A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

buli jó volt :) Míra már mondta Ildikónak vesz ki szabit pénteken az oviban és ottalszunk megint,majd szombaton jövünk haza :)

én olyan zombi vok :)

benyomtam a tegnapi buli maradék pizzáját :) (ami nálunk volt,R. munkatársaival :) )

KépKép
viranka

Míra :lol:

KépKép
kaqk
Debrecen

Szelike sok boldog névnapot :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Csajok hol vagytok megint?
Esetleg nálatok süt a nap és sétáltok?
Itt esik az eső tegnap este óta :?

Fő életem első Francia hagymalevese :D
Kíváncsi vagyok milyen lesz :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Cica télapó lázban ég. Voltunk ma boltban és az tele volt csokimikulással.
Én meg azt mondtam neki, azért vannak kitéve, hogy a gyerekek megnézzék és eldöntsék mit szeretnének kapni, majd lerajzolják neki és elküldjék a postásbácsival a címére. Ha pedig jó kislány lesz akkor talán megkapja tőle decemberben.
?ióta hazaértünk a boltból felváltva rajzol az apjával és velem :lol:
Közben meg mondogatja, hogy Télapónak, Télapónak :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina veled álmodtam :D

Kispocc veletek mi újság?
Alakul Boti?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Na lelövöm magam :roll:
szép napot mindenkinek :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

halihó
mi megvagyunk..készülünk a szülinapra! Emma olyan édesne mondja: boldog születésnapot Ditti! :-)

Szelike boldog névnapot!

Hagyma leves? mmm az fini..tejszínes?
Gréti de édes.....
:lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk nem, nem tejszínes.
De isteni finom lett.
Azt hiszem rendszeresen fogok főzni :D
Itt a recept:

Francia hagymaleves egyszerüen

Hozzávalok 4 személyre:
60 dkg vöröshagyma
50 gr vaj
2 evökanál liszt
reszelt sajt

bors

Elkészités:
-egy lábosban megolvasztjuk a vajat,majd beletesszük a vékonyan leszeletelt vöröshagymát és megpiritjuk,
-rászorjuk a lisztet, összekeverjük és hozzá öntünk másfél liter vizet, felforraljuk majd közepes tüzön 20 percig fözzük
-sütöbe illö tálakba tálaljuk ,majd fokhagymás piritos kenyeret helyezünk a tetejére és megszorjuk reszelt sajttal és a sütöbe tesszük mig a sajt megpirul a tetején.

KépKép
Kép Kép
l.móni

LÁnyok, én is itt vagyok, de vizsgáztattam, aztán még tart a rokonlátogatás :roll:

Tököt is sütünk éppen :roll:

Ma a felhőszakadásban vezettem :shock: :shock: :shock:

De ezen is túl vagyok :wink:

Szelinának boldog névnapot kívánunk :!:

Kép
vindolanda

Móni: eddig én tejszíneset csináltam..egyszer ettem simát..de az nem jött be..de ezt a receptet egyszer kipróbálom.. :wink:

Vindo: nagyon ügyes vagy..én UTÁLOK esőben vezetni!!..a fék út rövidebb, csúszkálhatunk..brrrrr :evil: a tél és a jég még nagy kedvencem......de hát ha menni kell hát menni kell!

Itt is szakad az eső! :-( olyan csúnya őszi nedves sötét az idő.....mi lesz velünk télen.... :(

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van, olyan nagyon rég voltam itt... :oops:
Írok pár szót magunkról, visszaolvasni most nem fogok tudni.

Zétim beteg, mostanában szinte mindig. :( Elviekben egy ideje már bölcsis beszoktatás van. Első héten kezdte a betegeskedést, átlag hetente visszaesik. Meg van most is fázva, nagyon köhög, a torkára antibiotikumot kap tegnap óta.
A bölcsi tetszik neki, vagyis péntekig tetszett. Egyre fáradtabb volt a héten, nyűgös, sírós. Soha nem bántott senkit, erre a héten verekedett. :shock: Egy-két odacsapás volt ugyan eddig is, de most aktív rugdosásba ment át. Én is észreveszem a változásokat, egyik nap én is kaptam. Szabályosan haragudott rám amikor hazaértünk. Eddig is anyás volt, de most mindenben visszafejlődtünk és lóg rajtam. Nem tudom mikor javul a helyzet...Bölcsis napokon a gondozónőre és rám is látványosan haragszik.

Nagyjából ennyi újság van nálunk. Ha Zétus végre rendesen beszokna mennék nyelvtanfolyamra. Valami délelőtti intenzívre. Mióta járunk "beszokni" semmire nincs időm. Nincs még ott egész nap és sokszor be kell menni nekem is. Én is fáradt vagyok, ráadásul otthon is csak én kellek neki. Egy példa: a héten még fürödni is jött velem, leült pizsiben a kád mellé és megvárt. Egyszerűen annyira ordított az apjának, hányásig hergelte magát. Ennyi volt a baja, be akart hozzám jönni. Jön velem és fogja a kezemet. Fürdés közben is puszikat adott.
Nagyon nem tudom hogyan tovább. Mindent úgy csinálok ahogyan mondják, semmi drámázás nincs részemről a bölcsi miatt. Ha otthon van sokat foglalkozok vele. Remélem javul a helyzet hamarosan.

Mindenkit puszilok, vigyázzatok magatokra!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Fleur! Meg tudjuk csinálni állítható csatosra.
Kép Kép Kép Kép

Hagymaleves!!!! Mekkora ötlet!!!! Na most már megyek aludni... :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt :D !

Hűűűű, Mesi, ez nagyon tuti :shock: :lol: !!! És Lotti milyen jól alszik benne :lol: :lol: .

T. Kőszegi, jól láttam, hogy Ádi volt a tv-ben, a Házon kívül-ben? 99 %-ig biztos vagyok benne, hogy őt láttam a bölcsisek között, amikor az új influenzáról szóló riport volt 8) .

Szelinek boldog névnapot, Kolbinak boldog szülinapot kívánunk utólag :oops: 8) ...

Mostmár pláne sajnálom, hogy pénteken lemaradtam, cserébe eltölthettem életem egyik legsz@rabb hétvégéjét :evil: . Szombaton pl. rosszul lettem vezetés közben-ilyen még soha nem fordult elő velem, majdnem elájultam...még szerencse, hogy már a város szélén jártam, és meg tudtam állni apunál pihenni. Vszínűleg a vérnyomásom esett le :? .

GyES-t még nem kaptam, csak küldtek kb. 3 hete egy papírt, hogy az eljárást felfüggesztik, mert még kell adat a munkahelyemről :evil: . Egy nő is hívott, hogy semmi gond, az adatok megérkezése után lesz GyES...hát azóta sincs :evil: . Az egész hülyén jött ki, mert Pestre küldették velem a papírokat, hogy oda tartozunk, onnan azonban elküldték Vácra, mert mégis oda :? . A hugommal pedig egyből Vácra küldették :evil: ...Na mindegy, egyszer lesz majd pénzem, de mikor?! Pisti fél havi fizut kapott, 1,5 hónap kiesés minden tartalékomat felemésztette :? .

Panka már 2. hete taknyos, mint mindenki a bölcsiben. Nagyon ügyesen egyedül szívatja az orrát, vége a harcnak :wink: . Már szeret bölcsibe járni 8) . Hétvégén is gyakori téma, ki lesz a bölcsiben, mikor megyünk stb.
Kipöttyösödött, ezért most fehérjék megvonva tőle, nincs kakaó 8) . 99 %, hogy a dió a ludas, mert az utcánkban több diófa is van, és a boltba menet Bencével rendszeresen végigették az utat :roll: . Gyerekkoromban én sem ehettem diót, de ezt ki lehet nőni. Csak akkor ver ki, ha telítődik a szervezetemben.

Egyébként tegnap extra gáz napunk volt, ilyen még soha talán :? . Panka nem 7, de 700 ördög volt, én már totál idegbeteg :oops: . Wc-re nem tudtam tőle kimenni, mert mindig csinált valami rosszat az alatt a 2 perc alatt (is), vagy a nyakamban csüngött. Azt már végképp nem érti meg, hogy hideg van és esik az eső (bár ezt én is nehezen fogadom el :wink: ), ő bizony menne ki papucsban tocsogni...Na mindegy, komolyan örülök, hogy ennek a hétvégének vége, és mehetek dolgozni :oops: ...

Mindenkinek sok puszi, próbálok ám olvasni :oops: ...
dettyk

Dettyk! Köszönöm! De nem Lotti, hanem Panndi szomszédja, Samkó! :wink: Olyan jól érezte magát benne, hogy le lehetett tenni az asztalra, miközben aludt. :lol:

Szelinkének boldogságos névnapot!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!!!!

Emese nekünk kölcsizett ilyen hordozót Miléna, kb.2 hós koráig tudtuk használni igy ( később már orditott ha beletettem), most próbáltam úgy, hogy ül benne, tök jó volt úgy is. :D Bár most ha már jön az overálos korszak nem tudom milyen hordozó lesz a jó :roll: Nekem Áron már csak ülni akar a babakocsiban is, vagy cipelteti magát :roll:

Dettyk:-(

Móni imádom a hagymalevest, és hogy milyen régen ettem
:roll:

Miléna sok türelmet+++++

Regi Szeli kis ügyes:-)

Csajok, hogy ti mennyit süttök, főztök :roll: nekem semmire nincs időm :oops: pedig úgy hiányzik

Heni
KépKép
heni81

Halihó!

Szelikét Isten éltesse!

A szokatlan időpontban való bejelentkezés oka pedig az, hogy itthon kellett maradnom a két "kicsivel". Ma reggel nem tudtam eldönteni, hogy mit csináljak, ezért inkább felkerestük a dok.bácsit. Bercónál egyértelmű, hogy még nem mehet közösségbe, meg Gergőnek is jobbat tenne némi pihenés. Így: táppénz. Szerdán viszem vissza, val.színűleg csütörtökön már mehetünk mindannyian.
Az orvos után gyorsan elugrottunk a mh-emre, hogy megmutassam az asszisztensemnek, hogy mit csináljanak, ha sikerül.
Hazafelé meg Bercó bealudt a kocsiban, itthon még szopizott egy kicsit és folytatja a szunyát. Én meg végre megreggeliztem.

Mondjuk rám is rám fér némi "pihenés". :oops:

Mónikám, hogy Te miket nem tudsz. Ezzel én egyelőre nem merek kísérletezni, de egyszer lehet, hogy megpróbálom. Nagyon köszi a receptet. Cicus meg a télapó: :lol: :lol: :lol:

Vindo, Te meg úgy közlekedsz, mintha legalább ezeréves jogsid lenne. Nagyon ügyi vagy! :lol: Vizsgán átment mindenki?
Pocakod?

Kaqk! Jól sikerült a szoba átrendezése. Olyan kis meghitt kuckója lett Emmának.

Dettyk, ezeket én is tapasztalom. Különösen a betegség előtt és alatt ennyire nyüszmögi. Vigyázz magadra, Te lány! Na, Te sem a pihenés szobra vagy.

Miléna! Szinte mindannyian ilyeneket tapasztalunk a bölcsi megkezdése óta. Jobbulást Zétinek! Neked meg sok sikert az angolhoz!

Gremese! Ez szuuuuuupeeeeer! Egy zsáknyi gyerek. :lol: :lol: Nagyon tuti! Te meg milyen jól nézel ki!!!!
Gratulálok Geginek az első lépésecskéhez!
dmaggie

Hoztam néhány képet is. :lol: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
dmaggie

Vindo
már válaszolt Vera :) de írónő :) Anna, Peti könyvek szerzője. Általában sláger a gyerekeknél.
Azért Rugó is jó nyugis gyerek. Semmivel nem tudod kizökkenteni lelki nyugalmából, néha nagyon irigy vagyok ám....

Ágica
Fogalmam sincs mitől görcsöltem, azt hiszem az igénybevétel nagyobb, mint Lillánál. Cipelek, görnyedek, nem akkor fekszek kelek, amikor akarok és ezt nagyon megérzi a kismama szervezet.
De lehet, h az is benne van, h Dani rossz pontot nyom a fejével. Már elég lent van.

Heni
A próféta szóljon belőled. Tegnap, h fájt a hasam megint és pihenni kellett megbeszéltük, h majd segít anyának pelenkázni, meg fürdetni Danit.
Keresztanyád nem normális :evil: bocs

Meg akartam nézni amit Kaqk küldött a gmailre de én sem tudom a jelszót :( valaki elküldi priviben?

Móni
És isteni volt a fánk :) nyammmiiii kösziiiii :lol:
Télapó láz :) és már mikulásos dolgok kaphatóak :shock:

Gica
Köszi
Szerintem csak telepíteni kellene valamit :)
Télire nekünk van ilyen is olyan is.

Miléna
Jó, h jöttél és :( hogy ennyire anyás Zéti. De szerintem el fog múlni. Lehet azért is, mert sokat beteg és nem érzi jól magát...

Mesi
Köszi :) Egy szatyor baba :) csak félek, h ettől leszakadna a hátam...:(

Kolbi
Nagyon boldog szülinapot!!!!

Szeli Boldog névnapot!

Én megint görcsöltem. Nem folyamatosan, de minden nap estére elfárad a pocak. :( Lillával nem volt ilyen :( úgy szeretnék energikusabb lenni, de nem megy.
Kedves férjemmel meg is egyeztünk, h veszünk MagneB6-ot, mert és CaMg-ot szedek és az lehet nem elég erős, viszont manó még jó lenne, ha maradna....

Most Lilla bölcsiben, megyek is elintézem a dolgaim, mert ha hazajövünk 100%-ig rá szeretnék figyelni.
Amúgy este végül mellettem aludt el 2 perc alatt, de a nagy ágyban. Még jó, h vettünk egy plusz kényelmes szivacsot és le tudott költözni, így mindenki tudott aludni. Mondjuk engem kivéve, mert én állandóan WCre rohangáltam, meg itt fájt, ott nyomott sehol nem volt jó. Kissé hulla vagyok.
Azt hiszem ez a klassz front is rátesz 1 lapáttal.....

Puszi nektek!

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Maggie
Nagyon jók a képek :) olyan szép gyerkőc Bercó :)

KépKép
KépKép
fleur

Dmaggie! Milyen szépek a gyerekeid! És Bercó... Az a tekintet... Egyre pasisabb.
És micsoda autót tud rajzolni! 8)

Heni, Fleur! Ebbe az első perctől bele lehet tenni a babát, majd lehet ültetni is. Inkább kisebb korban ajánlom.
Tényleg, Meli, a hátad... Ha szeretnél mégis ilyet, megbeszélhetjük, vagy választhatsz az első hetekre rugalmas kendőt, utána már jöhet a mei tai. :)

És ne akarj energikusabb lenni. Én is akartam, majd rá kellett eszmélnem, hogy Gegivel ez a terhesség teljesen más, mint Zsozsival. Utána már nem akartam energikus lenni, csak "túléltem" a végén. Én szerintem több legyen a kálciumbevitel, mint a mg.

Heni! Keresztanyád.... :shock: Én a két gyereket nem tudom megkülönböztetni, egyre jobban hasonlítanak egymásra.

Kép
Kép
Kép
gremese

:oops: :oops: :oops:
Jaj, csak gyorsan. Az utót Gergő rajzolta, Bercóval színezgettük. :oops: :oops: :lol:
dmaggie

Szelinek boldog névnapot :)

de szép gyerekeket láttam :) Maggie,gondolom jól esik egy kis "pihenő" :)

Mesi!
tetszik naon ez az akármicsoda :)

Móni!
de szeretem a hagymalevest :) B. megint emlegette Gétát :)

:arrow: M. itt mászik mellettem felfele,a szék ide oda gurul :)

KépKép
viranka

Emese tudom, hogy újszülött kortól használható, használtuk is, de csak rövid ideig, mert amikor már nézelődni kezdett Áron, nem volt hajlandó benne lenni :roll: most vettem elő megint pár hete, de most ül benne. Egyébként tök jó az első időkre a babaerszény, könnyen elaludt benne Áron és közben tudtam Péterke után mászkálni, vagy locsolni.
Fleur igy tudom ajánlani első hetekre, bár ti már bőven overálosok lesztek, igy elgondolkodtató.

Én most testvérfellépőt vadászok használtat, mert új elég drága :roll:Szépen sétál a babakocsi mellett Péter, fogja a kart, de még nem merészkedtünk messze.

Energetikus már nem leszel drága igy a finisben:-) Én ilyenkor szoktattam rá Pétert a könyvek olvasására és mesenézésre:-)

Bercó de édes!!!!!!! Jobbulást a kicsiknek!Maggie te meg pihizz kicsit.

Heni
KépKép
heni81

Köszönöm a dicsiket. :oops: :oops: A képek egyikén látszik, hogy milyen kis pöttyös, foltos volt B. a múltkoriban. Nagyon megijedtünk, de mint írtam, gyakorlatilag egy napig tartott a dolog. Az utolsó kép meg szombaton készült. A fiúk csinálták. B. egyszerűen elaludt az asztal mellett az etetőszékben. :lol:

Jaj, Fleur! Nem lehet egyszerű így a dolog. Mondjuk szerintem a görcsölgetéssel nem feltétlenül érkezik hamarabb a baba. Szerencsére, mert akkor B. igen koraszülött lett volna. A legfontosabb, hogy még egy hétig bírja. Aztán meg jöhet a mehet. Te, Lány, nem vársz te túl sokat magadtól? Tény, hogy a terhesség állapot, de azért változik valamicskét az ember lánya közben. Vigyázz magadra nagyon, Drága!

Heni, igyekszem pihizni is. :wink: Ezt a mondatot én sem értettem. :roll:

Valamit még akartam, de B. ordít, Gergő meg veszekszik vele. :twisted:
dmaggie

Tudom már.
Sok boldogságot kívánok a féléves Áronnak!
dmaggie

Jaj Maggie köszi :D jó, hogy emlékeztettél :oops:

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok

Egy kis segítség kellene.......
Akinek vagy esetleg ismerősén volt már ilyen könnyített gipsze.
Petrának ma megmostuk a haját és bekötöttem a lábát szatyorral :oops: és persze olyan bénán csináltam h tele lett igy is vízzel :oops: :oops: szerintetek kiszárad belüről? :oops: Annyira idióta vagyok már úgy megbántam :cry: :oops:

Kép

Kép
agica1126

sziasztok!

Ágica kiszárad persze de nagyon büdös lesz ha leveszik majd a gipszet.

Fleur lassítani kéne csajszi.
Ha meg fog születni a Dani akkor meg nem lesz gond Lillával. Minden rendben lesz. Imádni fogja a kisöcsit és hamar megérti, hogy most már ŐK KETTEN a legfontosabbak számodra.
Pozitív gondolkodás drágám, a legfontosabb. A negatív gondolatokkal bevonzhatod a rosszat.
Tapétázd körbe a lakást azzal, hogy minden rendben lesz, hogy csökkennek Lilla hisztijei, hogy nyugodtabb és kipihentebb vagy.
Lazulj el egy kicsit.
Dani születésnapja szerintem november 4.-én lesz :wink:

Viranka ha eljöttök akkor főzök nektek hagymalevest :wink: :lol:

Ezt másnak is megigérem, Mesi, Heni, Ágica, Irina, Nektarin és a többiek. Egy tali még a tél beállta előtt????

Maggie jobbulást a kicsiknek++++++
A levest meg nagyon egyszerű ám elkészíteni. Én nem raktam ám sütőbe, egyszerűen melléraktam a sajtos pirítós kenyeret.
Na meg nem csak vöröshagymát raktam bele,hanem póréhagymát és kevés fokhagymát is. Na meg pici szerecsendiót :roll:
Na szóval egy kicsit átformáltam a receptet 8)
Nekem a kádas, összebújós a kedvenc képem. Valami szenzációs lett :lol:

Dettyk sajnálom a rossz hétvégét :(
remélem feltőltődtél a munkahelyeden :D

Mesi jó ez a hordozó :D

Én ma majd szívinfarktust kaptam. Sokáig nem tartottunk a háznál gyufát, most vettünk a fűtésszezon miatt (vegyestüzeléssel fűtünk) lementem a garázsba megnézni a tűzet, cica fent maradt. A gyufát feltettem a polcra, oda ahol a piák vannak (aki volt nálunk az tudja, hogy az elég magasan van). Lehetetlen Grétinek elérni, gondoltam én. Mikor jövök be mutatja mi van a kezében és kérdezi, anyucihogy gyújt meg? Hirtelen köpni nyelni nem tudtam, elvettem tőle és beküldtem a szobába. Mikor lenyugodtam kértem mutassa meg miként vette le olyan magasról. Hát megmutatta :shock:
Odatolta a széket a pulthoz, átmászott a pultra felállt és ugrálva!!!! elérte :shock:
2 perc volt míg lementem a garázsba és tettem fát a tűzre. Most mit csináljak? Ezt is zárjam el mint a vegyszereket? De mindent nem tehetek lakat mögé.
Vigyem le Grétit magammal? De ott is vannak olyan dolgok amik veszélyesek rá :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

itt olyan nagyon rossz idő van :( fúj a szél és nagyo-nagyon lehült a levegő.
vehetem elő a téli ruhákat :shock:
egy hete még rövidnadrágot adtam cicára :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hol vagytok???

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, itt vagyok, ebben a pillanatban sikerült belépnem, pedig reggel óta fenn vagyunk. Itt elég komoly vihar volt/van, nem hiszem, hogy ma ki tudunk menni az udvarra.
Rettenetesen fúj a szél, olyan alföldi módon :roll:

Amire emlékszem tegnapról, az Miléna, meg hogy küzdenek a bölcsivel és betegségekkel, nekik sok erőt kívánok, és Zéti ügyes fiú, minden rendben lesz vele.
Mikor kezdesz Miléna?

Meg Bercóra emlékszem, aki tényleg nagyon jóképű csillagszemű :oops: 8) Neki is jobbulást kívánunk!

Most vissza nem tudok lapozni egyelőre, örülök, hogy azt, hogy "Hol vagytok", el tudtam olvasni.

Lányok, vettem egy orchideát. Van neki egy meleg és világos szoba is. A kérdésem az, hogy mit kell vele tenni, hogy meg is maradjon? Szóval kell-e rögtön átültetni, tápozni stb....

Világos függönyök már vannak, lehet, ma este megnézzük a sötétítőket is.

Jön R,

Kép
vindolanda

Gréta a kis akrobata :shock:
Meg is mutatta :lol:

Rugó a gázgyújtóért van oda, rajta is kaptam, hogy próbálgatja :roll:

Fleur, hátha használ a magnézium :!:
Szegény pocakod :roll:

Kép
vindolanda

De azt hamar megtanulta, hogy a kályhát nem fogja meg, ha be van gyújtva.

Apu hozott tököt, bepakolta a sütőbe :lol:

Kép
vindolanda

Halihó!

Bercó elbújt, nem engedi, hogy kiszívjam az orrát. Egyébként szépen fújja is már, de azért ez hatékonyabb.
Itt is borzasztó az idő, azért lementünk felszedni a virágokat és el is ültettük őket Nanával.

Ajaj, Gréti cica miket csinál. Igen-igen mindig a tilos dolgok a legérdekesebbek. Szerencsére Bercónak ilyen jellegű mutatványa még nem volt. Szerintem sem lehet mindig mindent elpakolni, nekik kell megtanulniuk, hogy mit lehet és mit nem.
Hagymalevest én élvezném, csak a fiúk neccesek. De nagyon jól hangzik. :lol:

Vindo, azért Rugó eléggé önálló. Nyami, imádom a s.tököt. :oops:
Jól haladtok akkor a ház csinosítgatásával.
Vizsgák rendben mentek? Jól vagy már?

Ágica! Én nem tudom, nem volt még ilyen élményem, tapasztalatom. :oops:

Egyébként a múlt héten voltunk kétéves státuszon a védőnőnél. Bercó 91 cm és 14,2 kg. :roll:
dmaggie

Hú, akkor Bercó jól belehúzott... (R. 85 cm volt és 10,8 kg). :roll:

Hát, mi még nem merészkedtünk ki, de szerintem Rugót elfújná a szél itt a falu végén :roll:

Maggie, hát, nekem egy szűkszavú :roll:, bilire ráülni nem hajlandó gyerekről nem az önállóság jut az eszembe :roll:

Bár most ebéd előtt önállóan megszerzett egy tábla csokit :x

Kép
vindolanda

Ágica, ezeket direkt gipszes lábra-kézre gyártották, ha jól értem, mikor fürdeni kell:

http://www.gyogybolt.hu/index.php?s=item&s2=list&pid=3203

Az ára 600 ft-tól van, de pontosabban nem néztem meg.

Nekem soha nem tört el még semmim, csak fórumokon kerestem hozzászólásokat, hátha tudok segíteni :roll: :roll: :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, na ugye! :lol: :lol: :lol:
dmaggie

Hát igen, a Túró Rudit is ügyesen felbontja :roll:

Csak olyan furcsa, hogy szegény Rugó is kis későn fejlődő gyerek. Már mindenki lehagyott minket :roll:

Kép
vindolanda

Szóval olyan kis későn fejlődő gyerek.

Kép
vindolanda

Sziasztok !

Dettyk : de igen Ádi volt az Rtl klub Házon kívülben. Még aznap a híradóba is volt . Köszi az észrevételt.

Ha valaki megakarja nézzni akkor az Rtl klub oldalán a 2009.10.06-i Híradó 2.-ik percénél van Ádi a Házon kívülben meg kb a 10.-ik percnél.

Lányok mi túl vagyunk egy hányás hasmenéses víruson. Persze csak én és a párom Ádi csak egyszer hányt azt neki más nem is volt. Hála ő túl élte pedig a bölcsibe többen voltak betegek.
A jó a rosszban, hogy csak 1 napig tartott és utána még 1 napot pihentünk és azóta kutya bajunk sincs.

A bölcsit még mindig nagyon szereti Ádi jól eszik és az alvásból mindig ő az utolsó aki természetesen kelteni kell.
Mióta jár állandóan dumál mesél és mondja a magáét.
Persze a rossz oldala is megvan mert elkezdett verekedni amit most probálunk megreformálni és jó irányba haladunk.
És persze a dacc korszak is utolért minket is.

Bölcsi hátránya, hogy mióta jár azóta nehezen viseli ha én elmegyek itthonról és ő nem jöhet velem .
Szóval angyon anyás lett.

Lányok egy olyan kérdésem van, hogy szerintetek a mi gyerekeinket mennyire érdekelné a cirkusz ?
Szeretném elvinni Ádit de vacilálok rajta mert nem szívesen dobnék ki 2-3ezer forintot ha kb 10 perc után elkéne jönnünk mert nem élvezi esetleg nem tetszik neki. Persze benne van a pakliba csak azt nem tudom , hogy ennek a korosztálynak érdemes-e ilyen programot szervezni.

Na lépek is mert megyek még az ikeába aztán megyek Ádiért a bölcsibe.

Szép napot márha lehet mondani ezt ilyen ronda időben.

Puszi
20200310173350

Szerintem attól is függ, hogy mennyire nyugis gyerekről van szó. Ha meg tud ülni a fenekén a hétköznapokban, lehet, hosszabb ideig is leköti a cirkusz :roll:

Regina elvitte bábszínházba, ha jól emlékszem, Szelinát. Ő biztos tud okosat mondani :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, én nem is ismerek rád. :roll: Rugó pont úgy fejlődik, ahogyan neki a legjobb. Én meg egyáltalán nem érzem azt, hogy valamiben is lekörözhette volna mondjuk Bercó. Szerencsére minden gyerek más és más. Ez így van rendjén.

Timi! Jó kis kérdés, de szerintem is a gyereltől függ. Jaj, ez a vírus nálunk is mumus szokott lenni.
dmaggie

Heni! Tudom, én is az első hetekre javaslom, mert utána nem lát ki belőle a baba, a következő lépés az ülés, de az odébb van, pár hónapot nem lehetne ezt használni. Ezért vacillálok, hogy van-e értelme ezt gyártani? Lenne-e rá igény?
Overálban meg annyira ki van bélelve a baba, hogy kinti sétákhoz rögtön mt-ba lehetne tenni.
Egyébként bentre valóban jobb lenne első időkben a rugalmas kendő.

Fleur! Ha kellene, occóért megszámítom! :wink:

Vindo!
Igaza van Maggie-nek, minden gyerek saját ütemben fejlődik! Ne aggódj azon, hogy Rugó olyan súlyú, mint a 9 hónapos Gegi. :lol: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

ááá. csak néha úgy elkenődök. köszönöm amúgy.
Szoktam azt is álmodni, hogy Rugó beszél :roll:

Na, bontunk egy üveg szilvabefőttet, anyósomék hozták :wink:

Voltunk most Szoboszlón a babapartin is, az öt hónappal idősebb gyerek egy fejjel volt magasabb és folyékonyan beszélt :roll:

Kép
vindolanda

Itt hajnal óta esik az eső változó intenzitással :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, Drága!

Söpörd ki ezeket a gondolatokat! Kérlek! Nincs értelme. Egyik gyereket sem lehet a másikhoz hasonlítani, csak saját magához. Ennek az egynek van értelme. Ha már csak azt veszem, hogy az én három gyerekem más-más ütemben fejlődött, akkor talán megérted, hogy mit akarok mondani.

Csak nézz Rugó szemébe! Annyi intelligencia van benne, hogy félelmetes. Hamarosan beszélni is fog, hiszen már megmutatta, hogy képes rá. Ennyi. Olyan remek kis elfogadó szülők vagytok, én személy szerint mindig tanulok is tőled, tőletek.
dmaggie

Maggie, azért nehogy már tőlem tanulj gyereknevelést :wink: :lol:

Hát, már jobb egy kicsit, de néha úgy elpitymallok :shock:

Ettünk befőttet.

Kép
vindolanda

Vindo ne viccelj! Rugó nagyon kis értelmes fiú!!!!! Majd meglátod mindenkit lepipál, mert ő most figyel és egyszer csak kirakja a lapjait 8)

Timi nekem tuti nem ülne meg Péterke a cirkuszban, na meg máshol sem :roll:
10 percet ha zud nyugton ülni
:roll: mesét is ha néz fel kell álljon, jön megy közben, visszaül, na szóval mi ezért nem tudunk menni ilyen helyekre.

Móni köszi a meghivást, megfőztem a levesedet, nagyon finom tényleg, és nagyon egyszerű elkésziteni, nem tettem én sem sütőbe, + még sajtot én bele tettem a levesbe.

Mesi szerintem érdemes gyártani, mert azokban az első hetekben nagyon jó, csak az ára nem mindegy, ha jó áron tudod adni akkor szerintem kelendő lesz.Főleg a tavaszi gyereknél nagyon szupi. Mi csak kint használtuk,nem kell takaró, stb. A rugalmas kendőről én lemaradtam, de nekünk arra nem lett volna szükség, mivel én Áront a babakocsiban altattam benn.
Most is csak vagy a kocsiban, vagy csak a hintában, vagy cicin alszik el, de most ezzel még nem foglalkozom.

Vindo egyébként Péterem 16 kg és 92 cm, na ehhez képest a 6 éves unokatesó 19 kg:shock: szóval ne aggódj!!!!

Nálunk éjszaka nagyon érződik a front+ fogzás, Péterke már hajnalban nem bir aludni, ma is 5.30 kor akart felkelni, na de visszatessékeltem az ágyába. Közben 3kor pisilt, majd 5kor megint jött bújt hozzánk. 6.30 kor közölte, hogy téhé, na nagyon pipa lettem. Már magyarázom neki egy hete, hogy sötétben nem kelünk fel meg kell várni, mig jön a napocska. Végül 7.30 kor ébredt teljesen kialudva:-) igy nem nyüglődött, viszont csak 2kor dőlt ki :roll:

Nem tudom mit lehet tenni ezzel a korai kelésével, este csak 21.30 jár aludni, ami szerintem késő is van egy 2 évesnek. Na és ehhez képest 6 felé már kelne.

Beszéli nekem tegnap este, hogy süti, süti, mondom nincsen már süti fiam, erre ő : Nem! süti....kukori buvál, cici is. Hát neki a süti a sötét volt :shock: de legalább megértette :D

Most a szineket tanuljuk, olyan kis ügyesen tanul:-) pijos, kék, ságá:-)

Áronmeg csak jáccana, meg jáccana, meg jáccana :shock: Péterke még ilyen korában nem tudott jáccani :shock:

Heni
KépKép
heni81

Vindo mi amikor a Balatonnál voltunk, volt ott egy 1.5 éves kisfiú, aki mondatokban beszélt :shock: ( én is annó :oops: )
Szóval ezt gyereke válogatja.

Heni
KépKép
heni81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: