A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Na, megyek mert kezdőőőőőődik!!!
F1
Vendég

Sziasztok!

Lányok segítsetek!! Dodi anyukájának a véleményére különösen kiváncsi lennék :lol: Két napja Lili nem hajlandó a szájába venni a mellem,ha ráteszem,egyből hisztizni kezd. Aztán megpróbáltam bimbóvédővel,hátha és azzal egyből elkezdett szopizni. Ezután lefertőtlenítettem borvízzel is,de nem kell neki. Pedig nagyon odafigyelek rá,hogy ne érje tusfürdő,testápoló sem. Szerintetek miért csinálja ezt?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Köszi a válaszokat! Ezek szerint Anyuka el van varázsolva. :roll: :roll: :? :? :?

nyuszi81! :)

Ismét nyugi! :wink: Ez valószínűleg a 2-3 napos szopi sztrájk. Jön :arrow: megy. :wink: Tedd csak rá valamennyit fog enni mindenképpen, pár nap alatt pedig minden visszatér a régi kerékvágásba. :wink: :D

Kép
Kép
200907?

Bond!

Ha azt írtam volna, hogy: A Jóisten azért alkotta a női keblet, hogy táplálni tudjuk kisdedeinket, nem pedig azért hogy nőiességünket latba vetve férfiakat hódítsunk meg, és tartsunk magunk mellett. Igen-igen helytelenítem továbbá azoknak az édesapáknak a viselkedését, akik hitvesük kebleinek védelmében a tápszerrel való táplálást részesítik előnyben.- ez nem fejezte volna ki kellően az indulataimat a témában :wink: :lol: :lol: :lol: . Alapvetően nem vagyok vulgáris, de néha a helyzet (khm) megkívánja... :roll: :lol:

Vigantol: Leleményes anyuka (én :mrgreen: ) megcseréli a Vigantol és az Espumisan tetejét, így a Vigantol továbbra is cseppentős, az Espumisannál meg nem kell(ett) megőszülnöm, mire kicsöpög az adag :wink: . Ha ez nem bevethető, akor viszont sajnos igen, abból kéne egy cseppet beadni, de anyu azt mondta lehet kétnaponta 2-t is. Erre most már figyelj oda, mert a túladagolása csontosodással kapcsolatos gondokat okozhat!!!! Engem anyu nagyon lecseszett, mikor látta, hogy csak úgy "hasraüve" nyomatom :oops: !

Norka!

Botond anyuval volt addig :wink: . Csak 4 és fél órát voltunk távol. Indulás előtt megetettem, egyszer evett üvegből (60-at :shock: , úgy nem az igazi szerinte :lol: ), aztán fürdetésre itthon voltunk, utána volt vacsi :wink: .
Fürcsi: Botond hihetetlenül imádja :D ! Most már fél órákat fürdünk esténként (inkább apával), és már "úszik" is :lol: . A hátán fekszik, Ricsi megtámasztja a nyakát, ő meg kalimpál vadul és közben vigyorog! Naaagyon édes :D ! A fürdés elején meg mindig meditál: becsukja a szemét, és lebeg, közben meg teljesen hátrahajlítja a fejét, hogy az egész haja víz alatt legyen :shock: :lol: .Én ezért is akarom babauszira vinni, mert itthon is nagyon élvezi :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nyuszi!

Bizony, szopisztrájk. A türelem rá az orvosság :? :wink: :wink: . Kicsit talán segít, ha nem várod meg a hisztit, hanem ha tudod, hogy mindjárt kajaidő, akkor ráteszed cicire (ha hagyja). Nyugi, éhen halni nem fog, a túlélési ösztön nagyobb, mint a dac :twisted: :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

Ezer kösz! Ezek szerint 9 hétig adtam túl sokat... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: (Átmentileg Manó is kap egy kis spriccet pár napig)

Érdekességek a mai napra:

http://roflmao.honlapepito.hu/?modul=oldal&tartalom=684272

http://www.aranymalinko.net/story/horse_ass.htm

:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Ne kérdezzétek, hogy hogyan függ össze, de a Forma 1 közben :shock: egyszercsak belémhasított a felismerés, hogy eleinte még a megmaradt D-vitamint adtuk Huginak. Arra már nem emlékszem, hogy meddig tartott ki, de nem két napig. Szerintem kb. 1 hónapja nyomathatom így. :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Csupa fontos bejegyzésem van magam számára: 30.-ig a DM-ben 679.-Ft-ért lehet venni bármilyen Garnier Fructis sampont vagy balzsamot és plusz 1.-Ft.-ért még egy akármilyent lehet választani mellé. :shock: :D :D :D :D :D

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:37-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ne ijedjetek meg, nem "akkora" para, csak a továbbiakban figyeljetek oda :wink: .

Boo!

Persze, éhezni ne éhezzen, amúgy sem olyan dumdumgolyó, mint Bobókám :oops: :wink: :lol: . Örülök, hogy legalább a tejcsi több lett, az is valami :wink: . Tudod, én eddig is ezt írtam, hogy amit lehet azt próbáld meg (megtetted), de ha nem megy, ne erőltessétek! Tudom, sovány vígasz, de nem miattad "fuccsol be"(?) a dolog! Azért nyilván van erre vmi gyakorlat, hogy hogyan szokás vegyesen adni, nem? Minden étkezésnél kell is-is, vagy majd cici csak reggel-este vagy hogy? Pár hét múlva amúgyis elkezdheted a hozzátáplálást, ha mondjuk gyümit szívesebben adsz.... :wink: .

Breki, te hogyan etetsz? Mindig adsz cicit is?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ma sűrű napunk volt. Vendégségben voltunk de nagyon fárasztó volt. Egy ilyen pici babánalk szerintem még sok, hogy folyton más és más arc hajol fölé, mindenki egyszerre beszél meg általában minden ami egy családi összejövetellel jár.

Szemmel láthatóan megnyugodott amikor rájött hogy már itthon vagyunk :)

Holnap reggel vérvételre kell mennem, most először fogom másra hagyni a kisfiamat. Anyós jön és vigyáz rá. Bizti nem lesz gond, itthon azért jobban elvan.

A hernyót valóban én kaptam. Nem szégyenlem bevallani.
Lőrincnek is nagyon tettszik, megpróbálta elkapni a szarvát :lol:

Ja, amúgy 52 lába van a nyonyinak...
Vendég

Boo!
Akkor viszont ne is görcsölj ezen a szopi kérdésen tovább, a tanúi vagyunk, hogy tényleg mindent megpróbáltál, ennyit szerintem sem ér.
(Egyébként a kaki dolog lehet attól is, hogy a vegyes kaja helyett most csak anyatej volt, és ez átmenetileg bezavarhat. De Petrának is mindig van 2-3 kakis pelusa, most meg két napja nem kakilt és a hasa sem fáj. Előfordul ilyen, főleg anyatejes táplálás mellett.)

Cigi: én nyolcadikos koromban kezdtem el próbálkozni a cigivel, és a gimiben már jól rá is szoktam. Bagóztam 5 évvel ezelőttig, de nagyon durván, másfél-2 doboz cigit szívtam. Aztán egy reggel besokalltam, és lementem a patikába tapaszért. Azt használtam egy hétig, mert rájöttem, hogy fejben dől el a dolog, és azóta nem szívtam egy slukkot sem.
Most meg már olyan büdösnek érzem, hogy ez visszatart még akkor is, ha néha - a szertartás kedvéért - el tudnék szívni egy szálat.

Nikici!
Sajnálom a barátnőidet... :cry:

Tabati!
Azért én inkább nem akarnám, hogy Apa szívja meg a cicim. Az most amúgy is tabu, még simogatni sem engedem (de neki sincs ingerenciája, egyszer azt mondta, hogy az most a gyereké).

Kép
katy76

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 21:56-kor.
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 21:57-kor.
Vendég

katy

doki mondta, hogy apának kell kiszívnia, különben gáz lesz... :wink: persze nem vállalta be, így megvártuk a reggelt, mikoris védőnő hozta az ipari fejőgépet :lol:

mindenki akinek nem fogadja el a cumisüveget:

kiskanál macerás, amedelának vannak jó kis segédeszközei, most nem tudom a linket, de tuti rá lehet keresni. Szoptatásbarát. Van pl. egy kanél szerű, de jó, mert van tartálya, így nem kell állandóan felvenni az dagokat. Olyan, mint egy cumisüveg csak kanál a vége, vagy valami hasonló, most nem tudom leírni. No léptem...

Kép
Kép
tabati

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 21:58-kor.
Vendég

czigka! :)

Csak röviden: sajnálom, hogy ilyen nehezen megy a dolog. :cry: De egyet ne mondj légyszi, hogy "van két tök szar mellbimbóm", mert megharaplak! :evil: :wink: Lehet, hogy nehezebb (lenne) vele szoptatni, fejni de akkor se így állj magadhoz, mert ez is sokat számít a szopival kapcsolatban! Jó? :wink:

Ezt találtam neked:

http://www.lll.hu/node/278

http://www.kismamablog.hu/szoptatas/szopasi-sztrajk

Kép
Kép
200907?

sillia! :)

Girnyót viszed magaddal a kórházba? :roll: :wink:

Kép
Kép
200907?

Bond

Nyonyi egészen pontosan 2 méter 5 cm hoszzú, így alig hiszem hogy magammal viszem a kórházba. nem kifejezetten alvósállat :roll:

bocikán gondolkodom, de azért mégiscsak égő lenne, nem?
előttetek bevállalom de a kórházban nem biztos..
Vendég

Sillia!

Szerintem ez babánként változó, illetve főleg megszokás kérdése. Én úgy voltam vele, hogy kezdettől visszük majd Botondot mindenhová, hogy hamar megszokja, viszont ha ő úgy igényli inkább maradok vele itthon. Na, viszzük is mindenfelé, ahogy terveztük és ő nagyon jól elvan mindenhol, mindenkivel :wink: . Sőt, szerintem kifejezetten szereti a nyüzsit, mert jobban alszik napközben is és éjszaka is a jövős-menős napokon :shock: :lol: .
Tudom, vannak babák akik jobban igénylik a biztonságot, de nem lehet, hogy inkább te nyugodtál meg, hogy hazaértetek? :roll: :wink: A múltkor is írtad, hogy nem szereted a tömeget, a nyüzsit, és most is írod, hgy nagyon fárasztó volt... Szóval nem lehet, hogy te szeretsz inkább vele otthon lenni? Vagy esetleg azért volt ő is nyűgösebb, mert érezte rajtad, hogy kicsit feszültebb/fáradtabb vagy?
Nekem pont hogy tök jó kikapcsolódás, ha pl. családi banzájon vagyunk, mert számtalan jelentkező akad, aki babázik helyettem (anyum, mamám, unokahugom, keresztanyum...). szabályosan keresnem kellett, hogy hol a fiam, mikor kajaidő volt :lol: ! Szóval jó lenne pedig, ha el tudnád ilyenkor engedni magad, mert kell a feltöltődés :wink: ! Vagy nincs kinek átadnod ilyenkor?

Tényeg, Dalma-Lóci kapcsolat alakulgat?

Czigka!

1100 :shock: :D :D :D ! Bár most utánaszámoltam, nekem is úgy 800-1000ml/nap, csak eddig sose számoltam ki, és így tök soknak tűnik :shock: .
Sztem pont ugyanez van Boo-nak is, hogy lenne elég teje, csak Zsiri nem szívja ki! És most ahogy írtad, ennek tuti az az oka, hogy nektek jobban zár a cickó, vagy hogy is mondjam :roll: :lol: . Boo is ezt írta, hogy fejésnél is gyürmölni kell a cicijét, és te is. Én eddig azt hittem, Zsiri a picurka és talán yenusz a szopáshoz, de Bende majd' 3 és fél kilóval biztos nem volt az!!!
Biztos a tejleadó reflexhez lehet köze, vagy ilyesmi. Én meg a másik véglet vagyok :? . Folyik a tejem, ha kell, ha nem! Még mikor kicsit kevés volt, akkor is csavartam a melltartóbetétből, és sík ideg voltam, hogy kárba megy :x . Meg nekem fürdés közben mindig spriccel a melegvíztől, de szó szerint! Ez tuti adottság kérdése, nem? Kézzel fejésnél is 4-5 lyukon spriccel, és ezért is tudok egy kézzel fejni... Most világosodtam meg :lol: ! Nem mintha ez bármelyikünket előrébb mozdítana, de azért nem árthat a felismerés :roll: :lol: .

Ja, mennyiség! Nem baj, ha többet eszik, mint amennyit "kéne", két 50 kilós nő sem éppen ugyanannyit eszik :wink: . Én pl. elkezdtem parázni, mert Botond csak 80-100-akat eszik, pedig 110-et evett, mikor hazahoztuk :shock: . De anyu mondta, hogy ez teljesen rendben van, ugyanis a kis súlyú babák "behozó adagokat" esznek, vagyis sokkal többet is akár, mint az átlag, hogy mondjuk fél éves korára elérje az átlag súlyt. A nagy súlyúbabáknál éppen így előfordulhat, hogy kevesebbet esznek. Egy egészségesen fejlődő baba ugyanis fél éves korára megkétszerezi a súlyát, de elég nagy gáz lenne, ha Botond 9 kiló lenne 6 hónaposan :shock: ! Láttátok,iko megszületett kis szumós volt, de mostanra teljesen arányos, formás kisbaba, (már) nem dagi :wink: . Szóval elrendezi ezt (is) nagszerűen a természet, ne aggódj! (Ráadásul Bende méretei teljesen "standard"-ek :wink: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Ancsurti+Sillia!

Szuperek a sérók! Ancsurti, elgondolkodtattál, hogy lecsupaszítsam a fejem én is! Bár Neked gigantikus erős hajad van. Nekem amikor tépett volt, nem győztem csavargatni, hogy tuti legyen...így meg ellógoggat :lol: :lol:
Ancsurti! Hanga nagyon-nagyon szép!!!! Akkor is, ha néha méregzsák!

Sillia! Eszméletlen jól áll Neked ez a rövid haj...és ha jól látom most totál fekete???
Látom Lócinak is nagyon tetszik...annyira édes ahogy látszik a szeretet és csodálat a szemében, ahogy mosolyog!!!
Ja és valóban kicsit slendrián voltam, mert a köszi a mondókára a kép meg a séróra vonatkozott...de hát itt van Bond a rejtjelek megfejtője...ÖNÉ a 10 pont Bond
:wink: :wink:

Anna!

Iringóba is belezúgtam teljesen...az az imádkozós kép...háááát csúcs!!!!

Nikici!

Jó, hogy jelentkeztél. Gondoltam, hogy valami nem okés, hogy így eltűntél! De nagyon édes Kiscsaj Dorkili! Sajnálom a Barátnőidet így ismeretlenül is!

Pagika!

Kitartás!!! Nem semmi lehet 3 éhes NŐT kiszolgálni! Minden elismerésem!

Norka!

Én személy szerint kérek még képet Jázminról!!!!! Nagyon tetszik! Igazi NŐ!!!!

Katy76!
Cigi dettó 14 éves koromtól az esküvőnkig...2007.szeptemberéig....nagyon sok idő volt, de tényleg agyban dől el!!!!

Na és én is próbáltam sok dolgot...piálgatás ment ezerrel, néha mértéktelenül 14 évesen...Szegény Szüleim!!!!(de a cukrosság óta én is nagyon bírom a piát), 1-2 spangli is lecsusszant...A DM-hez szinte KÖTELEZŐ volt!

Bond! voltunk egy fotósnál és a sérót tőlem vette kölcsön Minóka! És igen, bár burkoltan fogalmaztál, de DUCIKA Minócska!
Csúcs lehet, ahogy Manó "aranyköpik"!

Dodi!

Nagyon "jómemmondtad", de így igaz....a cickók szoptatáshoz lettek kitalálva...egyébként valszeg a pasik is olyat kaptak volna, mint mi (1-el több erogén zóna :lol: :lol: ).

Már nem szoptattam régen, csak ha sírt akkor raktam többször cicire, viszont lelkes "fejőstehénke" vagyok :wink:

De felbuzdulva Boo-n én is rátettem Minót cickóra...20 perc alatt kemény 30...ami tök jó, mert ráadásul dél körül volt (nekem olyankor mínusz tejem van)...reggel meg este a legtöbb. No de kisvártatva Ducikám bealudt....és bírta....kemény 10 percig...aztán üvöltés, cicire feszítés...már kellett a "gyorsan, sokat"...és ennek köszönhetően úgy gondolta, hogyha már szívatni próbálsz anya, akkor most a szopi az előétel volt és még benyomta a 150 tápit is....kis zabagép :lol: :lol: Nekem megvan a Guóth féle szoptatóskönyv is és ott is azt írják (tegnap olvastam), hogy a prelaktációnál, ha több mint napi 300ml-t kapott a Baba kiegészítésként, akkor nem szabad elvenni tőle a kiegészítést! Viszont van az a szoptanít és azzal kell adni a tápit is, hogy rákapjon a szopira (még nem néztem utána ), valami cicire szerelhető ketyere (gondolom olyan vejemre ütök-ös cucc lehet :D :D ) Akkor akár apa is szoptathatna (ha anyóst nézzük, akkor úgyis apa a fejős tehén :evil: :evil: :lol: ).

És Minócska tegnap 8-tól hajnal 5-ig nyomta a durmolást!!!!! Szeged óta kuss a nevem az alvásra tényleg!!!!! Ma furulyáztam Neki...nevetett, de először azt hitte a telefonomból jön a hang, mert azt stírölte! Holnap kipróbálom a fuvolát...na még ez is haszna, hogy elköltöztünk....max a férjemet űzöm el vele....mostanában nem is bánom annyira!

Hirtelen most ennyi, pedig még csomó dolgot akartam...de inkább fejek egyet...azt legalább nem felejtem el! :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

[quote="sillia"]B írta:silliaond

Nyonyi egészen pontosan 2 méter 5 cm hoszzú, így alig hiszem hogy magammal viszem a kórházba. nem kifejezetten alvósállat :roll:

bocikán gondolkodom, de azért mégiscsak égő lenne, nem?
előttetek bevállalom de a kórházban nem biztos..

Miért lenne ciki? Azt mondod, hogy a gyereked kapta és neked adta, hoy vidd be a kórházba, hogy megvigasztaljon és hamarabb meggyógyuljál. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(Azért úgy elkézeltem magunkat, amikor kollektíven összegyűlünk és álomra hajtjuk a fejünket bocikárakismackóranyuszirabékárakismalasracsőrikére és hasonlókra. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

Kép
Kép
200907?

czigka! :)

Szoptatási tanácsadóval próbálkoztál már? :?:

Kép
Kép
200907?

Most én kérek segítséget. :shock: :oops: :?: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szeretném csengőhagnak letölteni a Mary Poppinsból a "Chim-chim-cher-ee"című dalt:

http://www.youtube.com/watch?v=te_Nv3lMUnA

Eddig össz-vissz egy helyen találtam, az is fizető volt. :? :? :? :?

Thx! :wink:

Kép
Kép
200907?

Bond,tabati, dodi: nem a mell formájára, tartására gondoltam, és nem emiatt nem szoptatom a lányomat...hanem azért, mert már a végén csak a vér jött belőle tej helyett, és abba hagytam, ugyanis eddig semmi nem vált be, most meg teljesen nem apadt el, de mégis szinte semmi az a mennyiség ami van, és emiatt kérdeztem, hogy esetleg van-e remény arra, hogy még legyen, vagy nincs.

norka: de tündér a kislányod :D Dorka is imádja a vizet, és most rájöttem, hogy a nagykádban még jobban, szóval egyre többször bevezetjük majd.Úgyis nemsokára kezdődik a babaúszás, hagy szokja a nagyobb vizet is sokszor.

Bond,boo:azért a d-vitaminnal óvatosan, barátnőm is túladagolta a picinél, és náluk már kórház lett a vége (igaz nem tudom mennyi mennyiség után), mivel vmi gáz lett emiatt a kicsi vérképében, de pontosan már nem tudom minek a szintje emelkedett.De persze gondolom az már sokkal többet jelent mennyiségben.

evés: nekünk Dorka 130akat evett sokáig, mostanában meg 70eket...de várható volt, mivel eddig sokat gyarapodott.

f.nikici

Bond: nem tudom, itt megvan-e, de én mindent innen töltök le, nézd meg itt. http://www.zedge.net/

f.nikici

f.nikici! :)

Köszi! :D Nincs. :(

Kép
Kép
200907?

Nem tudta nem kiszúrni a szememet, hogy a júniusi topik utolsó hozzászólóla Névtelen. Beleolvastam egy kicsit, hogy mi történt. Úgy látszik minden topikban előfordul néha egy kis "balhé". :roll:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Először is! :!: Írtam sms-t HGabinak,hogy,hgy vannak?Azt írja Nóci kórházban volt asztmája miatt,Vica ismét megfázott,neki begyulladt a melle,és ráadásul nem jó a számítógépe.Ha tud,azonnal jön,és mindenkit puszil!

Nyuszi:Lili csudaszép!

Hajak:Tök jók lettek,Sillia téynleg -10 :D

Pagika:Ügyesek vagytok nagyon!Örülök,hogy jól vannak a kislányok! :D

Czagika:Jó,hogy jöttél! :D

Boo:Ha megnyugtat az én Lottim is 60,90,110,140 ml között eszik.Nagyon változó,este pl rendszeresen csak 60-akat szopik,kiköpi,és alszik.Este 8-tól reggel 8-ig. :shock: Persze nem jó,ami most történik,ha ennyit fogy,az nem jó!Dodinak van igaza,mindent megpróbáltál,ne légy szomorú.A pici nem tud szopizni,sebaj,majd mást jobban tud!Rá meg nem lehetsz mérge,ugye? :wink: Fejjél,amennyit tudsz,és add neki oda.Aztán pótolsz.Ennyi.Kiváncsi vagyok mit mondanak hétfőn,kedden. :?:

Jó volt a hétvégénk,Gyöngyösről kisvasutaztunk MFüredre,ott ebédeltünk,sétáltunk,játszótereztünk,fagyiztunk,Lotti szopott többször,mások előtt,nem érdekelt. :lol: Továbbmentünk kocsival Sástóra,sétáltunk,felmentünk a kilátóba,ittunk (meleg teát,hogy több tejem legyen :wink: ),és átmentünk az Adrenalin kalandparkba.DODI!!!!!!!!!!!!!Nektek nagyon ajánlom,nézz utána sürgősen,tuti élveznéd.(Ha még nem votál :roll: ?)Ott szuper volt minden,boboztunk Lilivel is,ment ugrálóvárba,gyerek akadálypályán.Volt bohóc,adott neki lufit :D .Ott a Lotti tápszert kapott,mert.Aztán jöttünk haza.Reggel 9-kor indultunk,este 9-kor értünk haza.Csomó élménnyel.Ma a Kamaraerdőben sétáltunk,du-n meg cirkuszba mentem a Lilivel.
Lotti apával volt itthon,nagyon ügyes apa. :D

Ancsurti:Hagyd otthon nyugodtan Hangit apának.Jó néha elmeni egyedül ide-oda.Próbáld ki! :D

most ennyi,puszilok mindenkit,kicsinyítek :wink: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Vendég

Kép Kép
Vendég

Kép Kép Kép Kép
Vendég

Kép Kép Kép Kép
Vendég

Kép Kép Kép
Vendég

Jó reggelt!

A kisfiam nem kelt éjszaka :shock: :D :D :D !
Fél9-től 7-ig aludt :mrgreen: ! Oooolllllyannügyeees! :lol: :lol:
(Még jó, hogy "hipóztam" 2-kor - leesett a cukrom- és ha már felkeltem, akkor fejtem is. Így legalább nem robbantak fel a cicikóim és talán apadni sem fog :wink: ).

Breki!

Nem lehet, hogy Minócska sok tápszert kap? Tudom én, hogy ennyi az adagja papíron ( :evil: ), de ha sokat hízik az sem jó! Mint ahogy írtam tegnap, hogy ne legyen fél évesen 10 kiló :roll: ! Mennyi is most? Vagy egyenletesen gyarapszik? persze, biztos mondanák, ha túl dundi enne...nem?

Nikici!

Azt nem is feltételeztem, hogy te emiatt ne szoptatnál, csak szó volt róla.... :wink:

Lilisgabi!

köszi a tippet, utánanézek (hátha n is kapok ott lufit :wink: :lol: :lol: ). Tök jóóók a képek, én mindig szívesen nézegetem őket :wink: . Lili nagyon üüügyes, és milyen bátor :shock: :D :D :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:37-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:38-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!!

Nekünk is tök jó éjszakánk volt,fél 9-től aludt Lili fél 5-ig,úgyhogy egy szavam nem lehet,most meg már túlvagyunk a reggeli kaján,most az ágyában beszél a körforgóhoz - bár sajnos hamar megunja.

Szopi sztrájk: de ő bimbóvédővel eszik,akkor is sztrájk? Mert úgy emlékszem,hogy a többi baba,aki sztrájkolt,egyáltalán nem is ettek ciciből,csak cumisüvegből.

Tabati: azt hiszem te adtad Noénak a Laevolac-ot,ugye? Te mennyit adtál neki és hogyan,mert nekem elég morbidnak tűnik a 1,5-2 dl,azt tuti nem tudom Lilivel megitatni.

KépKép
KépKép
nyuszi81

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:38-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Ide is bejelntkezem,bár jó sokat termeltetek,nem mindig tudom tartani az iramot!

Nagyon szépek a babák,egytöl egyig mindenkié!

Sillia!
Nekünk is van ugyanolyan százlábunk,még Jázmin kapta!

Boo!
Nagyon ügyi vagy a szopival csak így tovább!

Lilisgabi!
Jók a képek szupi helyen voltatok!

Mi jól vagyunk,de azt hiszem délután meg kell látogassuk a dokibácsit,mert Benedek szeme begyulladt,igaz mára már szép lett de a hétvégén eléggé csúnya volt! Anyatejes borogatást raktam rá,és sokat használt!
Szerintem nem bírja ezt a szeles idöt,pedig csak a teraszon aludt a babakocsiban!
A mózest végérvényesen kinőttük és most Jázmin babakocsiját használjuk,még jó hogy nem tudtam eladni!
Ma meg megyek barátnözni,neki is annyi idös a babája mint az enyém!
Hoztam én is képet a 3 hónapos nagyfiúról:

Kép

Kép

Szép napot Mindenkinek!
20140328174041

Boo!

Nagyon ügyik vagytok :wink: ! Tegnap: :D :D :D 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol:
Tuti , hogy számít a kaja mennyisége is, igazad van! Amíóta Botond gyakrabban eszik (ill. kevesebbet), azóta egyáltaln nem fáj a hasa :wink: . És a soraid közben esett le, hogy oké, hogy Bobó "csak" 70-max100-at eszik, de azt 2-2,5 óránként, az első hetekben meg 3-4 óránként evett....
Mondjukén abszolút nem bánom, hogy gyakran eszik, csak aludjon éjszaka, és ne fájjon a pocak :wink: .
Nálunk is van, hogy 10-15 perccel alszik csak el a következő kajaidő előtt, és én sem kelteném fel, de felkel magától, és olyankor durcás, mert még fáradt, de már éhes is. Tök sz@r lehet :? ! De szerencsére ritka.... Sztem azért addig ne hagyd, amíg akarja, hanem 2,5-max3 órával az előző kajcsi után keltsd fel, majd alszik tovább utána :wink:

Ja, és ma reggelre átléptem a 60 kilós "álomhatárt": 59,6 voltam :D . Látszik, hogy előtte nem mozogtam semmit, mert engem az anyaság fogyaszt :oops: . Mondjuk egész nap egy 6 kilós "súlyzóval" edzek :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!! Nagyon ügyik vagytok,csak így tovább :lol:
Nálunk általában Lili megvárja a 3 órát,sőt már van,hogy 3 és fél óránként eszik és már elég neki egy cici is :D Az elején nem gondoltam volna,hogy ezt is megérjük. Fejni csak akkor fejek,ha tudom,hogy megyek valahova és anyura vagy anyósra hagyom a gyereket,amúgy nem.

Dodi!! Az biztos,hogy a legjobb fogyókúra a gyerek. Én most 1 kilóval kevesebb vagyok,mint teherbeesés előtt,55 vagyok most. Gondolj bele,milyen soványak leszünk,ha elkezdenek a gyerekeink menni... Szerintem egyikünk gyereke sem lesz az az egyhelyben ülő típus :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

sziasztok!

ancsurti,sillia!
jók lettek a sérók...

Bond!
megpróbálom a zenét megszerezni neked...

gyorsan magunkról is,mert mennem kell...
telken brutál rossz éjszakáonk voltak...viszont Kiara baba tegnap
fél12től mostanáig még mindig alszik...

Kép
Kép
csibe83

tejserkentésre én a sörre szavazok...
nekem az vált be nagyon...nikici,esetleg azt is megpróbálhatod...

gyerek képek magyon jók...minden mennyiségbe jöhetnek...

D-vitamin:
nekünk is azt mondta a védőnő,hogy 1 csepp és nyugodtan kis kanálból
adjam tejjel higítva...

Kép
Kép
csibe83

most mennem kell,mert ébredezik a kisasszony...

Kép
Kép
csibe83

Hirtelenjében.

[quote="boo"]
írta:
booViszont azt is megállapítom, hogy qvára hiányzik az EGÜ-ből a kismamák szoptatásr avaló felkészítése!!! :evil: :evil: :evil:
Ha ebből a topicból tartanék egy előadást , vagy annak idején tartottak volna nekem, akkor tudtam volna, hogy hány féle problémával szembesülhetek, mit honnan/miről ismerek fel, hány óránként etessem a babát, mit kerüljek el kezdetektől, meddig terjed a normális igényszerinti szoptatás, és hol kezdődik az őrület és az ördögi kör :evil:
Szóval nagyon le vagyunk mi maradva informálásilag kéremszépen :(
Persze nyilván az a konzekvencia, hogy a következőnél, már minden sokkal jobban/ügyesebben/tapasztaltabban fog menni, de azért nem kellett volna megsínlenie az első gyerekemnek sem! :?

Hááááááááát, szerintem ez igaz is, meg nem is. :roll: Ha személyes információkra van szükség, akkor csak az LLL-esek maradnak és azok az ismerősök, akiknek ugyanilyen problémájuk volt és sikerült megoldani.
De a Neten és a rengeteg féle szopis tanácsadó könyvben sok minden benne van.
Szóval, alapból van elég infó (talán még túl sok is :roll: :roll: ), csak a csatornák nem igazán müxenek, ha senkinek nincsen semmilyen támasza. :roll: :roll: :roll:

Papfi: azt már ismertem, de akkor is: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (Különösen a jégkocka és a citromszelet :mrgreen: :mrgreen: )

Kép
Kép
200907?

Nyuszi!

Bizony, mikor majd 420-szal repesztenek a lakásban :shock: :lol: :lol: . Nem kell majd aerobik :lol: . Amúgy magunkból kiindulva én is arra számítok/-tam hogy Botond kis romboló lesz, de most is elvan egyedül 30-40 perceket, és nagyokat vigyorog meg gagyarászik a játékainak :lol: . Mondjuk társaságban is hihetetlenül jól érzi magát, szóval sztem az én fiamnak mindegy :shock: :lol: . Nem nagy igényű a szentem :lol: . Hát, kiváncsi leszek....
Egyáltalán lehet levonni bármilyen következtetést a jelenlegi vérmérséklet alapján?
Többgyerekes mamik! Mi a tapasztalat?

KépKép

KépKép
kicsidodi

De jó hogy mindenkinek ilyen remek éjszakája volt :lol:

Bezzeg a miénk.. :evil:

Dodi

Sok igazság van abban hogy én magam is utálom a családi összejöveteleket, úgy általában minden olyan helyet és helyzetet ahol sok ember egyszerre és hangosan beszél.
De ettől függetlenül Lóci is kifejezettem nyűgös volt. Dajkálták volna helyettem örömmel, de a vége felé már akkor is ordított ha én fogtam, túrókat bukott egész a gyomra mélyéről annyira tekergett tiltakozott :(

Bond

Ha letöltöm a dalt mp3 -ban az úgy nem jó?

Lilisgabi

Lili egy igazi amazon :lol: :lol:
Vendég

kajamennyiség

Hogy mennyit szopizik a kisfiam azt nem tudom. De azt igen, hogy üvegből a mai napig 60-at eszik és azzal jóllakik. Nagy ritkán lecsúszi a 100 egyetlenegy alkalommal burkolt 120-at.

De olyan is gyakran van hogy a 60-at is két részletben iszogatja ki.

Pedig már 6 kiló felett van szerintem, holnap kiderül a tanácsadáson.

És oltást is kap. Előre sírok :cry:
Vendég

Sziasztok!

Nyuszi!

:shock: Te jó ég hol olvastad, hogy 2 dl kell a laevolacból??? Remélem nem adtál neki annyit!!!! Van rajta egy adagolókupak és azon van két jelölés. De van használati útmutató, ott írják is, hogy mennyit kell adni. Én a legkevesebbet adtam, a legalsó jelölésig.

Breki!

A szoptanít az egy olyan készülék, hogy a nyakadba kell akasztani amiben a tápi van, abból jön egy (vagy két) cső, amit meg a mellbimbódhoz kell ragasztani. És épp azért serkenti a tejet, mert ahogy szívja belőle, úgy szívja a cicit is. Én utánaérdeklődtem, és eddig akiket megkérdeztem még senkinek nem vált be igazán... De a neten olvasni jó tapasztalatokat is.

Boo!

Teljesen igazad van abban, hogy egyáltalán nem készítik fel a kismamákat a szoptatásra. :roll: Ráadásul pénz sincs rá a kórházaknak, hogy tanácsadót alkalmazzanak. Aki hozzám kijött, ő mondta, hogy dolgozott kórházban, én meg naívan rákérdeztem, hogy milyen munkakörben. Nézett rám nagy szemekkel, hogy természetesen mint tanácsadó. NA, ekkor én csodálkoztam el, hogy ilyenek is vannak a kórházakban??? :shock: Mondta, hogy voltak, de a vezetőség úgy döntött, hogy megteszik a csecsemősök is. Hát sajnos nálam nem tették meg...

D-vitamin

:oops: Én is először sokat adtam, mert csak felszívtam, majd adtam nem is figyeltem, hogy mennyi megy. MOst már odafigyelek, de elolvastam direkt az útmutatóját és megnyugodtam, mert ahogy Dodi írta, tényleg nagy gáz nem lehet belőle. (nem tudom már ki írta, de az ismerőse mennyit adott a babának, hogy kórház lett belőle???? :shock: )

Tegnap kipróbáltam, hogy nem adok neki lefekvés előtt pótlást, csak cicből evett. El is aludt simábban, mint máskor. Viszont éjfélkor felkelt enni... :roll: Úgyhogy beigazolódott, hogy kevés neki, muszáj még a lefejtet is odaadnom. Vagy szerintetek olyan lehet, hogy hozzászokott és este mindig többet akar már enni??

Ja! És tegnap túl csípős volt a pöri, ami nem gáz, mert szeretem, de mióta szoptatok odafigyelek, hogy nagyon csípős dolgokat ne egyek. El is szokott tőle a szervezetem, éjjel rohangáltam rendesen. :lol: De legalább Noénak is megoldotta a kakiproblémáit megint egy időre, mert ugyan ő nem rohangált, de reggel áztathattam be a pizsijét...gondolhatjátok...

Kép
Kép
tabati

Tabati! Nem adtam neki még,nem mertem :lol: És azt a mennyiséget vízzel adod be Noénak? Reggel szoktad adni neki?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: