A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Flora, ne adj neki még tápot! ez egy ördögi kör lesz, s tényleg kevesebb tejed lesz! Tedd gyakran cickóra, akárhányszor csak kéri, s minden okés lesz. Ha minden kötél szakad, akkor inkább teát adj neki, az nem telíti, s nem fog kevesebbet szopizni. Bogyót és tejserkentő teát egyszerre nem szabad használni, mert csak ártasz vele, jó esetben nem lesz több tejed, rosszabb esetben kevesebb lesz.
Már bocs, hogy így beleugatok, s igazából semmi közöm hozzá, tégy szíved szerint, csak tudod milyen kotnyeles vagyok :oops:
Annyit azonban tegyél meg, h a belinkelt szopis oldalt visszakeresed, s elolvasod, vagy a picasán megnézed a doksik között.

Az a baj, hogy ha egyszer elkezdi tápszerrel kiegészíteni az ember a tejet, akkor onnantól nagy általánosságban csak kevesebb lesz a tej.... S ha van esély a kizárólagos szoptatásra, miért ne használja ki az ember?

Kendőt le fogom mérni csajok, de csak holnap.

vicger

Elmaradtam 5 oldallal megint...

Kép hiszti előtt

Kép hiszti után

Kisasszony nem tud ilyen rondán üvölteni :lol:

De viccesen tud nézni, mikor fókuszba akar valamit hozni
:lol: megmutatom!

Kép naaaa, hogy is van?

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka

Legyen jóóó kép is:

Kép mosoly a bátyusok védelmében

Kép Tibi sem üvölt mindig:)

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka

Csunyi, de szépek vagytok!!!

Jenetem apika elment 2.40-kor, Db-ben volt kb . 3-kor és 6-kor hívott,hogy megérkezett, most ott ül kocsiban, és néz ki fejéből, hát gratulálok neki, én megmondtam, és el sem tévedhet, a navigáció nem hagyja. :D

Kép
babcika

Kriszti!

Köszi! :lol:
Egy picit ellentmondanék neked a szopival kapcsban, bár elméletben teljesen igazad van, de ezt muszáj leírnom a többiek biztatása miatt. Szóval nekem első 2 hétben még nem indult be a tej, állandóan ciciztettem, de Lotti szemmel láthatólag éhezett. Átmenetileg kapott tápot, kb.3/4 doboz elfogyott, mindig szopi után kapta. Persze mellette is rengetegszer kapta a cicit. És mégis rendesen biendult, sőt most már 2 hete csak az van, és hízik is rendesen. Ne érts félre, nem ellentmondani akarok, meg tényleg én is hasonlóan gondolkozom, mint te. De sokkal fontosabb, ha az anyuci látja, hogy, jaj, de jó, nem éhes a gyerekem....mert ha azon agyal, hogy szegényem éhenhal, elkezd idegeskedni és az még rosszabb. A többivel maximálisan egyetértek, sok pihi, no stressz, no fizikai megterhelés, és megfelelő táplálkozás.

Remélem ebből nem az jött le, hogy jobb a tápi, mint a cici, de ha átmenetileg kap egy kicsit, ha kevesebb a tej, nem dől össze a világ. Persze minél több cicire rakás..... :wink:

Kép
arvaerika

Csunyeszka: naon jóóóóó képek ... :) fókuszálni mi is marhára tudunk. :wink: Megmutatom ...
Kép Kép
itten meg nagyon beájult Mogyoró ...
Kép Kép
szopi után ... :) Kép

KépKép
KépKép
madar

Madar!

Tök édes Veronika!

Meg az összes többi lurkó is :D

Kép
arvaerika

Babcika: hááát,nagyjából ezt mondtam én is, de hát tudjuk apákok mennyire makacsak bírnak lenni :roll: :wink:

Flora: akkor küldök én is Neked energy-ket, ezen ne múljon. :wink: ++++++++++++++++++++++ Kép

Kölcsökcsonk: én sem raktam el, valahogy nem érzem azt, hogy el kellene tennem ... viszont Kriszti ötletét elloptam, és én is belevágtam egy naplóba ... a gyermekeinknek ... :D Köszönöm. :wink:

KépKép
KépKép
madar

Erika: Köszönöm. :) Rólatok képek? Mi van Veletek? Ha kell segítség a felrakásban, küldjed csak őket. :wink:

KépKép
KépKép
madar

Jaj és még meg akartam mutizni ezt is Nektek ... azt hiszem ezek a képek megkérdőjelezhetetlen bizonyítékai annak, hogy létezik kutya-macska barátság ... megjegyzem Kifli kutyánk az összes macsekkal ilyen viszonyt ápolt ... áldott jó lélek .... Nektarina pedig él is a lehetőséggel :lol: :wink: Kép Kép

KépKép
KépKép
madar

és még kettő ... Kép

hogy is van ez? Kép

és Julcsikám tegnapi kreációja a nagyiéknál ... :shock: :roll: Kép

Na, lelövöm magam, mert velünk lesz tele az oldal. Megyünk ügyintézni. :wink:

KépKép
KépKép
madar

[quote="mabe86"]S írta:mabe86üti
BCG oltásnál az a normális, hogy bepirosodik a helye, majd egy nagy pattanás lesz, kifakad, hegesedik...

Rita
Egy-két évre biztosan megyünk...

Móka
Drukkolok a barátaitoknak! Milyen vizsgálataik voltak? Hol tartanak?

Bibi
Gyerek sír, mert még nem tud beszélni... én meg simán megszoptatom sok helyen... ha más ehet az utcán...ha a szerelmespárok "falhatják egymást" nyilvánosan, akkor egy pici baba miért ne szopizhatna? (és meg lehet oldani, úgy hogy szinte észre se venni...)

Kata
Lőrinc jó sokat aludt!

Floranan
Ha normálisan szopizik Ebano, akkor nem kell, hogy mellette fejjél!
Nagyon édes :lol:

Taranee
Cumisüveget nyugodtan moshatod mosogatószerrel, csak utána alaposan le kell öblíteni...mint minden egyéb edényt is...
Én elkészíteném éjszakára előre :wink:

Peppino
Én is egyedül vagyok itthon napközben :wink:
Amikor nyűgös napja van Mollinak, akkor nem nagyon csinálok mást... (ezek csak egy-két napok...)
Nem vagyok egyébként se háztartásmániás...takarítás: hetente egyszer porszívózok...kb. 30 perc alatt kész... mosás: pár perc alatt be lehet pakolni a mosógépbe... főzés:olyanokat szeretek főzni, ami mellett nem kell ott állni, sokszor fagyasztok le egy-két adagos kaját...vasalás: nyugis napokra hagyom...fejés: felejtős (nem fejek :oops: )...evés-ivás: egy kézzel is megoldható...levegőzés: nem tragédia, ha egy-egy nap kimarad...
Gondolj arra, hogy az otthoni munkát eddig is megcsináltad, munka mellett... :wink:

Dorka
Ha elapadt magától a tej, nem kell szedni semmit! (azt akkor szokták inkább adni, ha tej lenne, de valami miatt a szoptatás ellenjavallt).
Szájbiggyesztés :lol: :lol: :lol: :lol:

Andi
Junior :lol: :lol: :lol:

Babcika
Amikor jártam Pestre a tanfolyamra, akkor 9-re kellett a Kútvölgyibe érni... olyan 5-6 óra felé indultunk el Debrecenből... :wink:

Manó
Akkor Ákost is elkapták az álommanók!

Sziasztok!

Szupi éjjelünk volt: első ébredés fél5kor, lefektetés 9kor !!! :) ... és most is alszik :)

Mellgyuszisok: nekem 5 napig Maripen extra-t kellett szedni ... teljesen rendbejött, de csak az 5. napra éreztem, hogy most már rendben lesz ... és szinte folyamatosan a fájós mellemen volt Lotti ... pluszban pedig szedtem 3 homeos szert.

Dorka: amikor tavasszal elválasztottam Lillát, és elutaztam 4 napra, akkor ő még napi 3-4szer szopizott ... én úgy mentem Londonba, hogy kaptam egy homeos szert, ami 4 nap alatt teljesen elapasztotta a tejcsit.

Boboka: nekem párhuzamosan a sebbel be volt csövezve, és a bal oldalon jött ki a cső, abból ürült váladék ... mielőtt hazaengedtek, azt csak lazán kihúzta a doki ... ott maradt egy lyuk, ami azóta beforrt ... tök fura
:shock: :shock: :shock:

Mabe: ezt mire írtad nekem? ... én is simán szoptatok bárhol, nem érdekel az emberek véleménye ... és nem viszek magammal cumisüvegben tejcsit, hogy bármikor meg tudjam etetni (mert egyáltalán nincs is cumisüvegünk itthon :) ... én nem ezért paráztam, hogy sírni fog ... nem tudom igazából megmagyarázni miért ... és nem is azért sírt legtöbbször a babakocsiban, mert éhes lett volna ... szerencsére ettől a dilimtől időközben megszabadultam, hála jó pár Bp-Békéscsaba útnak, amikor menet közben nem tudtam kivenni a hordozóból, várnia kellett, míg alkalmas helyet találunk, és rájöttem, megtapasztaltam: ha nyugodt maradok, abba fogja hagyni a sírást ... sokszor mire meg tudtunk volna állni, már nem is kellett :) ... mert időközben abbahagyta ...

Gratula az úthoz, így talán nem csak álom marad a következő kismanó ??? :) ... te is fogsz kint dolgozni?

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="peppino"][ írta:peppinob]Floranan! Ma az esti szopizás kb. 60 ml volt, és kevés volt fiamnak, úgyhogy kénytelen voltam kinyitni a tápos zacskót, és adtam neki abból. De olyan jó volt látni, hogy jóllakott, úgyhogy nem bánom!! :) De továbbra is először mindig cicit fog kapni (remélem nem szokik le róla a tápszer után!!!!), utána lefejt tejet, és csak végsősoron a tápit. Igyál nagyon sokat, teát is legalább 2 litert egy nap, meg persze enni is kell (nekem sokszor nem is jut időm rá.. :( ) Ja és köldökápolással kapcsolatban: minden pelenkázásnál kezeltem alkohollal és hintőporral, és 8 napos korában leesett! Utána pedig már csak alkohollal kell kezelni, amíg jön belőle váladék vagy alvadt vér, addig víz se nagyon érje!

Boboka! Én nem tettem el a köldökcsonkot, annyira azért nem guszta... :)

Peppino: honnan a túróból tudod megsaccolni, hogy 60 ml-t szopizott ??? ... szoptatás közben méred ? :shock: ... ez nekem olyan fura ... és Lotti köldöke több, mint 3 hétig "ragazskodott", pedgi én is minden tisztábatevésnél alkoholoztam és hintőporoztam ...

Flora: sokkal ügyesebben, és jobban alányulva ki tudod pucolni a csonkot, ha fültisztító pálcikát használsz ... nekem ezt még a régi védőnéni mutatta ... nekünk is váladékozott picit, és fura szaga volt (ráadásul pont hétvége jött), de köv hétfőre leesett, így nem kellett a dokinénit ugrasztani :)

Én sem tettem el a csonkot ... csak azt a kis műanyag lefogót, amit születése után tettek a köldökzsinorra :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Móni: de jóóóó lenne élőben is megnézni benneteket ... döbbenet, hogy kb 5 percre sem vagyunk egymástól, de még nem taliztunk személyesen ... :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Lányok!

Ne a tápszerrel kezdjétek, hanem adjatok 2-3 napot, ahogy rendeződjön a helyzet.
A legjobb, ha babával együtt beköltöztök az ágyba, minden házimunka elfelejtve, hozzassatok ételt (vagy ha van segítség, szolgáljon ki ő), legyen elég innivaló kéznél és minden alkalommal, ahogy a baba elfogadja, kapjon szopit. Lehet váltott mellel addig, amíg magától el nem engedi, aztán mellcsere. Ne korlátozzátok a szopi idejét, ha jól van a szájában, tényleg semmi baja nem lesz a mellnek, csak kap egy csomó ingert a tejtermelésre.
Ti meg pihenjetek, olvassatok, stb., és ne agyaljatok a tejkérdésen.
Szerintem ennyit mindenki meg tud tenni (még én is 4 gyerek mellett,bár a pihenés így nem tökéletes), a házimunka nem rohan el (sajnos :D), a férj ennyi időre legyen önellátó :D.
A tápszer adása több okból is ellentétes lehet a szoptatással: 1. csökken a mellet érő inger 2. baba hozzászokhat a könnyebb úthoz, cumisüvegből jóval könnyebb inni, mint megdolgozni a tejért a mellből, éppen ezért amíg a baba hajlandó dolgozni a tejért, azt ki kell használni 3. a baba szopása sokkal hatékonyabb a fejésnél.
Szóval én azt ajánlanám, ha a baba együttműködő, akkor adjatok esélyt arra, hogy ő segíten a tejtermelés növelésében. Ha úgy látszik, hogy éhes, akkor szoptassátok meg, sokszor.

Astrid

Kép
astrid

[quote="astrid"]L írta:astridányok!

Ne a tápszerrel kezdjétek, hanem adjatok 2-3 napot, ahogy rendeződjön a helyzet.
A legjobb, ha babával együtt beköltöztök az ágyba, minden házimunka elfelejtve, hozzassatok ételt (vagy ha van segítség, szolgáljon ki ő), legyen elég innivaló kéznél és minden alkalommal, ahogy a baba elfogadja, kapjon szopit. Lehet váltott mellel addig, amíg magától el nem engedi, aztán mellcsere. Ne korlátozzátok a szopi idejét, ha jól van a szájában, tényleg semmi baja nem lesz a mellnek, csak kap egy csomó ingert a tejtermelésre.
Ti meg pihenjetek, olvassatok, stb., és ne agyaljatok a tejkérdésen.
Szerintem ennyit mindenki meg tud tenni (még én is 4 gyerek mellett,bár a pihenés így nem tökéletes), a házimunka nem rohan el (sajnos :D), a férj ennyi időre legyen önellátó :D.
A tápszer adása több okból is ellentétes lehet a szoptatással: 1. csökken a mellet érő inger 2. baba hozzászokhat a könnyebb úthoz, cumisüvegből jóval könnyebb inni, mint megdolgozni a tejért a mellből, éppen ezért amíg a baba hajlandó dolgozni a tejért, azt ki kell használni 3. a baba szopása sokkal hatékonyabb a fejésnél.
Szóval én azt ajánlanám, ha a baba együttműködő, akkor adjatok esélyt arra, hogy ő segíten a tejtermelés növelésében. Ha úgy látszik, hogy éhes, akkor szoptassátok meg, sokszor.

Én ehhez még annyit tennék: a tejcsi sosem fogy ki teljesen, ez nem olyan, mintha egy tartályból kiürítenénk, és várni kell, amíg a nulláról újra termelődik: folyamatosan termelődik, annyi idő alatt is, amíg a másik mellből szopizik a baba ... erre tényleg rá kell szánni az időt, és ha kell, hát legyen pár olyan nap, ami erről szól ... :wink: .... ééééééééééééééés: vegyétek figyelembe azt is, amiről Kriszti írt: időnként vannak a fejlődésben olyan periódusok, amikor úgy tűnik: nem elég a tajcsi, mert a baba növekedése megugrik ...

nem tudom, ez hogy van másoknál: de nekünk nincs is itthon tápi, mert ha lenne, lehet időnként én is már adtam volna neki ... ez főleg Lillával volt így, aki az első hetekben vigasztalhatatlanul tudott sírni szopi után ... nagyon könnyű tévesen értelmezni a baba jelzéseit ... biztosan éhes ??? ... aztán persze a heti mérlegelés megmutatta, hogy 30 dkg-ot gyarapodott ... tehát NEM maradhatott éhes ... és amíg az anyatejes babát nem lehet túletetni tejcsivel, a tápisokat igen: tehát lehet, hogy ennek ellenére, ha adom, megissza a tápit is ... szóval az, hogy szopizott, és még tápit is ivott, nem biztos, hogy mérvadó ... jaaaaaaaaaaaaaj: lehet túl sok voltam ... de én is túl vagyok 2 császáron, elvileg nehezebben indul be a tejcsi, és igen, mindkét gyerekekkel az első hetekben volt olyan érzésem, hogy lehet, nem elég a tej nekik ... és most ezt nem arra az esetre írom, amikor tényleg alig van tejcsi, bármit is csinál anya ... hanem pl Flora: beindult, van, lesz több is ... de lehet, én nem adnék neki közben tápit ... MÉG nem !!!

Kép

Kép
bibiesbrumi

Jó reggelt!

Floranan,sajnálom a tejcit,de én is inkább a gyakori mellretételt pártolom jobban.
Tegnap én is úgy éreztem,hogy nekem is kevesebb.Talán épp valami fejlődési ugrás lehet,nem tudom.Barni este 8tól éjfélig üvöltött.Igazából nem sikerült megfejtenem az okát.Húzta a lábát,ergo lehetett a hasa.Csak cicin nyugodott meg,de ahogy elaludt rajta és én megpróbáltam volna lefektetni,felébredt, és ordított.Már már ott tartottam,hogy elküldöm férjecskét egy éjszakai gyógyszertárba tápiért,de aztán nem tettem.Főztem a pocakjára mecsek teát,amiből megivott 20-at.Na itt kicsit megijedtem,hogy éhes,de elaludt.Ez után gyorsan elkezdtem még többet inni,a fél 4-es etetés már okés volt,utána csak 6kor,majd 10-kor kelt.Igaz 10-kor 2 ciciből evett,de azóta megint alszik.
Szóval szerintem is a nyugi,cicizés ezerrel,folyadék hegyek,3-4 liter minimum,és az evés.

Astridnak abban igaza van,ha a baba jól van mellre téve,akkor a cicinek nem lesz semmi baja,nem fog kisebesedni.

Kép
v.andi

Nahát,micsoda képeket raktatok fel.Annyira jól elkaptátok a fókuszálásokat :lol: :lol: Nekem még nem sikerült.
Julcsi nagyon csini,látom jókedvű is volt.Jó látni őt is.
Olyan szépen kikerekedtek a gyerekek,Csunyi ikrei is Mogyoró is.Jaj de várom már én is,hogy picit gyúrhatóbb legyen Barni.

Babcika,a nőknek mindig igazuk van,csak ezt a ffi-ak képtelenek beismerni :lol: :lol: :lol: A lényeg,hogy rendben megérkezett.

Tegnap végre nekünk is leesett a köldökcsonk,és nem üvöltött a fürdésnél.Remélem ezután sem fog.

Jaj,nem is mondtam.Voltunk Nagy Hajninál fotózáson.
http://blog.egyetlenem.hu/archives/2009/10/11/Barnabas/
Még csak 3 képet láttam,a héten megyünk a többiért.
Kép
Kép
Kép

Kép
v.andi

sziasztok!

olvaslak titeket,de reagálni nem mindig tudok. most is az ölemben alszik az én kis Drágám!
nagyon szépek a képek mindenkiről. nálunk is az a baj, hogy mivel egyedül vagyunk Zoéval és nincs rám kötve a fényképezőgép,sok édes pillanatot nem tudok megörökíteni sajnos.

Andi: ez a sorozat is annyiba került mint a tied? a kiegészítőket, mint a sapka azt Hajni adta, vagy saját? Nagyon jól sikerült képek,de egy ilyen modellel nem is lehetnének másmilyenek.

bocsi ha másra nem reagálok,de mások már leírták,amit én is írhatnék szopi, vagy köldök ügyben.

KépKép
Kép
s.vera

Szopival kapcsolatban:

Én elmondhatom, hogy 5 gyerekből 3-at szoptattam(szoptatok), de a Tibikét nem bírom rávenni, hogy lakjon jól ciciből, ezért lefejt tejet üvegből issza(ahogy 12 éve a lányom, aki első és Tibi, aki utolsó).

Már mindent próbáltam, arctornát, nem kap mást, stb...lusta pasi, csak begyullasztja a mellem, már kétszer voltam 40 fokos lázban az 5 hét alatt.

De az biztos, ha egyszer ráéreznek az üvegre nem akarnak szopizni olyan intenzíven(vagy sehogy).

Nekem is kellett táppal pótolnom, de mára annyi tejet termelek, hogy elég mindkettőnek, pedig Tibim egy tehenet is kiszopna olyan nagy az étvágya! Rohamosan közelítjük az 5kg!

És nekem könnyebb, mint akinek egy baba van, mert Annám olyan jól dolgozik(szopik), hogy naponta több, mint 2 l tejem van!

És így persze, hogy mertem pótlást adni, nem a szopi ingert vettem el magamtól

:wink:

Viszont aki csak teheti a babákját tegye sűrűn mellre táp helyett, segít a több tej termelésében, mert hamarosan sokat akarnak majd kajolni a babákjaink :lol:

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka

Andi: Micsoda gyönyörű fotók! Imádni való a törpikéd!

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka

[quote="bibiesbrumi"]
írta:
bibiesbrumiÉn ehhez még annyit tennék: a tejcsi sosem fogy ki teljesen, ez nem olyan, mintha egy tartályból kiürítenénk, és várni kell, amíg a nulláról újra termelődik: folyamatosan termelődik, annyi idő alatt is, amíg a másik mellből szopizik a baba ... erre tényleg rá kell szánni az időt, és ha kell, hát legyen pár olyan nap, ami erről szól ... :wink:

Igen, én is ezért írtam mindent.
Azt sokszor elfelejtjük, hogy az emberi szervezetről van szó, nem pedig egy automatáról. Vannak befolyásoló tényezők, pl. ha az anya nem figyel arra, hogy pihen-e eleget, pedig a baba éjszaka folyton felébredt, de az anya nem alszik, fekszik nappal amikor a baba alszik, mert a saját elvárásának akar megfelelni vagy a környezet nyomásának, és inkább takarít, főz, stb. Ezek aztán visszahatnak a tejtermelésre.
Egyébként minket már többször mentett meg az, ha valami NEM volt itthon. Pl. nincs tápszerünk, hasfájás elleni szerünk, cumisüvegünk, cumink... Ha lenne, lehet, hogy használtam is volna, főleg az első időben a cumit. De nincs, így anélkül kell megoldani a helyzetet. (Persze nem lakunk a világ végén, 10 percen belül autóval elérhető gyógyszertár, DM, bevásárlóközpont, szóval lehetne venni bármit, de ahhoz már nagy elhatározás kellene, hogy valami ilyen miatt elmenjünk itthonról...). Most megint nem azt akarom ám írni, hogy baj, ha valakinél van, de nálunk ez eddig bevállt.
Azt gondom, a tápszernek van egy lélektani előnye a szoptatással szemben: pontosan látszik, mennyit evett a baba. És ha után sír, senki nem gondolja, hogy azért, mert éhes, hanem keresi az egyéb okokat. A szoptatásnál viszont mindenki egyből arra gondol, hogy éhes még, és ez próbálja megoldani, pedig koránt sem biztos, hogy így van, még akkor sem, ha elfogadja utána a tápszert. Sokszor a szopit is elfogadja (Dóra ilyenkor szokott méltatlankodni is, cicivel a szájában ordít, merthogy ő nem éhes, csak szopizni akar, és zavarja, ha megy a szájába valami. Ezt (mellel a szájában ordít), ha nem tudnám, hogy azért van, mert ő csak cumizni szeretne, nem enni, úgy is értelmezhetném simán, hogy nem megy eléggé, kevés a tej, az a baja.)
Ez a lélektani előnyt kellene valahogy a szopival is elérni, hogy legyen meggyőződésünk, hogy elég a tej, és ne féljünk attól, hogy csak úgy elfogy. Ha kell, akkor megszoptatjuk, de ha sír, az ne jelentse azt, hogy éhes, hisz annyi más oka is lehet. (Nekem persze ez most már "könnyű" :D, hisz 4 gyereket már szoptattam kizárólagosan 6 hónapig, szóval én biztos vagyok benne, hogy elég a tejem, és ha sírás is van, soha nem gondolok rá, hogy kevés lenne, eszembe se jut, sok más előbb jutna, de ez nem. És nagy szerencsém az első gyerek volt, akivel tényleg nem tapasztaltam ilyen gondokat, mert bár a szoptatás nehezen indult, de utána minden rendben ment, ő egy "beetetős" :D:D gyerek volt, aki aludt éjszaka, nem volt hasfájós, gyarapodott rendesen. Után már nem volt gond, hogy a másodszülöttem lassabban gyarapodik, mert tudtam, nem tejkérdés, és ugyanígy a többszöri éjszakai ébredést sem fogtam a tej számlájára. Hisz ha az elsőnek volt elég, akkor a másodiknak miért ne volna?)

Nem okoskodni akarok (ahogy gondolom a többi többgyerekesek sem), csak néha olyan jó lenne a tapasztalatot adni, de úgy, hogy az valakinek rögtön a belsejében is legyen, ne csak olvasson róla.

Bocs, hosszú lettem, de remélem értitek, mit akartam írni...

Astrid

Kép
astrid

Rita,ha használtok espumisant,akkor attól lehet zöldes!!!

Floranan,ha leesett is a köldökcsonk akkor is ha van váladék még pár napig kell kezelni ugyanúgy mint előtte,minden pelenkázásnál!!!legalábbis nálunk úgy volt!

Én se tettem el a köldökcsonkot :( De a kicsi karszalagját igen!!!

Csunyi nagyon édesek vagytok!!!

félkezes lettem:
madar,fókászálás édes!!!beájulásért irigy!kutyi-macsek jaj de édik!!!julcsi nagyon kis kamera érzékeny!!!

Andi nagyon aranyosak a képek.......nekem nagyon tetszenek!!!
Enyim gyerek tuti telerakta volna azt a fehér takarót amin feküdt!!! :lol:

sutimano76

Flora, szopi kérdéshez nem tudok mit írni, csak annyit fogad meg a lányok tanácsát, ők már több babót felneveltek mint mi.

Boboka, én sem tettem el a köldökcsonkot,csak a lefogóját(ami kék volt)és én is naplót írok helyette mint Madar. :D

Csunyeszka, gyönyörűek a gyerkőceid!

Andi, nagyon jók a képek, csak kár hogy olyan drága. :D :(

Mellgyulladás: Akinek volt, nektek szúrkált fájdalmasan utána a melletek különböző helyeken, és természetes h 6. nap antibio után is halványan de vöröses a cickóm??
Az én cicim ami termelt 125 ml.-t is, most a köv képpen áll, tegnap reggel 50 lefejve, utána 20-akat tudott kiszopizni belőle azt is egy órán át szívta! :shock: Erre ma reggel 40-et tudtam kifejni, és láss csodát mai napig nem értem kövi szopinál 100-at megevett belőle.
Ja reggel az 4-5 órát jelent és azért fejem mert akkor nem hajlandó belőle enni.

Bocs ha sok voltam cici témában.

Kép
kata05

Andi: akartam írni,ha úgy jobb küldheted priviben is az infókat a fotózásról, csak ezt az előbb kihagytam, mert a kisasszony felébredt az ölemben,és persze neki azonnal kell minden.

KépKép
Kép
s.vera

Andi!

De jó képek!!!!!!Dehát ilyen modellel milyen is lenne?

Azt hiszem, egy kicsit úgy tűnt, hogy félreértettetek szopi ügyben. Én is a szopit pártolom mindenek felett. De amikor azt láttam, hogy keresi a cicit, de amikor odateszem, kapkod, begurul, hogy nem jön és akarná, de mégsem, akkor mit csináltam volna? És mindez 5 percenként? Ja, és nem volt mérhető mennyiség és nem hízott semmit.... :cry: De a lényeg, hogy ezek után is simán elfogadta a cicit, sőt már csak az van bőven. Gondolom a próbálkozások is jót tettek a termelésnek.
Amúgy Vikimet 8 hónapig CSAK szoptattam, 2 évig szopizott, de a többi is minimum másfél évig.
Szóval SZOPIPÁRTI VAGYOK ÉN IS!!!!!!! :wink:

Floranan!

Kupon: 2 cundás 50%-os kupon,ingyen MAM cumi, pelusokra 3-500 Ft kedvezmény, ingyen laktoherb tea, öblítők, babakrémekre 100-300 ft kedvezmény, rágóka 100 Ft kedvezmény. De csak nagyjából írtam, a lényeg a c und a-s kupon, ami értékesebb.

Kép
arvaerika

Andi: gyönyörűségesek a képek, meg persze a "hozott anyag" is. :) :wink:

Süti:
azt én is eltettem. :)[/b]

KépKép
KépKép
madar

Csajok köszi a jó tanácsokat,de sajna nem mindenkinél válik be az vgy az!!!
Nekem csak a tizenvalahányadik napon indult be a tejcsi rendesen....a kórházba már a 4.napon ajánlották a tápizást,mert gyerek túl sokat vesztett a súlyából......azóta meg teljesen leszoktunk a tápiról és az tény hogy a gyakori mellretételtől sokkal több tejem lett!!!
Szóval sztem nem kell teljesen elzárkózni a tápitól...például:Berni már 48 órája nem aludta ki magát rendesen,esküszöm ha 2× volt 3 órás alvás a többi 10 perc és 1.5 óra közti volt,az éccakákról meg tudtok....hát tegnapra olyan kimerült voltam már,hogy egésznap csak sírtam és alig tudtam enni,annyi szerencsém volt,hogy nővéreméknél ebédeltünk,és kaja után már ők ringatták,mert nekem a létfenntartásom is nehezemre esett...(ezekután ha belegondolom hogy milyen lesz a kövivel,úgy Berni még elvileg pici lesz!!!)aztán késő du lefeküdtem,ők vigyáztak rá,de sajna nem tudtam aludni,mert már annyira kimerültem :( ...ezekután éjszaka:
-20.30 etetés,
-21.15 elalvás,
-23.00 etetés ,altatás,de itt már nem tudott beájulni,így 10-15 perc után szem kinyit....és 2.45-ig műsor,volt hogy már cicre se tudtam rakni...ezért :oops: és most sokan ki fogtok akadni,de gondolván a tápis gyerekek tovább alszanak,meg így látom is hogy mennyit evett alapon,csináltam tápit....evett is 45ml-t,majd 2.15 körül végre beájult és aludtunk 3.15.ig,akkor magam mellé fektetve az ágyba fekve megszoptattam3.50 körül végeztünk és aludtunk 8.30-ig,akkor ismét gyors szopi és utána 10.30-kor a telefonrezgése keltett....

szóval nálunk az se jön be,hogy gyors szopi,no ringatás,no szemkontaktus,mert van hogy sikerül letennem,és egy pukira,vagy kaksira ébred fel kb 30 perc múlva....és utána nincs visszaalvás!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutimano76 2009.10.12 13:04-kor.

sutimano76

Sziasztok!

Babcika: ugyanazt esszük mi is. Éjjel én is úgy csinálom, mint te. Forralt víz előre, mikró és usgyi bele.

Szoptatás: én inkább nem mondok semmit már :( :( :(

Andi: nagyon édik a képek! Nagyon húzós egy ilyen fotózás?

Csunyi: Az ikrek tündériek!

Madar: szépek a lányok!

Mi eltettük a karszalagot is, köldökcsonkot is. A lányom vitte be emberismeret órára, mert pont ezt tanulják :lol: Láthatták az osztálytársai élőben :lol:

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

például most is úgy alszik,hogy porszívó bekapcs,amúgy csak bömbi.....és ilyenkor már a cicrerevés se hiszem hogy jó,mert akkor gyakorlatilag 11- óta enne :shock: :shock: :shock: 13.15-kor kapott rendesen szopit,akkor sztem elég sokat ehetett,mert sokáig szopizott és nyelt is..csak épp az alvás nem ment mert miután bealudt fél órára rá,tekert egyet kettőt,majd az első trottyra felkelt....és azóta se sikerült csak így visszaaltatnom.....
csak tudnám miért kell fel a pukikra,meg a kaksira????

sutimano76

Én is csak a karszalagot tettem el.

Sütikém,nem csodálom,hogy hulla vagy Kép Gondoltam rátok tegnap este,mert nálunk este 8-1/2 12 ig volt műsor.Összekötjük a két BB-t. :wink: Összerakjuk amink van :lol: :lol:

Nálunk bejönne a gyors szopi,büfi,alvás,mert éjjel tök jól beleájul az evésbe,de az tény,hogy ha szopi után üvölt,ahogy Astrid is írta,én is egyből arra gondolok,hogy éhes.Miért nincs a mellen mérce :roll: :idea: :?:

Köszönjük a"bókokat" :wink: ,de azért nem mindig vagyunk mi sem tüneményesek:
Kép

Kép
v.andi

Halihó!

Erika, dehogy értettünk félre! ;) Astrid is írta, h valóban van úgy, h nem elég a tejcsi, s én is írtam, hogy nagy általánosságban ;) Tehát ebben nincs vita.
Csak az a fontos, hogy ne egyszerre a táphoz nyúljon az ember, mert bőven benne van a pakliban
1: a baba elkényelmesedése: sokkal könnyebben jön a kaja az üvegből, mint a mellből
2. a cumizavar
S hozzátenném én is, amiről asszem Astrid írt, hogy bizony akkor is megy a szopi, mikor már rég nem éhesek, akár két mell kiürítése után is isznak mondjuk teát, vagy benyalnak egy üveg tápot. Mert szopizni jó.
Nálunk sincs itthon, soha nem is volt se tápszer, se tápszer recept.
S attól, amit Süti írt, h a kórházba ajánlották a tápot, az eszem megáll...
Nem vagyok egy orrvérzésig szoptatáspárti, s nem gondolom, hogy csak így a jó, s minden más esetben minimum tömeggyilkos lesz a felnövekvő tápos nemzedékből, csak úgy érzem, s ezt már írtam, hogy mind a média, mind az orvosok elég nagy hányada részesül a tápszerlobbi előnyeiből... és ez nagyon szomorú, hogy a gyerekek már újszülöttkorban potenciális nyereséghozók... :evil: :evil: :evil: :evil:
Megéri rááldozni 3-4 napot arra, hogy csak szopi, akár 10 percenként, s felhozni a tejtermelést, ismét olvasásra ajánlom a belinkelt cikket, ott van a picasán,

de

ha sehogysem megy, s mindent megpróbált az ember, akkor nem kell a kardba dőlni, h úristenmostmilesz, tápos lesz a gyerek, mert bár fontos, és jó dolog a szoptatás, és baromi kényelmes, nem ettől lesz valaki jó anya.

S bár a tápszerrel bizony lehet venni jobbára átaludt éjszakákat, én azért nem tenném. Amíg csak egy gyerek van, simán meg lehet tenni, hogy az anyuka egész nap ágyban van, s alszik mikor a csemete is húzza a lóbőrt. Sőt, több gyerekkel is lehet aludni napközben, igaz nem folyamatosan nyomni az ágyat :)

De mindenkinek egyéni döntése, mihez nyúl ;)

A képek egytől egyig csodásak!!!! :) :) :) :)
madar, ezek a négylábúak! :) szépek! :)

A kendő 2x280cm, tehát majdnem 5méter hosszú, és 80 cm széles.
A [url]mamami.hu[/url]-n lehet venni használt kendőket, nézzetek körül ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicger 2009.10.12 13:51-kor.

vicger

Bibi: ez így tényleg nem mehet tovább!!! :wink: Gyertek! Ha mobilak vagytok, szívesen látunk Benneteket bármikor, apa már úgyis tudja hová kell jönni. Jöhettek apával, apa nélkül, ahogy sikerül. Ha inkább napközben, és nem tudtok mozogni, akkor mi is meglátogathatunk. Csak múljon el az a kórság, mert még taknyos vagyok, bár már semmi sem fáj, csak taknyosság van. Amikor elmúlik, hívlak, és megbeszéljük. :D :wink:

KépKép
KépKép
madar

Csajok!

Sültkrumplit lehet enni?Amit én csinálok,nem mekiset.A szopi miatt kérdezem.

Kép
v.andi

Sziasztok!

Akkor itt is!
Lili, Apája...Boboka, Apája...Andi, Apája...Floranan, Gil gratulálok én is! Fruzsina,Nikolett, Barnabás és Mark Ebano Isten hozott Titeket is!

Szopi téma... nekem abban adjatok tanácsot, hogy legyen kicsit kevesebb... Ne kövezzetek meg kérlek.... De ez sem állapot, hogy napi x poló megy a szennyesbe, mert itthon fekve kényelmetlen a melltartó és két oldalt ki is sebesedett tőle... Meg a gyermekem elkezd szopi közben köhögni, mert nem bírja nyelni... Vagy szopizik az egyikből és a másikból (nem túlzok) spriccel... Vagy eltelt 3 óra és akkora foltot hagytam az ágyon észrevétlenül, miközben fiacskám békésen szuszókál még az ágyacskájában...
Fejni nem szeretnék, mert még több lesz.
Meg a szopi, tisztába tétel, nézgelődés, elalvás 1-1,5 óra, utána még fejjek 1 órát és aludjak 1-1,5 órát az sem állapot mikor így is még nehézkes léteznem és fáradt vagyok!

Holnap megye varratszedésre, nagyon félek! Tudom, mindenki azt mondja nem fáj.... de nekem az előző is nagyon fájt és akkor derült ki, hogy szétnyíltam..... gondolom nem kell ecsetelnem mennyire gázul érzem magam....

Andi képek tényleg nagyon jók! Nekem az első tecc nagyon!!! Meg az előző oldalról a mosolygós!
Madar, Veronika még mindig gyönyörű, Julcsi meg kész nőci. Örülök, hogy Apája hallgatott Rád, nem lehetett nagy gond, ha én a nagyműtét után kaptam 2 litert ő meg "csak úgy" másfelet... :evil: :evil:
Bibi, Kata örülök, hogy mellgyuszik múlóban vannak... Gyerkőcökről még képeket, édesek...
Peppino remélhetőleg neked nem az lesz.
Tara, tényleg nagyon jól nézel ki, Tesós kép teccik.
Sütikém nem irigyellek, remélem rendeződik a dolog, Berni gyönyörű, a mosolygós képtől olvadok...
Csunyeszka, de jó látni, annyira szépek... itt is tesós kép tecc nagyon.
Babcika, nálatok Apának még tanulnia kell, hogy mindig Neked van igazad!!! :lol: :lol:
Mabe, gratula a költözéshez!
Kriszta, én sem látok fáradtságot, csak egy sugárzó mamit. Nem kamu, tényleg! :wink: Köszi az alvásos linket, nagyon tanulságos volt. Luca tünemény!
Rita ti is édesek vagytok!
Erika, Astrid képeket!!!!!!!
Viki köszi a hiányolást, még élek. Látom nálatok sem olyan egyszerű az élet.
Dorka imádom a képeidet!!! Gyönyörűek vagytok!
Lili köszi a drukkokat és ne hari, hogy nem válaszoltam smsre, de nagyon depi voltam már... Örülök, hogy jobban vagy, nagyon remélem, hogy tényleg nem lesz más!
Floranan oroszlánaid nem olyan vadak... :wink: :wink: édesek nagyon!!! Próbáld meg a lányok tanácsát!
Móka, a szüléstörténeted nagyon teccet, teraszon pihenős kép nagyon jó!
Remélem senkit nem hagytam ki, de most mennem kell, ébredezik babóca. Még nem sikerült mindent visszaolvasnom, van még 3-4 oldalam.
Majd jövök és mesélek... meg panaszkodok... meg tanácsot kérek...
Addig is pusszantás!!!
bex13

Kriszti,sajnos napközben se alszik Berni többet 1-1.5 óránál,és nekem nem is megy a napközben alvás,tegnap is 2× is megpróbáltam,mert ügyi nővéremék elvoltak a picivel...de nem ment!!!!akármilyen fáradt is vagyok!!!max egy altatóval menne,de az nincs itthon,meg gondolom nem is ajánlott....

Belinkelt alvás írás elolvasva,én gyerekre nem áll,mert ott 10-15 perc könnyűalvást ír,és utána 50-60 perc mélyet,namármost enyim gyerek 47 perce könnyű alvásban van,mert mozog szeme(csukva),keze!!!!!Akárhányszor kikapcsolom a porszívót annyiszor áll neki forgalmat irányítani!!!

sutimano76

Andi lehet,nekem Kriszti már ajánlotta rántott husival!!!

sutimano76

Süti, nyugodtan tedd cickóra, nem esznek folyamatosan :) lehet, h csak nyugiszopi kell neki, tudod úgy lájtosan :)

A porszívó jó dolog , biztos egy nanogrammnyi por sincs a szőnyegeteken :wink: :lol: :lol:

ötlet még a kendő, de ne fekvehordozóba kösd be, mint ami képet tettél fel róla, hanem X-ben, s akkor pont a mellkasodon lesz a feje, s hallja a szívverésed.

Andi, egyél nyugodtan. :) tényleg, cukkered hogy van? Jó a bömbis kép is :D Tényleg, én még nem is fényképeztem le, ahogy sír Luca.. 8)

Bex, de jó, hogy vagy!!!! mindjárt el is olvasom amit írtál, mert most csak Sütire koncentráltam :oops: 8)

vicger

Anyám Bex,nem lehetsz olyan carul,ha ilyen sok mindenkire tudtál reagálni!!!!!!
Speckó én örülnék a helyedbe,ha enyi lenne ,fagyassz belőle,hozzátáplálásnál jó lesz!!!ha így jön a tejci akkor ne eszközzel fejd,hanem kézzel,úgy nem olyan fájdalmas!!!!Tegnap én is fejtem egy kicsit kézzel.......éjjel nekem is elázott a toppom,ráadásul a kevesebb tejcis cicimből!!!!Bocs én ennek örülök!!!

Remélem tényleg fájdalommentesre sikerül a varratszedésed,és mostmár gyors lesz a felépülés is!!!!!Mi is kérünk Tomiról képeket!!!

sutimano76

Bex, melltartódat cseréld le egy nagyobbra, /köv gyereknél is jól jön ;)/ s ezen kívül ne csinálj semmit, szépen be fog állni a kereslet-kínálat, s annyi fog termelődni, amennyi Tominak kell.

Nálam is jó a hozam, rendszeres az átöltözés éjszakánként, de be fog állni szépen. Úgy is jön a 6 hetes fejlődési ugrás, akkor úgy is több kell majd, szóval annyira nem bánom, bár tényleg utálatos dolog elázni. Nappalra pedig használj melltartó betétet, a chicco eldobhatósa nagyon jó! meg van mosható is, azt is szeretem.

varratszedés: elhiszem, h félsz, én is félnék :shock: :shock: De ott leszünk Veled, s fogjuk a kacsódat, okés? ;)

vicger

Kriszti,sajna az nem megy,úgy utál lenni,még kendő nélkül is,vagy vállon(ahogy büfinél,vagy fekve a kendőbe.... :( enyim gyerek nem átlag,vagy összecserélték a kórházba és ezért nem nyugtatja az enyim szívverés :wink:

Nincs szőnyeg,de sajna porszívó egyhelyben így nem túl hatékony!!!

Amúgy meg nesze nekem pihi,mikor a nap 24 órájából kb 16 -és nem túlzok-cipelem a 4 kg-os csomagot,sokszor már kezem szakad le!!!

sutimano76

Sütikém, gyerek be hordozóba, csüccs be a kocsiba, aztán menjetek egy kört.
Vagy: babakocsi esővédővel, neked kalucsni s esőkabi, egye fene esernyőt is vihetsz, s majd elrázza a sejhaját a babaverda.
...
hipnózis?

vicger

Bex: de jóóó, hogy vagy! :) pont azt akartam írni, amit Kriszti ... nyugi, türelem, be fog állni, nekem is ilyen volt, még most is időnként, de már sokkal viselhetőbb a helyzet ... és tényleg 6 hetes kor körül érezhető ugrás volt az igény oldalon, még aggódtam is, hogy kevés lesz :wink:
Képet hozz Te is!
Holnapra drukk ++++

Süti: úgy mondanék vmi okosat, ami segít, de nem tudok
:? egyszerűen csak kívánom, hogy tudjál már egy jót aludni, pihenni. :wink:

Fogamzásgátlás: Lányok, spirálról vélemény, tapasztalat? Kíváncsi vagyok.

KépKép
KépKép
madar

Madar, spirálom soha se nem volt, nem tudok okosat mondani...

vicger

Bex,de jó "látni",és eszméletlen,hogy ennyi tejcsid van.1-2napig nekem is volt ilyen,de aztán beállt.Most néha azon aggódom,hogy nem folyik,akkor már nem is elég.A varratszedés nekem nem fájt,de nekem máshol volt,nem ott ahol neked.Remélem a körülmények ellenére néha jössz most már,mert hiányoztál ám.

Köszönöm a krumplis javaslatot,akkor ma végre eszem azt is.Nem tom miért,de úgy emlékeztem,hogy az nem tesz jót :roll:

Mabe,nekem spirál volt szülés előtt,5 v. 6 évig volt fenn.Évente a rákszűréssel együtt mindig megnézte a dokim UH-val.Soha semmi bajom nem volt tőle,és a mensim mennyisége és minősége sem változott meg tőle.Most van valami 40ezer forintos csoda,nagyon ajánlgatják a dokik.Én még nem néztem utána,de nekem biztos megint spirál lesz.Persze vannak ellenvélemények is.

Süti,Barni tegnap annyit nyűglődött,hogy beöltöztettem,és én bizony kitettem a teraszra.2,5 órát aludt.Picit lökdöste a kamasz a kocsit,hogy álomba rázódjon.

Kriszti,nem tudom hogy van a cukrom :roll: :oops: .A szülőszobán azt mondta a dokim,hogy utána már nem kell diétáznom.Így a 2 órás őrzés alatt be is toltam egy kakaóscsigát :lol: :lol: :lol:

Barni most jó fiú,lekopogom,kopkopkop.Délben elaludt,na jó,fél órát simiztem a senekét.Most ébredt,jobb ciciből kaja,és újra elaludt :shock: Most a mózesig vittem.Ja,és csak hason alszik.

Kép
v.andi

[/quote]Peppino: honnan a túróból tudod megsaccolni, hogy 60 ml-t szopizott ??? ... szoptatás közben méred ? :shock: ... ez nekem olyan fura ... és Lotti köldöke több, mint 3 hétig "ragazskodott", pedgi én is minden tisztábatevésnél alkoholoztam és hintőporoztam ... [/quote]

Bibi! Van mérlegünk, szopi előtt lemértem, és szopi után lemértem, ez miért fura? :wink:
A köldökcsonk leesése perszehogy minden babánál más, de ha minden tisztábatevéskor kezelik, akkor szerintem tutti nagyobb az esély arra, hogy hamarabb essen le, lehet, hogy Lottié is ha nem csináltad volna ezt, még rajta lenne... :roll:

Madar! Veronika tündéri arcokat tud vágni!! Cuppantós puszi Neki! :)

Floranan! Ma volt nálunk a gyermekorvos, és rákérdeztem a tápira, azt mondja, ne adjak neki tápot, mert a baba eleget eszik, és nem azért sír utána, mert éhes, hanem feszíti a pociját a tej... szóval most hallgatok a doktornőre, és persze itt rátok is, akik ezt írtátok.

Erika! Nekem is simán elfogadta a tápi után a cicit, úgyhogy szerintem sem elítélendő a tápszer, de most én is inkább többször teszem mellre, hátha mégtöbb tejem lesz. Totál igazat adok neked e témában! :)

Süti! Sajnálom az éjszakáitokat!! Remélem egyre jobbak lesznek, és többet tudsz majd pihenni!! Én is ki vagyok purcanva, a fejem is fáj, a mi kis Tomink meg múlt éjjel nyögött egyfojtában, de álmában is, megkukkoltam...

Kata! Jobbulást, majd még írok, ha időm lesz privit!

Andi! Nagyon klasszak a képek Barniról!! Tényleg, ha nem vagyok indiszkrét, mennyiért készít egy fényképet a fotóslány??

Bex! A varratszedés kicsit kellemetlen volt nekem is, nem fájt, de szerencsére gyors volt, csak nem nyílik szét újra Neked sem!!!! Akkor már perelj! Nagyon szorítunk holnapra!! :) A tejcid miatt irigy vagyok!! :wink: Nekem nincs még ennyi, de talán idővel.. :)

Csunyeszka! Szépek az ikrek (és a többi gyerkőc is), tök szupi, hogy ennyi tejed van!! :)
A hozzászólást 7 alkalommal szerkesztették, utoljára peppino 2009.10.12 15:23-kor.

Peppino
Kép

Kép
peppino

Az a helyzetem,hogy nagyon szeretnék rendszer vinni a babó életébe,de ő sorra felrúgja minden próbálkozásom,egyedül a fürdetést nem nagyon tudja meghiúsítani kivéve,ha nagyon bealszik,mert akkor vagy nem keltem fel,vagy későbbre halasztom a fürcsit.... Hogyan csináljam???Jesszus ilyen car anya vagyok!!!ráadásul még a számítógép is magától vált sorokat...remek...na babó beöltöztetve alszik a kocsiban,rányitva a teraszajtó(terasz nem esővédett :( ),én is beöltözök,és megpróbálok hunyni!!!

sutimano76

Szebb napokat!

Boboka, nálunk max fél óra egy szopi... de általában sokkal hamarabb végez. Ilyenkor már csak cicizés van a végefelé. Mérlegnél igen.

Köldökcsonk... én se tettem el. Nagyon nem volt guszta. :?

Floranan, miattam nehogy ne használd a Manót!!! Nem azért mondtam!!! Tejci ügyileg alakulsz? Vérzés... nekem kb. 2 hete múlt el teljesen minden... erre ma... ááá olyan erősenvérzem mint a csuda. Elvileg szerdán kéne dokihoz is visszamennem kontrollra, de valszeg le kell mondanom. De hogy most mi a franctól van megint????

Rita, hogy mivel kötöm le Mírát? Vagy eljátszik egyedül vagy mesét néz vagy odakuporodik mellém a sarokülőre és olvasunk... de sokszor nem zavarja, hogy öcsi a kezemben van, mert így is bevon a játékaiba (főz nekem stb...). De szerencsére azért nincs egész nap ölben a kissrác, így tudok azért rendesen is vele foglalkozni.
Este nálunk úgy néz ki. Apa olyan 6-7 közt ér haza vmikor. Így legkorábban 7-kor tudunk vacsizni és mivel ő is szeretné látni a csimókat, így még van egy esti játszás (Ákos ilyenkor ált. már ölben van) és 1/2 9 körül öcsi kezdi velem a fürdést majd mi el a hálóba szopizni és altatni, s ezalatt Míra apával fürdik (nem együtt csak ő van bent vele), s mire mi végzünk a szopival addigra ők is és akkor még olvasok neki mesét... majd ha végeztem, akkor még öcsi sejhajának a rázása van vissza, ami 15 perctől akár 1,5-2 órán át is tarthat. Na, erre kéne még valami megoldás...
Van egy olyan érzésem, hogy kicsit elcsúszott a fiatalúr, mert az utóbbi napokban 11-éjfél közt aludt csak el (fürcsi óta fent van), de reggel a 8-9 órás kelés után még simán visszaalszik, s a délutáni alvása is 1/2 2 helyett 3 - 1/2 4 körül van most... Ez azért is rossz, mert Míra meg 1- 1/2 2 körül alszik el és kb. 1/2 4-ig nyomja. Namármost így egy perc pihim sincs... pedig naaaagy szükségem van rá (meg is szoktam az elmúlt közel 2,5 évben, hogy ebéd után csicsika van)

Csunyeszka, gyerkők szépek nagyon. :)

Babcika, apikához no komment! :lol: Úgy kell neki! (már bocsi)

Madar, hogy mennyit változott Veronika!!! Csak lestem kinek a képei ezek hirtelen! :shock: Bandzsítás nálunk is megvan.. olyan édesek ilyenkor, mikor izomból próbálnak meg összpontosítani. :lol: Vannak ám neki is kis zsömléi! :) Julcsi meg micsoda nőci már!
Spirált passzolom... én is azon gondolkodom, de tapasztalatom nincs benne.

Andi, ezek a képek!!!! Ollllllan dönörűűűűűű Barni rajtuk! Ákos is csak hason alszik...

Bex, drukk, hogy minden simán menjen a varratszedésnél. Én éjjel is melltartó + betétben alszom. nekem is sriccel mindegyikből. Ákos is sokszor alig bírja nyelni és ha kiköpi olyankor meg tiszta tejci lesz a feje. :lol: De én ennek örülök... meg hát nem lesz ez mindig így... Ha meg fejsz, még több lesz. ;)

Süti, olyan rossz olvasni, hogy ennyire szenvedtek a nemalvástól... Naagy simi netek... Kép Sajna mást már nemtok mondani. Ákos se alszik el túl könnyen sajna (éjjel nincs gond), de most úgy néz ki bevállt ez a rezgős pihiszék (kopp-kopp), mert így legalább nem a hátam szakad le a riszától. 8)

És végül pár kép...
Kép Kimásztam a takaró alól.
Kép Jól vagyok tartva :lol:
Kép Pihiszékben kivételesen cumival

Kép Kép
manósziget

Bex: veled vagyunk varratszedéskor, legalább lélekben. És nem gondoltál arra, hogy eladod a tejcit (1800 Ft/l)? Ha már úgyis van b őven...egy kis zsebpénznek nem rossz.

Enyim csaj úgy összecarta magát, hogy a nyakáig olyan lett. most ágyneműcsere....liberó pelus monnyon le :cry:

Képek: jönnek majd rólunk is.

Tietek mind arik, jók a sírós képek is, nekem azok tetszenek, ahol hatalmasra nyitják a lepénylesőt és még a gigájuk is rezeg... :lol: megzabálom őket.

Lotti puszigatás közben elkapta a számat és bekapta az alsó ajkamat és elkezdte szívni :lol: pedig nem is ciciformájú :lol:

Kép
arvaerika

Erika, nekem se jött be a Liberó... sokkal jobb most öcsinek a Pampers. :shock:

Kép Kép
manósziget

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: