A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Bond!
Szellemes... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Boo!
Megmentettél egy újbóli iwiw-es regisztrációtól! Már annyira kíváncsi voltam erre a banánosakármicsodára, hogy szerintem képes lettem volna újra regisztrálni, hogy megnézzem! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Amúgy megnyugtattál, hogy a Fazekas neked se esett le! :lol: :lol:

Ancsurti!
Itthon volt a Petra tegnap, csak jókat alukált! Mostanában egész nap visszaalszik, csak a késő délutáni (ált. 6 óra) szopi után marad fenn a fürdetésig, de a vacsi után alszik újra mint a bunda. :wink:

Én nem is használom azt a szót, hogy fazék. A lábost se sűrűn. Én általában azt mondom, hogy edény. Az nem jó? :roll: :roll:

Conversano!
Sudoku... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilisgabi!
Ügyi vagy a fogyással!
Én soha nem fogyókúráztam (nem is kellett), de el nem tudnám pont most képzelni. Annyi édességet kívánok, mint még soha. Terhességem alatt sem ettem ennyit.
Sőt, én sokszor az éjszakai szopi után eszem ezt-azt, mert meg szoktam éhezni.

Úgyhogy mindenkinek elismerésem, aki tud fogyókúrázni!
:wink:

Futás jó, én is szoktam futni, de már lassan egy éve, hogy nem voltam. Majd tavasszal újra megyek, ha a Petrus is engedi.

Kép
katy76

Dodi!
Jó pihenést, érezzétek jól magatokat!! :wink:

Na megyek főzni, mert 2 körül jön az én családom is, meg Apáé is.

Kép
katy76

Ancsurti nekem még eddig nem volt meg a szülés óta.

Katy hát még terhesség előtt tornázgattam itthon, az igen régen volt. A terhesség alatt nem tornáztam.

Én kimondottan fogyózni nem akarok, mert szerintem ha majd tornázok akkor lefog menni az a maradék amit még a hormon bogyóktól szedtem fel. Amit a terhesség alatt felszedtem, az már régen lement, szülés után 1 hónappal. Amúgy sem eszem sokat. Egyedül amire figyelek, hogy este 6 után már nem eszem. Illetve kenyér helyett zsömlét, vagy teljes kiőrlésűt, úgy hogy nekem tényleg inkább csak alakformálás miatt kellene a torna, na de azért annyira nem sietek. A lényeg hogy tejem legyen legalább még 3 hónapig,és ha már majd eszik mást is akkor.

Ma kipróbáltam hogy Nórát az ágyába rakom le aludni úgy hogy nem elaltatom hanem hogy maga aludjon el. És láss csodát működik. Eddig mindig max fél órát aludt. Most meg már 1 órája alszik. Olyan jó hogy ilyen kis ügyes Nóra. Sokkal nyugisabban alszik így. Nekünk éjjel nem kell cumi egyáltalán. Csak nappal használja amíg elalszik. Én is úgy csinálom hogy takaró az arcát éri és így a cumit is megtartja. Ha már mélyen alszik akkor nem kell neki és nem is ébred fel rá.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Nem hiszem el, ekkora forgalomra nem számítottam. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
orsi777

Gabi

Nálunk is úgy működik a cumi, mint nálatok. Általában napközben használjuk, babakocsikázáshoz kell, a délutáni nagy alváshoz vagy az éjszakai altatáshoz kell, mikor elalszik kiveszem a szájából a cumit , nem kel fel rá.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára orsi777 2009.10.03 17:46-kor.

Kép
Kép
orsi777

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:04-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi

Roló ugyanez. Szopi után 1,5-2 órával alszik kb 30-40 percet. Szal az evés is hamarabb lesz mint 3 óra. De egyre kevesebbet alszanak már. Sztem ez így normális.
Védőnéni és a ruhák :mrgreen: :mrgreen:
(Egy haverunk mondta,hogy ha drága szállodába megy, direkt a szoba minden szegletében szeretkezik a bnőjével, ahol csak tud, mondván így "kihasználja" . Na én majd most, minden szegletében szoptatni fogok) :lol: :lol: :lol:
Jó pihenést! :wink:

Czigka
Bende a második képen tökre hasonlít rád!!

Gabi

Én mászok, s nem apad a tejem. Még mondhatnám hogy jót is tesz…szal sztem nyugodtan! :wink:

Conversano:

Esti evés dolgot nem értem, ha éhes akkor miért is ne? Egy képet hozhatnál pici fiadról!
:wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok!!

Olvasok vissza,de azért egy-két dologra reagálok.

Bond! Én is a 4-es kategóriába tartozom,általában elolvasom a linket,ait felteszel,csak épp nem reagálom le.Örülök,ha írni tudok nektek,mert mostanában az sem mindig sikerül,lásd 5 oldallal vagyok "csak" lemaradva".

Találka: nekem a Kopaszi-gát jól hangzik én tudom hol van,voltam ott,tényleg nagyon igényes. Ha nem akkor lesz a kolleganőm temetése :cry: ,akkor ott a helyem. Melyik napra gondoltál?

Ancsurti! Mi Peg Perego babakocsit vettünk és teljesen meg vagyunk vele elégedve,jól bírja a gyűrődést.

Oltások: Mi beadatjuk a nem kötelezőket is.
Na olvasok tovább :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi

Hétvégén lesz a találka, temetés ,úgy tudom, nem szokott lenni hétvégén. Sajnálom a kolléganőd, mi történt vele?

Boo

Nekem tetszett a Bábel.

Kép
Kép
orsi777

Boo

A cseten különböző "szobák" vannak,ahova bemész és beszélgetsz emberekkel. Olyan ,mint itt ,csak egyből tudsz reagálni.

Ronmay

Én sem értettem,hogy miért ne egyen ,ha éhes..
Kép

Dodi
Jó pihit!

Megy valami műsor most az rtl-en. Vki gyereke szertornára jár. Emberem ül a gépe előtt és fél füllel hallgatja a tv-t,majd megkérdezi:
Mi az a szervtorna? Tudod szivem.. mikor a májaddal helyben futsz..
(nem komolyan kérdezte ám :D Amúgy tök értelmes ember :D )
Vendég

Orsi! A hétvége bizti jó,csak azt hittem,hogy talán péntek a találka. Tüdődaganata volt szegénynek,már úgy tűnt,hogy jobban van,de sajnos nem :cry:

KépKép
KépKép
nyuszi81

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:05-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:05-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

Nem ért a lovakhoz :) Ő repked.

Meg kell ,hogy osszam Veletek,ma szert tettem egy univerzális távirányítóra.Természetesen méd in csájna.

Kép
KépKép
KépKép
Kép
Ezek a fránya fordító programok :) :)
Vendég

[quote="boo"]
írta:
bootök muris hogy nektek is "kobold" arcotok van! Zsirinek is ugyanígy le van csúszva az arcszerkezete az alsó 1/3-dra :lol: :lol: :lol:

ezen még most is röhögök :lol: :lol:
Vendég

Lányok!

Férjem azt mondta, hogy ha valaki ír neki valami tudományos magyarázatot erre a fényre tüsszögésre, akkor elhiszi...(csak azért, mert mondtam neki, hogy 007 mindenre talál a neten cikket... :oops: bocsi utólag is... :lol: )

Boo!

Szerintem minden ilyen picurnak el van csúszva az arca. :lol: Legalábbis nekünk is el volt... :lol: (vagy van... :?: )

Sajnos találkára én megint nem tudok menni...de most alapos indokom van, szüleimhez megyünk a hétvégén.

Tejem 2 napja kevesebb :( , úgyhogy megint fejek éjjel. Érdekes, az apadás előtti nap meg (írtam is) 120 at tudtam pluszban kifejni...ki érti ezt...mindegy, nem bánkódom iszom, szoptatok, fejek. Ha mégsem sikerül visszatornázni, akkor veszek én is görögszéna magot. :wink:
Amúgy Noé kevesebbet eszik, talán azért is csökkent a tejem. De hogy mi ez az étvágytalanság...? a közérzete jó, vigyorog ezerrel...szóval nem értem... :roll:

Kép
Kép
tabati

Ma ilyet láttam a wc-re kiírva: Női Mozsdó :o

Kép
Kép
orsi777

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:06-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:06-kor.

KépKép

KépKép
boo

Hátimotoros és anélküli siklóernyő. De már rávettem,hogy adja el :twisted: :twisted: Nagyon veszélyesnek tartom. Ajánlottam helyette a sakkot.. Persze minnyá közölte,hogy őt még nem dobta le a siklóernyő :evil:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.03 22:14-kor.
Vendég

Boo!

Nekem a tápszeres volt zöld... az anyatejes sárga... :roll:

Diploma... nem tudok segíteni, de megjegyzem nem vagy szívbajos!! :shock:

Kép
Kép
tabati

És most :arrow: fejni egyet... :?

Kép
Kép
tabati

Conversano!

:lol: Még hogy őt még nem dobta le!! :lol: Mondd neki, ha ledobja nagyobbat szív, mint te. :lol:

Kép
Kép
tabati

Szerintem ezt ő is tudja :) Engem rá nem venne senki ,semmiért,hogy egy ventillátorral a hátamon repkedjek.
Vendég

Conversano:A szomszédunkat ledobta a siklóernyő fél éve,azóta itthon van már a kórházból,megműtötték,eltört a gerince,de nem jól forr össze,hiába csavarozták. :( 38 éves,2 kisgyereke van,a felesége mindig modta neki,hogy hagyja abba,de ő biztos volt magában.3 hónap múlva újra műtik,dolgozni nem tud,gerincmerevítőben járkál itthon,és a kertben.Teljesen depis. :( Nah,igenis van ilyen is.Amikor a férfi téved. :?
Persze veletek ez soha ne forduljon elő!!!!!!!De veszélyes.Lehet,hogy ismerik is egymást.Ha érdelki a neve,priviben megírom.
Vendég

Sziasztok!
Annyira ügyes voltam ma, hogy körömvágásnál belevágtam Hédi ujjába :twisted: , szegényem úúúúúúgy sírt. Most meg tök lelkiismeretfurdalásom van,neki meg egy szép kis seb az ujja végén...

Szerintetek lefertőtlenítsem neki? Mivel?

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Tike!

Bonddal konzultálj. ( :P :lol: )

No, ennyi volt fel is kelt Noé!

Lilisgabi!

Még szerencsésen megúszta szomszédod, hogy nem bénult le. :roll:

Kép
Kép
tabati

Felhívtam a védőnőt, azt mondta szaliciles alkohollal fertőtlenítsem le, meg csepegtettem rá anyatejet is.

Ő már vigyorog, de basszus ahányszor ránézek a kezére szidom magamat....ráadásul kedden gyerekorvos...biztos meg lesz a véleménye rólam.

Olvastam, hogy Bond is hasonlóan járt el, mint én - ez azért egy kicsit megvigasztalt :P

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.03 20:54-kor.
Vendég

Nálatok is TV függő a gyerek, Odett egyfolytában azt nézné?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára orsi777 2009.10.04 18:58-kor.

Kép
Kép
orsi777

Lilisgabi

Írd meg lécci,hogy ki volt szomszéd.köszi:)
Vendég

Sziasztok !!!

Még nem olvastam vissza, de közben kaptam egy e-mail-t egy barátnőmtől , aki most van a 35. hétben. Olyan szép kismama, 2 hete láttam utoljára. Van egy "kis " gondja :cry: :cry: :cry: , úgyhogy : KEDVES TEJCSÁRDA ANYUKÁK !!! szeretném a segítségeteket kérni. ( itt elsősorban Dodi -ra gondolok, mert Te itt már felajánlottad ,hogy szívesen adsz a tejcsidből ingyért is,de kérem a jelentkezőket :wink: )

"Mivel te sok kismamával álsz kapcsolatban leirom mi történt velem az elmult hetekben és ebben kérném a segítséged:

Volt egy vagyis van egy hormonbetegségem a hipofézis adenoma ami mellé mellékvese adenoma is társul ennek egyik oka a prolaktin nevű hormon megemelkedése ami a terhesség és a szoptatás alatt emelkedik meg. Ill . a szoptatásért kifejezetten a prolaktin hormon felelős.
2 hete voltam a nőgyogyásznál és endokrinologus szakorvoshoz küldött szakvéleményért, hogy nem ártunk-e a szoptatással a szakorvos a leleteim alapján nem javasolja a szoptatást.
Most nyomozunk, hogyan lehetne anyatejhez jutni, de persze ebben a bürokratikus országban nem könnyű, mert csak Budapesten van lefhetőség rá, azt is elsősorban beteg és koraszülött gyerekek kapják.
A gyerekorvos ajánlott egy kismaámát aki hasonló helyzetben volt és valahogy elintézték de nagyon nagy tortura.
Inkább azt javoslta probáljak meg ismerős körben nyomozni.

Hát most sajnos erre vagyok kényszerülve ha bárki tud nekem segíteni akár egy jó tanácsal nagyon hálás lennék, de nem szeretném rádterhelni az én problémámat!!"

Majd olvasok és mesélek, de most aaaanyi dolgom van és még vendégek is jönnek.[/quote]

Kép
ikoka7

Ikoka!
Én a tesóm miatt tettem félre némi tejet, ő novemberben szül. Az elsőnél nem volt teje, persze ettől még előfordulhat, hogy most lesz. Ha neki nem kell tej, akkor én szívesen adok, ha a barátnőd elfogadja. (Kb. egyszerre fognak szülni a tesómmal)

Conversano!
TV-táviránító :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bond!
Már péntek óta szeretném megköszönni a köszöntést! :wink:

Tike!
Ne emészd magad, ha visszaolvastál, láthattad, hogy mindannyian követünk el apróbb hibákat, amikkel fájdalmat okozunk a pici babánknak. A lényeg, hogy nem direkt történik, és szerintem utána sokkal hosszabb ideig fáj nekünk, mint nekik.
A doktornéni meg már biztos látott néhány ilyen körömvágós esetet. :wink:

Boo!
Koncert? Mi újság? Szólj, ha menjünk jegyet venni!

Tabati!
A múlt héten nekem is csökkent egy picit a tejem, de két nap fejés után visszaállt a rend. Azóta minden okés. :wink:

Kép
katy76

Tabati!
A férjednek üzenem:

Vannak, akik tüsszögnek, ha a napba néznek, ám erős fény is kiválthatja a tüsszögés sorozatot. Ez az úgynevezett tüsszögési reflex. Általában egymás utáni több, sorozatos tüsszögéssel jár, a tüsszögések közötti 2-3 másodperces szünettel.
A jelenség a lakosság mintegy negyedét érinti. Hátterében a feltételezések szerint a háromosztatú ideg rendellenes működése áll, ez a felelős a tüsszögésért.
Kutatások szerint összefüggés van eme ideg és a vizuális impulzusokat az agyba szállító idegek működése között.
A látóideg túlstimulálása működésbe hozza a háromosztatú ideget, amely beindítja a tüsszögési folyamatot. Nemcsak a hirtelen fényhatás váltja ki a tüsszögési reflexet, hanem a hideg levegő hirtelen belélegzése és a túlságosan intenzív ízek (pl. túl mentolos rágógumi) is.
A reflex dominánsan genetikus, azaz ha az egyik szülő is „nap-tüsszögő”, akkor 50 százalék az esély rá, hogy gyermekük is az lesz.
Miért lehet veszélyes a tüsszögési reflex?
A fényre vagy Napra tüsszentés, a photic sneezing, veszélyes lehet a közlekedésben. Autós vagy kerékpáros egyaránt kaphat hirtelen ilyen ingert, amitől elránthatja a kormányt, balesetet okozva és szenvedve. Különösen veszélyes, amikor sötétből, például egy alagútból vagy aluljáróból hajtunk ki az erős külső fényre.
Mivel a jelenségről még nem sokat tudnak, jelenleg antihisztaminokkal kezelik a súlyos naptüsszögést.

Bábel: szerintem nagyon jó film. Én még akkor láttam, mikor a mozik adták.

Kép
katy76

Szijasztok! :)

Most jelentkez találozás.

Lenni:

1. katy76 szavaz: Városliget
2. orsi77 szavazó: Kopaszi-gátlás
3. lilisgabi szavazása: Kopaszi-gátló
4. nyuszi81 szava: Kopaszodás gátló
8) szavazatnak lenni: gátlás Kopasz
(+1 beleszava: ancsurti Kopó gátnak lenni)

Napozás, idő teccik, eldöntéses.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond!
Látom, sokat pihentél a hétvégén!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

A kínai nyelvvizsgámra készülök. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Gyerekek gyönyörűek!
Vendég

Mi pár napot Sopronban töltöttünk :lol: :lol: :lol:
Pihenés, kirándulás volt a program... kicsit átmentünk Eisenstadtba, Bécsbe is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Guten Abend!!!!

Kissé kiakadóban lévő kétgyermekes anyuka külvilággal történő kapcsolatfelvétel céljából bejelentkezik.

Elmaradás: cirka 22 oldal.

Ittlétem időtartama erősen korlátozott, és bizonytalan....

Hamarosan jövök beszámolóval (ha sikerül), aztán majd tán visszaolvasás is következik (bár ennek szerdáéig minimális a valószínűsége)...

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!

Van időm most életjelet adni magunkról (márha még emlékeztek ránk)

Olvasással próbálkoztam, de válaszolni nem nagyon volt időm- fő akadályozó Marci... .

Az utolsó emlékképem a talis képek voltak---na azok szuperek lettek!!!! Boo nagyon profin fotózol, és tényleg kár, hogy rólad nem nagyon készült kép.

Rólunk: Bende minden bizonnyal a topic egyik legnagyobb babócája, már ami a súlyt illeti- 8000 gramm körül mozog. :oops: Éppen ezért mozgásban sem a legprofibb- ha hasra tesszük jól elvan, szépen tartja a kobakját, de kinyomni nem nyomja magát. A forgástól meg extra messze vagyunk. Viszont egy vigyorbogyó, állandóan mosolyog és dumál hozzá. :lol:

kispiskóta

[quote="boo"]m írta:booegkérdeztem apát a fazék-lábos kérdésről, mivel az eredeti szakmája szakács, íme a kimerítő párbeszéd:

Boo: Mi a "hivatalos"különbség a fazék és a lábos között?
Apa: A fazék az NAGY!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Fazék: mélysége nagyobb, mint a szélessége
Lábos: szélesebb, laposabb.....
Vendég

Kispiskóta
8000g :roll: :roll: :roll: :roll:
Nem aprózza el.... :wink:
Vendég

Iringó :lol:, hát dagadt na. A mi dagadt kacsánk. :D

kispiskóta

Hoztam pár képet:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

kispiskóta

Hendegabi, Kispiskóta!
Jó, hogy jelentkeztetek!!!!
H.Gabi!
Azt hallottuk, hogy gondok voltak Nócival, kórházban voltatok. Várjuk a beszámolót!!

Kispiskóta!
Emlékszünk rád, a minap még hiányolva is voltál! :wink:

Orsi!
Petra annyira tv kedvelő, hogy ha a játszószőnyegére tesszük, akkor kicsavarodik, hogy lássa a tv-t, mert pont háttal van neki. Mindent megtesz, hogy nézhesse. Számítógép ua.
(Most is a híradót nézi... :roll: :roll: :roll: , érdeklődik a világ iránt, hát mit tehetnénk? :lol: :lol: :lol: )

Kép
katy76

Bende dundibogyó!!! :D :D

Marci meg zabálnivaló, ahogy olvas a bilin! Ráadásul a Heti Választ? Nem mondom, ő is nagyon művelt baba!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

Kispiskóta

Nem semmi! 8000g :shock: :) Hány centi?

Szia Hendegabi :)
Vendég

Olyan 64 centi körül van, de én nem tudom annyira pontosan mérni.

kispiskóta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: