A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok!

Kata, ha iszod a málnalevélteát, szerintem ártani nem fog, akkor sem, ha nem indít el semmit....

Mi is rohangálunk a hétvégén, de igyekszem benézni.
Látom, sokunknak van programja. Csak ne essen! Rávettem a férjemet holnap egy kis sétára az erdőben, szeretném ha nem mosná el az eső... :shock:

Apuval lefotóztattam magam az este, nem egy művészi darab, de hátha holnap az uram csinál jobbat.

Szép hétvégét mindenkinek!

Dorka

Kép

Kép
traudorka

Jó Reggelt!!

Reni!

Örülök, hogy tudtál írni, és hogy minden oké!!!

Én átengedem az első helyet........sőt még akár a 4-et is:))

Bár ez a tegnap este és éjszaka nálam kopogtatott:(( nem csak keményedtem hanem már fájt is. De egyszerűen nem tudom mi lehet ez?? Mert a tompa menszi görcsöt folyamatosan éreztem kb 10 percig aztán elmúlt és megint kezdte közbe bekeményedett, szóval gözöm nincs milyen időnként jött, de nagyon be voltam tojva:((( aztán elaludtam, de éjfél körül megint éreztem, és még most se a legjobb:(((

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Dorka!

Egyszerre írtunk!!!!
Nagyon jó kép! Csini vagy!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Dorka
nagyon csini vagy!!!!

Enikő
ezek sajnos már sztem nálad is a jóslófájások. pont tegnap este olvastam,hogy ha ezek a kiirt időpont előtt 6 héttel jelentkeznek,akkor az teljesen normális dolog,mert már készül a szervezet a szülésre! mindenesetre azt javasolják,hogy ha ilyet érzünk,akkor pihenjünk,feküdjünk le,igyunk sok folyadékot,és nyugodjunk meg. legtöbbször ez a jósló fályás csak jel arra,hogy pihenésre van szüksége a testnek. na,ezeket írták róla.... :roll: hát ehhez képest én is beparáztam tegnap,mert nekem is gyakran voltak fályásaim... :shock: ja,és mindenképpen nézni kell az időt,ha ilyet érzel!még akkor is,ha csak keményedik a hasad!

nagytakarítást elkezdtem,már készen van a mi szobánk... most jön a lakás többi része... ráadásul api meg itthon sincs,nincs aki segítsen! :x

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Köszi Edina!

Ezt a várandós mamák könyvéből idézted:))) igaz???
Keményedést azt nézem nem olyan vészes, mert sokszor babó feszít annyira hogy már nem bírja a hasam, viszont ez a görcs dolog nekem új mert Annával sose volt!!
Azt mondják akkor gáz ha 1 percig tart...de nekem kb 10-15 percig fájt egy huzamba szünet nélkül...

Na mindegy......azért vigyázz ezekkel a nagytakarításokkal te is!!!!
Én ma még csak fekszem, de nagyon nyomi vagyok.....a fejem is majd szét megy

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok lányok,

olvasgatlak titeket, délután apa elmegy ilyen pasis iszogatásra, sütit gyártottam neki, mert beígérte a fiúknak, most meg télesítjük a kertben a dolgokat.
Délután és este sok időm lesz, majd jövök,

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Enikő
a Felicitas-os kiskönyvet olvasgattam tegnap este unalmamban,és ott találtam ezeket a tanácsokat. hogy mennyire jók,azt nem tudom,de délután felhívtam az uh-s barátnőmet,mert már beparázott api is,és ő is hasonlókat tanácsolt,na meg persze azt,hogy igyak már végre egy kis konyakot! :lol:
ha túl sokáig tart a görcs,azt nem tudom,hogy mit jelent,de én a helyedben mindenképpen felhívnám a dokimat! :wink:
jó pihenést neked mára! én tegnap túlpihentem magam,így ma le sem lehet lőni.... :P

Kata
mi finomat sütöttél már megint,te kis konyhatündér??

Móni
megkaptam a táblázatot,köszi szépen! a számodat is elmentettem,mindjárt küldöm priviben az enyémet! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Na itt vagyok,

apa elment, holnap délelőttig szingli vagyok :oops:
De vár egy halom vasalnivaló, azzal elleszek egy darabig.

Dorka, végre, a várva várt kép!Szépek vagytok Feri babóval! :)
Remélem nem fog esni és tudtok majd kirándulni a férjeddel holnap!
Ma gyönyörű idő volt.

Reni, nagyon örülök, úgy ránk ijsztettél hallod...
Azért remélem bevártok Bíborkával minket!
De jó, hogy Blani ilyen nyugis időszakát éli, legalább emiatt nem kell izgulnod szegénykém.
A számodat azért priviben átküldhetnéd!

Edina, nagytakarítás?Te is mindig takarítasz mint én basszus.
no de azért már a porszívózás is megerőletteő ekkor pocival, szóval csak óvatosan.
Hát, ezek szerint Márk baba 4-6 héten belül nálunk is kopogtat?
Nekem 2 hete szombaton volt kegyetlen napom.
Most sós sütit csináltam.

Csajok, mi november 15.-öt tűztünk ki!

Zsuzsi, örülök, hogy így hét végére sikerült megnyugodnod azért picit!
Gondolom ez a mai csajos nap nagyot lendít még a dolgon!
Sikerült mindent venni?

Móni, de jól hangzik ez a palacsintázós buli...Azért rendesek, ha ők szervezték.
Holnap meg csak dirigálj nyugodtan!

Enikő, hűha, nem hangzik jól ez az éjszakai történet!
Remélm napközben elmúltak a görcseid és fejed sem fáj.
Lehet már érzed a közelgő frontot.

Krisztina, gratula a légzésfigyelőhöz.
Remélem, mi is nemsokára megkapjuk amit kölcsönbe ígértek.

Vick, na hát ez avédőnő is, elvileg már szülhetnél jó, hogy ekkora a pocid, ráadásul te is elég vékonyka vagy.
Az az érzésem, ti nyittok Vincével...

puszi mindenkinek,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Enikő, remélem már jobban vagy és oszlanak a görcsök. Pihenj nagyon sokat, hátha az segít.

Móni, vicces lenne, ha végül összefutnánk a kórházban :-)
Majd beszámolok, hogy milyen volt az olimpia, ha hazaért a párom.

Megsütöttem A Muffint, nagyon finom lett.
Viszont 2db :oops: bekebelezése után rájöttem, hogy valami sós süteményre vágyom. Van valakinek valami ötlete? Olyan sajtos csiga jár a fejemben, amilyet a párom nagyija szokott sütni. Kár, hogy nem tudom, hogy kell. Hívjam fel Skype-n? :P

Kata, Te mit sütöttél végül?

Edina, minden elismerésem a nagytakarításért. Egyelőre én csak nézem, hogy kellene...

Jó volt az este és a mai nap a Húgommal, most ment haza. Vásárolgattunk neki két nadrágot, nekem a DM-ben, Rossmannban, patikában, amik még kellettek. Hálóingem viszont még mindig nincs :-( Talán holnap a Tescoban találok olyat, amit Móni is írt.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Kata, egyszerre írtunk :-) Szóval ez ottalvós buli lesz.

Dorka, köszönjük a fotót, nagyon csinos vagy. :-)

Egyébként egy november közepi időponttal mi is kiegyeznénk.

Kíváncsi vagyok, hogy ki lesz az első "novemberi baba".

Móni, hogyhogy felmondott az utódod? :roll: Jó szórakozást estére! A palacsintát nagyon szeretem.
Holnap meg csak vigyázz Magadra, hiszen mindennapos kismama vagy már!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na,én mára már teljesen kész vagyok! minden ablak,ajtó tiszta,függönyök kimosva,visszarakva,szekrények lemosva,felporszívózva,felmosva,..... de persze még mindig nem vagyok teljesen kész,mert a wc,fürdő,mosókonyha,és api edzőterme megmarad holnapra. :? mindent azért csak nem lehet egy nap alatt megcsinálni... :roll:

Zsuzsi
én legutóbb a C&A-ban vettem hálóinget magamnak. le volt értékelve 3000-ről 990-re.sztem érdemes benézni,hátha tart még az akció. tök jó az anyaga is,csak annyi a baj vele,hogy fehér :? mondjuk ennyi pénzért ez sem baj....

Kata
azért remélem,hogy nem fogsz nagyon unatkozni...

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hú Edina, mostmár akkor tényleg pihenj!!!
Jó lehet az a C&A-s hálóing...én is a jővőhétre tervezem a beszerzését. De itt sajna nincs C&A így marad a kínai:(

Szülés: én is próbálom rávenni Bátort, hogy nov 14-15 mert az hétvége mikor apa is itthon van.
Néha azon parázok, hogy mi van ha pont nem lesz itthon.......akkor valószínű a szomszéd asszonyt riasztom, de mi van ha pont nem kapcsolható.......hú most biztos hülyének néztek....:)))) az is vagyok:))
de Anna is olyan gyorsan jött a második meg állítólag még gyorsabb...???

Tényleg nekem nincs meg senkinek a száma :cry: esetleg valaki küld privibe akit értesíthetek???

Zsuzsi, Kata!

Köszi nappal egész jól elvoltam általában estére szoktam kínlódni,
de remélem ma nem fogok!!!!

Zsuzsi!

Muffin jól hangzik.....anyukám most épp egy zserbót csinál, pedig már nagyon visszakéne fognom az édességet.
Egyébként én most kuglófra vagyok startolva, pedig még sose ettem olyan igazit.

Húúú, de mérges vagyok......pont licitálás közbe vagyok és elhappolták az orrom elöl!!!!!! :evil:

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

A mai napom katasztrófa! Keményedek dél óta,elég gyakran, hányingerem van, még a csokit sem kívánom, pedig nálam ez már nagyszám!
Szóval ha megyek szülni, majd Krisztit értesítem,és jelzi nektek!

Megmértem magam, hétfő óta megint egy kilót híztam, 13 kilónál járok. :(

Edina
Nem kellene még valamit csinálnod? Szerintem nem dolgoztad még túl magad. :wink:
Komolyan ejnye-bejnye!

Enikő
Küldöm a számom priviben.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Vick, szorítunk. Azért ez még csak nem a szülés jele???
Fogalmam sincs. Szóval nekem nem szabad elsőnek lennem, jó páratok "előjeleit" végig szeretném hallgatni, hogy felkészüljek! :)

Enikő, én is megírom Neked a számom priviben.
Neked nincs otthon a férjed mindig? Valahogy erről lemaradtam. Akkor megértem, hogy extrán aggódsz, mindenképp kell egy megbízható helyi ember, akit tudsz riasztani. Anyukád tud menni esetleg?
A zserbót én is szeretem, egyél helyettem is egyet, jó?

Edina, köszi a C&A-s tippet, benézek én is. Szerintem is csinálj még valami takarítást :) Ezt még olvasni is borzasztó, nemhogy csinálni. Szégyellem, de a délelőttöt elmászkáltam, aztán főztem, sütöttem és megnéztem egy dvd-t, szóval a takarítás elmaradt.

Holnap lesz az egyik barátnőm 30. szülinapja, meglepetésbulit szerveznek neki. Szerencsére itt lesz a közelben, fél 6-ra megyek. Most hívott minket a párom unokatestvére, hogy nem megyünk-e velük Visegrádra kirándulni. Nemet mondtunk, mert délelőtt bababolt, aztán pihenés nekem, majd a kis összejövetel...

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vick, kitartást, várjuk a híreket, akár tőled akár Krisztinától...

Zsuzsi, szörnyű, hogy csak sütöttél-főztél ma, te!:oops:
Holnap is jó napod lesz, ilyenkor irigylem azt aki közvetlenül a nagyvárosban lakik.
az esti program remélem jól siekrül.Meddig tart és hogyhogy szombaton van egy ilyen szülinapi buli?
C&A:Barátnőm azt mondja, a Váci út felé van vmi kétszintes és ott nagyon sok akció van, babaholmik is.Esetleg nézz be oda is.

Enikő, anyuka féle zserbó, hm, fincsi-fincsi.
Ne mérgelődj, mostanában rendszeresen elviszik előlem a dolgokat licitálásról, kicsit be vagyok lassulva már ezen atéren is, asszem...
Remélem éjjel nem keményedsz!

Edina, nem uncsizok, még porszívóztam is egyet, vasaltam, megnéztem az egy Boltkóros naplóját egy fél tábla csoki társaságában :lol:

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Tegnap írtam mindenre, erre nem elszállt az egész, még a vágólapról is…
Sajna megbízhatatlan a netünk, minden gombnyomás után újra kell indítanom az egészet. Most wordben írok, majd megpróbálom valahogy elküldeni.

Akkor első turnus Vick, Kriszti, Móni, Dorka, Friday. Ja, Vick, egyébként tegnap írtam azt is még előtted, hogy rád tippelek elsőként. Tényleg jó lenne, ha taliznátok bent Krisztivel  Képzeljétek, anno mi a sógornőmmel 3 hét különbséggel voltunk kiírva, végül 6 nap lett a csajok között, de nem akartunk egyszerre szülni, mert a dokink is ugyanaz. Érdekes lett volna  Blaninak az uncsitesója (Zsófi) olyan, mintha tesók lennének.

Edina, Gréti még tényleg ráér. Még pár takarítás is belefér addig, szóval ne siess annyira :)

Enikő, átérzem, hogy mit éltél át, sőt, megfigyeltem, hogy kb. 2 nap múlva ilyenkor nálam is jelentkezik ugyanez…szóval, parázok nagyon. Kitartás, a légzés nekem bejött, meg a meleg zuhany…kicsit lazít. Volt, hogy egész éjszaka koncentrálással telt. Ha ezt a frontot megússzuk, akkor szerintem már megnyugodhatunk.

Nekem amúgy teljesen jó a nov. vége is szülésre, még egy csomó mindent szeretnék csinálni addig.

A gyerekszoba dekorálását még el sem kezdtem, mivel nem tudtam elmenni vásárolni. Végül rendeltem pár cuccot neten (ezer újraindítással) de eléggé befürödtem vele. Teljesen másképp néz ki élőben, mint a képen. Sőt Quelléből rendeltem Blaninak (Hello Kitty-s ágyneműt) sz@rtak elküldeni, és még nem is jelezték 30 napig. Ezt akartam névnapjára, és teljesen odavan érte. Ezeket pont nem tudom senkire rábízni

Kép
Kép
34372

Móni, Zsuzsi, nektek jó szórakozást estére!
Engem már kimondottan kezd idegesíteni az itthonülés.

Kriszti, megtaláltam a számodat, az enyém megvan neked? Ha Te is mennél Vick után, majd légyszi értesíts minket. Remélem, hogy tudok majd netezni...

Kaptam Apától egy pizsit (C&A) és egy Anita melltartót. Tök jó mindkettő. A Sógornőmet kérdezte ki, hogy mit szeretnék, és Móni képben volt :)

Nagyon finiket sütöttök, én is úgy ennék már házisütit, de még nem nagyon akarom megerőltetni magam. Pár hetet még kibírok...Blanki névnapjára majd sütök v.mit (mondjuk muffint :))

Kata, átküldöm a számom priviben. Ismerős progik :) Amíg pörögtem, addig fel sem tűnt, hogy Apa ilyen keveset van itthon.

Bocsi, ha valami már nem aktuális, de mire feltöltöm, az napok kérdése...

Én a takarítást úgy csinálom, hogy minden nap egy kicsit. Igaz, így sosincs rend (ezt már írtam)...Anyukám pórszívózik, amit a 36. hét végéig még elfogadok....

Jó éjt mindenkinek, Vick, Kriszti szurkolunk nagyon :)
Friday, Dorka, ti kit értesítettek?

Pussz, jó éjt!
Reni

Kép
Kép
34372

Dorka, most jött be a kép...szép kerek poci :)

Kép
Kép
34372

Reni, gondoltam hogy leszel még :D
Aranyos a férjed, hát msot tényleg ezekre van szükséged.
De mivel fürödtél be?
Honnan rendeltél még?
Sajnálom.
Nekem eddig viszonylag jó tapasztalataim vannak a netes rendelésekkel.
Ilyen napokkal/hetekkel a hátad mögött jó hogy nem állsz neki sütögetni hallod!

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Én is novemberbe fogok szülni budapesten!
toldiszilvi

Még új VAGYOK itt a babaneten, csak olvasgatom amiket írtatok! Van olyan aki budapesten fog szülni ? Mi november 24 re vagyunk kíírva!
toldiszilvi

Kata,
na igen, ilyenkor le sem lehet lőni :) Bocsi, ha uncsi vagyok csajok...
Rendeltem még decoupage-hoz cuccokat a vegyelmeg.hu-ról. Itt a társasággal nem volt gond, egyszerűen nem olyanok pl. a rizspapírok élőben, mint a képen. Egyik sem tetszik így. Kiegészítésnek vettem festékeket, de azt csak a háttérnek szántam...:( így most azzal sem tudok mit kezdeni. (mondjuk itt is összekevertek a rendelésben ezt-azt, de legalább bocsánatot kértek. Jó neked, hogy nem volt ilyen gond.

Ja igen, klassz a pizsi is, de a melltartó tényleg szupi, nem csodálom, hogy Kriszti úgy dícsérte.

Szilvi, mesélj magadról...többen is szülnek Bp-en...

Megígérem, hogy ma már többet nem jövök :) (hi-hi)
R

Kép
Kép
34372

Hali!!!

Megint kidobott az ágy :( :(

Dorka,csini kismami vagy:)

Kipróbáltuk a légzésfigyelőt / Angelcare /,ültünk az ágyon,az is ott volt és érzékelte a mozgásunkat. :shock: úgy hogy csak mellettünk volt.Átraktuk egy másik helyre,na akkor jelzett hogy nem érzékel.Na,erre mondtam hogy elég lesz beállítani.

Szerencsére görcsöket nem érzek,mikor sétálunk ha esetleg baba nagyon nyom,akkor az fáj.Nem is keményedem,pedig már nem szedek semmit.
Azt mondta a védőnő,hogy az az igazi fájás ami körbe nyilalik a derékba,vagy a derékból a pocakba.

Tegnap én is sütöttem mákos sütit :D ,ma almás-fahéjas muffin lesz és csokidarabos muffin,nem szoktam de most vendégeket várunk.

Csodálatos napunk volt tegnap,mintha éreztük volna apával,hogy kevés időnk lesz kettesben nemsokára. :)
D.e. vásárolgattunk,délbe elmentünk ebédelni a kedvenc éttermünkbe,előtte és utánna nagy séta az erdőbe,romantikáztunk
:) d.u. pihi és sok kényeztetés.Szóval most helyreállt egy időre a lelki békém :D
Ja,és este kibontottunk egy 12 éves aszút,és beszürcsölgettük az ágyba :D :D ,persze én csak keveset,de nagyon fincsi édes volt :)

A ma reggelt Petránál kezdjük,már vasárnapra nagyon hiányzik,hogy menjünk,pedig most voltam kedden is. :(
Aztán süti sütés és vendégvárás.

Szép napot mindenkinek.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Krisztinaa, megint milyen korán keltél :-)
Örülök, hogy jól telt a napotok tegnap, egy kis kényeztetés mindenkinek jár.
Aszut imádim.
Remélem, be tudjátok majd állítani a légzésfigyelőt.

Reni, de jó, hogy jöttél! Már csak pár hét kitartás és aztán nekikezdhetsz mindennek, persze csak óvatosan. Szerintem meg fogja várni Bíborka, hogy minden készen legyen. Remélem, Blanink sikerül beszerezni a megfelelő ajándékot. Sajnálom, hogy nem jött be a netes rendelés.

Vick, ne foglalkozz a kilókkal, nagyon csinos vagy és tényleg csak a pocid nőtt.

Megint korán keltem, de 9-6-ig aludtam egyhuzamban, azért így nem hangzik rosszul a korán kelés. :)
Hazajött a párom este, hát nem tanyasi olimpiai bajnok, de azért imádom. Nagyon elfáradt, persze pénteken volt valami nagy bórkostolás, aztán meg nem tudott aludni, mert nem voltam ott...
Móni, csak miattad néhány olimpiai szám: talicska húzása karámban, homokos talajon, úgy hogy valaki ült is benne, sodrófahajigálás, vízzel futás :-)

Ma van a barátnőm 30. szülinapja, és ez csak egy kis összejövetel, semmi igazi buli, ezért van épp a Napján. Fél 6-ra kell menni, szerintem 8-nál nem tart tovább. Lesz torta, kaja, de alkohol nem lesz pl., mert se az ünnepelt, se a főszervező nem iszik. Gondolom, beszélgetünk kicsit, társasozunk, ennyi. 8-an leszünk összesen, meg Babu :-)

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt,
Krisztina, Zsuzsi, jól megelőztetek:)
Igaz, én is túl vagyok már egy óra olvasáson+ a mai ebéd megfőzésén és a konyha rendberakásán...

Mindenki azt hajtogatja, hogy most pihenjünk, aludjunk sokat, amíg még lehet... hát úgy látszik, nem lehet
:lol:

Egyébként annyira fura, ahogy Enikő is írta: reggel semmi de semmi bajom... délutánra keményszik be a hasam, elég sokat fáj (a köldökömnél főleg) és éjjel, ha felkelek (pisilni óránként...) kőkemény, reggelre teljesen ok.
Nem értem, miért van ez. Nem a fáradtságtól, ha egész nap fekszem, akkor is ugyanez van.

Ja: és bármit megadnék érte, ha kapnék egy kis 5 perces ízelítőt arról, hogy milyen egy "igazi" fájás"...
Szóval nagyon nagyon hálás lennék minden ilyen jellegű beszámolóért.
Tudom, hogy nem lehet elmagyarázni, de annyira jó lenne tudni, így az első baba előtt, hogy mikor kell bemenni (és mikor nem...)

Krisztina, nagyon jól hangzik a tegnapi programotok:) Tök jó, hogy most már nem kell tartanod semmitől, és kicsit romantikázhattok még a baba érkezése előtt.

Dorka, köszi a képet:) jó látni végre!! és csinos vagy a pocakoddal.

Reni, inkább írjál óránként, mint ne írjál napokig és aggódjunk:)

az tuti, hogy én se állnék neki most se takarítani, se sütit csinálni a helyedben...
Bosszantó lehet ez a netes rendelés:( de ha korrektek is, mint a rizspapírosok, netes képről egyszerűen nem lehet látni, hogy milyen is a cucc valójában)

Toldi Szilvi, üdv itt, és írj magadról, ha van kedved - én is Budapesten fogok szülni pl. (SOTE II, és hamarosan...)

Zsuzsi, a sodrófahajigálás különösen izgalmas:) Olyan "menyecskés" vagy még inkább "anyósos" versenyszámnak tűnik.
Jó szórakozást mára!

Sajtos süti receptre vevő lennék, ha sikerül elérni skype-on a nagymamát:)

A palacsintás parti jó volt nagyon. Sok munkatársamat nagyon szerettem, tényleg hiányozni fognak.

A munkahelyi utódom élettársa kapott egy 4 éves külföldi megbízást, ő pedig követte Izraelbe... kár érte, szimpatikus lány volt.

Na, ma is sikerült jól túltengenem, de el is hallgatok - ma lesz a bútortologatás nagy napja... tényleg nem veszek benne aktívan részt, de ezt már nézni is rossz lesz :oops:

Vigyázzatok magatokra, pihengessetek, és szép vasárnapot!

Holnap CTG után jelentkezem
Puszi
Móni
monke

Jó reggelt csajok,

egy ideje már én is fenn vagyok.
Ma az ebédfőzésen kívül nem szándékozok más házimunkát csinálni és esteleg megpróbálom rávenni a férjemet, hogy délután menjünk el vhova, nem tudom mennyire lesz kapható egy pasis szombat után :-(

Reni, dehogy baj, hogy ennyit írtál este, legalább most reggel van mit olvasgatni!
Írtam privit!

Krisztina, jaj de jól hangzik a tegnapotok...
Tényleg már nem sokat lehetünk kettesben a párunkkal, jó lenne még romantikázni.
Na, sütisütés nálad is beindul, olyan kis szorgalmas mamik vagyunk itt minden a topikban.
Mi is angelcare-t kapunk.
A tietek bébiőr is egyben?Mert amit nekünk adnak, olyan, de lassan jó lenne már látnom is, hogy működik...
Kiskanál tényleg kell, aventeset nem is láttam még, én mondjuk az ikeaban vettem, 6db-os kis csomag, 3 rövid és 3 hosszú kanálka, remélem ez is jó lesz.

Zsuzsi,azért megnéztünk volna pl egy sodrósfás vagy talicskahúzós képet rólad, szóval nem is értem, miért nem mentél el :D
Jó, hogy ilyen light-os lesz a barátnőd szülinapja, így legalább részt tudsz venni rajta.Egyél ám tortát!Sokan lesztek?Párod is megy?

Móni, te is friss vagy ma, úgy látom.
Te is ilyen gyakran jársz pisilni?
Hú, ugyanezt érzem amúgy, éjjel tök kemény a pocim, amúgy napközben csak néha.
Bútorrendezéshez kitartást.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ja és annyit még:
Edina, köszi a telefonszámot.

És most már hagyd abba a takarítást, Katával együtt, mert komoly lelkiismeret-furdalásom kezd lenni:)
szóval pihenjetek is néha.
Sütni-főzni azt szabad... de virtuálisan küldjetek belőle nekünk is!!!

Pussz
M :roll:
monke

Sziasztok,

Móni, hát Te aztán jó sok mindent elintéztél már ma reggel, nem semmi vagy.
A bútortologatást nézni is elég, tavasszal én is "végigcsináltam", ill. a múltkor is szét kellett szedni a szekrénysort az új elem miatt... Ez van.
Tudom, hogy addig kell aludni, amíg lehet, jó lenne pár hónapot előre letudni...

Megértem az utódodat, reméljük, tudják majd pótolni, de ez már ne a Te gondod legyen.
Elhiszem, hogy hiányozni fognak a kollégák, nekem is fognak, még úgy is, hogy elvileg nem örökre jövök el, de a visszatérés után már más lesz.

Lassan indulunk vásárolni, majd beszámolok, hogy sikerült-e mindent elintézni.
Mindenkinek szép vasárnapot!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata, Te is jó korán keltél akkor. Az ebédkészítés épp elég, mit fogsz csinálni?
Ez most csajos buli lesz, a lányok nagy részének nincs párja. Elvisz a párom és haza is hoz, de szerencsére tényleg nincs messze, kocsival 5 perc lehet az út.
Eszem ám tortát, ne aggódjatok, ma reggel is ettem már egy muffint, reggeli előtt. :oops:
Reggelire padlizsánkrémet ettünk pirítóssal. Ezt kifejezetten a húgom kérésére csináltam még pénteken este, most betermeltük a maradékot.

Én egy kiskanalat vettem eddig, pohár is kell saját már most?

Móni, megszerzem a receptet, és megosztom majd veled is, jó?

Na, most már tényleg készülök, hogy tudjunk indulni.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, tök jó!
Reni
Boldogságosság, hogy írsz és hogy otthonról! CSak így tovább, nem számít, ha szalad a ház, te legyél rendben!
Mellesleg eddig felnyaltam a házat egyszerre, most 1 helyiség, pihi, következő, pihi. Ez van.

Kriszti
Örülök, hogy szép napotok volt,és ha ritkábban is,de baba mellett is lesz majd ilyen, és attól, hogy ritkán van, olyan jó tud lenni!Szóval értitek. :roll:

Zsuzsi
Érezd jól magad és tömd tele a pocidat tortával, egyél helyettem is! :wink:

Dorka
Csini vagy ám!

Toldi Szilvi üdvözlet! Írj bátran!

Tegnap fájt a hasam és keményedett délben. Erre Hangikám:
" Pihenjél le nyugodtan! Majd mi vigyázunk rád! Apa, Eszter meg én vigyázunk rád! " - elolvadtam teljesen!
Kicsit később mondom, ha így folytatódik, hívom az orvost. Erre Eszter:" Akkor majd én megyek veled és fogom a kezedet, hogy ne féljél!"
Már a sírás kerülgetett, hogy ilyen rendes gyerekekim vannak! :)

További szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Zsuzsi, jó vásárolgatást, remélem sikerül beszerezni ma mindent, főleg a babakocsit.
Padlizsánkrém, nyami-nyami.
Avokádókrémet szoktatok amúgy csináln?Az se kutya...
Nem lesz nagy főzés, levesünk meg sütink van, csirkemellet fűszereztem be és nagyim féle krumplit csinálok hozzá.
Megfőzöd a krumplit kb félig sós vízben, lecsöpögteted, beleforgatod lisztbe és forró olajban kisütöd.
Kicsit macerás, de megéri, nálunk a családban ez a fiúk egyik kedvence.

Móni, virtuálisan küldök neked egy adagot!
Örülök, hogy jó volt tegnap a palacsintázós buli!
remélem ettél párat!
Végülis mit kértél ajándékba a kollégáktól,
mert augusztusban nézted a játszószőnyeget, tudod.

Vick, nagyon édes lányaid vannak, el fognak kényeztetni téged meg Vincét is.
Nagyon meghatódtam!
Pihenjél már, jó???!!!

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi, pohár még ráér sztem, kiskanál is a vitamin illetve mondjuk kanalas orvosság/lázcsillapító miatt kell legyen otthon!

k.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

gondoltam gyorsan bekukkantok,de annyit írtattok,hogy nem győzök visszaolvasni... :lol:

Enikő
elküldtem a számom én is!

Móni
szivesen

Kata
jól hangzik a krumplis recepted! ki is fogom próbálni holnap! :wink:

Zsuzsi
jó szórakozást estére!

Vick
tündériek a lányaid! elhiszem,hogy meghatódsz az ilyen beszólásokon!

Reni
jó,hogy jöttél! tényleg jöhetnél ám gyakrabban is!!!!

Toldiszilvi
üdv! irj magadról,ha van kedved!

remélem,hogy nem hagytam ki senkit a sorból... :oops:

Hát csajok nekem sem volt valami jó éjszakám,mert akkor jött ki rajtam igazából a fáradság,és nem igazán tudtam aludtam. többet ültem az ágy szélén,meg a wc-n,mint feküdtem, de szerencsére a görcsök,és a keményedés is elkerült! :P apival megreggeliztünk,és én visszafeküdtem lustizni,és csak most másztam ki az ágyból! :shock: jó volt egy kicsit pihizni,de most már vár a munka. még szerencse,hogy nem kell főznöm,mert maradt tegnapról egy csomó kaja... :lol:

szép napot mindenkinek!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Viki!

Remélem ma már jobban vagy!!!
Hányingerem nekem is van.....de azért remélem ez még nem jelent semmit, max hogy még fent van babó és nyomja a gyomrom...
Úgy látom ez az időjárás már mindenkit megvisel:((
Aranyosak a lányaid.......olyan jó érzés mikor ilyeneket mondanak!!!

Nekem mostanába mindig kérdi Anna, hogy van a pocakom és ha azt mondom hogy fáj akkor mindig rávágja: De ha kiugrik Bátikám akkor soha többé nem fog fájni:)))

Zsuzsi!

A férjem estére mindig hazajön de nappal mindig dolgozik.....igaz most mondta hogy van még elég sok szabija lehet hogy majd kiveszi a végefelé ha eljutunk odáig!!
Anyukám itt lesz majd de kocsi nélkül nem sokra megyünk max Anna miatt nyugodt leszek.
Zserbó fini lett, szégye nem szégyen az volt a vacsorám :oops:

Reni!

Hogy vagy? Én is úgy gondolom ha a mostani frontot túl éljük akkor már nem lesz gond!! Elvileg holnapra és holnaputánra kell felkészülnünk!!!
Meleg zuhany jó volt nekem is már mikor tényleg nem tudtam mit kezdeni alá álltam, és olyan nehezemre esett kimászni alóla mert tényleg jó volt!!
Ez a légzés dolog nekem (szerintem) nem igazán megy. Nagy levegőt veszek és lassan kifújom, lehet hogy annyira koncentrálok már hogy jól csinálom e hogy már azért nem érzem olyankor olyan durvának a dolgokat...??

Móni!

Szerintem ha most kapnál izelítőt egy igazi fájásból akkor be paráznál rendesen!!!
Én mindig attól féltem Annánál, hogy nem fogom észre venni melyik az igazi, mivel vele végig keményedtem. Aztán a szülésznőm mindig mondta, hogy ne aggódj érezni fogod a különbséget.....hát mit mondjak éreztem!!!!!! Elfolyt a magzatviz semmi fájás gyors zuhany után indulás mire a kocsihoz értünk már extra erős menszis fájdalom mire a kórházba értünk mikor jött a fájás nem bírtam lépni se!!!!

Kata!

A krumplis recept nekem is tetszik ha egyszer végre kimászhatok az ágybó, úgy igazán akkor ki is próbálom!!

Toldi Szilvi!

Üdv köztünk mesélj ha van kedved!!

Zsuzsi!

Elég a kanál,pohár szerintem úgyis van már a felicitas féle kuponért adtak egy aventeset egyenlőre az bőven elég!

Ha fekszem egész jó a hasam viszont ha felállok vagy ülök rögtön bekeményedik és nem is lazul csak ha vissza fekszem!! Na mindegy ezt a 2 hetet valahogy úgyis eltolom!!!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Ja csajok!!

Kössz a számokat!! Én is küldtem írjatok ha van v.mi!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,

Sikerült megvennünk a babakocsit, a matracot, a pelenkázólapot, a rácsvédőt és mindent még, ami hiányzott. Már csak egy dolog nincs, az az ágynemű-huzat. Ezt már kinéztem otthon és majd Anyukám megveszi, jövő héten pedig elhozzák. Fele annyiba kerül, mint Pesten, pedig itt is jó pár üzletet megnéztem már.
Hálóingem nincs még, de a hét elejeén megveszem azt is és akkor tényleg csak gyönyörködni fogok a rengeteg babuscuccban.

Kata, ez a krumpli nagyon jól hangzik, kinyitom az ablakot, hátha berepül. Egyszer biztosan kipróbálom, a párom nagyon krumplis.

Edina, csak óvatosan a munkával, pihenj is, jó?

Vick, nagyon drágák a lányaid! Remélem, oszlanak a görcsök és még kihúz Vince jó egy hetet. Bár hivatalosan Nektek kell nyitnotok a sort, de még ráértek.

Enikő, kicsit túlkombináltam magamban a férjed távollétét :oops: Persze, hogy nappal nincs otthon, logikus.

Fronzérzékenyeknek kitartást!

Ha menzeszszerű fájdalomhoz hasonlítjátok a szülés beindulását, akkor azt fel fogom ismerni...

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!
Hát nagyon örülök,hogy enyien reagáltatok a levelemre! Nagyon jól esett ! 27 éves solymári vagyok és most tartunk 0 33-34 hét között , kisfiunk lesz eddig is az uh szerint.. akit Máténak fognak hívni ! Péterfyben fogok szülni , esetleg van köztetek olyan aki ott fog szülni ? Eddig nagyon jól viselem a terhességemet az elején volt egy kis vérzés vagyis a méhszájamon találtak egy kis vérömlenyt de szerencsére felszívodott! :D SEmmi rosszullétről nem tudok beszámolni, most egy pár hete van az hogy ég a gyomrom de amúgy jól vagyok nagyon! Szüléstől tartok de ott lesz apuci remélem ő majd átsegít a nehezén! Máté szobája nálunk már majdnem készen van még egy két képet csinálok szalvéta technikával, és még a kókuszmatrac hiányzik, ma mostam ki a játékokat ! Jövö héten megyek laborba és cukor terhelésre ez már a 3. lesz ... eddig minden oké volt remélem most is az lesz! Korházi csomagot még nem pakoltam be csak elkezdtem egy helyre gyüjteni.... de még kell vennem pár dolgot, pelust stb.. ! rucik már a szekrénybe! Sokat pihenek mert elfáradok ! Én sajna elvagyok keseredve mert már 16 kg t híztam, sokan mondják hogy nem is látszik de én érzem!
jó mondjuk vékony voltam de mondták h most nézek ki igazán jól...
hát nem tudom!

Röviden ennyit magamról!
Kérdezzetek bátran!

Puszi nektek!
toldiszilvi

Sziasztok,

Móni, nekem úgy indultak a fájások, hogy kb. 10 percenként mensi szerű görcsök voltak. Nem volt erősebb és rövid ideig tartott. Mikor megnéztem az időt, percre pontosan 10 percenként volt, ebből már tudtam, hogy ez már az. (betöltött 39. hét után, szóval nem volt nehéz kitalálni) Felhívtam a dokit, aki megnyugtatott, hogy még semmi sem biztos, így nem siettem. Kényelmesen tusoltam, pakoltam, telefonálgattam, aztán elmentünk a magánrendelésre. Közben rövidültek a fájásidők 7, aztán 5 percre. Ezek még mindig nem voltak erősek. 3 percesnél már kezdett húzós lenni. Egyperceseknél már muszáj a kórházban lenni, mert akkor már nem nagyon lehet közlekedni.

Hm, palacsinta...imádom. Nekem is hiányoztak eleinte a kollégák, de már nem. Van akivel tartom a kapcsolatot, de csak privátban.

Vick, de édesek a csajok :) Blani is mostanában sokat simizi a pocakomat, és azt mondta, hogy mindenre megtanítja Bíborkát. Bibinek fogja hívni:) Megbeszéltük, hogy Bibinek nem lesz cumija, így neki is le kell majd szoknia. Már alkudozik, hogy egy kisbabának kelleni fog.

Kriszti, ez igazi romantikus program:) Hááát nálunk rég volt már ilyesmi, kicsit irígykedek is. Te aztán korán kelő vagy! Na jó, én meg elaludni nem tudok, nem sokkal a felkelésed előtt fekszem le. Nekünk is Angelcare légzésfigyelőnk van, azért nem lesz olyan ördöngős beállítani. Néhányszor tesztelni kell.

Zsuzsi, a padlizsánkrémet is imádom. Majd írjál milyen volt a buli :) Látod, minden meglett időben a kis cuccok közül:)

Enikő, én is sokáig azt hittem, hogy nem működik a légzés, de rájöttem, hogy használ. Megnéztem az időjárásjelentést, holnapra mondják a legerősebb fronthatást. A magnéziumom meg reggelig ha kitart...

Szilvi, én nov. 26-ra vagyok elvileg kiírva.

Edina, ha viszont jövök, akkor regényt írok:) Mostanában szűkszavú vagy. Kíváncsi lennék, hogy telnek a napjaitok.

Kata, ez a krumpli istenien hangzik. Nyelek is nagyokat. Megyek pótvacsizni...

Puszi,
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Itt ülök a gépnél a szoba közepén, körülöttem összetolt szekrények és felállított kanapé :P

Reni, köszönöm a magyarázatot, azt hiszem, kezdem érteni - és Nálad mennyi ideig tartott, míg mondjuk a 10 perces fájdalmaktól eljutottál a 3-ig?
Csak mert tudom, hogy gyorsan ment az egész.
Aranyos a Blani, te meg ravasz vagy ezzel a cumis trükkel:) hátha leszokik róla.

Enikő, azt elhiszem, hogy beparáznék... de ez az ismeretlentől való félelem se jó:)

Na de már nincs sok hátra, csak ezt a hidegfrontot még húzzuk ki!
Pihenjetek!!!

Kata, végül babaplédet kértem, kaptam is két aranyosat - a főnököm személyesen ment el megvenni őket, ami rendesen meghatott.

Nézegettem tényleg a játszószőnyegeket és a forgókat, de egy csomó nem tetszett, szóval féltem, nehogy olyat vegyenek.

Gondoltam, majd lassan szoktatom a babát az ingerekhez, ráér még... Egyelőre elég lesz neki az is, hogy hozzám hozzámszokjon:)

Zsuzsi, milyen színű kocsit vettetek végül?

Tényleg, köszönöm a receptet, ha meg tudod szerezni.!

Sokáig azt hittem, hogy "megúszom" az életet sütés nélkül (én nem vagyok annyira édesszájú), na de egy férj és egy kisfiú mellett azt hiszem, nem lesz esélyem... szóval most próbálom bepótolni, amíg nem késő.

Padlizsánkrémet én is imádom... avokádót egyszer próbáltam, de nem lett az igazi, azt hiszem.
A Kata-féle krumpli se hangzik rosszul, mit mondjak. Kezd rajtam kitörni a zabálhatnék... a szülésznő szerint ez ilyenkor normális.
Most már én is bő +12 kg-nál tartok:(

Nagyon édesek lehetnek a kislányaid, Vick:) Megható, hogy már ilyen kis gondoskodóak...
Vincének jó dolga lesz.

(Toldi) Szilvi, bocs hogy így hívlak, van már egy Szilvink:) Harmadik cukorterhelés???? Szegényke:( valami baj van a cukorszinteddel, vagy ez a Péterfyben a szokás?
Ugye első baba nálad is?

Nyugodt éjszakát kívánok mindenkinek,

Puszi
Móni
monke

Sziasztok,

Móni, a mindent megennék-érzés rajtam is elhatalmasodott az elmúlt két napban. Vissza kell magam fognom.
Bár ma este is sikeült magam túlenni, szendvicek voltak és egy vékony szelet jó édes túrótortát is megettem.
Mindenképp írj NST után, remélem, minden rendben lesz!
A babapléd nagyon aranyos ajándék!

Jól sikerült a meglepetés, örült a barátnőm. Igaz, nem nagyon ismertük egymást a többi lánnyal, ezért néha nehéz volt közös témát találni.

Avokádó krémet egyszer ettem, annyira nekem sem jött be, de lehet, hogy rosszul csináltam.

Ha meglesz a sajtos csiga receptje, elküldöm.

Reni, tényleg nagyon cseles vagy a cumival, de látod, milyen okos kislány Blani :-) Nem lehet csak úgy átjárni az eszén!
Tényleg köszi, hogy le is írtad a szülés előjeleit, valahogy így képzelem én is. Nagyon bízom benne, hogy tudni fogom, mikor jött el az idő. Ugye tudni fogom? :wink:

Igen, lassan megleszünk mindennel Babunak, még az én csomagom van hátra.
Végül szürke-narancs babakocsit vettünk, a kódja 797 (Cam kombi baby).

Frontérzékenyek, Ti különösen vigyázzatk Magatokra és persze Mindenki!

Jó éjt,
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na teljesen be voltam sózva,ahogy Krisztina elhintette a tegnapi programját...
Uram elég fáradt volt miután ma hazaért(ebédnek örült!), délután alukált is, de még sikerült rávenni egy camponás kiruccanásra, sétálgattunk, nézelődtünk, csak néhány apró dolgot vettünk, meg dm-ben voltunk és vacsiztunk.
Bevágtam egy nutellás-banános csokiöntetets óriáspalacsintát, hazaérve meg filmeztünk egyet,szóval boldogsághormonokkal most el vagyok látva én is! :lol:

ToldiSzilvi, üdv köztünk!Én a Sote 1.-en fogok szülni, bocs hogy délelőtt nem reagáltam.
Nálatok mi a menet ott a Péterffyben?Privát szoba, szülésznő fogadás, kötelező vizsgálatok, írd meg nekünk!
Hogyhogy pont ott szülsz?
Nagyon jól álltok ti is akkor már, kb. egy időre vagyunk kiírva.
Nálam is vérzéssel indult a terhesség,én 2 hónapig duphastont szedtem.Te?

Zsuzsi, örülök, hogy volt sok fini kaja, jó volt a szülinap, meg a vásárlás sikerének is!
Kérünk képeket a kis Babu holmijairól!!!!
Avokádós recit majd egyszer küldök, hátha az bevállik!Muffin sikerének örülök!

Móni, a plédek se hangzanak rosszul ajándékként!Igazad van, én is leginkább a saját ízlésünkben bízok.
Kicsit tartok is tőle, ha jön vki babalátogatóba és pl rucit hoz és nem tetszik, nehogy idióta képet vágjak...
Amúgy a baby outletben le volt árazva a fisher price körforgó, ha esetleg venni akarsz, tudod a héten voltam,pont láttam.

Sütés-főzés rám most jött, hogy kész a konyhám és a legviccesebb, a főzőlaphoz nem férek oda, csak oldalazva.He-he
És ugye a picinek jövő nyáron már főzni kell a friss gyümit és zöldséget, szóval még idejében kapcsolunk szerintem, sose késő Móni!

Reni, majd válaszolok a privire is holnap!
Blani nagyon édes-ravasz kis csajszi, Mikulásra tuti ott lesz neki ajándékba Bibi!!!
Végül akkor megrendelted a Hello Kitty-s ágyneműt névnapjára?
Biztos annak is örülni fog!

Front- és görcsmentes éjszakát,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jaj, Móni, holnap az NST után várunk a hírekkel!
Jó, hogy rákérdeztél a fájásos dolgokra, nekem se világos, tavaly ugye csak az oxitocin után jöttek...Az meg egyből az 1percesekre erősített rá kb.

Holnap reggel a védőnőnél kezdek, rákérdezek a gyógyszertári csomira, meg kíváncsi vagyok, mikor jön kis hozzánk terepszemlére.

K.

katicat
Szigetszentmiklós

kukurikú!

Jó reggelt! Csak bekukkantottam, mi újság,aztán visszük a lányokat oviba!

Lányok! Végigaludtam az éjszakát! :D
Remélem nektek is hasonló volt! Majd beszámoltok, gondolom.
Nagyon jó kedvem van! ( Ezek a hormonok...)
Puszi mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Mi is megjöttünk a hétvégi kiruccanásból. Jó volt a céges buli, és ez legalább nem volt olyan messze, mint Prága :wink: Csak kb 120 km. De jó volt talizni a kollégákkal. Mindenki kérdezte, hogy vagyunk, mennyi van még hátra, ja meg hogy mi lesz: fiú vagy lányzó. Bár ez medencés hotel volt, én már nem mertem fürdeni. Nem akartam összeszedni a végére valami jó kis fertőzést :shock:

Vick: örülök, hogy jól aludtál. Tegnap én is már 8-kor lefeküdtem, és ma reggel hétig aludtam (2 kisebb megszakítással :wink: ).

Kata, majd írj mi volt a védőnőnél.
Móni, te is lécci az nst-ről.

Én ma az apehben kezdtem :roll: Az nem volt jó program. Bár még rendes volt az ellenőr. :evil:

Toldiszilvi: üdv közöttünk. Nem olyan sok az a 16 kg, főleg ha előtte még vékony is voltál. Én elég jókat hallottam a Péterfyről. Na nem a környezetről, hanem az orvosokról, meg nővérekről. Én a Tétényiben fogok szülni.
Ja azt hallottam ott legutóbb, hogy ott (csak ott!) be akarják vezetni, hogy csak a 11. és 22. kerületieket látják el. Mást nem, mégha ott van az orvosod sem.

Reni, örülök hogy minden rendben. Blaninak jó szövege van :D

Zsuzsi: szuper, hogy ennyi mindent sikerült megvenni. Akkor most már neked is megvan majdnem minden.

Bocs ha valakit kihagytam, próbáltam reagálni.

És képzeljétek, azt álmodtam, hogy Csabi nov. 2-án született. Szóval most kíváncsi vagyok, hogy be fog-e jönni, tényleg az lesz-e a nagy nap :lol:
Remélem! :lol:

Puszi mindenkinek

Szilvi
huszilvia

Szilvi, örülök , hogy feltöltődtél a hétvégén és jól érezted magad és nem voltak görcsök!
Mi a programod a hétre?

Vick, szuper, hogy aludtál és örülök, hogy jól vagytok Vincével!
Pihenj sokat drága, ok?

Jó sokáig beszélgettünk a védőnővel, szerinte 4 hét múlva szülünk :lol:
Mondtam neki, nekem nov. 15 az érzésem!
Elvileg ő majd csak babuci születése után jön családlátogatóba!9 kgnál járok, vérnyomásom ok volt.
Szoptatásról kérdeztem, tök megnyugtató volt a beszélgetés.
Málnalevél teát igyak napi 2x2 dl-t.
Enikő, rákérdeztem,1 pohárhoz 1 púpozott teáskanálnyi az ajánlott mennyiség,5 percig ázni hagyni, leszűrni és lehet ízesíteni.

Szerdán délelőtt megyek a gyerekorvoshoz, akit ő is ajánlott és Fleur is őt ajánlotta, odaadja a recepteket és majd szülés után kell kiváltani!
Kaptam papírt a szülés utáni intéznivalókról.
1.születési anyakönyvi kivonat onnan ahol szülünk, ezzel lehet az oepnél 2.TAJ kártyát igényelni, ha az megjön lehet menni okmányirodába 3.lakcímkártyáért és ha mind3 megvan, akkor lehet beadni a családipótlék igénylőt és anyasági támogatás igénylőt!

Kértem felicitas könyvet és ki is váltottam a mama csomagot.
Tök jó, mert az októberi Anyák lapjához is volt ajándék Avent pohár, meg ehhez is :)

Csajok, azt hiszem a héten bepakolok a táskákba, nagyjából megvan mindenünk.

Majd jövök még, nekilátok a prospektusokat olvasni

szép napot,

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Előkerültem :)

Bocs, hogy most nem reagálok, csak mesélek,később visszaolvasok majd, de rengeteget írtatok, amíg nem voltam!

Pénteken voltunk dokinál, csak vizsgálat volt, semmi egyéb, meg beszélgettünk a szülésznővel. A méhszájam még mindig 2 cm, de elkezdett "puhulni", vagy vmi hasonlót mondott a doki. És innentől jött az ellentét, a doki azt mondta, még szedjem a magnéziumot (citrice), a szülésznő meg azt mondta, hogy már inkább a málnateát kéne innom. Így hosszas diskurálás után abban maradtunk a szülésznővel, hogy még szedem a magnézumot a következő találkozásunkig, de elkezdem inni a málnateát és meglátjuk mi lesz. Jövő héten kell menni, de akkor már a kórházba, egyszerre lesz vérvétel, vizelet, uh, kenetvétel és ctg is. Azt mondta, kb egy óra lesz az egész és vigyek magammal csokit, hogy babó felébredjen a ctg-re, mert különben neki kell felráznia :)
Szóval most iszom az első málnalevél teát :)

Szombaton Fehétváron voltunk a kollégáimmal, besétáltuk az egész belvárost, a végére már azért kicsit elfáradtam. Vasárnap meg pihi volt.

SZép napot mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Vick, örülök, hogy végre jól aludtál és jobban vagy kicsit! Reméljük, akkor Vince marad még egy ideig, ill. amíg szeretnéd.

Tegnap én is kiváltottam a Felicitas csomagot, hát, nem is tudom, mit mondjak... Az Avent poharat eltettem, nekem még egy sem volt.

Szilvi, örülök, hogy jól telt a céges hétvége és kikapcsolódtál.
Na, kíváncsi vagyok, hogy mikor születik meg Csabi.

Ja, két dátumot kinéztem, amikor nemigen szeretnék szülni: nov. 1. és nov. 13. (ez péntek, pedig nem is vagyok babonás).

Kata, a 9 kg nagyon jó!!! Gratulálok! Szóval akkor már elkezded inni a teát?

Na, most hívnak, majd még jövök!

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Jelentem én is jól aludtam az éjjel pisilni is csak 2x kellett de Anna fél 4-kor felébredt és elkezdett dumálni mintha kb reggel 8 lenne. Alig tudtuk lelőni:)) Na persze ettől rosszabb ébredésem sose legyen!!
Még a mai nap is egész jó majd meglátjuk az estét. Remélem nem lesz akkor se rosszabb!!!

Mangora!

Én is mg citrit szedek, néha brutál mennyiséget!!
Még nem kérdeztem a dokim meddig szedjem Annával magne B-t szedtem betöltött 36 ig.

Toldiszilvi!

16 kg-n ne izgasd magad!! Én is már 13 nál járok és lesz ez még több is, de utánna úgyis lemegy!!

Kórházi cuccot ma pakolgattunk, de még mindig hiányos:( hálóing még csak 1 van. A héten ha megyek nst-re muszáj lesz beszereznem még párat. + belenéztem a tena betétbe és hát 6 egész darab van......én azt hittem több!! Úgyhogy még azt is kell vennem.
Valaki írta a multkorában hogy vett v.mi olcsóbb hasonlót, melyik volt az??

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,
Randa egy idő van, de én is jól aludtam... úgy tűnik, a hidegfront nem fogott ki rajtunk.

Megvolt a CTG, minden teljesen ok, "rendkívül intenzív magzatmozgás".:))) többször is elmászott a szívhang a hasam másik oldalára.

Volt ott két szülésznő szakos hallgató, ők csinálták. Azt mondták, hogy a dokimnál voltak nőgyógyászati gyakorlaton előtte...

Tényleg, Zsuzsi, te mit gondolsz erről, hogy elvileg orvostanhallgatók bejöhetnek a szülésre?

Nem tudom eldönteni, hogy igaz, vagy csak "városi legenda", és nem akartam megkérdezni, hogy ne idegesítsem magam.
Nem mondanék nemet, mert úgy gondolom, fontos, hogy tanuljanak...
De nem élvezném különösebben a dolgot persze.
Nov. 13. péntek az tényleg nem egy jó nap... nov. 1-ről ne is beszéljünk.

Holnap reggel 1. személyes találkozó az új védőnővel az új kerületben (tudjátok, a "Béláné")
:D

Mangora, te nem a Péterfyben szülsz? Úgy emlékeztem...
Amúgy én annyit hallottam róla, Szilvi, hogy támogatják, sőt ajánlják az érzéstelenítést (a Sote-val szemben pl, ahol mi szülünk...)

Szilvi, welcome back:) jól hangzik a céges hétvégéd, és kár a medencéért...
fura, amit írsz, hogy csak 11. kerületiek mehetnek majd a Tétényibe... talán azért, mert az utóbbi években azt hiszem, a Szent Imre lett a legnépszerűbb szülészet Budapesten.
Az APEH tényleg nem egy jó program, mit mondjak, de ilyen szar időben ideális.

Vettem én is málnalevél-teát (Herbária), de az van ráírva csak, hogy hasmenés ellen ajánlott, semmi más... ezt furcsálltam picit.

Kata, régen egy kismama kolléganőm azt kérte, hogy ha megyünk látogatóba majd, pelenkát vigyünk, ennyi - mi azt akkor kicsit sértőnek tartottuk, de most már úgy gondolom, igaza volt.
.
Azt hiszem, Fleur említette is korábban a "pelenka-tortát", mint ajándékot -hát az a legpraktikusabb.
Engem érdekelne egy jó avokádókrém recept, igen.

Amúgy meg: én is azt számolom, hogy 6 hónap, hozzátáplálás kezdete, és addigra pont lesz a piacon megint friss zöldség, gyümölcs.. alig várom, hogy főzögessek a babának.
Addigra csak odaférünk szemből is a tűzhelyhez:)

A listát "ápdételem", amint Fleur jelentkezik (és visszajutok a rendes gépemhez).

Lányok, a cipőjüket le nem húzó, primitív mesterek után, én most egy új típussal találkoztam: a tiszta, civilizált, gyors, precíz, szimpatikus szobafestővel - aki RENGETEGET BESZÉL!!!
:evil:

Hát kb ennyi egyelőre.
Sziasztok!
Móni
monke

Sziasztok!!

Ma éjjel én se aludtam valami jól. lehet hogy ideges voltam a vérvétel miatt!!! Cukros dolog jól kikészített le is kellett feküdnöm két órára de már jól vagyok szerencsére!!! Igazából majd akkor leszek ha meg van az eredemény az meg holnap du.ra lesz meg!! Péterfyt azért választottam mert ott van az orvosom és nagyon meg vagyok vele elégedve a sogornőm két lányt szült nála és két hete meg a kollégám felesége! VAn lehetőség baba mama szobára sőt végig ott van a baba ha akarod csak van alapítványi ami fizetős 5000 e ft / nap a két ágyas,7000 e ft az egy ágyas, sőt még apuci is ott lehet éjjel nappal de ott bent van tv, hütő, wc, fürdő minden ami kell, a nem fizetős meg annyi h közös wc, zuhanyzó stb van! Igen hallottam én is hogy nagyon jó dokik vannak és szülésznők is azért nem is fogadok fel rosszat nem hallottam róluk!!! Tudna valaki nekem is küldeni egy listát h mit hol kell elintézni ha Máté megszületett? Védőnőhöz meg egy hét múlva megyek szerencsére itt van az utcánkba az orvosi rendelő meg a védőnő is úgy hogy nem kell messzire mennem! :D Most fözök éppen krumplis tésztát de még nem puha a krumpli és már éhen halok! VAn köztetek olyan akinek baromira ég a gyomra esetleg adhatna valami jó kis tanácsot!! mert már megörülök liter számra iszom a tejet , és levél számra a renit !!! ÁLL jó nagy haja lesz hát kíváncsi leszek rá nagyon!!! Lassan én is összekészítem a korházi dolgokat ma kaptam egy jó listát a koll nőmtől aki nov 2 re van kíírva! A Málna levél teára meg csak annyit tudok mondani h én hiszek benne , mert nekünk Máté úgy jött össze hogy van egy bnőm aki gyógynövényekbe otthon van és ő ajánlott nekem gyógytea keveréket és azt ittam egy hónapig és egyből sikerült úgyhogy én hiszek benne és szerintem az nagyon fontos! Én is fogok majd inni!!
Majd még jelentkezem ! puszi nektek!!
toldiszilvi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: