A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » István kórházi élmények

Szia Manoca!

Sajnos csak tegnap láttam meg a július 13-i leveled. Küldtem Neked mélt a privátra.
dzs
dzsuli

Manoca !

köszi az infot, utánanézek.

B.
bocida

Maya!

Nem akarom védeni G. doktort, de a védőnő is elég béna, ha nem tud elküldeni vérvételre. Nálunk simán megy a dolog, bár a doki megkérdezte, hogy ő írjon beutalót, vagy kényelmesebb a védőnővel elintéznem. Én az utóbbit választottam. A védőnő nem a saját pecsétjét teszi rá a beutalóra, hanem van egy csomó - a helyi orvos által lepecsételt - beutalójuk.

Az UH-t lehet, hogy elnézte. Ehhez nem tudok mit szólni - de tényleg talán még nagyon pici volt a terhesség.
Én az első babámat félig-meddig neki is köszönhetem, ezért szerettem volna ezt leírni.

Persze minden jót kívánok nektek és remélem, hogy mindkét baba egészségesen meg fog születni.

Erzsike? Igen, ő nagyon kedves - az első babámat nála szültem. Nem fogadott szülésznőm volt - de így is mindent megtett, amit lehetett.

Üdv,
J
julie

Sziasztok!

Jelenleg 14 hetes kismama vagyok! És épp azon vaciálok, hogy orvost, ill. kórházat váltsak-e!
A jelenlegi orvosommal nincs bajom, de a kórházban nincs semmilyen alternatív lehetőség, és ez zavar. Sokaknak a kórházi környezet, műszerek biztonságot adnak, én sajnos nem így vagyok ezzel. Úgy tudom lelassíthatja a szülést, ha a kismama szorong a környezettől, ezért variálok még. Nem mindegy, hogy egy ágyhoz vagyok-e láncolva a vajúdás alatt vagy én dönthetek, hogy kényelmes.
Az István kórházat sajnos nem ismerem, ezért volna egy pár kérdésem róla, ha megtennétek és van tapasztalatotok kérlek válaszoljatok rá!

Vannak-e alternatív vajúdási, szülési lehetőségek!Milyenek a vajúdó körülményei (több ágy egy szobában elfüggönyözve, külön szobák stb)Lehet-e éjszaka is epidurált kérni? Van-e sétáló epidurál?
Milyen az újsz. ellátás? Szülés után automatikusan lenyomják a csövet a baba torkán (váladékleszívás) vagy ha nem muszáj, akkor nem.
Szerintetek első szülésnél van rá esély, hogy ne vágjanak, ha nem muszály?
Milyenek az orvosok, nővérek?
És a l e g f o n t o s a b b kérdésem! Van egy orvos Dr..... Erzsébet. Sajnos csak a keresztnevét tudom, szerepelt a Szülőszoba c. műsorban! Ő nagyon szimpatikus volt! Ha valaki tudja ki Ő? Kérlek írjatok!

Bocs, a sok kérdés miatt! Előre is köszönöm!
Sziasztok!
ildi76

http://www.istvankorhaz.hu/index.php
http://www.boldogszuletesert.hu/

én még nem voltam ott, de vannak alternatív lehetőségek
a weboldalakon is eleg sokminden van, es itt a forumban is olvashatsz dolgokat
es ott az ovosok listaja is, kitotozhatod

Kép
babarozsa

Szia Ildi!

Még én sem szültem az Istvánban, de már egy ideje oda járok és decemberre vagyok kiírva. A szülőszobákat most újították fel, ha jól tudom a csecsemő osztályból alakítottak ki egyszemélyes vajúdókat. Mindenféle alternatív dologra van lehetőséged (kád, sétálás, szülési pozíció, stb.). Vajúdás alatt ihatsz és ehetsz csokit vagy szőlőcukrot. Nincs automatikus beöntés és borotválás, valamint előnyben részesítik a gátvédelmet.
A szobák 24 órás rooming-in rendszerben működnek. Vannak alapítványi szobák 1-2-3 ágyasak, de a legnagyobb sima kórterem is csak 6 ágyas (ha jól tudom).
Az orvos a te választásodon múlik, itt a topikban sokakról olvashatsz. A nővérek is jók és a szülésznőkkel sincs probléma. Persze mindenhol vannak kelletlen dolgozók is.
Én Dr. ....Erzsébetről nem hallottam, esetleg mások tudnak segíteni.

Barbara
babar

Erzsebetet en sem latom az orvosok kozott, megneztem a listat

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Szerintem Ildi, a Csűrős Erzsire gondol, aki a vezető szülésznő az Istvánban. A Szülőszoba műsorban ő volt a Siklós doktorral.

Andi
puttony

Szia Ildi,
annyit tennék hozzá Barbara mondataihoz, hogy az újszülött ellátás szerintem nagyon jó. Mikor én szültem nem szivtak le semmit a babák szájából, orrából. Nem volt reflektorfény szüléskor, csak egy halvány lámpa égett. Hozhatsz zenét, van magnó. A csecsemőmősök egytől egyig nagyon helyesek, abszolút támogatják a szoptatást. Nem adnak cukros vizet, tápszert. Ha nagyon kell, akkor női tejet lehet kérni, de azt is fecskendővel, vagy pohárból adják. Van két elektromos fejőgép is. De minden másban is kedvesen segitenek.
A nővérek is segitőkészek.
Szerintem is a Siklós Pálra gondolhatsz, és az asszisztensére, Csűrös Erzsire. Én velük szültem.
M.
manoca

Én két éve szültem a fiamat az Istvánban. A nőgyógyászom ott bejáró orvos, tehát "véletlenül" keveredtem oda. Azóta olvastam más kórházakról is és körbe is kérdezgettem itt-ott, ha a második baba jönne, akkor esetleg lenne -e jobb hely, de nem találtam mást.
Egy hátránya van a kórháznak a tisztaság hagy némi kivetnivalót maga után, illetve hogy a látogatók szabadon jöhetnek. Én alapítványi szobában voltam tehát minket egyik sem érintett, de mondjuk egy 6 ágyasban nem biztos ezek nem zavartak volna.
Andi
puttony

Sziasztok,

annyit hallok már ezekről az alapitványi szobákról, hogy most már kiváncsi vagyok. Lehet, hogy kicsit naív a kérdésem, de még nem voltam olyan helyzetbe, hogy ezt teljesen értsem.
Csajok!
Hogy lehet egy ilyen alapítványi szobát elcsípni? Csupán szerencse kérdése (mittom én, pl hányan szülnep abban az időszakban), vagy azért ennél többről van szó?

F
flo

Babarozsa, Babar, Puttony, Monoca!

Köszönöm a tájékoztatást! Nagyon szimpi lett nekem ez a kórház, csak egy kicsit sajnos messzebb van, mint a Schöpf-i!

Mostmár tudom, hogy a Csűrösné Erzsébet a szülésznő, akire gondoltam!

Orvost kit ajánlanátok?
A Siklós dr biztos jó, csak nemtudom mennyit kér a szülésért! Sajnos ez is számít! Tudtok erről valamit?
Én kicsit problémás vagyok pajzsm. túlműk. miatt végig gyógyszert kell szednem, vagyis a babát majd azonnal meg kell vizsgálni születés után + vérvétel stb, hogy minden oké-e!
Köszi!

Sziasztok Ildi
ildi76

Ildi,
nekem nem mondta meg előre, hogy mennyit kér, igaz én se kérdeztem. Szerintem annyit adsz amennyit akarsz. Főleg, ha eljársz havonta a rendelőjébe, ahol ugye fizetni kell.
M.
manoca

Ildi!

A Schöpf-Méreitől tisztább az IstvánKép,
Ami nekem még külön tetszett itt, hogy a picik az első perctől kezdve saját ruciban lehetnek.
Nekem is a CsŰrösné volt a szülésznőm.
puttony

Szia Flo,
igen leginkább szerencse kérdése. Mindenki igénybe veheti, de ugye csak akkor ha éppen nem foglalt. Van még egy normál egyágyas is, de hát ott is ugyanolyan állapotok vannak, mint a többágyasban, csak nyugisabb. Én ott voltam 1 hétig.
M.
manoca

Sziasztok!
Két kérdésem lenne.1.A hármas alapítványi szobáért is kell fizetni?2.Szült valaki Diószegi
Évánál?Aki tud kérem segítsen.Köszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Hello Dia,
van ilyen, hogy hármas alapitványi szoba? Vagyis, hogy háromágyas?
manoca

Igen, én hallottam ilyenről, sőt olyan is van, hogy 2-3 szobához tartozik egy fürdő!
Szerintem a tarifa ugyanaz.
Barbara
babar

Dia!
Én mindkét gyereknél fürdős háromágyasban voltam. Ezek sima szobák , nem alapítványiak. Nem tudom hány 3 ágyas van. Van amelyikhez fürdő van és van amelyikhez ebédlőasztal. Én mindkettőnél a szülésznőmnek szóltam , hogy ilyenbe szeretnék kerülni.
Diószegi Évánál Pele szült és nagyon meg volt elégedve vele.
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216

Kanga!
Köszi az infót.KépPelével hol tudnék beszélni?

Kép
Kép
lldicsi

Most még nyaralnak , de azt hiszem holnap jönnek haza. A szoptatós topikban szerintem majd megtalálod. Figyelj , mert ő a (simán) Pele!
Kanga

[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216

Dia!

Diószegi Éva jó! Nagyon aranyos lány, segitökész stb. Háromágyas, zuhanyzós, wc-s, nem fizetös szoba a tuti, szerintem.

Orsi
orsi17

Orsi!
Köszi az infót.Te szültél az Évával??

Kép
Kép
lldicsi

és hol van az ebédlő???
ahol az előadások vannak?

Kép
babarozsa

Dia!

Én az Évával szültem. Bár választott volt, épp dolgozott, úgyhogy nem tudott folyamatosan velem lenni. Sajnos.

Orsi
orsi17

Babarozsa
az ebédlő a nőgyógyászat épülete mellett lévő tégla épület. Az aminek a bejárata a parkoló sarkánál van. Fel kell menni az emeletre.
livia

Livia:köszi!Kép

Kép
babarozsa

Lányok!

A fogadott szülésznőnek mennyit adtatok? Név nélkül - talán így nem sért személyiségi jogokat... Kép
Köszi!
J
julie

Én 10000ft-ra gondoltam.

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok
Én 20 e-re gondoltam, mert van néhány ismerősöm akik szülésznők, és ök azt mondták, hohy ez az átlag. Én amikor megkérdeztem az előző szülésemnél a szülésznőt, teljesen korrekt módon azt a választ kaptam, hogy az elégedettségem és a lehetőségeim szerint.
halszi

Hali!

Tud valaki aktuális infót arról, mennyi MOST az egyágyas szobák díja? (Két éve 8000 és 10000 volt.)
Babar, Dia? Esetleg megkérdezitek az előkészítőn?

Köszi! Vica
mvica

Szia Vica!
A múlt héten mondta a szülésznő a felkészítőn,hogy 10eft az a szoba,ami egy ágyas és 8eft az ami egyágyas de még egy egyágyassal közös a zuhanyzó.Januárban lesz áremelés.Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Basszus, én január végén vagy februárban szülök!!! De azért nem akarom előrehozni decemberre!Kép

Vica
mvica

Sziasztok!

Örömmel jelentem, hogy megszületett a "kisfiam". Szeptember másodikán, 4120 grammal és 60 cm-rel. Az Istvánban, természetesen, dr. Gasztonyi és K. Magdi segítségével. Az utóbbi egy tündér - csak ajánlani tudom nektek.
J
julie

Sziasztok!

Julie, ez aztán a kisfiú! Kép Szeretettel gratulálok és jó egészséget kívánok az egész családnak!
HajniKép
tigribigri

Sziasztok!

Julie, én is gratulálok a fiadhoz. Írj majd bővebben is, ha lesz rá időd.

Addig is jó egészséget kívánok nektek.

Zsana
zsana75

Julie!
Ezer gratula a KICSIpasihoz!!!

Mit jelent hogy az utóbbi tündér volt , az előbbi milyen?

Kanga

kanga0216

Gratulálok! de jó már nektekKép
én is nagyon kíváncsi vagyok a részletekre!!!!kérlek, ha van időd írd majd le. -és az "előbbi" engem is nagyon érdekelne!!!-
valterika
Dunakeszi

Gratulálok én is!Kép Szép nagy legény!
mvica

Sziasztok!

Julie! Gratulálok a "nagyfiadhoz", nem lehetett könnyű, de gondolom nagyon is megérte Kép

Nagyon sokan voltunk megint szülés felkészítőn. Innen is jár vki? Én még csak 14+4 vagyok, de a dokim mondta, hogy járjak, bár úgy érzem, hogy kicsit talán még korai.
És terhes tornára jártok? Milyen? Lassan remélem én is elkezdhetem.

Üdv. Mindenkinek!

Maya
maya29

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a gratulációkat; aranyosak vagytok. Úgy látom, hogy egy baba érkezésének a híre kicsit feldobja a hangulatot.

Gondoltam, hogy a mondatom nem lesz egyértelmű. Igazából csak arra szerettem volna utalni, hogy nagyon sokat köszönök a szülésznőmnek, akit a doktor javaslatára választottam. Őt ajánlotta. Szerencsére nem csalódtam.
G. doki pedig egy babámat már a világra segítette – tehát ő azt a formát nyújtotta, amit tőle megszoktam. Az első szülésnél több szerepe volt, mert a férjem nem mert bejönni. Így a szülésznővel ketten voltak csak bent; a doki állt mellettem, segített a nyomásoknál, beszélgetett hozzám, stb. Most a férjem valahogy bent ragadt –pedig esze ágában sem volt. A vajúdás alatt is segített, masszírozta a hátamat, a meggymagos meleg zsákot fogta a derekamra (ezt a szülésznő adta és nagyon sokat segített a durva fájások elviselésében), és biztatott. A „most pedig szülünk, apuka marad?” kérdésre pedig egyértelműen közölte, hogy már nem megy ki. Így ő állt a fejemnél, fogta a kezem (szerintem összetörtem az ujjait) és emelte a fejemet, ha kellett. Fekve szültem; pedig máshogy is lehetett volna, de így jobban éreztem, hogy hogyan kell nyomnom.
A doki ilyenkor szerintem totál háttérbe szorul; biztatgatott, mondta, hogy jól csinálom, többet nem nagyon tesz. Lehet, hogy mások nem így vannak – erről nincs tapasztalatom.
Tehát ennyi a bűvös mondat háttere.
A szülésznőm sem volt bent velem végig a vajúdás alatt; pont azért, mert ott volt a párom. De mindig jött, kérdezgetett, mondta, hogy milyen lehetőségeim vannak; fájdalomcsillapítás, kád, egyebek.
G. doktort már megszoktam - tudom, hogy nem bőbeszédű és elég magának való, de azt hiszem, hogy nekem pont ez jön be nála. Nem egy babusgatós típus, de bármit kérdezel, megkapod a választ. Sőt, ha olyanja van, még beszélgetni is lehet vele.

Mi 5 napig voltunk a kórházban; a baba kapott antibiotikumot, mert valszeg nyelt a magzatvízből és kicsit magas lett a CRP-je. De szerencsére teljesen rendbe jött, semmi gond nincs már. Idő előtt folyt el a magzatvizem, ezért is történhetett ez meg.
Most már itthon vagyunk és nagyon élvezzük. Szopizik, alszik, esténként van egy-két órás rosszabb periódusa, de éjjelente max. 2-szer ébred. Akkor is szopizik és után egyből alvás.
A szülőszobák gyönyörűek, a gyermekágyas részleg már nem annyira kóser. Én három ágyas szobában voltam - WC/zuhanyzó volt a szobában. Bár a zuhanyzót nem használtuk, a folyósón mellettünk lévőbe jártunk; az levegősebb és kellemesebb volt. Nekem már - mint nem első babásnak - könnyebb volt a helyzetem. Akiknek első babájuk lesz - hát a csecsemősök nagyon elfoglaltak és alig tudnak segíteni. Aranyosak, kedvesek , de bármi bajod van, menni kell hozzájuk kérdezni, mert ők jó, ha naponta egyszer be tudnak nézni a kórtermekbe.
Babaruhát, plédet(takarót), fürdőlepedőt, popsitörlőt kell bevinni - és nem árt pár db. tartalék pelenka. Bár adnak pelust, de volt olyan nap, hogy nem kaptunk, mert elfogyott.

És hát ugye – szoptatni kell. Ami viszont nagyon jó, mert mire hazamentek már kialakul valamiféle összhang a babával. (Egyébként 3 napig kell bent maradni, ha minden rendben van.)

Na, jó hosszú lettem. Ha van még kérdés, szívesen válaszolok. Persze most ritkábban jutok fel a netre – de majd igyekszem válaszolni.

Üdv mindenkinek és kitartás a még szülésig hátralévő időre.
J
julie

Julie!
Gratulalok, szep nagy babad lett.
Ines
ini

Maya 29!

Dia és én is járunk előkészítőre, bár mi már a 27.hetet tapossuk, de én is úgy éreztem ez még korai. Olyan nagy pocakokkal vannak ott kismamik. Aztán úgy döntöttem, hogy inkább most, mint télen a hidegbe, latyakba!
Terhes-tornára nem járok, mert Nagykovácsiban lakom és egy kicsit macerás eljutni a kórházig és nem is dolgozó emberek időbeosztásához van igazítva. Szerintem majd baba-mama tornára fogunk néha elnézni!

Barbara
babar

én a következő felkészítőt szeretném kezdeni októberben, asszem 10-e körül. jön valaki? nem tudjátok az elsőn a szülőszobát látogatjuk? és akkor keressük meg a szülésznőt? nekem is magdit ajánlottaKép
valterika
Dunakeszi

sziasztok,

Tenyleg tok jo lenne , ha megirnatok mikor kezdodik pontosan es hol a kovetkezo elokeszito mi mar a okt. 11.-vel kezdodo heten haza koltozunk.

Legkozelebb en is megkerdezem G-t kit ajanl szulesznonek.

Hu de izgi!!
Ezek mar egeszen kezelfoghato dolgok!
Udv

Csszabo
csszabo

nekem azt mondta G., hogy van egy csomó lehetőség, mire visszakérdeztem, hogy mi a helyzet Magdival, erre ő és az asszisztens csajszi egyöntetűen elkezdtek ezerrel ólogatni, hogy ő nagyon jó választás, csak sajna elfelejtettem a vezetéknevét...de még ráérek
Cs! hányadik héten tartasz? mert asszem 4-5 alkalom egy felkészítő, és mintha az elsőbe férna a szülőszoba látogatás, akkor próbálj meg jönni amikor hazaértek, ha már november késő lenne!
valterika
Dunakeszi

Valterika,

Most a 27. heten jarunk. Mire haza koltozunk mar a 30.-ban jarunk. En december kozepen fogok szulni.
Vegulis lehet, hogy a november is beleferne, de kitudja mennyire leszek akkor mozgekony.
Meg nagyon be vagyok mar sozva.
udv
csszabo

Sziasztok!
Mi Barbival most járunk felkészítőre a 27.hétben vagyunk.Most szerdán volt a 3.előadás.Összesen 6 előadás van,aztán kezdődik előről.Minden szerdán előadás után lehet szülőszobára menni,alkalmanként 6-8párnak.Remélem tudtam valakinek segíteni!KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Valterika!

A Magdi vez. neve Káry. És tényleg jól fogsz vele járni. Abszolút figyelembe veszi, hogy mire van szükséged. Meg tudsz vele előre beszélni mindent. Csak javasolni tudom és már mástól is ezt hallottam.
Mindent jót nektek!
J
julie

Köszönöm Julie!!!Kép
és te csak úgy felhívtad a szülőszobát és őt kérted? vagy hogy vettétek fel a kapcsolatot a szülésznővel? októberben szeretném kezdeni a felkészítőt-elvileg 35 hetesen és gondoltam hátha ott lesz...vagy nem tudom hogy keressem meg...
valterika
Dunakeszi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: