A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok!
Szilvi, nagyon jól hangzik a program... lehet, hogy összeszedem magam, és elviszem a férjem egy hasonló előadásra. Igaz, mi eleve hordozópártiak vagyunk (a BKV-n állítólag szinte lehetetlen babakocsival közlekedni).

Kata, az új lakás elvileg most hétvégén lesz átadva, jövő héten kezd a festő, plusz kell kőcsere meg parketta-csiszolás, úh még min. két hét.
Megvettük a kiságyat matraccal meg ilyesmit, ha hamarabb jönne a baba, be lehet "üzemelni" itt az albérletben is). Na de csak nem lesz rá szükség.

Kis szép lett a Márk szobája:) olyan csillag lámpát én is kinéztem, de a férjem nem találta meg.

Vick, a témavezetőd nem egy empatikus fazon... egyébként meg tényleg na és, ha 3-as lesz, az egy jó szám.
Gyereked is három van:)

Értem már ezt a borotválást:) így utólag a gyanta lenne a legjobb megoldás, de ha eddig nem próbáltam, most már olyan szinten viszolygok tőle:( szóval alacsony a fájdalomküszöböm.
Amúgy ha mindent leszed az ember, akkor nem is igazán kell látnia:)

Edina, a barátnőm a gátmetszése után nem tudott ülni hetekig, úgyhogy az se garancia, hogy kellemesebb...

Remélem, a tegnapi front senkinek nem ártott meg. Én felkeltem éjjel kétszer, hogy nagyon keményedik a hasam, de volt itthon bor, az segített, ha nem is az ellazulásban, de az elalvásban mindenképpen:)

Enikő, jelentkezz te is, ha van időd, remélem, minden ok, és élvezed a hátralevő időt.

Pussz mindenkinek,
Móni
monke

Sziasztok!

Szilvi, nekem is küld el légyszi a segédletet, kiváncsi vagyok.
Védőnőnél mi volt?

Mangora, marci nagyon ügyes, hogy átfordult! :D

Vick, tök jó lett a lányok szobája, ügyes vagy.

Kata, szép lett a szoba. A lámpát hol vettétek? Nagyon tetszik...

Tegnap este én is ittam egy pohár bort, biztos ami biztos. Szerintem használt, semmi keményedés nem volt.

Lányok, ti hogy vagytok ezzel a köldökvér levétellel? Nem tudom, érdemes-e megcsináltatni....

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok!

Csak egy gyors kukkantás.

Hát én nagyon éreztem a hidegfrontot:(((( délután 4 körül jöhetett mert onnantól kezdett vacakolni a pocakom egész míg el nem aludtam. Biztos megrendezte a méhszájamat:(( Este már 5-10 percenként keményedett, hiába minden mg bor, De MÓNI én is már a végén azért nyomtam le hogy legalább elaludjak.
Pedig ez csak enyhe hidegfront volt, keddre erőset mondd:(( Nem tudom akkor mi lesz. Tök tanácstalan vagyok nem akarok kórházba menni, és persze hamarabb szülni sem!!!!!

Hétvégén jövök és olvasok írok!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Hali!!!

Nagyon szépek lettek a szobák,ügyesek vagytok.
Mi állólámpát szeretnénk,még be kell valahol szerezni.

Picur nekem is nagyon beindul,tegnap este pl úgy helyezkedett,hogy folyamatosan nyomta lefelé magát,és nem bírtam ülni.
Szerencsére a keményedések elkerülnek,néha van 1-1,de még mindig extra adag magnéziumot szedek.

Ma doki,megint ideges vagyok,mint mindig:)

Ti mit szóltok a H1N1 védőoltáshoz?Kéritek?Elvileg a kismamákat oltják először a jöv héten,de én nem vagyok benne biztos hogy jót teszünk vele.Ma mindenképpen megkérdezem a dokit.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Szilvi, én is kérem szépen a hordozós anyagot, ha lehet.

Egyre több kedvem van nekem is az ilyen kendőhöz.

Krisztina, szorítok nagyon, hogy minden rendben legyen az orvosnál! Írj majd mindenképp!

A frontra érzékenyeknek kitartást, majd csak elmúlik.
Bár már tegnap este én is azt hittem, hogy érzékeny vagyok rá. Meg is ettem két konyakos meggyet :-) Bort is akartam inni, de aztán este 10-kor jutott eszembe, akkor meg már inkább lefeküdtem aludni.

Oltás: a háziorvos nem javasolja, beszélt vele a párom. Megkérdezem a dokit is majd. Sok mindent olvastam ezzel kapcsolatban, egyelőre ott tartok, hogy nem adatom be.

Köldökzsinórvér levétele: mi nem vetetjük le, annyira bizonytalan még ez az egész...

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Kedvesek vagytok, hogy így merértitek a szakdogás problémámat.Jól esik!
Időm van mindenre, csak erőm nincs már nagyon. :)

Dorka
A köldökvér levételnél az őssejt tárolásra gondolsz? Azt hiszem a férjem olvasta valahol, hogy nagyon drága a tároltatása, 10 ezrek havonta ??? Valami ilyesmire emlékszem.

Kriszta
Én tegnap voltam dokinál, és az egyik ismerősöm előttem jött ki az én dokimtól, pont ezt kérdezte meg tőle és azt mondta nem szükséges szerinte.
Én nem adatom be magamnak,ugyanis mivel ezek lebutított vírusok, ugyanúgy tüneteket okozhatnak. Édesanyám a tavalyi influenza járvány idején beadatta magának az oltást, egy hétig olyan beteg volt, felkelni sem bírt az ágyból. És ki tudja, egyébként elkapta volna-e.

Persze ez mindenkinek saját döntése.

Zsuzsi
Az én hasam is így szokott kinézni,teljesen el tud deformálódni, és mikor kinyomja a kis fenekét, akkor az egyik oldalon van egy nagy dudor. Mostanában a kedvence, hogy két oldalra nyújtózik, ilyenkor meg középen horpad, két oldalon meg dudor. :D

Szép napot mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Kata
Hát én örülnék neki, ha már így lenne a recept kiváltása. :) majd írd le mit mondott a védőnő.

Mangora
Az igazat megvallva, akármennyire is élveztem a babázást, amint rendeződtem kicsit rögtön hiányzott a társaság. A tél nehéz volt, mert akkor még nem nagyon ismertem itt senkit. De tavasszal a játszón, séta közben sikerült barátokra találnom :)
Szóval nincs ebben semmi. Én sem bírok a fenekemen maradni, szóval szerintem 2 gyerekkel is meg fogom oldani, h egy kicsit ki tudjak mozdulni.

Reni
A gyengéd születés elmélete egy nagyon jó elgondolás sztem, de még a nagyon mama barát kórházban sem tudják megvalósítani (halk zene, sokáig rajtad maradhasson az újszülött...stb)
Szóval szerintem sajnos magyar viszonyok között csak akkor lehet ilyenben részed, ha otthon szülsz én meg nem mernék.
Mei-tai: én kb Lilla 3 hónapos korában vettem egyet és rengeteget használtam. Mivel jártunk be Pestre baba-mama jógára és HÉVezni kellett. A nagy kocsival Pesten nem tudtam közlekedni (a liftbe pl be sem fért :) ) és a kicsi még nem volt meg, de azt csak 6 hónapos kor után lehetett amúgy is használni.
Itthon nem sokat használtam, mert Lilla jól elvolt a játszószőnyegén általában, de igen lehet házimunkához is.
Mi kirándulni is mentünk így, akkor a férjem vitte. És igen lehet háton is, meg a csípőn oldalt. Kifelé nem nagyon javasolják. Mármint, h a baba kifelé legyen.
Nekem volt kengurum is, anyumtól kaptam, de nekem jobban bejött a Mei-tai. Nem tudom miért de kényelmesebb volt.

Móni
Igen a gátmetszéssel kapcsolatban ezzel én is egyet értek. Nekem is próbáltak gátvédelmet alkalmazni, de a szülésznő és a doki végül úgy döntöttek menet közben, h nem fog sikerülni.
Emlékszem arra a pillanatra, ahogy egymásra néztek. Nem is mondtak semmit, de tudtam, hogy egy picit muszáj lesz vágni és így is egyeztünk meg a dokival. A mostani kórház szerintem ebben kicsit merevebb, de bízom a szülésznőben, hogy mindent megtesz az ügy érdekében :)

Ja a gátmasszázs olaj sztem segít valamelyest a témán, úgy, hogy vesztek és már ti is otthon használjátok. Le van írva hogyan kell.

Szilvi
Engem érdekelnének a vajúdási pozíciók. A masszázsról mit mondtak?
Ajándék, ha nagyon nem tudsz mit kitalálni csinálj nekik pelustortát a gyerkőc éppen aktuális pelus méretéből. A tetejére tudsz tenni valami kis plüss figurát. Ezt mindenki értékeli, mert nem 2000. ruha vagy játék és biztosan szükség van rá.
Van képem milyen, ha érdekel :)

Ervick
Jól néz ki :) olyan mintha rózsaszirmok lennének a falon.

Kata
Nagyon csini lett Márk szobája :) hogy ti milyen jól álltok :)

Köldökvér: mi nem vetetjük le. Nekem még senki nem tudta úgy elmagyarázni, h lássam értelmét.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok,

Na, látszik, hogy ma már több időm van :lol: Többet vagyok itt :lol:

Próbáltam itthon szkennelni, de nem sikerült, szóval csak hétfőn fogom tudni elküldeni az ígért leírást.
Kell akkor: Kata, Zsuzsi, Dorka, Fleur. Kihagytam valakit? Kiabáljon lécci :oops:

Fleur: masszázsról azt mondták, hogy az apuka a keresztcsontnál, vagy a vállban nyomkodjon. Illetve még egy: a hátat csak fentről lefelé, a gerinc mellett szabad simogatni, hogy az energiát lefelé vezesse.

A védőnőnél semmi extra nem volt, elkértem a felicitas csomag kupont.

A szülésznő ajánlott egy gátmasszázsolajat, a 36. héttől kell elkezdeni alkalmazni. Akkor fogunk még találkozni és akkor elmondja hogy hogyan.

Kata, nagyon jó lett Márk szobája.

H1N1: nekem a háziorvos azt mondta, hogy ne adassam be. Nem próbálták még ki, milyen hatással van a magzatra. Inkább kerüljük a tömeget, sok vitamint/gyümölcsöt együnk.

őssejt téma: a nőgyógyit kérdeztem, szerinte van-e értelme. Azt mondta, hogy ez is csak üzlet, minél több pénzt kihúzni az emberekből. Olyasmit mondott, hogy egyrészt mire alkalmazható lesz, addigra már kb bárhonnan elő fogják tudni állítani az őssejtet. Másrészt mondjuk 10 év múlva nem biztos, hogy a kezelőorvos hajlandó lesz felhasználni egy bizonytalan eredetű és tárolású vért. Az sem biztos, hogy a baba valaha olyan típusú beteg lesz, amihez erre volna szükség. Szerinte ez egy túlbiztosítás, amit most nagyon nyomatnak. Ja, és ha egy összegben fizeted 250-350 eFt között mozog. Szóval nem olcsó mulatság :roll:

Na, szóval mi akartuk, utána néztünk, de lehet, hogy inkább közvetlenül elköltjük a babára, pl. babaúszás, vagy egyéb "tanfolyam".

Vettem ma málnalevélteát :lol:

További szép napot

Szilvi
huszilvia

Úgy látom a védőoltás témában mindenkivel egyetértünk :)

Szilvi,az őssejt témát nagyon jól leírtad,azaz a védőnő okosan mondta el.Egyetértek :)

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Krisztina
köszi! valóban nagyon szép!

Kata
nagyon szuper lett a szoba! ügyesek vagytok!!!! :wink: akkor elvileg már minden kész?

Vick
szép lett a csajok szobája!

Szilvi
fogalmam sincs,hogy mit vegyél. én valszeg jtrékot,vagy ruhát vennék....

Zsuzsi azért még nincs meg minden.... Csak az apróságokból van meg minden. :lol: de hétfőn mivel úgy is kell menni dokihoz,akkor szeretném folytatni a bevásárlást. (remélem,hogy api is :lol: )

front
hát én sem éreztem túl jól magam tegnap. ma meg ez a hülye szél... :twisted:

Védőoltás
én is gondoltam,hogy megkérdezem a dokit,de mivel az egyszerű influenza elleni oltást sem javasolta a télen,sztem ezt sem fogja...

őssejt
mi nem vetetjük le. nem is gondolkodtunk rajta.

voltunk vissza a vérvételi papirokért,és minden rendben! ennek nagyon örülök! de mai a legjobb,hogy a múltkor volt egy kis minimális fehérje a vizeletben,most meg hogy nem eszem egyáltalán tejfehérjét,még az is eltűnt. szóval igaza lett a védőnőnek! túl sok tejterméket ettem... :roll:

hétvégén nem nagyon leszek,mert jönnek szüleim! de azért ha tudok,akkor még jövök!

pussz

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Jó sokat írtatok ma is, ha nem válaszolnék mindenre az az ért van, mert elég fáradt vagyok mára.
Délelőtt védőnőnél voltam, semmi extra nem volt, csak "papírmunka", de kedvesen közölte, hogy okt.1-től már nem ő lesz, kapunk egy új védőnőt... Úgyhogy mehetek makd ahhoz is, hogy legalább megismerjem.
Kérdeztem a gyerekorvos-választásról, merthogy azt is kell, ajánlott is egyet, aki a "területileg illetékes", majd utánanézek :)
Délután meg voltam kozmetikusnál, leszedte a teljes fazont, így már talán csak egyszer kell mennem szülés előtt, bár lehet, hogy jobban járok, ha kétszer :)

H1N1: Nekem is azt tanácsolta eddig minden doki, hogy ne adassam be, nem is fogom, pedig a melóhelyen is igényelhettem volna, nem csak kismamaként :)

Őssejt: Egyetértek Szilvivel, mi a szülésznőt kérdeztük, hogy mi a véleménye, mert apa nagyon akarta, én meg nem :) Azt mondta, hogy amire jelenleg legálisan lehet használni, ahhoz a csontvelőből is elő lehet állítani a sejteket, illegálisan meg hát... :( Nem beszélve arról, hogy állítólag a tároló laboratóriumokba még az orvosokat sem engedik be, hogy megnézzék milyen körülmények között tárolják a levett sejteket... Szóval apa is úgy döntött, hogy nem kell!

A szobák nagyon szépek lettek, ha nem felejtem el a jövő hét elején én is teszek fel képeket, csak ezen a gépen nincs rajta :)

Szilvi! A szkennelt anyagokat nekem is küldd el légyszi!

Köszi mindenkinek a bátorítást Marci fordulásával kapcsolatban. Még nem tudom pontosan, hogy mikor megyünk legközelebb uh-ra, 9-én megyünk a nőgyógyászhoz, majd akkor kiderül, én gondolom, hogy vmikor a 35-36. héten kéne menni, de azt mondta a szülésznő (aki amúgy a magánrendelésen a doki asszisztense :) ), hogy már majd a kórházba kell menjünk a továbbiakra. Gondolom nst-vel összekötve, mondta, hogy lesz egy macerásabb vizsgálat-sorozat akkortájt (vérvétel, uh, nst, stb.), majd úgyis szól, ha menni kell :)

Ja, a védőnőt megkérdeztem a pelusról. Ő azt tanácsolta, hogy a 2-4 kilóst vegyük az elején, mert még ez is ált. nagy a 4 kilós babákra is :) És ajánlott itt Érden egy diszkontot, ahol érdemes vásárolni, mert jó az ár. Márkára azt mondta mindegy, első időben még a nagy nedvszívó képesség sem kell, mert inkább kaki jön, mint sok pisi :) A lényeg, hogy gumis legyen. Ő a Liberot és a Huggiest ajánlotta!

Hétvégén nem nagyon leszek, holnap céges buli lesz, egészségnap (ez amolyan sprotnap féle), ezt elmegyünk megnézni, vasárnap meg pihi :)

További szép estét mindenkinek!

Mangora

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok! :D
toldiszilvi

Sziasztok,

Köszi a szoba dícséreteket!
ma is sok tennivalónk volt, de holnaptól már csak a szokásos napi teendőkkel leszek lefoglalva és mivel tegnap este beüzemelték hivatalosan is sütőmet meg főzőlapomat végre a márkaszervízből...
Holnapra beterveztem egy csokis-gesztenyés muffint meg rakott krumplit, alig várom már.

H1N1 oltás:Eddig több ellenérvett hallottam, mint mellette szólót, kismamaként meg tuti nem adatnám be.

Őssejt levétel:Uonokatesómék 2 éve a 2. gyerek születése után levetették, elég macera volt a dokinak is kórházban, aztán sürgősen fel kellett hozni Peste a vért, úgy tudom az egyszeri nagy összeg mellett havonta x évig fiztenek még vmennyit.
Ez az ő dolguk, mi akkor megbeszéltük, hogy nem akarunk ilyet.
Ki tudja évtizedek múlva milyen terápiáki lesznek egyrészt, másrész ennyi őssejt mindössze 1-2 kezelés erejéig elég egy pár éves gyermek számára, ami nem sok.

Edina, örülök hogy jók az eredmények.Jó vásárlást!

Fleur, én okt. 12-én megyek a védőnőhöz, akkor rákérdezek arra amit a gyógyszertáros mondott.

Frontra nagyon érzékenyeket sajnálom, remélem nem lesz gond a hétvégén.

Hasdeformálódás:Én Barba papának vagy Amőbának szoktam a hasamat ilyenkor nevezni.:lol:

Móni, jó sok munka lesz akkor a lakásban.Mikor vackolhatjátok be magatokat, meddig maradhattok az albérletben?

Szilvi, előre is köszi az anyagot.Hogy alakulnak munka nélkül a hétköznapok?

Dorka:Lámpákat az ikeaban vettük.
Móni:Hm, a gyerekrészlegen voltak a gyereklámpák...Gondolom hosszú volt a listád.Férjeknek ilyen helyre sajna idegenvezetés kell :lol:

Málnalevélteát én is vettem már, gátmasszázs olajat még nem, de akarok.

Tényleg, azt akartam kérdezni lányok, ha citrommal és cukorral ízesítem a málnalevélt teát, illetve szoptatás beindítására majd a laktoherbet, az úgy nem használ, csak natúran lefőzve?

Na elteszem magamat mára,

jó éjt

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi, hát lesz programotok az elkövetekző hétvégéken.
De ne aggódj, az apukák jól "elLEGO-znak" a kiságy ás pelenkázó összerakása közben és hamarabb kész mint gondolnánk.
Október közepétől én is úgy gondolom, aki látni akar minket,jöjjön.
Mindig irigykedve gondolok rád, hogy a húgod ott van a közelben...

pusz,

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Kedves Kismamik!

Újra zavarnálak Benneteket egy picikét. :) Utoljára nyáron írtam a topikba saját készítésű MEI TAI-jokkal kapcsolatban. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, gyártóvá léptünk elő és eljutottunk idáig: www.mei-tai.hu .
Ezt az oldalt szeretném Nektek bemutatni. :)
Amennyiben valamelyikőtöket komolyabban érdekelné eme babahordozó, az kérem írjon nekem privit!

További kellemes babázást és/vagy pocakosodást! :D

Gremese

Kép
Kép
Kép
gremese

Hali!!

Kidobott az ágy :( :( :(

Tegnap megvolt a doki :D
Csinált Doppler-vizsgálatot,azt mondta "példás" lett.
Anna baba 2600g körül van,a kis BPD-je 92mm :shock: :shock: :shock: 37 hétnek felel meg.

Nagyon nagyon lent van a feje,még nem ékelődött be,de azt mondta a doki,ebből nemsokára szülés lesz.Mondta hogy azonnal hívjam ha vmi olyat érzek amit nem szoktam.
A méhnyakat már nem nézi,azt mondta az már nem érdekli,most már bármikor jöhet,mindene megfelelő.

2 napja érzem is ha leülök,főleg keményre,nyomja lefelé középen,persze mondtam a dokinak,szerinte a ményakat nyomja a buksijával és azért fáj.

Nagy boldogsággal jöttünk el dokitól
:D
Azt hiszem jöv héten elvégzem az utolsó simitásokat a szobáján.

Jöv héttől a magnéziumot is el kell hagynom,és kezdődik a hetente NST .

Most nagyon rádöbbentem hogy tényleg a célegyenesben vagyünk :D :D :D imádom!!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Krisztina: NAGYON-NAGYON ÖRÜLÖK NEKTEK!!!
Te leszel akkor valószínűleg az első babás ebben a körben. Vigyázz magadra' :P

Kata, köszi a lámpatippet.

Mi kedden megyünk dokihoz, akkor megyek a patikába is. Egész listám van a veendőkről. Egy vagyon lesz gondolom... :shock:

Én már most sem szívesen megyek sehova. Tegnap voltam bevásárolni, de mondtam a férjemnek, ez volt az utolsó alkalom, hogy egyedül mentem. Azt hittem megszülök, mire itthon felhoztam mindent. A kocsit sem könnyű már tolni, ha tele van. Teljesen elszontyolodtam, hogy már nem megy.

Ma jönnek vendégek, úgyhogy megyek kenőkéket csinálni...

Mindenkinek szép napot:
Dorka

Kép
traudorka

Jó reggelt!!!
Krisztina, ez már tényleg a célegyenes!!!! :) Mikorra vagy kiírva pontosan? És most is feküdnöd kell? csak mert annyira szép az idő... (legalábbis itt nálunk).

Enikő, remélem, hogy most már nálunk is lekerül a 'terítékről' a méhszáj/méhnyak, mint probléma. Te mikor mégy legközelebb dokihoz?

Edina, gratula a jó vérképhez. Ez a túl sok fehérje fura:) csoda, hogy nálam nem mutatták ki, a napi adagom 1 l joghurtnál/kefírnél kezdődik...

Kata, november 1-ig maradhatunk az albérletben, remélem, addigra mindent be tudunk rendezni az új lakásban. Ja: és maradnék is itt, amíg lehet, sokkal közelebb van a kórház:) Nem gáz ez így, csak sajnálom a férjemet, mert minden rá hárul. (intézkedés, költözés, vásárlás...)
Az IKEA tényleg nem férjeknek való.. igaz, én is tévedtem már el ott, és éppen őt hívtam kétségbeesetten, hogy keressen meg, ott vagyok, ahol 'majmocskák lógnak a plafonról' (tavalyi gyerekosztály-design :lol:

A gesztenyés muffin 'eszelősen jól hangzik':)

Hétfőn megyek megint vércukor-vizsgálatra... úh talán nem most kellene ilyeneket megkívánnom:)

Mangora, megnyugtatott ez a 4 kg-s pelenka-dolog. Egyébként egyre többször hallottam, hogy a sokaknak a Libero vált be.

Oltással kapcsolatban mindenkivel egyetértek, jól bejáratott influenza-oltásokat se adattam be magamnak soha, most ezt se fogom (főleg, hogy most nem járok emberek közé)

És az őssejt-levétellel kapcsolatban is osztom a véleményeket... Kicsit gyanús nekem még a dolog, ráadásul, ha arra van is pénzünk esetleg, hogy tároljuk, mi a garancia, hogy a kezelésre is lesz??? Ami mellesleg nem is nagyon engedélyezett (még) Európában, és tuti nem véletlenül.
Szóval inkább a babaúszás, ahogy Szilvi is írta...

Szilvi, légy szíves, nekem is küldd el a bescannelt anyagot. Köszönöm!!!

Fleur, milyen gátmasszázs-olajat javasolsz? nem kérdeztem a szülésznőt, de érdekelne..

Mindenkinek szép hétvégét kívánok.
Azt hiszem, ma nem bírom ki az itthon ülést, és kimegyek sétálni egy kicsit...

Pussz
Móni
monke

HI,

34372: most olvastam vissza, remélem minden okés Veletek! Görcsök hussss!!!! Lakásfelújítás most???? Atyámvilág, ez napi plusssz 5 görcs!

Áfonyácska: szülésznőtarifáról azt tudom írni, ami 2 éve volt: fogadott 25e-től, ügyeletesnél 10-15e (Pest, SOTE)

Mangora: Üdv!!! Egyik ismerősömnek a kiírt nap előtt 3 nappal lett fejvégű a gyereke, azt hitte ez már a szülés mikor megfordult, bementek, aztán mentek haza a jóhírrel, hogy nem faros a gyerek. Ne add fel, lehet ebből még normál szülés :wink: . Más: biztos hogy minden áron vág a doki? Én valamiért hiszek abban, hogyha láthatóan menne gátmetszés nélkül is, akkor nem vág (...bár egyetlen ismerősömnek sikerült első gyereknél a gátvédelem, de próbálkozni lehet nem?) Dokipénz: és a dokid mit mondott mennyi a honoráriuma? (nehogy túl legyen fizetve :lol:

Fleur: húha, elég sokba van a szülésznő Nálatok. Lillához kitartás!!! (...dackorszak monnnyon le!!!!...)

Monke, tena: szerintem jó strapabíró nagyságú is legyen kéznél (méretét elfelejtettem, de hamarosan beruházok egyre én is) egy csomaggal, aztán ha mégsincs rá szükség az a kisebb baj. Eldobható tena bugyinak is nagy hasznát vettem, jól tart bármilyen betétet és ha "balesetes" lesz egyből kukába mehet (ezt nem sajnálja az ember kidobni, mint egy rendes bugyit). (privis levél folyt.köv. :wink: )

Kankalin: meglepődtem azon, amit a barátnőd mondott, ennyit változott volna a helyzet a sote II-őn? Mellszívót is ott próbálhattam ki, még betétet is adtak (annak ellenére, hogy mondtam, hogy van saját). a gátvédelemhez használatos olajhoz így már nem is tudom mit írjak, mert megbeszélés nélkül használt ottanit a szülésnő (aki még fogadott se volt) férjem elmondása szerint literszámra folyatta. Erre szerintem kérdezz rá, hogy vigyél-e sajátot. Lehet ciki, de nekem semmi megrázó nem volt abban a 4 napban, amikor a sote II-őn voltam, bár nagyon jó társaság jött össze, akikkel azóta is összejárunk. Más: Zsófi, imádni való név!!!! Most a Grétim a "férjem" neve, de nekem azért lesz 3. gyerekem, hogy legyen Zsófim is :D .
Pelenka, szerintem tökéletes amit néztél, ha ki akar menni a kaki, az bármilyen pelenkából kimegy.

Beöntés: nem is tudom igazából. Nekem nem volt, úgy tudom másnak se a II-őn. Féltem én is attól, hogy bekakilok szülés közben, szerencsére nem történt meg, de igazából abban a szituációban úgy érzem belefér még az is. Majd most hogy írtátok rákérdezek, hogy itt van-e ilyesmi (nem hiszem), de tényleg hiszem azt, hogy ez annyira természetes dolog, már nem parázom rajta, Ti se tegyetek így. Kakira fel!!! :lol:

Már a pempörsz is gumis, ha egy kukac van az elején az tuti az, ha nincs, akkor még lehet a régi típus, aminek valóban nem volt gumis a dereka.

Dy: és próbáltad már megnyomni a cicid, biztos nincs előtej? Mondjuk úgy tudom, hogy ha van-ha nincs nem jelet semmi "előrejelzést" mi lesz a későbbiekben.

Laktoherb: szülésznőm mondta, hogy azt csak a tej belövellése után lehet inni, ezek szerint másnak máshogy mondták
:wink:

Kép
Kép
friday

Rólunk: :( nagyon félek. Azért is nem írtam sokáig, mert Magyarországra utaztunk mindenféle ok miatt, de ha már ott voltunk elmentem a dokimhoz. 38.héten elindítaná Grétit, mert idézem "nem szabad kockáztatni egy hirtelen magzatelhalást" (köldökzsinorban csak 1 artéria van 2 helyett). Csütörtökön megyek az itteni dokihoz, akivel az a baj, hogy nem beszél (nem akar beszélni???) ez ügyben semmit, de most bátor leszek és kifaggatom. Itt Svájcban annyira a természetesség mellett vannak, mi van ha eszébe sincs a "bizti" kedvéért elindítani akkor, mikor tuti jól van még??? Mindenesetre teljes gőzzel mosom a kisbaba cuccokat, készülök.

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Elnézést kérek, hogy bejöttem közétek, de van pár dolog,ami számunkra már feleslegessé vált, és szeretném eladni!

Babakád,
szoptatós póló (44-es brendonos, ciklámen színű),
szoptanít készülék,
pelenkázó, és fürdetőállvány 1-ben,
retrus nagykerekű sárga-kék babakocsi,
illetve ruhák minden méretben újszülött kortól.

Ha valakit érdekel, elérhető vagyok a trixi78@gmail.com e-mail címen, illetve pü-ben. Kérésre képeket küldök.

Köszönöm

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Trixi
trixi78

Sziasztok!

Nagyon szép, jó minőségű babaruháim vannak eladók.
Íme egy pár:
http://www.babaszoba.hu/csevego/temak/k ... 1?#8745658
Ha valakit érdekel légyszi privibe írjatok.
Köszi és bocs az offért!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hali!!

Móni,nov 5-re vagyok papíron kiírva.
Fekvést már nem mondta a doki,de a legjobb pozíció.Pár napja nagyon nyomja a méhszájat a buksija,de ezt írtam is,és akkor nem bírok se ülni,se menni.

Szerintem a már anyukák elemi ösztöne a másik kismama rémítése / elnézést a jelen lévőktől /,de akár kivel beszélek mostanában,mindenki csak rossz dolgokat tud mesélni a szülésről és a gyereknevelésről.Nem győzöm elhárítani a negatív gondolatokat,és szerintem ezért paráznak sokan a szüléstől,mert biztos olyan jó "barátnői" vannak mint nekem :(

Lehet én fogom fel másképp, a Petrával történtek miatt,de szerintem nincs nagyobb boldogság,mint ha szülés után egy egészséges picurka várja hogy összeszedd magad.Nem megéri a pár óra szenvedést?????

A babázással kapcsolatban,pedig mindig arra gondolok,hogy ezért leszek itthon x évig,semmi mással nem kell foglalkoznom.

Most megint itt nektek bosszankodom,de tényleg elegem van belőle.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Krisztina: egyetértek, és már nem is nagyon beszélgetek senkivel, mert mindenki rögtön kezdi a rémtörténeteit. A barátnőm az egyetlen, akivel tárgyilagosan lehet beszélni róla. az Ő fia 1,5 éves.

friday: ne hagyd magad lerázni, mindenképpen beszélj a kinti dokival. Ha kell, haza tudsz jönni szülni?

Nálunk a beöntés és a gátmetszés automatikus, ha nagyon nem akarod, nem csinálják. Én úgy vagyok vele, ezek lesznek a legkisebb gondok az adott pillanatban, úgyhogy csinálják, ha az leegyszerűsíti a dolgokat. Csak annyit vágnak, amennyi kell, könyebben gyógyul, nincs meg a veszély, hogy 1-2 év múlva problémát okoz a kitágult alsó (gátvédelem).

Ma én is megyek a kertbe tenni-venni, nagyon szép az idő! :D

Jó pihenést mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok!

Na lassan ideérek én is:) Jó sokat írtatok:))

Rémhírek, sajnos mindenhol vannak, és az ember akarva akaratlanul belegondol, és izgul miatta. Én főleg itt a neten bírok összeolvasni mindenféle hülyeséget.....ez persze az én hibám :roll:

Krisztina!

Egyébként alóban igazad van, hogy megéri az a páróra szenvedés......nincs is nagyobb boldogság mint mikor látod a babádat, hogy egészséges, én mai napig eltudom magam bőgni ha pl Anna azt mondja szeret vagy hogy szép vagy anya :oops:
Ja és gratulálok a jó eredményedhez, mostmár tényleg csak pár hét ...

Gátmetszés, beöntés itt is automatikus, és szerintem nem olyan vészes, nekem csak az első nap volt rossz.
Ami bosszantó, hogy itt azt mondják nem hordjunk bugyit szülés után :twisted: szerintük nem jó ha a betét oda nyomódik a sebhez biztos így van de több száz kórházba van ilyen bugyival és mégis gyógyul, na mindegy ezt biztos nem fogom betartani!!!!

Friday!

Mindenképp kérdezz rá a dokira!!!
De uh-val ellenőrizhető a magzati jóllét, lehet ő gyakrabban nézné nem???

Móni!

Én majd okt 8-án megyek dokihoz, ill akkorra van időpontom, remélem nem kell majd korábban mennem.
Hát jó lenne ha már lekerülne ez a méhszájtéma. Remélelm hogy akkor már nem nyom be a kórházba még akkor se ha roosz az érték!!!

Őssejt! Én nem igazán olvastam utánna, mert anyagilag úgyse bírnánk, emiatt nem is idegesítettem vele magam.

h1N1: Én is nagyon aggódom emiatt, de nem oltatnám magam és a családot se, mert tényleg nagyon új. Inkább próbálunk vigyázni.....bár én Annával szinte ki se mozdulok már.

Kata!

Jó lett a gyerekszoba!!!
Jól látom a rácsvédőtök narancsos színű???
CSak azért mert nekünk is olyan maradt Annától és eddig dilemmáztam, hogy fiúnak mennyire lesz jó.

Vick!

Te festetted a gyerekszobát? Hát ez nem semmi!!!! Nagyon jó lett!!!

Pelus: nekünk a liberó jött be kipróbáltuk a pempit is, de az már 2 pisi után akkorára dagadt.....meg a dereka sem gumis. A huggies is jó csak sokkal drágább mint a libi és szerintem annyival nem jobb.
Ja még a tescós pelust is használtuk, igaz csak nappalra, de azzal se volt gond, és ha kiakciózzákj nagyon szupi árban van, még akkor is ha dupla mennyiséget kell belőle használni, de nem kell.

Reni!
Merre vagy?

Zsuzsi!

Most én is azon agyalok nem fordult e vissza a baba? Mert annyit tekereg:((( És hát sajna előfordulhat, úgyanúgy mint ahogy az is hogy az utolsó hetekbe fordul be így vissza is:(( igaz

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Ja lányok már elfelejtettem hogy a laktoherbet hogy csináltuk annó.
Egy nagy termosba hozták utánnam kb1,5 l lehetett, ahozz hány filter kell. nem rémlik hogy 2dl vízhez raktam volna 1 filtert. akkor 8 filter megy egy termoszhoz.......?????? hú tényleg nem emlékszem.

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

Kriszti
Ne is hallgass senkire! A gyerek a lehető legjobb dolog, ami a világon történhet egy emberrel! Minket ( a férjemet is) gyökeresen megváltoztatott, már semmi nem olyan fontos, mint ők. Ez egy cseppet sem bánt, őket boldognak látni a legcsodásabb dolog!Mikor júniusban ballagtak a bölcsiből és bevonultak a csoporttal már akkor bőgtem, aztán végig a kis műsoruk alatt, majd mikor szólót énekeltek, akkor aztán végképp. Szegénykéim nem is értették, miért sírok, valami baj van?
Az igaz, hogy nem mindig könnyű és néha kiborul az ember, meg kell 1-1 szabad óra, mikor kicsit kimehetsz egyedül sétálni vagy ilyesmi, de ezek beleférnek, és sohasem tudnék panaszkodni arra, milyen rossz vagy nehéz,mióta vannak.
Szóval bárki bármit mond, aki igazán szeretne gyereket és felkészült erre, annak biztosan a világ legnagyobb ajándéka.
( Kicsit kifakadtam, bocs :) )
Ja, én meg nov. 1-re vagyok kiírva, még az is lehet, hogy egyszerre szülünk! :lol:

Enikő
Én festettem a szobát,nem volt ördöngős dolog. Meg jól is esett.A lányoknak nagyon tetszett,örültem neki.

Megjött tegnap a szekrény, amit csináltattunk,összerakták, be is pakoltam a lányok ruháit, meg befejeztem végre a szakdogát is tegnap.
Ma meg kivasaltam a Vince ruhácskáit, beraktam a komódba, ami eddig a lányoké volt,és kimostam a maradékot,ami még várt rám. Így már lassan készen vagyok a fogadására.

Két napja rámtört valami furcsa félelem, mintha nem lennék felkészülve még, hogy meglátom Picikémet, vagy hogy ő is csatlakozik az életünkhöz. Már nem érzem ezt, de akkor megijedtem és a férjem megérezte. Bíztatott, hogy nem lesz semmi gond és itt lesz velem, meg a lányok is itt lesznek és majd minden rendben lesz.

vick
Kép
Kép
ervick

sziasztok,

Megvolt ma a babalátogatás, de sajnos elég rövidre sikerült, mivel a párom anyukája elesett, és be kellett vinni a balesetire. Szóval rohantunk elfelé. :(
Elkezdtem kimosni a ruhácskákat, holnap nekifogok a vasalásnak is. Most jöttem rá, hogy mennyi ruhát vettem :oops: :shock: Lehet, hogy kicsit sok lesz... ?
Amúgy jó itthon, elfoglalom magam, egyelőre nem unatkozom. Most már rendszeresen főzök magamnak is, meg a páromnak is elvinni ebédet. Valamelyik nap tejbegrízt ebédeltem :lol: :wink: Imádom!

Ja és egy mai kép rólunk:

Kép kép

jó pihenést

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

most gyors leszek,mert hulla vagyok. anyáék nemrég mentek haza,közben szigeteltük a nappaliit,itt van még az asztalos is,most rakja össze Gréta szekrényét...
reggel megyünk uh-ra,háát remélem,hogy még hazaengednek.... :roll: mindenesetre nem viszem magammal a bőröndöt,mert jönni akarok haza! :wink:

Móni
a savanyított tejtermékek, amiket te is fogyasztasz,az alig tartalmaz tejfehérjét! :wink: szóval csak nyugi,de azért egy kicsit csökkenthetsz az adagodon te is!!!

Krisztina
akkor irány a finis!! :lol: egyébként nekem is vannak olyan fura érzéseim,amiket te írtál! holnap meg is említem a dokimnak.

Friday
próbáltam,de akkor sincs semmi. bár most napok óra már megint elkezdett fájni a mellem, lehet ez valaminek az előjele? :oops:

Szilvi
csini vagy! :wink:

Bocsi,hogy nem reagáltam mindenkinek,de tényleg hulla vagyok! más megyek is pihizni! holnap ha hazajöttünk jelentkezem,ha gond van,akkor Katának küldök sms-t,ő majd értesít titeket! vagyis csak remélem... :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,
Olvastalak titeket, de írni nem tudtam, mert vacakolt a mobil internet. Arra most megint nincs kapacitásom, hogy az összes elmaradt dologra reagáljak, amire szerettem volna...

Kata, klassz lett Márk szobája, főleg a lámpa tetszik:)

Vick, hogy csináltad ezt a festést, milyen technikával? Nagyon ügyi vagy, a szakdoli miatt is. Gratula, hogy ilyen gyorsan megcsináltad. Szerintem igazad a babázással és a szüléssel kapcsolatban.
Kriszti, szerintem ez csak valami rossz Magyar szokás, hogy csak a negatívumokról szeretünk társasolgni...ezt egy külföldön élő barátnőm mondta. Nem is tudom elképzelni, hogy van olyan ember, aki ne lenne boldog, amikor kisgyereke születik. Ha én negatívumot írtam volna, pusztán a tényeket szerettem volna érzékeltetni, hogy háát nem egyszerű. Ugyanakkor ez benne a szép is :) csak lehet, ez nem került hangsúlyozásra.
Én pl. még mindig azon agyalok, hogy hogyan oldom meg az éjszakákat, mert Blani még mindig többször is felkel, kaakaót, tejet kér, pisilni megyünk stb. Ha a picit is sokszor kell szoptatni, ami valószínű, nem fogok aludni, pedig én nappal nem tudok.
Ezek nem negatívumok, csak a valóság. Ez nem jelenti azt, hogy mindenkinél így alakul, van aki ügyesebben, vagy lazábban megoldja ezt is.
Mindezekkel együtt persze boldog vagyok, már előre elképzelem milyen büszke leszek a két kiscsajra :)
Kriszta, amúgy ne tulajdoníts túl nagy jelentőséget más véleményének, úgyis úgy fogod nevelni Annát, ahogy neked tetszik, és ahogy te látod jónak. Húh, ez már tényleg a finis :) Szeded még a magnéziumot?

Enikő, én is éreztem a frontot, folyamatosan keményedett a hasam, szerencsére redszeres görcsök nem voltak, így szerintem a méhszáj nem nyílt. Keddre mondanak még hasonlót :( Vigyázz magadra, bár az időjárást nem tudjuk kikerülni.

Csajok most itt nem részletezem, de szerintem várandósság alatt nagyon nem ajánlott oltást beadatni.

Friday, nem hangzik jól, amit írtál, mondjuk fogalmam sincs, hogy mennyire veszélyes ez a dolog. Akkor most hol szándékozol szülni? Majd írd meg, hogy az ottani doki mit mondott. Ha van kedved, írhatnál még, hogy ott mennyiben más terhesgondozás, szülés stb...

Zsuzsi, tényleg foroghatnak a babák, de legtöbbször azért helyes irányba. Bíborka pl. annál az ominózus frontnál teljesen a bementre helyezkedett. Azóta szerencsére már elfordult, de azért nem 180 fokot :) Jó pörgős vagy még mindig. Bírod a tempót?

Móni, neked sincs már sok szülésig :) Tök jó, hogy ilyen laza vagy. Én már biztos kikészültem volna, ha bizonytalan, hogy hova viszem haza a babát. Igazad van, nem ez a lényeg, és mindenképp megoldjátok a költözést, akár pocakosan, akár picúrral:)

Edina, szurkolunk, hogy holnap minden rendben legyen.

Szilvi, szép nagy poci:) Nekem is átküldenéd az anyagot? Előre is köszi...

Fleur, köszi az infókat...még gondolkodom, hogy milyen hordozó legyen...kenguru nem jött be :(

Szerintem érdemes többféle pelenkát is kipróbálni. Mi végül a Liberónál maradtunk. Az újszülöttből a Pampers nem volt jó...lehet azóta már javítottak rajta.

Rólunk: Most a felújítás a téma...jól haladtunk, kész a szoba, ki is van festve az egész lakás, és ki is van takarítva. Azért pakolnivaló maradt még bőven és a dekorációk még hiányoznak. Holnap kezdem én is a babacuccok mosását. Hatalmas a pocakom és híztam is sokat. Nehezen mozgok, mint egy bálna...:) Még nem szoktam meg a lassú tempót ezért folyamatosan lihegek. Sok segítségem volt, még az unokahúgom is eljött takarítani. Nagyon rendi a család :) Blankinak nagyon tetszik az új birodalma (pedig még a lényeg hiányzik)

Vick, nekem is volt már hasonló érzésem, mondjuk nekem azért, mert szerintem túl korai lenne még Bíborka érkezése.

Jó éjszakát mindenkinek!
Puszi,
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Vick: minden elismerésem a tiéd! :D

dy: remélem minden rendben volt az UH-on. Ha tudsz, jelentkezz.

Szilvi: nagyon csinos vagy a képen!!! Remélem a párod anyukájának nem esett nagyobb baja.

Babóca nálam nem forog, a sejhaját tolja kifelé a bal oldalon, a jobbon meg időnként a lábát....
Nem szereti, ha kicsit is összegörnyedek, ilyenkor azonnal elkezdi szétfeszíteni a teret. Hogy holnap az orvos előtt hogy szedem rendbe magam, az még homályos a számomra.... :shock:

Mindenkinek szép napot:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok!

Bocs a betolakodásért, de gondoltam hátha érdekel valakit:

Szeretnék eladni 1 db Triumph szoptatós melltartót 80 D méretben. (dobozában) Június elején vásároltam.
Sajnos én nem a megfelelő méretet választottam, így csak 2-3 alkalommal volt rajtam.
Ajándékba adok hozzá egy Avent bimbóvédőt - ezt csak 1x próbáltam ki, de végül nélküle szoptattam.

Ha érdekel bárkit, kérem írjon privit.

További szép babavárást!

Kép

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó reggelt mindenkinek,

a héten végre már tudok jönni, próbáltam visszaolvasgatni...
A ház már teljesen rendben van, igazából nagytakarítás is megvolt a részemről, szóval megnyugodtam.
Szombaton és vasárnap elég sokat feküdtem, most már tényleg leállok, elhatároztam.
Pénteken és szombaton este vacsorás vendégségben voltunk, így azért volt egy kis kikapcsolódás is.

Krisztina, Móni és Vick, hú, nektem pár hét és tényleg itt a baba.Ti lesztek a tanácsadóink majd!

Edina, mikor végeztek a munkálatokkal?Remélem nem fognak bennt és jó hírekkel jössz ma d.u vissza.

Reni, örülök, hogy ilyen jól haladtok.Tényleg nagyon összefogó a családod.Telán Blani szokási is változnak, ha megszületik Bíborka.
Aludnod meg kell valamikor!
Elképzelem, mennyit hízhattál!
Szerintem mostanra már mindenki bálnáanak képzeli magát közülünk amúgy.
Múltkor a szomszéd néni, aki kb 120 kg, megkérdezte tőlem, jön-e már a baba, olyan óriási hasam van, azt gondolta ikreket várok.
:oops:

Móni, mindegy hova viszitek a babát, tényleg.Ha vele együtt mentek már az új lakásba, akkor meg dupla öröm lesz.

Vick, szerintem sokunknak vannak hasonló érzései az utóbbi napokban/hetekben.De remélem ez természetes.

Szilvi, jó a kép!Örülök, hogy jól telik a pihenős időszak.

Enikő, elhiszem, hogy elérzékenyülsz, ha Anna ilyeneket mond.Olyan kis tündéri, biztosan agyon fogja babusgatni a kisöcsit is!

Zsuzsi, hogy telt a hétvége?

Friday, elhiszem hogy izgultok emiatt az ér dolog miatt, de biztosan jó kezekben vagytok.
Tényleg, milyen gyakran látogattok haza?
Rokonok mennek ki hozzátok?
Nálad hogy lesz a hazajövetel után?

Fleur, jók a szeptemberi képek!!!Majd keressük egymást,ok?

Dorka, fenékkitolás nálam is van, napjában többször is, néha már majdnem fáj.Mit kertészkedtél tegnap?

Hú lányok, az utóbbi napokban annyi kérdés, félelem szerű érzés felmerült bennem.Nem magától a szüléstől tartok, azon túl kell esni, és ott lesz az édes picúr, meg nem az éjszakázásoktól, hanem hogy elég jó szülők leszünk-e, el tudom-e majd maximálisan látni a kis drágát, ilyesmik.
Nyugtassatok meg, hogy titeket is foglakoztatnak ezek.

Alvás:az utóbbi 1 hétebn nagyon keveset aludtam, csak forgolódok és jár az agyam...

pusz mindenkinek

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Hú, nagyon sokat írtatok péntek óta, alig győztem visszaolvasni.
Ha valamire nem reagálnék, előre is bocsánat.

Krisztina, nagyon örülük a jó híreknek, hihetetlen, hogy már csak pár hét! Minden rendben lesz, ne aggódj!

Vick, hú, akkor Te még közelebb vagy mint Krisztina? Örülök, hogy elkészült a szakdolgazat!

Szilvi, nagyon csinos kismama vagy! Anyósodat sajnálom, remélem, semmi komoly. Hogy van?

Kata, örülök, hogy végül mindennel elkészültetek. Kipróbáltad a sütőt? Nekem inkább a rakott krumpli izgatja a fantáziámat...

Móni, tényleg minden elismerésem a nyugodtságodhoz. De iagazd van, csak így lehet ezt felfogni, kár, hogy én nem ilyen beállítóttságú vagyok.

Edina, várjuk a híreket! Tőled és nem Katától :wink:

Friday, sajnos nem tudom, hogy mit jelent ez az artéria-dolog. Milyen következménye lehet? Mindenképp beszélj az orvosoddal. Furcsa ez a svájci hozzáállás.

Reni, örülök, hogy jól haladtok a felújítással és annak is, hogy jól vagytok.

Szép napot!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani, hogy szülés után van már olyan szolgáltatás, hogy helyettetek intézik az adminisztratív dolgokat!
:lol: 8) 8) www.elintézzük.hu[url]
Mi is ezzel intéztettük a GYED, TAJ, születési anyakönyvi, meg egy csomó mindent :shock: , és szuper volt, hogy nem kellett hivatalokban tuszakodni, helyette együtt lehettünk!
nézzétek meg érdemes! :roll:
üdv, eszti
esztyx

Hali!!

Köszönöm a megnyugtató szavakat,próbálom nem felvenni a "barátnők" szavait.

Szilvi,nagyon aranyos pocid van,nem fázol ilyen nyári ruhácskákba?
Én már pulcsiban mászkálok :D

Reni,a magnéziumot,mondta a doki,hogy egy hét alatt építsem le teljesen,de félek egy kicsit tőle,olyan "biztonság" érzetet adott eddig.

Vick,megvan az esély,hogy együtt szülünk :D :D :D

Vettem hétvégén vastag betétet,nem Tenát,egy kicsit drágának találtam,egy másik fajtát szintén inkontinencia betét,csak fele annyiba kerül.

Kata ezek a gondolatok bennem is sokat felmerülnek,és egyre több ahogy közeledik az idő.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Jól telt a hétvége, Parádfürdőn voltunk, gyönyörű hely. Pénteken ebéd után indultunk és tegnap este 6 körül értünk haza.
Sokat sétáltunk, lightosan kirándultunk, játszottunk, és túl nagyokat ettünk, hiába a félpanzió ...
A séta meglepően jól ment, a másik pár lánytagja sokkal inkább és hamarabb elfáradt, pedig ő nem is kismama.
Tegnap estére viszont nagyon elfáradtam, mindenhol fájt a hasam, a gyomorsavam a torkomban volt, sehogy nem volt jó, se feküdni, se ülni, se állni :-(
Meg is ijedtünk, mert a páromon meg kezd kitörni valami megfázás-szerű, nehogy én is elkapjam.

Ma reggelre már jól vagyok, persze a baba fészeklődik rendesen, de ez a dolga.

A tegnap este hatására úgy döntöttem, hogy nem megyek el a céges hétvégére két hét múlva, bár a részletes programot nem tudom.

Kata, ne aggódj, ilyen és hasonló kérdések foglalkoztatnak engem is.
Elhoztam a húgomtól egy adag meglepetés kisruhát, tündériek.

Most már tényleg csinálok fotókat a ruhákról és hozok magamról is, hogy lássatok óriás méretben is. Végre a fényképező és az összekötő kábel is visszakerült hozzánk.

Szép napot!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

sziasztok,

Lányok, elég sok lett a szkennelt anyag, szóval szeretném kérni, hogy a felhasználónevem@gmail.com -ra küldjetek lécci egy emilt, és én arra mellékletként el tudom továbbítani. (nem akarom kiírni, ne legyen belőle gond esetleg).

Anyósomnak sajnos eltört a bal keze, szilánkosra, éjjel műteni kellett. Hál'Istennek ma már jobban van, voltunk benn nála. De komolyan mondom, ez a baleseti intézet (Fiumei út) egy tragédia. Csak oda ne kerüljön az ember. A folyosón a betegek kint fekszenek, tegnap este órákig ültek kint páromék a folyosón, mire egyáltalán valaki hozzájuk szólt. Egy lepedőt alig tudnak adni, hogy ne pucéran feküdj a szobában, mert persze műtét előtt le kell vetkőzni. Szóval... tényleg, csak ezt kerülje el az ember.

Megyek eszek egy kicsit, további szép napot.

Szilvi
huszilvia

ööö, remélem érthető voltam :lol: szóval az email címmel... az itteni nevemet kell beírni a kukac elé... :lol:
huszilvia

Sziasztok!!!
Megjöttem a terheléses cukorvizsgálatról, eredmény holnap a doki kezében lesz... hát remélem, én csak a következő vizsgálaton értesülök róla, azaz nem lesz vele (nagy) gáz.

Hú, győzzek mindenre reagálni.
Edina, várjuk nagyon a híreket a mai vizsgálatodról!!!

Fehérjével kapcs: most már akkor értem, hogy miért mondta a védőnőm, hogy ne igyak (sok) tejet - nem kérdeztem meg, mert utálom a tejet. joghurtból próbálok mértékkel. (szóval 1 liter alatt maradni).

Vick, hatalmas gratula a szakdolgozatodhoz!!!

Szilvi, tényleg nagyon csinos vagy a kerek pociddal.

Krisztina - és mindenki:)
A szülés-téma sokaknál olyan, mint a fogorvos (ha megfigyelitek, foghúzásról is mindenkinek van egy jó kis horror-sztorija) - szóval fene tudja miért, mintha versenyeznének, hogy kié a rémesebb...

Ugyanakkor csomó szép (és mégis valószerű) szüléstörténetet is hallottam, ismerőseimtől - szóval hálistennek nem mindenki szeret riogatni.
Itt "nálunk" a fórumon viszont senki nem panaszkodik, és ez azért figyelemre méltó:)

Hogy aztán mi lesz, azt úgyis mindenki megtapasztalja magának, biztos nem könnyű, de hát tényleg ezt akartuk, erre készültünk...
Ja, Reni, az alvás... az nem lesz egyszerű:( főleg neked - de hátha Blani akkor ébred fel, mikor a húga (vagyis hát arra ébred fel), és akkor legalább miatta külön nem kell felkelned.
Szerintem olyan mindegy, hogy mennyit híztál... jól vagytok és ez a lényeg.

Kata, én remélem, hogy mind elég jó anyák leszünk.
Biztos kell egy idő, amíg megtanuljuk a dolgokat, és ráhangolódunk a babára. De képzeld el, a babának mennyi idő kell, hogy megtanulja itt a világot:)

Vicces lehet a szomszédnénid... bár lehet, hogy azért látja nagynak a hasadat, mert egyébként nagyon vékony vagy.

Enikő, október 8 még messze van, akkor már neked is kb. 35. hét, ugye? akkor már nem lehet annyira "rossz" az a méhszáj.

Mindenesetre drukkolok Neked, mindenkinek, és magamnak is, hogy ne érezzük meg nagyon az újabb frontot.

Dorka, a múltkor ez a kérdés bennem is felmerült, de valamiért azt hiszem, a doki látott már pár ilyet:)
Tényleg, írd majd meg, mi volt!! mármint a vizsgálaton. Remélem, minden rendben lesz.

Friday, a svájci dokiknak tuti van valami módszerük, hogy ezt máshogy figyeljék.. de kérdezd meg mindenképpen.

Zsuzsi, kicsit irigylem a hétvégi programodat, és tényleg nem semmi az állóképességed.
Nagyon kíváncsi vagyok arra a képre, amin "óriás méretben" vagy látható
:P
és nagyon nem tudom elképzelni.

Amúgy meg én iszonyatosan parás vagyok (betegesen szorongó, régen kezeltek is emiatt) - de most annyira elfoglalja a szülés minden ilyen irányú (para-)energiámat, hogy a lakás már nem is érdekel...

:oops:

Szép napot mindenkinek,

Puszi
Móni
monke

Sziasztok!

Úgy látom nem vagyok egyedül a félelmeimmel. Csak azt hittem a 3. gyereknél már ilyen nem lesz.

Szilvi
Nagyon szép kerek pocakod van!

Kata
Kell egy kis idő, amíg kitapasztaljátok egymást a picurral,egy olyan 2 hét biztosan,de ez nem kell tragikusan felfogni, és utána minden nyikkanását tudni fogod, mi mit jelent.:wink:

Szilvi
Nagyon sajnálom anyósodat, elég necces egy ilyen szilánkos törés, pláne ha idősebb korban,de ha jól megcsinálják, akkor nem lesz gond.

Reni
Örülök, hogy még írsz, ezt azt jelenti, hogy otthon vagy és még egyben. Kitartás!:wink:
Nem tudod megoldani, hogy megbeszéled Blanival, hogy éjjel 1-szer van tejcsi vagy kakaó, az éjszaka többi részét meg alvással kell tölteni?Néha még nekem is átjön valamelyik gyerek éjjel, hogy kakaó, akkor megmutatom neki, hogy éjszaka van, ilyenkor nincs kakaó csak víz, akkor iszik egy kis vizet és majd hajnalban (4-5 körül) jön megint, akkor odaadom a kakaót. Azután még vissza szoktak aludni olyan 7-ig.De inkább jellemző, hogy éjjel nem is kelnek, csak hajnalban,így azért nyugisabb. Ez csak egy ötlet, nehogy kioktatásnak vedd!!!

Tegnap kivasalgattam mindent és bepakoltam a Vince komódjába. Elkezdtem összerakni az ő kis kórházi cuccait is.
Mostantól többet pihenek, mert tegnap abbahagytam a magnéziumot és éjjel is felébredtem többször, hogy keményedek.
elkezdtem inni a málnalevél teát, egészen finom! Hangikám is megkóstolta, utána azt akarta inni. :D

Szép napot mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Jelentem,megjöttem!!! :lol: :lol: :lol:

még,hogy nem fog fejlődni Gréta.... képzeljétek el,hogy annyit nőtt a manó,hogy Krisztinát követem a sorban!!! :shock: :shock: :shock: max3-4 hetet kaptam,ugyanis Gréta 2500 gramm,és 35-36 hetes méretekkel rendelkezik. Szóval jövő hétfőn már kezdjük is az nst-t....
úgyhogy ma gőzerővel mosok,meg takarítom a gyerek szobát,hogy minél hamarabb rendbe legyünk... :D

Köszönöm mindenkinek a drukkokat! :wink:

Reni
én is bálnának érzem magam,és úgy lihegek,hogy csak na... anyukám szerint ez nem jó...:roll: óvatosan azért a munkákkal! :wink:

Dorka
megy a drukk holnapra! :wink:

Kata
most már tényleg minden megvan,csak takarítani kell,meg mosni+vasalni,ja és persze vásárolni... ne aggódj,én sem alszom mostanság,hanem gondolkodom.... :lol:

Móni
reméljük,hogy csupa jó híreket fogsz kapni!

na,én most megyek,és elkezdek mosni,este még jövök!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Szilvi, jobbulást Anyósodnak, remélem, hamar meggyógyul.

Reni, biztosan sikerül majd összehangolnod a lányok életét, ne aggódj.

A szüléssel kapcsolatos rémtörténetek szerencsére engem eddig elkerültek.

Ment a párom a gyógyszertárba, megvette a málnalevél teát. 7 héttel kiírás előtt nem korai még elkezdeni? Egyik helyen azt írják, hogy már 3 hónappal a szülés előtt el kell kezdeni, máshol meg azt, hogy 1 hónappal...

Hú, most, hogy leírtam a 7 hetet, kicsit elkapott a pánik. Hiszen mi még aztán tényleg sehogy nem nálunk babacuccokkal. Persze iszonyúan várjuk a kis hercegnőt, de ettől még nincs miben hazahozni a kórházból... :oops:

Én is október 8-án megyek legközelebb az orvoshoz, vagyis remélem.

Reni, nagyon aranyos a családod, hogy így összefogtak Értetek.

Dorka, nekem is egyértelműen a popóját nyomja ki, nagyon vicces, néha teljesen el vagyok deformálódva.

Móni, szorítok a vércukor-eredményhez. Reméljük, nem is értesülsz róla. Neked mikor kell menned ismét orvoshoz? Te nov. 2-re vagy kiírva?

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Edina!

Nagyon örülök, hogy minden rendben! De jó, akkor már Ti is a finisben vagytok!

Úristen, most még jobban elkezdtem aggódni, mi lesz, ha a kishölgy nekem is hamarabb óhajt jönni???
Eddig annyira biztos voltam a túlhordásban, most meg annyira nem.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Reni!

Erre én is kiváncsi vagyok milyen lesz 2 gyerkőccel az éjszaka. Igaz Anna is csak 4-5 körül kéri a tejet, de azért van hogy 2-3x hív hogy feküdjek hozzá. Én is azon agyalok mi van ha a kicsi meg pont szopizni akar majd akkor....????Mert éjszaka Annának nem jó apa:(((
Front: sajna tényleg ennek az egynek nincs ellenszere:(((( Azért pihizz te is amennyit lehet!!!

Móni!

Hát a helyzethez képest messze van a jövőhét csütörtök. egyébként nem annyira:))
Ma kettős front van.....erre külön kíváncsi vagyok milyen hatással lesz
mert a meleg elvileg lazít a hideg görcsöl.

Amúgy ma szinte még csak feküdtem és így egész jól elvagyok,igaz mindig a délután a gázosabb.

Edina!

Gratulálok a jó eredményhez!!!! hú de irigy vagyok.......én ,majd 3 hét múlva megyek uh-ra:((

Én is bálna vagyok, főleg most hogy többet fekszem ha felkelek alig bírok csinálni v.mit:((
És mindenütt nyom már a picur is. Sokszor ha állok olyanokat odarúg a lábam közzé.....azt hiszem kiugrik.

Málnalevél: én úgy tudom 36-héttől lehet inni,bár való igaz én is olvastam v.hol hogy az utolsó 3 hónapba el lehet kezdeni. :?:

Na most megyek, mert Anna óhajt!

Szép napot mindenkinek!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,
Gratula, Edina!!!

Szilvi, sajnálom, ami az anyósoddal történt:(
Reméljük, gyorsan meggyógyul.

Írok mailt mindjárt, és köszönöm előre is.

Zsuzsi, én november 5. re vagyok kiírva, elvileg. és jövő hétfőn megyek dokihoz. Szóval még többen megelőzhetnek itt, attól, mert a doki szerint túl nagy a baba és túl tág a méhszájam... én nem bánnám őszintén szólva, ha kihúznánk október végéig.

Szerintem ne kezdd még el a málnalevél-teát, kérdezd meg előbb a szülésznőt (enyém a 37. héttől mondta különben)

Dávid baba újabban azt játssza, hogy fent a bordámnál kidugja a lábát (vagy ki tudja, mit, de gondolom, az a talpacskája), és kint is hagyja... ha eszem, rendszerint felébred. Már egy hete nem ültem úgy asztalhoz, hogy ne türemkedne ki a bordámnál hosszabb időre valamilyen babavégtag.

Ezt más is tapasztalja?- ez már nekem tényleg picit "alien"

:P
monke

HI!!!

Krisztinaaa: ha rémtörténetet mesélnek kérdezz vissza, nagyjából így: "ezt most mi a francért mondtad nekem". Ezen hátha elgondolkozik egy kicsit az aki hülyeségekkel traktál.

Traudorka, igen, akár szülhetnék otthon is, de minden cuccunk itt van, bár a család mindenben segítene. Ésszel azért tudom ám, hogy a világ olyan országában vagyok, ahol az egyik legjobb az egészségügy, csak tényleg nem szól a dokinő semmit, nem szívügye, hogy elhiggyem, jó kezekben vagyok. (a "nyóc kerben" viszont már szültem egy 10/10-es gyereket....)

Áfonyácska: hogyhogy ne hordjanak bugyit szülés után? :shock: Akkor hova folyik a "cucc"? Laktoherb: első napokban a dobozra írt ajánlott mennyiséget raktam a filterből, majd később a 2 literes kannába eleinte 4 filtert raktam, aztán 3-at. Viszont minden nap megittam 2 litert :wink: .

Ervick: átérzem az érzést, hogy azt gondolod nem vagy felkészülve. Bár tudjuk, hogy tuti minden rendben lesz. Mikor is leszünk kész valaha??? Szakdogázhoz gratulálok, szuper hír, hogy elkészült!!!

Huszilvi: édi vagy a fotón :D ! Babaruhából ha sok van nem baj, kevesebbszer kell majd mosni :wink: . Anyósod sajnálom. Fiumei út...hát, gáz, tesóm vakbéllel műtötték ott és hihetetlen, de egy ilyen rutinszerű műtét után pár nappal később újra vágni kellett, bent maradt valami...no comment.

Dy: fáj a cickó? akkor jó úton haladsz!!! Ki mondta, hogy nem fejlődik Grétid??? Nst szuper! Egyél csokit előtte, hogy szépen mozgolódjon közben :wink: .

34372: bálna :lol: , miket nem mondasz :lol: . De jó, hogy ilyen hamar megvolt a felújítás! És a család is rendi, hogy segített! A svájci terhesgondozásról tudok írni, bár nem sokat, mert itt -nem értem miért- de valahogy nem csinálnak belőle ügyet. Terhesség megállapítása után 6 hetente van uh, és ugyanakkor vizelet ellenőrzés, olyan csíkkal nézik, mint otthon a védőnő. Aztán ha abban gond van, gondolom akkor küldik nagyobb laborra az embert. Egyszer volt idáig vérvételem, méhszájat nem is néztek (punituri még egyszer sem volt). Szülésről majd akkor faggatózom csüt.-ön.
Kislányodnál hogy alakul a szobatisztaság téma?

Traudorka, összegörnyedést tudom milyen, borzalom. Azt hiszem én is tegnap ültem biciklire utoljára Gréti is reklamált a pozíció miatt.

Katicat, jó elhatározás a pihenés, kívánom hasonló jó döntéseket hozzál :wink: . És teljesen szeretnélek megnyugtatni, hogy hiába van itt a 2 éves kisfiam, mái napig nem tudom hogy ugyan jól csinálom-e, jó szülő vagyok-e. Most hogy jön Gréti dupla ez a kérdéssorozat bennem. Nyugi, így van ezzel mindenki :wink: . Kérdéseid köszönöm! Ha szerencsém van, akkor kiér hozzánk Anyukám vagy a nővérem. ez a legkényesebb kérdés a szülés kapcsán, mert igazából az első gyerekem is 2 óra alatt megvolt (az út ide 10 óra. Az az önzőség a részemről, hogy szeretném ha a férjem mellettem lenne és nem Borssal, nélküle nem tudom hogy csináljam végig. Szóval a gyerek mellé kéne valaki, ez a fejtörés tárgya jelenleg.

Monke: szerintem ne a szülés legyen a parád, inkább az első hetekre készülj :D. Leginkább sok-sok pihenéssel, mozizással, és nem utolsó sorban párocskáddal élvezzétek azokat a napokat, amikor kettesben lehettek, több évig nem lesz ilyesmire lehetőségetek :wink: :wink: :wink: Lakásra meg ha nagyon nem akar "öntisztuló" lenni, nyugodtan vegyél fel egy takarítónénit, most van ideje, hogy más csinálja helyetted. "Alien" engem sem enged ülni rendesen :D .

Kankalin: málnalevél teáról nincs tapasztalatom, csak annyi amit a fiam fórumán írtak: pocsolya íze van :D . ...na jó, kimondom: nem hiszek a szülést könnyítő cuccokban. bocsi. 7 hét van még? Ó, nyugi, lesz idő mindenre :wink: ...no, de azért ugorj bele a vásárlásba :lol: .

Nálunk minden rendben van, csak szépekre gondolok. ÉÉÉs, mosok gőzerővel, mert hétvégén jön Anyukám, aki szeret vasalni, amit én kihasználok ezerrel :oops: :oops: :oops: .

Kép
Kép
friday

Akkor málnalevél-tea elhalasztva.
Ha Hangának ízlik, talán még sincs annyira rossz íze, vagy rosszul gondolom?

Móni, beszéltem a barátnőmmel az előbb, ő a SOTE II-n a császár után rögtön odaadta a pénzt a szülésznőnek és a doktornőnek is. De azt mondja, ezt a szobájában senki nem csinálta így, ált. a varratszedést és a 6 hetes kontrollt szokták "javasolni" erre a procedúrára.
Árak a szobjából: fogadott szülésznő 30-40, orvos 40-80 között.

Dávid baba nagyon aranyos :-) Ilyet pont nem tapasztaltam, az én kisbabámnak a gyomorszájtól jobbra lévő oldal a nyerő.

Edina, aztán csak óvatosan a takarítással! Vigyázz Magadra!

Friday, köszönöm a névdícséretet. Egyébként nekem nagyon tetszik a Gréta, de egy nemrég született ismerős kislányt így hívnak, ezért a párom kizárta, pedig neki is tetszik.

Csütörtökön este nekikezdünk a bútorszerelésnek. Jön a barátnőm és a férje segítségnek.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na ma megint sikerült pihennem, egész délelőtt a kertben tevékenykedtem, de aztán ebéd után sikerült egy kicsit aludnom.
Nem sikerül nyugton maradnom!

Friday, nagyon örülök, hogy azért számíthatsz segítségre odakinnt is a családodtól!Egyébként, hogy Bors-t kire bízd, megértem aggaszt, de az itthoniak közül is sokan említették már, ez a legnagyobb kérdésük.Rendes szomszéd, megbízható barát nincs a közelben?
Tök jó amit írsz, igazából az utolsó hetek nagy készülődése közepette el is felejti az ember, hogy most kéne még minél többet együtt lenni a párjával kettecskén.
Mármint nyugis programokon és nem pl. lakásfelújítás vagy szerelés közben.

Zsuzsi, nagyon rendesek a barátnődék, akkor hétvégére megnyugodhatzs picit.Szerintem vegyél kézbe egy babkelengyés listát aztán írogasd fel egyik este mi kell még, azért babuci nem jön még olyan hamar.
A sütőt jól felavattam, isteni lett a rakott krumpli és a muffinok is.

Tényleg, lányok, ti mentek végül a bőrzére?Mi lehet, hogy nem.Azon a hétvégén akarunk még egyet lemenni a szülőkhöz, fodrászhoz is el akarok jutni...
Jövő szombaton apa teambuildingen van, elvileg a barátnőm feljön hozzám és elemgyünk még egy körre begyűjteni, ami még hiányozna.

Edina:Gratula a jó hírekhez.Nagyon örülök!Kérünk képet majd a végleges szobácskáról!

Krisztinaa:A rémtörténetes dologra még nem regáltam neked.Szerintem elég szörnyű ami veletek és velünk is történt tavaly és nagyon-nagyon haragszok azokra, akik ennek tudatában még hülye storykat hoznak fel, nehogy picit megnyugodjunk végre.
Velem nem egyszer előfordult, úgy éreztem, rám olyan szemekkel néznek, aki "csak" beteg gyereket tud kihordani és "csak" én tehetek róla.
Edinának, neked és nekem dupla öröm lesz a picibaba, ugyanakkor anyai szívünk egyik fele egy picit bele-bele is hasad a bánatba...:oops:

Szilvi, nagyon sajnálom ami az anyósoddal történt!Remélem, mire picit a kezébe tarthatja majd, meggyógyul a keze!

Móni, vmikor nekem is a bordáimmal szórakozik a pici, pl. szombat este Gödöllőn voltunk, én vezettem haza és nem is a kocsiban ülés vagy a több mint 1 órás út viselt meg, hanem a végén már alig kaptam levegőt.
Azt mondják, mikor beékelődik a baba feje, azután könnyebb lesz és nem lesznek se bordanyomós, se gyomorbántalmas panaszok.

Vick, nagyon szuper csajszi vagy, hogy befejezted!
Mikor lesz a védés és az államvizsga?

Enikő, remélem elkerülnek a frontok.Tuti nálad is módosulnak majd Anna szokásai valamennyire, ha meglesz a kisöcsi.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi, én úgy gondoltam, a pénzt majd a férjem adja oda a szülésznőnek és az orvosnak is, vmikor a szülés után.

katicat
Szigetszentmiklós

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: