A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

boo! :)

Ha Mohamed nem megy a hegyhez, a hegy megy Mohamedhez alapon nem tudnál te orvost hívni hozzá????
(Most nem azért, de ebben a dologban minden férfi egyforma: hülye. :evil: :evil: :evil: Bocs.)

A tejednek ez végképp betesz, de NE HAGYD MAGAAAAAAAAAAAAAAD, TÖKÖS KISLÁNY!!!!!! :wink:

Beszéltem silliával!
Röviden összefoglalva: jól van. :D
Háromkor volt a műtét, kb. egy órát tartott. Tegnap este óta nem ihatott, viszont olyan altató kapott, hogy holnap szopiztathatja Lócit. Tegnap is sikerült neki. :P :P :P :P Már csak a holnapi napot kell kihúznia, mert elvileg szerdán már mehet haza. :wink: :D :D :D Mind a ketten hiányoznak egymásnak Lócival, de azért veszik az akadályokat. :wink:
Ja! És köszöni, üdvözöl mindenkit. :wink:

Kép
Kép
200907?

Boo!
De miért is nem megy el az orvoshoz???? Enyémapa is hasonló egyébként, ilyenkor én ugatok neki egy fél órát a felelősségtudatról, és utána annyira megunja hallgatni, hogy inkább elmegy az orvoshoz. :lol: :lol:

Kép
katy76

Bond!
De jó, hogy hoztál híreket!!

Kép
katy76

katy76! :)

A pasik azért nem mennek (időben) orvoshoz, mert:
-áááááááááá, nem is fáj annyira
-semmi komoly
-utálom az orvosokat/rendelőt/klór szagot
-ha nem vesznek róla tudomást, akkor az nincs is
-GYÁVÁK.

:evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
200907?

- lusták :x

Kép
Kép
orsi777

Boo
Én ilyen esetben azt a trükköt vetem be,hogy:-Ha miattam nem is,a lányaid (te esetedben ugye fiad :lol: ) kedvéért menj el!
Ez mindig bejött :wink:

Bocs,hogy zavartam :oops:
Vendég

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert iszonyú napjaink vannak... :( Noé nagyon szenved a foga miatt, semmi nem használ, tegnap este nem is tudtunk vele mit csinálni, üvölött kézben is, ágyban is, a fürdővízben is, pedig imádja. Egyedül a pelenkázón nyugodott meg. :shock: Persze egy idő után ott is elunta magát, hiába vittem mindenféle játékot neki. Aztán már úgy elfáradt, hogy szopi után elaludt. De éjjel megint nyugtalan volt. Ma elmentünk a dokihoz, hátha ad valami jó tanácsot, mert csak nem sírhat egész nap...doki: a foga még nem jön, a hasa miatt sír :shock: kaptunk valami kanalas gyógyszert. :shock: De anyósom, anyu, meg a védőnő is mondta, hogy látják, hogy jön a foga és mindenki egymástól függetlenül ugyanazon a helyen látja, sőt anyu nekem is megmutatta és már én is látom. Alul az ínye ki van fehéredve. Ráadásul hasmenése van már 3 napja, ami szintén erre utal, a sírása se olyan, mint amikor a hasa szokott fájni. Nem görcsös, csak sír vigasztalhatatlanul. Nyála folyik, kezét tömködi, meg minden mást, ami a keze ügyébe kerül és meg tudja fogni egy kis időre.

Kép
Kép
tabati

idő hiányában név nélkül :oops: :Minden baba gyönyörű!

HGabi:Gyere nyugodtan,ha az segít,és írj!Majd sokan,sokfélét tanácsolunk. :wink: :D

Boo:Valahogy vedd rá tiedapát,hogy lépjen a gyógyulás útjára!(halkan jegyzem meg,hogy ha te mérges vagy,még akkor is írtó vicceseket írsz :roll: ,pedig tuti,hogy ideges lehetsz :oops: )

Bond:Tényleg alig jössz.Manó hazaért,és jól van?

Nekünk apa még nem is ért haza,mindjárt indulunk fel füröszteni a Minikét,szopik,aztán fürdetem a Lilót.Ma tök szuper napunk volt. :D Lányok és én is :oops: aludtunk du.-n 4 órát :shock: .
Nézzük a tv-t,kérdezem a Lilitől,hogy szeretnél-e színésznő lenni,aki szerepel a tv-ben?Válasza:Persze!Kicsit töri a fejét,majd megkérdezi tőlem:De hogy megyünk bele a tv-be?

még jövök éjjel :wink:

Sillia:++++++++++++++++++++++++
Vendég

Itt vagyok én, itt vagyok (ne reménykedjetek :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ) :wink: :lol: :lol: :lol:

Ééééééééééés Apa is és Manó is! :D :D :D :D :D

Kép
Kép
200907?

Látom mindenki rohanvást. :lol:

képtelen vagyok visszaolvasni, mert mindig közbejön valami. :oops: Rólunk még annyit, hogy lemérték Noét és az uccsó mérés óta nagyon sokat felszedett, nézett is a védőnő, hogy ez nagyon sok. De mivel anyatejes baba :D , ezért nem gáz, de azért jól elcsodálkozott. Mondtam neki, hogy zabizik ám rendesen. Szóval lányok!!! Vaaan, tejem, most már tuti!!! Hízlalom a babám!!! Úgyhogy Boo hajrá neked is, én hiszem, hogy nem fog elapadni a tejed!! :wink:

Kép
Kép
tabati

Valakinek van tapasztalata párásító készülékek terén?
Nálunk nagyon száraz a levegő és a Petra szobájába muszáj lesz venni egy párásítót, azért kérdezem.

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:38-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo
:cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
orsi777

Aki szereti a magyar zenét, a Bp TV helyett Nóta TV tesztadása van, régi klippekkel,Edda, Republic stb.

Kép
Kép
orsi777

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:38-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok! Én is júliusban szültem. Lehet még csatlakozni?? :oops: Előre szólok, hogy hiányoztam a suliból mikor a helyesírást tanították. :shock: :oops:
Boo! Annyit röhögök az írásaidon, hogy csuda. :lol: Neked szeretném írni, hogy Laurát, az első gyermekemet én sem tudtam szoptatni, mert egyszerűen ordított a cicin. Én fele annyit sem küzdöttem, mint Te a szoptatással. Persze bántott a dolog, de vettem mellszívót :arrow:és éjjel-nappal fejtem a tejcit. 3hónapot sikerült így kihúznunk. Most a második baba, Eszter szopizik, mint a kis angyal. Szóval: Ami nem megy elsőre, majd megy másodszorra vagy harmadszorra. :wink: Ne szomorkodj. :roll: :D

Silla! Remélem,gyorsan felépülsz!

Mindenkinek nagyon szép a babája! :D

Bocsánat,ha zavartam.

Boo! Annyira jó fej vagy és úgy éreztem, hogy írnom kell pár sort, hogy egy kicsit megvígasztalodj. :roll:

Persze tudom én , hogy a többiek is melletted állnak :wink: csak nekem most bele kellett vau-vau. :roll: Üdv Mindenkinek!
cunci

Üdv az eddig hiányzóknak! :lol: :lol:

marietta: Domi eddig is édes kispasi volt, de most már nagyon fess fiatalember! :lol: :lol: Miért kell szemészhez járnotok vele? A gasztrósnál remélem, csak jó híreket kaptok :lol:
A kecót már kezdjük megszokni, csak én a konyhával nem vagyok kibékülve :roll: Kicsi, a pakolás macerás, mert: nincs fiókos szekrény!!! Most már megrendeltem, holnap v. holnapután meg is jön, úgyhogy majd javul azért a helyzet. /amúgy ha itt csináltatom, akkor a legjobb esetben is 26e, átlagban 46. Viszont találtam egy gyártót, aki Békésből még ide is szállíttatja házhoz 18750- ért :roll: - ezért inkább nem támogatom a városi asztalosokat :wink: / Ami a felső szekrényt illeti: tök magasan van /nekem/, úgyhogy csak az alsó polca használható. A helyiség is kicsi, egy normális asztal nem fér bele, csak egy amolyan reggeliző asztal :roll: Na de ez van, csak kibírom még 5 évig ... :roll: :) Amúgy jó a hely, a terasz zöldre- pontosan a tóra néz,, télen akár levegőztethetem is ott Katát, ha nem lesz kedvem térdig érő hóban babakocsizni. :D A szomszédok is jó fejek, a házban gyakorlatilag csak fiatalok laknak, általában kisgyerekesek. Az egyik szomszédunk egy román kézis csaj meg a férje, + a Katától másfél hónappal idősebb kisfiúk :lol: Úgyhogy már a játszótársa is megvan :lol:

Katy: hát mit csináljunk, ha mindkettőnknek ez a város jött be? :lol: :lol: Amúgy azt mondják, hogy az anyóst nagy távolságból könnyebb szeretni :lol: :lol:
Nekünk nincs szükségünk párásítóra, mert a teknőcök terráriumából párolog a víz rendesen, hetente újra kell tölteni :lol:

Bond: jó híreket köszi Silliáról! :lol: :lol: :lol:

Tabati: nagyon sajnálom, ogy Noé /és ti is/ ennyit szenvedtek :( A védőnő se tudott vmi használhatót mondani? A Suttogóban pont most olvastam, hogy pelus csücskét vízbe kell áztatni, be a fagyóba, és utána odaadni a bébinek. Ugyanúgy jó neki, mint a hűtős rágóka, csak nem ismeretlen folyaték van a gyerek szájában.

Lilisgabi: Lili :lol: :lol:

Boo: kiscsaládod ha nem érti meg, mennyit küzdöttél. akkor két dolgot tehetsz: vagy elengeded a füled mellett, esetleg nem beszélsz velük, vagy melegen ajánlod nekik ezt a topicot, ahol tisztán látszik, hogy TE aztán tényleg MINDENT megtettél a tej érdekében. Szerintem erre nem sokan lettünk volna képesek /én biztos nem/.

Szia Cunci! :lol: :lol: Sosem késő csatlakozni :lol: :lol: Ha gondolod, írj pár sort magatokról! :D

Ancsurti betöltöttpaprikázott?? :lol: :lol:

Kép
agi125r

Cunci!

Üdv közöttünk, gyere máskor is!! :wink:

Boo!

Ne törődj az okoskodókkal, párodtól meg nem szép, hogy ilyeneket mond, főleg, hogy nem esztétikai szempontok miatt volt régen a műtéted.

Kép
Kép
tabati

[quote="boo"]
írta:
booKaty
el kell hogy keserítselek! azon a képen is hasonlítanak a lányaitok :lol: :lol: :lol:

Még egy ilyen és katy76 a Dunának megy. :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsirinek üzenjük, hogy mi egyenesen rajongunk a melleidért. Úgyhogy, kapja be! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:(Ha gondolod, akkor Apának is mondhatod... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

cunci! :)

Üdv a fedélzeten. :D A helyesírásodra vonatkozó utalást vettük. :lol: :lol: :lol: :lol: Eddig miért nem írtál? :o

Kép
Kép
200907?

Na, gyerekek ágyba dugva, úgyhogy még egyszer jövök közösségi életet élni. :roll:

Boo: erre nem tudom, mit mondjak. Butaság a család részéről, hogy amikor segítségre, szeretgetésre szorulnál, inkább csesztetnek.
És én is írtam már, amit Cunci: első babámat nem tudtam szoptatni (és negyedét se kísérleteztem, mint te).

Fenyőfát egészben vagy aprítva, légi úton vagy postán kéred???? :twisted:
(amúgy meg szökj meg, gyere le vidékre - a jó kis tehéntrágyaszagba - oszt válogathatsz is a 4 fa közül :D )

Cunci: hát persze, hogy persze..... jó, hogy te is itt.
Volt még valaki, aki kb 1 hónapja csatlakozott (bocsi, de nagyon nincs türelmem visszakeresni), miss valaki. Róla mi hír???

Édesek vagytok, hogy így tartjátok bennem a lelket. Mostanra szerencsésen lenyugodtam, ami köszönhető a fél Algopyrinnek :oops: , mert már nem bírtam az agyam lüktetését.

Tegnapról csak annyit, hogy miután a szomszéd kisfiú elment, a lányom megkezdte a parádét. Kezdődött: mikorbújunkösszemertegésznapcsakavirágotölelgetted,
ezt követte: nemakarokfürdeniéslefeküdniésholnapmiértkellovibamenni

Miután megbírkóztam mindkét lányommal a fürdetéssel, következett a szopi.
Estére általában már elég kevés a tejecske, kínlódunk Virággal, amikor kb 5-ödször vetette magát rá úgy az ágyra a Nóra, hogy felemelkedtem, mint szörf a hullámon, akkor finoman megkértem, hogy fejezze be. A 10. táján már kissé kezdtem idegeskedni, főként, mivel Vica hatalmasakat harapott belém - keveselve a vacsit.
Következő az volt, hogy neki pont az a díszpárna kellett, ami a hátam mögött volt. Miután kiszedte valahogy (az nem is zavar már, hogy beszakad a hátam), 2-szer csapta meg a Virág lábát, 1* a könyökem. Ekkor figyelmeztettem. A következő után elvettem a párnát, amire hatalmas ordítás következett, hogy neki semmit sem szabad.....
Olaj volt már csak a tűzre, hogy ezt követően mezitláb futkosott hideg konyhakövön, hiába szóltunk, húzzon már papucsot (a veséje miatt amúgy is nagyon kéne vigyázni)
A bekakilás észlelése azt sem tudom, mikor volt....

Egyébként a kis kirohanásom után bementem a szobájába, próbáltam vele elbeszélgetni, de nem tudom, volt-e értelme. Ilyenkor úgy tűnik, mindenfele figyel, csak rám nem.
És akkor jött az a nagggggyon frankó éjjel.... :evil:

Na, panasznap befejezve, hiszen végre nem fáj az agyam!!!!!
Asszem most vízszintesbe teszem magam.
Talán valamivel jobb éjjelünk lesz.... :roll:

Kép
Kép]
hendegabi

[quote="hendegabi"]
írta:
hendegabiBoo:
Fenyőfát egészben vagy aprítva, légi úton vagy postán kéred???? :twisted:

Ha van egy kis esze, akkor feldíszitve kéri. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ugyanis NEMSOKÁRA ITT A KARÁCSONY!!!!!! :wink: :shock:

Kép
Kép
200907?

megy a szökés,boldog vagyok,imádom!!!!!!!!Illetve pont vége lett. :(

Cunci:Üdv köztünk.Hol szültél?

Boo:Én is csak a múlt hétfőn jöttem rá,hogy Minike éhes,kevés neki a tejem. :? Elméletileg 6 hóig elég a tej/tápszer a babáknak,de a legújabb kutatás szerint már csak 4 hóig,onnantól gyümölcscsel kell kezdeni a hozzátápit.Több elmélet van,kinek mi a szimpi,abban hisz.Én 4 hótól kezdtem a Lilinél a gyümileveket,5 hótól gyümiket,6 hótól főziket.1 évesen mindent evett.Most is így tervezem,de majd meglátom.Tegnap ivott almalevet,nem lett tőle boldogabb,ma nem ivott.Majd holnap.Ami megmarad,azt a nagyobb megissza.

Holnap oltást kap a Minikém,és megbeszélem a vádőnővel,mennyi pótlást adjak neki alkalmanként.Most este 6220 gr volt,tök hurkás,meg tokás,gyönyörű kis puffancs. :D Képet? :wink:

HGabi:Kiatrtás,ismerős.Ha szoptatok,Lili is éhes,szomjas,pisilni,kakilni kell.Karomon a picivel kerestem ma a pelust a Lilinek,mert kakilni kellett.És persze pelusba,mint a Lotti(3 hónapja)...Köv szopinál játszanom kellett vele vásárlósat.Én voltam a vevő,szépen sorrban álltam,vásároltam,fizetnem is kellett,karomon a szopó gyerekkel. :twisted: Nah,kérem szépen,meghitt szoptatás több gyerekkel?Ha egyedül vagy?Mutassa meg valaki! :twisted:

Dodi:Hogy csináljam?Majd meglátod te is,reméljük jobban veszed majd az akadályokat? :D Én pl. ezek miatt vagyok fent éjjel.Ma ki sem tettük a lábunkat a lakásból.Nekem kell az éjjeli 2-3 óra,amikor csak magamra figyelek,netezek,kapuccsínót iszok,olvasok,tv-zek(ma 2-szor néztem meg a Jégkorszakot :twisted: ),tornázok,hogy ne legyek 90 kg. :oops: Így érted már?Lehet,ha átjönnél hozzánk egy napra,utána te is egész éjjel fent lennél? :lol: :lol: :lol: (legalább nem magamban írogatnék :lol: )És a néma csönd is áldott jó dolog,mikor már 4 éve nincs benne részed nappal. :wink:

Ancsurti:A töltöttpaprika sikerült ilyen jól,vagy rávetetted magad a Macikra?

Vendég

Kép
Csak nézegettem a képeket,és ezt találtam...De rég volt! :lol:
Vendég

Kukuríkúúúúúúú! Jó reggelt :lol: !

Hendegabi! Nem írígyellek Nóci miatt bááááár, szerintem mi egy cipőben járunk. Laura úgyan ezt csinálja velünk. :evil: Szereti Esztit, de minket kicsinál. Ha szoptatok, akkor ott ugrál az ágyon és teli torokból ordít minden hülyeséget, ami éppen eszébe jut. Ha elalszik Eszti akkor is ordít, dobál mindent, ami a kezében van. Hiába mondom neki, hogy gyere játszunk egyet :arrow: válasz :arrow: Nekem arra nincs időm :shock: Gyere akkor olvasunk :arrow:Nincs kedvem. :shock: Akkor mit játszunk :?: Nekem mindegy. Szóval tanácstalan vagyok én is. Az esték viszont jól mennek. Eszti 19:00-tól , Laura 19:30-tól reggelig alszanak. :shock: :D
cunci

Ancsurti!

Vettem maci kávét :wink:

Katy!

Én is kiválltottam a dm-es baba-bónusz kuponfüzetet. :D
Sikerült venni valamit a C&A-ban? Milyen árak vannak?
cunci

Sziasztok! :lol:

Nem túl nagy ma a forgalom... Fáztok? Nálunk már tegnap elindították a fűtést, rövidgatyában és rövidujjúban vagyok :lol:

Ezt bemásolom ide, hogy később is megtaláljam:

A csecsemő átlagos mozgásfejlődése a 3. hónaptól a következő: 3.hónap: hason fekve a fejét emeli, 4.hónap: a fejét jobbra, balra, forgatja, valamint ülő helyzetbe húzva tartja, emeli. Ügyesen megfog tárgyakat, azokat a szájához viszi.
5-6 hónaposan akaratlagosan oldalt átfordul, általában előbb hasról hátra. A tárgyakat már egyik kezéből a másikba átrakja. Ekkor a baba már ülő helyzetből álló helyzetbe húzható, lábai megtartják. Sok baba önállóan ül, sokszor persze támaszkodva.
7 hónaposan a baba hason eléri a kívánt tárgyat, vízszintes síkban elfordul.
9-10 hónaposan ügyesen kúszik, mászik.
8-9 hónapos korban segítéség nélkül felül a csecsemő és szép egyenes háttal képes üldögélni. Ebben az időben feláll és kapaszkodva megáll.
10. hónap körül kapaszkodva, vezetve szívesen lépeget. 6.hónapos kor után kezével csipeszszerűen fog, hüvelykjét emberi módon használja. Ha kérik tőle a tárgyat, akaratlagosan el tudja engedni. A fentiek tehát egy átlagos mozgásfejlődésű babára érvényesek. Ettől természetesen mindkét irányban lehetnek eltérések, valamint előfordul, hogy a baba előbb áll, mint ül önállóan.

Két napja a Kata hasizmozik: a felülést erőlteti, pedig nem kellene még, de hiába mondom neki :roll: Bár amit olvastam a neten, aszerint nem gond, mert akkor erőlteti a baba a mozgást, ha már fejlett hozzá az idegrendszere és a teste :lol: De hason még mindig utál lenni: egy- két perc után bömbölés van :(
Tegnap megpróbálkoztam a masszázzsal, amit a Suttogóban olvastam. Minden oké volt addig, amíg nem következett volna a háta. Amint átfordítottam, iszonyúan nekiállt sírni, abba is hagytam az egészet :( De azért naponta pár percre hasra fordítom, mert ugye ebből indul a kúszás- mászás. De ha így folytatjuk, akkor nem :(
Hogy lehet megkedveltetni vele a hasonlétet?

Kép
agi125r

Sziasztok! :lol:

A tegnapi nagyon sz@r nap után,Lili először aludta át az éjszakát!! :D Fél 10-től aludt negyed 7-ig. Most bezzeg én aludtam nagyon rosszul,fájt a fejem(még most is) ettől a hülye széltől és csak forgolódtam. De bízom benne,hogy ezentúl is alukálni fog egész éjjel Lili.

Tabati! Nálunk ugyanez a helyzet,folyik a nyála Lilinek,állandóan a torkáig benne van a csuklója a szájában,cuppog ezerrel,de mi még nem látjuk,hogy jönne a foga. Ma jön a doktornő,úgyhogy azért megnézetem. Múltkor azt mondta,hogy bizsereg az ínye,ami nem feltétlenül jelent egyet a fogzással,de kijöhet akár 3 hónaposan és 8 hónaposan is az első. Tök jó,lassan talán kinövi a pocifájást,most majd jön a fogzás általi sírás. :evil:

Cunci! Üdv köztünk! Mesélj magatokról egy kicsit!

Boo!! Sz@rd le a családodat!! Tudom,hogy könnyű mondani,de te tudod a legjobban (rajtunk kívül),hogy megtettél mindent annak érdekében,hogy legyen tejed. Amúgy meg van egy barátnőm,akinek szilikon cicije van és iszonyat sok teje van,úgyhogy mondd meg apának,hogy ne beszéljen hülyeségeket :twisted:

Hendegabi! Nagyon sajnálom,hogy Nóci nem akarja elfogadni Vicát,nem lehet könnyű. Bár én tapasztalatlan vagyok ilyen téren,de próbáld őt minnél több dologba belevonni a Vica körüli teendőkbe,hogy érezze,hogy ő is fontos.

KépKép
KépKép
nyuszi81

[quote="agi125r"]
írta:
agi125r
3.hónap: hason fekve a fejét emeli

Noé már 2 hónaposan kinyomta magát.

[quote="agi125r"]4 írta:agi125r.hónap: a fejét jobbra, balra, forgatja, valamint ülő helyzetbe húzva tartja, emeli. Ügyesen megfog tárgyakat, azokat a szájához viszi.

Már régóta tartja a fejét, viszont az túlzás, hogy ügyesen, de megfogja a tárgyakat és a szájához veszi. Én ezt annak tulajdonítom, hogy jön a foga és rágni akar.

[quote="agi125r"]5 írta:agi125r-6 hónaposan Ekkor a baba már ülő helyzetből álló helyzetbe húzható, lábai megtartják.

Már 3 hónapos kora előtt felguggolt, majd onnan kinyomta magát álló helyzetbe. Persze megtartani még nem tartják meg a lábai. Sokan mondták, hogy nem tesz jót neki, de ő követeli ki, hogy hadd nyomja ki magát.

[quote="agi125r"]7 írta:agi125r hónaposan a baba hason eléri a kívánt tárgyat, vízszintes síkban elfordul.

Ez elég fura, mert Noé ezt csinálta a legkorábban. Betette a kiságyba az ajtó felé, és felébredt az ablakfelé fordulva. De mindig ugyanabba az irányba forog, gondolom az egyik lába erősebb, mint a másik.

Én azért raktam mindig hasra, mert a kórházban is úgy rakták, a hasfájóssága miatt. Meg féltem éjjel, hogy bukik, aztán megfullad. De úgy látom jót tettem vele, mert imád hason lenni, és tuti korán elkezd majd kúszni, mászni.

Boo írta a múltkor, hogy háton kell fektetni, m ert fontos a gyerek fejlődése szempontjából stb. stb. nem tudom visszaidézni amit a tanácsadó mondott. Eleinte elgondolkodtatott, mert Noé utált háton lenni, de mostanában szereti azt is. akkor szokott magyarázni és szeretne átfordulni hasra, de még nem nagyon megy neki. Megkérdeztem erről a védőnőt, és szerinte megoszlanak a vélemyények.

Ági!

Próbáld úgy, hogy háton fekszel és magadra rakod hasra, először még alá is támaszthatod a hóna alatt. Aztán valamit csavarj össze, vagy ha van kicsi szopipárnád, azt rakd alá, így nem kell annyira erőlködnie, hogy megtaetsa magát, de szokja a helyzetet.

Kép
Kép
tabati

Lili az első perctől kezdve,ahogy rátették a mellkasomra emelte a fejét,másnap már forgatta is jobbra-balra. Viszont még nem nyomja ki magát hasonfekvésben,de már úgy látom,hogy próbálgatja. Ő is inkább hason szeret lenni.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi!

Nekünk is így kezdődött, de akkor még nem voltak fájdalmai. arra nekünk is mondta a védőnő, hogy mocorog neki belül, de ebből még az is lehet, hogy csak 6 hónapos korára lesz fog. NA, akkoriban megőrűltem, hogy a cuppogásra ébredtem. Érdekes, nem zavar a nyüszögés, arra szoktam fekelni és szoptatok, tudom, hogy így jelzi, hogy éhes. A cuppogás, meg amikor anyuéknál voltunk az utazóágy susogása (ahogy szegény nyugtalanul aludt éjjel) nagggyon zavart. Ha felsír éjjel (eddig csak egyszer volt) az megrémít. Pont azért szerintem, mert sose szokott éjjel sírni. ez az egy alkalom is olyan volt, hogy felsírt, erre felriadtunk párommal, mindketten nagyon megijedtünk, én még kiabáltam is egyet :oops: , mire elhalkultunk Noé egyenletesen lélegzett :arrow: aludt tovább, gondolom csak valami rosszat álmodott... az nem érdekes, hogy a szülei meg szívrohamot kaptak... :oops: :lol: Utána még úgy remegtem az ijedtségtől egy darabig... :oops:

Kép
Kép
tabati

Tabati!

Lili is nyüszög éjjel,viszont nem szopizik,max. 5 percet csak,így most megpróbáltam,amit a Suttogóban olvastam,hogy ilyenkor bedugom a cumit a szájába és nekünk bevált (eddig legalábbis).

Nekem ami most a gondom,hogy Lili megint nagyon nehezen alszik el este. Ahogy leteszem hasra,jobbra-balra forgatja a fejét,mint egy őrült,nem tudom a cumit bedugni a szájába sem. :lol: Valószínűleg már nagyon fáradt ilyenkorra és átesik a holtponton,de ha észre is veszem az első jeleket,hogy fáradt(Suttogó),akkor tuti nem alszik el,ha beteszem a kiságyba. Tegnap kipróbáltam,hogy hanyatt altatom el,hátha. Egy ideig jó is volt,de ahogy kiesett a cumi a szájából,felébredt. Meg azt vettem észre,ha napközben hanyatt alszik el,akkor mindig sírdogálva ébred,mintha nem tudná,hogy hol van. Hason ez soha nem fordul elő.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Ti kiviszitek a babókat ilyen időben levegőzni? Én filózom rajta,hogy azért mégiscsak kéne neki egy kis levegő,de annyira fúj a szél :twisted:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Tabati: köszi az ötletet, majd azt is kipróbálom :lol: Most azt csináltam, hogy a szőnyegre raktam egy kifogót, arra rá Katát, én is odafeküdtem. Kata háton, én oldalt. Nézegetett. mondtam neki, és mutattam, hogy kell oldalra fordulni, próbálja ő is. Láttam rajta, hogy megvan a szándék, bal oldalra magától is átfordul, jobbra nem. Ezért mondtam neki, hogy nyugodtan fogja meg a kezem, próbáljuk úgy. És így sikerült. Úgy gondolom, hogy majd innen átfordul hasra, és akkor csak megszokja :lol:

Nyuszi: délutánra nem mondtak ilyen erős szelet, én akkor megyek sétálni :lol:

Kép
agi125r

Nyuszi

Mi sem megyünk még sétálni, pedig már nagyon hiányzik -szerintem Odettnek is - tegnap sem voltunk, mert egész nap esett az eső. :cry:

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok! :)

agi125r!

Most nem mennék végig pontról pontra, de szerintem sem ilyen sorrendben követik egymást egy átlagos csecsemő mozgásfejlődésének lépcsői. (Húúúúúúúúúú, de szépen mondtam. 8) :lol: :lol: :lol: ) Finoman szólva... :roll: :roll: :roll:

Már nem tudom ki írta, hogy minden nap egy percecskével többet hagyd hason fekve Katát. :wink:

tabati!

Nem tudom, hogy mit szeretne Noé és mit nem, de abban minden ortopéd szakorvos egyet ért, hogy nem szabad túl korán lábra állítani a babát. :!: Még akkor sem, amikor már kapaszkodva tud totyogni és jön a gyerefogdmegakezemésmenjünkegyüttjajdeügyesvagymilyenaranyosnem? időszak. Nekik még pár éves korukig nem alakul ki teljesen a boka, a lábboltozat és egyáltalán az egész lábnak, lábfejnek a tartása, ezért nem jó erőltetés. Mindem baba pontosan akkor fog magától felállni és egyedül elindulni, amikor valóban képes rá.

lilisgabi!

"HGabi:Kiatrtás,ismerős.Ha szoptatok,Lili is éhes,szomjas,pisilni,kakilni kell.Karomon a picivel kerestem ma a pelust a Lilinek,mert kakilni kellett.És persze pelusba,mint a Lotti(3 hónapja)...Köv szopinál játszanom kellett vele vásárlósat.Én voltam a vevő,szépen sorrban álltam,vásároltam,fizetnem is kellett,karomon a szopó gyerekkel. Nah,kérem szépen,meghitt szoptatás több gyerekkel?Ha egyedül vagy?Mutassa meg valaki! "
Hát a meghittségnek tényleg lőttek ilyenkor. :? (Hacsak nem a másik szobában alszik a tesó :twisted: :twisted: )
Hogy pelusos helyzetben mit csinálnék, azt nem tudom. De, hogy szopi közben én fel nám állok, az hót sicher! :evil: Játszanék én vásárlósat, meg oroszlán vadászosat meg Holdra szállósat, meg bármit, ami értelmes, de ülve. :?

Kép
Kép
200907?

007!

akkor egyetértünk! :wink: Én nem is erőltetem Noét, amit meg ő akar, azt is direkt úgy csinálom, hogy a hóna alá nyúlok, hogy ne legyen a lábán nagy terhelés, így persze leszakad a karom, mert kitartóan csinálja. Nem is tudom meddig fogom még bírni, de majd kialakul. Régi szokása volt, hogy ha fájt a hasa, akkor csak úgy nyugodott meg, ha lógattuk a levegőben, képes volt még függőlegesben el is aludni. :lol: Na, ez az időszak észrevétlenül elmúlt, majd ez is elfog remélem mielőtt leszakadna a kezem. Szerintem a mászással, vagy kúszással fog elmúlni.

Nyuszi!

Mi mentünk babamasszázsra és nem volt gond az idővel. Hazafelé (délután Ági :P )még nagyobb szél lett, na akkor azt gondoltam, hogy hazarepít minket a babakocsival együtt. De Noé édesdeden aludt a babakocsiban. Csak az volt a baj, hogy elaludt, viszont ilyen szélben nem akartam vele sétálni tovább, a teraszon sem akartam hagyni, viszont ha beviszem a babakocsit, akkor bemelegszik, mert jól beöltöztettem. Úgyhogy fel kellett keltsem. Pedig háton aludt el, ahogy nem szokott. Nekünk pont fordítva van, mint nektek, Noé háton nem szokott aludni. Most az az új szokása, hogy ha a hátára teszem akkor elkezd magyarázni. :D

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Csak eppenhogy bele-bele lestem az irasokba!!! :oops:
Jovok igerem nemsokara,sokat kene visszaolvasnom....

Toltottpaprika isteni lett!!! :wink: Tegnap halaadas volt,jelentem nalunk magyar nap volt....meghivtuk 2 baratunkat(magyar sracok),meggyleves,toltottpaprika es turogomboc volt a menu :lol: :lol: :lol: :lol:
Macik koszonik jol vannak,nemsokara telialomra szenderulnek :lol: 8)
Macikavemat meg varom!!!

Udv nalunk Cunci!!! :wink:

Hendegabi:csak beleolvastam a mizeriadba :shock: :shock: Basszus,vigyazz a labacskaidra,es az idegeidre.....tolts meg egy zsakot homokkal :wink: !!!

Boo:tiedapat zavarjatok dokihoz!!!Te meg nyugodj meg,kisirtad magadat,most mar nagylevego,es leszarni ki mit mond!!!

Hangi jo par napja hasrol hatra gurulgat,ejjelente is ezt gyakorolja :shock: :roll: 8) ,fogdos dolgokat,rag,nyalzik.es sikitozik!!!(ezt jokedveben teszi :lol: )A hason kinyomas,mar jol megy,es siman kifordulva,fejet tartva(kb.a korhazban is mar tartotta a fejet)nezelodik,fejet forgat,mint egy kis E.T. :lol: :lol:
De kb.5 napja napkozben alig tudom etetni,mert 2-3-5 perc utan egtelen sirasba kezd a cicin :( ...vagy sikerul megnyugtatni,vagy jon a kaki,bufi,.....vagy semmi nem hasznal......nem ertem......de kiakaszto...Amikor megnyugszik,mar nem sir tovabb,de amint ujra probalkozok,szinte kezdodik elolrol :roll:
Erdekes,mert este-ejjel eszik rendesen......

Most varom hogy ebredjen....eleg jol alszik ejszaka:kb.10-fel 11 fele elalszik,aztan szopi 4-5 fele,alvas,szopi 7-8 fele,alvas,es van hogy 11-ig is nyomja a szunyat :shock: :lol: 8) !!!
Addig viragokat locsolok,kavezok...lehet gyorsan porszivozok....
Aztan jovok is :wink: (remelem)

Sillia:gyogyulj gyorsan!!!!!!!!!!!!
Bond:olvastam a johireket!Koszi!!!!

Kép
Kép
ancsurti

Tabati:Olvastam hogy dokihoz mentetek a siras miatt...mar en is gondoltam ra,de hat ugysem tud mit csinalni......Szerintem Hanginak is jon a foga,a hasfajast felismerem,az van szerintem szopinal :cry: tul gyorsan eszik,hiaba minden....beleneztem a szajaba,sehol semmi elvaltozas,bar neki is kifeheredett az inye,de nincs feldagadva,nincs semmi fura.....de ez az orult nyaladzas,cuppogas,egesz kezfej lenyelese,siras szopi kozben a fogzasra is hajaz.Nalatok az ejjeli felsiras is az lehet.....
Hat nem sokat tudok tenni,max.turelmes maradni....
En is ezen okok miatt altattam mindig hason Kuglikat,nem is tud haton aludni,max.akkor van igy el,mikor jatszik,forgot bamul....

Lilisgabi:Nem is ismertelek meg az eskuvoi kepen :shock: Szepek voltatok!(mostis azok vagytok am!!!)

Agi:meg nem jutottam el a masszazsig a konyvben,de meglesem!!!En probalkozok este a furcsi utan egy kis gyomoszkodessel,hat nem mondanam hogy nagy sikert arat :roll: :? Pedig jol esne nekem is,es neki is,csak nem tudja :lol:
Ismerkedes:nehez talagatni..... :roll: :roll: :?: pedig jo lenne ha folytatodna a jatek....

Nyuszi:Hangi is hasonloan alszik el,forgatja a fejet ossze-vissza.....de egy kis popoutogetes segit nalunk.
Tegnap kaszinozott :lol: szopi utan meg beszelgethetnekje tamadt...na joval 11 utan sikerult elaludnia.
Neki nem kell a cumi,bar most hogy ezerrel rag,nyaladzik,szivesebben fogadja.(ritkan)tegnap azzal is probalkoztunk+hintaszekezes.....

Turogombocot faltam 11:13-kor reggelire :lol: :lol: :lol: :lol: 8) !!!
Gyerekem meg most is alszik :shock: :shock:

Kép
Kép
ancsurti

Bond: részletezd csak nyugodtan :D Csak valami támpontot kerestem, hogy azért nagyjából mégis hogy illik fejlődni, és hirtelen ezt találtam... Persze, Kata sem eszerint fejlődik.

Tabati: nálunk tényleg mérséklődött a szél, de még mindig brutális, úgyhogy maximum a teraszig viszem ma a babócát... :roll:

Beindították a fűtést, ami olyan erős, hogy szellőztetés és pár radiátor lezárása után lett idebenn elviselhető /27 fokos/ hőmérséklet. És állítólag most még nem is fűtenek teljes gőzerővel, mi lesz itt télen?? Nyitott ajtók- ablakok mindenfelé?? :lol:

Kép
agi125r

Ancsurti: akkor egy kis segítség a játékhoz: négykerekű. :lol: :lol:

Kép
agi125r

Gyerkocom ebren!!!! :lol: Veszett ehes :shock: :lol: :lol: :lol: De mar csocsi a szajaban :wink:
Annyira cuki ahogy megfordul a hatara :wink: mikor leveszem a takarojat...pislog edesen,mint egy felborult bogarka :lol: :lol: :lol:

Tabati:olvastam hogy vigyazol azert meg ne eroltesse magat Noel,de azert is ovatosnak kell meg lenni a labonkinyomassal,mert meggorbulhet az also labszar...meg elegge keplekeny nekik....
Hangi is rugozgat :? :? :? bufi kozben.....

Agi:gyorsulasi versenyen ismerkedtetek ossze??? :roll: :lol: :lol:
27 fok :shock: :shock: ...mi alig tudjuk produkalni most a 23-24 fokot.....persze mert a tulaj lekapcsolja a termosztatot mindig :twisted: ...mi meg a kis elektromossal nyoimatjuk....azert itt most kemenyen 6 fok volt tegnap is :twisted: Ma sincs tobb 10-nel!

Kép
Kép
ancsurti

Halihó Lányok !
Itt Apa beszél. Kapcs-ford !

Anya holnap délelőtt jön haza, minden OK nála. Voltunk bent ma is meg tegnap is Lócival szopizni, meg látogatni. Ki-ki lehetőségei szerint ! :D
Nagyon bika idő volt, szaggatott minket a szél, be kellett öltöztetnem a vitéz urat.

Azért ennek az anyaszerepnek vannak húzósabb szegmensei, pedig én sem most látok először kisbabát. Mondjuk ennyire kizárólagosan egymásra-magunkra utalva sosem voltam egyikkel sem. (Anyukám, szegény, ígérkezett segíteni, de a múlt hét közepén volt egy félresikerült antréja a konyhájukba, aminek okán eltört a válla. Mivel azt nem gipszelik, csak leszorítják, úgy néz ki, mint a kötözött sonka. Ücsörög otthon, és tanulgatja a fenéktörlést másik kézzel.) Lóci tágította a sírásspektrumát. Olyan fülszaggató telitorkos besértődős üvöltéseket produkált, hogy belerengett a dobhátyám. De alapvetően jól elvoltunk. Éjszakánként viszont nagyon kegyes volt. Három-négy felkeléssel megelégedett, és egy nyikkanás nélkül evett, majd aludt tovább. Mivel hason alszik, nem kellett nagyon vackolni a büfivel. A feje alatt meg már úgy cserélem a pelust, mint a pincérek az abroszt.
A mai éjszakán túlleszünk, visszazökkenhetünk a rendes kerékvágásba.

Had dicsekedjek: Ma hintáztunk is. Az első kísérletet végigüvöltötte, mert vigasztalásképp próbáltam beletenni, na ez nem jött be. Később mikor már visszatért a nyugalma, újból próbáltuk, teljes siker. Leszámítva, hogy utána át kellett öltöznie, mert lebukta magát. Ma amúgy is nagy számban amortizáltuk a ruhaparkot. Ez van.
Kép Füleském ezt is nagyon komolyan veszi.
Kép Azért vigyorogni is tudunk.

Holnap már a login eredeti tulajdonosa fog jelentkezni. Valószínűleg az első dolga lesz, mert nagyon szívügye ez a topic.

Köszi a nevében is a bátorításokat.

Jó éj mindenkinek.

Apa (aki már elég álmos )
Vendég

Ronmay:huu de szuperek a babauszis kepek :shock: :shock: Annyira irigy vagyok emiatt....itt sajnos csak 6 honapos kortol lehet menni :shock: :shock: :shock: ez hihetetlen! :evil: Ugyesek voltak a fiuk :wink: !

Marietta:Domi is nagyon cukifalat!!!

Iringo is!!!

Annyira nem hagy Kugli visszaolvasni......

Tabati:mi az hogy tul sokat hizott Noel?Mennyi az annyi?Egyebkent gratulalok!!!Van ott tejcsi rendesen.
Enyem gyerekem 1 hosan volt 4300gr,2 hoasan 6000gr!!!Szoval azert hizott rendesen :wink: ,de itt egy szoval sem mondjak egy anyatejes babara azt hogy TUL SOK!En meg csak oromkodok!

Nalunk nem kell menni 3 hosan dokihoz,nem is tudom hogyan merjuk le...max.beszaladunk ide a hazidokihoz egy mericskere....Legkozelebb csak 4 hosan megyunk oltasra,csekkolasra, novemberben....

Sillia apaja:Orulok hogy irtal,es jo hallani hogy sikeres a boldogulas Locival :lol: :wink: !!!
Edes abban a hintaban!!!Az a tekintet!!!
A feneken is megy a peluscsere???
Anyukanak jobbulast,es varjuk Silliat vissza!!!!

Kép
Kép
ancsurti

Lóci Apuka

köszönjük, hogy írtál, és nagyon ügyes apuka vagy :lol:

Kép
Kép
orsi777

Hihihi :lol: :lol: :lol: :lol: :
Kép

Kép
Kép
ancsurti

Igy lessuk a tv-t! :? :lol:
Kép
esti bekabaratkozas
Kép
okolmajszolas
Kép
utalunk hatonfekudni
Kép

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti: nem nyert :lol: :lol:
Kata is rugólábazik, tartom is olyankor, hogy ne legyen nagyon terhelve. De hiába mondom neki, hogy ne rugózzon meg hogy ne akarjon felülni, csak erőlteti.... :D
Itt ma éjjelre 3, holnapra 6 fokot mondtak! Meg ma egész nap komoly szélvihar volt, fák dőltek ki, ilyesmik... levegőzni is csak a teraszig jutottunk :roll: :( Úgyhogy kell fűteni, de ennyire? :shock: :D

Lóciapukája: nagyon jó, hogy jelentkeztél és hogy csupa jó híreket hallottunk Silliáról! Te pedig ügyesen tartod a frontot, le a kalappal! :lol: :lol:

Kép
agi125r

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:39-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo:Na tudtam hogy valamit akartam meg :idea: :oops:
Zsiri fotoit megdicserni!!!!!!!!!!!(bar mar eleg regen raktad fel oket)de ez a gyerek egy cukorpofa!!!!!!!
Apa is vigyorgott mikor mutattam neki,es szerintem mar joideje latni velem a hasonlosagot a zannyaval :lol:
A szeme allasa,es a szemoldokenek az ive az tiszta Boo!!!

Apatok az tenyleg nem komplett!!!Hogy ennyire makacs legyen...en sem vagyok egy orvoshoz jaro fajta,de azert ez nem vicces,amit alabarol irtal :shock: :roll: :roll:

Juteszembe:Hugom az elso kislanyat 3 honapig szopiztatta,a masodikat 2,5 evig! :shock: 8) :lol: :lol: :lol:
Most mar neizelj ezen,inkabb add neki azt a tapszert es kussoljon mindenki!

Agi:akkor bringo-hintoztatok a Margitszigeten!!! :lol: :lol: :lol:

Nektek nincsenek fura almaitok ejjel 2 szoptatas kozott??Mar aki szopiztat ejjel...mert nekem mostanaban,amire emlekszem,mind-mind tiszta para almok.Mar kivagyok ezektol.....
Most ejszaka,(a nagyszelrol jutott az eszembe):egy bazi magas darut szaggatott ripityomba a szel,ami alatt eszegettunk pasikammal valami kajaldaban...en arra lettem figyelmes,hogy kileng a daru,aztan a nagy darabkait dobalta a szel szerte-szana...mi persze menekultunk....epuleteket dontott romba....
huuuu de szar volt!!!
Elotte valami hullas almom volt,meg valami szakadek folott mentunk at egy uveg hidon,es az zuhant a melybe...persze mi megusztuk nagy kuzdelmek aran....
En ezt nem ertem mitol vannak :roll: :roll: :roll: de nagyon rossz utana visszaaludnom....

Kép
Kép
ancsurti

agi125r! :)

Tipp a megismerkedésre:
-valameyikőtök kocsija lerobbant és a másik segített neki
-KERÉKCSERE???

ancsurti! :)

Álmok? Én múltkor a fél Irigy Hónaljmiriggyel álmodtam. Tisztára csatakosan és zizzenten ébredtem. Ezek nem rossz álmok, de akkora hülyeségek, hogy tiszta mákony lesz tőle az ember agya. :?

"sillia!" :)

Köszi, hogy tudósítottál :D :D :D :D és várjuk nagyon silliát! :wink:

(A Hair-t már kb. 293x láttam. Most is, mert szeretem. De mi a jó büdös francért kell átszinkronizálni?????? :x :x :x :evil: :evil: )
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.10.13 20:40-kor.

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: