A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2002. május 1 - 2003. április 30. közötti gyermekek

Kryss, nagyon boldog 2. szülinapot Rebinek!!KépKépKép

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok

Beindult a barackszezon, most barackot rakunk el ezerrel...Kép

AGi,Conti

Megkesve,de

Sok boldog szulinapot kivanunk a lanyoknak!!!Kép

Kryss

Sok boldog szulinapot kivanunk Rebinek!

Ilke

Az hogy beletorodok, hogy Emike nem tul jo alvo es nem alszik minden nap, nem azt jelenti, hogy nem probalom meg minden nap letenni.Sot, van hogy tobbszor is. De sokszor az van, hogy jon is o velem a szobajaba, lefekszik az agyra, meselunk, enekelunk es egy ido utan bejelenti hogy nem alszik.Ez van. Ilyenkor valszeg nem is almos elegge.
En a Magnerot nevu ragotablettat szedtem magnezium gyanant, eleg jo volt.
Nagyon ugyi vagy a varrogatassal!

Agi

Gratula a bilizeshez Petranak. Ne aggodj, ilyen feltekenykedes mindenhol van, majd kinovi. Emi meg nem bantotta a picit, de meg az is eljohet. Nehez lehet nekik megbirkozni a helyzettel.

Zita

Gratula Solyminak a beszedhez!Kép
Na meg a bilihez is.Kép

Conti

Nagyon edes a kep!Kép
Emike is ki tudja nyitni a teraszajtot, bar meg nem szokott ki egyedul. De meg szerencse, hogy viszonylag biztonsagosan kozlekedik egyedul a lepcson. A minap is elcsodalkoztam, amikor 3 lepcsofokot ment felfele, kapaszkodas nelkul.

Panda

Nagyon ugyes ADam a bilizessel, barcsak mar mi is ott tartanank, de egyelore tovabbra sem hajlando pelus nelkul lenni. Vagy elore szolni ha jon valami.Kép
Jobbulast a gyerkocoknek.

Afonya

Szerintem se "tavolitsatok" el Rekat a kicsitol. Legalabb is tartosan ne. Ha van segitseg, az jojjon oda inkabb hozzatok. Persze az jo, ha neha elviszitek programokra, mert akkor erzi, hogy foglalkoznak vele, de nem kell minden nap elcipelni otthonrol.
Amugy hogy viseli az ocsi erkezeset?Kép

Emike beszolasai mostanaban:
Szelfogot epitunk, ugyhogy munkasok vannak mostanaban nalunk. Emike egyik altatasnal:
"Bacsi futyul, nem dolgozik."Kép
Hianyzik neki az apja, este furdetes utan, zoknihuzasnal megjegyezte:
"Apa is igy szokta."
Eddigi leghosszabb mondatai:
"ANya bal kezevel fogja Danny babat, jobb kezevel eteti Emiket"
"Legy szives add ide a parnat, nem tudok lefekudni!"

En is dicsekszem a picurral egy kicsit, siman elfordul az oldalara es ha hasra fektetem emelgeti a buksijat. Sajna a hasifajas meg megvan, de mar sokat javult.

Szep napot mindenkinek!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Ezt gyorsan elmesélem: Betti fürdés előtt belepisilt a bilibe! Úgy megdicsértük, tapsoltuk, ő meg csak hajtogatta: mennyek fürödni! Szegény már ment volna a kádba.Kép

Conti

conti

Sziasztok

Ujra itt en is: )Ma jottunk vissza anyuektol.Hat Alex minden nap olyan koszos volt mintegy lovaszfiu,volt hogy meg ebedelni is kint kellett,mert annyira elvezte az udvart.Szerencsere a nagyimek udvara arnyekos igy nem volt gond a sapkanelkuliseg.Pancsolt locsolt egesz nap ha nem epp valamelyik jarmuvon ult a 4 kozul.Van motor,3 kereku bicikli es ketkereku kisbicaj is.PErsze az utobbin csak tolatja magat de erdekes modog ezen lenne a legtovabb: ))
Nagyon kiszokult a haja es az arca meg nagyon barna: )
Sokat evett es nagyokat aludt,na de en is: ))
Vegre levagattam ahajam,meg kozmetikusnal is voltam: )szegeny baratnom 32 hetesen meg dolgozik,persze meg csak 5 kg-t hizott biztos a strapatol: )

Rit,Mano
Engem meg pont melegitett a hasam,de egyetertesben Parazitaval nem hiaba dolgoztam sokaig a jo kis legkondis munkahelyen: )Ja en meg az ebed miatt is: ))

Conti
Nagyon jok a kepek!Tenyelg edi Betti hosszu haja: )
Mi vagtuk Alex hajat es nalunk bejott,mert o az en gagyi gajamat orokolte de most immar 5-6 vagas utan mindenki azt mondja kerdes nelkul hogy mit csinaltunk hogy ilyen szep suru a haja: )

Ilke
Hat ez az hogy nincs,varrni sem tudok: (Pedig kene tanulni,a multkor is Pocok ra akart venni olyan tanfolyamra ahol vigyaznak a gyerkocre,de nem tudtam elkezdeni mert mar miota varjuk a koltozest.
Akkor nalad van mar feszekrakas ezerrel: ))

Parazita
Alex is itt tarta ketszavas mondatoknal,mindent kommental.Komolyan mondom egesz nap be sem all a szaja: )Jokat nevetunk hogy milyen kis dumas,hat nem kerdes kitol orokolte.
Na akkor alakul a bili tema.Mi meg nem nagyon probaltuk,most eloszor de ha pisil akkor megijed es jon sirva hogy vizes a laba.A bilin meg ul de szerintem eg nem erti miert,csak mondja hogy baba pisi: )

Agi
Tenyelg igaz hogy a teso mindent hamarabb csinal.A noveremnel a kicsi 9 honaposan mar ugy megy hogy csak 1 kezet kell fogni : )
Hat nem egyszeru a feltekenyseg ,talan ha nagyobb lesz elmulik addig nagyon kell dicserni mindenert hogy ne jusson eszebe sem hogy valamiert rossz neki Oliver jelenlete.
Boldog szulinapot!

Sasha
Tudjatok mar a baba nemet???

Judy
Egyel csak sutit: ))Na akkor Gergo is rakapott a menesre: ))

Rit
Hat nekem is jol jott hogy a heten nem kellett foznom ebbena melegben,meg tudnam szokni : )

Banyoci
Mikor lesz az eskuvo???Reszletek???
Drukk a vezeteshez.

Conti
Aekx is kinyitja a bejarati ajtot,vagyis nyitna mert eleri,de en mindig zarom es a kulcsi sincs benne mert ido kerdese hogy mikor tudja majd forgatni is.Sot meg videken is anyueknal a kaouk ajtot mindig zarom ha nincs valaki a kertben.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Most van egy kis időm írni, aztán csomagolok a szokásos hétvégi Balcsira.
Én nem tudom, hogy mivan velem. Már második éjszaka arra ébredtem, hogy alig kapok levegőt. Kapar a torkom, szinte sipol a tüdőm, és ez az
állapot 1-2 óráig is eltart.
Amúgy jól vagyunk, Gyurci balesetére már csak egy halvány heg emlékeztet. A hajától az sem fog majd látszani. Ebben a kánikulában nem nagyon mertem elvinni sehova, max a közértbe. Egész nap a teraszon pancsol, nagyon élvezi. Neki is elég szép szine van már, csak mellettünk nem látszik annyira, mert mi pillanatok alatt barnulunk.

Forti
Én is nagyon drukkolok a babáknakKép.

Ilke
Ne pánikolj, biztosan bent lesz még a babó egy jó pár hétigKép. Azért elég korai lenne még neki. Vigyázz magatokra! Szépen haladtok az új helyen alvássalKép. Köldököm nekem nagyon ki volt dudorodva Gyurcival. Gyuri mindig azzal szórakozott, hogy megnyomta mint egy csengőt, odahajolt és úgy beszélt Gyurcihoz. De ez teljesen elmúlt, rendesen visszahúzódott. Voltak páran akik azt mondták, hogy ebből látszik, hogy egyértelműen fiúKép.

Ági
Gratula a bilizéshezKép.

Conti!
Nekem a hajvással kb. ugyanolyan tapasztalataim vannak mint Katának. Gyurci apja hullámait, de az anyja gyenge haját örökölte. Kb. 10 hónapos kora óta vágjuk neki, és minden nyírás után amikor elkezd növekedni érezhető az erősödés. Mostanra tök jó erős haja vanKép.
Bejárati ajtó: Gyurci is nyitogatja, és ráadásul nálunk elég gáz, mert ahogy kilép szinte azonnal kezdődik egy lépcsősor. A nap 24 órájában be van akasztva a lánc.

Panda
Köszi a biztatástKép. Én sem a KRESZ vizsgától félek, inkább a műszakitól tartok egy kicsit. Na meg persze a vezetéstől is. Remélem nem fogok összetörni mindenkitKép. Neked is a rutinvizsgával egyidejűleg volt a műszaki?
Jobbulást a lurkóknak!

Szobatisztaság: Továbbra sem állunk vele sehogy sem. A bilibe nem hajlandó semmit se produkálni, nem erőltetem. Utóbbi időben viszont ha kakilni akar akkor elvonul valamelyik sarokba, ott elintézi (persze a pelusbaKép), majd közli, hogy kaka.

2002. nyara: szerintem alapjaiban baromi meleg volt, legalábbis én majd megsültem, és nagyon melegített a hasam is. Persze voltak közben szerencsére hűsebb napok is, esősek is. Én olyankor nagyon örültem, bezzeg a környezetemben mindenki szitkozódottKép.

Zita
Gratula Solyminak is a "bilizéshez"Kép. TörölgetésKép

Kryss
Rebinek boldog szülinapotKép.

Kataa
Gyurci is egész nap dumálKép. Olyanokat mond, hogy csak lesünk. Valamelyik nap ment a tv, és az mtv-n épp a következő roadshow-t harangozták be. Erre Gyurci heves táncolásba kezdett és kiabálta közben, hogy "odsóó". Majd felzabáltam. Ő is mindent megnevez, mindent kommentál. És most már mindenkit a nevén nevez, leszokott arról, hogy minden pasi "bácsi", és minden nő "néni".
Esküvő: szeptember 18-án leszKép. Mivel nálunk elég zűrösek a családi viszonyok (pl. anyós, sógornő, akik még nem is tudják, hogy mire készülünkKép), igy hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy nem csinálunk nagy felhajtást. a polgári után nem lesz lagzi, vagy közös vacsi, hanem beülünk a kocsiba és lerobogunk Balatonra. A társaság, akikkel egyébként is lent lennénk (ez kb. 15 fő) jön le velünk. Ott csinálunk egy kis kerti partyt. Igy nem kell senkivel jópofizni, és nem leszünk feszélyezve a saját esküvőnkön. Nászútra valószinüleg októberben vagy novemberben megyünkKép. Nem baj ha küldök egy mailt?

Na befejezem, ez már egy regény lett. Még annyit, hogy mindenkinek nagyon köszi a drukkokat:!

Pusz
Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Kataa, Banyóci, jó nektek mert fiús anyuk vagytok és nem gond kicsire nyírni a hajat, de kövezzen meg bárki, soha nem lennék képes a lányaimmal ilyet tenni, inkább maradjon kevés haja. A nagylányomnak annyi haja van, hogy alig bír vele, az sem jó. Fogalmam sincs honnan örökölte, mert a férjemmel inkább a kevés hajúakhoz tartozunk. Sőt a férjem 36 évesen elég kopi, de engem abszolút nem zavar.Kép

Puszi, Conti

conti

Tettem fel egy új képet, a héten készült.
C.

conti

Banyóci!
A műszaki miatt egyáltalán nem kell izgulni, az egészben az a legkönnyebb (pedig én aztán tényleg analfabéta vagyok ezen a téren Kép). A motortérben csak az ablaktörlő-és fékfolyadék meg a motorolaj tartáját kell tudni, hol van, de ezt megmutatja az oktatód, mert azon a kocsin van a műszaki ( közvetlenül a rutin előtt), amelyiken vizsgázol. De ez nem nehéz, mert más tartály ezeken kívül nincs is Kép. A többi feladat meg a műszerfalon levő kütyükkel kapcsolatos, de az is egyértelmű, mert minden gombra, lámpára rá van rajzolva, hogy micsoda. Szóval ne izgulj emiatt. Én már kezdem élvezni a városi vezetést, nem izgulok annyira, mint az első alkalommal. Azt hittem, nehezebb lesz. Persze, így sem könnyű mindenre egyszerre figyelni (főleg, hogy olyan helyen vezetek, ahol életemben nem jártam még sosem), de határozottan fejlődök Kép.

Nyuszi!
Hihetetlen, miket mond Emi Kép! Még én is nevettem. Írláld fel, hogy ikor hazajön a férjed, ő is mulasson egy kicsit.

Conti!
Jó a kép Kép.

Haj
Én is úgy tudom, hogy egyáltalán nem számít, hogy vágják-e vagy sem. Azért tűnik erősebbnek és sűrűbbnek a rövidre vágott haj, mert a vége az ugye mindig vékonyodik, és a töve vastag. Mikor a végéről levágják az elvékonyodott részt, egyből vastagabbnak tűnik.
Az unokatesómnak pl. alig volt haja, de sosem vágták neki rövidre, most mégis derékig ér a haja, és olyan vastag copfja van, mint a karom. Igaz, már 22 éves Kép. A tesómnak is életében 2x volt rövid haja, de nem tüsi, csak rövid, és mégis sűrű lett a végeredmény. Noéminek sem vágtuk még soha, csak most egy picit a végéből, mert nagyon tört már, de nincs is sok haja. Majd meglátom, milyen lesz később, de egyelőre nincs szívem levágatni.

Köszi az együttérzést, végül gyorsan letudtuk a náthát és a hasmenést is, már egyiknek sincs semmi baja Kép. Talán jövő héten megejtjük a strandolást is.

Panda

panda
Halásztelek

Na, ha már a bili a téma: nálunk is megy, a pisi. Az viszont annyira, hogy mikor meztelenül mászkál a lakásban és nem kell semmit lehúznia magáról, akkor már egyedül is bemegy a fürdőszobába és kiszolgálja magát, utána jön, hogy öntsük le a wc-be. Akkor integetni szoktunk neki, hogy szia pisi KépKép Kaki viszont csak a pelusba megy.

Kryss
BOLDOG SZÜLINAPOT REBINEK!!!!!!!!

Kataa
Nem akarok csalódást okozni, de hidd el, ha nem vágod neki, akkor is besűrűsödik. Dodinak is csak úgy jönnek elő az új kicsi hajai a már meglévő nagyok között.
Anyudék idén nem árulnak barackot?

Banyóci
Hát nálunk is így indult az esküvő, hogy ne legyen nagy a felhajtás. Erre félig sikerült is, a szűk család ott volt a polgármesteriben, de a bulit azt haverokkal szerveztük, végül a csúcsponton olyan 150 főt számoltunk Kép

Panda
Akkor drukk, hogy legközelebb tényleg strandoljatok!! Mi most jöttünk haza, Lupáztunk, Dodi annyira élvezi és egyre bátrabb is, már a csónakjába is belecsúszik derékig és hajtja a lábával. Én csak nézek, miket meg nem csinál már a vízben Kép

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Zita,
Hát el kell, hogy dicsekedjek, hogy kedd óta minden nap ebéd után már az új helyén alszik LiliKép. Jövő héten majd bepróbálkozunk az éjszakákkal is lehetKép. Egyenlőre a pici velünk lesz egy szobában, és Lili pedig külön.

Judy,
Köszi, akkor beszerzek majd jövő héten valamilyen bogyót, mert most ott tartok, hogyha lehajolok valamiért már keményedik is a pocakKép.

Panda,
Örülök, hogy meggyógyultak a gyerekek.

Kryss,
Boldog szülinapot Rebinek!

Nyuszi,
Képzeld Lili meg egyszerűen nem hajlandó elaludni ha bent vagyok a szobában. Ha kijövök és teszem a dolgom 10-15 perc alatt egyedül elalszik az új helyén, pedig teljesen rá voltam készülve, hogy ezentúl majd én is ott fogok a földön mellette pihizniKép. Csak az a baj, hogy itt jóval kevesebbet alszik, mint a kiságyban. Szerintem az lehet a baj, hogy ha a kiságyban felébred kicsit és nem vagyok ott, szépen visszaalszik, itt meg rögtön fölkel és keres vagy kicsit nyöszörög, és már nem alszik vissza. Azért 1-1,5 órát szokott itt is aludni.

Kataa,
Szegény barátnőd, 32 hetesen az 5 kiló nagyon kevés, csoda, hogy bírja a munkátKép.
Én sem tudok varrni, akarom mondani nem tanultam, mindenre magam jöttem rá, meg addig csináltam míg jó nem lettKép. Sok anyagom meg időm ráment erreKép, de legalább most már az egyszerűbb dolgokat már nem gond összeütni. Meg aztán nekem külön tetszik, hogy olyan dolgokat készíthetek ami egyedi.

Banyóci,
Nem túl száraz a levegő nálatok? Rossz lehet ez az éjszakai ébredés.
Persze, tudom, hogy bent lesz még a manó sokáig, csak erőteljesen dolgoznak a hormonok bennemKép.
Köldök ügyben jó hír, hogy neked szépen visszament, remélem nálam is így lesz.
Esküvőhöz drukk, biztosan jó kis buli lesz utána.

Conti,
Egyetértek veled, nekem sem lenne szívem levágni Lili haját kicsire. Örülök, hogy végre akkora, hogy két kis édes copfot tudok neki készíteni, ha pedig ki van bontva szépen beáll csigákba. Mi csak a frufruját szoktuk vágni. Betti és édes a hosszú hajjal.
Az én férjem meg eléggé őszül, pedig alig van túl a 30-on, de így min. 10 évvel többnek nézik.

Ma itt voltak apuék szinte egész nap, Lilit jó lefárasztották, aludt is 4-ig, úgy kellett felkelteni. Egész de. fürdött a pancsolójában, délután pedig azon szorgoskodott, hogy széthordja a vizet a kertbeKép. Ebédre pedig megint sütögettünk a kertben. Megyek is aludni, mert hulla vagyok, remélem éjszaka nem fog felébredni Lili, mert most kezdett el esni és néha eléggé dörög is.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Kryss
Nagyon boldog MÁSODIK születésnapot kívánok Rebeknek!

DjEszter
Nagyon boldog MÁSODIK születésnapot kívánok Patriknak!

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok

Banyoci
Valasz ment: )
Erdekes ez a haj dolog,mert amig nem vagtuk nagyon gyenge haja volt ,pont mint nekem: (Azota meg legalabb nem atlatszo a feje,az nekem nagyon nem jon be ,foleg hogy o mar teljesen szoke es igy nem lenne tul esztetikus: )
Nekunk is szeptemberben volt,remelm jo idotok lesz.Szep az a hivatal: )

Conti
Persze,de azert egy lanyon latszik meg rovid hajjal is hogy lany: )Persze van aki abszolut fius meg hosszab hajjal is.Ha nekem lanyom lesz 1-1.5 eves koraig vagjuk amjd a hajat ,persze nem olyan kopira mint Alexnak tavaly: )
Iden nem volt meg extra rovid haja,csak oldalt es hatul van felnyirva felul csak kicsit van vagva: )

Kryss
Boldog 2.szulinapot Rebinek!

Rit
Iden nincs barack,vagyis csak nekunk meg a rokonoknak jutott.Majd jovore biztos lesz: )
Alex imadja,nagyon sokat eszik belole,de csak a sargabol.A nektarinnal olyan cselt kell bevetni hogy azt mondjuk almat eszik,de igy mar megy ez is.

Ilke
Vigyazz magadra,bar ennem tudom milyena kemenyedes,de gondolom majd a masodikkal kiderul.
Hat nem tudom,rajtam is csak ennyi volt a 31.hetig amig dolgoztam.Amikor mar itthon semmit tettem akkor jott ram meg 4.A hasa mar szep nagy csak nem hizott mashova.
Bar a kozmetikussag azert strapasabb mint nekem az irodaban volt: )

Az egyik regi baratnom meg eppen varja aszulest mara 42.heten van es nem fektetik be a Szt.Imrebe,es kepzeljetek Ajsa lesz a kisany neve,meghozza azert mert latta itt a babaneten Pocok peldajat: )

Na megyek mert kesz a fozes es csinalni kell valami programot a fonoknek.Tegnap a fogaskerekuvel mentuk fel a hegyre es ott setaltuk,jatszotereztunk Alex nagy oromere: )

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Pici fiam tegnap ejjelre belazasodott. Szerintetek milyen magas laz folott kell neki gyogyszert adni? Egyelore nem kapott semmit es most 38 alatt van, de tegnap ejjel tuti magasabb volt, bar pontosan nem tudom mennyi lehetett, mert 3 fele lazmero 3 fele erteket mert...

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Lent vagyunk a Balcsin, de nincs kifejezetten strandidőKép. Lent vannak anyósék isKép, ez is felettébb jót tesz a hangulatomnakKép. A páromnak a száját az előbb megcsípte egy darázs, hát brutálisan néz ki szegénynekKép. Mindig vele történnek az ilyenek.

Conti, Rit, Panda, Kataa
haj: Én nem tartom kizártnak, hogy semmit sem számít a hajvágás a sűrűség szempontjából. De én is mint Kata, a saját gyerekemen nem ezt tapasztalom. Lehet, hogy mint ahogy Rit te is írtad, magától is sűrűsödne, de nekünk így is úgy is vágni kell neki folyamatosan. Ha elkezd nőni a haja,és hosszabb a megszokottnál, akkor azonnal kiütéses lesz ahogy melegíti. Télen hosszabbra szoktam neki hagyni, de ilyenkor szinte folyamatosan kopiKép.

Conti
Szuper a képKép, nem is csodállom, hogy sajnálnád levágni a hajátKép.

Panda
Örülök, hogy ilyen jól megy a vezetésKép. Főleg, hogy emlékszem, hogy azért te is tartottál tőle rendesen. Köszi a műszakis infókat, csak nem bénázom el én semKép.

Rit
EsküvőKépKépKép
Mi összesen kb. 50 főt fogunk meghívni, így 150-en biztosan nem leszünk a végéreKép.

Ilke
De igen, én is a száraz levegőre gyanakszom. Lehet, hogy egy légkondi megoldaná ezt a problémát. Most épp ezen gondolkodunk.
A köldöködet biztos neked is a kis kukis nyomja csak kiKép. Ha jól emlékszem, akkor azonnal a szülés után beesett nekem.
KösziKép

Kataa
Gyurci is pont ilyen. Neki is nagyon világos a haja, igy amig nem vágtuk még kevesebbnek nézett ki mint amilyen valójában volt.
Nektek is ott volt a II. kerületibenKép? Melyik évben?
Köszi a választKép.

Na megyek, ápolom az uramat...

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Nyuszi!

Én 38 alatt biztosan nem adnék, de felette talán egy fél kúppal megpróbálkoznék. Próbálok visszaemlékezni, de nem rémlik, hogy mit csináltam anno, hogy volt e egyáltalán ilyen. Jobbulást a picurnak! Más baja nincs? Talán még egy pici borogatást lehetne tenni a csuklójára.

Pusz
Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok,
A hétvége jó volt, voltunk egy spontán grillpartin, Solymesz végre hajlandó volt medencében pancsolni, ilyenek.
A WC-zés úgy alakult, hogy volt egy csomó hamis riasztás (csak azért akar ráülni a WC-.re, mert imádja lehúzni, és nálunk olyan alacsonyan lévő nyomókar van, amit elér), meg egy csomó bugyiba pisilés (és egy kaki), de biztató a helyzet.

Nyuszi,
Borogasd, és éjszakára szerintem mehet egy fél kúp.

Zita
parazita

Sziasztok!

Banyóci!
Örömteli készülődést az esküvőre! Szerintem tök jól elterveztétek, mi bezzeg feszengtünk a lagzin a rokonok közt.

Nyuszi!
Remélem jobban van a kisfiad. Ezek szerint Emi is csak zokniban hajlandó aludni? Peti minden este követeli, még a 40 fokban is...Ha megpróbálom elbliccelni, közli: Zokni fontos.Kép

Bilizés: nálunk sehogy se megy, pedig otthon szinte egész nap pucéran vagy bugyiban van, pisit vagy tartogatja, vagy kifolyik ahol éppen áll, és ilyenkor rohan oda hozzám, és mutogatja, hova ment a pisi. Kaki viszont kizárólag a pelusba megy.

Kétéveseknek boldog születésnapot!

Dió
szabotimi

Dió
KösziKép, remélem is, hogy minden a tervek szerint alakul majdKép.

Forti
Levinek boldog 2. szülinapot!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

A páromnak augusztusban lesz a 30. szülinapja, és eléggé tanácstalan vagyok... Van valakinek valami ötlete?

Zita
parazita

Sziasztok,
Hát jól elromlott az idő, kimentünk egy kicsit Lilivel, erre pont elkezdett esni, így 2 perc hintázás után jöttünk is be.

Nyuszi,
Úgy tudom, hogy 38 fölött kell adni lázcsillapítót. Szegény picikeKép, jobbulást neki!

Banyóci,
Hú, nehéz lehet a párodnak, hogy a száját csípte meg a darázs. Gondolom nem igen tud enni sem.
Szerintem a száraz levegőt egy párásító megoldaná.

Forti,
Boldog szülinapot Levinek!

Zita,
Ha jól emlékszem akkor a párom szintén a 30. szülinapjára egy szobabicajt kapott tőlem.

Na megyek vasalok kicsit, ha már nem tudunk kimenni, de nem lesz egyszerű, mert Lili kicsit nyűgös ma, lehet a rossz idő miatt.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok

Nyuszi
Jobbulast a pici Dannynek,szegenyke.Remelem hamar elmulik neki!EN magamat ismerve mennek a dokihoz,de talan elega fel kup is: )

Banyoci
Ferjjeloltednek darazsmentes napokat: )
Ez a haj dolog is olyan hogy nem lehet altalanositani.Kb mint a szoptatas es a betegsegek osszefugese.alex mar 4 hetesen kpaott tapit ises megsem volt egyszer sem beteg 14 honapig.Ugyhogy nem az anyatej vedte : )

Zsuzsa
Olyan izgi,hogy nem tudjatok a babo nemet: )

Parazita
Az en uramnak is augusztus vegen lesz csak a 33. es azt talaltam ki befizetem egy tandem ejtoernyos ugrasra.Ez foglalkoztatja titokban tudom: )Ha valaki tudja hol is van ilyen varom az otleteket: )

Nem is meseltem nektek, hogy 1 honapja jar hozzank egy neni heti egy delelott.Az Otthon segitunk Alapitvanyrol hallottam az radoiban hogy kisgyerekes csaladok vehetik igenybe heti 4 oraban ahol nincs kozeli nagymama.Ja es teljesen dijmentes,sot a neni sem kap fiztest hanem segito szandekkal csinalja.1 evig lehet igenybe venni/
Marika 60 koruli es nagyon kedves neni,Alex megszerette rogton,es hetfonkent ha jon mindig valami elinteznivalot tervezek be ami Alexxal nem lenne egyszeru.Pl.Ugyintezes hivatalokban,nagyobb beveasarlas,doki ilyenek.
Ma elmentunk egy messzebb jatszoterre a Matav utan es onnan buszoztunk haza,nagyon imad buszozni : ))
Szoval valakit erdekel,szivesen megadom a szamukat.

Ja es a hetvegen a Recsei bevasarlokozpontban is voltunk ,ahol van jatszohaz,nagyon jol felszerelt kedves alkalmazottakkal.Be is lehet adni a kicsit ha megmarad anya nelkul.Hat Alexxal ilyen gond nincs,inkabb az eljovetelnel volt : )
Szoval osszel szervezhetnenk ide egy talit: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

SziasztokKép

remélem jól telt a hétvégeKép Mi is vettünk egy kismedencét a kertbe, nagyon élvezi benne Gergő a pancsolást, két pohárral elvan, ki-be öntözgeti a vizet.
Szombaton Velencén voltunk megint, most a játszóházat megúsztuk, mert elég volt neki a pancsolás és a homokozó is. Fagyit is kunyerált, alig maradt nekemKépKép Tegnap meg kirándulni voltunk Battán a csónakázótónál, meg játszózott a fiatalúr.
Haj-ügyben nem tudok nyilatkozni, mi most nyírattuk le neki először, eddig mi nyírtuk. Már megszoktam kopin és tök könnyű így a hajmosás-szárítás.
Sajnos a körömvágás-hajvágás mellé már a fürdés is belépett a horrorok közé, végigordítja az egészet és semmivel nem lehet lebeszélni erről. Nincs ötletetek? Pedig a kinti pancsolást szereti, csak az esti fürdésnél ordít pár hete.

Kétéveseknek mi is boldog szülinapot kívánunkKép

Nyuszi
Mizujs a picurral? Remélem már okéKép

Banyóci
DarázsKép Esküvőhöz jó készülődéstKép

Kataa
Jól jöhet ez a nénikeKép Én továbbra is mindenhová cipelem a fiamat, ma pl. a háziorvoshoz a jogsihosszabbítás miatt. Hol van az a bevásárlókp?

na megyek. úgy nincs kedvem ssemmihez, biztos az idő miatt, én jobban bírtam a kánikulát
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Szia Kataa,

Mi is voltunk már párszor a Récsei játszóházban. Tényleg nagyon aranyosak, másodszorra már megismertek minket.
Nekünk jó lenne, mert jó közel van Kép

Zita
parazita

Sziasztok
Rövidkére van időm, mert fürcsizés van. Most jöttünk a dokinénitől. Kispasi jól van, már kb. 30 centi, és 662 g. Uh-s néni szerint nagyon kis mocorgó. Majd holnap teszek fel UH-s képet Kép csak még apa beszkenneli.

MINDEN SZÜLINAPOSNAK BOLDOG SZÜLINAPOT! Bocsi, hogy nem név szerint, de a gyerek már a kádban.......

Szilcsike
szilcsike

hali!

megérkeztünk még szombaton a balatonfenyvesi nyaralásból és velünk együtt jött a rossz idő is. viszont nekünk az 1 hét alatt szuper kánikulánk volt! tényleg gatyarohasztónak mondható.

a szállásunk is nagyon szép volt, tiszta, otthonosan berendezve, fullos konyhával. általában nagyon egyzserű és gyors kajákat csináltam, mint lecsós virsli rizzsel, borsóleves atomgaluskákkal, petrezselymes krumpli görögös csikrehusival, carbonara tészta, zöldségleves.
minden nap csináltam frisset.

gyermekem ismét turbódanit játszott, nagyon elemében volt. csak futva lehetett mindenhová menni Kép hol a mászókákhoz, hol a csúszdához, stéghez stb.
A többi baba szépen elücsörgött a homokozóban anyuci mellett, vagy a pokrócon. Hát az mi fiunkban munkálkodott a tettvágy.

A nagyobb gyerekek nagyon szerették, mindig adtak neki a játékaikból (nem mintha nekünk nem lett volna épp elég Kép), hoztak vele együtt vizet a balcsiból a homokvárhoz. már nemcsk rombol a drágám, hanem lehet vele játszani. és tényleg játszott a gyerekekkel, nemcsak mellettük. tök látványos egyébként. kapott játékkatonákat a nygaobb fiúktól, amiket szépen egymásmellé állított a homokban, uúgy, ahogyan az autóit is szokta otthon. közben meg énekelgette a hinta palinta eképp: "Hinta - palin, duna, duna, kato, duna, zsupsz" Kép Mindezt Cérna János hangon Kép

A Balcsi annyira nem jött be neki, mint tavaly, mivel leért a lába és helyenként hínáros volt és nem tetszett neki. Aztán bementünk vele messzebbre, ahol már nem volt hínár, de még leért a lába és ott saladgált kettőnk között. a végén már annyira élvezte, hogy alig akart kijönni. Imádta ha repülőztettük a víz felett és belelógattuk közben.

Fogtunk siklót, ami egy matcbox belsejébe úgy betekeredett, hogy azt hittük többet nem tud kijönni. Összetekeredve ült a hátsó ülésen és a fejével nézett ki az ablakon. aztán beletettük egy vödör vízbe és lassan lassan tekeredett kifelé. (kb. 20 cm-es kissikló volt)
Később Dani volt a vödör felvigyázója, a kis őrnek figyelni kellett nehogy kijöjjön a sikló. Tök édi volt, amikor az egyik kimászott és kiabálta, hogy mászik! A nagyon gyorsan visszatették a vödörbe.

volt két 8-10 év körüli kisfiú és kislány, ők mindig jöttek játszani Danival, teljesen jól elvoltak. mondtam is a páromnak, hogy most elképzelhetjük, milyen 3 gyerekkel.
szerdán lejöttek egy napra anyósomék is, akkor a szabadstrandon voltunk, mert csak oda mehet be kutya. hát másnap a gyerekek egyből jöttek és kérdezték, hol volt tegnap danika, mert nem látták. tisztára aggódtak, tök cukik voltak.

esténként palacsintáztunk, lángosoztunk, dani néha evett fagyit és nem dicsekvésből mondom, de megeszik 1 gombóc fagyit úgy, hogy nem eszi le magát. teljesen szakszerűen nyalja és rágja le a töltcsért, ahogy kell.

próbálkozunk a szobatisztasággal, egész balcsi alatt csak a délutáni és az esti alváshoz kapott pelust.
hát nem mondhatnám, hogy eddig nagy sikereink vannak- e téren, uis mindig akkor szól, amikor már bement a pisi. és még a nedves bugyi sem zavarja... nemhogy 2 percig nem, de akár egy óráig sem...
eddig 2x volt, hogy időben szólt és ráült a bilire, vagy néha tarja a fütyikéjét és úgy pisil (apától leste el Kép)
viszont kakilni mindig fent a lakásban kakilt általában reggel vagy délutáni alvás után, de a parton sosem.
most otthon is bugyizunk, felhajtottuk a szőnyegeket. használja a papucsot a szobán kívül. felveszi és abban falngál. aztán amikor bejön a szobába a szobaajtó előtt leveszi és szépen az ajtó elé illeszti egymás mellé. már rendesen jár a papucsban nem hagyja el.

imádja a dinnyét, persze a magokat ki kell kapargatni belőle, tisztára, mint az apja Kép egy csomó kukoricát is zabált.

az alvással csak első nap volt gond, nem akart délután aludni, mert ki akart menni a partra. akkor egy kis Beszti-féle nem megyünk le az ágyról módszert vetettünk be apával, kis hisztivel, de elaludt. aztán a többi napon nem volt gond se este, se délután.
rendszerint mi voltunk az elsők reggel a parton (1/2 9 táján), délig lent voltunk, ebéd, délután uúgy alvás, mint otthon aztán ismét a parton voltunk este 7-8-ig. utána mentünk palacsintázni és fürdés, fekvés.
délután mindig a nagyágyon aludt el és fent voltam vele, addig keresztszemeztem, apa meg vagy fent velünk, vagy a parton pihizett.

egyébként mindig beosztottuk, hogy egyik nap én voltam danival a szaladgálós üzemmódban, másik nap apa, vagy egyik nap délelőtt ő és délután meg én és fordítva. így mindketten tudtunk kicsit pihenni forrest gump gyermekünk mellett Kép

szép egészséges barna színe lett daninak, szerencsére nem az én sápatag, érzékeny bőrömet örökölte. persze mindig bekentünk 20-as niveaval, mi is uazt használtuk, de mág így is fogta a nap, de nem égett le. én sem, de egész más a kettőnk színe, dani barna és meg olyan szokásos semmilyen, illetve kicsit szeplősebb.

csúszdamánia ismét bejátszott, lábbal lefelé hason csúszik le és néha kézzel lefelé. de ezt csak a kis csúszdákon engedem neki, sok szülő "örömére". Kép

szóval jól telt a nyaralás, remélem augusztusban is jó idő lesz, amikor megyünk le hosszabb időre anyukámékhoz vidékre.

készült kb. 250 kép a nyaralásról, ha sikerül kiválogatni, akkor teszünk fel dani weboldalára újakat.

tegnap megvettük neki anyukámék szülinapi ajándékát egy bringát, Banyóciéknál Kép

hát annyira örült neki, majd arról is teszek fel képeket. egyelőre a lakásban van, ott toltogatja, egyedül felül rá, csenget veszettül, kéri, hogy adjuk rá a bukóját. az ágya mellett "aludt" a bringa, este el is köszönt tőle, hogy szia, reggel meg már az volt az első, hogy ráült.
majd teszünk a nyereg alá egy rudat, hogy tolhassuk, hogy belejöjjön a tekerésbe.

ja és legújabb mutatvány a kiságyban, hogy két kézzel fogja az egyik hosszabbik oldalt, majd a háta mögötti hosszú oldalra felteszi az egyik, majd a másik lábát, így erőtornázik vizszintesen, hassal lefelé. van erő rendesen a gyerekben... most már lassan tényleg itt az ideje az új ágynak.

rengeteg új szót tanult, képtelenség leírni, de egyre többet beszél.

most megyek visszaolvasok és végre eldugulok.

üdv:
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

UH-s kép a profilomban
szilcsike

Gumicukor,
Tök jó, hogy ilyen klasszul sikerült a nyaralásotok! Mázlitok volt a jól idővel.
Solymesz is épp ilyen duracell-nyuszi, mint Dani. Mindig kell valakinek szaladgálni vele.

Zita
parazita

Nyuszi!

Boldog szülinapot Eminek! Ja és névnapot mindkét gyerkőcnek, ha most ünneplik!

+ Halacska Pannájának is boldog 2. szülinapot és névnapot is, mert az meg tegnap volt.

Conti
Bettinek is boldog szülinapot!
Jó lehetett az olaszországi nyaralás!

Ilke
Lilinek is boldog szülinapot!

Állampolgárság
Mondjuk csak feltételeztem, hogy nálunk esetleg hasonlóan van, mint amcsiban, de szerencslre nem így van. azt tudom, hogy sok idevándoroltnak nincs semmi papírja, de ki az, aki meg tudja őket különböztetni egymástól. ezért nincs mo-on kínai temető sem. talán ezért sem eszek kínai kaját... Kép na jó, azért ez morbid volt, de sok mindent el tudok képzelni róluk...

dec8
ja, a dvd-k, este össezírom, csak teljesen kiment a fejemből.
még ilkének és pandának is lógok a keresztszemes lemásolásával, a hét egy kicsit láblógatós, kerítek rá időt mindeképp.

Kataa
A sapek nálunk sem volt nyerő. levette a fejéről és adta nekem, hogy "Nemke"
mi a saját kiságyát vittük le, mivel nincs utazóágyunk és teljesen jól aludt benne, ébredés nélkül. 1 szál pelusban aludt és textilpelussal takarózott, olyan meleg volt.
Nálunk is zuhanyzó volt a nyaralóban, de elvittük a kiskádat. mondjuk én eléggé finnyás vagyok, még a legtisztább, nem otthoni zuhanyzóba is papuccsal állok be. danival ez nem kivitelezhető, mert egyből lerúgná a papucsot.
persze külföldre én sem vinnék kádat

Zsuzsa
Érdekes, engem egyáltalán nem zavart a nagy pocakkal a hőség. idén meg aztán még nem nagyon volt benne részünk. én amúgy is szeretem a meleget. danival a hasamban már áprilisban elkezdődött anno a dögmeleg és nem is hagyott alább csak szeptember után. én még az utolsó hetekben is dzsesszeltem mindenhová nagy pocakkal, egyáltalán nem volt fárasztó.
rit én nem emlékszem esős időre augban, max- 12 hát, de most pont csak a meleg ennyi. emlékszem még október végén is elég volt egy kis pulcsi, olyan szép napos őszi idő volt.

Az én egyik barátnőm is babás, ma tudtam meg. Kb. 3 évig vártak rá, de spontán sikerült.

Conti
a fodrász igazat szólt, mert sokan azt hiszsik a gyakori vágástól sűrűbb lesz a haj, pedig nem, a hajhagymák nem szaporodnak a gyakori hajnyírástól, max a hajszál erősödik. ki mit öröklött, olyan lesz.
mindenesetre nagyon szép betti ezzel a hosszú hajjal.
dani nagyon izzadós, így nyáron ő is kopika, télen hagyom hosszabbra, de neki baromi gyorsan nő a haja és azért is vágom többször.

Bejárati ajtó
nekünkvan fent egy zár, azt nem éri el, még székről sem, az mindig be van zárva, mert egyébként dani is előszeretettel szökdös.

Panda
És Ádám mióta van így bugyiban, mikor kezdte visszatartani a pisit?

ilke
üdv a köldökösök táborában Kép mindenesetre a MÁV-ba ne menj megműtetni, nehogy úgy járj, mint én.

műszaki vizsga
én imádtam Kép egy csomó mindent megtanított apukám, mi hol van, hogyan kell kicserélni stb. kereket is tudok cserélni pl. kiálltunk a házunk parkolójába és darabjaira szedte nekem a kocsit, aztán utána összerakta, aztán uezt együtt. most is érdekel mi hol van az autóban, ne legyek már béna, és ne csak vezetni üljek már be a kocsiba.

ilke
guggolva hajolsz le vagy derékból? mert ha utóbbi, akkor válts át a guggolósra (ezt mi kismama tornán tanultuk, anno), feltéve, ha bírja a térded. később gyerekemelgetéskor is jól jön.

Kataa
Nekem is a 31 hét derekén 5 kg plusszom volt, a végére lett 9. pedig én bent csücsültem a munkahelyen. nem biztos, hogy az állástól ment rá annyi, tudod, alkatfüggő. úgyis az utolsó pár hétben nő a súly.

Banyóci
Szép esküvőt!
Mi isi így csináltuk, hogy csak azokat hívtuk me akiket mi szerettünk volna. Én egyébként sem szeretem a nagy lagzikat, főleg, hogy a fele bandát nem is ismeri az ember, aztán még vmi félrészeg x-dik Józsi bá táncba is rángatna, na attól kiráz a hideg, na meg a lagzis sramlis zenétől is. Így olyan volt, amilyet mi szerettünk volna és érdekes módon mindenki jól érezt magát a visszajelzések alapján. nálunk nem volt muszáj semmi, nem volt olyan, hogy ezt így szokás és így kell, mert mit szólnak mások. sokszor az van, hogy a szülők szervezik magunknak a lagzit és az ifjú pár meg csak feszeng és jópofizik.
majd mesélj, milyen volt, na meg az előkészületekről is.

Judy
Nincs csempére cuppantható vizimalmotok? hátha azzal jól el lenne, míg fürdetitek? mondjuk nálunk még sosem volt gond a fürdés, de hátha ez segít nektek.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Pici Dani jobban van, koszi az aggodast. Azert tegnap jol rank ijesztett a dokibacsi. Elvittuk a gyerekorvoshoz, hogy nezze meg,mert lazas volt (38 korul) , taknyos es egyszer hanyt is. Doki megvizsgalja, nem talal semmit. Azt mondja a hanyas lehet az orrvaladektol, de hatha bakterialis (esetleg meg a pocin belulrol ,bar ezt ketlem), ir beutalot, vigyuk korhazba, vizsgaljak ki. Szegeny Eminek nem is mertem mondani, hogy megint korhazba megyek par napra, mert feltem ,hogy elbogom magam. Az apja meselte el neki, igy is latni kellett volna , ahogy lefagyott az arcarol a mosoly. Nem szolt semmit, de onnantol kezdve hallgatott mint a sir, pedig elotte jokedvuen szaladgalt. Kép A parom atvitte anyuval az anyu hazaba, hogy eltereljuk a figyelmet. Addig osszepakoltam 3 napi cuccot magamnak es a picinek es irany Vac. A korhazban felujitas, papir az ajton, hogy nincs modjukban a beteg gyerekekkel szuloket is elszallasolni. Na ez egyre cifrabb, gondoltam, ha nem maradhatok vele, megyunk mashova. Cirka felora varakozas utan megjott az ugyeletes doki az ebedbol es az elottunk varakozo roma kisbabat kezdte vizsgalni. Kozben a baba ket nagyobbacska fiutesoja igyekezett szetszedni a korhazat.Kép Mikor bejutottunk a fiatal doki megvizsgalta Danit. Semmit nem talalt, mint ahogy a gyerekorvos sem, majd egy tucat kerdes utan ugy dontott, hogy nem latja szukseget befektetni minket, ha sulyosbodik a helyzet, menjunk vissza, illetve a gyerekdokihoz kontrollra. Meg azt is hozzatette egyebkent, mert rakerdeztem, hogy szopos beteg babakkal maradhat bent az anyuka. Nagy ko esett le a szivemrol, hogy nem kell ottmaradni, de azert meg nem nyugodtam meg teljesen persze. Laza mar nem nagyon van, illetve mindig 38 alatt, de meg taknyos es eleg nyugos.Lazcsillapitot meg nem adtam neki, de szerintem sem art ejszakara 38 folott. A gyerekdoki szerint 39-ig nem szukseges, szerintem ez tulzas. A masik doki ajanlasara haspuffadas ellen kiprobaltuk a Sab cseppeket, de ugy vettem eszre, csak rosszabba teszi a helyzetet, szegeny nagyon orditott tole, ugyhogy visszatertunk a Gripe Waterhez, illetve fogok venni szelcsovet. Eddig a lazmerot voltam kenytelen nehanyszor hasznalni. Szoval izgi az elet, dog faradt vagyok, tegnap ejjel kb 4 orat aludtam, most meg nem tudok pihenni, mert a szelfogon dolgoznak a munkasok.Kép Raadasul az is cifrabba teszi a dolgot, hogy valszeg most van Danny 6 hetes fejlodesi ugrasa + a hasfajas es folyton enne. Mar teljesen szetragta a cicimet. Holnap reggel megyunk vissza a gyerekdokihoz kontrollra.

Emike beszolasai;
Nagy tema a bufizes:
"Dannyke malacolt, Emike disznozott."
Mostanaban mindennek koszon.Kinyitom a hutot, erre bekiabal:"Kukucs tejecske!"
Peluscserenel:"Szija pejus!"
Elhulve figyelte, ahogy az occse popsijaba dugom a lazmerot, majd kozolte:"Jon sok fosika!"
Ja es nagy hir, vegre hajlando megenni a dinnyet es megkostolta a baracklekvart is , meg tegnap, mikor ket baratnom jott el evett csokis napolyit.Azert lassan megis haladunk az uj dolgok kiprobalasaval.

Forti

Levinek Boldog szulinapot!

Ilke irok Neked mailt!

Na megyek probalok pihenni kicsit(anyu megint elvitte Emiket magahoz ebed utan, hogy o legalabb tudjon aludni, ha akar egyaltalanKép)

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Forti, Levinek boldog 2. szülinapotKépKép

Van egy lázas kismanómKép Tegnap délután mondogatta Betti, hogy "megütöttem a torkom", és teázásnál nyügösködött, láza nem volt. Este szépen le is feküdt, amikor bevittem 10 körül a teáját, akkor vettem észre hogy lázas, popsiban 39 volt. Na én adtam neki egy kúpot, nagyon forrónak találtam. Éjfélkor tudtam lerakni, addig a kezemben volt és figyeltem, elég jól lement a láza. Ma délelőtt doki, torokgyulladás. Kapott augmentint meg egy kanalasat ha köhögne. Már olyan rég volt beteg, valamikor a télen. Vettem ma egy fülhőmérőt, mert nagyon sír a lázmérésnél. Ezzel meg elbohóckodunk, tényleg 2mp. alatt mér.

Gumicukor, jó időtök volt! Mondjuk nem bánom, hogy már hűvösebb lett. Jó sok képet csináltatok.

Nyuszi, jobbulást Dannynek, jó, hogy mégsem lett kórház.

Conti

conti

SziasztokKép

Beteg gyerkőcöknek gyors gyógyulástKép

Gumicukor
Klassz lehetett a nyaralásKép Én is gondoltam rá, hogy kap valami új vízi játékot. Ez a csodamalm hol kapható?

Én a kánikulára szavazok, semmi gondom nem volt vele, pedig egész nap kint voltunk, a hidegfront óta viszont egy kő a pocakom és aludni se bírok.

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Conti
az augmentin elég bika. nekünk homeopátiás cucc segített.

Judy
Szülinapra kaptuk, de a Brendonban vették a sógornőmék.
De pl. pár hete csináltam neki játékot. egy kiürült ketchup-os üveget kilyukasztgattam az oldalán, kisebb-nagyobb lyukakat csináltam jó sokat. amikor teletölti ezer lyukból folyik a víz. azalatt jól le lehet fürdetni. meg főzni szoktunk a fogkefével és egy folyékony mosószer műanyag kupakjában. szoktam neki mondani, hogy most állva szolgálja fel nekem a hamit, olyankor gyorsan megmosom a sejhaját.
remélem bejön a praktika és tiszta lesz már végra az a gyerek Kép!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Ma jol megviccelt az alvassal,delelott az ido miatt egy baratnomek voltak itt hogy jatszanak a gyerekek.Persze ez nem volt eleg kifaradasnak igy nem akart elaludni ,fel 2-kor kivettem az agybol.A dolgot nehezitette hogy a pedikur/manikurosom jott,hogy amig Alex alszik megcsinal.Hat itt ugralt korulottunk vegig.Az uzsonna kakaoscsiga azert elnyomta egy fel oraja,szo szerint elaludt az etetoszekben: )Hagyom kicsit ,bar az este nem lesz egyszeru.

Judy
Tegnap en is voltam a hazidokinal mert a nogyogyaszom szabin,nekem meg kellett a gyogyszer.Hat en nem is tudtam hogy telefonon is be lehet mar elore jelentkezni.Szerencsere ismer a drno igy csak kikuldte a receptet,addig apa a zuhogo esoben setalgatott a fiatalurral akit persze nem zavart a az eso: )
A Recsei a Dozsagy ut/Thokoli u keresztezodeseben van. A Keleti utan Ki van tablazva mert azert nem a fouton van.

Parazita
Megbeszelhetnenk egy talit ott,a fiuk mar reg talalkoztak.Valamikor ha hetvegen mindkettonknek jo: )

Gumicukor
Tenyleg jo idotok volt,ezt csak ott lehet kibirni: )
En is finnyas vagyok,bar ez a mi nyaralonk,ugyhogy a csaladon kivul mas nem zuhanyzik ott: )De Alex miatt a Domestos fujos ize mindig velem van: ))
Mit csinaltal,te is vizezted a hajat,en tiszta fraszban voltam,mert minden gyereken volt sapka csak pont az en szokemen nem.Mi 40-el kentuk es igy barnult: )
Jo sok cuccotok volt akkor.Talan Alex azert nem szerette az utozoagyat mert az mindig ott van es nem szokta meg,amilyen surun jarunk: )
A baratnom sem all,ul azon a fura terdelos szeken,csakhat gornyed egesz nap,en tuti nem csinalnam eddig.En is csak ucsorogtem bent a meloban,kis samlin meg fel volt teve a labam: ))
Szerintem is pont jo hogy csak ennyit hizott,majd a vegen meg megduplazza,mert ugye az a minimum: )

Nyuszi
Szegeny baboca,meg jo hogy nem kellett bent maradni.Biztos azert kuldott bea haziorvos mert meg pici es ilyenkor jobb azelovigyazatossag.Ti a Vaci korhazhoz tartoztok?
Jobbulast neki,neked meg egy kis nyugit es pihenest: )

Forti
Levinek nagyon boldog 2.szulinapot!!!!

Conti
Bettinek jobbulast!!!

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

HalihóKép

Még mindig alszik a gyerekem, nem vagyok én ehhez szokvaKépKép Bár sokáig úgysem alhatok majd rendesenKépKép

GumicukorKép
Köszi az ötletet, egyenlőre a kilyukasztott flakon annyira bevált a fürdésnél, hogy most azért üvöltött, mert kivettük a kádból a végénKépKép Nem végletes a gyerek, mi?

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kataa,
Az jó lenne Kép. Rám is férne már egy kis fecserészés.
Nektek mikor lenne jó?

Tegnap fürdésnél apa fogta a hajmosásnál használt szivacsot, és azzal kezdte csutakolni Solymeszt. A gyerek keservesen üvölteni kezdett, mert azt hitte, hajmosás lesz. Két percig ölelgettem, és duruzsoltam a fülébe, hogy "most nincs hajmosás", mire megnyugodott szegény...

Zita
parazita

Sziasztok!

Képzeljétek megyünk nyaralni!KépKépKép
Nem is gondoltam volna, mert még nem volt (nekemKép) tervben semmi, meg azért pénz is kellene hozzá.
Tegnap a párom bejelentette, hogy egy hónapja lefoglalta, és hétfőn megyünk egy hétre Kőszeg mellé egy kastélyszállóba!KépKép
Nem is értettem, hogy miért kell sürgősre beadnunk a gyerekek útlevelét (persze mert az osztrák határ onnan 2 km, és nekik ugye még kell az átkeléshez), de az is nagyon jól sikerült, mert hétfőn beadtuk (várakozásaimmal ellentétben sorbaállás nélkül és 10 perc alatt megvoltunk a két gyerek útlevelével, pedig nem is voltunk "protekciósok") és ma már meg is jött!KépKép

Minden szülinaposnak boldog születésnapot!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Csütörtökön voltunk egészséges rendelésen. Az Olivér kapott oltást, szegény mind a két lábába. Már el is felejtettem pedig a Petra nem is olyan rég kapott. 4 hónaposan 6800g és 63cm, a Petra 2 évesen 86cm és 10800g volt pelusba és nyári ruhába, akkor kb 10600g lehet.

Nyuszi
Én nem is tudom, hogy mit csinálnék ha apa 2 hétre elutazna. Én már attól kivagyok ha fél órával később jön.
Ha még aktuális az anyukámnak most lesz a 50éves szülinapja és mi gyűrűt vettünk neki meg csináltatunk neki tortát. Szerintem valami maradandót vegyél.

Manó
Nincs recept. Aki jön hozzánk egyből mondja, hogy ez az Olivér milyen jó gyerek és, hogy milyen szerencsések vagyunk. Biztos számít az is, hogy én is meg a férjem is nyugodt babák voltunk.

Ilke
Gratulálok a kisfiúhoz, én is úgy örültem neki mikor megtudtam. A 10kg egyáltalán nem sok. Én a Petránál 10kg híztam és 18kg fogytam, az Olivérnél pedig 15kg híztam és ez le is ment kb 3 hét alatt. Félre olvastad, nekem sincs segítségem hárman vagyunk egésznap és apa olyan 18óra körül jön haza.

Panda
Utólag is gratulálok a vizsgáidhoz! Ügyi vagy!
Az én férjem is másodikra is kislányt szeretett volna de már eszébe sem jut.

Forti
Nagyon ügyes Levi a bilizéssel!

Nyuszi, Ilke
Én is rendesen lefogytam, most vagyok 50kg. Hát igen azért a szoptatás eléggé leterheli a szervezetet. Most kezd kicsit nyűg lenni, hogy a Petra még mindig szopizik. Néha már úgy érzem magam mint egy fejős tehén, hogy lefekszem és jönnek sorba szopizni. Hát lehet, hogy leszoktatom a Petrát mert egy 2 éves gyereknek tényleg nincsen már rá szüksége csak eddig mindig vártam, hogy hátha magától de hát nem.

Kataa
Tudod már, hogy mikor költöztök?
Mi lakásba laktunk régebben és most úgy érzem vissza nem cserélném. Mi annyira imádjuk a kertet, igaz van vele dolog de szívesen csináljuk. Most is annyira jó volt a Petra bulija vagy mikor bográcsba főzünk, vagy mikor 4 fürdünk a medencében vagy csak mikor esténként kiülünk. És ha akarunk akkor a játszóra is kitudunk menni, itt rengeteg gyerek van. Mostanában van csak az, hogy a kertbe vagyunk amióta ilyen meleg van de míg nem volt addig mentünk de és du is a játszóra.

Forti
Ha nagyon depis vagy akkor gyere át nyugodtan, nem laksz messze. Nekem az a szerencsém, hogy itt lakik a nővérem is és ő sem dolgozik mert 1 éves a kislánya. Itt laknak az apukámék és még két barátunk+ ismerem az egész utcát amibe lakunk és itt is nagyon sok gyerek van.

Beszti
Nátánnak nagyon boldog születésnapot! Te mikor raktad őket egyszobába?

Képzeljétek el tegnap megszült a barátnőm kislánya lett 3600g és 55cm. Jó nagy baba. Olyan hülye vagyok már megint irigykedem pedig az Olivér nemrég született. Lehet, hogy kellene egy harmadik? Már apának nem is merem mondani de lehet, hogy kicsit később még szeretnék egyszer szülni.

Voltam orvosnál mert a csípőcsontomnál éreztem egy csomót. Sajnos sérvem van és azt mondták, hogy meg kellene műteni. 4 nap lenne a kórház és utána 6 hétig nem szabad emelni csak max 1 kg-ot. Hát nem tudom, hogy mi legyen. Félek attól, hogy ha az Olivér 4 napig nem szopizik akkor le fog szokni. Meg egyszerűen azt nem tudom megoldani, hogy ne emelgessem őket.

Medence: ez már régebben volt téma csak most jutottam idáig az olvasásba. Én csak kisbugyit adok rá. A Petra is imád fürödni. Régebben volt kis medencéje csak az egy nap alatt bekoszosodott és olyan nyűg volt, hogy megszűntettük. Most nekünk olyan medencén van ami kör és 3,6 az átmérője, ez neki a mellkasáig ér. Mikor bemegyünk már rá sem lehet adni az úszógumit mert egyből megy fel a matrac tetejére és ugrál. Úgy örülök, hogy nem fél a vízből is alig lehet kiszedni annyira szereti. Most, hogy ilyen jó idő van az Olivért is bevittük, tetszett neki nagyon.

Ági
petra2

Sziasztok

Judy
Szuper, hogy mar orul a furdesnek.Hiaba megerzik ezek a manok meddig lehet elmenni: )

Parazita
Irok emilt !

Beszti
Jo nyaralast!

Es tadammmm,vegre koltozunk meghozza holnap.Reggel kapjuk meg a kulcsokat,mar ugy izgulok.Persze addig meg itt ossze kell pakolni,ugyhogy keson fekszunk ma le az tuti.
Holnap alvas utan jon az auto es a batyam elviszi Alexet hozzajuk estig.
Penteken meg egy baratnom vigyaz ra,aki babysitter csak a csalad epp nyaral, Alex ismeri mert minden heten talalkozunk vele,ugyhogy remelem minden ok lesz.
Persze megvarhatnank amig anyuek hazajonnek a nyaralasbol jovo heten,akkor nem lenne Alex is kulon megoldando ugy,de hat mar tukon ulunk: ))

Szoval nem tudom,meddig nem lesz ott net,de azert majd megprobalok neha jonni .
Minden ketevesnek akinek idokozben lesz a szulinapja minden jot kivanunk!!!

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

KataaKép
Jó költözködést és sok örömet az új lakáshozKép) Gyere minél hamarabbKépKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kataa
Jó és gyors költözködést, majd rendezkedést!
Van weboldala, ahol lakni fogtok?
aztán majd jelentkezz, amint tudsz!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Mindenkinek nagyon köszönjük a köszöntéseket! Kép
Levivel ma voltunk a 2 éves státusz vizsgálaton, a fiatalúr 13 kg és 97 cm.
Majd teszek fel szülinapos képet a profilomba.

Puszi mindenkinek: Forti

Kép
Kép
forti

Kataa,
Jaj de jó nektek! Gratulálok az új kéglihez, legyen sok örömetek benne! Mail megy!

Forti,
Boldog szülinapot Levinek!

Zita
parazita

Sziasztok, kicsit eltűntem, de apa lefoglalta a gépet: leszedett mindent róla, és felrakta az xp professionalt - és még mindíg nem pakolt mindent vissza Kép( pedig akartam képet is cserélni már a profilomban, de majd inkább holnap...

Forti
NAGYON BOLDOG 2. SZÜLINAPOT LEVINEK!!!!!!

Kataa
Pl. itt a HHH-n (Hármashatás-hegy)
Én is hallottam erről, de mindenhol úgy hírdetik, hogy segítség nagycsaládosoknak - és ugyebár ahhoz nekem még kéne 2 másik gyerkőc, úgyhogy nem volt pofám felhívni őket. Amúgy nálunk anno a baba-mama klubban is mondták, de ott is hangsúlyozták, hogy többgyermekeseknek. Akkor most mégsem??

Beszti
Nagyon jó nyaralást!!

Kataa
Hurrá végre jöttök!!! Remélem akkor végre egyszerűbben összefutunk, bár jövő hétnél előbb úgysem érsz rá, akkor viszont mi utazunk megint.... szóval majd 1x csak, augusztus közepe táján.

Gumicukor
bocsesz, lusta vagyok most beírni a keresőbe, de Kataa a IX. ker-ben a Gizella házba költözött..

Képzeljétek, lehet, hogy van egy komoly vevőnk!! - legalábbis tegnap járt itt és nagyon úgy dumált róla..... hát remélem, már úúúúúúúgy költöznénk mi is, szóval drukkoljatok!! Kép

Nálatok is borult a napirend??? Ez a borús idő.... Dodi már vissza is aludt úgy fél órája.

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok!

Kisse megkesve kivanok boldog masodik szulinapot Kryss Rebeccajanak es Forti Levijenek!

Kép
afonya

hali!

most ment el a férjem a munkahelyemről, 10-re jött állásinterjúra. közben a kollégáim is lecsaptak rá, így még az eredetileg 1 interjú helyett volt még kettőn, ami még meg sem volt hirdetve. az egyik nagyon bejön neki, akár holnaptól kezdhetne is, de még a hétvégén átgondoljuk az egészet. de tisztára izgalomban vagyunk.
kicsit utazós a meló, de nem "ottlakásos", vagyis csak havi 1-2 alkalommal 3-4 napra kellene kiutaznia Ausztriába, ritkábban hosszabb időre.
angolul ment minden, az is jól ment neki, szóval már csak rajta áll az egész, ráadásul a fizuajánlat is szuper, amit fél év elteltével teljesítménytől függően emelnek + a külföldi napidíjak sem mellékesek.
szóval drukkoljatok!

Én is boldog szülinapot kívánok Forti Levijének és Kryss Rebec-jének!

dani is álomszuszék, reggel fél 9-kor még aludt, a 7es kelése helyett. kicsit nyöszörgött is éjszaka, biztos zizgett szegénykém a frontok miatt. édes volt, mert lehívott mindket a galériáról ("Apuuu, anyuuu, gyeleee!" ), kicsit leültünk az ágya mellé, aztán visszaküldött minket aludni ("Mennyé fel, aaszik, Dani aaszik.")
aztán meg arra ébredtem éjfél körül, hogy álmában nevetgél, de jó sokáig rötyögött, én meg azon, ahogy ő Kép

ma megyünk az almássy térre beiratkozni a 2 hetes intenzív úszásra, utána meg hamarosan kezdődik a rendes uszi. már nagyon várjuk.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor,
Drukkolok a párodnak!

Zita
parazita

Sziasztok!

Betti sokkal jobban van, már "rossz".

Kataa, féltem, hogy esni fog, de egész jó időtök volt a költözéshez! Sok boldogságot az új otthonbanKép

Gumicukor, drukk a férjednek! Nem lesz fura egy munkahelyen dolgozni?

Rit, neked meg drukk a lakáseladáshoz!

Ági, nem lehet elhalasztani a műtétet? Bár azt mondják 4 nap után is vissza lehet szokni a szopira, de mi van ha nem? Olyan jó olvasni, milyen boldog kis család vagytok.Kép

Beszti, jó nyaralást, próbálj meg pihizniKép

Conti

conti

Hali!

Köszi a drukkot! Végülis úgy döntött a párom, hogy vált. most várom a telefonját.

conti
nem lesz fura, mivel nem egymás mellet leszünk, hanem egymástól külön épületben és ő teljesen más jellegű munkát fog csinálni mint én, ő programozó, fejlesztő én meg rendszergazda vagyok. tehát napközben nem sokat fogunk találkozni, de ha mégis bármi van, megtaláljuk egymást.
az sem utolsó szempont, hogy közel lesz a munkahely a jelenlegi lakóhelyünkhöz és az ovihoz is. igazából csak reggel jövünk majd együtt dolgozni (ez egyébként most is így van, mert mindig kidob a melóhely előtt) és együtt megyünk haza (most is mindig jön értem, mivel útba esik és kb együtt végzünk).
ami szintén jó, hogy nálunk az esetlegesen ünnepek közé eső munkanapot nem kell szombaton ledolgozni, mivel a munkaidő egy picivel hosszabbra van megállapítva, tulajdonképpen már év közben észrevétlenül ledolgozzuk. pl. nem napi 8 órát, hanem 8.16 perc a napi kötelező munkaidő. így jó, amikor egyszerre 4-5 napot lehet otthon tölteni, miközben mások szombaton dolgoznak.

a másik szempont, hogy a lakásra is többet tudunk félretenni, nem is csekély összeggel.

aminek örülök még, hogy most a felvételizők nagy többségben ismét közgazdásznak vagy jogásznak mentek, informatikus sokkal kevesebb. talán a jövőre nézve bizakodóak lehetünk, hogy mivel azért fiatalok vagyunk, de már nem kezdők, vagyis kellő tapasztalat áll a hátunk mögött + nyelvtudás is, nem kell attól tartanunk, hogy az állandóan fejlődő, megújuló számítástechnikai technológiák közül nem találunk majd magunknak munkát.
szóval most fel vagyunk dobódva.

az egész elég érdekesen zajlott egyébként, a kollégáim nagyon rendesek voltak a férjemmel, nem kellett interjúk hadán végigmennie, csak 1-en és mindig előbukkannak olyan állások, amiknek még híre hamva sincs, ez is olyan volt és az összes ajánlat közül a legjobb.
amit majd meg kell mindhármunknak szokni, az az utazgatás, bár nem lesznek hosszútávúak, de azért gyakran lesz, több rövid. de mondtam apának, hogy ha hosszabb ideig kell kint lennie, akkor kivonatozunk danival és ott leszünk pár napot vele, azt mondta erre, hogy addig ő feltérképezi a környék játszótereit. meg beszerzünk egy webkamerát és abban a pár napban, amíg ő kint van, sem fog elmaradni a jóéjtpuszi Kép

mindig vannak izgalmak az életünkben, 3 éve dani érkezése, 2 éve a születése, 1 éve az én újra munkábaállásom, idén a páromé, remélem jövőre meg a lakásvásárlás lesz, aztán meg jöhet ismét egy kisbébike.

na, eldugulok, elég az ömlengésből, csak gondoltam megoszotm veletek az örömömet
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor, így egész más. Én azt nem tudnám elképzelni, hogy mondjuk akár a szomszéd szobában dolgozzon. Szerencsére mi egész más területen vagyunk, a férjem kereskedelemmel foglalkozik én meg könyvelek és nagyon szeretem csinálni.
A távollét meg hamar eltelik, nálunk elég gyakran megy el a férjem pár napra, 16 év házasság után már "pihenés"-nek fogom fel. Aztán meg olyan jó, mikor hazajönKép, mindig hoz valamitKép

Képzeljétek, ma több mint 10ezret hagytam egy hobbyboltban, teljesen belemerültem a nagylányommal együtt a kreatívkodásba. Sajnos szeptembertől újra tanulni kell a szabadidőmben, kihasználjuk a nyarat.

Puszi, Conti

conti

Conti
mi már korábban, amikor a HM-ben (ott ismetük meg egymást Kép) dolgoztam, dolgoztunk együtt, de akkor sem egy irodában és mindketten teljesen mást csináltunk.

szép, naposabb hétvégét mindenkinek! én megyek gyorsan haza, esernyőm nuku, remélem addig nem kezd rá az eső.
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: