háát, én magánklinikán fogok szülni. Nekem valahogy vérlázító, hogy az államilag fizetett orvosok pénzt kérnek zsebbe... persze, az is vérlázító, hogy mennyire nem fizetik meg őket, de akkor is... Főleg akkor, ha a magánrendelésre jár az ember, ahol nem két forintot hagy ott... a szülés meg a kórházban van, ami amúgy is a munkahelye a dokinak... Látom a fizupapíromon, hogy mennyi pénzt fizetek be eg.biztosításra havonta, és nem értem az egész rendszert... nah mindegy.
a magánklinikán, ahova járok, a terhesgondozásért nem kell fizetni, uh-ért vagy bármilyen vizsgálatért szintén nem - ha van az embernek tb-je. A szülés viszont eddig 130e volt, plusz a dokinak kb. 80-100 (dokitól függött, mennyit kért - de szigorúan számlát adott), most októbertől emelés volt, úgy 240e, hogy a doki már eleve benne van - így minden dokinak egységes a bére- és itt megint hangsúlyozom, hogy a terhesgondozás hónapjai alatt nem kell fizetni. És a borítékot el se fogadják!
- szerintem így teljesen tiszta a dolog, minden számlára van, amit az egészségpénztáradnak megküldessz, így 30% vissza is jár
Ha belegondolok - lehet, hogy az államiban is annyira jönne ki a vége nekem, hisz az elején én is sokat jártam, hetente, uh is volt nagyon sok, és még bent is feküdtem pár napot.
Ami a legjobb, hogy kétágyas szobák vannak, eléggé hangszigetelt, nagyon kultúrált, olyan, mint egy hotelszoba... egyáltalán nincs kórház jellege - nem is olyan rég csinálták meg. Azt a pár napot, amikor bent voltam, mondhatni, kellemes körülmények között töltöttem - mindenki kedves, figyelmes volt, kétnaponta nagytakarított-porttörölt a takinéni, és extraként még wifi hotspot is volt, tehát a neten tartottam a kapcsolatot mindenkivel.
- azért is fontos nekem, hogy komfortosan érezzem magam, mert amúgy a kórházaktól ki szoktam borulni már az első nap. Volt rá példa, hogy lábadozni államiból már azért küldtek haza, mert szinte elment az eszem odabent, olyan agresszív voltam.
Nem vagyunk nagyon eleresztve anyagilag, de erre spóroltunk ketten május óta, extra munkákat és túlórákat is bevállalva!
Amúgy pár éve, mikor bent voltam szülni a barátnőmmel, akkor én nem adtam egy fillért se a dokinak, se senkinek. 5000-et kapott a szülésznő, mert ő tényleg sokat ugrált a barátnőm körül és túlórázott is miattunk, teljesen önszántából.
Úgy gondolom, hogy a fizetéséért dolgozik minden orvos. Ha nem elég neki, akkor menjen el magánklinikára, és ha jó orvos, ott is odaadja neki az ember ugyanazt a pénzt, csak teljesen legálisan.
Remélem, nem baj, hogy megosztottam a véleményemet, és nem bántottam vele senkit.