A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Dalma: én ugy tudom hogy a Sinlac egy tápszer.

000kata

Helló!

Dalma!
A Sinlac tápszer. De miért kell adni? Ha kiegyensúlyozott és jó kedvű és stb, akkor minek?
Én 6 évesen külön engedéllyel mehettem csak iskolába, ugyanis nem voltam 1 méter magas :roll: .
Szerintem Panna arányos!

Klarissza!
Sajnálom, hogy így alakult :( . Az már fél siker, hogy felismerted, hogy van valami, amiben segítségre van szükségetek!!

Anya!
Köszi Neked is gratulákat!

Nálunk olyan hideg van, hogy bekapcsoltuk a fűtést :shock: !
Utálom! :evil:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Dalma, ne aggódj, szerintem! Én mondjuk nem adnám neki.... :roll: De mindegy, ez az én véleményem! A képek alapján semmi baja nincs neki! Csak vékony, madár csontú :)
Kori se túl nagy, nem tudom min van kiakadva! Kori 11hós adatai nincsenek meg?
Kyra most 31 hósan 15kiló és 98cm! Szóval szerintem egyszerűen ők nem nagy növésű, nem nehéz gyerekek!
Szerintem nézd meg Kori 11hós adatait! Hátha megnyugszol :)

Na most visszamegyek az előző oldalra és azt is kommentálom :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Klarissza!

Sajnálom, hogy így alakultak a dolgok a fiúk között, de remélem tudnak segíteni! És tényleg az a jó, hogy felismerted a problémát és segítséget kértél! Biztos jobb lesz nemsokára ha segítséget kaptok!

Dreika, tök jó, hogy beköltöztetek! Merre felé? :) Egy szobába vannak a fiúk? Egy napon születtek? Erre nem is emlékeztem :D

Dalma, látom az előző oldalon is írtál :lol: Szóval persze, hogy mondhatod :wink: Örülök hogy hívtál, és még egyszer köszönöm! Hiányzott már ez a topik, csak nem is mertem jönni igazán :oops:
A székrekedés szerencsére megszűnt a táplálkozásukon változtattam gyökeresen! Kyrának a kakaót ki kellett zárnom és a csokit, mert attól teljesen beállt neki....most sok zabot esznek, meg aktíviát! Aszalt szilva ha mégis lenne valami (néha nem tudom azt mondani, hogy nem ehet egy szelet szülinapi csokitortát vagy ilyenek :roll: ) Szóval ilyeneken változtattam! :)
Mindjárt megnézem azt a linket amit írtál, kiváncsi vagyok!

KépKép
KépKép
akíra

Dalma
sinlac = szenjánoskenyérmag kivonat. az erősen tejérzékeny gyerkőcöknek szokták adni kezdő kajának.Mondjuk 11hósan én kicsit furcsállom. Természetes eredetű, Léna utálta, így eladtam :lol: elég sz@r íze van, és egy mindenevő gyereknek, sztem már nem finom. Ha ez megnyugtat Léna 8,2körül van és ő már 13hósank számít mert egyéves kor után nincs korrigálás. De a mi dokink mindíg azt mondja Ő ilyen alkat, és ne akarjak már nehézatlétáét nevelni belőle! :) Ne aggódj ezen Te sem! :wink:

Akira
tényleg mintha ikrek lennének ezek a lányok! :D

Pipal
ááá semmi baj, Léna is folyton taknyos. Se nem javul se nem romlik, naponta 3-4x szívom az orrát úgy 2 hete újra. :? Ha gondolod talizhatunk, a doki szerint sima nátha a nyálkás időtől.De persze ha óvatosabb vagy az is ok. Nagyon nagylányos már Natasa is. :)
L. is szenved a hányszor aludjakkal.

Reni
jaj de nagyon ügyes Krisz! és h. kilövi magát az ágyról :lol: :lol:

Anya
örülök h. jól éreztétek magatokat!

Erika
gondolom milyen nagy az öröm h. elfoglaltátok végre a házat!! Gratu!!

Klarissza
:( nem lehet könnyű, de tényleg az a lényeg h. már jó úton haladtok akkor útban a segítség.

Fürtöske Andi
talán Ti kérdeztétek az altatást. Szóval apa bement és megnyugtatta visszaaltatta, L. nem egyszerű eset, eleinte még 2-3x kelt/éj de én a közelükbe sem mentem kb. 2 hétbe telt. Azóta a nappalit is visszaszorítottam és csak reggel és este szopizik már.

Csuri
ne is mondd, még csak most kezdődik a rossz idő, de már látom milyen szörnyű lesz egész télen bent.
:roll:

Kép
katica_75

Hát akkor én nem veszek ilyen Sinlacot... köszi az infókat

Ó Reni, el is felejtettem. Krisz annyira aranyosan megy, mint egy kis gyorsított felvétel!

Pipal, nagyon helyes Nat is! Milyen hosszú lett a haja. De téged még sosem láttalak! 8)

P ma is, és tegnap is egyszer aludt, bár tudott volna még egyet olyan 6 körül, de akkor már nem engedtem, mert akkor sosem lesz este. Így inkább elmentünk sétálni, babakocsiban úgysem elalszik.

Katica, nem kell bennt lenni télen. A gyerekeket nem zavarja a hideg. vagyis enyimeket nem. Ma is én szétfagytam, ezek meg csak kinnt akartak lenni.

Dreika, gratulálok az új házatokhoz! Egyben vannak a srácok?

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Ma jó nagy volt a topik forgalma.

Dreika, gratulálok az új házhoz :lol: :lol: :lol:

Én se döntöttem el még, hogy fiút vagy lányt szeretnék inkább.
Igazából mindegy csak ne legyen baja.

Képet nem tudtam feltenni, de még nem adtam fel.

Jó éjt mindenkinek.
Kri

Kép
Kép
kri29

Először is :D Dreika vagyok, de ha nem gond, akkor ilbaként írnék a továbbiakban, talán kevésbé leszek lusta ki-be jelentkezni. :oops:

Köszönöm a gratulációkat! :)

Dalma,
Enyém gyerek is eszik Sinlacot, nagyon finom, rizs és szentjánoskenyérmag alapú pép, hipoallergén. Receptre lehet kapni. B. azt reggelizi, vagy natúr, vagy 1 doboz Frutapurával összekeverve. Ő azért kapja, mert ez volt az egyetlen dolog, amit az anyatejen kívül megkóstolt és lenyelt.
A másik topikban az egyik kislány 1 évesen 7,3kg volt (tesója hasonló) és minden rendben vele, ekkora és kész, de egészséges, formás.
Hehe, most olvasom Katica véleményét a Sinlacról ... :lol:

Kíra,
maradtunk Óbudán.
A fiúk egy szobában lesznek, amint nem lesz éjjeli szopi. Addig csak a kiságy nincs bent, de együtt játszanak és a ruháik is ott vannak.
Nem egy napon születtek, 12 nap van köztük. No meg majd 3 év. :D

Katica,
bent ilyen időben? Ugyan már, én ma is voltam síelni a naggyal. :shock: :lol:
B. meg kint alszik általában, nekem a nagy is kint aludt hóban-fagyban is, míg hajlandó volt babakocsiban aludni.

Kép
Kép
Kép
ilba

na jóó nem úgy bent :lol: csak ma náluk végig, egész nap szakadt az esőőőőő. :cry: így meg azért mégsem.de amúgy persze, tavaly is mentünk minden nap.

sinlac :lol:
amúgy sovi témában még annyi h. nem olvassátok a kismamát? Volt benne Ilonka naplója aki a szoptatási tanácsadó kislánya! és 1 évesen 7,3kg volt!!! 2 évesen sem érte el a 9et.Pedig nyílván az Ő anyukája mindent tudott a témában.

Kép
katica_75

Sziasztok!

Dreika....Ilba :D Akkor tegnap elnéztem a vonalzókat :oops: A 3 év persze feltűnt, de mintha ugyanannyi nap meg hónap lett volna :lol: Bocsi :)

Sajna nekem nem alszanak kint a lányok :( Sose aludtak! Fanni is csak kb. 3 hónapos koráig aludt el a babakocsiba...most ha valami csoda folytán hosszú séta után elalszik és kint hagyom 10 perc és fent van!

Hát itt is egész nap szakadt az eső! Az én "angyal" nagylányom meg egész nap a bejárati ajtót (teljesen üveg) nyalta, rángatta, és hol az esőnek örült hol meg a kilincsen lógva hisztizett, hogy nem mehet ki....Hát én fagyba is kiviszem őket....de esőbe....csak vizes lesz és megfázik....vagy ezt ti hogy oldjátok meg? :roll: Mert nem tudom mit találjak ki.... :?

KépKép
KépKép
akíra

Hahó!

Ehhez az eső-gyerek-kint-bent témához én is szólok :) .

Ma nálunk folyamatosan esett az eső.
Anna már reggel arról győzködött, hogy Ő a gumicsizmájában szeretne kicsit sárban ugrálni :) .
Katus pedig fél óránként más-más cipővel a kezében jelent meg, ezzel is tudtunkra adva, hogy menni kéne.
Esőben még Annát csak-csak, de a kicsit nem vittem ki (gonosz-anya :wink: ).

Így jártunk....

Éjjeli szopi! (Ilba-Dreika :D )
Szerintem a mi gyerekeink összebeszéltek (pedig de rég....)
Katus kb 5x-6x :shock: :evil: kel fel este. Csak cicivel alszik el, és én már nem győzöm. :oops:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Klarissza, bocsi én nem mertem rákérdezni mi a gond Ákossal azt hittem már írtál róla csak nekem kiesett 8)
Sajnálom, de kívánom sikerüljön megoldást találni a problémáira. (csak halkan jegyzem meg nem egyszerű elvált szülők gyerekének lenni, tudom anya is apa is szereti, új apuka és új anyuka is szereti, de soha nem lesz olyan mint egy igazi család, a gyerekeknek ez egy életre szóló törés , de soha nem maradnék egy férfi mellett csak a gyerekek miatt, mert az még ennél is rosszabb lenne nekik)

Dalma, jól elvan Lilla nappal anyuéknál, vagy anyukámmal itthon,de még este 6 után soha nem volt nélkülünk.
Most volt az első alkalom, hogy tovább szerettünk volna 9 óránál maradni mert azért nyáron is ha elmentünk sütögetni....legkésőbb 9-re itthon voltunk.
Ez a szombat este is úgy indult, hogy fürdés után én lepattanok, mert az egyik csak csajos buli volt, de közben délután hívtak egy családi buliba is és apa így megúszta a gyerekfelügyeletet
:)

Panna miatt el ne kezdj már aggódni!!! ( én inkább a 9.3 miatt aggódok, hogy nagydarabcsajleszbelőle- helyesebben mondva kövér ) Jó az a súly és egyébként se született nagy súllyal, vékonyabb alkatú gyerekeid vannak, rengeteget mozognak.
Én nem adnék neki Sinlacot, most mikor már 1 éves lesz :shock:

Csuri, Anna gyönyörű kislány annyira bájos , nagyon csajos !!!

Anya, örülök, hogy jól sikerült a hétvégétek és Kincső is jól érezte magát.

Nálunk az orrfolyás még tartja magát, de semmi más tünet nincs -ne is legyen.
Alvás terén valami javulás látszik kopp-kopp bár tegnap este nem akart elaludni, pedig nekünk az elalvással nem volt gond-apa megjegyezte, azért van mert elvittük bulizni és most is azt szeretné nem az alvást :)

Evi és Lilla

Kép
evi1969

hahó

mire végigolvastam már nem maradt időm irni annyit irtatok:)

köszi a hsz-kat pé ügyben!

klarissza még evit kiegésziteném azzal h nekem ez középső gyerek szindrómának is tűnik kicsit... de ne aggódj biztos megtaláljátok a megoldást, nem ugy ismerlek mint aki nem:) szoritok h igy legyen! nem hinném h olyan lesz felnőttnek amit irtál, ezt addigra orvosoljátok!

most többre nem is futja majd holnap!

andy

Kép
andy30

ja anya majd elfelejtem. mi sztem utána hétvégén tartjuk a családdal, 3asban meg a napján. meg aznap anyum is biztos itt lesz mert ő a szmszédunk:) de még nemtom épp a tortánál járok h milyen legyen:)

ja még megkérdezlek titeket is h a Meningococcus oltást beadattátok v tervezitek? érdemes? már ugy utálom az oltásokat de nem akarok megbánni semmit sem utólag.
és a 15 hós ooltás téleg olyan durva? akkor akarja dokink a 3. prevenart is inkább külön adassam be sztetek majd?

andy

Kép
andy30

Sziasztok!

Kint alvás, ha tehetjük mi is mindig kimegyünk. Ma mondjuk csak a kisboltig szaladtunk át, mert akkora a szélvihar, hogy majdnem elvitt minket :lol: :lol: :lol:

Ilba, Csuri enyém gyerek is kel még éjjel 3x-4x szopizni. Esti alvás csak ciciről, és ébredéskor is még szopi. Szerencsére napközben azért eszik szinte már mindent.

Dalminha, szerintem sincs semmi gond Panna baba méreteivel. Másfél éves kislány 10 kg és 80 cm. Alig magasabb mint Zsombi a súlyuk meg közel azonos. Néztem képeid és nagyon formás baba Panna.

Kri

Kép
Kép
kri29

Andy, én nem adatom be a meningococus oltást. A választható oltások közül csak a prevenárt kapja/kapta meg Zsombi. Az én gyerekorvosom a 15 hós oltást követően a 16. hónapban adja be a 3. prevenárt. Szerintem te is így adasd be.

Kri

Kép
Kép
kri29

Ja és a legfontosabbat majdnem elfelejtettem. Zsombika meggyógyult :lol: :lol: :lol: Nincs orrfolyás, köhögés és orrszi-porszi. Újra barát a porszívó :lol: :lol: :lol:

Kri

Kép
Kép
kri29

Kri:De jó hogy meggyogyultatok :lol: :lol: :lol:

Olyan szél van :cry: és nagyon hideg.Fütök ezerrel,Kevin meg olyan nyügös este kúpot is kapott és igy is nyüglödött éjszaka sirt dobálta magát.Szerintetek ezt a szelet érzik a babák?

Andy: nekem mondta a védőnőm,hogyérdemes beadatni de én még nemtudom,nem akarom minden ellen beoltani mert az se jó.

Nállunk is van éjjeli szopi,ha nyügi Kevin egész éjjel a cicimen csüng.

000kata

Sziasztok!

Hát százszor inkább a tegnapi eső, mint ez a szél! :shock: :shock: :shock:
Na ma én sem viszem ki őket, az tuti! Remélem az oviban sem mennek ki ... :roll:

Torta: nekünk már megvan, az APG-ből ismert süni tortánk lesz és a nagyfiammal fogjuk megcsinálni. :D És akkor ez az ő ajándéka is lesz. Az meg, hogy mi van benne, vagy nincs, nem érdekel, mert a maszatoláshoz és a 2 falathoz megteszi, semmi baja nem lesz tőle. :)

Andy,
15 hós oltástól LEHET pár nap múlva láz, kiütés, miegymás, nálunk nem volt semmi. Én mondjuk ennek ellenére nem adatnám be neki a Prevenárt ezzel együtt, de sokan megteszik. :roll:
A Meningococcus az agyhártyagyulladás elleni? Azt én nem adatom be. Már megkapta a Prevenárokat, idén még a bárányhimlő ellenit fogja megkapni. A nagy sem kapott mást, illetve a kullancs ellenit csak.

Nekünk még mindig nincs gázunk. :x :evil: :( És már csak 19 fok van, délután átmenetileg megyünk a nagymamához. :(

Kép
Kép
Kép
ilba

sziasztok!

Hát szerencsére mi is elfelejthetjük a porszívót :lol: :lol:
meggyógyult a drágám,már nincs se köhögés se orrfolyás.
De van űber sz@r idő,9 fok,most jöttem haza a városból és szétfagytam.a szél még nem fúj,így ha felébred akkor kimegyünk kicsit levegőzni.
Nekünk brutál rossz éjszakáink vannak,van h fél óránként kel,én már totál kivagyok.3 foga van,jön a többi is,látom,h nagyon duzzadt az ínye.hogy ettől nem alszik-e éjjel,nem tudom.De napközben olyan jó kedvű,pedig akkor is fájhat neki,nem???

Akira!
De jó hogy jöttél!nagyon édik a lányok,és nagyon hasonlítanak egymásra!

Dreika-Ilba!
Neked is örülök-örülünk nagyon!és gratula az új házhoz!!

Andy!
Én gondolkodom az oltáson.a 2008júniusiaknál is van egy anyuka,akinek 2 évesen halt meg a kisfia agyhártyagyulladásban,nem volt beoltva.nekem a nagyok is bevannak oltva.
én meg a bárányhimlő ellenit nem adatom be.én is sajnálom őket,h ennyit szúrkálják,de inkább 1-2 szurival több,mint...Na már megint paraanyázok :lol: :lol: :lol:

Dalma!
Ne aggódj a méretek miatt.Lotti is ilyen kis vékonydongájú volt.és egészséges ,semmi baja.Lehet még ekkora sem volt :wink:
most meg teljesen normális súlyban van.nem is csontkollekció,de egy gramm felesleg sincs rajta.

Évi!
én a nyáron elkezdtem szoktatni,azaz leszoktatni magamról a gyereket.1szer 2szer aludt a nagyinál,meg a férjem keresztanyjánál(ő a másik nagyi :lol: :lol: ).és tök jól elvolt.novemberben megyünk kettesben az emberrel cserkeszőlőre 3 napra,ezért is muszály neki megszoknia máshol.igaz fájt a szivem,mikor az üres kiságyat láttam azokon az estéken,devalamit-valamiért.

Klarissza!
Rendbe jön majd minden,főleg,ha így segítséget is kapsz.de tudom,nem egyszerű.amúgy nálunk se minden oké,csak kicsit más jellegű,mert nekem a nagyok nem nagyon jönnek ki a mostani férjemmel.(mondjuk ő is lehetne elnézőbb velük :roll: )és sokszor megkapja,h te nem vagy az apám,meg jönnek és súgják nekem,h " ő ne szóljon már bele" stb.én meg 2 tűz között vagyok.

Kri!
Végre Ti is meggyógyultatok!

Pipal!
Végre Ti is itt!nagyon szép csaj Nati!

Mammuci!
Ezen a hajkölteményen mindig elámulok! olyan írigy vagyok! :lol: :lol:

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Köszi a megnyugtatást! Szerintem is így jó, ahogy van, de mégis, mindenhol azt sulykolják az emberbe, hogy a duci baba az egészséges és szép. Na mindegy, egyszer még örülni fog annak, hogy nem hízékony alkat. (mint én)

Kri, dejó, végre meggyógyultatok!

Honey, akkor nem felhőtlen a viszony köztük. Régóta vagytok együtt? Nagyok voltak már a válásnál ?(tudom semmi közöm hozzá) Egy csomó filmben ez a téma, nem lehet rajta segíteni? Végülis így vagytok most A család.

Dreika, mi ez a torta? APG? az mi? Nálunk is dupla szülinap lesz, itt 8 nap van köztük. Meg két év :)

Kép
Kép
dalminha

(vagyis nemúgy, mint én)

Kép
Kép
dalminha

Lányok én már az időre nem panaszkodom, mert tegnap háborogtam, hogy ilyen f@s meg olyan c@r és a ma százszor rosszabb a szél miatt. Csendbe leszek és lehet holnap jobb lesz, vagy nem lesz rosszabb a mainál :twisted:
Lillát nem zavarja ez az idő ahogy reggel készültünk anyuékhoz apa felnyitotta a garázsajtót és már spurizott is az udvarra :roll: én meg szégyen nem szégyen inkább maradtam volna otthon az orrom se dugnám ki a házból, ha nem lenne muszáj.
Szégyen nem szégyen télikabátba jöttem dolgozni, de holnap csizmát is veszek :evil: egyébként sokan vannak már télicuccba, de furcsa, hogy nincs átmenet- nyár után rögtön tél.

Hurrá a kis betegek meggyógyultak! Kri, Pipal, Honey babák :lol:

Honey, nekem a nagyfiam már pici kortól aludt anyukáméknál, de ezt a kis boszit féltem nagyon :roll: egyébként Martin is felügyelt volna rá szívesen, mert csak 2 utcával arrébb voltunk, de nem mertem itthon hagyni. Na majd legközelebb!!!
Nálunk a fiúknál inkább baráti a viszony, mint apa-fiú kapcsolat, néha van háborgás Martin részéről, ha valami feladatot kap, de megcsinálja.
Most tanul vezetni és szólt az apja, hogy menjen el gyakorolni vele- erre ő azt mondta akkor inkább nem kell jogosítvány, de apával nem megyek. Így maradt pótapa és anya a gyakorlásra :)
Nem egyszerű így az élet az biztos a gyerekeknek, de én most is azt mondom jól döntöttem.

Ilba, miért nincs gáz? Csak nektek nincs vagy az utcában sincs? Nincs valami alternatív megoldás? Klíma fűtésre kapcsolva, vagy sütő beizzít...bár éjszaka ez nem megoldás.

Andy, én a meningococcus oltáson nem gondolkodtam, én is olvastam amit Honey írt csak nem itt a babaneten. Most már én is megkérdezem a dokit, de nekünk a kullancs elleni fontosabb lenne, mert sokat járunk erdőbe. Csak ez is egy baktérium ellen véd és agyhártyát több is okoz :roll:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Jelentem itt már a tomoló szél mellé havaseső is társult

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Brutááááál az idő!!!! :evil:
De Nekünk ma már muszáj volt kimozdulni.
Elmentünk egy Kölyökparkba ugrálni (azt most már Katus is élvezi).
Odaértünk, akkor nyitottak. Fűtés szinte semmi, én és Katus polárpulcsiban nyomtuk.
Anna kb 10 percet ugrált, csúszdázott, amikor jött egy nő hangszerekkel, kirakókkal. Na persze az én lányaim egyből odamentek, és énekelni kezdtek (Nő énekelt, Ők meg zenéltek :) ).
Annát kérdeztem, hogy nem akar-e még ugrálni, mert énekelni otthon is tudunk, de NEM :shock: .
Így ültünk a hideg linóleumon és daloltunk :? :? (20 percig).

Na nem panaszkodom tovább :) !

Dalma!
APG= Anna, Peti és Gergő Bartos Erika könyv
Nálunk (is) az egyik nagy-nagy kedvenc :D

Kri, Honey!
Örülök, hogy meggyógyultak a gyerekek! :D

Evi!
Te dolgozol? :shock: Én valahol lemaradtam erről :roll: :oops: .

Most megyünk uzsonnázni..

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Dalma, ennek most annyira nem tudok örülni :twisted: de köszi az időjárás infot a nyugati végekről az kb. este itt lesz középtájon :twisted: most ahogy néztem a 15 napos előrejelzést még 1 hét múlva is hideg lesz :cry: és nekünk még nincs téli szerkónk :roll:

Honey, Neked akartam még írni csak közben dolgozok is és lemaradt. Nálunk a fogzási szindróma mindig éjjel jelentkezett, nappal semmi max. nyálfolyás ezerrel és szájbaturka.
Nekünk most a 9. fog kibújt és jobban alszik, de ez csak átmeneti állapot, mert még hátra van 11 :(

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Dalma!

én több,mint 5éve váltam el.Új férjemmel lassan 4 éve vagyunk együtt, 2 éve házasodtunk össze.az exemmel egyáltalán nem beszélek,még gyerekekről sem :roll: ,annyira rossz a viszony.
Az ő anyjával,amit lehet megbeszélek,de sokszor az is falra hányt borsó.Amikor váltunk,vagyis még előtte,azt hittem el lehet tőle kulturáltan válni,de nem.Ha lehetett,mindíg az ellenkezőképp nevelték a gyerekeket.szegény gyerekek,ők meg szerintem nem értették mi van,anyánál ezt lehet,apánál nem,és fordítva.én számtalanszor leültem az exemékkel beszélni arról,h közösen neveljük,egyformán,amennyire lehet.de nem támogattak,sőt.akkor még az exemmel is lehetett szót váltani,de mikor összejöttünk a férjemmel,meggajdult,és nem lehetett vele szót érteni.Az ő szájából hangzott el az is először,h "mond meg neki fiam,h nem az apád ne szóljon bele a dolgaidba".innentől kezdve kikövezett út volt ahhoz,h rossz legyen a gyerekek és mostani párom közt a viszony.ő még az elején sokat tűrt,h hátha megszelidülnek,de nem így lett,csak romlott a helyzet.és még erre rájön egy nagy adag kiskamaszodás is.úgyhogy nem egyszerű az életünk.én vagyok az akin csattan minden,én próbálom mindkét oldalt puhítani,több kevesebb sikerrel.amúgy nincsenek már veszekedések,azok nagyon enm is voltak,csak a duzzogás,meg hasonlók.én még nem beszéltem a gyerekekkel az apjukkal,h miért is váltunk el,még kicsik hozzá,de lehet soha nem mondom el,úgyse változtatna semmin.az apjukat imádják,szivesen vannak velük.én nem tiltom őket,sose tettem.akkor mentek,amikor akartak.remélem azért még egyszer lesz baráti viszony a párom és a gyerekek között.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Évi!

És erre nem lehet kapni valami homeós bogyót???mert én már nem bírom fizikailag ezt sokáig :cry:

Katica!

Te nagyon otthon vagy ilyen homeos dolgokban!van vmi ötleted?

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

És még valami!mióta megszültem,pedig nem is simán szültem,hanem császárral,többször kijött az aranyerem :roll: .de az elmúlt pár hétben folyamatosan,és most már ku...ra fáj.kentem mindenféle krémmel,most kaptam kúpot.de járni alig bírok már :cry:

erre valami okosság valakinek??

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

mi kint voltunk 1 órát levegőzni.elmentünk a gyógyszertárba,meg rendeltem tortát a csajszinak.igaz csak érdeklődni akartam,de ha már ott voltam,rá is beszéltem magam :lol:

És nem volt olyan rossz idő,csak a hideg.a toronyháznál fújt nagyon a szél ( Évi te biztos tudod :lol: ) de ott nyáron is mindig fúj.
amúgy délelőtt én is csizmában voltam vásárolni,meg bélelt átmeneti kabátban,de fáztam benne.szerintem én is a télit veszem majd elő!

azta! Győrben télleg havaseső????ne máááááá

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Honey, én Hatvanba dolgozok, de ha lehet szelet fokozni akkor ott aztán tényleg fúj rendesen. Ja, toronyház se semmi még nyáron is!!!
most lilla ide ült az ölembe, bocs de egykezezek, szval aranyér nekem volt kb. 3 hetes lehetett a csajszi :roll: de miért pont akkor :shock: azt mondták az ülés nem tesz jót, de hisz nem is ültem
akkor még gyógyszert se lehetett használni a szopi miatt, sőt kúpot se és rendbe jött masgától
azóta nem volt
nem kemény a székleted már bocsi de az is okozhatja, ja és előtte szültél már 2x és a hideg se tesz jót neki
majd jönnek a többiek hátha van nekik tapasztalat

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Honey írásodat olvasva nem cserélnék veled egy percig sem :oops: Szerencsére enyim gyerekek imádják a mostani apukájukat, mondjuk ehhez sokat tett hozzá Ő is! Ha megyünk valahova mindig együtt (haverok nélkül!) és ezt a gyerekek nagyon élvezik (előtte nem volt ilyenben részük pl: horgászat, nyaralás, leszaladni a Tiszára sülthalat enni, sétálni). Az én volt férjem is rendszeresen jön értük kb. 2 hetente fél napra :wink: Mivel az új asszonynak is született babája azóta a fiaim nem nagyon mehetnek hozzájuk szerencsére ezt nem veszik tragikusnak, inkább tényként kezelik. Nagyfiam pedig már levonja simán a következtetéseket!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Örülök,hogy a betegek már meggyógyultak!!!
:D

Jó sokat írtatok amióta nem voltam :D

Katica:Hát igen csak úgy szalad már a gyermek :lol: Mint akit kilőttek :lol: Ezért szokott szegénykém sokat is esni,mert kapkod :cry:

Időjárás:Elég brutál volt ma az idő az biztos.Mi is kint voltunk kicsit,mert intéztem a bölcsihez a papírokat és sétáltunk kicsit,de gyermekemet majdnem elfújta a szél :lol:

Kata:Krisz nagyon jól érezte magát :D És persze mi is :lol: Csak a szél ne fújt volna.

Pótapa téma:Anyukám párja tök jól kijön kishugommal.Nagyon szeretik egymást.Én azért féltettem kicsit az elején,de hál istennek nagyon normális.És minket is szeret. :D Mondtam is kishugomnak,hogy örűljön,hogy nem az igazi apja neveli,mert akkor már vége lenne neki :cry: Apám nem is kíváncsi ránk még az unokájára sem,de nem érdekel,mert örülök,hogy nem is fogja ismerni az igazi nagyapját.

Dalma:Szerintem is felesleges adni neki azt a valamit :lol: Később még hálás lessz neked ezért,hogy nem hízlaltad fel :lol: Én anyukám amikor kicsi voltam elvitt dokihoz,hogy alig eszek és a bordáim látszanak erre a doki c-vitamint ajánlott amit kaptam is meg néha lopkodtam is,mert ízlett nagyon és végűl az lett,hogy dagadt gyerek lettem :cry: Hát igen kicsit gyors a szentem :D

csuri:Én is utálom ezt a hideget :evil: Hogy vagy?Nagyon édesek lehettek a gyerekeid :D

dreika:Grat a költözéshez :D

Én gyerkőcöm is nagyon szeret kint aludni van,hogy csak azért viszem ki,hogy aludjon kicsit :lol: Én is kiviszem ilyen időben persze,ha nem ennyire fúj a szél.Krisz mindig úgy kel reggelente,hogy az az első szava,hogy tá-tá :lol: Persze ez neki azt jelenti,hogy rögtön ki kéne vinnem :lol: A bejárati ajtót is szokta ő is ütni és mondja,hogy tá-tá :lol:

Neharagudjatok,de most megyek,mert fiam megeszi a dobozt :lol:

Kép
Kép
reni_24

ditta
Milyen volt a hétvége? Mesélj!

ilba
De jó Nektek, hogy új házban vagytok!! :) De hogy hogy nincs gáz?? :shock: Igaz hozzánk is, idén nyáron hozták, de nagyon örülünk neki!! Mondjuk Én fűtök már egy jó pár napja esténként a fürdetéshez, de most már nappal is kell. :(

kri
Hova nem sikerül a képet feltenni? Ide vagy a közösbe?? Nagyon örülök, hogy Zsombi meggyógyult! :)

honey

aranyér. :( Sajnálom! :(

Időjárás. Itt rettenet nagy szél volt ma, mentünk bowlingozni és az útra dölt egy hatalmas fa, úgy, hogy épp a villany vezetékbe beleakadt és az tartotta. Nagyon félelmetes volt, a tesóm kihívta a tűzoltókat, extra vészhelyzet volt. Ma amúgy először mentünk Kincsővel bowlingozni nagyon jó volt végre kiruccani , kicsit összejönni a barátokkal. :) Kislányomat a színes golyók teljesen elvarázsolták és még aludt is vagy fél órát a zajos teremben. :)

Mi holnap megyünk mázsálásra meg oltásra doktor néihez kíváncsi leszek Kincső hány kg., de nyugi dalma szerintem se nincs semmi baj csajod súlyával!!!

Kép
Kép
anya1118

ditta
Milyen volt a hétvége? Mesélj!

ilba
De jó Nektek, hogy új házban vagytok!! :) De hogy hogy nincs gáz?? :shock: Igaz hozzánk is, idén nyáron hozták, de nagyon örülünk neki!! Mondjuk Én fűtök már egy jó pár napja esténként a fürdetéshez, de most már nappal is kell. :(

kri
Hova nem sikerül a képet feltenni? Ide vagy a közösbe?? Nagyon örülök, hogy Zsombi meggyógyult! :)

honey

aranyér. :( Sajnálom! :(

Időjárás. Itt rettenet nagy szél volt ma, mentünk bowlingozni és az útra dölt egy hatalmas fa, úgy, hogy épp a villany vezetékbe beleakadt és az tartotta. Nagyon félelmetes volt, a tesóm kihívta a tűzoltókat, extra vészhelyzet volt. Ma amúgy először mentünk Kincsővel bowlingozni nagyon jó volt végre kiruccani , kicsit összejönni a barátokkal. :) Kislányomat a színes golyók teljesen elvarázsolták és még aludt is vagy fél órát a zajos teremben. :)

Mi holnap megyünk mázsálásra meg oltásra doktor néihez kíváncsi leszek Kincső hány kg., de nyugi dalma szerintem se nincs semmi baj csajod súlyával!!!

Kép
Kép
anya1118

Bocsánat a duplázásért, de vacakol megint a gépem. :(

Még annyit akartam, hogy 1 éves ajándéknak szerintetek fotózás milyen ötlet?? Szerintem nem rossz!! Szép emlék egy profi fotósorozat a gyerkőcről. :)

http://www.gyermek-foto.hu/

Kép
Kép
anya1118

Anya:Húhha nagyon ilyesztő lehetett :shock: Én is nagyon féltem ma amikor az M0-on alánk kapott a szél tiszta ilyesztő volt eléggé féltem,de hál istennek épségben hazaértünk.A fotózás szerintem nagyon szuper ötlet :D És az egy örök emlék :D Nem is adtál rossz ötletet ezzel :D

pipal:Apa most meghátrált a kistesó projekttől :cry: De remélem megtudom győzni,hogy legalább jövőre kezdjük el a próbálkozást :D Hátha :lol: Sajnálom,hogy Natasa nem alszik valami jól éjszaka.Krisz is mostanában kezd elromlani éjszaka :cry: :lol: Többször felkel mostanában nem vagyok ehez hozzászokva :lol: :lol: De egyenlőre a fogakra fogom meg erre az időjárásra.Nagyon ügyi ő is már :D Én gyerkőcöm is a nem-re azt mondja,hogy DE :lol: Valamelyik nap meg elkezdte mondani,hogy kukucs :lol: Meg mondta már azt is 2szer,hogy apa :lol: meg bab :lol: Nagyon édes a képeken :D

Mi is kislányt szeretnénk másodiknak bár kétséges,hogy összejön,de a lényeg,hogy egészséges legyen és mindene meglegyen :D

Anikó én is hiányoltalak ám csak időm nem volt,hogy leírjam :lol: Nagyon édes Domi :D És azok a fürtök :lol:

Akíra:Nagyon édes a lánykád :D Kész nő már :D Nagylányod is aranyos :D Tényleg nagyon hasonlítanak a lányok sőt :D

Kri:Zsombi is nagyon ügyes,hogy már egyedűl jár :D Krisz dettó olyan mint Zsombi.Szinte rohan :lol:

fürtöske:Én nem szedtem Krisszel sem semmit.Tesónál se fogok szerintem csak sok vitamin meg ilyesmi :D Majd megy a drukk a kislányhoz :D

ission:Köszönjük szépen.Hogy vagytok?Elmúlt már a sok pötty?Az activátor tényleg nagyon jó sok mindenre még menstruációs görcsre is :D Mi is alkalmazzuk :D

Csuri:Édesek a képek :D :D

Klarissza:Sajnálom a dolgot.De tényleg az a jó,hogy felismerted,hogy segítség kell.Remélem hamar rendbe jönnek a dolgok.Szurkolok nagyon!!!!

ske:Nem vagy egyedűl vele,hogy nem tudod ezt a tempót tartani :D De örülök,hogy sokan vissza találtatok hozzánk.Remélem lesznek még vissza térők.pl.Sensi vajon velük mi lehet??Hát igen már szalad is csak néha jól elis esik,de persze bőg egyet és folytatja tovább :D

Hát eddig tudtam vissza olvasva írni

:cry:

De azért megpróbáltam :lol: Mennem kell,mert Krisz hisztizik már.Próbálok jönni sűrűbben.

Jó éjszakát mindenkinek!!!

Kép
Kép
reni_24

hahó

anya milyen oltást kaptok? te miket adatsz/ttál be és mikor?

amugy köszi csajok a meningos hsz-kat! lehet akkor beadatom téleg csak már azt nemtom mikor lenne legjobb.
15 hós ugye kötelező de akkoriban kéne a 3. prevenart is meg akkor még ez a meningo... mit gondoltok?

honey nem lehet eccerű ez a helyzet neked sem:( mingyá nézek homeót aranyérre! fogzásra meg a chamomilla tudod!

andy

Kép
andy30

Sziasztok!

Uh, jól lemaradtam. Mire végig olvastam elfelejtettem, hogy mit is akartam írni.

Itt nálunk is nagyon cudar idő van, szerencsére lánykám egész jól viseli. Délután kimentunk egy kicsit de majd elvitt minket a szél.

Ja, hajvágás. Én semmi pénzért le nem vágnám a haját, ha erősödik, ha nem, csak a nagyszülők szeretnék, géppel. Már nemegyszer elő is vették nézzem meg milyen biztonságos :shock:

Örülök, hogy a legtöbb betegeskedő meggyógyult :)

Honey, aranyér témában, nem tudok segíten, sajnálom, kellemtlen lehet.

Dalma, szerintem se aggódj Panna súlya miatt, a képek alapján nagyon egyben van a kiscsaj, Johanna se, egy szumó baba.

Klarissza, jó hogy szakemberhez fordultál, biztosan lesz megoldás a problémára, és tényleg jó hogy felismerted. legtöbb szülő a homokba dugja a fejét.
Barátnőm kislány is elég sűrűn kap dürohamot, nekimegy a szüleinek, dobál mindet, és nem igazán tudják az okot sem, már én is mondtam hogy forduljon szakemberhez, erre annyit mondott hogy ő ilyen, majd kinövi. Hát jó.

Kérdésem lenne:

Tanácsadáson, a ti babóitoknak is biztosan megnézik a kutacsot, meg tudnátok mondani kinek mekkora?

Én már alig érzek egy ki bemélyedést Johanna fején, a doki meg azt modja nagy, 1 cm, adjak 2 csepp vigantolt. Eddig 1-et kellett, de néha elfelejtettem :oops: , remélem nem lesz gond.

Jó éjt!

Móni

Kép
ission

honey ment privi homeoval

moni nekünk nem nézik a kutacsot :? én érzem h kisebbedik neki de elég nagy igy is :roll:

elvileg nekünk 15hós oltásig nem kell menni. vagy igen? én védőőhöz járok havonta de ő csak mér kutacsot nem néz

andy

Kép
andy30

Sziasztok!

Pörögtök nagyon :) :lol:

Ez a hideg! :shock: Mi ma nem tudtunk kimenni az utcára, mert a Kyrának nincs kabátja....vagyis nem volt! :D De párom hazajött a melóból és Fannit itt hagytuk anyuméknak, mi meg kocsiba pattantunk és vettünk egy édes kis kabátot a Kyrának!

Mert ugye Fanni örökölte a Kyráért (sok ruhát veszek neki, hogy ne mindig a kinőtt cuccokat örökölje, de azért a nagyobb dolgokat jó ha örökli :lol: )

Nem tudom volt-e már téma, ha igen szóljatok és visszaolvasok...Szóval a mostani h1n1 ellenit beadatjátok a kicsiknek? És a nagyoknak!? :roll:

Na ennyi időm volt, minden másra próbálok holnap reagálni! Bocsi
:oops:

KépKép
KépKép
akíra

andy!

Az 1 éves státuszt úgy tudom a védőnő és a gyerekorvos is megcsinálja (mást-mást vizsgálva) .
Katica már volt Lénával, Ő biztos jobban tudja :wink:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

csuri csak érdekes mert nekem doki nem mondta. lehet azt hitte addig ugyis megyek vmi betegség miatt? :roll: azelőtt gyakran jártunk... de már nem! :!: :D

na jóét mindenkinek

akira fotót a kabátról! én is vettem teszveszen pár jót!

andy

Kép
andy30

Akíra!

H1N1-et nem is adják 3éves kor alatt úgy tudom.de ettől függetlenül sem oltatnám be se őket se magunkat.

Móni!

nekünk mindig nézi dokinő,vagyis látom,hogy simogatja a buksiját,és akkor tapogatja a kutacsot,de nem szólt még,h nagy lenne.szerintem elég nagy még Bettinek,kb másfél, 2centi lehet.
én sokszor elfelejtem adni a vitamint :oops:

Andy!

Köszi a privit!
1éves kontrollra szerintem is inkább dokihoz kéne vinni,vagy mindkettőhöz.én viszem ide is-oda is .

Hozzánk is megjött a nagy szél,így ma szerintem nem megyünk ki.pedig én is kabátot akartam neki venni,mert csak átmeneti van,az meg már kevés ilyen időben.meg sapka is kellene valami melegebb.
ma egész jól aludt Betti.3-kor 5-kor,meg most volt fel,ivott kis teát,most meg tápot,és alszik,mint a bunda.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Ission:nekünk nézik a kutacsot.Kevinnek ujjbegynyi,igy van a kiskönyvbe irva.Már elég pici,pedig én is sokszor elfelejtem a D vitamint.

Ezt a hülye időt :? :cry: 4 fok van :? :cry:

Akira: H1N1 mi nem adatjuk be se magunknak se Kevinnek.

Kevin eltörte a telom kijelzöjét az üveget :? :cry: :cry:

000kata

Honey:milyen tortát rendeltél?

000kata

hahó

hát nekünk doki a kiskönyvet nem is tölti tök üres! :roll: :?

most mondta vki h a meningo oltást egy vé fölött csak egyet kell ti is igy tudjátok? akkor lehet kivárom a 13 hót és akkor adatom be! utána 15 hós és mondjuk 16 hósan a 3. prevenart. sztetek igy jó lenne?

andy

Kép
andy30

Andy: a meningooltás pontosan mi ellen is van?az agyhártyagyulladás ellen? mennyibe kerül?
Nekem sincs rendesen töltve a kiskönyv :?
Szerintem gy jó lesz mert nem egyszerre kapja öket.Az orvosod ajánlja meningo oltást?

000kata

Sziasztok!

Andy, szerintem így jó lesz.

Ma voltunk mi is mázsáláson: 72 cm és 9040 g Zsombi. Szerintem kicsit nagyobb, de majd megmérem ha előkerül a centi. :lol:

Anya, ide nem tudtam feltenni fotókat, majd teszek a gmail.re.

Kri

Kép
Kép
kri29

Andy!

én is így adatom majd be az oltásokat.

Kata!

Emeletes tortát csináltatok ( sokan leszünk rá :lol: ).az alja kongó torta,ez olyasmi,mint a dobos,csak a karamellréteg belül van több rétegben és vékonyabban,a felső pedig túrótorta,abból ehet majd Bettim is :lol: . Az egész pedig be lesz borítva fehér marcipánnal,lesz rajta rózsaszín masni,meg gyönyök marcipánból.és az elmaradhatatlan 1-es gyertya meg malacka!!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: