A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Ja mióta reggel bejelentkeztem azóta aludtunk,gyors szopikkal!!!!Nemrég keltünk!!!

sutimano76

szundi - mibabónk most mintagyerek.. de a frontok azok durvák....akkor semmisenemjo

mondom az újabb altatási trükjeinket(én nemtom azt mondják állandóság de babó újabb és újabb trükköket kíván:)))...)

- van nekünk is az a zsiráf forgónk amit láttam párotoknál.... na ha azt zene üzemmód nélkül használjuk akkor elég jó motorja van:)))..és mégsem porszívó vagy hajszárító... nna az tuti altatószer.. pláne még az állatok is forognak és bele tud bambulni

- aztán kicsilány mindig felébresztette magát a kezeivel.... erre kitaláltam azt, hogy egy pár mérettel nagyobb kezeslábasba - olyan aminek a kezecskéjén is van olyan kézfedő.....passz nemtom hogy hívják de tudjátok mire gondolok..- nna szóval csak a fejecskéje van kinn és hiába megy a box ezerrel ...csak a ruha simogatja a pofiját és simán visszaalszik........ mellesleg jo meleg és dorki nagyon szereti.
észrevettük, hogy sokszor az a baj, hogy hideg van neki... pedig a nagykönyv szerint nem kéne fáznia..... de úgy látszik kánikulában született és jobb szereti a meleget...
na most azért ne egy kinti téli kezeslábasra gondoljatok:)))) hanem egy vékony poláranyag....

ja és ha bekapcsoljuk a forgón a zenét akkor elkezd sírni.... hát hiába..nem egy norah jones szól belőle....jazzhez szokott a kisasszony:))

KépKép
dorkamartini

Dorka: micsoda praktikák :):):) ...

norah jones nekünk is nagyon nagy kedvenc :) ... sunrise, come away with me, don't know why, the prettiest thing ... :) ... a legjobb zene :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Süti:VÉGRE!!!!!!!!!!!!! ... pihizz, amennyit csak tudsz:)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Az éjjel nálunk is rossz volt, de úgy látszik, valamit valóban sejtenek a kicsik. Most nálunk is megy az alvás. Az előbb megvolt a tejcsi, és simán visszaaludt. :lol: :lol:
Bár 1x nyöszörgött, de mire bementem már békésen aludt tovább. :D :D
Már csak a nagy lánykával lenne jó kezdeni valamit! :roll: :roll:

spickey

Sziasztok!
Az éjjelünk nekünk is jó volt, de azóta csak a kajaidőre van csend, azon kívül ordibátorkodás. Folyamatosan. Pedig még énekeltem is :? :? Lehet, hogy azt nem kellett volna?!?!?! :twisted:
Elaludt épp, letettem, de kb. 10 percem van. Lehet, h neki is fáj a feje, mint anyujának!
Jaja.. mennem is kell..
pussssssssssz

Kép
lili34

Hú,jó kis trükkök.Nálunk a tuti módszer,magadhoz öli,mintha szopizna,és popóverés,de nem ám lájtosan!!!!sokszor meglepődök,milyen erősen igényli,pici dobolást meg se érzi...jó mondjuk ugye pelus sokat felfog!!!

sutimano76

.....ja és nem a reklám helye...de egésznap a juventus rádió szól....

Lili ,sajnálom,kitartás ...lesssszzzz jjjjjooooobbbbb

sutimano76

1 óra 10 perc nézelődés...rövid szopi és már megint alszik Berni.....megjavult a gyerekem...hihihi

sutimano76

neeem engedi feltölteni a doksit..... wordben csináltam képekkel tele....

KépKép
dorkamartini

siiikerült.......
nna most ennyi kezdésnek....

KépKép
dorkamartini

Nagyok a képek!!!??????

sutimano76

szerintem a mai napot ajándékba kaptuk a front után:))))

KépKép
dorkamartini

már nézem is!!

sutimano76

aztán mondjátok a kérdéseket meg ha valami nem érthető meg nemtuom......

KépKép
dorkamartini

elolvastam...érthető,sztem...nekünk kell akkor sapit meg fekete polót beszerzni...és jöhet a fotózás!!!!

Hát remélem egyszer sikerül úgy bealtatni,hogy lehessen pakolászni,mert sztem Berni minden carra felébredne!!

sutimano76

Mondjuk én most a fényképezőre vagyok ki,mert nem akar fókuszálni...használatija meg ki tudja hol...most megnézem hátha fent van a neten!!

sutimano76

pöttömöket elég nehéz null sírás nélkül beállított képekhez fotózni..... ahhoz nagyon jo baba és naagy szerencse kell....:)

dorkinak is elfogy a türelme sokszor..... de ugyanúgy beszélek hozzá mintha játszanánk vagy babusgatnám, csak a egyik kezemben gép is van... és kattog.... persze 100 képből így 20 talán jo... de az naon....
Kicsiknél nem kell a nagy képre várni.... kattogtatni ezerrel aztán lesz közte jo tutira.... amióta digitálisak a cuccok semmibe sem kerül...és így jó esélyed van elcsípni a mosolyokat meg fintorokat...

KépKép
dorkamartini

ha a fotógépre ráaksztotok egy ....valamit az tuti leköti a figyelmét..és olyan lesz mintha a kamerába nézne
nálunk a nagy gép lencsevédője a nagy kedvenc:))) zsinóron lóg..himbál ide oda....tutti játék:)

KépKép
dorkamartini

Anita: picurkádnak lett fülbevalója? :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

hgrita
kollázs
- ismered a scrapbookokat? szerintem nagyon sok jó ötlet van fenn a neten... és sok helyen alapokat is találsz..
pl.:
Kép
Kép

nekem ez a megoldás nagy kedvencem:
Kép

Kép

nnna eldugultam..mer aztán sok leszek....

KépKép
dorkamartini

Süti!

Popóverés: állítólag azért szeretik, mert a pocban- ha nem farosak voltak-, akkor ott a popójuknál érezték a szívdobogást, aminek a hangját a magzatvíz jelentősen felerősítette és ilyenkor azt imitáljuk, amikor popót rázunk

Végre minden bébi megjavult!!!!!!

Mi már 3 napja ki sem mozdultunk itthonról, most terveztem, de most meg megint eleredt az eső :cry:

Kép
arvaerika

Dorka!

Most nézem a kollázsokat, tök jók!!!!Ezek hol vannak???

Kép
arvaerika

hát épp ezek a gépemen még anno lementve..:)

de találtam nektek egy oldalt.... szerintem egész jó... sok sok ötlettel
mano - itt lehet te is találsz okosságokat:)))

na tényleg lépek csak ezt még :
http://www.scrap.hu/articles.php?cat=2&activepage=1

KépKép
dorkamartini

Nekem is a scrapbook jutott eszembe, de én nem is a digitálisra gondoltam, mert nekem a hagyományos jobban tetszik. (Igaz, nekem van egy csomó mindenem hozzá...)
De találtam egy ötletet, ami szerintem könnyen beszerezhető alapanyagokkal is elkészíthető, több képpel is: kell pár papír (ha fényképekről van szó, akkor ezeknek savmentesnek kell lennie), gombok, mintalyukasztó. (Ezen a képen a név a scrapbookban használt chipboard-nak nevezett dolog, de szerintem simán kivágott papírral is lehet helyettesíteni.)
Kép
A képet meg akár fekete-fehérbe is ki lehet nyomtatni (vagy elég olcsón előhivatni, én inkább azt szoktam).
Ja, és hogy a forrás is jelölve legyen, ahogy illik :): a képet a www.fiskars.com-on találtam, a 3in1 corner punch felhasználását nézegettem. (Ez azzal készült (virágok végét lyukasztotta), de más mintalyukasztóval is meglehet csinálni.)

Astrid

Kép
astrid

Sziasztok!
Hát, nem volt egy sétagalopp az az éjszaka. Nem szívesen ismételném meg :( Picassa-s ötlet jó, majd ha lesz pár percnél több időm, felrakom :lol:

Rendszer: Nálunk az a rendszeresség, hogy nincs rendszeresség :lol: Még a fürdést sem tudom időhöz kötni, mert apa nélkül nincs fürcsi, nála meg változó, hogy mikor ér haza a melóból. Nálunk csak nagy vonalak vannak. Pl: este 7 és 9 között tuti a fürcsi, meg a vacsi1. Aztán az is tuti, hogy vacsi2 este 11 és 1 óra között zajlik. Vacsi2 után gyerekem végig alszik reggel 9-10-11ig anélkül, hogy felébredne. iszont vacsi1 és vacsi2 között 90%, hogy nem alszik, hanem üvölt, mert fáj a hasa. Szóval nálunk ennyi a rendszer.

Rota: Én nem adatom be. Nekm azt mondták, meg olvastam több helyen is, hogy anyatejes babákra nincs veszélye a rotának, így feleslegesnek tartom. Arról nem is beszélve, hogy olvastam, hogy ingyenes nemtom hány hónapos korig, erre védőnőm mondta, hogy 17 000 forint :evil: Na ennyit az ingyenességről.... Azt a coccus-izét megkapja :lol: , de azon kívül csak a kötelezőket.

Hosszú út: szerintem ez gyerek-függő. Húgaimmal fél órás útra se lehetett menni, enyim gyerekkel meg 4 hetesen kipróbáltok vonat-villamos-busz-troli-metró :lol: Végig jártuk egész pestet, és még élvezte is, nagyon jól viselte.

Vendégek: Nálunk már akkor jöttek, amikor hazajöttünk a kórházból. Csak annyi kikötésem volt, hogy 3 naponta egy-két ember, és ne egész nap lógjanak nálunk. Így nem volt sértődés, megértettek.

Minden baba gyönyörű :lol: Nagyon jól sikerült csemeték :oops: :lol:

Most csak ennyit tudtam, igyekszem még tovább olvsni, de pici manóm beájult, ledőlök mellé kicsit én is. Jövök még, és hozok képeket.

KépKép
Kép
scooper

Néztem a picasa-t és megnéztem a verset is, de nincs mindenki benne.
Már nem emlékszem, kinek van ilyen írói vénája, de nem folytatná? Olyan jó lenne....meg a babás képek is hiányosak. Én próbáltam feltenni az enyémet, de nem ment(béna-béna én :cry: )

Kép
arvaerika

Kép
arvaerika

Napocskát!

Én is vagyok,de inkább olvasok.
Barni poci fájós,és elég rossz napjaink voltak.Tegnap délután háromtól hajnali kettőig boldogítottuk egymást.

TAPASZTALTABB ANYUCIK!!!
Már egyszer kérdeztem,de nem kaptam választ.
Mivel teszek jobbat a hasfájós babának?
Cicin megnyugszik,igen ám,de minden egyes nyugi cici alkalmával tej is jut a pocakba.Ettől is fájhat a hasa,és szegény Junior puki hegyekkel küzd.Szóval ha nem nyugszik meg másképp,csak cicivel,akkor hagyjam?Persze nekem is jobb,ha nem üvölt szegénykém,csak nem tudom jó e 20 percenként nyugi cicizni????

ERIKA,a verset én írtam,de a szülésnél lemaradtam.Már rajta vagyok,hogy befejezzem :wink:

Kép
v.andi

Erika,
Andinak van írói vénája,csak még küzd a farokcsont fájással,meg Barni is elég nyügi volt,majd befejezi ha rendeződnek!!!legalábbis gondolom....ha olvasol Andi erősítsd meg,vagy ne! :D

Scoop......1-9-ig alvás szopi nélkül......mit nem adnék érte,pedig mostmég elég kipihentnek érzem magam...csak ez a nappali sötétség,pedig én bírom az őszt,de most úgy fázom,olyan mintha elveszett volna a szigetelésünk :( .tegnap is azért maradt el a fürcsi,mert a gyerekszobába,ahol fürcsiznénk csak 22 fok volt,a nappaliban, ahol a termosztát ,ott meg 23.5 körül.....ma kapunk egy olajradiátort,így legalábbb a fürcsire be tudjuk fűteni a szobát....mert 136 m2-t 26 fokra fűteni nem olcsó mulatság!!!!!

sutimano76

Vagyok én is, de most nemtok hozzászólni.... Timi miatt! :lol: most ásom bele magam a fotózás rejtelmeibe... na meg a scrapbookéba... Húúú, micsoda csudijó dolgok ezek!

Így bocsi mindenkitől... csak annyi (önzően magunkról :oops: ), hogy voltunk mázsáláson... és ismét gyarapodtunk 400 g-mal 2 hét alatt, 4940-nél tart most Ákos. :lol:

Timi, akkor te scrapbookban is naon profi vagy?? Mert akkor jaj neked, mert most nagyon lázban égek. :lol: Még szerencse, hogy most nem pár nappal vagyunk karácsony előtt. 8)

Kép Kép
manósziget

No,mire megírtam a hsz-t megjöttél Andi.

Nálunk most 1-1.5 óránként van nyugi cici,meg ha már megkapta be is tankol.......ha fáj a pocija én nem cicit,hanem teját adok,vagy ha hajlandó cumizni,akkor azt.

Szerintem ma Bernit is nyomja ez a sötétség,mert cicin mindig bealszik,de nem többet 30-40 percnél!!!!

sutimano76

Süti,ma nekünk is jobb napunk van,mint az elmúlt jónéhány..Ma nem is adtam Barninak semmit a pocakra,és nem is nyűglődött szinte semmit.Eszik,alszik.Igaz 2-3 óránként eszik,de nem nyűgös.Ma lehet nyugis fürdésünk lesz.

Kép
v.andi

ennek örülök Andi!!!!!!!!!!!hát tudtam én hogy pici vejem egy kis angyalka!!!

sutimano76

Most így alszik a kanapén :lol:
Kép

Kép
v.andi

jjjajjjjj,de naon ééééééédiiiiiiiiiii!!!!!!!!megzaba!!!!!

sutimano76

Babák gyönyörűek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi alszunk, olyan 3 óránkénti kajaszünetekkel...
Vendég

no,csináltam pár képet...Timi..megjegyzést kérek rá,fotós szemmel!!!!

volt: Kép
lett: Kép

sutimano76

Jól teszitek,Imola!!!

sutimano76

Csajok, reggel óta próbálok jönni, nálunk is az van, mint Liliéknél... :( :cry:
10 óta megy a cimbi, cicit ellökjük, befeszülünk és kiabálunk... nagy néha beájulunk, tart 10 percig.. sztem befekszem mellé, hátha velem együtt alszik... kész vagyok... biztos az is benne van, h ma még nem kakkantott, nála ez fura, kemény is a pocikája.

Na, jól nem tudom, ezek után menjek-e börzére v sem :D

Süti, képek naon jók lettek!

Andi, a nyugi-szopi a hasfájásnál nekem is eszembe jutott... nálunk erre van a nyugi-cumi és kamilla...

Kitartás apátlanoknak, enyim Apa jövő csütörtök jön, jaaaaj, még az is egy hét :(

floranan

Andi, Barnit meg kell zabálni!!

floranan

[quote="sutimano76"]E írta:sutimano76rika,
Andinak van írói vénája,csak még küzd a farokcsont fájással,meg Barni is elég nyügi volt,majd befejezi ha rendeződnek!!!legalábbis gondolom....ha olvasol Andi erősítsd meg,vagy ne! :D

Scoop......1-9-ig alvás szopi nélkül......mit nem adnék érte,pedig mostmég elég kipihentnek érzem magam...csak ez a nappali sötétség,pedig én bírom az őszt,de most úgy fázom,olyan mintha elveszett volna a szigetelésünk :( .tegnap is azért maradt el a fürcsi,mert a gyerekszobába,ahol fürcsiznénk csak 22 fok volt,a nappaliban, ahol a termosztát ,ott meg 23.5 körül.....ma kapunk egy olajradiátort,így legalábbb a fürcsire be tudjuk fűteni a szobát....mert 136 m2-t 26 fokra fűteni nem olcsó mulatság!!!!!

Cserélek veled szívesen egy-két napra, még kipihened magad :D Ma majdnem 13 órát aludt egyhuzamban, de azért szenvedünk mi is. Vacsi1 és vacsi2 között ordít, mint a sakál a pocifájás miatt, és ez engem jobban kimerít, mintha csak egy-két órát tudnék aludni :?
A képeket hogyan csináltad? Mármint a retust.... Tecc nekem nagyon, én is akarok ilyet csin!! :lol:

KépKép
Kép
scooper

Scoop,nekem is eszembe jutott a csere,de meggondoltam,nem adom az én pici csomag,és sztem ezzel te is így vagy :wink: :wink: :wink:

Flora,simisimi,apa nélkül olan sokat,én beleőrülnék,pont akartam kérni apát vegyen ki pár nap szabit,de hála az égnek az idő megoldotta,és így tegnap korán jött,ma meg be se kellerr mennie dolgozni.azért van veled valaki????vagy tök egyedül vagy???

sutimano76

közbe olvasom dorkamartinit a 416-os oldalon, írja a photoshopot. Az van nekem is, de nemtom használni. Ahhoz az én english-tudásomnál több kéne :oops: :?

KépKép
Kép
scooper

[quote="sutimano76"]S írta:sutimano76coop,nekem is eszembe jutott a csere,de meggondoltam,nem adom az én pici csomag,és sztem ezzel te is így vagy :wink: :wink: :wink:

Flora,simisimi,apa nélkül olan sokat,én beleőrülnék,pont akartam kérni apát vegyen ki pár nap szabit,de hála az égnek az idő megoldotta,és így tegnap korán jött,ma meg be se kellerr mennie dolgozni.azért van veled valaki????vagy tök egyedül vagy???

semmi pénzért :lol: imádom :lol:

KépKép
Kép
scooper

[quote="scooper"] írta:scooper
[quote="sutimano76"]S írta:sutimano76coop,nekem is eszembe jutott a csere,de meggondoltam,nem adom az én pici csomag,és sztem ezzel te is így vagy :wink: :wink: :wink:

semmi pénzért :lol: imádom :lol:

jól gondoltam :wink: :wink:

sutimano76

sziasztok!

Én is akarok ilyen szupi képeket! Majd hétvégén neki esek és átrágom magam rajta!

Flora: nem irigyellek, hogy ilyen sokáig apa nélkül vagy! én csak ma este vagyok egyedül, de már most nehezen bírom! mondtam is Zoénak, hogy most nem szabad sírni, mert akkor anya is sír és apa csak péntek este ér haza, hogy megvigasztaljon! kicsit depis vagyok, elég sokat tudok sírni, de az utóbbi napokban már jobb volt, bár ez az idő nem igazán segít!

nálunk ma elmaradt a fürdés, mert egyedül nem vállalom be. a kisasszony nem igazán szeret törölközni és öltözni, így ma passzoltuk a pancsit, majd holnap apával bepótoljuk!

KépKép
Kép
s.vera

Laptető!!!!

remélem szép éjszakánk lesz, és mindenki másnak is!!!!!!!!

KépKép
Kép
s.vera

Nem hiszem el... olllan sokat írtam és az egész elszállt... :( :( :(

Nooo akkor röviden... mert már nincs energiám... :(

Tegnap voltunk babóval fizetős uh-n.... hasi, csípő, agy... minden ok... bal oldali csípő icipicit kötött, de nem kell segédeszköz... (homloktörlős smiley..) Kicsit f.stam... mert nekem volt csípőficamom... de nem örökölte pici csomag... :)
Nooo az uh-hoz még... pici csomag... a vizsgálatkor összefosott mindent... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: szó szerint!!!! :) Még jó hogy vittem váltás ruhát... :)

gyors elküldöm... :wink:
vikiviktor

Tegnap voltunk az én dokimnál is 6 hetes kontrollon... minden ok velem is... uh-n megnézte a doki a méhem és visszahúzódott... :wink: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: