A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok!

Julcsi, ne haragudj, nem tudtam jönni, kicsit elvesztem a vizsgálatok tengerében. Isten éltessen utólag is!
Kiderült már pocaklakó neme?
Köszi a kérdést (mindenkinek), Levi javuló tendenciát mutat szerencsére, lekopogom. Valószínű, hogy tőlem örökölte azt, hogy a pocakja a gyenge pontja. Szóval volt vmi komolyabb fertőzése és a gyomrára, beleire húzódott. Még csüt. uh és hétfőn lesz vérvétel eredmény. Olyan hősiesen tűrte hogy csal na!
Most már 3 napja szívom az orrát és persze tegnap estére én is elkaptam, szóval tipikus őszi göthösség. Kúrálom magunkat!

Szisz, örülök Málnus kezének. Esetleg ha jöttök föl Pestre, hozzánk is benézhetnétek!
Szüret meg tényleg szupi lehetett. Mi most kerítéseztünk helyette múlt héten, de nálunk is volt. Szeretem!
A szőlőért meg Levi is rajong! Csak én rettegek tőle. Láttad tegnap a fókuszban azt a riportot. Amúgy nem csípem, de most megakadt a szemem rajta. :-(

Mi ma hordozós klub délelőttön voltunk Börsön és bár még csak nézelődni mentünk oda sógornőmmel, ahogy beléptünk, oldalt épp kötöttek egy rugalmast....hát, szerelem első látásra. És 9 kiló helyett 13ig jó! Ez ritka rugiban, írtó kényelmes, szóval hiába keringtünk ott még egy órát és próbálhattunk föl 13 féle cuccot, végül győzött az első. Sógornőm először kötött életében, de otthon már 2 perc alatt feltette és olyan nagyon jól állt neki. Ilyenkor azért picit összeszorul a szívem, ilyen picurt nézni kendőben....:-(
Mátyás meg 3 hós és 6800 gr, szóval életmentő lesz nem párductartásban cipelni egész nap.

Holnap reggel csiribiri torna és utána rögtön Halász Judit koncert. Már nagyon várom. Utoljára Kaláka karácsonyi koncerten voltam vagy 3-4 éve.

Kata, grat a vizsgákhoz!

Szilvi, Nektek meg a 8 foghoz. Bencus behozta Levit. Mi már 3 hónapja szenvedünk a rágókkal, de 8nál stagnálunk.

Zsófi, szuper hírek! Szilvi (Bucsek) elért?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Ismét itt. Most nem történt semmi szerencsére, csak a bölcsi miatt kicsit ritkábban tudok majd írni. Délelőtt 10-ig meg kell főznöm az ebédet, aztán irány bölcsi, ott vagyunk délig (már ott is ebédel Pistike), aztán irány haza, alvás, közben anyának házimunka, aztán délután játszótér, vagy séta 6-ig, utána a bevett esti program. Szóval kb reggelente jövök majd.

Barbi, ez klassz,hogy nálatok már ilyen kialakításúak a konnektorok. Hát itt ezekben a klassz kis szocreálban épült lakások épphogy csak össze vannak tákolva. Az újépítésűek már biztos jobbak.

Mazska, köszi az invitálást, lehet hogy a hétfő nekünk is jó lesz.

Apróka, a toxikológián voltunk, és le a kalappal az osztály előtt!! Kellemes csalódás volt!

Szilvi, jó a kép az ikrekkel. Ők is jól vannak? Binyek már rég nem írt.

Mecsi, az üvegasztalos sztori sem semmi… Kis betyárok!

Panna, lazázós kép nagyon édes… :D

Julcsi, utólag is boldog szülinapot!! :)

Zsófi, tök jó, hogy jöhet a baba. :)

Dia, szavaztam, remélem sikerült!

Szilvi, sajnos néha a drága játékok is lehetnek szériahibásak. :(
Jó, hogy levehettétek a kötést!! :)

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Ma voltunk dédinél, szülinapját ünnepeltük. Virág nagyon élvezte az új környezetet, kész kis felfedező útra indult a lakásban, aztán talált egy kis sámlit és azzal volt elfoglalva egy óráig. Cipelte ide-oda, aztán néha leült rá és várta a tapsikat. Majd megzabáltam! :)

Köszi a szavazatokat!! :D

Sziszka,
Örülök, hogy jobban Málnus keze! Biztosan nagyon jó volt a szüret!!Sajnálom a fisher price széket!

Aproo,
Nektek is örülök, hogy kiderült a baj és hogy javul a helyzet! Mi volt a fókuszban, én nem láttam de kíváncsi vagyok rá!

Mecsi,
Milyen ruhák voltak a turiban most? Én végül nem mentem, aszem jövő hónapban fogok de még az is lehet hogy jövő héten megyünk börzézni, még nem tudom.

Katica,
Remélem minden simán megy a bölcsiben! Majd írd meg, milyen! Mikortól is mész vissza dolgozni? Ilyenkor is beveszik őket, én valamiért azt hittem hogy csak szeptemberben lehet bölcsit kezdeni....

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Apró, örülök, hogy jobban van Levi, remélem hamar kilábaltok a betegségből.

Sziszka, remélem, Málnus keze hamar rendbejön, és elfelejti az egészet. Jöttök valamikor Pestre?

Boni, tényleg, merre vagy?

Az állatkert tényleg nagyon jó volt, Vera, Ági, kár hogy nem láttátok az akváriumot. Ja, és köszi Csengeandinak az egészet, aki remekül megszervezte, aztán végül nem tudott eljönni. Jövő héten remélem már ott tudsz lenni :)

Ma az előrejelzéssel ellentétben szuper idő volt. Meglátogattuk a Martonvásári kastályparkot (úgy emlékszem, Ági, ti is jártatok ott). Tényleg érdemes elmenni, babával is nagyon kellemes. Délután meg a pákozdi ingóköveknél voltunk, elvarázsolt egy táj!

És 1 mai kép: Emma a rengetegben
Kép

sushy

Néhány sámlis kép!

Kép most cipelem...

Kép most meg csücsülök rajta

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Jövő héten pénteken találkozunk a barátainkkal Pesten (akiknél Svájcban is voltam), szombaton leutazunk férjem szüleihez, este itt alszik velünk, vasárnap meg megyünk az állatkertbe mi is. Ezeket a programokat hármasban mind ő szervezte. Ráadásul ismét fogunk szerepjátékozni is, amit régen nagyon szerettünk (eközben ismerkedtünk meg), ezt is ő szervezi. Hát, meglátjuk hogy fogjuk magunkat érezni.

Kép
felicia

sziasztok,
szisz , azért ugye jöttök mostanában valamikor?olyan rég voltatok már...játékszervízt nem néztél?az elektronikájával van baj?mert lehet, hogy nem annyira bonyolult és megtudjátok szerelni.

édesek a lánykák!!
Vendég

Jó reggelt!

Jelentem beköszöntött hozzám a szokott pontossággal a vörös október, így majd csak két hét múlva fekhetünk neki az 5.0 projektnek. :(
Na de februárig terveztem amúgy is, úgy hogy még teljesen jók vagyunk. Csak beleborzongok, ha belegondolok, hogy akármit is csinálok, sokat fogok én még a bajommal foglalkozni. :(

Tegnap elvittem magammal a kicsi, fekete és igencsak gömbölyü (8. hónapban van) szomszédasszonyomat a két babaruhabörzére. Mindketten találtunk ezt-azt, de összességében nem volt valami nagy durranás. :( Eninek vettem pár hosszú ujjú felsöt (kettö designer darab darabonként acélos 1,50 euroért), nadrágot, polót, aztán ennyi. Játék téren nagyon gyenge volt a felhozatal, nem volt semmi érdekes. Jövö héten majd újra ringbe szállok.
A szomszédasszonyomra vigyázni kell, mert lövése sincsen az árakról, a márkákról, semmiröl. Eddig ha kellett valami, bement a belvárosba és megvette, aztán kész. Addig vásárolt (mondjuk bement fogpiszkálóért és kijött egy nercbundával), míg ki nem ürült a számla. Gondolom nem ezért szereti a férje... A kislánya meg addig nálunk játszott. Egész jól viselte a lakás a megpróbáltatásokat, még a férjem is beszámítható állapotban volt. :)

Más lénygretörö most nem jut eszembe. Megyek is és kitombolom magam a konyhában.

Puszi: Barbi
Vendég

Sziasztok!

Láttam a kérdést az oviról, csak nem volt időm válaszolni, bocsi. Fontos dolgokkal voltunk elfoglalva, mint például csirkeetetés, diószedés a hegyoldalban, répaszedés, dió törés, evés, kutyakergetés, stb :) Anyósomnál vagyunk, eddig élveztük a jó levegőt, ma sajnos beszorultunk a házba, zuhog. Csütörtökön kihasználtuk a gyönyörű időt, déltől sötétedésig a Kopaszi gáton voltunk, nagyon jól éreztük magunkat.

Pár gyors válasz és visszatérek majd még az ovira, ha telik rá az időmből.

Dia, örülök, hogy Virág gyógyultnak nyílváníttatott :) A Dévény kezelés bármilyen hasznos is, nem túl kellemes a gyerekeknek.

Sziszka a meghívással kapcsolatban akartam írni, bármilyen szívesen is meglátogatnánk titeket, a hétvégéink általában eléggé foglaltak, nagyilátogatás a program legtöbbször. Figyelem majd a fejleményeket, ha véletlenül mégis szabadok leszünk, akkor meginterjuvolom a páromat.

Szilvia, megértem amit írsz, de hidd el nem csak te vagy így ezzel, hogy úgy érzed senki nem reagál az írásaidra. Velem is sokszor megesik, hogy senki sem reagál a hozzászólásaimra. Sokan is vagyunk, nem is érdekel minden téma mindenkit, én se tudok reagálni mindenre, mert legtöbbször nincs rá időm, gondolom többen vannak így ezzel. Attól még gyere és írj nyugodtan :) Pl. a garnélás tészta receptje érdekelne. Meg az is, hogy hol és milyen garnélát veszel hozzá! De már látom, hogy a receptes topicban kell keresnem...

Barbi, ismét jót szórakoztam az irományaidon :)hajrá írás vagy inkább ne, mert még nem lesz időd ide írogatni :D

Mazska, én is kérem majd a címed! Ágival még nem beszéltem, amikor hívtam nem válaszolt. Hol vagy Ági? :)

Anna, pont ezen mérgelődtem, mindig megyünk az állatkertbe, írom itt, hátha jön valaki, erre pont csak akkor jön mindenki, amikor nem érünk rá elmenni :( N mindegy, mi megyünk ezentúl is, ha akar még jönni valaki, akkor majd szól :) Programokat meg úgy látom majd tőled kell kérnem, ha kifogyok az ötletekből.

Szóval ovi: tavaly is körbenéztem, de csak a körzeti oviba vették fel Zétit. Járt is oda tavaly egész évben. Szeretni annyira sose szerette, de voltak időszakok, amikor elég jól elvolt. Meg aztán problémásabb időszakok is, verekedős gyerekek, harapás, stb. Év vége felé megint rosszabb hangulatban járt, majd utolsó héten többször bepisilt délutáni alvás alatt. Akkor már erősen gondolkodtam rajta, hogy nem lesz ez így jó. Nyáron próbáltunk találni másik ovit, nem jártam sikerrel. Szeptemberben volt egy rossz végű probálkozásunk egy magánovival, nem részletezem, de elég hülyén viselkedtek az ott dolgozók, ennek ellenére ott Zéti jól érezte magát. Ezután döntöttem úgy, hogy a régi oviba már inkább vissza se viszem. Viszont most egyelőre semmilyen lehetőséget nem látok, csak egy másik magánovi lenne, ami tetszik, de borzasztóan drága. Kicsit tartottam tőle, hogy leszünk meg itthon hármasban, de elég jól, így most itthon marad, amíg ki nem találunk valamit. Mennem kell, nagy ordítás van...
Vendég

Dia, köszönjük, jó a bölcsi, tetszik Pistikének. Mikor megyünk, már teljesen be van sózva, eljönni meg alig akar. :) Januártól kell mennem dolgozni, de ha hamarabb beszokik, akkor már hamarabb megyek. Évközben is beveszik a gyerkőcöket, folyamatosan szoktatják őket, be van osztva, ki mikortól kezdhet.
Nagyon aranyos virág a kis sámlival. :D

Anna
, nagyon édes az „Emma a rengetegben” kép. :)

Barbi
, Nektek is hajrá a babaprojekthez!! Csodállak, hogy ennyi futás-rohanás mellett még van lelkierőd még egy csemetét vállalni! :)

Csenge
, elég szomorú, hogy ilyen nehéz jó ovit találni. :(

k.a.t.i.c.a

Aproo, remélem most már hamar rendbejön Levi... Köszi a köszöntést!! Ez a hordozó milyen fajta, amiről írtál? Nem tudsz róla valami képet vagy linket mutatni? Én is gondolkozom rajta, hogy a Picúrnak majd kellene valami... Enivel csak kengurunk volt, azt is kb 3x használtuk, 3 hósan 8 kiló volt, nem bírtam el benne... :wink:

Katica, jó hogy tetszik Pistikének a bölcsi :D

Dia, Anna, jók a képek a csajokról :D

Barbi, sajnálom, de majd legközelebb ;-) Biztos nem húzzátok Ti ki februárig :lol:

Mi tegnap Anyuéknál voltunk, ma a sógornőméknél gyerekeztünk közösen, a fiúk meg Após boltját költöztették új helyre...

Holnap megint Anyu, mert védőnőhöz megyek :wink: Már kezdek kiváncsi lenni, hogy kisfiút vagy kislányt rejt egyre növekvő pocakom, de még várnom kell 2-3 hetet az uh-ig , és akkor se biztos, hogy kiderül :roll: Ha megutdjuk, utána majd neveken is gondolkodunk :)

yuyu79

Ja, és pocakfotó még nem készült, de most már egész észrevehető a dolog ;-) A régi pocakfotókat meg még nem találtam meg :(

yuyu79

sziasztok

Katica: miért adtatok szódabikarbónát Pistikének az áramütés után? az jó rá? én még nem hallottam erről.

Na, nálunk meg tegnap kint mosogattam, mikor hallom, hogy Csabi bent játszik valamivel. Azt hittem, hogy az egyik üres flakont vitte be magával, de egy idő után gyanús lett a dolog, és bementem megnézni. Hát kisfiam az öt literes napraforgó olajos kannát vitte be a nappaliba és leszedte a kupakját is. Az egész parketta úszott az olajban és a lakás többi részébe is kis olajos tappancs nyomok vezettek mindenfelé. Hirtelen nem tudtam,hogy sírjak-e vagy nevessek. Aztán inkább nevettem egy jót. Mert olyan büszkén tartotta a kezében a nagy palackot :) Persze mikor beraktam az etetőszékbe, amíg felmostam az egész lakást, volt üvöltés.

Mecsi. valszeg csak megfázott Csabi és azért volt taknyos. Már nem folyik az orra szerencsére. Meg tudtad nézni a képeket a Picasan?

Kár, hogy elromlik az idő a jövő héten, pedig jó lett volna állatkertezni. De Andival már telefonon is bezséltük, hogy én kocsi hiányában nem nagyon tudok elmenni oda BKV-val. Úgyhogy ezt majd apával pótoljuk valamikor tavasszal.

Izgulok, hogy kinek milyen nemű lesz a következő csemetéje :)

puszi mindenkinek!
Kép Csabi szereli a babakocsit
lei

zsófi, mecsi: én a Vaterán, meg a zsibvásár.hu-n vettem használt, de valójában eléggé újnak tűnő téli cipőt, meg kisbakancsot Csabinak. De vannak ott még hótaposók is. Ezeket csak pár hónapig viselték előtte, és szinte új az állapotuk.
Boltban 7-8-9 ezer forint körül vannak én meg 2-3 ezerért vettem őket.
lei

Sziasztok!

Felícia: na, újabb fejlemények! Drukkolok, hogy jól érezzétek magatokat egymás társaságában és akkor hátha ez előrejutást jelent köztetek is. Majd mesélj, hogy sikerült!

Barbi: sajnálom a piros napos ünnepeket, mert nem így tervezted! De sikerülni fog biztosan! Kicsit koncentrálj másra az agysejtjeiddel és akkor biztos sikerül! Legalábbis nálam úgy volt, hogy nem agyaltam annyit leendő Dórin és jött! :)

Lei: hú, nálunk is volt már hasonló helyzet, mint nálatok az olaj. Múltkor pl. az volt, Dórikám valamiért pici korától vonzódást érez a leves kockáért. Sokszor az utolsó pillanatban szedem ki a szájából, mert már csocsálná (ha elcseni). Múltkor porszívóztam a szobában, látom, somfordál ki a két kicsi a konyhába. Csönd. Megyek utánuk, Dórika szájából lóg ki egy kicsomagolt húsleves kocka és épp az öccse szájába is akart dugni egyet! :) Hát úgy röhögtem magamban rajtuk, de azért befenyítettem őket! :)

Én is most teszveszen nézek a kicsiknek téli bakit. Nem szeretem cipőben a használtat, de egy téli bakancs szerintem nem tud annyira elhasználódni, mert a tartása is jobban megmarad. Nekem most mindháromnak kell vennem, és sajnos nincs erre 25-30 ezer forintom. Amíg egyedül volt Emese, megtudtam venni, de most nem megy. :( Ami fontos szerintem, hogy bélelt legyen, egy centivel legalább nagyobb, mint a lába és jó, ha vízálló, vagyis texes cipő. Én pl. a superfit téli bakancsokat nagyon szeretem. Most is licitálok mindkettőnek, teljesen jó állapotban vannak a cipők.

Julcsi: én is kíváncsian várom a kis pocaklakód nemét és nevét! :)

Katica: szuper, hogy élvezi a bölit Istike. De biztos lesz olyan (tapasztalat), mikor sírni fog, ez természetes. Ha nem most, majd később.

Csenge: köszi a hozzászólásodat. Igen, tudom, hogy sokan vagyunk, meg minden, de néha akkor is olyan furi érzés volt, mintha sokszor csak magamnak írnám le a dolgokat. Arra meg nincs szükségem.
Állatkertbe én mindig szívesen mennék Veletek, mert imádom, de nálunk a távolság.... De azért mi is egy évben 1-2 alkalommal ott vagyunk! :)
A garnélát különben sparban szoktam venni, mirelit állapotban. Gyors és fini kaja. És egészséges.

Dia: tök ari Virág a sámlival! Olyan nagylányos!

Emmáról szuper kép ez a rengeteges! Igazi reklám fotó! :) Védd a környezetet pl.... :).

Részemről a két kicsi kezd taknyosodni, gyorsan elkezdem őket kúrálni, nehogy komolyabb legyen.
Ma Emeséék sulival mennek délután színházba, utána meg megy angolra. Este fél hétkor látom legközelebb. Durva. Már most hiányzik! :)

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Jaj, és amit feltétlen akartam, hogy Miksának boldog névnapot kívánok!!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Nekem is épp megakadt a szemem azon, hogy Miksa nap van. Vera sok boldogságot kívánok a fiacskádnak!

Sajnos Zsombi is betaknyosodott :( Valószínűleg megfázott csak, mert egész hétvégén anyósomnál voltunk és senki nem volt beteg a közelünkben. Mazska, azért most így nem tudom, hogy elmenjünk-e hozzátok? :( meg az idő is... hívlak majd, ha itt nem jelentkezel.
Vendég

Mikunak nagyon boldog névnapot!!!!

később jövök bővebben is, de most csak erre futotta! bocsi! :(

sophie27

Köszönjük szépen mindenkinek,de mi a márciusi Miksa napot tartjuk
vera
l.veronika

Sziasztok!

Jól vagyunk, olvasgatunk titeket (mindenkit :D ). Sűrű napjaink vannak, de egészségesen; történés nincs :) .

Szuszu, vasárnap gondolunk rád és szorítunk :D ! No meg irigyelünk kicsit :lol: .

Judit

Kép
Kép
csutak33

halihó!

Judit, mi van vasárnap!? vagyis Szuszu!? lemaradtam egy hsz-ről? vagy... !?

Sziszka, sajnálom a méregdrága játékot! remélem, hogy meg tudják csinálni, és nem egy újabb pihiszék árából... mondjuk nekem csak pozitív tapasztalatom van azzal a bolttal kapcsolatban. vettünk ott egy játékot Beninek. egy FP zongora szerűséget, amiből az egyik anyag elkezdett jönni, ha megfogta a nyálas kezével. még csak 3 hónapos volt kb. ... nem volt meg a számla sem, de mégis visszavették, és levásárolhattam! :oops: sajnálom, hogy Te pont nem így jártál!

Anna, Emma még mindig szupercuki! Emma a rengetegben! :)

Lei, Csabi nagyon vagyány kissrác! :) imádnivaló! 7végén akkor hogy legyen!? Te hányra tervezed kiérni!? Aproo, Te jönnél velünk esetleg!?

Kata, gratula a vizsgáidhoz! biztosan írtad már, de hová is jársz!? mennyi van még hátra a suliból? apukáddal kibékültetek? illetve a Te lelked megnyugodott!?

Virág is nagyon csinos és édibédi, ahogyan hurcolja magával a kissámlit! :) és megnyírtátok a haját!? :)

7végén amúgy anyuéknál aludtam Benivel, mert apukája bulizni ment... :) jó volt, csak éppen nem lehetett lelőni a fiatalembert egészen 1/4 11ig... de reggel 8kor már fent voltunk simán! :( vagyis ő. én még bírtam volna hunyni! :P

voltunk bicajt is nézni nekem! idén már nem hiszem, hogy beruházunk, főleg, ha marad ez a szutyok idő, akkor pláne semmi értelme! többet néztem, ki is próbálhattam, de még nem döntöttük el, hogy melyik lesz a befutó!

CsengeAndi, jobbulást a fiúknak! ovi szitu nem egyszerű! sajnálom! :(

Boni, merre vagy!? :(

voltunk a kika-ban is, mert most 3 db hosszú ujjú pamut body lett volna 1200Ft-ért, de sajnos a budaörsiben inkább csak lányosak voltak, és nagy méret meg aztán főleg, csak lány mintásban, vagy semmilyenben! pedig 92-ig írja a méretezést! :( és láttam einhornos kirakót, fa, 890-ért!!! ez szerintem nagyon jó ár!

Aproo, király hírek! kíváncsi vagyok, hogy a vérvételnek milyen eredménye lesz, de, ha javul, akkor gondolnám, hogy minden oké! ;) Szilvi, szegény! csak próbált... nem hallottam meg, és észre sem vettem, mert a védőnőnél, aztán meg játszón voltunk anyukámmal! már egyeztettünk! :)

milyen volt a vasárnapi program!? sajnos mi nem jutottunk el, pedig nagyon szerettem volna! :(

millió dolgot szerettem volna még tuti, de most gyorsan összekapom a lakást, leszedem a szárítót, ameddig a Törpöm alszik!

Emesedóra Szilvi! én szeretem olvasni a hsz-id! tök jó, hogy vagytok nekünk több gyerekes anyucik!

sophie27

Betegek vagyunk! csak apa nem. :cry: :lol: de legalább ő jól van.

sajnálom,hogy nincs időm reagálni semmire. :cry:

ha valaki jár a Hervisbe légyszi írjon nekem előtte privit. :oops:
Vendég

Sziasztok!

Zsófi:
KÖSZI! :lol: :oops: :cry:

Boni:
jobbulást Nektek!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Tényleg, ma 14 hónapos Benedek! Bencus és Eni meg tegnap volt! Hogy megy az idő, hihetetlen!!!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Jobbulást Boni és Csiga! Mi is taknyolunk, Levitől bekaptuk a dolgot, ő már mint Marci hevesen.

Lei, nem semmi az olajos sztori, eléggé kiborítosz, de cukker!

Zsófi, sztem nem maradt ki hsz, Csutak, mi lesz Szuszuékkal? Csak hogy mi is izgulhassunk!
Amúgy köszi a kérdést, odamentünk fél10-re, ott játszószőnyeg, tombolda, bohóc, majd 10től csiribiri torna....azt hittük Levi kidől és majd nyugiban lesz a Halász Judit koncert alatt. Mert helyjegyet kellett venni és 7. sor közepére szólt. Édes a sógornőm anyukája, nem ismeri Tökkermökkert. Álmos addigra már ülve majd elaludt, de Levi? Azonnal le a színpad elé a sötét részre (színpad és az első sor között volt egy olyan 3 m széles sác, táncira) nos, az első fél órában minden gyerek a sejehaján tátott szájjal nézte Jutkát Levi meg egyedül fel-le-fel-le....meg persze percenként esett pofára az egész első sor sziszegett, vicces volt, én meg négykézláb utána. Aztán fél óra után jöttek a bátrabbak táncolni, akkor meg elveszett a szentem a sok gyerkőc között. Szerencsére talált egy itten Htelki kislányt, akinek Levikorú az öccse és az a leányka édesen anyáskodott fölötte végig. Szóval nem volt egyszerű, nekem azonnal zuhizni kellett amikor hazaértünk, annyira leizzadtam. :oops: :roll: :lol:
Rájöttem, hogy ilyen progira nem nagyon lehet egyedül menni vele sajnos, mert kiszámíthatatlan, dacos és egyfolytában fut, így nem lehet gyakorlatilag pisilni sem elmenni. Sógornőm meg ugye Álmosozott, anyukája kezében Matyi....na, jól jött volna még két kéz! :roll: Volt börze, találtam egy szuper esőkabátot, de ugye nem tudtam megvenni, mert Levire rájött, hogy leharapja a fél vállamat, ilyet soha nem csinált, de ezerrel kellett a teremből kitűzni, mert véresre harapott.
Na, ezek történtek, nem egyszerű a Csipetke....

Ma meg kiderült, hogy lomtalanítás lesz hétvégén, így a kert-kerítés félbehagyva, az idő miatt is, és a két tárolót, garázst pakoljuk ki, és még ezen a héten költözünk ki a nagyhálóból. Sajna nem lehet a lakáson belül átvinni a szekrényeket, ágyat, így kell heveder, még egy pasi és esőmentesség. Nagy meló lesz, 4 szekrényt és egy hiperszuper nagy ágyat kell átvinni. Csak ezt is mikor? Naja, és közben Peti 3x ügyel a héten, ebből egy 24 óra, holnap van a jövő évi rezidens felvételije, csütörtökön meg Heim Pál Levivel. :cry: :? Azt hiszem kicsit elhavazódtunk....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Hiphiphurrá sikerült internetet bóklászni egy ismerőstől (igaz mobilnet, elég lassú ,de azért jobb mint a semmi) erre a hétre, úgyhogy nem maradok le semmiről :)

Julcsi! Utólag is boldog szülinapot!
Miksának boldog névnapot!

Ezt a borzalmas időt! Ti ilyenkor leviszitek a törpiket? Réka rájött, mennyire klassz dolog pocsolyákba trappolni. Sztem meg nem annyira klassz...
Szval ebben a szép időben is lehet veletek talizni vmikor vhol? Ötlet? Játszóház? Kinek mikor jó? Asszem mi tudunk igazodni.

Újabb kérdéseim vannak: Hol érdemes 86-os vagy nagyobb vastag hálózsák (és nem draága) után körülnéznem.
Ma elrohantam az Bécsi úti kenguru goldba, mert kb fél éve ott iszonyatos nagy kínálat volt méretben, színben, vastagságban a hálózsákokból. Nahát most semmi. De tényleg! Néhány vékonyka hálózsák max74 méretig. Pedig irányzéknak jó lettvolna megnézni. Na mindegy. Viszont vettem RÉpámnak téliesebb cipőt, mert csak egy zártja van, az is csak egyvékonyka bőr, és félek lefagy a kis lábika. Deichmannba mentünk be, próbáltam neki bélelt csizmát venni, de egyik se tetszett neki, csak nyüszügütt és tartotta a lábát, hogy vegyem le. Aztán egy barna kis magasszárút próbáltunk, abban meg elrohant válasz helyett. :lol: Ezen ráadásul múltkor is gondolkodtam már, hát most megvettük.

Még ruhaneműs kérdés: Jó és nem horribilis áru kétrészes vagy overall is kellene télre a kisasszonynak. Van vmi tuti tipp?
7végén majdnem vettem egy 2részest Szegeden egy kis bababoltban, de nem volt már méret :( .

Nem tudom már ki kérdezte, hoghy csizmák hol mennyiért. Hát bizony én siestákat láttam 14e-ről 10-re leértékelve. DE sztem így is horror az ára.

Emma, Virág, Csabi mind nagyon cukik a fotókon! Emma haján még mindig elképedek. :lol:

Lei! Olajos sztorin jót nevettem. Bírom én is ezeket a sztorikat, amikor az ember nem tudja, hogy sírjon-e vagy nevessen, mikor vmit alkot a poronty. Múltkor RÉka egy nagy doboz Sudocrem felét kente rá a kezeire. De olyan alapos munkát végzett, hogy vastagon fehér volt mindenütt. (apja szemben ült vele, igaz monitorba bambult). A bal keze teljesen befejezve, épp a jobb kezét kenegette, már azzal is félúton járt. :lol:

Szilvi! leveskockás sztorin jót nevettem! Édesek lehettek.

Na megyek, mert holnapra azért van elég melóm még.

Ha tali szerveződik, lécci ki ne hagyjatok! Esténként biztos bekukkantok, ha vmi hirtelenebbül szerveződik, akkor dobjatok egy sms-t ha kérhetem.

panna1

Zsófi! örülök a jó híreknek! Hajrá kistesó projekt! Hát bicajra tényleg nem valószínű, hogy ülsz még idén ha ilyen hideg lesz. Talán szobabicikli jobb választás... Azt terhesen, meg gyerkőcök mellett is tekerheted (mármint amikor végre durmolnak). Bocs, nem akarok beleszólni, csak ötlet volt.

Apró! Sajnálom, hogy nem sikerült teljesen jóra a koncert, bár gondolom azért jól éreztétek magatokat a nagy rohangálás közepette is :lol:

Na megyek ágybazuhanni. Jó éjt nektek is!

panna1

Sziasztok!

Panna! Nem tudom, hogy hol vagy most, de a Babyfunba a Moszkva tértől nem messze, van mindenféle méretben és vastagságba. kb 1800 a vékony és 2600 a vastag, úgy emlékszem, hogy 110-es méretig hozza. De nézd meg a honlapon. sőt most látom, hogy 140-es méret is van, lehet gyapjút is kapni az 5000 körül.

http://www.bababolt.net/

JAvaslom, hogy hívd fel előtte, hogy van e a méretetekbe, mert kicsi az üzlet és lehet, hogy az a méret pont nincs, de pár napon belül hoz belőle.

Zsófi!
A mérlegképes könyvelő "előképzésére" járok, mert sajna nem közgázos érettségim van, így ezt el kell végeznem és utána mehetek a mérlegképesre.
Tegnap meg jött az egyik vizsgám eredménye +++ meglett!! :) hurrá, egy gonddal kevesebb!! :)

De most apával tanulok, mert neki nincs túl sok kedve, mondjuk az meg engem érdekel jobban: optika és látszerészet-->nagyon érdekes!

Vera! Én is fel akartam köszönteni Mikut, de aztán eszembe jutott az egyik rokonunk, aki márciusban tartja... őt a neve: Miksa Miksa a testvéréé Miksa Délia --> csak egy kis érdekesség a névválasztásba. :)

Ja, egyébként amióta Kisdedünk alvóhelyét elszeparáltuk a szekrénnyel, elég gáz, de bevált, 8-kor fektetés és 2-3 körül kel, aztán 6 körül és még alszik 8-ig, aztán napközben még 2*2 óra, délelőtt és délután, nálunk nincs semi extra lefektetem, cumi, nyunyó és minden mukk nélkül alszik.

Én meg pár napja (hétvége kivételével) felkelek 6-kor az etetés után, ilyenkor tanultam, most meg apának jegyzetelek, és egyáltalán nem vagyok álmos, fáradt, sokkal jobb, mint mikor én is 8-kor keltem. Ez azért is jó, mert szoktatom magam a munkához, valószínűleg csak ilyenkor lesz időm dolgozni, mert az egyik napközbeni alvás idejében, ha jól számolok, akkor az napi 4 óra, az meg elég. Este nem akarok majd.

Na mostmár megyek!
Szép napot mindenkinek!

Őszi idő van!! Nagyon fúj a szél. Én kivittem tegnap is Kristófot, bár nálunk fedett terasz van, így felöltöztetem és van helye játszani. Az ilyen nagy szélbe nem szívesen viszem, mert volt már, hogy bepirosodott a szeme. :(
Vendég

Sziasztok sajnos tegnap voltunk dr néninél, Zsiga bronchitises :cry: aputól örökölte a hajlamot :twisted: egyre rosszabb , figyelnem kell nehogy belázasodjon ,mert akkor azonnal vissza kell vinnem. :cry:
Vendég

Sziasztok!

Zsófi, Szuszu 10 km-t fut a Coca-cola futáson vasárnap, láttam a rajtlistában (mivel az nyilvános, gondoltam itt is üzenhetek neki róla).

Panna, overallt én már nézegettem, nálunk múlt hétvégén volt búcsú, és 3600-ért láttam is (egyelőre csak messziről) kirakodva, de a legközelebbi piacra (havonta egyszer van) kinézek, ott is ott szoktak lenni. Hálózsákot én Tescosat szeretnék (az szerintem vékony), abban érzi jól magát, de mostanában egyáltalán nem látok, nemhogy nagy méretben :( . Ja, és vastagot a KIK-ben is érdemes megnézni, de a Kata által említett boltban is rengeteg minden szokott lenni.

Judit

Kép
Kép
csutak33

Sziasztok!

Hát tényleg csúnya idő van, én nem viszem ki Virágot ilyen szélben. Hétvége felé talán lesz napsütés is, inkább akkor. Hát igen, most jön el a játszóházak ideje!

Köszönjük a bókokat Virág nevében! Nem, a haját nyár óta nem vágtuk, csak elől vágtam egy picit hogy ne lógjon a szemébe. Szeretném ha Karácsonyig megnőne és lehessen kis copfokat csinálni neki!

Panna,
Hálózsákot lehet kapni 2800ért, itt megnézheted: http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=145
Sok féle van itt. Én Tescoba vettem Virágnak, ez se nem vastag se nem vékony, így majd a fűtés mellet elég lesz sztem.
Overall-t én jövő hónapban fogok nézni a Rákóczi úti turiban. Ott van sok féle és max 2000ért, ráadásul márkás és szép állapotban vannak.

Boni,
Szegény Zsiga, sajnálom! Jobbulást neki! Antibiót kell szedni ilyenkor?

Beni, Bencus és Eninek boldog hófordulót utólag is! :D

Kata,
Akkor végül mikor is mész vissza dolgozni?

Kép
Kép
dia123

Panna,
Ha amellett a hálózsák mellet döntetek amit belinkeltem, akkor feltétlen gyere be hozzánk mert a bolttól 2 percnyire lakunk!! :D :D

Kép
Kép
dia123

sziasztok!

sajna mára mi is letrottyantunk! :( remélem, hogy "csak" megfázás, de már most az agyamra megy ez a nyálkás időjárás... :( szóval most mi is szobafogságon!

amúgy már tegnapelőtt éjjel is buli volt az esti alvásnál, mert egyszer úgy kelt, hogy alig tudtuk megvígasztalni, annyira sírt. aztán még éjjel többször megébredt. tegnap pedig szintén nagyon sírva kelt, és mára meg már folyik a nózi, prüszköl, néha köhög! kár volt tegnap kimennünk... :( dokihoz egyelőre nem viszem! remélem, hogy tényleg csak egy kis nátha...

Boni, nagyon sajnálom Zsigád! jobbulást nektek!!!

overallt a sárkány centerben vettem. még nem fotóztam, pedig Mecsinek is ígértem, de majd ma pótolom már tényleg!

Aproo, koncertes szitu ismerős :D én gyerekem dettó így működik! hiába, valami van errefelé a levegőben! :)

Szuszu, akkor hajrá! drukkolunk!!!

Szilvi, köszi a köszöntést! Bencusnak is! meg Eninek is, sőt, mindenkinek, aki már ünnepelt a hónapban, és nemsokára fog is! ;)

kicsik is alkotnak, nem semmi, hogy leveskockát esznek ebédre!? :P

Panna, nálunk az alvás hálózsákban nem megy. így marad a takaró, amit általában lerúg magáról... :S nem tudom, hogyan tudnám megszerettetni vele a hálózsákot, lévén, ha csak úgy beteszem a kiságyba, mert még nem alszik, akkor feláll, stb. stb. szóval, ha meg már az alvó gyereket teszem át a helyére, akkor meg elég macera a hálózsákba bevarázsolni anélkül, hogy felkeljen! :( szóval nem egyszerű!

de mi anno a Tesco-ban vettünk. de minek!? :)

téli cipőkre visszatérve! védőnéni mondta, hogy lehet néha kapni, vagyis biztosan lehet valahol, csak tudni kéne, hogy hol, olyan csízmákat, aminek gumis az orra, úgy néz ki, mint egy gumicsízma, de belül bundás! ő javasolta ezt, és ez nem olyan horror, ráadásul ilyen zord időjárásban úgysem vagyunk kint hosszú órákat a szabadban, de legalább nem ázik be. stb. én ilyesmit próbálok majd keresni, mondjuk kínai üzletben... auchan-ban láttam ilyet, de az csak 1db volt, és az is lányka! :(

Kata, irigyellek, hogy ennyire érdekel ez a könyvelősdi... én annak végeztem, de valahogy a kereskedelem, amiben közel 8 évig dolgoztam, sokkal jobban megfogott! vizsgához gratulálok! férjednek tényleg izgalmas szakmája lesz! amúgy most tanultok mindketten valami újat!? ezek felsőoktatásban tanulható szakmák, vagy OKJ-s tanfolyamok? mondjuk a mérlegképest tudom, hogy ad szinte olyan papírt, mintha diplomád lenne...

Lei, ezt az olajos dolog, amit Csabi művelt! :) nem semmi! én is szoktam a hajamat tépni, de közben kínomban röhögni, mikor alkot a fiatalúr! :)

holnap jön anyósom Benire vigyázni, ameddig én bemegyek az ultrahangra, illetve a dokira várakozom! kicsit parázok, mert apa azt szeretné, ha én mennék kocsival, de félek, hogy elkap valami zord időjárás, aztán történik valami velem! annyira azért nem vagyok profi sofőr, főleg az ilyen esős, havas időben! tegnap pároméknál (Hungária krt-Kerepesi sarka) esett a hó :shock:

Julcsi, mi volt a védőnéninél!? kenguruval én is úgy jártam, mint Te! ha lesz tesó, akkor én is valami komolyabbra váltanék! majd Aproo-t kikérdezem erről a budaörsi hordozós klubbról... de majd csak, ha aktuális lesz...

Cs-andi, a dokinál!? ma mész, nem!?

jó, hogy ősz van, de azért ez már nem emberi... itt olyan szinten fúj a szél, hogy a kertben a gyerekek műanyag hintáját megpörgeti a szél... :shock: :cry: legyen hűvös, de ne legyen már orkán, meg eső se! és akkor lehet még menni a levegőre is és a gyerekek nem szedik szét a házat! ... :D

mi lesz velünk a legnagyobb télben!? :roll:

na mentem a dolgomra! sziasztok!

sophie27

Zsófi! Mindkettőnké okj-s. Nekem a papír miatt kell, én sem élvezem annyira, hogy csak ezzel foglalkozzam. MAradok a helyemen. :)
Apa meg szemüvegkeretekkel ügynök már jó pár éve és a sok utazás miatt nem szeretné már túl sokáig csinálni, plusz az egyik kedves optikus rábeszélte, hogy végezze el és aztán bármi lehet.
Vendég

Hahó!
Zsófi: Csabi beteg lett, remélem szombatig meggyógyul, mert nem szívesen hagynám otthon apjával, ha beteg. De szerintem addig csak jobban lesz. Valami vírust kaphatott el, lehet hogy a játszótéren. Tegnap kiöklendezte a reggelit, aztán meg belázasodott és fosott is egy óriásit. Estére már 39,4 volt a láza. Nurofent kapott, de az éjszaka is sokszor ébredt, felsírt mindig. Az orra is taknyos még sajnos.
Szóval figyelni kell a kakiját, mert lehet vissza kell menni tenyésztésre, ha sokat fosik.
Ma már kétszer ment a hasa, de már nem annyira, mint tegnap, és ma már láza sincsen annyira. szóval reménykedek, hogy hamar meggyógyul.
lei

Sziasztok!

Most csak röviden, majd később jövök!

Van egy jó kis bakancs teszveszen, teljesen új, szerintem nagyon megéri az árát. Márkás és teljesen vízálló.
Én szemeztem vele, de közben egy kedves ismerőstől kaptunk, ugyan kölcsönbe, amíg ki nem nőjük, mindkét kicsinek vízálló, siesta bakancsot.

Szóval ez az:

http://www.teszvesz.hu/item767306409_co ... ml#gallery

Szerintem unisex.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ez is jó, aranyos, ugyan nem bundás, de vízálló és mostanra tökéletes.

http://www.teszvesz.hu/item771228241_sp ... ml#gallery

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ez csajoknak. Vízálló ez is, baren schuhe.

http://www.teszvesz.hu/item762622182_va ... izmi.html#

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép
Kép
Kép
emesedora

http://www.teszvesz.hu/item757775225_23 ... ml#gallery

Ez is jó, vízálló. Pici hibával.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Lei, páromtól tanultam, hogy áramütés esetén szódabikarbónát kell adni, mert az nem engedi felpezsegni a vért, nem alakulhat ki légbuborék a véráramban. Ő árammal dolgozik, sokszor rázta már meg, mindig evett szódabikarbónát és eddig hál’istennek sosem volt gond. Ő is úgy tanulta ezt.
Az olajos történet nem semmi. :D

Apróka, nem irigyellek Benneteket pakolás témában…de mindennap közelebb a vége! Fel a fejjel!

Panna, hálózsákot a nagyobb tesco-kban, Auchan-ban is lehet kapni, meg vatera-n, vagy teszvesz-en. Overál-t meg most a KIK-ben lehet 3500-ért kapni.

Cipővel mi is úgy vagyunk, hogy azt újat veszünk neki, mert most nagyon-nagyon fontos odafigyelni a lábikóra. De a vatera-n és teszvesz-en is lehet akár újonnan is venni szerintem.

Szuszu, hajrá!! :)

k.a.t.i.c.a

Fú, 22-23 lábméret, nekünk most a 17-es jó, de még cipőnk nincs :)
Vendég

Mi meg lassan kinőjük a 20-ast is :oops:

yuyu79

huh, Szilvi, nem semmi vagy! jó sokat kerestél nekünk! az a piros/fekete, amit elsőnek betettél, tök szupi, csak Beninek is eléggé duci a lába, és bár az ilyen egybe cipőkből 22-t hord, kicsit félnék próba nélkül megvenni neki :( annyira beszari vagyok...

na, csináltam fotókat az overállról! sajnos a modellünk ma extra nyügi, utálta a motyót magán, így a képek minősége miatt előre is bocsi! :P amúgy egyetlen nagy hibája, hogy nagyon szarul van méretezve, és a gatyónál az oldal része nem jön föl túl magasan, így ha hajolgat a lurkó benne, félő, hogy kint lesz az oldala... :S egynek jó, majd jól alá kell öltöztetni, bár nagyon meleg, mert belül polár végig!

jajj Sziszka, köszi, hogy felhívtad a figyelmem a kis szőkeségre a METRO katalógusban, sajna a neten még nincs fent az új (22-es újság), de anyuék már szereztek nekünk, mert mi még csak nem is kapunk postán sem! :P

akkor a képek!

Kép

Kép

sophie27

sziasztok,
picuri már egészen nagy baba, mert 43mm és úgy kalimpált a pinduri tagjaival, hogy alig lehetett követni.jövőhéten megint megyek mert tarkóredőmérés lesz apával.akkor képet is kapunk szerintem.myóma pedig nem nőtt sőt talán , most picit kissebb,győz az optimizmusom!!
Vendég

Sziasztok!

Zsófi: örülök, hogy segíthetek. Az a pirosnál, nem emlékszem az eladó hovavalósi, de Pesten jobban meg tudjátok oldani a találkozást. Nem?

Szerintem is vannak jók közöttük.

Bencének 12 cm a lába (zokniban), ez elvileg 20-21-esnek felel meg, de béleltből tapasztalat, hogy a tartása (merevsége), meg a bunda miatt nagyobbat kell venni, legalább egy számmal. Meg hát sokáig hordja, elvileg simán február végig, akár márciusig is.

Csandi: örülök a jó híreknek! Édes lehetett kalimpáló "Ketteske". :)

A betegeskedőknek jobbulást!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Édes az overállban Beni, még így nyűgösen is! :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Zsófi, nagyon klassz ez a meleg ruci. Hol vettétek? Lehet írtad már, biztos elsiklottam fölötte, elnézést... :)

Ma vettünk Pistinek kis bakancsot, a Deichmann-ban nagyon jók vannak 4000-től. Kívül bőr és gyöngyvászon, belül lélegző vászon, vagy mi. De van báránybőr béléses is, de azt még egyenlőre nem vettünk, majd egy két hónap múlva . :)

Kép

k.a.t.i.c.a

Hálózsákban nem tudok sajnos segíteni. Nekem egyik gyerkőc se nagyon viselte el, még picinek sem.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: