll fel, bár van, hogy Neki is égnek áll reggelre, változó, ahogy megszárad a sapiban fürdés után! De sokszor olyan, mintha fazonra lenne tépetve, néha hullámosodik, fürdés közben göndör..szóval érdekes! Viszont hasonlítanak a fiaink, meg mégsem. Bobónak kékesebb a szeme, meg az orra szélesebb a szája pedig vastagabb és más állású, mint enyémgyeröknek! Fiúsabb sokkal, mint Minó. Te Fiadban több Apa van, aki amúgy is erőteljes férfi vonásokkal bír! Az usziról nekem is az a véleményem, mint Nektek. Hidegben neeeeem, viszont jövőre tuti!!! De kell úsztatni, mert látszik, hogy totál odavan tőle Bobóka!

Jó, hogy felvetteted az óraátállítást!!! Köszi!

Tanulás, nemtom mit jelent később, de az bizti, hogy korán olvastam 4,5 évesen és mindig szuperul tanultam (akárcsak Te)! De tényleg nem tudnék erről nyilatkozni!

Ancsurti!

Nagyon szépek vagytok! Hangiról el sem hinném, hogy ilkyen kis "bestia" tud lenni, mint amit írsz....de drukkolok, hogy változzanak a dolgok! Viszont a suttogó is megmondta, hogy vannak 2 emberes bébik! Minó jókat tud horpasztani a kanguruban, de még beöltözve nem próbáltuk, majd valamelyik nap talán. Mi is Baby bjornt carrier active-ot vettük (Brendonban horror az ára, kintről rendeltem féláron), jó a gerincnek is, Szegeden órákat sétáltam és nem fájt a derekam utána abszolút.

Suttogó! Éppen gondolkodtam, hogy át kellene már totálisan állni a 4 órás periódusra, és aztán olvastam (amit már régebben is gondoltam), hogy koraszülöttek esetében figyelembe kell venni, hogy x hónappal fiatalabbnak számítanak (tehát eszerint Minó most 13-án volt 3 hónapos) és kb 1,5-2 éves korukra tűnik el a koraszülésből adódó késedelem. A hozzátáplálásnál is lényeges lehet.

DE ma reggel azt hittem elájulok. Éjjel hallottam, hogy megy a forgó, de félkómásan azt hittem, hogy Férjem biztos szórakoztatja etetés után a Babát, mert nem alszik stb. Erre reggel fél8-kor látom, hogy Ármin fordítva van az ágyban. Kérdezem férjem, miért raktad fordítva a Gyreeket? Erre Ő...én nem raktam, este 8:30 óta fel sem vettem. Megkérdezte, hogy én hallottam -e a forgót, vagy én indítottam -e el??? Mondom, én nem (tegnap végre ittam egy pohár nagyon ütős barikolt vörösbort...:lol: :lol: hallod Dodi :wink: , így nagyon mélyen beájultam). Szóval Gyerök este 9-től reggel 7:30-ig nem ébresztett minket és megfordult 180 fokban reggelre és a nagy mozgás közepette (gondolom én) megnyomta a forgót éjjel. :shock: :shock: :shock: :D :D :D ! És ezt nem a bor hatására képzeltem!!!!!

Kis cuki, reggel pedig 1,5 óra hangos kacajok és mimikázás után beájult! Totál kész vagyok tőle!

Cunci!

Üdvözlet Neked is! Bocsi, de eddig nem olvastam az oldalakat, csak a fotókat skuviztam! Most viszont örömmel láttam, hogy ismét bővültünk!Baba Fotók????

Minó:
Kép Kis szarvas :lol:

Kép Nagy ájulás :lol:

Kép rongyrázós-bulizás

Kép nahát

Kép eszkimóbébi a karmincacic orrával

Kép kisszarvas elaludt

Kép Tátika a kenguruban

Tickerplayground.com
breki76

kicsidodi! :)

"A tésztád elsőre nagyon rosszul hangzott, de akkor örülök, hogy fincsi volt . én nagyon szeretem a sajtkrémes kajákat . De valljuk be: ugye apa nem a főztödért vett el? "
Valóban nem: a gyerek miatt. :lol: :lol: :lol:
Egyébként meg:
-az alap koncepciót ÉN találtam ki
-Apa viszont szeret szalonnával és fokhagymával nyomatni mindent, amit csak lehet. :? :lol:
És mi az, hogy rosszl hangzott???? Majd akkor nyilatkozzá', ha már kóstoltad! :evil: :lol: :lol: :lol:

"Én azóta is minden bnőmet a legrosszabbakra készítem fel, mert akkor ahhoz képes húdejó terhességük lesz"
Khm...szerintem ez nem jó elgondolás. :roll: :roll: :roll: Így is annyi parát él meg az ember hétről hétre (pláne az először szülők), aztán meg a szüléstől retteg. Erre pont tőled hallják ezt...? :roll: :roll: :roll: :roll:

Bocsesz, nem én túráztatom itt az idegeiteket a rövidítéssel. Ha vissza olvasol, akkor egyszer sem írtuk ki korábban, hogy Depeche Mode, mindig csak déem volt. :? (Az más kérdés, hogy mostanában az üzletlánc kapcsán merült fel ez a két betű így, ebben a formában. :roll: :lol: :lol: :lol: )

"kitoltam a kajálásokat"
Bond olvas: kitolásokak :shock: :shock: :shock: :shock: :? :? :lol: :lol: :? :? :?

"Én nem vagyok "idősebb" anyuka, de... "
Igazad van. Legközelebb majd így címzem a dolgot: "...ÉS kicsidodi." :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

"kivülről fújtam a Szandi kazettát kristálytisztán"
Boááááááááááááááááááááá!!!! :x :x :twisted: :twisted:

"fel van véve, így be is tudtam bizonyítani a kétkedőknek"
Hűűűűűűű, de meglepődtünk... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

katy76! :)

Bizony-bizony! Mi már középiskolába mentünk, amikor kicsidodi még csak a Szandi kazetta végére ért. :lol: :lol: :lol: :?

breli76! :)

Bor: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:
Forgó: :shock: :P :P :P

Kelle-e mondani, hogy szépek vagytok? :wink:

Tudom, hogy nagy eltérések lehetnek a beszédfejlődésben is, de miért akar az egyik gyere korán megszólalni és utána esetleg "bukdácsolni" és miért vár a másik akár 4-5 (vagy még több) éves koráig, hogy aztán az első megszólalásakor tökéletesen nyomasson mindent? :roll: Mi ennek a "logikája"? :roll: :roll: :?: :?:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.10.18 09:20-kor.

Kép
Kép
200907?

Ancsurti

Neked akartam még írni, hogy jó-e ha a babót a kenguruban kifele forgatod?(háta a te mellednél) azt olvastam vhol, hogy ez nem tesz jót a csipőjének... :roll: vagy te tudsz erről vmit? :?:

KépKép

KépKép
ronmay

Igen, én is olvastam, hogy nem tesz jót a baba gerincének a kifelé fordítás.

Kép
katy76

Bond!

Ez költői kérdés? Mármint a gyerekek beszédjére vonatkozó??? fogalmam sincs, kérdezzük meg Lux Elvirát! :lol: na felébredt gyerek, egy vakkantással hívott, mosollyal üdvözölt, kiveszem erre egy nagy büfögés!köszi! megyek tehenet fejni :D :D

Tickerplayground.com
breki76

Bond: a múlt héten még néztem, de a héten már nem volt a buzi sztárral szemben miatt :(
Kata átlag 6- szor eszik: 7, 10, 13, 16, 19.30m és 22.30- kor. Ettől persze vannak eltérések: ma is 8- kor kelt :lol: :lol: Ez jó, mert most lesz egy hetünk, hogy az óraátállítás miatt ne legyen zavar :D - hacsak nem holnap megint 7- kor kel :roll:
Hogy mennyit eszik, nem tudom, már visszavittük a bérelt mérleget. A 13- as, 16- os és a 22- 22.30- as kajakor kap még üvegből lefejt tejet, 50ml körülit.

Kép
agi125r

Tegnap már mi is negyed 9-kor fürdettünk 8 helyett.
Köszönjük Dodi, hogy emlékeztettél minket az átállásra!!!! Mi már sokkal kevesebb dolgot tudunk fejben tartani, úgyhogy számítunk rád!!!!! :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na de viccen kívül, nekem eszembe se jutott a dolog, úgyhogy tényleg örülök, hogy szóba hoztad! :wink:

(Poloska még ugyanott van... még szerencse, hogy nem túl mozgékony állatok, különben ott állhatnék a konyhában, míg Apa fel nem kel.)

Kép
katy76

Katy: egy papírtörlővel ha megfogod és kiköltözteted? :D Én úgy szoktam... :D

Kép
agi125r

Szerintetek melyik jobb?
- kenguru
- mei tai
- hordozókendő?

Kép
agi125r

Ági!
Annyira undorodom tőlük, hogy nem vagyok rá képes. Pókot simán kiteszek egy pzs-vel, de ezeket nem bírom. De Apa már elintézte!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én csak a mei tait próbáltam, de nekem nagyon bejött. Jó széles terpeszben tartja a baba lábát, ugyanakkor nem merev. Felvenni is tök egyszerű. Mi szeretjük nagyon, Petra imád benne aludni.

Kép
katy76

Katy: megértelek :D Gyerekkorom óta volt málnásunk, évente egy- két szemet ettem csak, mert mindig sikerült azt kiválasztani, amit összebüdizett egy poloska :( Azóta már a málnát sem szeretem, sőt semmi málnás dolgot nem eszek meg- kivéve a terhesség idején megkívántam a málnás joghurtot, akkor ettem egy kis dobozzal, de azóta sem :roll: De papírtörlővel hajlandó vagyok hozzájuk érni, főleg, ha enyémapa nincs itthon :D

Valami hordozócuccot kéne vennem, de még nem tudom, mi lenne a jó? Végülis olyan kéne, ami Katának is, nekem is kényelmes, könnyű felvenni. Emlékszem, hogy dícsértétek a mei tait, ezért is került fel a listára :D

Kép
agi125r

Ági!
Talán azért is undorodom ennyire a mezei poloskáktól, mert tudom, hogy van bűzmirigyük. Ugyanakkor még soha nem érzetem a szagot, nem is tudom, hogy milyen lehet. Viszont olvastam, hogy akkor engedik ki, amikor veszélyben érzik magukat. Ezért nem merek hozzájuk érni, nehogy veszélyben érezzék magukat (amúgy jogos lenne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

A hordozóval kapcsolatban még: nem tudom, hogy egy sima kenguruba beférnek-e téli ruciban, de a mei tai teljesen állítható, abba biztos belefér (hogy kényelmes-e, azt nem tudom). A mei tai-t 15 kg-ig lehet használni, szóval elég hosszú ideig, és hátra és elölre is lehet kötni.

Kép
katy76

Köszi csajok:)

Igyekszem olvasni,de annyi a meló itthon,hogy nem látom a végét :?
Vendég

Cunci!
Ebbe én is belepirultam :oops: :lol: ! Köszönöm!
Látod ezért is jó ide járni :wink: : a lányoknak már írtam, hogy enyémapa sosem dicsér meg, mert nem az a szembedicsérős fajta :? . Mint kiderült a "hátam mögött" másoknak dícsér, de azért mégis jobban esne, ha néha-néha bókolna vagy ilyesmi... :? . De így, hogy tőletek most ilyen szépeket hallok (látok), részben ki vannak elégítve az igényeim :lol: :lol: :lol: .
Amúgy:
A fiatalság nem erény, hanem állapot!
A szépség ízlés kérdése!
Az tudás pedig relatív, ráadásul az okosok belátják mennyi indent nem tudnak még!
Szóval lényegében nincs is erényem? :shock: :lol: :lol: :lol:

...este folyt. vendégeink jöttek :wink: ....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lányok!

Kb. 6 oldallal vagyok lemaradva :oops: :oops:

A hétvégén alig jutottam a gép elé de majd igyekszem pótolni.
Vendég

Sziasztok!

Igen igazatok van a kifele hordozasrol,de nem tartott sokaig,es most eloszor volt igy,mig setaltunk egy piciket,aztan velem egyutt hintaztunk a teraszon,mert elaluldt Hangi.....
Nagyon tekintgetett kifele a kengurubol,merges is lett,mert nem lat ki belole....de mar nem nagyon fer bele a sok teli cuccal,ezert vettem elo a kendot.
En mindkettot nagyon szeretem,bar a kenguruba valo ki es berakas sokkal egyszerubb...A megkotes is mar jol megy,de ugye ezt mostanaban hanyagoltuk,mert nagyon meleg volt a kendo...
Ma is megyunk,befele forditva :wink:
Ajanlani tudom az ilyesfajta hordozast,nalunk kulonosen jo,mert ugye a babakocsi meg most is a teraszon porosodik :roll:
Nekunk rugalmas kendonk van,illetve Babybjorn kengurunk.A mei-taiok is tetszenek nagyon,de hat az mar igencsak sok volna....

Majd irogatok is,de ma vegre pasikam is itthon van,eppen sutom az oldalast,keszul a krumplipure,aztan utrakelunk......

Kép
Kép
ancsurti

Bocs tudom, hogy ez nem a Manónapiaranyköpései című topik, de ezt sem bírom kihagyni. :oops: :oops: :oops:
Hugi ül az Apja ölében, többé-kevésbé levágott körmökkel. Manó odamegy megszeretgetni, Hugi véletlenül megkarmolja.
-Na, Hugi ne karmolja Babót. Naaaaa! Hugi karmolja Manóóóóóóóóóót!!!
Ez most nem tudja visszaadni azt, ahogyan mondta. De amin röhögtünk az az, hogy Manó először szembesült azzal, hogy milyen, amikor a fagyi visszanyal és őt "bántják". :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

lilisgabi! :)

"amikor fürdetek.Az kész káosz a kettővel,meg a pelusozás,öltöztetés,szopiztatás,közben Lilónak ruha,mese,kakaó,stb....... "
Ez milyen sorrendben zajlik nálatok? Nem értem. :oops: :oops: :?: :?:

breki76! :)

Felőlem megkérdezhetjük Elvira nénit, de előbb alighanem kicsit át kell képznie magát:

"Klinikai szakpszichológus, nyugdíjas egyetemi adjunktus, a Magyar Szexológiai Társaság tiszteletbeli elnöke vagyok. 1969-től tanítottam pszichoszomatikát és szexuálpszichológiát az ELTE-n, a Szexológiai Társaság legtöbb tagja tanítványom volt. 1970 óta tartok felvilágosító előadásokat iskolákban, egyetemeken, rendezvényeken. Kitűntetéseim: Magyar természetgyógyászok Egyesülete 2000-ben, Egészségügyi Miniszteri 2002-ben, Batthyányi Strattmann László díj 2004-ben, életművem elismeréseként.

Számos tudományos és népszerű tudományos könyv társszerzője vagyok, számtalan cikket, glosszát írtam szakterületeim, a pszichoszomatika és a szexuálpszichológia vonatkozásában. Tanítványaim a 80. születésnapomra egy könyvben adtak hálát azért, amit nekem köszönhetnek, mert tapasztalataimat, melyeket a pácienseimtől szereztem, mindig szívesen tettem közkinccsé. Ma már csak a pszichés meddősséggel foglalkozom, nagy örömmel veszek részt a „teremtésben”. "

:lol: :lol: :lol: :lol:

sillia! :)

De jó, hogy jöttél! :D Mi van veletek?

Továbbra is áll a kérdés lányok: mit ábrázol az oldal tetején látható kép?

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: