A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Honey:gyönyörű lehet a torta :lol:

Kri:szépek a méretek :lol:

000kata

honey malacka?:)édes lehet. én még nemotm milyen lesz, de azt mondták a cukiban h vigyem be a kedvenc játékát amit megismer és azt megcsinálják tortának v vmi. csak neki nem nagyon van kedvence. de majd kitalálom.
a névnapi tortája ilyen volt: (belül puncstorta)

Kép

oookata igen agyhártyagyull. az én dokim nem mond semmit. én mondok meg kérdezek mindent. nekem azt sem mondta h vigyem majd státuszvizsg.ra.

andy

Kép
andy30

Dokik :twisted:
Enyim már két hónapra előre szólt, hogy 1 évesen vinni kell vizsgálatra ja és szépen tölti a könyvet is sőt figyelmeztetett rá, hogy Mátyásomnak 1 évesen hány kg-nak kell lennie :lol: Mondjuk ez vicc, mert úgy sem lesz annyi!
Dalma nekünk is enni kellene a sinlacot csak enyim gyerkőc nem szereti :roll: Nekünk azért kellene enni, mert tejallergiások vagyunk és valahogy be kell vinni a Ca-t

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Kata, Andy!

Meningococcus ellenit én beadattam és mivel egy éves kor alatt kapta, így 2db-t. Ár: 2200ft/db.

Kép

Kép
ske

Andy!
Ez aztán igazán csajszis torta :D :D !

Szerintem mi Katusnak magunk készítünk valamit Annával közösen (mint ilba és B. :wink: ).
Én már ezzel álmodtam is valamelyik este: túrós volt, meg piros zselés tetejű, katica mintás..... :roll:

Holnap kicsit sűrű napunk lesz (rendőrség, nőgyógyász), de este jövök még.

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Még én sem tudom,hogy milyen tortát csináltassak szülinapra.Több ötlet is van pl:Hogy én csinálom meg neki és veszek rá ostyát a tetejére amin valami mese figura van,de lehet inkább csináltatok.Mert férjem fél nehogy elszúrjam :lol: Félti a hasát :lol:

Kri:Szépek a méretek.Mi is voltunk dokinál tegnap,de nem mérték meg még a súlyát sem.Na majd 1 éves státuszon.Engem a védőnő felszokott hívni a státusz miatt.A doki nekem se szólt,hogy mennem kéne.

Pedig nekünk menni kell novemberben kontroll vizsgálatra is a veséje miatt,hogy minden oké-e vele.Remélem minden rendben lessz.Kicsit tartok a vizsgálattól :cry: Remélem csak jó hírt kapunk majd.

Krisztián ma nagyon nyűgös alig bírok vele.Ki se tudtunk ma menni,mert nagyon car idő volt/van :cry: Remélem holnap már kitudunk menni kicsit sétálni.Ma kivételesen semmit se csináltam pihentem :oops: :D Vagyis egy dolgot csináltam kimostam a kabátját a gyerkőcnek,hogy holnap kitudjam vinni :D

Andy:Szerintem is úgy jó ahogy írtad.Lehet én is beadatom rákérdezek majd a dokinál.Nagyon szép tortája volt :D

honey:Nagyon guszti lehet majd a torta :D

Kata:Amint időm lessz több felteszek pár képet gmailre a taliról :D Hogy vagytok?Kevin ma nem volt nyügi?

Katica:Hogy vagytok?Egy tali a héten? :D

Megyek,mert Krisz szétszedi a konvektort :lol: Apa ma dolgozik így egyedűl vagyunk :cry:

Kép
Kép
reni_24

A vitamint én is elszoktam felejteni sajnos :oops: Kutacsát nem szokták nézni neki se.

Kép
Kép
reni_24

Látom már a szülinapi tortán agyaltok! Hát én is csatlakozom hozzátok. Nekem nagyon fontos, hogy valami szépet süssek. Azt hiszem a tartalom mindegy lesz, mert nem eszik majd belőle akkora mennyiséget, de a külseje nagyon fontos. Jó ötlet a marcipánbevonat, valami halványrózsaszín lesz, masis. Ha van valami töltelékötletetek írjátok meg ! Köszi!

Nálunk is rossz idő van, de én mint egy hülye, sétálok a gyerekkel esővédő, lábzsák. Ő aludt, mert atom fáradt volt, én meg áztam mert a viharos szélben nem tudom az ernyőt fogni. De levegőzni azért csak kell, nem? :roll:

Kint van az 5. fog recéje! Talán e miatt voltak rossz éjjeleink. De most sem jobb, jön a 6. is.

megyek aludni

Kép
Kép
nati80

Ma Kevin is nagyoon nyügi volt,semmi se volt jó neki,remélem a holnap jobb lesz.És jobb idő is lesz,vagyis reménykedem.

000kata

Nati:Gratula a fogacskához :lol:

Reni:biztos minden rendben lesz ne aggodj.

Szerintetek ez a meningo oltás fontos? vagyis elkapja valaki vagy ritka?

000kata

Lányok
valaki összefoglalná nekem ezt a Meningococcus-t? ez az agyhártyagyull. amit a kullancs is terjeszt? És mi az h. csak egy tipusa ellen véd?-de az nem a kullancsos?? áá összezavarodtam :shock:

Reni
talizhatunk, de csak szólok mint Pipalnak is h. L. nek napi 3x szívom az orrát.Más tünet nincs, csak azért szólok. :) ha így is van kedvetek akkor szívesen.Péntek?Ha nem javul az idő, esetleg át is jöhetnétek? Pipal??

Honey
köszi , de nem vagyok ám homeopata szaki, csak a dokink az. Sajna az ilyen jellegű ébredésekre én is csak a chamomillát adtam.
Van ez a könyvem a szuperdada.Ismeritek? Na Ő egész jól leírja az éjszakai ébredések okát.90% százalékban rossz szokásnak tekinti.

Kutacs
Lnek már alig van, nem tudom jó e vagy nem?elég kicsi a buksija.

Kép Kép Kép

Kép
katica_75

Katica:nagyon édes Léna :lol:

000kata

én is ilyen vizilovas járássegitöt szeretnék,szereti Léna?

000kata

TÁJÉKOZTATÓ A MENINGOCOCCUS BETEGSÉGRŐL
A invazív meningococcus betegség okozója egy baktérium, a „Neisseria meningitidis", másnéven meningococcus. E baktériumnak több típusa van (A, B, C, Y, W135 stb.), Magyarországon a leggyakoribb a B és a C szerocsoportú kórokozó. E baktérium gyakran kimutatható az egészsége emberek orrüregének és garatjának nyálkahártyáján. A betegség a téli időszakban gyakoribb, de megjelenése nem zárható ki a melegebb hónapokban sem. Az Országos Epidemiológiai Központ összefoglaló tájékoztatója.

A meningococcus betegség általában ritkán fordul elő Európában, de Afrika egyes területein az A típusú kórokozó honos, és járványos méretekben okoz nagyszámú megbetegedést. Magyarországon 1931. óta bejelentendő betegség, ezen adatok alapján megállapítható, hogy voltak időszakok, amikor igen nagy számban (ezres nagyságrendben) fordult elő, azonban az elmúlt négy évtizedekben az évente bejelentett megbetegedések száma mindössze 20-100 között változott. Hazánkban a megbetegedések általában szórványosan fordulnak elő, de 1999 telén - 2000 tavaszán nagy riadalmat keltő járvány zajlott le.

A betegség megjelenési formái

A meningococcus betegség klinikailag két formában jelentkezhet
1./ agyhártyagyulladás illetve 2./ vérmérgezés (szepszis) képében. A két forma gyakran együtt jelentkezik.

1./ Agyhártyagyulladás (meningitisz)

Mit jelent a szó: meningitisz?
A meningitisz orvosi kifejezés, magyarul agyhártyagyulladást vagyis az agyvelőt körülvevő burok gyulladását jelenti, melynek a leggyakoribb oka vírus- vagy baktérium-fertőzés. A meningococcus (a pneumococcusok után a második leggyakoribb agyhártyagyulladást okozó) baktérium az orr vagy a torok nyálkahártyáján áthatolva a keringésbe tör, és onnan az agyhártyákhoz jut el, ahol gyulladást okoz.

Az agyhártyagyulladás többnyire igen gyorsan, órák, esetenként 1-2 nap alatt kialakuló, súlyos, azonnali orvosi ellátást igénylő állapot. Ha a betegség időben felismerésre kerül és a beteg gyorsan megfelelő kezelést kap, jó esély van a teljes gyógyulásra, bár maradványtünetek nem ritkák. A meningococcus okozta agyhártyagyulladás halálozási aránya hazánkban 5% körül alakul. A halálesetek a csecsemők és az idős betegek között a leggyakoribbak.

2./ A vérmérgezés (szepszis)

A baktérium az orr vagy a torok nyálkahártyáján áthatolva a vérkeringésbe jut, és a megbetegedések kb. felében vérmérgezést, más néven ún. szepszist okozhat, agyhártyagyulladás nem alakul ki. Ilyenkor a véráramba került kórokozók nagy gyorsasággal szaporodni kezdenek és olyan mérgező anyagok termelődnek, melyek a hajszálerek elzáródásához vezetnek, fontos szervek és a bőr vérellátása romlik. Ennek következménye, hogy a vérnyomás csökken, a vizelet-elválasztás megszűnik, a bőrön és egyes belső szervekben bevérzések, majd elhalások keletkeznek, a keringés összeomlik. A betegség órák alatt kialakulhat és az agyhártyagyulladásnál jóval nagyobb arányban, igen gyorsan halálhoz vezethet.

A megbetegedések kb. negyedében az agyhártyagyulladás és a szepszis együtt jelentkezik.

A LEGFONTOSABB

Hogyan lehet felismerni a betegséget?

A betegséget sokszor torokgyulladás, felsőlégúti megbetegedés előzi meg.

1./ Az agyhártyagyulladásnak kezdetben nem mindig jellegzetesek a tünetei, gyakran általános tünetekkel, lázzal, levertséggel, fejfájással kezdődik. A jellegzetes tünetek, az erős fejfájás, a hányás és a tarkómerevség később alakulnak ki.

2./ A vérmérgezés
A meningococcus okozta vérmérgezés gyorsan, órák alatt alakul ki. A magas láz ellenére hűvös tapintatú, liláskék színű végtagok, a könnyen elnyomható, szapora pulzus a súlyos keringési zavar jelei.

A meningococcus okozta vérmérgezés felismerésében a bőrtünetek sokat segítenek. A kezdetben tűszúrásnyi piros pöttyök, majd a bőralatti bevérzések egyre növekedő foltok formájában jelentkeznek. Emlékeztetnek a véraláfutásra, színük azonban sötétbordó, éles szélük jól körülrajzolható. A később lencsényi, forintosnyi méretűre növekedett foltok bármelyik testrészen, akár a fülcimpán, talpon is előfordulhatnak.

MÁS BŐRJELENSÉGEKTŐL AZ KÜLÖNBÖZTETI MEG, HOGY A BŐRALATTI VÉRZÉS NEM TŰNIK EL, HA ÜVEGPOHARAT NYOMUNK RÁ, ugyanakkor más kiütések, rovarcsípések elhalványodnak.

Azt a beteget, akin bőrvérzés mutatkozik, azonnal meg kell mutatni orvosnak! Figyelni kell a beteg általános állapotát, légzését, ellenőrizni kell a hőmérsékletét (hőmérővel), az alvó gyermek ébreszthetőségét. A hűvös végtagok, az aluszékonyság, a bevérzések megjelenése, szaporodása életveszélyes állapot jele. A betegnek haladéktalanul orvosi ellátásra van szüksége! Ha ügyelet vagy háziorvos nem érhető el, mentővel kórházba kell szállítani. Amíg orvos nem látja, nem szabad felügyelet nélkül hagyni!

Jellegzetes tünetek csecsemőknél :
(Az alábbi tünetek külön-külön, vagy együttesen jelentkezhetnek.)
LÁz, étvágytalanság, fejhangú sírás, hátrafeszített fej, rémült tekintet, nyugtalanság, eszméletlenség, bőrvérzések

Kisgyermeknél, fiatalnál jelentkező, kezdetben még ismeretlen eredetű láz esetén a hozzátartozóknak rendszeresen, még éjszaka is 2-4 óránként javasolt figyelni a beteg állapotát, keresni az esetlegesen kialakuló bőrjelenségeket, az életveszélyes állapot fent leírt további jeleit.

Minél fiatalabb a csecsemő, annál bizonytalanabbak a tünetek. A láz nem mindig magas. A csecsemő „rosszullétére" utal a riadt, szenvedő tekintet, a hányinger, a hányás, az étel, a szoptatás visszautasítása és a sikoltozó sírás. Ilyenkor az agyhártyák gyulladása miatt duzzadnak az agyburkok és a koponyán belül fokozódik a nyomás. A fejtetőn, a csontok találkozásánál lévő kutacs - mely egészséges csecsemőknél puha - agyhártyagyulladáskor feszes tapintatú, esetleg kiboltosuló.

A baba életveszélyes állapotban van, ha aluszékonnyá válik, nem ébreszthető, nyaka merev, fejét hátraszegve tartja és gerince ívben megfeszül. Súlyosbítja a helyzetet, ha keringési zavar is észlelhető, azaz magas láz ellenére, hűvösek, liláskékek a végtagok.

Jellegzetes tünetek felnőtteknél:

Hányinger, magas láz, fejfájás, tarkómerevség, fénykerülés, gyengeség, izületi fájdalom, eszméletvesztés.

A korai felismerés a beteg életét mentheti meg, a késlekedés tragikus következménnyel járhat.

Mi a teendő meningococcus betegség gyanúja esetén?

Azonnal orvost kell hívni, ha személyesen azonnal nem elérhető, le kell írni számára a tüneteket, telefonon kell tanácsot kérni tőle! Ha orvos azonnal nem elérhető, mentővel a legközelebbi kórházba kell szállítani a beteget. Minél korábban ismerik fel a betegséget és kezdik el megfelelően kezelni a beteget, annál nagyobb esély van a gyógyulásra!

Hogyan terjed a betegség?

A fertőzés forrása csak a baktériumot tünetmentesen hordozó vagy beteg ember lehet.
A baktérium a környezetbe kikerülve hamarosan elpusztul, emberről emberre történő átviteléhez szoros kontaktus szükséges. A fertőzés a nyál közvetítésével, egyrészt cseppfertőzés révén köhögéssel, tüsszentéssel másrészt közvetlen kontaktus útján, pl. csókolódzással terjed. A zsúfolt lakáskörülmények, az egy helységben való alvás növeli a fertőzés veszélyét. A betegség átvitelének esélye igen kicsi.
A kórokozó tünetmentes hordozása igen gyakori (5-50%). A tünetmentes hordozás nem veszélyes, sőt segíti a természetes védettség kialakulását, ami az életkor előrehaladtával egyre nagyobb arányban alakul ki.

A baktériummal korábban nem fertőzött személy a fertőzést legtöbbször tünetmentes hordozótól kapja, csak kevesen fertőződnek egy beteggel történt kontaktust követően. A meningococcust már tünetmentesen hordozó személyben az invazív betegség csak igen ritkán alakul ki, ekkor előzetes vírusfertőzés, testi megterhelés stb. következtébe a baktérium áthatol a nyálkahártyán (invázió), és megbetegíti gazdáját. Mindezek alapján a betegség leggyakrabban nem járványosan, hanem szórványosan fordul elő. A betegség lappangási ideje 2-10 nap, leggyakrabban 3- 4 nap.

A csecsemők és a kisgyermekek a leginkább veszélyeztetettek, továbbá a zárt közösségben élő, vagy alkalmi közösségben szórakozó, tartózkodó fiatalok (15-24 évesek) körében gyakoribb a megbetegedés. A betegség kialakulásának esélye a kor előrehaladtával fokozatosa csökken.

Hogyan gyógyítják a meningococcus betegségre gyanús esetet?

Ahhoz, hogy tisztázzák, tényelegesen baktérium vagy vírus okozta-e a fertőzést, és ha baktérium a kórokozó, melyik a leghatásosabb antibiotikum, vér és agyvíz vizsgálatot kell végezni. Az agyvizet a gerinccsatornából nyerik, a beavatkozást követően a panaszok, a fejfájás, hányinger és hányás enyhülnek. A meningococcus betegségben szenvedőket antibiotikummal és a tüneteket enyhítő szerekkel kezelik.
A vírus eredetű agyhártyagyulladáskor nincs szükség antibiotikus kezelésre.

Mit tehetünk a meningococcus betegég megelőzésére?

A megelőzés fajlagos és nem fajlagos módszerei ismertek.

A betegség megelőzésére nem fajlagos módszerként az általános higiénés viselkedési szabályok betartása igen hasznos, pl. „zsebkendőbe köhögj-tüsszents!", a vitamindús táplálkozás, a dohányzás mellőzése, a zsúfoltság kerülése, a gyakori szellőztetés, a kezdődő felsőlégúti megbetegedéssel korán történő orvoshoz fordulás, stb.

Meningococcus betegségben szenvedő környezetében a fertőződés veszélye az átlagosnál nagyobb. A beteggel szoros kapcsolatban lévők - minél hamarabb - antibiotikumot kapnak, mely elpusztítja a torokban, orrban esetlegesen megtelepedett baktériumokat. Magyarországon a Tisztiorvosi Szolgálatnak (ÁNTSZ) a beteg lakóhelye szerint illetékes intézete biztosítja ingyenesen a gyógyszert. Annak meghatározása, hogy kiknek szükséges a megelőzést szolgáló antibiotikus kezelés, a Tisztiorvosi Szolgálat orvosának feladata.

A fajlagos megelőzés, vagyis védőoltás alkalmazása nem minden meningococcus betegség megelőzésére alkalmazható. A meningococcus baktérium két típusa ellen többfajta oltóanyag is forgalomban van, melyekhez a háziorvos által felírt recept kiváltásával lehet hozzájutni. Ezek az oltóanyagok azonban a baktériumnak hazánkban leggyakrabban előforduló típusai közül csak a C szerocsoport által okozott megbetegedések ellen nyújtanak védelmet.
A B típusú meningococcus ellen világszerte nincs még kereskedelmi forgalomban oltóanyag, ilyen vakcina előállítására irányuló kísérletek napjainkban is folynak.
A védőoltás szükségességéről – Ön vagy gyermeke esetében – a háziorvos ad tanácsot.

000kata

Jó reggelt mindenkinek!

Kata:Köszönjük szépen az infót :) Hát lehet meg gondolom az oltást,mert elég csekély a megbetegedés esélye,de majd meglátom rákérdezek a dokinál majd.Te beadatod?Hát remélem,hogy minden oké lessz majd.

Nati:Sajnálom a rossz éjszakákat.Hát gondolom ti azért esztek majd belőle nem? :wink: :) A tartalom is fontos akkor :lol: :D :wink: Mondjuk én szeretem a csokis tortákat vagy mandulásat vagy citromosat.Nálunk lehet túrós és csokis variációs lessz vagy citromos és csokis :D Grat a fogacskához.

Katica:Hát végülis adom neki a homeóst megelőzésre remélem használ :D Holnap mikor lenne jó nektek?Nagyon édes Léna kis csajos teljesen :D

Megyek kicsit kiviszem a gyerkőcöt amíg nem esik át szaladunk nagyiékhoz látogatóba :D

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok Lányok :)

Nagyon édesek a gyerkőcök, visszaolvasni nehéz most nekem, csak átfutottam,..
Anyuéknál vagyunk és hát apukám nagyon nem jól volt a napokban :( a szíve szórakozik.Ma már szerencsére jobban lett :? Nagyon megijedtünk
úgyhogy megyünk is holnap haza, mert kell neki a nyugalom.Aztán ugye Marcitól ez nehéz.... :)

tortát szerintem én úgy fogok csináltatni, valami egész kis méretűt, és szülinapra fa montessori kisvonatot kap, meg valami könyvet, mert azt imádja. Már csomó mindene van.
Mi hétfőn megyünk mázsálásra.
Nagy a gondom, mert a doki adott neki ferro-kidet, mert olyan kis sápadtka, de egyszerűen semmivel nem veszi be, már a nurofenes fecskendővel nyomom neki a szájába(elég brutál, anno a munkahelyemen így adtuk be a kutyáknak a folyékony gyógyikat :roll: )
Valami ötlet?Vagy nincs más ilyen vaskészítmény?Cseppek vannak, de ahhoz meg laborvizsgálat kell, azt meg még nem csinál a doki, majd 2 hónap múlva....
A másik meg, csak kint hajlandó aludni délelőttönként, bent képtelen vagyok elaltatni.Most is kint van a folyosón, ez itt anyuéknál oké, de majd otthon a panelban.......
Egyébként félszavakat mondogat, megy egyedül pár lépést, nagyon édes!!!!
Egy-két kép anyuéktól:

Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Katica, holnap nem jó sajna, mert délelőtt dokihoz megyünk, délután még már van egy találkánk... Talán jövő héten hmmm?

Én még nem gondolkoztam a tortán, még van másfél hónapunk :D

Képzeljétek, Natasa tegnap is úgy elesett, hogy elharapta a száját, ma meg rohant az apja után és elcsúszott a parkettán, és ömlött a szájából a vér. Még jó, hogy a foga nem tört ki, de a szája csupa bevérzés, be van dagadva, és harapni sem tud, szóval félig pépes kaját kap. Szerencsére szopizni tud :D

Kép
pipal

Sziasztok!!!

Húú ez aztán szép termés!!! 2 napja olvasok vissza... :lol:

Sajnos reagálni nem tudok mindenre most csak az utsó oldalra, mert Domcsi alszik úgyhogy most tudok házimunkáskodni. :cry:

Kata! Köszi ezt az oltásos infót de sztem én sem adatom be, majd megkérdezem azért az orvost mit szól.

Torta kérdés....én is ezen agyalok eredetilag répa tortát akartam neki na de olyan zabagép hogy már szinte mindent eszik kivéve a tejes dolgokat, úgyhogy asszem felesleges lenne a répatorta.
Fogalmam sincs. A Pataki cukrászdás tortát isteniek na de az áruk!!??? :twisted:

Nati!
Gratula a fogasckához! Mi sem alszunk éjjel most jön a 3.-ik felül. :roll:
Egyszer majdcsak vége lesz...

Honey! Sajnálom az aranyeret, ha nem múlik szólj és írok privit ezzel kapcsolatban mert én is ezzel küzdök már 2 hete :cry:

Kata! nekünk is van ilyen vizilovunk, egy bajom van vele h nagyon gyorsan gurul és Domi térden rohan utána. Amúgy nem nagyon van oda érte. Akkor már sztem az oroszlános jobb. Az is FP-os.

Fürtöske! Sajnálom apukádat! Biztos ez a hülye idő! Marci nagyon édes! Olyan nagyfiús a képeken! :lol:

Elakartunk ma menni gyerekülést venni de bben az időben nem akarom kivinni Domit :?
Ti vettetek már? Milyet? Nekem egyik ismerősöm azt mondta hogy a Maxi Cosi meg a Concord ami a legmegbízhatóbb meg a törésteszje is jó lett nagyon. Csak az áruk elég húzós bár az is igaz hogy sokáig használja. Szóval tapasztalatok vélemények??

Na megyek vár a felmosás... :roll:

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Mammuci!

Nekünk pierre cardin ülésünk van,a rózsaszín,én szeretem nagyon,nem is drága
http://www.babakocsit.hu/index.php?page ... &Itemid=58

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Pipal!

Szegény Natasa!azt hiszik lemaradnak valamiről,és folyton rohannak :lol: .mondjuk nekem még nem jár egyedül,de nagyon gyorsan tud mászni!

Fürtöske!

Sajnálom apukádat!ez a hülye idő nem kímél senkit se.jobbulást neki!olyan édes Marci,kis szöszke

Kata!

Köszi az infót!miért akarsz neki járássegítőt?szeret tologálni?csak mert Kevin már jár egyedül.motorotok van már,tudod ez a lábbalhajtós,olyan klasszak vannak.

Katica!

Hát ha nem is vagy szaki :lol: ,azért jobban képben vagy ezekkel a homeós dolgokkal!kis tünemény ez a Léna!milyen nagy lány már!!!

Nati!

Sétálás :lol: :lol: :lol: Tudom nem vicces!csak úgy elképzeltem,h Fanni édesen alszik a babakocsiban,bebugyolálva ,jó melegen,Te meg szegénykém viharverten tolod a kocsit.remélem nem fázol meg!

Doki!
a mi dokink általában 2 havonta hív be státuszvizsgálatra.sose mondja mennyinek kéne lennie,legfeljebb viccesen megjegyzi,h nincs átszakadva.a múltkor pl.nem hízott egy dekát se,csak nőtt hosszra,meg kerületre,erre is azt mondta,h most hosszra gyúrt.de ha nem hízna,akkor se aggódjak,amíg egészséges.általában megkérdi miket eszik már,aztán ő mondja,h szerinte már miket lehet adni neki.meg kérdezi,h miket csinál stb.

Éjszaka!

Enyim gyerek azt gondolta éjjel fél 3kor, h eljött a reggel,itt az ideje felkelni :roll: :roll: kivettem magunk közé,hátha visszaalszik,de nem akart.ott röhögcsélt köztünk,hol rámfeküdt,hol az apjára és rengeteg puszival halmozott el,pedig nem is szóltunk direkt hozzá.aztán megunta,lefeküdt és elaludt 6ig.de visszatettem a helyére mikor elaludt,mert nem bírok aludni,ha melett fekszik,mert ő uralja olyankor az ágyat :lol: :lol:

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Bocsánat, hogy magunkkal kezdem csak gyorsan leakarom írni, mert kellhet a lányom.

Szóval voltunk orvosnál.
8450 g és 74 cm-ek vagyunk!! :)
Az orvos megvolt elégedve, azt mondta szépen fejlődik Kincső és nagyon ügyes és okos. :) Egyévesen nekünk se kell menni, azt mondta két hónap múlva az meg ugye már december. :shock: Fura, mert a mi dokink se beszél sose oltásról semmiről. Mikor kijöttünk már, akkor kérdezte meg a védőnő, hogy kaptunk -e receptet oltásra. Mondom milyen oltásra?? :shock: Na, most már ha itt tartunk Mi kértünk receptet és Én be is adatom ezt az agyhártya gyulladásra valót, csak azt nem értem a prevenárt azt mire kapták?? Azt nem arra?? Teljesen elvagyok veszve oltás ügyileg... :roll: Mi most kaptuk a 2. prevenárt, de akkor ebből még hányat kell kapni ??? Ááá bele fogok ebbe zavarodni. :evil:
Kutacs Nekünk is már csak egy pici van, most meg minden nap kell már a D vitamin Én fürdetés után adom be és ahoz próbálom kötni, persze így van, hogy elfelejtem. Mert ez meg összefügg a kutaccsal??? :shock:

kata
Sajnálom a telefont, képzeld nekem Kincső már tönkretett egyet. :( Egy szétnyithatós Nokiát, de úgy, hogy be se lehet kapcsolni. :( Persze Mi vagyunk a hibásak miért adjuk oda Nekik. :)

kri
Értem, de mi lehet a baj, lehet túl nagy?? Le kell kicsinyíteni. Szólj ha tettél fel újakat!!

honey

De jó Nektek, hogy sokan lesztek!!! Biztos nagyon fog tetszeni a torta Bernadettnek. :)

andy

nagyon szép volt a névnapi tortátok!! :) Én szülinapira katicásat vagy valami állatfigurásat szeretnék . Itt is marha drága katicás 9 szeletes 4.600 pénz. :(

nati

Gratula a fogacskákhoz!!

mammuci
Hogy hogy nincs még gyerekülésetek??? Eddig miben vittétek Domikát?? Hordozóban?? Mi vettünk egyet a Tescoban úgy 3-4 hónapja, de Én nagyon utálom!!! Már megválnék tőle!! Akkor örültem mert akciós volt 9 ezer, de ma már tudom, hogy nem éri meg spórolni, igaza van az ismerősödnek Maxi-cosit én is hallottam, hogy jó! Inkább egyszer vedd meg a drágát, de ne járj így, mint Én. :(

fürtöske baba és Léna is csodaszép!! :)

Na, ébresztő is van, pedig még képet Én is akartam....

Kép
Kép
anya1118

Na még akartam két dolgot. :)

katica
Te hol veszed ezeket a hajpántokat??? Olyan jóók!!

Másik, hogy akik már cipőt hordanak gyerekek, Ti hogy adjátok rájuk?? Mert Kincső begörbíti a lábfejét ahogy bele akarom dugni és az istennek se bírom belegyömöszölni a lábát. :( Segítsetek lécci , van erre valami praktika????

Kép
Kép
anya1118

Honey: azért gondoltma a járássegitöt a mi motor is egybe,szeret tologatni,etetőszékét tologatja mindig.Milyen kismotorokra gondolsz ?még az 1esről se ér le a lába megnéztük.
Édes lehetett hogy pusziszkodott éjszaka :lol:

Anya: végül most milyen oltásra kaptatok receptet? a meningora?

Mammuci:mi kaptuk a gyerekülést uncsitesotól de ez csak egy sima ülés,nem is jó mint a mit Honey belinkelt.Szerintem is inkább jobbat vegyél,egyszer kell megvenni és a biztonság a lényeg.

000kata

Sziasztok!

Alvás van, így megpróbálok gyorsan reagálni....

Anya!
A D-vitamin a csontképzésért felelős, ezért van összefüggésbe a kutaccsal.
A cipőt pedig úgy a legkönnyebb feladni, hogy kicsit visszafeszíted a lábfejét, persze csak annyira, mintha állna rajta (90 fok), és akkor "kinyújtja" az ujjait. Olyan, mintha a kezén csinálnád.....ha ökölben van a keze és a kézfejét lefelé hajlítod, kinyitja a kezét. :)

Mammuci!
Nálunk gyerekülésileg is öröklés zajlott, és nagyon jól érzi benne magát Katus. Eddig ugye háttal utazott, félig fekve, most meg kilát végre :) .
Lehet, hogy már írtad (csak én nem olvastam alaposan) Te az Istvánban szültél? Egy szülésznő miatt kérdezem :wink:

Pipal!
Azta, szegény picilány!!!!!!
Én attól félek (bár még Katusnak mindig nincs egy foga sem :roll: ), hogy baja lesz valamelyik fogának egyszer.
Olvastam valahol, hogy tök simán visszanyomódhat a fog az ínyébe :shock: . brrrrrrr, na ilyet nem akarok!!!!!

Fürtöske!
Apukádat sajnálom! :( Tudom, milyen lehet, az én apukám 2 szív és 1 agyi infarktuson is átesett már :( .
Marci nagyon aranyos! Milyen huncut :D

Reni!
Apa milyen tortát szeretne? :lol:

Katica!
Léna azon a képen, amin tolja azt az izét.....haláli! Hallom szinte, ahogy brümmög hozzá :) . Katus is ilyen átéléssel (szemráncolás, orrfelhúzás) csinál szinte mindent :) .

Katusnál az új sláger Anna mágneses rajztáblája. Annyira élvezi, hogy nyomot tud hagyni a felületen, hogy szinte nem is azt nézi, amit csinál, hanem nekünk hozza, hogy dicsérjük.

Délután (este 7-re :roll: ) megyek nőgyógyászhoz, remélem minden rendben lesz (ma már nem vagyok olyan vacakul, ami kicsit fura :? )

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Anya, most csak Neked mert dolgozok 8) Dvitamin a csontosodásért felelős, a kutacsot nézik, hogy mekkora és van mikor szükséges naponta 2x adni , de olyan is volt már, hogy gyorsan csontosodott és le kellett állni a Vigantoil-al.
Azt mondják az okosok, hogy 1 évesen záródik a kutacs( a fejtetőn, mert a hátsó résznél pár hetesen zárul ) de még nálunk elég nagy és soha nem nézi senki :shock:

Prevenar :arrow: a pneumococcus baktérium okozta tüdő és középfülgyuszi ellen van, ami most nálunk itt téma Andy kérdezte a Meningococcus-t is baktérium okozza, de az most nem ugrik be, de nem is ez a lényeg, az a baci agyhártyagyuszit tud okozni DE agyhártyát más baci is okozhat. Ez olyan mint a hepatitis ( májgyulladás ) annak is van többféle változata sajna, hogy ne legyen egyszerű, abból is van A-B-C...

Pl. a fosós betegség amivel riogatják a kisbabás anyucikat - nem jut eszembe- az se jó minden fosósra csak a - hú de hülye agyam van mi az ? :shock: - ja, Rota vírus ellen jó, de más tipúsú hasmenéses nyavalyára nem.

Bocs, elég zavaros voltam, de érthető azért valamennyire?

Cipő :wink: L. is van mikor ezt csinálja, de elterelem a figyelmét és már rajta is van. Sőt még van mikor még a cipőbe is összeszorítja
mennem kell bankab Pestre este jövök, ha tudok

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Hú, komolyan mondom, nem is tudom, mire válaszoltam már.
Honey, neked írtam már az új családdal kapcs? basszus, de hülye vagyok. Elfelejtettem, de most nincs időm visszaolvasni. Átfutottam a lapot, de ki is ment a fejemből minden. :(Évi, ragályos :)

Torta: Passz. De 2 kell, egy fiús, meg egy lányos. Nem sütögetek, mert kettőt az durva lenne. Az egyik barátnőm kislánya 2 évesre Elmo formájút kapott és nem engedte felvágni, sírt, hogy ne vágják le a fejét/lábát/karját. Megértem, azt hitte játék. Ezért mi torta formájú tortát rendelünk idén. Tavaly tűzoltóautós volt, és én balga nem kérdeztem meg az árát amikor rendeltem, csak amikor elvittem. 8000 ft volt. :?

Ma voltunk ovi befizetésen, aztán bementünk a csoportba, ahova járni fog K, ott voltak a barátai hárman (már mind ovis, csak K nem), és rögtön eltűnt az óvoda bugyraiban, nem akart hazajönni, sírt, hogy ő is ott akar ebédelni meg aludni a gyerekekkel. Azok meg azért sírtak, hogy hadd maradjon ott Kori, nem értették, hogy majd ha 3 éves lesz, csak akkor maradhat (tényleg, ez micsoda hülyeség, nem? 2 heten vacakolnak). Panna is el játszott ott velük, a nagylányok dajkálták. :)
csuri, nem adod be Annát? Vagy évközben nem lehet már beiratni?

Doki: a miénk hetente 2 órát tart az utcánkban a védőnővel együtt, oda szoktam vinni. vagyis kb 2 havonta (havonta kellene), együtt tartják a státuszvizsgálatot. dokinéni szerint jó így P, védőnő szerint kicsi. :shock: csak nehogy összevesszenek rajta

Meningococcus: Dokinő szerint csak akkor adassam be, ha nagyon gyenge az immunrendszere és sorra kapja el a etegségeket. Ez nincs így, így be sem adatom.

Katica, olyan szép Léna. Ugye olyan kis kreol csajszi. Ahogy a képeken látszik !

megyek, ébredés van

Kép
Kép
dalminha

Dalma!

Tortás sztori :lol: :lol: .

Nem tudom, hogy be lehet-e adni évközben, de azt igen, hogy nagyon-nagyon sok gyerek van, ezért sokat (még olyat is, aki már bölcsis volt :shock: ) visszautasítottak beiratkozáskor.
Lehet, hogy elsétálunk egyszer arra, és megkérdezem. Úgyis csak félnaposra menne először (azt hiszem :roll: ).

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Dalma!

Írtál igen :lol: :lol: :lol: .Válaszoltam is (előző oldal) :lol:

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Itt is baromi sok a gyerek, de nem utasítottak vissza senkit, azt mondták kötelesek felvenni valahová a városon belül. A mi körzetünkben meg extra sok a gyerek, így építenek még egy ovit, aminek egyre csak csúszik az átadása. Először november volt, mára már január. Nem tudom hosszútávon is tetszik-e neki, de sztem Annának is tuti tetszene, amilyen kis talpraesett nőszemély :) Na meg neked sem lesz könnyű 3 picivel. Huh, még kimondani is sok :)
Remélem szépséges kicsiKatust már nem hasonlítgatják szépséges Annához!

Kép
Kép
dalminha

Honey :oops:

Kép
Kép
dalminha

Ma el kellene mennünk Kornél ruhákat venni, mert szegénykémnek mindene a tavalyi és a hosszúújjú pólói majd a könyökéig érnek, akkorát nőtt a nyáron. :) bezzeg a kisasszony szekrénye dugig van. örökölt is, meg a szép kis lányruháknak nehéz ellenállni.

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Kösznöm szépen a kutaccsal kapcsolatos válaszokat, igyekszem nem elfelejteni adni neki a d vitamint. Én úgy tudom 18 hós kórban kell záródnia.

Ma vóltunk bőrgyógyásznál, mert csak nem múlanak a pötyik, kapott valami kencét, egy hét múlva kell menni vissza ha javul, ha nem.

Védőoltás ügyileg én tök hülye vagyok. Eddig egy Prevenart kapott. Még mit fog hát nemtom... ez a sok érv-ellenérv, igazodjon ki az ember.....

Tortán még nem gondolkodtam, de nekünk is 2 kell, ha összejön a család. Majd párom eldönti én nem vagyok nagy édesség rajongó.

Kri, szép méretei vannak Zsombinak.

Katica, Lénának nagyon jól áll ez a hajpánt, igazán csajos.

Fürtöske, Marcell igazi kis szőke herceg, nagyon huncut az utolsó képen. Apukádnak jobbulást!

Pipal, szegény Natasa, gondolom volt sírás. Én is féltem Johannát, mivel van egy éranyajegy a száján, az meg állítólag nagyon vérzékeny.

Anya, Johanna is kb. ekkora méretekkel rendelkezik, mint Kincső. A cipőt könnyű ráadni, mert összekapcsolta a kimenéssel, így sokszor ő hozza oda a cipőt mikor már menne ki.

Móni

Kép
ission

Köszönöm az üléssel kapcsolatos válaszokat. Közben elmentünk és vettünk. 3 helyen néztem neten hogy micsoda különbségek vannak pedig ugyanaz! a baby outletben drágább volt mint itt a Turbó Kölyökben. na mindegy. A lényeg h vettünk! :lol:

Anya! Igen hordozóban vittük. egyrészt kényelmes volt mert anyukám közel lakik ( 7 emelettel feljebb) és sokat mászkálunk 3asban mikor Apa dolgozik és kényelmes volt csak be a hordozóba és mehettünk. De most már nagyon utálta h nem lát ki meg háttal van stb. Anyum kocsijába mi is az örököltet rakjuk de a mienkbe akartam egy biztonságosat azért azzal többet megyünk.

Csuri! Igen az Istvánban szültem kérdezz nyugodtan ismerek ott pár embert de csak priviben! :wink:

http://www.ladotex.hu/index.php?main_pa ... 6f8ffcfe3d

Ilyet vettünk! :lol:

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Sziasztok!

Hát akkor én se felejtem el mostantól beadni neki a D-vitamint.Ma végre voltunk kint.De megis bántam,mert épp,hogy elindultunk anyuékhoz elkezdett esni az eső így szaladás volt anyuékig.Kis futás nem árt :lol:

Csuri:Hát apa az anyukám párja által készített tortát szeretné :D Csokis és citromost :D Fél nehogy elszúrjam,mert még nem csináltam :oops: :lol: Biztos minden rendben van a picivel.Az jó,hogy nem voltál olyan vacakul én se mindig voltam Krisszel :D

fürtöske:Sajnálom apudat :cry: Jobbulást kívánunk neki!!Én is érzékeny vagyok az ilyen időre a vérnyomásom miatt nekem is a szivem szokott carakodni :cry: Marci nagyon aranyos szép szőke haja van :D

pipal:Szegény Natasa :cry: Krisztián is csinált már ilyesmit ő a bébikomppal játszotta azt hogy felborította oldalára és aztán bele akart mászni és átvágódott a komppal együtt és vérzet a szája,mert nagyon beütötte :cry: De pár percre rá már kezdte előről :lol:

mammuci:Örülök,hogy sikerűlt megvenni az ülést.Jól néz ki :D Mi kapjuk majd az ülést :D Csak elkéne menni érte.Krisz sem szeret már a hordozóban utazni úgyhogy nemsokára elis hozzuk.Meg azt vettem észre,hogy fél háttal utazni már :cry:

Dalma:Tortás sztori ari lehetett :lol:

anya:Szépek a méretek :D Nálunk is az van,hogy mostmár össze kapcsolja a cipő felvételt a kimenéssel és így már hagyja :D De előtte én is úgy csináltam ahogy Csuri írta :D Védőoltások ügyében és se tudok kiigazodni.

honey:Ari lehetett Betti éjszaka :D De gondolom ti nem nagyon díjaztátok a dolgot.Krisztián is csinált ilyet már hát én nem tudtam rajta nevetni.

Katica:Sajnos a holnapi nap mégsem jó :cry:

Pár kép :D

Kép Két kis rosszcsont :lol: Ez a kép a kedvencem róluk :D

Kép Add ide ez az enyém :lol:

Kép kis pánkom :lol:

Kép heeeee?? :lol:

Kép
Kép
reni_24

tyűűű na én most lemaradtam :?
amit épp láttam:
Reni,Pipal
ok akkor a jöv7en hozzunk össze vmit.Sztem tűzzük ki a napot különben elúszunk. Cuki kis pasik!!!

Anya
még nyaralás alatt vettem.De bizsusoknál-pl-plázákban láttam már.(De csak az illuzió kedvéért van rajta 2mp-ig amig fotózok.)

Köszi a csajszi dícsérteket-naná h. azokat láttam :lol: 8) . Igen Dalma kis cigánylányom van. (apa kreol, de nem úgy :wink: )

Kép
katica_75

[quote="000kata"]
írta:
000kataA meningococcus betegség általában ritkán fordul elő Európában.

Kata
ennél a mondatnál megpecsételődött az oltás sorsa. Köszi,az alapos tájékoztatást!

Kép
katica_75

Kata, reni, de édes kis vagány pasijaitok vannak! Közel laktok egymáshoz?

Nekünk ma extra sz@r éjszakánk volt, csak nyafogott és bőgött felváltva. nem fájt semmije, mert érdekes módon amikor kivettem, rögtön elhallgatott és nézelődött, amikor visszaraktam meg nyafogott. Fél 12-kor kezdte, én 1-ig dajkáltam, majd megfagytam, ezért (meg nevelési célzattal) visszaraktam, kisvillany, mackó, cumi, pelus, becsuktam az ajtót, és kb 3-kor hallgatott el, közbe 2x bementem megitatni, mert tök kiszáradt a szája, de ki nem vettem többet. Még alszik azóta. peti szerint kis hisztipanna, le kell róla nevelni. De tényleg az. Mostanában már csinálja, hogy hasrafexik, és a lábaival kalimpál, veri a földre és közbe bőg. Én eddig ilyent még csak a másénál láttam. :roll:

Kép
Kép
dalminha

Mammuci:én nemtudom mwgnézni az ülést,azt irja nem jó az oldal :?

Dalma:sajnálom a rossz éjszakát :cry: Kevin is sir éjszaka ,sir ,dobálja magát alszik.Nemtudom mi lehet mert már 3-4 napja ezt csinálja és nappal is nagyon nyügi :cry:

Hallottátok hogy meghalt a 4. ember a H1N1-be, de egy nő meg megkapta az oltást és másnap meghalt :shock: :shock: :shock: :cry:

000kata

Reni:aranyosak a képek :lol:

Nem lakunk közel,de Reni meglátogatott minket :lol: :lol:

Vera: Jobbulást Izának

Katica:szívesen :wink:

000kata

Sziasztok!

Először gyorsan magunkról:
Voltam tegnap dokinál, és minden rendben van legkisebbel :D
Már 1cm és dobog a szíve!!!!!
Legközelebb 4 hét múlva randizunk :wink: .

Dalma!
Sajnálom az éjszakátokat :( ! Annak ellenére, hogy sz@r lehet nézni, ahogy Panna hisztizik, én azért kicsit nevettem, amikor elképzeltem a földön fekve :D (ne haragudj!). Az a csöpp lány :)
Anna biztosan élvezné az ovit, bár valamelyik nap mondtam Neki, hogy az oviban nincs ám tv és minimax........na, látni kellett volna az arcát :roll: :)

Ission!
És mit mondott a doki, mik ezek a pöttyök? Sajnálom, hogy nem múlik el olyan könnyen!! :(

Mammuci!
Én is ott szültem minkét lányt :wink: . A szülésznőmet kerestem volna meg az iwiw-en, de nem sikerült. Viszont mikor megláttam Domit (másnál :wink: ), elcsodálkoztam :D !

Reni, Kata!
Nagyon aranyosak a fiúk!!!! :) . Jó, hogy tudtok időnként találkozni!!!! Irigy-irigy!

Ja, még valami eszembe jutott!
Képzeljétek most az Istvános kismamáknak ingyen megcsinálják (az Istvánban) az integrált tesztet és még egy genetikai betegséget kiszűrő vizsgálatot :roll: :) .

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri:Gratulálok mégegyszer a babához és hogy minden rendeben.Kisfiút szeretnétek?

000kata

Csuri! Na akkor lebuktam... :roll: :lol:

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Sziasztok! :)

NA, csak ideérek még a héten…… :lol:
Szóval rengeteget írtatok, előre bocsánatot kérek azoktól, akiket véletlenül kihagyok majd!

Önző módon először magunkról írnék pár szót.
Ágostonnak az utóbbi egy hét alatt ÖT (!) foga jött ki, ebből 3 szemfog, 2 meg felül hátul rágófog! :shock: A védőnő el volt ájulva, hogy már szemfogak jönnek, ráadásul egyből 3, ugyanis az csak 18 hós kor körül szokott jönni! Hát mi eltérünk az átlagtól…… Szóval a fogaink össz „létszáma” 13 db! Viszont annak örülök, hogy szinte észre sem vettük, nem volt különösebben nyűgi, csak a kakis pelusok száma nőtt meg!
Viszont amilyen gyorsan fogzik, annyira nem hajlandó elindulni! Mostmár egyedül álldogál, elég sokáig, de ha el akar indulni, egyből négykézláb!

Szóval a hétvége: el akartunk menni apával kettesben egy hosszú hétvégére, már igazán ránk fért volna, de mivel a cicis még hozzám van kötve, így Ágostont vittük, a két nagy viszont nagyinál maradt. Gyulán voltunk, ugyanabban a szállodában, ahol nyáron is. Nagyon jó volt, esküszöm, a 25. órában mentünk, mert péntek-szombaton még 24-25 fok volt, vasárnap, amikor indultunk haza, már esett! Szóval minden okés volt, de szombat este volt egy kis izgalom….még a vacsi után visszamentünk a fürdőbe utolsó pancsolásra, persze a fedettben voltunk. Kb. este fél 9 körül indultunk fel a szobánkba, ami a 8. emeleten volt, liftbe be, és az a 2. emeleten megadta magát! Se le, se fel! Egyből leizzadtam, heves szívdobogás jött rám, húú, nagyon rossz volt, sose éreztem még ilyet! Még szerencse, hogy apa tök higgadt maradt, ő hívta a vészhívót, meg a recepciót, és kb. 15 perc múlva „szabadultunk” ki, de ott, akkor ez egy örökkévalóságnak tűnt! Ráadásul két szint között voltunk, szólt a portás, hogy megpróbálja szintbe hozni, de nem sikerült neki, akkor elment az áram, tök sötétbe borult minden……….NA, akkor megint rámjött a remegés, azt hittem, valami zárlat, és ki se jutunk innen……..szerencsére csak a szerelő kapcsolta le, hogy ne induljon meg magától a lift. Nem sikerült szintbe hozni, szóval amikor kinyílt végre az ajtó, akkor úgy kellett kb. 1 m-t ugrani…Mindezt egy szál fürdőruhában, babakocsit úgy cibálták le, Ágoston az ölemben egy kis köntösben……A végén már ő is sírt, de szerintem csak attól, hogy én paráztam……
:roll: Utána alig tudtam elaludni….
Na, de ezzel még nincs vége a „kellemes” estének, kb. éjfél és 1 óra között hallottuk, hogy a szomszédos szobában megállás nélkül kopogtatnak……végén már döngették az ajtót! Párommal kimentünk a folyosóra, megnézni mi az, attól féltem, felköltik a picit! Hát amint kiléptünk, csak azt láttuk, hogy 3 rendőr töri be a szoba ajtaját………kiderült, hogy egy 80 éves tata bepiált, magára zárta az ajtót, és semmiféle dörömbölésre nem nyitott ajtót, a fia meg nem tudott bemenni a szobába, ezért hívták ki a rendőröket…….de szerencsére „csak” aludt, még az hiányzott volna, ha ott dobja fel a talpát mellettünk…….

Na, bocsi, ha hosszú volt, de ezt muszály volt elmesélnem! Persze mostmár csak nevetünk rajta, meg legalább lesz mire elmlékezni! :D

Azért két képet dobok Gyuláról!

Kép
Kép

folyt.köv. mindjárt!

Kép

Kép
ditta76

Kata, H1N1 pánikkelétés!!!! Nem fogy a védőoltás legyártatták súlyos pízekért és nem akarják az emberek beadatni :lol:

Vera, Izusnak jobbulást, nem tudod valakire holnap rábízni, hogy ne kelljen magaddal vinni ha már beteg?

Dalma, nálunk dettó fos éjszaka volt :roll: és erősen gondolkodtam, hogy én is beteszem a szobába parádézni, de még nem volt lelkierőm hozzá.
Nem tudom mi baja lehetett, mert nem fájt semmije csak menni akart mint akit azért fizetnek :twisted: nappal 1 órát aludt már 1/4 3-kor felkelt és az esti elalvás után úgy érezte ő kipihente magát és jöhet a szamba...apa mondta is, hogy nem látod nem álmos, nem akar aludni, de csak lenyomtam nagy nehézségek árán. Terészetesen reggel velünk ébredt a hitvesi dikón :) és anyum mondta, hoghy nappal is balhézik nem akar aludni csak kifelé menne, de hát olyan szél volt tegnap is, hogy anyum nem merte kivinni.
(falvédő)

Lányok még én is hordozóba utaztatom Lillát :shock: majd ha a régi babakocsi vevőre talál veszünk neki nagylányos ülést.
Mi Römert nézegetjük. ügyfelek jöttek :arrow:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Csuri!
Neked nagy-nagy gratula a 3. babóhoz!! :) Hú, most rámtört a nosztalgia, pedig esküszöm, nem akarok 4. gyereket! Viszont a rosszullétekért nem irigyellek! Nálam is egész napos volt a reggeli rosszullét! Örülök, hogy a dokinál is minden okés volt! Gyönyörű a kis Katus!!! :)

Vera!
Jobbulást Izának!

Honey!
Sajnállak az aranyér miatt! Javulás?? Igazából nekem még sose volt, nem tudom, milyen lehet, de gondolom nem kellemes…..pedig 3x szültem, és állítólag a szülés kihozza, de eddig elkerült! Hú, jövő héten szülinap Bettikének! Már én is agyalok, hogy milyen tortát rendeljek, én sajna nem tudok ilyen kreatívokat sütni……És ajándékot mit kap??
Én gondoltam, valami járás-segítőre, talán hamarabb elindul……vagy nem tudom, szétnéztem itt a neten, de annyiféle bébi játék van!!

Katica!
Léna továbbra is gyönyörű! :)
Kutacs: nálunk még eléggé kitapintható, még megy a vigantol egy ideig!

Dalma!
Torta-sztori……
:lol: :lol: Mi is jártunk már így, egyszer valamelyik nagyobbnak volt Teletubbies-es torta, meg macis, meg kocsis…..ők se engedtek belevágni……..azért az a 8000 Ft durva….. lagzis tortákért szoktak ennyit elkérni!
Én is mosolyogtam, ahogy elképzeltem hiszti-biszti Pannádat! :lol:

Mammuci!
Jó az ülés, nekünk is el kell indulnunk, venni, mert már a hordozót nagyon utálja, nem szeret feküdni, nézelődni akar! Fürtök: irtó édes Domi!!

Reni, Kata!
De jó nektek, hogy tudtatok talizni!! :)
Az első kép annyira édes! Hogy Kevin milyen barna szemű, Krisztián meg micsoda kék!!!!! :D

Kata!
Én is hallottam ezt az új h1n1-es halálesetet! HA az volt…ugyanis rájöttek, hogy nem volt jó a média-hadjárat az oltás beadatásra, mert nem nagyon oltatják magukat az emberek……szóval nem is biztos, hogy ez áll a halálesetek mögött!
Hiába próbálnak riogatni, mi továbbra sem oltatunk!

Na, mégegyszer bocs, akit kihagytam, megyek, iszom egy kapucsínót, amíg nyugi van! :wink:

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Ditta, jaj ti szegények! Egyrészt biztos nagyon jó lehetett édes hármasban, de az a lift sztori, hát én tuti bepánikoltam volna, sötétben, fürdőruhában. Még szerencse, ha tovább maradtatok volna, hogy Ágostonnak ott volt a cici, így nem éhezett volna... jó vigasz akkor, mi? Olyan szép férfigyerek!!!

Évi, lehet nektek is fog? vagy egyszerűen hisztililla? Ezek is elindulna kifelé maguktól. Kész vagyok tőlük. Múlt héten fennt az emeleten pakoltam be a mosógépbe, és az alakól kinntről hallottam a hangjukat. Basszus, rohanás le, ajtó nyitva, ők meg kinn parádéznak kettesben az udvaron zokniban... :shock:

Autósülés: nekünk augusztus óta van, mert Panna képes volt végigüvölteni az utat Győrtől Tamásiig (160 km rendszeresen), annira utálta a hordozót, de így már szeret utazni. Neki ilyen van:
http://www.matti.hu/termekek/biztonsagi ... 9_935.html
Kornélnak meg ilyen, csak 2 évvel ezelőtti, de sötétkék az is:
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... o=1&whid=5

Csuri, sok puszi a kicsipocakbabának :) tök furcsa nem, már dobog a pici szíve, én is olyan nosztalgikus lettem. Ha olyan jó gyerek lenne, mint K, be is vállalnám, de van esély, hogy Panna2 lenne, így inkább marad az ábránd. Najó, csak alvás terén gáz a kisnő.

Ezen behaltam:
http://www.youtube.com/watch?v=XQcVllWp ... ature=fvwp

Kép
Kép
dalminha

jaj ne, megint laptető :roll:

Kép
Kép
dalminha

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: