Timi
Nádja is nyűgi még az oltástól. Éjjel 2-kor felébredt és 4-ig fenn volt, alig aludt vissza, azt is csak úgy, hogy én félig ültem és rajtam alkudt. Én persze 1/2 2-kor feküdtem, előtte 1 órával fejtem. Szopizott, de tartottam tőle, nem elég. Felolvasztottam egy fagyi tejet, kilökdöste a cumit a szájából. Hét felé újból ébredt, evés, majd nyűglődés 9-ig. Aztán eluludt, de nyöszörgött közben egyfolytában. Én is próbáltam még aludni, félálomban sikerült is.
Csuklás: Nádja is szokott csuklani, általában 1x naponta. Én Cebion C vitami cseppet adok neki rá. Így duplán hasznos. Megkapja a napi c vitamint és a csuklás is elmúlik tőle. De adtam már neki rendes citromlevet is, 1 cseppet. nekünk ennyi is elég, hogy abbamaradjon. És még vicces arcokat is vág közben
Este nem voltam itthon, önkormányzati bizottsági ülésre kellett mennem (muszály volt, mert nélkülem határozatképtelenek lettek volna). Anyu megpróbált fagyi tejet adni neki. Nem nagyon ette, kilöködte a cumit a szájából meg üvöltött. Igaz anyu egyedül volt vele, és az első adag mirelit tejet kiöntötte, mert nem csavarta rá az avent egyutasnál a zacskóra a cumit csak a műanyag tartóra. Mire a második adag elkészült a gyerek tök ideg volt.
Hétvégén tesztelni fogom, hogy nyugodt körülmények közözz elfogadja-e a fagyi tejet. Én úgy szeretnék jövő héten kimenni a szigetre egyik este.
Nádja az első 2-3 hétben szörcsögött sokat. Én fiziológiás sóoldatot csöpögtettem bele és aztán jött a porszívós orrszívó. Egyáltalán nem utálta, sőt tartotta a fejecskéjét. Lehet, hogy most már nem komálná.
Szilvus
Köszi a receptet, kipróbálom majd, lehet, hogy már holnap. Csak magamnak főzni nem olyan szórakoztató. Nem lehet dícsérteket bezsebelni, meg ilyesmi.
Na akkor én is megosztok veletek egy rém egyszerű receptet.
Majorannás-kukoricás csirke
2 csirkemell, 2 zacskós rizs (vagy annak megfelelő rizs), 1-2 kukoricakonzerv, 1 csomag majoranna. Csirkemellett kockára kell vágni és alaposan beszórni majorannával. Nem kell félni tőle, én annyit szórok rá, hogy nagyon pöttyös lesz a husi. Ezt jól megsütöm olívaolajon. Közben megfőzöm a rizst. Miután csirkemell megsült hozzáöntöm a rizst meg a kukoricát, jól megkeverem, és még 5 percig főzöm.
Ja, soha nem keltem fel enni. Csak most aggódtam, mert nagyon bealudt az oltástól, és ugye a para, hogy elég folyadékot igyon, mert kicsit lázas is volt. Szóval csak ezért.
Mariann