A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Kima: nekem nem volt rossz az utolsó 2 plusz 2 hét sem :)

Ha választhatnék akkor a 40. héten szeretnék szülni

Kép
Kép
alma26

Nekem rossz volt az utolsó két hét, de inkább az utolsó, amikor már túl voltam a terminuson.Akkor már mindenki piszkál, hogy "mikor szülsz már?", meg hívogatnak, hogy "na, egyben vagytok még?
Még mindig??"

A terminus körülre fogyott el a türelmem, és lett elegem az egészből.Túl nagy has, álmatlan éjszakák, alig tudtam enni, nem kaptam rendesen levegőt, sehogy sem volt jó feküdni. S még a tetejébe a terminus utáni kétnaponta végzendő ctg-k, ellenőrzések. :x
Egyszer én is szívesen kipróbálnám, milyen kiírás előtt pár nappal szülni. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Kima, és ezzel nem lehet elmenni kardiológushoz?
Vagy milyen doki foglalkozik vérnyomással?
Másfajta gyógyszert nem lehet szedni? Vagy terheseknek nincs más?

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Pár napig nem voltam, most meg alig győzök visszaolvasni.... (de ez tök jó, hogy ennyit írtok)

Kabát:
Látom mindenkinél aktuális a kabát-téma. Hát én is szenvedek miatta, ráadásul BKV-val járok, így a héten majdnem megfagytam :cry: Én a tavalyi szövetkabátomat vettem fel, csak nem tudom összegombolni. Remélem nem fázott meg a pocak....

Én is abban bízok, hogy holnap a Bababörzén találok valami jó kis kabátot.

Clara!Nekem a poncsóval csak az a bajom, hogy alulról ugyanúgy befúj a szél és elég nehéz a BKV-n manőverezni, kapaszkodni benne. De ez csak az én véleményem.

Cipő:
Én most a Glamour hétvégén vettem egy bőr, magas-szárú Converse cipőt. Nagyon kényelmes és elég sokmindenhez fel lehet venni, hála a tinédzsereknek :lol:

Védőnő:Nekem is beszólogat a súlyomra. Én eddig 8-9 kg körül híztam (legalábbis szerinte, szerintem csak 5-öt), csak azt nem veszi figyelembe, hogy iszonyatos mértékben vizesedek :cry:
Amúgy meg mondjon amit akar, majd leadom szülés után (csak optimistán :lol: )

Bogaracska:
Majd leírod priviben a szülésznőd nevét és "árfolyamát"? Nekem 29-én kell valakit mondanom a dokinak, de senkit nem ismerek.

Na jó, kicsit sok voltam, megyek és még visszaolvasok....

Kép
akire79

Uxi!
a kardiológus nem foglalkozik ezzel a résszel ( voltam, mert kellett a papír a császárhoz). A nőgyógyász írja fel a bogyót, de Ő is csak dopegytet írhat, mert ha kismami vagy ezt szedheted. Ez meg ugye nem túl hatásos. Drukkolok majd, hogy a 39. héten meglegyen a gyerkőc nálad :D :D

akire!
Ha nagyon vizesedsz, megpróbálhatnád a csalánteát. Vízhajtót nem lehet ilyenkor szedni, de a csalántea az belefér

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima!
Én ezeket találtam a neten vérnyomásra, hátha:
http://www.femina.hu/egeszseg/5_termeszetes_vernyomascsokkento
http://www.femina.hu/egeszseg/magas_vernyomas1

Amúgy már próbáltam a csalánteát, de nem nagyon segített.
Anyukám is ilyen típus sajnos, inkább próbálom a sófogyasztást csökkenteni.

Kép
akire79

Mi megjöttük a 4d-ről. Maya nagy csaj. Majdnem 1 kiló. Méret szerint nagyobb a koránál 1 héttel (de ez nem lehet)
Emma jól eljátszott kint az asszisztenssel. Bent csak a hatalmas nevetéseket hallottuk. Haza sem akarták engedni

Kép
Kép
alma26

Reunion!
Az én fiam is a szotyira és a tökmagra indul be :lol:
A várandósság előtt soha nem ettem ilyesmit, most aztán bepótolom. Lehet, hogy egy kismadarat szülök januárban :shock:

Én is a 38-39. hetet néztem ki magamnak, vagyis a január 16-át álmodtam meg. Kíváncsi vagyok bejön-e az álmom, mert jan. 15-e az évfordulónk a párommal és Nimó lehetne a legszebb ajándék erre az alkalomra :lol:

Kép
akire79

sziasztok Lányok!

ezer éve nem jártam erre, beindult az élet a melóhelyen, és még olvasni sem tudom a fórumot napközben :cry: Esténként pedig 8 előtt sosem érek haza, akkor meg kutyasétáltatás után irány az ágy :shock:

Most is csak egy gyors bejelentkezésre jöttem, hogy minden ok velünk, és hogy most elutazunk 1 hétre nyaralni.
Ha hazajöttünk, majd visszaolvasok, aztán remélem, hogy tudok újra csatlakozni aktívan is november elejétől...

Addig is mindenkinek szép babavárást és jó egészséget kívánok!

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Alma!

Teszel majd fel képet a "nagy"lányról? Kíváncsi vagyok milyen babás kinézete van már így a 26. héten.

SZCSM!

Itt is nagyon jó utat Nektek! Élvezzétek ki az utsó "kettesben" való nyaralást és nagyon vigyázz Magatokra!

Kép
akire79

Jó reggelt!

Tegnap nem voltam, mert kirándultunk az Urammal :) Későn értünk haza, már nem olvastam. Most meg alig győzöm :)

Kabát, cipő ügyben teljesen el vagyok kenődve. Kabátot még mindig a férjemét hordom, és még mindig iszonyú idétlenül nézek ki benne. Cipőt meg már másfél hete nézegetek, de egyszerűen nem találok megfelelőt. Vagy magassarkú, vagy ha lapos, akkor bakancs, vagy pedig velúr. A bakancsban a nőiességnek egy csöppnyi nyoma sincs (pláne kiegészítve a férfikabáttal), a velúr meg nem jó télre! :(

Nekem a súlyommal nincs gond. Bár ennek az igazi oka az, hogy nem mérem meg, így nem idegesítem magam rajta :)

A babakocsit megrendeltük! Teljesen odavagyok, alig bírom kivárni, hogy hazaérjen. És tegnap kaptam a mailt, hogy nincs a boltban, csak piros (halványzöldet rendeltem), úgyhogy nov elejére érkezik :( Végülis akkor még nem lesz elkésve, csak már várom :)

Szülés idejének én a kiírt időpontot tartanám ideálisnak, mert én 24-ére vagyok kiírva, és ha véletlenül továbbhordanám az elég nagy baj lenne. Ugyanis anyósék első unokája (antiszociális kis kölyök, mindenkit utál, pedig még csak 3,5 éves) január 30-án született. Ő az etalon, a tökéletes gyerek anyósék szemében... Minden más gyerek csak távolról kulloghat a nyomában (szerintük) Mikor nagy örömmel bejelentettük, hogy terhes vagyok, és 24-re van kiírva az első mondat az volt, hogy "de jó, lehet, hogy a szülinapjára születik". Erre én kiakadtam, hogy még ebben is az első unokát kell kiemelni..... :evil:

Sorry a hosszú hozzászólásért :)

Timi
athena

Sziasztok!

Visszaolvastam, és csak remélem, hogy mindenre emlékezni fogok! :wink:

Vérnyomás :
Kima, én is kipróbálnám az apukát, és főleg a tapasztalat miatt. Szerintem nagyon magas a vérnyomásod. Bár azt nem tudom terhesség nélkül mennyi, de nekem 100/70, 110/70 volt eddig mindig, ehhez képest a tiéd elég magas, de én abszolut nem értek hozzá... :roll:

Ágynemű:
Eleinte tényleg csak hálózsák fog kelleni, de az szerintem 3-4 tuti legyen, mert a büfik elsősorban este arra fognak menni. Kisebb nagyobb hányások szintén. Ezért kell a lepedőből is több majd! Én textil pelust nem tettem alá sosem este, mert attól féltem összegyűri, és megfullad... :roll: :shock:
(És persze valamilyen pléd a hálózsákra.)

Kabát, ponchó:
Én vettem kb 1 hónapja egy jó hosszú kismamaponchót, de amikor 3-4 fok van reggel, és viszem a Bettit az oviba, akkor nagyon nem volt elég! Nézegettem kabátot, 14000 alatt nem volt, és tényleg nem fogok 3 hónap miatt kiadni ennyi pénzt... Megyek anyukámhoz, hátha neki valamelyik kabátja jó rám... Nagyon hidegben jó meleg pulcsit veszek fel, és a sídzsekimet, bár nem tufom felhúzni, de mindenhol máshol melegít! :wink:

Szülés időpontja:
Egyszer volt már ez téma, akkor nem írtam, de most megteszem... Tudom, hogy tök hangulatos lenne, és mekkora öröm, ha a gyerek karácsonykor születik, vagy pár nap eltéréssel, de belegondoltatok abba, hogy milyen lesz neki ez nagyobb korban??? :shock: Én dec. 6.-án születtem. Ez csak Mikulás, de így is volt belőle bajom... Volt olyan rokon, aki a Mikulás csomaggal köszöntött fel (tudom, ez az ő értelmi szintjéhez kell nézni...). Mindenki általában szereti a szülinapját, és azt, ha akkor csak ő a fontos, és rá figyelnek, őt ünneplik. Ha ez karácsonykor lesz, akkor max majd kap egy plusz ajándékot, de mindenki más is kap majd! :cry: Lehet, hogy önzően hangzik amit írtam, ne értsétek félre, de van olyan barátnőm, aki dec 23.-án született, és 25.-i is van... Mindegyik utálja az időpontot.... Na de ez csak egy vélemény!

Rólunk:
Mi is voltunk 4d uh-on tegnap este! Annyira jó volt látni a pofiját, ugyanolyan, mint a Bettink annó! Az orra, a szája, mindene! :D Teljesen egészséges, megnéztük a gyomrát, veséjét, máját, szívét, gerincét, megszámoltuk az ujjait, szóval minden a helyén volt! És tuti kislány!!! Én annyira örülök!!!! :lol: És már a párom is megszokta a gondolatot, kezdi a jó oldalát nézni, hogy fogják imádni a lányai!!!
25 hét 6 naposak voltunk, 25 hét 3 naposnak tűnik. És valószínű így is van, mert ovulációs teszt alapján akkor jött össze. :wink:

966 gramm már most is, szerintem ő se lesz kicsi... Bettink 39. héten született, 3660 gramm volt, 52 centi... Én 160 centi vagyok, számomra, nagy baba volt! Én a 37. héten elkezdem majd szedni azt a homeós bogyót, ami a méhnyak lazítására van. Remélem az majd segít most, hogy ne legyen 21 órás vajúdás - szülésem...
melike30
Győr

Kedves Kismamik!
Bocsánat a bepofátlankodásért.
Van egy eladó kék szinű hagyományos babakád állvánnyal
3000 Ft.

És egy Philips SCD361 Babaőr 7000 Ft. (2007.novemberben vásárolt, nem használt)
Ha esetleg valakit érdekel a csgyongy@freemail.hu-ra írjon.
Mégegyszer bocsika.
Boldog babavárást Kivánok Nektek!

Kép
Kép
bgyöngyi

Sziasztok!

A babákról kérünk fotót!!
Volt ma valaki a bababörzén? Mi odamentünk, és mikor megláttuk a pénztárnál a sort hazajöttünk. Nem hiszem, hogy tudtunk volna annyit spórolni, hogy megérje a hidegben órákat várakozni.
Bár hazafelé benéztünk 1-2 üzletbe, vettünk Pankának egy hosszú ujjú bodyt, az van ráírva, hogy az én apukám a legerősebb a világon! Nagyon aranyos.
Ja, és csizmát akartam volna venni és nem találok megfelelőt.[/quote]

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Sziasztok!

Én is utálom a spam-eket, de most arra vetemedem, hogy megosszak veletek egy linket, a saját oldalam, ahol próbáltam összeszedni sok hasznos információt kismamiknak:

http://kismamaknak.hu

További jó pocakosodást, kellemes várandóságot!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Pillesz!

Szerintem azért van ilyen csend a fórumon, mert sokan börzéznek :) Kíváncsi leszek mit mesélnek majd!

Ha tudsz, tegyél fel képet a bodyról légyszi!!!!!

Timi
athena

Melike!
Én sem akarok karácsonykor szülni (korán is lenne még). Ezt a karácsonyt szeretném nagyon otthon tölteni, hiszen ez lesz Marci első "értelmes" karácsonya. Tavaly még pici volt nagyon és nem élvezte annyira (rendes gyerekhez méltón be is lázasodott szenteste), de idén már szeretném látni hogyan örül a fának, az ajándékoknak. Utána jöhet a tesó. Na jó, a szilvesztert is még itthon tölteném, ha lehet, hogy jó nagyokat kajáljak (és nem is vagyok önző, igaz? :lol: :lol: :lol: ).
Megnézem Dávid apukát a jövőhéten.

Valaki kérdezte a málnalevél teát: a 37. héttől lehet inni, állítólag könnyebb lesz a szülés....hát nem tudom. A barinőm lánya itta és nem használt neki semmit.

Akire!
Köszi a linkeket.

Kima
Kép
Kép
kima75

Pillesz!
Én voltam ma a bababörzén. 9-re értünk oda, tényleg iszonyatos sorok voltak, de mielőtt beálltunk volna, észrevettük az oldalsó ajtót, azon bementünk, simán beálltunk egy pénztárhoz és 1/4 10-re bennt voltunk :lol:

Nagyon sok minden volt, csak az nem tetszett, hogy a ruhák és minden más 95%-a kislányoknak való volt. Úgy kellett vadászni a kisfiús cuccokat.
Az egyik családnál végre találtam kisfiú cuccokat (majdnem mindenüket meg is vettem :lol: )

A bejárathoz közel eléggé el voltak szállva az árak, de hátrébb tök jó volt.
Én a belépővel (980 Ft) együtt 20.000 Ft-ot költöttem és vettem hálózsákot, 80 db pelenkát, melltartó betétet, pelenkázó alátétet és egy nagy, kék IKEA-s szatyornyi ruhát Nimónak!
A barátnőm a kislányának (2 éves lesz) megvette az egész téli ruhatárát (csizmák, sapkák, kesztyűk, ruhák,...)

Sajnos kismama ruhát nem találtam, vagyis csak új nadrágok és felsők voltak, ami hasonló áron volt, mint a boltokban és ott legalább fel lehet próbálni.

Amúgy tényleg mindent meg lehet venni a babának, jövőre is biztosan kimegyek!

Kép
akire79

Akire Klassz lenne, ha tudnál felrakni képeket a szerzeményekről.

Kima A vérnyomásod tényleg aggodalomra ad okot! Az enyémnek majdnem a háromszorosa (80/60). Szerintem is jó döntés, hogy megkérdezed az idősebb dokit is.

Kabát ügyben, azt hiszem szerencsém van, mert eddig még beleférek szinte mindegyikbe, sőt azt néztem, hogy a kisbundámmal kihúzom egészen a szülésig.

Keményedés ügyben: Úgy látszik mostantól nálam is jelentkezni fog. A múlt héten torna és késői lefekvés után másnap szinte egészen begörcsölt a hasam. Alig bírtam kiegyenesedni egy egész óra hosszán át. Akkor is csak a magnézium segített. Hát ez van sajnos!

Nóra

Kép
fikuszka

Na, megint próbálkoztam a blogban csatangolni. Hát, nem sikerült. :?
Addig okés a dolog, hogy megjelennek a kategóriák, megpróbálom megnyitni, és megint az a hülye hibaüzenet.....Pedig olyan kíváncsi lennék rátok, meg a gyermekekre.... :?
Apa bulizik. Osztálytalálkozó. Én meg itthon egyedül és végre nézhetem a filmjeimet. Ebben nem igazán egyezik az ízlésünk.
Akire: A ruhavásárlásból nem csinálok nagy ügyet. Kapunk, veszünk is pár darabot, szóval ez nem lényegi kiadás, hanem a sok apróság. Pl. orrszívó, digitális lázmérő, cumisüveg....szóval minden, ami nem ruha és textil. Ilyenek is voltak? Bár nem bánom, hogy nem mentünk...A beugró+benzin 3.000,-, és még nem vettem semmit. Nekünk nem kellenek nagy dolgok( babakocsi, ágy, pelenkázó), hogy behozta volna az árát, bár tapasztalatokat még várok.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Sziasztok!

Akire, Nimó??? :shock: Ezek szerint megvan a név? És esetleg Nimród? Vagy rosszul asszociáltam? :oops:

Cipő. Ma voltunk a Leonardoban, és egész emberi áron vannak lapos sarkú bokacsizma félék, nőiesek is, nem csak bakancsok. Viszont kabátot sehol nem kaptam :twisted:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Rájöttem!!!!!!!!!!!!!Siker!!!!!!!!!!!!!!!!!! Megy a kukk ezerrel!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Nahát, Pillesz, pont most akartam javasolni, hogy töröljük a regisztrációt, és küldök új meghívót :lol: Még jó, hogy előtte benéztem ide, mert már a törlés van a képernyőn, csak megerősítést vár :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás!

Igen, nagyon úgy néz ki, hogy NIMRÓD ANDRÁS lesz a baba neve.
Nekem eddig is ez volt a favorit, csak apa nem mondott rá igent, de mostmár kezdi megszokni és Nimónak hívja a fiát :lol:

Pillesz!

Nekem sem kell semmi nagy dolog (szerencsére), de mindenképpen érdemes volt elmenni. A pelenka is jó áron volt. És igen minden votl, mellszívó, orrszívó, stb... (pl. elég sok helyen láttam Aventes dolgokat elég jó áron, dobozban)
Én csak azért nem vettem mellszívót, mert nem biztos, hogy szükségünk lesz rá. Ha igen akkor majd veszek akkor.
Rengeteg játék, plüssállat, stb is volt.
De majd a többiek akik még voltak kinnt hátha mást írnak....

Kép
akire79

Kima!!!

Megkérdeztem a férjemet (kardiológus), akihez a szakrendelőbe sok kismamát küldenek.
Először is leszögezném, hogy sem én, sem ős nem egy parázós típus. Tőle általában mindenki 2-3 gyógyszerrel távozik az addig felírt 12 helyett... És jó szakembernek tartom/ják. 44 éves, sok tapasztalattal.
Azt mondta, hogy ez a magas vérnyomás várandósoknál egyáltalán nem játék és kezelni KELL. Vannak más gyógyszerek is, amit adni szoktak ilyenkor és csak minimálisan megy át a placentán. A gond az a magas vérnyomással, hogy a placenta vérellátását előbb-utóbb károsítja, így koraszüléshez vezethet. Én a helyedben sürgősen keresnék egy másik nőgyógyászt, aki komolyan vesz és párhuzamosan egy kardiológust, aki segít ebben. Kérlek, vedd komolyan, de azért ne ijedj, meg olyan sok idő még nem telt el, hogy gond legyen. De most lépned kell.

Ha pedig kiderül, hogy vmi elmérés vagy ilyesmi, akkor legalább megnyugodsz. Úgyhogy fel a fejjel, de légy határozott. És elnézést, nem akartalak megijeszteni és okoskodni, de van, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Kép
Kép
Kép
vicka77

Fikuszka!
Tennék fel szívesn képet, de annyi mindent vettem , hogy nem fér fel egy fotóra. De majd megpróbálom valamelyik nap lefotózni és felteszem a blogba.

Kép
akire79

Hi!

Mi is elmentünk, de nem vettünk semmit, csak kismamakabátra pályáztam volna, nem volt. Végül kimentünk a Sárkányba, és vettem egy steppelt fekete kabátot, amibe valszeg a végén is beleférek, 4800 Ft volt. Nem hiszem, hogy a legszebb kabát a világon, de kismillió helyen néztük, és nem volt más, csak 14-ért.

Szerintem a köv. bababörzére el fogunk menni, és sok ruhát veszünk majd Levinek, volt egy-két darab, ami álomszép volt, mondjuk pont azok nem voltak használtak. Szerntem elég nagy káosz volt a sorok között. Kaptam egy névjegyet és egy szórólapot kismamaruhásat.

A névjegyen az van, hogy angol használt kismamaruházat nagy választékban, de azt mondta, lesz kismama-kabátja is, de az új, 9-10 ezer Ft-ért, kb. két hét múlva. A bolt kint van a 18. kerületben, a béke téren. (Rongyos Rozi ruhabolt/kerekpocak kismamaruházat, Bp., Üllői út 751.). A honlapja még nem működik, de majd ez lesz: www.kerekpocak.hu

A szórólapon ez van: www.monamama.hu

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Jó titeket visszaolvasni, sok hasznos dolgot irtok. Mi most vagyunk túl egy makacs megfázásos, torokgyulladásos héten. Mióta lánykám oviba jár (szeptembertől), háromszor volt beteg. Eddig sikeresen elkerült engem és a pocakot a betegség, de most én is elkaptam. Most egyenlőre vége van.
Én a vásárlásból nem csinálok nagy gondot, mert maradt is meg sok dolog és kapok is. Első terhességemnél annyi felesleges dolgot megvettem a babavárásra, amiket nem is használtunk. Egy kis tapasztalattal a hátam mögött, már nem kapkodok a vásárlással és tényleg csak a szükségeseket szerzem be. Hiányzik még a készletből törölközők, kissapkák, pár db hosszú ujjú body.
Mellszívót szinte csak az első pár hétben használtam a gyulladás elkerülése miatt, utána már beállt a kereslet-kínálat alapján a tejmennyiség :) . Két éves koráig szoptattam lánykám, remélem ez sikerül majd a kisfiammal is.
Sokszor már alig várom, hogy a karjaimban tarthassam és sürgetném a dolgot, de mindennek eljön a maga ideje, még 3 hónapot növögethet odabenn és utána szeretgethetem. Már alig várom!
Ti lelkileg nem vagytok egyre érzékenyebbek? Mert én nagyon.

Anita
kisvuk9

A betegeskedőknek jobbulást kívánok!

Mayáról teszek majd fel képet a blogba, de most nem tudok, mert nincs cd olvasóm a gépbe :(

Akire, én is kíváncsi vagyok a rucikra. Ügyesen bevásároltatok

Kép
Kép
alma26

Athena, Melike: Az én fiam dec.24-én este, háromnegyed 7-kor született (január 1-re voltam kiírva).Nem tudhatom, hogy esik majd neki ez a karácsonyi szülinapozás...gyerekként biztosan nagyon rossz lesz: az ajándékok miatt, meg nem lehet zsúrt tartani, mert ugye decemberben már senki nem ér rá (szülők) stb. De szerintem felnőttként értékelni fogja.Magam részéről egy kicsit "védettnek" érzem őt emiatt.Ne értsetek félre, nem kivételesnek, csak áldottnak.Mondjuk mi vallásosak vagyunk: nekem külön megható-így utólag, visszagondolva-, hogy Szűz Máriával "egy időben" voltam várandós :lol: :lol: Ráadásul 3 évet vártunk Kristófra, és a hosszú várakozás után Szenteste kaptuk meg, egészségesen, komplikáció mente szüléssel.(Többek között ezért is adjuk kislányunknak második névként a Máriát).Ezt csak azért írtam le, hogy lehet szép dolog is ebben a bizonyos szempontból kényelmetlen időpontban.
Athena:Szerintem nem kellene foglalkoznod anyósod "számmisztikájával" :lol: Főleg nem elvárásokhoz igazítani a dátumot.Egyébként az ő kedvenc unokája a lánya gyereke?Szerintem az anyák legtöbb esetben jobban szeretik a lányuk gyerekét, mint a fiukét. :roll: És a kisfiú pedig biztos fog még változni. A gyerekeknek olyan különböző korszakai vannak. Majd meglátod, te is el fogsz ámulni, amikor gyermeked végtelenül önző lesz, pedig te nem erre "tanítottad" :wink: Szóval, lehet, hogy ez a kisfiúnak most egy ilyen utálatos korszaka.

Kép

Kép
linus

Linus!
három fia van anyósnak, és ez a legidősebb fiának a kislánya. És mindig ilyen volt. Ilyenek a szülei is. Senkivel nem hajlandó a kislány barátkozni.

Timi
athena

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a következő "kötelező" vagy "ajánlott" uh ideje mikor van? Az őszi szünetben a 27. hetet töltöm, és akkor lenne időm is, meg már nagyon kíváncsi is vagyok a picire. A szonográfus magánredelésén kiadott papírt elfogadják a kötelező helyett.

Kép
ágota 74

Sziasztok!

Ágota: nálam a következő uh-ra annyit mondtak, hogy 28-30. hét között. Konkrét időpontot nem mondtak, amikor nekem jó. Pénteken voltam, 29 hetesen.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Kima, segített a fokhagyma kapszula? Nagyon kíváncsi vagyok! És drukkolok! Vicka jókat írt a magas vérnyomiról. Lehet, hogy a férjét kéne felkeresni ezügyben, mint kardiológust, nem? Hátha ad valami tök jó gyógyszert. Vicka, milyen ötlet?

Csajok, nagyon dícsérem ezt a cukorbeteg diétát, ma már kétszer mértem a vércukromat étkezés után, ahogy előírták és 4,4, aztán 3,7 volt. Tök jól műkszik a diéta. Hála Istennek! (különben már inzulinnal ijesztgettek, ha nem megy lejjebb a vércukrom)

Ágota, a 30. héten van úgy tudom, egy kötelező UH, amin a baba fejlődési ütemét ellenőrzik. Én is arra megyek legközelebb.
Vendég

Sziasztok!

Mi lassan 3 hete húzzuk a különféle nyavalyákat. Indult Somának a hányós hasmenős vírussal majd azt váltotta az influenzás taknyos köhögős kórság. Ez azóta is trat és már mindhárman szenvedünk. Én is úgy köhögök mint a kutya, szedem a homeós szereket, iszom a teát mézzel. Valamennyire hatásosak, de úgy érzem sosem lábalunk ki belőle. Pár napja úgy tűnt Soma már jobban van, még szedi a gyógyszereket, erre múlt éjjel olyan köhögőrohama volt.......totál beparáztam. Egy órán keresztül köhögött kisebb-nagyobb megszakításokkal. Mindezt úgy, hogy aludt közebn. Mi ki-be járkáltunk, ablkaot nyitottam rá, betettük neki a hideg párásítót, egyszer megitattam, mindent amit ilyenkor kell. Aztán nagy nehezen abbamaradt és aludt vagy 3 órát. Aztán kezdte újra. Akkor megint ablak kinyit, gyerek itat, majd újabb 2 óra alvás. Iszonyatosan szar érzés, mikor nem tudsz segíteni a gyerekeden és látod, hogy nincs jól. Most alszik épp, de megint kezd köhögni. :shock:

Én ma kiválogattam a babarucikat, méret szerint szétpakoltam és megállapítottam, hogy néhány 56-os kisnacin kívül minden megvan. :D Ezeket pedig gyorsan beszereztem a teszveszen... :wink:

Lőttem magamnak kismama kabit is 5000-ért a héten, remélem pár nap és abban feszíthetek. A poncsóban már eléggé fázok... :roll:

Na most megyek köhögést csillapítani.... :(

J.

Kép

Kép
somaanya

Csajok, ezt meg szeretném mutatni, kipróbáltam a kislányos ágyneműt, nagyon tetszik:)

Kép
Vendég

Somaanya, jobbulást Somának és neked is, elhiszem, hogy nehéz lehet nagyon, hogy nem tudsz nagyon segíteni. :( Kitartás, lassan kilábaltok ezekből a nyavalyákból. Kisvuk, ha jól értem, nálatok már mindenki jól van, azért vigyázzatok magatokra nagyon.

Twist, nagyon édes a kiságy a garnitúrával. :)
Örülök, hogy ilyen jól múködik a diéta, és ilyen ügyesen tudod csinálni. :) Ezek szerint az inzulinos ijesztgetést szépen elfelejtheted. És még a hízással sem lesz problémád a terhesség végén.
Nekem még mindig visszavan a terheléses vizsgálat, holnap reggel lesz az éhgyomri, aztán kedd reggel a terheléses. Már nagyon szeretnék túl lenni rajta, lehetőleg ájulás nélkül...

Mi tegnap megvettük a babakocsit (Chippolino Lumina a Babaszafariból), van már kiságyunk, bölcsőnk (4-5 hónapos korig kiságyként is használható, fixálható), és egész sok babaruhánk. Utóbbiakat a Vaterán vettem, és szerintem sikerült nagyon-nagyon jó boltot csinálnom. Tele van teljesen újnak tűnő gyönyörű ruhácskákkal, már annyiszor elképzeltem bennük Bencust. :)

Ági

Kép
ági33

Ági, drukk a holnapi és holnaputáni vérvételhez!!! Próbáld ki, hátha citromlével le tudod nyomni.

Tök jó, hogy megvan a babakocsitok és bölcső is van:) Meg szépséges babaruhák:) Tegyél fel fotót a babakocsiról, imádom nézni, olyan szépek vannak:)
Vendég

Twist, Kima: nem rossz ötlet, de mi Nagyatádon, Dél-Somogyban élünk...

Köhögés: A köhögés sokszor attól van, hogy az orrváladék hátrafolyik a garatba és ingerli. Én ezért este mindig csöpögtetek (vagy sprayzek), ha nagyon köhög, nem nagyon takarom be, mert a meleg takaró is ingerli, ill. szoktam plussz párnát tenni a feje alá. Valamint kaptunk legutóbb köhögés elleni szirupot is, az sem rossz. A neve Erigon. Én ezt, Nurofen szirupot (gyull. csökk is), ill köptetőt (Mucopront) szoktam adni, ha durvább a helyzet. Az én gyerekeim már nagyobbak, a köptetőről és a köhcsill-ról nem tudom, mikortól adható.

Twist: Gyönyörű lett az ágy és a szoba is kellemes, amennyire látszik itt!

Ágota: Engem a 30. héten vár a doki újra.

Linus: Az én lányom Zsófia Mária lesz. Egyik gyerkőcömnek sincs 2 neve, de időközben (1,5 éve) elhunyt a nagymamám, aki otthon nevelt, mivel anyu nem élt a GYES-sel. Így félig az anyukámat veszítettem el és a lelki társamat, akivel külsőleg és belsőleg is nagyon hasonlítunk. Az Ő nevét szeretném így továbbörökíteni. A Zsófi nekem annyira nem tetszik, kicsit inflálódott már, miután a kislányom egy babát kapott karácsonyra és azt Zsófinak hívja... Úgyhogy és valszeg Szofinak fogom hívni. Végülis a lányom is Anna és mindenki Ninának hívja...

Kép
Kép
Kép
vicka77

Vicka!
Hát igen...nálunk is a másik ok, amiért Mária a 2.név, mert nagymamám-akit nagyon szeretek-az egyetlen dédije Kristófnak.És nagyon remélem, hogy játszhat még eleget Tulival is.Nagyon-nagyon tartotta magát, és mindig voltak céljai, meg motivációi, és mindig kemény,életerős nő volt, de mostanában sokat beszél a halálról.Csak még nem mondtuk meg neki a névválasztást, mert nem akarom, hogy azt érezze....
De érdekes, hogy akkor te a nagyon meghatározó első 3 évedet a nagymamáddal élted meg teljesen.Milyen érzés volt neked?(már így, felnőttként)És anyukádnak?Na, és a mamádnak?Nem akarok indiszkrét lenni, csak érdekel.

Kép

Kép
linus

Kép
Kép
Kép
vicka77

Mama nevelt kérdés: Háát nekem így volt természetes. Anyu nagyon fiatalon ment férjhez és 20 volt, amikor a nővérem született, amikor én, akkor pedig 31. Apu szüleivel laktunk együtt, a mamám 65 éves volt, amikor én megszülettem. Januári vagyok, anyu szeptemberben visszament tanítani. Az igazság az, hogy a papám nagyon erőszakos volt, nehezen viselték el egymást, szerintem egyszerűen elmenekült :D
Én a mamával halál jól elvoltam, mindig voltak állataink. Olyanokra emlékszem, hogy együtt etettük őket, együtt szedtük össze a tojást, mindent együtt csináltunk. A mama nagyon nyugodt és okos ember volt és mindig tette a dolgát. Valahol én is próbálok ilyen lenni, de ez a mai világban egy kicsit nehezebb.
Összességében szerintem jó volt ez így, mert anyu tökéletesen megbízott a mamában, valahol szerintem Ő kislány maradt abban a házban. Én pedig a korai impulzusokat egy magabiztos, nyugodt, szerető embertől kaptam. Később persze anyu vitt oviba, Ő hozott haza, a suliban sok ügyemben tudott segíteni (mit hogyan kell elintézni, stb.) - Ő ehhez ért(ett) jobban. Sütni-főzni a mamától tanultam (ill. inkább ellestem) - bár jócskán van hiányosságom ezen a téren :oops:
Nekem nagyon meleg emlékeim vannak erről az időszakról, és szerintem nagyon "jól jártam" a mamával. De azt gondolom, ez emberfüggő. Én például egyik mamára sem bíznám a gyerkőcömet hosszútávon, csak ha nagyon muszáj lenne...

Kép
Kép
Kép
vicka77

Újra én. Kombiágyat keresek a neten. Sztem már mindent átrágtam, de azért megkérdezem, hogy van-e vhol jó tapasztalat vagy láttatok-e vmi kedvezőt?

Köszi!

Kép
Kép
Kép
vicka77

Vicka: Én a Brendonban láttam kombi ágyat, nekem
nagyon tetszett, de nekem már van. Most tehetem bele a 4.
gyermeket, és ez tuti jó érzés! :D A Brendonnak van honlapja,
talán megtalálod rajta. Én is hallottem tegnap a Tényekben a
hírt az oltásról, és a Születés Hetén is olvastam a teljes és a
hasított vírusokról, bár nem értek hozzá. Nekem a háziorvosom
egy fiatal nő, akinek két kisfia van, és azt mondta, hogy
ő nem javasolja az oltást, és ő sem oltatja be a gyerekeit sem.

A szülés időpontjának tervezéséről saját tapasztalat: Barnabással
2004. július 22-re voltam kiírva, de én úgy gondoltam, hogy
mindenkinek jobb, ha már 15-én megszületik. Nyár van, 36 éves
vagyok, harmadik gyermek... Ezek voltak az okok. Fájó szívvel
lemondtam Gerendás Péter szabadtéri koncertjéről, ami 23-án
volt. Erre a kisfiam nem született meg 15-én, de 22-én sem!
Én meg azért is elmentem 23-án este a koncertre, majd másnap
délben megszületett Barnabás.

Hékás:Küldesz nekem jogot, hogy megnézhessem a blogot?
Köszi

Szép hetet mindenkinek!
Ildi

Kép
dil68

Sziasztok!

Somaanya! Nálunk is beteg volt a Betti nemrég, és ő is nagyon köhögött. Én a Rinathiol köptető szirupot adtam neki, reggel és este 5 ml, 3 nap után lett hatása, de tényleg felszakadt a köhögése. Napi szinten kapott 1 ampulla ossciloccosinumot (lehet nem jól írtam :shock: ), minden nap a 3 dl-es iszijébe 15 csepp Cebion csebbet csempésztem. És egy hét alatt semmi baja nincsen! Én ha bármi betegsége volt, sose vártam sokáig, mindig mindent bevetettem, és nálunk a betegségek mindig max 1 hétig tartanak. De ez biztos gyerekfüggő is. Osscilot azóta is kap 1 ampullát hetente, és lehet, hogy tényleg hatásos, mert az oviban sokan voltak betegek, de nála ez az egy hét volt csak, és ez is ovibajárás mellett. :roll:

Körülöttem is betegek jópáran, és én is iszok Cebion cseppet naponta, és heti 1 osscilo, és nekem kutya bajom, hála égnek!

Nálunk a 32. hét az uh-on a következő kötelező. Fura mennyire máshogy vannak ezek városonként... A standard a 12. hét, 19. hét, és a 32. hét. Ha máskor is akarsz menni, vagy 4d, vagy a saját dokid ha uh-os is.
melike30
Győr

Sziasztok!

Ez az oltás akkor kisgyerekenek sem adható?

Csak mert az oviban holnap oltják őket, reggelre vinni kell a nyilatkozatot, beleegyezem-e.
Hát, nem tudom, mi legyen, annyi rosszat hallottam már, viszont nem tudom, mi a nagyobb kockázat, ha hazahozza mégis a vírust és elkapom, vagy ha beoltják.

A férjem beadatja magának, pont azért, hogy ne hozza haza.

KépKépKépKépKép
uxi

Jó reggelt mindenkinek :)

Én már picit sokallom a vírus körüli hajcihőt, valamiért nem tartok tőle. A férjem most van megfázva, én még nem kaptam el, mondjuk ez csak náthának tűnik.. A legnagyobb problémának ugyebár a lázat írják, de a vakcinától is belázasodhat az ember, írták/mondták, hogy ez az egyik mellékhatás, akkor mi értelme :shock:

Nekem tegnap egész nap írtó erős gyomorgörcseim voltak, estére elmúltak, de ma reggel, ha nem is olyan erősen, mint tegnap, megint rázendített a buszon. Ráadásul, végig álltam a 30 percet, heringszerűen összezsúfolfa egy csomó másik emberrel. Az Örs előtt egy megállóval másokon áttaposva aztán szereztem egy helyet, de egy nő majd' leütött, mert a lábára tapostam.

Úgy nézem, a másik gond ezzel a kabátos időszakkal, hogy senki nem veszi észre, hogy a kabát alatt nem háj van. :? Na nem mintha annyira figyelnék, mivel én kigombolt kabátban voltam, és kb. belógott a hasam a srác ölébe, aki ült előttem, de az végig az ablakon bámult kifelé...

DIL: én is imádom Gerendást, régebben többször is elmentem a Janis pubba, minden hétfőn ott játszott egy szál akusztikus gitárral. Aztán mióta összejöttem a férjemmel, nem nagyon járunk sehova. Egyszer elvittem a Janisba, néha sikerül ZP-be, de nem igazán akar kimozdulni :( Remélem olvassa, és fogja a soraim, mert a szavak általában nem használnak :D

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok Lányok!

Olyan furi, de egyben jó is, hogy Alízkával a héten itthon pihizünk. Közben nyomatom a youtube-ot és énekelgetek neki :D
Úgy néz ki odalent minden okés, remélem így is marad!

Lányok, köszi a tanácsokat az ágyneművel kapcsolatban, most már értem! Majd még biztos lesznek kérdéseim :oops: köszi a segítséget!

Hékás, én is kérhetnék hozzáférést a bloghoz?

Bogaracska, Clara, mentek holnap a szülésfelkészítőre? Én most ráérek, úh. tervezem hogy megyek. Fél 3-tól vna ugye a klinikán? És hova kell menni pontosan?

Kabát-szereztem egy vékonyat anyuéktól, de legalább összeér :)

Clara, az emberek elég bunkók, példának felhoznám a kedves kollegáimat. 3 emeletet kellett volna felmenni, mondom én nem gyalogolok, hívok liftet. Megáll a lift, elég sokan voltak bent, persze a pocakommal nem szálltam be, de egyik "kedves" kollegámnak sem jutott eszébe, hogy kiszálljon és beengedjen a liftbe, úh. végül nekem kellett gyalogolnom... Azért pozitív, hogy egyes kollegák, akik ott álltak velem, ezen teljesen kiakadtak...

Kép
lizzyy

Jo reggelt!

Regen irtam, mert szinte csak olvasni marad idom ... sok a munka, de mar csak 9 het a szabiig :lol:

A kepeket olyan jo nezegetni, tegyetek fel a babarol, szobarol stb. Nagyon edesek a 4Ds kepek. Twist: a pink kisagy egyszeruen teljesen csajszis :wink:

A szorulashoz: a zabkasa reggelire isteni csodakra kepes :wink:

Kopogjam le a betegsegek meg elkerulnek, de azt hiszem a rengeteg C vitamin segit. (1000 mg-s adag)

Tapasztaltatok, hogy hetvegen a picurok lustabbak? :roll:

Azt hiszem marcius ota ez az egyetlen idoszak, hogy nalunk picit melegebb, de a kabat-kerdes mar itt is aktualis. Brigi jo otletet adott, lehet elhordom apa kabatjat :lol:
Vendég

Francesca, Alíz is lustibb volt a hétvégén :D de most a Mamma Mia :lay all your love on me-re totál beindult :D :D :D

Twist, nagyon édi a kiságy!!!

Kép
lizzyy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: