Sziasztok!
Jól eltűntem, de mindent visszaolvastam mostanra
Még a hét elején be kellett járnom dolgozni, mától már csak akkor megyek, ha nagyon muszály, így kicsit több időm lesz (remélem)
Lányok, sajnálom az elvesztett babákat, de kárpótoljon mindenért Titeket az a pici lény, aki most a szívetek alatt növekszik és hamarosan találkozhattok vele!!!
Lassan én is elkezdek itthon leltározni, hogy mi az, ami még hiányozhat és az beszerezzük.
Tegnap volt reggel nálunk a védőnő, vmi "családlátogatás" félén. Hozzátok is ment/megy?Kérdeztem tőle az előtejet, azt mondta nem jelent semmit hogy már van-e vagy nincs. Merthogy nekem még mindig semmi nyoma...
Szex: nálunk apa úgy kb 2 hónappal ezelőtt "leállt", kérdeztem is, hogy mi történt. Azt mondta, hogy nem akarja, hogy baj legyen. Mondtam neki, hogy nyugodtan lehet, amíg a doki azt nem mondja, hogy álljunkle. Azóta helyreállt e téren is a világbéke

Ugyan nem olyan rendszeresen, mint korábban, de azért van szex. Mondjuk én annyira nem élvezem, szerintem ez a hormonok miatt van, de azért csak megtaláljuk a módját annak, hogy mindkettőnknek jó legyen. A szülésznő meg kifejezetten tanácsolta is, hogy a 35. héttől legyünk aktívak, mert az segít a méhszálynak tágulni
Védekezés: én sem vagyok híve a tablettáknak. Régen szedtem, de felfordult tőleaz egész hormonháztartásom, akkor azt mondtam, hogy soha többet. Mivel apa nem szereti az óvszert mi is a megszakításos módszert alkalmaztuk legtöbbször, de nekünk bevált a Patentex Oval hüvelykúp (ez uolyan, mint a Pharmatex, csak nem csíp, szóval érdemes kipróbálni ezt is ott, ahol a Pharmatex nem vált be). Szülés után még talán az is jó lesz benne, hogy eleve síkosító (vmi folyadékféle lehet benne), így segíti a nedvesedést, mert ahormonok miatt úgy olvastam ezzel lehet a legtöbb gond. De lányok, az az elmélet már megdőlt, hogy szoptatás alatt nem lehet teherbe esni? Nekem van kolléganőm, aki a szoptatás alatt esett teherbe. Hogy van ezt, Ti tudtok róla vmit?
Ma délutánra még mindenképp be kell mennem a melóhelyre, utána még háziorvoshoz is mennem kell, mert a kartonom át kell kérni a régitől. Nemrég költöztünk Érdre, és még nem itt van a dokim, csak úgy könnyebb lesz, ha nem kell messzire menni, ha szükség van rá. Utána még bevásárlást tervezek, mert szombaton jön a család vendégségbe, sütök/főzök nekik finomat
Ja, és még hátra van a lakcím változtatás is, mert azt mondták az önkormányzatnál, hogy automatikusan az anya állandó lakcímére anyakönyvezik a gyereket és még annak az átírását sem intéztük el. Az a holnapi program lesz
Ja, és táppénz meg tgyás, meg gyed. A táppénz a fizu (napi átlagkereset) 60%-a (van plafonja, de azt csak nagyon magas fizetéssel lehet elérni), utána a tgyás a fizud 70%-a, ennek nincs maximuma, ez 168 napig jár (ha azt megelőzően min.180 napig biztosítási jogviszonyod volt, azaz bejelentett munkahelyed fizette utánad a járulékokat). Ezután jön a gyed, ami 2 évig jár, ez időtartamra a munkahelyen fizetés nélküli szabadságot kell kérni. Erre az időre is a fizud 70%-a járna, de ennek már van maximuma, ami a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-a, mi idén 100.100 Ft, de ez jövőre változhat. A gyesnek csak annyira jártam utána, hogy azt még akkor is igényelheted, ha már elkezdessz dolgozni és azt hiszem 1 évig jár. Ezen kívül még van a családi pótlék és az egyszeri anyasági támogatás, amit az államkincstártól kell igényelni a gyerek születése után. Ja, és kérdezzétek meg a munkahelyen, hogy segélyt adnak-e, nálunk ilyen is van: szülési segély a neve. Ezeket nekem mind a melóhelyen mondták el. Nálam érdemesebb lesz a szülés napjátólkérni majd a szülési szabadságot (erre jár a tgyás), ehhez viszont az kell, hogy a házidoki pont azzal a nappal zárja le a táppénzes papírt, amikorra a szülés napja esik (jóesetben akkor megyünk kórházba amúgy is).
Ja, és még valami a táppénzről, érdemes 30 naponta megszakítani, mert 30 nap elteltével átkerülsz jogi állományba és nem járnak az egyéb juttatások (pl étkezési jegy, cafeteria, ahol van, stb.) Most hirtelen ennyi jutott eszembe. De kérdezzetek nyugodtan, hátha tudok segíteni
Ja, még valami a jóslófályásról és a derékfájásról.Ha ez már az lenne, akkor már egy hónapja megszültem volna

Nekem mostanában éjszakánkéntnagyon tud fájni a derekam.Nyilván másképp áll a medencém és ettől, szóval szerintem még no para emiatt
Szép napot nektek!