A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Jó reggelt.

hát katka nem irigyellek. nem tudom hogy tudsz ennyi mindent elviselni. nagyon nehéz lehet neked

húú Bea az nem semmi... Gondolom garancia nincs már rá... esetleg egy szerelő lehet hogy olcsóbb lenne mint újat venni. a Kávéfőzőnkre én is azt hittem múltkor hogy elromlott, de jó töményen kieceteztem, és már működött is ..

Most már több időm lesz jönni, kész vagyunk az erkéllyel. azt a csúnya üveget kicseréltük fára, úgyhogy csiszolni , festeni kellett a többit a fiúk csinálták,de még igy is fárasztó volt.
Így legalább Líviát nem fenyegeti a veszély hogy majd az üvegnek esik vagy alul kiesik mert jó nagy hézag volt ott lent... És még szép is így nagoyn :):)

Az éjszakáink is már jobbak , úgy látszik bejött neki az a dentinox.
Meg apa is többet segített most hogy szabin volt egy hétig.

Na meg vettünk új babakocsit is ,mert a másik olyan nehéz volt hogy ha még egy kicsit hízik tuti visszaesek vele a buszról. Úgyhogy vettünk egy könnyű Pierre Cardin babakocsit.. és milyen jó nagyot aludt benne tegnap :)

na dobok pár képet én is :

Kép

Kép

Kép

Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

nemlajos:izgatottan várom a kész kanappés képrket. kézdörgölössmile :D

Kép

Kép
pgyöngyi

Köszi a fogadtatást, komolyan mondom nagyon jól esett :oops: :oops: :lol: :lol: .

Katka: Danit nem hallgatja meg pszichológus? Valószínű ott azért kiderülne mit művel az "anyja" (Adryn-nak igazat adva én sem hívnám így igazából!!). Nekünk sem volt egyszerű anno, de Zsozsónak soha semmi rosszat nem mondtam az apjáról!! S szerintem igaza van Gyöngyinek, tutti, h féltékeny a banya!!

Ne hari csajok egy picit nosztalgiáztam:
pocak 37hetesen 3 naposan:
Kép
szülőszobán:
Kép
manócska 1 órásan:
Kép
és egy tegnapelőtti kép a majdnem 7 hónaposomról:
Kép

olyan jó volt visszanézni ezeket a képeket :oops: :oops: :lol:

Szép napot!
Vica
wicca

Majd jövök mesélek is, de most megyek feldobom a gyereknek a kaját (krumplipüré, csirkehúsival és répával).

Szép napot!
Vica
wicca

Erpé: örülök, h Samu ilyen jól viseli!! És szerencse, h egy húron pendülnek a szobatárssal, mert az bizony megkönnyíti az ember benn létét (még ha gyerekről is van szó) szerintem!

Adryn: nagyon ügyes Nico!!! És tényleg végre egy kispasi!!

Mi még csak a négykézlábazás próbálkozásainál tartunk :D. De abszolút tartjuk a nagykönyvben előírtakat :lol: (mintha olvasta volna a fiam :lol: ).

Tegnap a védőnő azt mondta, h bevezethetek egy csomó mindent neki: k-betűsök, vaj, saját paradicsommal is próbálkozhatok. bár utóbbival csak óvatosan.

Jut eszembe, segítsetek! Melyik zöldségnek milyen hatása van a széklet állagára?? azt már tudom, h a répa fog, a krumpli határeset, a paradicsom hajt, a tök pedig lazít. mi van a többivel? brokkoli, cékla ésatöbbi ...

Szép napot!
Vica
wicca

Hát, köszi az együttérzést és nagyjából én is azokra jutottam, mint ti. Ahogy Erpé írta az anyukája mindezt meggyőződéssel teszi. Ő is apa nélkül nőtt fel és az anyja ugyan ilyen önző szeretetet adott neki, szóval számára ez a normális. Azt gondolom, hogy nagyon sérült lehet a lelke és komoly szakmai segítségre szorulna, hogy a gyermekkori traumákat feldolgozza.... Gyöngyinek is igaza van, nagyon féltékeny arra, hogy Daninak van egy 'másik' élete, amiben Dani nem tőle függ és Dani nem az ő kisbabája. Mivel érzelmileg láncon van tartva Dani, ezért babaként kezeli, hiszen, ha korának megfelelően kezelné, akkor ő már nem is lenne olyan fontos. Danit olyan 2 éves szinten tartja....
Megkérdeztem szakembert, hogy lehet az, hogy Dani nálunk jól érzi magát, látom rajta az örömöt, amikor lovagol és utána az anyjánál mindezt letagadja. No, meg tudtam, hogy egy gyereknek a saját vágyainál is fontosabb, hogy az anyukájának megfeleljen, hogy anyukája szeresse és hogy biztonságba érezhesse magát. Ezért képes a saját örömeiről lemondani, csak hogy megfeleljen az anyja által elvártaknak és nagyjából nem tehetünk semmit.... :(
Bababi, neked is igazad van, hogy a szüleinket magunk válsztjuk és hogy tanulnunk kell, csak hát ő még csak egy kisfiú és így nem lesz belőle egészséges felnőtt soha....
Na jó, nem kesergek tovább, vissza a babákhoz... :)

Wicca: Én is pont a napokban nosztalgiáztam. Jók a képek, szép a fiad!

Moncsi: Hozzad csak a képeket, szép Lívia és kérünk fényképet az erkélyről!

Erpé: Innen már kifele vezet az út. Tudom milyen megterhelő a kórház. Én Ágicának vittem be laptopon meséket és jól le tudtam vele kötni az ágyban, amikor már semmilyen más játék nem segített. Mondanak valamit az orvosok? hogy ez most csak egy egyszeri probléma? vagy számítani kell rá a továbbiakban? :?

Most dolgozom tovább....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Csibb Sokan mondják, hogy Máté most már inkább rám hasonlít. Azért még apja is van benne :)

Bea Nem jó, de én már sokszor éjszaka meg sem próbálom Mátét visszatenni a kiságyába, mert 1-1,5 óránként kel, és így csak félálomba cicire teszem, és visszaalszom. Meg ő is.

Zazzy Köszi a fogas hsz-t, én is mentettem.

Katusnak és Nimródnak utólag boldog hetediket!

Zita Az a videó! Nagyon husi!

Lívia meg tök ügyi! Nemhiába, ő a legidősebb!

Nico nagyon ügyi mozgásban! És milyen aranyos! Szupik a képek!

Erpé Ma már kiderül, hogy holnap mehet-e haza Samu? Nagyon jó, hogy Kata meg ilyen ügyes és elvolt Apával! Biztos megérezte, hogy neki most nagyon jól kell viselkedni!

Hú Bea Nem semmi pechszéria!

Wicca Azon az 1 órás képen majdnem elsírtam magam. Nekem még mindig tök rossz, hogy nem lehetett velem Máté :oops:

Mennem kell megint, úgy látszik, ilyen szakadozós napom van. Kajacsinálás, és séta. Gyönyörű idő van, kihasználjuk!

Kép

Kép
rszg

ja akartam írni rszg hogy Máténak mennyit változott a kis arca. Nagyon gyönyörű :) mondjuk az is volt de most még pasisabb a kis pofija :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

szegény Dani gyerek...:(hát télnyleg nehéz lesz neki. Bár Katka, ha lát Titeket, és normális kapcsolatot, családot, akkor azért sok esélye van.Akkor lenne neki nagyon roszz, ha csak az anyja lenne, és soha senki mást nem látna.Szerintem amikor telefonon ilyenekt mond nektek, meg se halljátok. nem nektek szól úgysem;)
nektek az szól, amikor csak veletek van.
sajnálom szegényt, egy ártatlan kisgyerek.
rszg, nekem is nagy szívfájdalmam mindig, h nem lehetett velem Nándi..néha úgy érzem, hogy azért sztnék kistesót viszonylag hamar, mert szeretném azt, hogy őt magamhoz ölelhessem a szülés után azonnal, és ott legyen mellettem, hogy átéljem ezt...de az a baj, az már nem Nándi lesz, hanem egy másik kis lény...valahogy meg kellene oldanom magamban ezt az akkori hiányérzetet.az a lényeg, most egészéges.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Erpé nagyon ügyin megoldjátok a dolgokat. Kata igazi angyal, szupi, hogy így alkalmazkodik a dolgokhoz.
Bea tényleg micsoda pech széria. Nagyon sajnálom.
Adyrn megzabálom ezt a srácot abban a harisnyában!!!!! S miket csinál már????? Iszonyat ügyes!!!!Jöhet a köv. gyerek, már van aki tologassa.
Moncsi ügyik vagytok. Livi édes mint mindig. Lesz erkély kép?
Csibb szombaton nyilatkozom. Amúgy én az olajos thai-t választom végül, abban van relax is állítólag.
Wicca jó hogy jelentkeztél, nosztalgiázni meg mindig szeretünk, mi meghatódós anyukák. Aztán gyere mesélj is!
Ilda én is várom a képet! Miket ki nem találsz! Tuti jól fog sikerülni.
Enyém lány megint hisztibe kezd. Tegnap 1fél órát aludt, ma már ez megvolt. Tök fáradt és nem alszik el, sehogyan sem. Tippek? Se cici, se otthagyom, se sehogyan. Ki vagyok purcanva. Azt hittem most megkegyelmez.
Megyek, mert kelteni fogja Botit.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli vedd fel a hátadra Katát, vegy előre. Nálam az be szokott válni. :)
Na meg belerakom a bébihordóba ha már sehogysem jó neki.
Vagy esetleg hintába :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Kukli, a nappali alvásokat Julcsi is szabotálja mostanság, sajna tippem nincs mit lehetne csinálni. Ha elfogy a türelmem, akkor nagyágyba teszem magam mellé, cicire, és akkor általában elalszik és úgy hagyom. Ha átteszem az ágyába, rögtön felébred.

Wicca, én is szoktam nosztalgiázni :) Az utolsó képen te vagy erstés pólóban?

Zazzy, Larának azért még csak maradt valami a hurkáiból, vagy nem? Igaz, hogy imádom Julcsi hurkáit, de annyira durva, hogy már a 9 kilót is átlépte, és még mindig csak vastagszik :o A hátam meg nekem is nagyon fáj, majd lehet benevezek egy kuklis masszázsra, ha beválik :wink: Ma voltunk ringatón, a teremben vagy 30 fok volt, Julcsit folyamatosan vetkőztettem, a végén már csak egy rövid ujjú body maradt rajta, de még abban is izzadt. Hát minden anyuka minket bámult, egyrészt, hogy micsoda hurkái vannak Julcsinak, másrészt meg gondolom engem mindenki hülyének nézett, hogy miért vetkőztetem le ennyire szegény gyereket :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

wicca, Nándit minden berekeszti, a répa, krumpli, cékla.
viszont ma felfedeztem egy új dolgot, ami hajtja hála Istennek- a spenót!
pedig fele krumpli-fele spenótba adtam!! de örülök neki, mert eddig csak a barack és a paradicsom volt ilyen.
még a védőnő aszondta a mandarin lesz ilyen télen. de én addig nem adok neki, míg van más gyümi.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

lesz majd erkély kép csak még letakarítom :P

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Köszi Vica, mt bejön, de nem akarom rászoktatni. Illetve amint kikerül belőle olyan, mint akinek a cumija koppan. :twisted: Most alszik. KOPKOP! Amúgy hinta a gyerekszoba és nappali közt van. Szval ha Boti alszik nem megy. Ha pedig nem alszik bátyóka, nem fog elaludni ahogy Boti löki. :lol: :lol: :lol: Ti a lakáscserét most teljesen felfüggesztettétek? Bulcsú felmászik már az emeletre ágyon?
Zita Julcsi hurkáit én is imádom! :lol: :lol: :lol: Akkora huligán lesz abból a csajból. Az a tipikus akit mindenki imádni fog. Állandóan jókedvű kis csintalanság. :lol: Hurkáit Zsoltinak is mutattam. Irigyellek a sok utazgatás miatt. Kiscsaj megszokta? Bírja a kocsit?
Na ha megyünk Balcsira, ti meg Gyenesdiásra, partizhatunk. Közel van egymáshoz. Lakik ott bnőm Boti topicjából.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Moncsi a képet? :lol: :lol: :lol: :lol:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Papillon hogy vagy a szurik után? Épp rémhírek mennek egy beoltottról. :?
kuklika
Budapest VIII. kerület

Eldumálok itt egyedül. Végre alszanak, és nincs kedvem semmihez.
Amúgy Papillon ma ettem tofut, és rád gondoltam. Nem volt rossz. Gondolom a vegetáriánusok több ilyet esznek. Ha van vmi könnyű sütős recepted, megköszönném.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli, köszi :D Azért Julcsi nem az a nagyon vigyorgós kiscsaj ám! Idegenekre úgy tud nézni! Elég nehezen barátkozik, egyelőre. Csak apának-anyának szokott vigyorogni. Kacagás meg szinte teljesen apa privilégiuma :) A gyerekeket szereti, velük próbál ismerkedni. Felnőttektől mostanában fél, még a nagyiktól is. :?
Hol van nyaralótok? Balcsis bandázás jó lenne!
Utazást szokja Julcsi, nem mondom, vannak azért hisztik, de nem vészes. Most rászoktunk arra, hogy vasárnap úgy jövünk vissza, hogy fürdetés után, esti alvásidőben, így végigalussza az utat, aztán itthon egy kis cicivel alszik is tovább.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Balatonberénybe. Kb. 10 km tőletek. :wink:
Ha nem olyan mosolygós, akkor te vagy jó fotós. :wink: Most kicsit bizalmatlanok. Nekem Boti nem volt ilyen. Kata gyakorlatilag a legtöbb ember kezében elkezd üvölteni. :roll:
Ennyit aludt. :?
kuklika
Budapest VIII. kerület

Hát akkor engem sem kihagyni a balcsis taliból :D Balatonberénytől, vagy Keszthelytől már én sem vagyok messze. :wink:

Kukli, Bulcsú nem mászik fel az ágyra, mivel Panna még mindig lent alszik. :roll: De most már tényleg veszünk még egy matracot és akkor alhat fent. Már megvettük volna az előző hónapban, de kissé túlköltekeztük magunkat :oops: na jó nem hülyeségre költöttük, leglábbis remélem :D vettünk végül egy szárítógépet, már kétszer kipróbáltam nagyon jó, remélem beválik. Csak egy a gond hogy nem fért be a fürdőbe :shock: Kisség meglepődtünk, mikor be akartuk tenni és nem tudtuk betölni. Kb. egy centivel szélesebb mint az ajtó. Úgyhogy most a lépcsőházban van beüzemelve :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Kukli, hát igen, igyekszem elkapni a jó pillanatokat :D Remélem idővel majd idegenekkel is barátságosabb lesz, már 3 hetes kora óta hurcipáljuk mindenhova, szóval fura hogy ilyen kis mimóza tud lenni. De majd kinövi :) Berényben van nyaralójuk az egyik legjobb barátnőm családjának, sokat voltam ott korábban :D
Vica, titeket sem hagyunk ki. Amúgy az említett barátnőm zegi, meg volt anno egy zegi pasim is, úgyhogy jártam arrafele is párszor :) Csípem a zalai embereket, olyan vicces szavakat tudtok használni :D A

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

na hoztam még pár képet :)

a zsebemben kutatott :D

Kép Anya mi van a zsebedben

Kép megvaaan!:)

Kép ott még van valami

Kép na ezt is megszereztem :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Visszaaludt rajtam. Édes Livi. Ez komp? Én nem merem belerakni. :oops: Lehet ki kéne próbálni. Bár már nem fér el sehova. Nem kell vkinek egy pegperego komp ajiba? Van egy kis bibije, amúgy jó. (postázni nem szeretnék mostanában, de ha vki eljön érte, és utána mutizik képeket a boldog babáról, elvihető)
Milyen zegi szavak vannak?
Bulcsút összeeresztjük Botival. :lol:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Én is most ciciztem vissza Julcsit :)

ó, hát rengeteg van, a kedvenceim, hogy úgy mondják "tányérat" (nem tányért), meg bejárnak az udvarba az autóval (nem beállnak), meg ha valami nem jó, akkor hitvány :) Páromnak hála ezek már teljesen átragadtak rám is :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Lívia nagyon huncut!

Ma egész jó napunk van. Délelőtt is aludt Julcsi másfél órát, akkor velem együtt. Ha felébred újra, elmegyünk déemezni.

holnap meg jön a rossz idő :(

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Kata elaludt olvasás közben...:lol: :lol: :lol:
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kuklika 2009.10.08 14:52-kor.
kuklika
Budapest VIII. kerület

..illetve a párnát én raktam oda, de a könyvre ő fordult rá...
kuklika
Budapest VIII. kerület

Bababi, végignéztem a fotókat, ismét csak nagyon szuperek!

Jövő szerdára 9 fokot mondanak maxra :shock:
zita978

Sziasztok!

Mostanában én is csak reed-olnly üzemmódban vagyok, de vagyok :)

Levi nagyon szereti az ovit, viszont ha nincs itthon Levi Lili sokkal nyügösebb. Pedig nem is tudnak ténylegesen együtt játszani, de annyira imádják egymást én meg őket :)
Lilinek úgy tünik jön még pár foga, de csak alul, ennek megfelelölen nyafog is sokat.
Éjszaka továbbra is kétszer kelünk (1 körül és 4 után) aztán 7 után ébresztő van. Nem tudom hova lett az éjszakákat átalvó kislányom? :) Remélem hamarosan visszatér, mert kicsit fáradt vagyok.

Ma főztem egy kondér húslevest, csak Lilinek, azaz fűszerek nélkül :)
Semmi íze nincs :) Kíváncsi vagyok mit fog hozzá szólni.
Meg kell mondanom nem túl lelkes hozzátápi ügyben. Néhány kanál csúszik, aztán pár korty víz és követeli a cicit. Mindig meglepődök, hogy mennyire más a két gyerek. Levi imádott és imád is enni ( ebből az íztelen húslevesből is betolt egy nagy adagot) :)

Minden babó nagyon cuki (nem sorolok, mert valaki kimaradna :oops: ) és egyre ügyesebbek. Azok se essenek kétségbe, akiknek még nem cirkáló a babó :) azért mert egyesek "úl korán" kezdik, mindenkinek saját ritmusa van.
Én örülnék, ha Lili kicsit kevésbbé cirkálna. Ma már magára borította a szemetest, még jó, hogy üres volt :) és imádja rágni a szemeteszsákot, aminek én kevésbbé örülök :)

Erpé: remélem ma is jelentkezel Samu-hírekkel.
Remélem jobban vagyok!

Erpé adott kölcsön nekem egy CoolaBaby mosható pelust. Teljesen beleszerettem és be is fogok ruházni, de csak szép apránként, mert egyszere nem tudnám a teljes készletet finanszírozni. Viszont, szerintem jó befektetés, mert összeségében olcsóbb, mint az elsobható pelus és még környezetkímélőbb is :)

És pár kép :)

Kép bírkózás
Kép gyönyörűm :)
Kép egy hálózsákban a kedvenc alvósmacival:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabka77 2009.10.08 16:02-kor.

Kép

Kép
gabka77

Kukli: Peti tud óriás puszit adni. Ha odatartom az arcomat, akkor jól megnyálazza és megberregi... :lol: Szóval, ha már Katától nem kapott Peti puszit, akkor ő azért adhat, nem? :roll:
Amúgy ma nekem is rossz alvó Peti... Lehet, ha Kata felolvasna neki valami izgalmas krimit.... 8) Hmmm....

Gabka: Szépek a gyerekeid! És édesek együtt! Örülök, hogy jól megy az ovi. Nálunk is hiányolja Peti a lányokat. Szerintem Peti Zsófiba szerelmes. A legnagyobb nyűglődés közepén elkezd kacagni, ha meglátja a nővérét! :shock:

Mr. Nyűgős hív! Lépek...

Katka

katka22

hú mennyit írtatok:), nagyon édesek a gyerekeink, arra a következtetésre jutottam :lol:Lívi baba telefonál, Kata meg már olvas is, az alvós macis Lili is cuki :lol: :lol: :lol:
Wicca olyan jó hogy felraktad ezt a krónológiai sorrendet, jaj nagyon szép fiú lett Mátéból!!

Háztartási mizéria jelentésem:kávéfőző(Moncsi:)) jól kivízkőoldózva ismét szuperál, Micro anyum által szerelve már nem szikrázik, de még kellene egy alkatrész hozzá, mosógép mos, csak nem centrifugál elsőre, így 2X kell berakni a ruhát, tegnap este 11-ig szívtunk vele. :x

Bea, Maja

Kép
bea1978

porszívónk x... :lol: :lol: :lol:

bocsi a lényegtelenségekért :oops: :oops: még szerencse, hogy nem laptető :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

gabka:hajrá moshatózás, csak nehogy függő legyél mint én :lol:

vica: mi az októberi hosszúhétvégén megyünk alsópáhokra, onnan sem vagy messze :wink:

kukli:Eszter (aki 30 perceket alszik max) 2 órát nyomott az új hordozóban :) Felvettem kipróbálni,és beájult benne. Aludt volna még tovább is, csak hasmenésem volt :oops:

Na és ma letrafiztak 60-as táblánál 90-el :evil: pedig nem is szoktam száguldozni, csak egy hp felbosszantott :roll:

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: Ezért olyan 45 ezres büntetés jár.... :( Engem 50-es táblánál kaptal el 83-mal és annyit kaptam... :twisted: :twisted: :twisted: Mondjuk én kicsit kiakadtam, mert közvetlenül a falu eleje táblánál kaptak el, szóval már 90-ről lassult az autó. 200 méterrel arrébb már 50-nel mentem... Szóval ezek direkt ezzel szórakoznak... :twisted: Persze én is tudom, hogy kresz szerint már a táblánál kellene 50-nel menni... :oops:

Bea: Én a topic főszétoffoló mondom, hogy nyugodtan írd csak le a gondokat.... Tök ügyik vagytok... Ez már 50%-os siker....

Katka

katka22

Bea
azért így egy fokkal jobb! bár nem jó... de egy mosógépszerelő lehet, hogy meg tudná csinálni? nem?
anyud mikrót szerel??? :shock: :D ügyes, nem mondom!!!

Wicca
gyerek gyakrabban, és hozz több képet Bálintról! nagyon cuki!

ma is túrtam, nem volt valami nagy szám... azért egy két darabot hazahoztam. Máté fantasztikusan bírta, pedig utána még bkv-val elmentünk a kórházába holter időpontért, mert sosem veszik fel a telefont, (megint megnézik, mert most már nem szedi a gyógyszert ugye, és ellenőrzik, hogy gyógyszer nélkül is minden ok-e)utána anyuékhoz vissza, ott kaja, apukámnak hajvágás, vissza anyukámmal hozzánk, Panni ide, anyuval el Fanniért az oviba (én vittem őket) aztán mennek ma a gyerekvasútas-fogasos programra, mert kedden nem jött össze.
folyt köv, ébredés...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

kukli: tök jól vok, csak fáj a helye még egy kicsit, de már az egész család megkapta, a többiek már régebben is és még élnek :wink: :P
tofu: nem nagyon élek vele, de azért találták ki, h húspótló legyen, tehát bármit lehet vele csinálni, amit egy hússal. Meghatódtam, h rám gondoltál :oops:
bébikomp: jó lenne, ha lenne hely. De nagyon aranyos tőled ez a felajánlás.

mingyá jön a tanítvány, le kell rendeznem Lizót
:roll: itt az unokatesója, Lilla, tök jól elvannak. Ilyen szempontból tök jó a nagyobb tesó! Elszórakoztatja :shock:

LIZI ma FELÜLT!!!! A dévényi anna féle tornára vittük Dani unokatesót és ott 2szer felült, azóta nem....

Köszi Adryn a gratulát! supernico is eszméletlen ügyes, Tényleg, tesó üggyel hogy állsz? Változott a véleményed?

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

csibb drukkolok, h a holter jót mutassunk

nagyon alacsony a tsh-m, valakinek tapasztalat erről?

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Papillon, párom azt mondta hogy ez a pajzsmiriggyel van összefüggésben.
Valamilyen vizsgálaton voltál?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Papillon: nekem magas volt, tehát az azt jelenti hogy a pajzsmirigyem alulműködik. ha a tiéd alacsony akkor túlműködik. (ez is lehet az oka pl hogy nem tudsz lefogyni.) irány endokrinológus és ő majd elküld további vizsgálatokra, megnézik majd a T3-at és T4-et is és ezek alapján ad gyógyszart. ;)
tesóügyben nem változott egyelőre a véleményem: Nico annyira tökéletes hogy felesleges próbálkozni egy másikkal (úgysem lehetne jobb 8) :lol: )

Erpé: mit mondtak mitől volt ez a rohama Samunak?

na megérkezett a mei-tai-om is :D Nico egyelőre még nem élvezi túlságosan a dolgot, de majdcsak megszokja :P
dobom az ígért képet :P

Kép mei-tai

Kép egykezezés :lol:

Kép huncutkám :D

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok,
újra itthon. Napközben kórház és rohangálás, este 6 után jöttem haza.
Ma végül csak apum jött fel hozzánk, mert anyumnak öcsémék kisfiára kellett vigyáznia - mondtam is anyunak, h hiába, nehéz a többunokás nagyszülők élete... Jót nevetett. Mindenesetre apum ma egy kincs volt, ő volt ma Samuval déltől kb 4-ig a kórházban. Addig én Katáztam, főztem, bankban és gyógyszertárban voltam, stb. Reggeltől én voltam bent Samuval, ugyanis ma már apa dolgozni ment (azt is kell valakinek, én a heti melóimat lemondtam...).
A kórházban a ma délelőtti viziten azt mondta a dokinő, hogy ha így javul Samu, akkor holnap hazamehet. Persze még semmi sem biztos, de remélem, h így lesz. Ma délután hazament a szobatársa, ő már egy hete bent volt (h1n1 szövődményeként kapott tüdőgyulladást). Vele végig az apja volt bent, hát ő már nagyon nyűgös volt (az apja), míg a gyerek tök jól érezte magát... Tényleg nagyokat játszottak Samuval, és ma a hazamenetelkor kijelentette az apjának, h ő még maradni akar :)
A két gyerek között 3 hó a korkülönbség, gyakorlatilag egyidősek, de elképesztően mások voltak. A szobatárs kiscsávó le tudja írni a nevét, ezen kivül ismer egy csomó másik betűt és számot is, plusz gyönyörűen rajzol. Simán utánamrajzolt (lemásolt) bármit. Na, Samu ettől fényévekre van. A rajzolás nagyon nem érdekli. Pontosabban megpróbálja, majd csalódottan kijelenti, hogy ez neki nem megy, csináljam én... Mindig nekem kell rajzolnom. De most mintha a színezés elkezdte volna érdekelni, szerintem épp a másik kiscsávó hatására. Ugyanakkor Samunak vittünk be építőjátékot (nem legó, de műanyag egymásba illeszthető cuccok), és mindenféle járműveket kezdett összerakni. Ebben egyébként ő nagyon ügyes, majd fotózok néhány alkotását. Érdekes, hogy ez meg a másik gyereknek nem nagyon ment. Már mondtam többször, hogy ő 3D-ben jó, nem pedig 2D-ben.
Egyébként Katának aranyélete van, mindenféle jó kis programjai vannak, amíg nem vagyok vele. Tegnap ugye imádott apjával tölthette a nap nagy részét, délután pedig barátnőmékkel ment játszóra, akik végül becsábultak a közeli "Belső barlang" nevű ezoterikus találkahelyre (http://www.belsobarlang.hu/), ahol Katababa kapott egy kellemes babamasszázst. Állítólag nagyon tetszett neki. Ma délelőtt pedig babatalin volt barátnőmékkel, ott szintén nagyon jól érezte magát.
Belül feszült vagyok ám, meg fáradt, kiba sok koordinációt igényel a napjaink megszervezése, de remélem, h hamar vége lesz. Egyébként (Vica te kérdezted), Samunak nem tüdőgyulladása van, hanem asztmatikus nehézlégzése, amit egy vírusos torokgyulladás váltott ki. Nem is kap antibiotikumot, hanem "csak" hörgőtágítókat. Igazából nem tudni, hogy ez most egyszeri, vagy még előfordulhat máskor is. A doki azt mondta, hogy ebben a korosztályban (3-5 éves gyerekek) viszonylag gyakran jelentkezik ez a baj, és légúti betegségeknél sajnos számítani lehet rá, de általában ki is növik néhány év alatt és nem lesz belőle valódi asztma. Hát remélem, így lesz. És úszni kell majd járnia.
Magunkról ennyit.

Wicca, mesélj majd! Olyan rég nem voltál, biztos egy csomó minden történt veletek. Fotósorozat nagyon tuti.

Kukli, felajánlást itt is köszi. Azóta már be is szereztem egy babyhalert, ez is az egyik feltétele annak, hogy Samu hazajöhessen.

Bea, pechszériát sajnálom. Anyud pedig egy igazi ezermester.

Gyöngyi, enyim barátnőim bele vannak szeretve egy kinez-be (ők már csak így emlegetik), egy korunkbeli csaj, ha érdekel, megszerzem az elérhetőségét. Nekem személyes tapasztalatom nincs vele, de a csajokban megbízom :)

Vica, te párod egyébként mivel foglalkozik? Tudom, megkérdezhettem volna tőle a kiránduláson személyesen is... Mi az a dr a neve előtt? Orvos, jogász, egyéb?

Lilla, te is nagyon ritkán jelentkezel. Rossz éjjeleket nagyon sajnálom, tudom, milyen ócskák. Új lakást már megszeretted?

Gabka, az első ovis hét nálunk is diadalmenet volt. Mondjuk utána Samu hiányzott másfél hetet, onnantól nem annyira jött be neki. Most kiváncsi vagyok, h mi lesz. Fotók nagyon jók! Enyim Katám is rá van gyógyulva a tesóra. Ja, és örülök, h tetszik a pelus :)

Papillon, látod milyen jó egy tesó? Úgy emlékszem, h te is viszonylag kis korkülönbséggel szeretnél kistesót Lizinek.

Csibb, akartam már kérdezni: magadnak hol túrtál? Kisvasutas-fogaskerekűs program nagyon tutin hangzik, egy ilyenre elküldhetem Samut is?

Megyek, kellene vacsizni... Bár már jó késő van.

erpé

Erpé
drukk, hogy tényleg hazajöhessen Samu! persze, küldjed csak, elvisszük!
a felnőtt turi is a Rákóczi úton van, csak a másik oldalon, és kicsit közelebb a Blahához. az Axa melletti sarkon.
de az sem volt most valami nagy durranás. jobb szokott lenni...
még kabátot szeretnék magamnak túrni.. most nem találtam sajnos...

Adryn
kiváncsi vagyok, hogy örökmozgó SuperNiconak hogy fog tetszeni a mt... :roll:
és neked milyen érzés volt?

Papillon
kösziiiii!!! valahogy most már úgy érzem, hogy nem lehet gond... :roll: olyan vidám, nyugodt, jóltáplált ez a gyerek, hogy nem tudom elképzelni sem, hogy valami baja lenne... 8)

hol is tartottam...

szóval megvolt a túra anyukámmal, hát jól elfáradtak a csajok. végig nagyon rendesek voltak, mintagyerekek, de mikor lementem értük a buszmegállóba, a kocsiban felváltva sírták el magukat minden apró kis hülyeségen, úgyhogy innen lehetett látni, hogy készen vannak, mint a matek lecke. :roll:
de tetszett nekik!

Erpé
hát rajzolásban mi sem hozzuk a családi (Panni) szintet... :lol: de mióta ovis, jobban elkezdett rajzolni, és mintha ügyesebb is lenne... mondjuk ez lehet ám, hogy az én hibám, mert én ritkán ültem le vele rajzolni, mert én sem szerettem sosem annyira...
Fanninak a kézügyessége nagyon jó, a finommotorikája. de ez nem vonatkozik a rajzra...

Kukli
mióta kilátásba helyeztem ezt a masszázst, egyre jobban fáj a hátam-derekam... :lol: úgyhogy várom a beszámolót epekedve!!!
Katalány a könyvvel nagyon édes! imádom ezt a kiscsajt!

Papillon
milyen tanítvány? mit tanítassz???

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Gabka
édik a tesók együtt, és Lili lány is dönörűűűű!
hajrá mosható pelusozás!

Gyöngyi
sajnálom, hogy elkaptak... :?

(még azon nevettem, hogy egy-egy Máté azért mindenhova beszivárog... pl. Masut után Wiccához is... :lol: :lol: :lol: )

Nemlajos
jó utat, érezzétek jól magatokat! és persze, csigázz csak minket! :wink: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

tényleg Wicca, Bálint :oops: :oops: bocsi :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Erpé te nem vagy semmi, van elég bajod, de még képes vagy mindenkire reagálni is :shock: ez bók volt :D
Samunak továbbra is jobbulás, és drukkolok hogy holnap hazamehessen. Ez jó hogy most a másik kisfiú hatására elkezdett rajzolni.
Barátnődék nem semmik hogy Katát babamasszázsra vitték, akkor jó dolga volt :D
Amúgy Gábor állatorvos.

Adryn nagyon jól néz ki ez a mei-tai. Nico meg majd biztos megszokja, csak tedd bele gyakran.

Én fél tízkor úgy kidőltem, vasalni akartam ehelyett elaludtam a kanapén egy fél órát, most fürödtem egy kicsit felébredtem de azt hiszem nem annyira hogy vasaljak :oops: Nem bírom magam utolérni. :evil:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica, tökre kikapcsol, h egy kicsit itt lehetek a nap végén. Jó olvasni benneteket! Ez bók volt :)
ja, épp vasalok és épp elegem van.
ezért aztán feldobtam a kirándulás képeket a picasára:
http://picasaweb.google.hu/samukata/Kir ... directlink
Jó éjt, még a holnapi nap is zúzós lesz, aztán már lazítani is fogok...

erpé

erpé:remélem Samu ma már hazajöhet. Itthon sokkaljobb lesz minden

Adryn:jók a képek

na kb ennyi, mert Esztert éjjel fél 2-től háromnegyed 5-ig folyamatosan altetgattam, erre felkell háromnegyed 7-kor :evil:

Kép

Kép
pgyöngyi

roszz éjeket sajnálom,nálunk is csak az egy volt jó....de azért még anynira nem roszz a helyzet. 3 óránként kelés, de legalább visszaalszik.
tényleg, akik cicin altatjátok ababát, utána megbüfiztetitek? pl aki vele alszik, és fekve szoptatja?
Nándi éjjel szinte soha nem büfizik, ezért hason szoktam letenni,de van h álmában ugyeátforul, ugye úgy már nem tud büfizni, és erre kel fel sírva....ötlet? :roll: amásik: nem tudjátok véletlenül a vasat a sinlac pép nem hatástalanitja? ugye teát nem szabad előtte-utána pár órávala dni, azt tudom, meg csak gyümibe lehet/tegnap mondjuk répalébe adtam :roll: de ált. keverek a gyümihez sinlac pépet, ami rizs+szentjánoskenyérmag+vitaminok.
azt tudom, h avasat nem lehet pl teljes kiőrlésű gabonával bevenni, mert az hatástalanitja...de ez a pép? ha vki tud segiteni, köszi.

pulcsi

erpé: én is remélem, minél hamarabb hazajöhet Samu.
egyébként a pici babáknál is megfigyelhető: vannak akiknek nagymozgás most jobban megy 6-7-8 hósan, vannak akik meg a kis kezükkel nagyon ügyesek.Nándi pl. sokat játszik, "műt","szerel".Egyhelyben. Bár tegnap koppant a feje a parkettán, mert 3at forgott, és véget a ért a habtapi:)
Lívi fotók felőlem is jöhetnek bármikor, senki fotóit nem bírom megunni, hiába, ez a cuki babák topicja;)

pulcsi

Ja, Moncsi lefényképezed a babakocsit is, légyszi? Meg persze az erkély engem is éredekel:)

pulcsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: