Sziasztok!
Annnnyira büszke vagyok a kisfiamra

!!!!!! Tegnap 9-kor elaludt, egyszer evett 4-kor, aztán nyolcig szunya. Délelőtt teljesen "menetrendszerű" volt, és egy hang nélkül elaludt mindkét alkalommal. Délben bementünk a barátnőm munkahelyére (apával együtt), ahol végig aludt, majd mosolygott mindenkire, utána hazamentünk a barátnőmhöz, ott evett, mosolygott,aludt, aztán kimentünk barátokhoz, mert Ricsi segített festeni, Botond továbbra is egy angyal volt (az üres lakásban azzal szórakozott, hogy nagyokat sikongatott, aztán azon viháncolt hogy visszhangzik

), utána hazaugrottunk átöltözni, és átmentünk a barátainkhoz vacsizni. Ott is megcsodáltatta magát, aztán evett, nézelődött, hazafelé végig aludt, 8-kor fürcsi volt, utána kaja és 9-kor letettem. Egész nap egy rossz szava nem volt!

Mindenkinek ilyen csodagyereket kívánok, mint ma az enyém

!
Amúgy már akartam írni, hogy úgy két hete nagyon durván kinyílt a gyerek értelme

! Nehezen tudom magyarázni, de látszik rajta, hogy egyre tudatosabb, nem csak bambul, hanem figyel, elvan egyedül akár 45 percig is, és rendesen lehet vele "beszélgetni"

. Olvastam, hogy van akinél folyamatosak ezek a változások, és vannak akiknél ugrásszerűek. Na, nálunk ez akkor ugrás volt, hogy Olimpián is indulhattunk volna vele

.
Babaproject 2011

: Jelentkezők felvéve

! Akkor lőjük be, hogy 2010 nyarán nekilátunk gyereket gyártani! Ez nem csak a cukrom miatt fontos, hanem így talán kevésbé fog eltántorítani az addigra rosszcsonttá növekvő porontyom

!
Bond!
Én még soha nem voltam úgy berúgva, hogy ne tudtam volna magamról, vagy akár csak hánytam volna tőle, mert szerintem nagyon gáz, főleg egy lánytól....
DE! Gyakorlatilag kortársa vagyok az unokahugodnak, vagy legalábbis nagyon élénkek az emlékeim (

), így meg kell hogy védjem

. Én 17 évesen már együtt voltam a Ricsivel, sőt, együtt is éltem vele, háztartást vezettem...stb. Ez közel sem követendő példa, de hidd el, meg van neki a magához való esze (főleg, hogy értelmes lány). Mi a teherbeesésemig minden hétvégén szórakoztunk/barátkoztunk (nem discoban, de akár ott is lehettünk volna...), és ha nem vezettem, én is mindig ittam

! Persze, tudni kéne a mértéket, de lehet, hogy nem is iszik sokat, csak gyenge a gyomra

. (Amúgy én a cukrom miatt nagyon jól bírom a piát, sose rúgok be és általában kihullanak mellőlem a csajok,mert mindig tartani akarják a lépést

). Ez hozzá tartozik a fiatalsághoz! Szerintem az itteni DM-fanok sem szörpikét szürcsölgettek a Gödörben

. Szerintem inkább ilyen legyen, mint befordulósotthonülősantiszociális! Meg bénán hangzik, de örüljetek, hogy nem csinál semmi "durvábbat", mert ma már az is alap egyes körökben

!
És ez sztem totál független a szülők állapotától: én elvált szülők gyereke vagyok, 15 évesen kostoltam bort először, május 1-én, Ricsi szülei együtt voltak, mégis 12 évesen rúgott be először (rendesen, hányásig)

.
persze nem fogok örülni, ha a fiam s*ggrészegen vergődik haza (

), szóval inkább a mértékletességre kéne őket sarkallni, mert önmagában azzal, hogy időnként alkoholt iszik sztem nincs nagy baj! Valahogyan úgyis levezetné a feszültséget, és ez még mindig az egyik leghétköznapibb megoldás...
(Én egyetlen dologhoz ragaszkodtam mindig: soha nem vezetek ittasan, és nem ülök be senkihez, aki ivott!!!!!)
Suttogó: Egyáltalán nem nagy durranás, és pont ezért tetszett meg először! Teljesen "barátságos" és szélsőségektől mentes módszer szerintem. Féluton van a Ferber-féle "ridegtartás", és az "igény szerinti" nevelés között. Valójában szerintem egy magabiztos, jó szülő eleve rátalál idővel a helyes útra, de sajnos nagyon kevesen születnek annak, így ez egy nagyon jó mankó lehet! A "suttogó" egy nőci, aki olyan a csecsemőknél, mint a kisgyerekeknél Jojo (Segítség, szülő vagyok), szóval ha nem bírsz a kisbabáddal, ő odamegy pár napra és segít megkeresni és megoldani a problémát.
Ő fejlesztette ki a 4é módszert (Étkezés-Ébrenlét-Édes álom-Én), ami a babáink korára vetítve kb. 25-30perc szopi, 40-60 perc "játék", majd 60-90 perc alvás. Az Én arra az időre vonatkozik, amíg az anyuci magával/háztartással/apával foglalkozik. A könyv a napirend beállítására és a fentiekkel kapcsolatos problémák sokaságára ad megoldást! Nekem nagyon bejött, mikor olvastam!
Én ugyan nem erőltettem kicsit sem a 4é-t, de Botond teljesn magától beállt rá, aztán már tudatosan odafigyeltem, és mostanra teljesen kiszámítható a napirendje! Nagyon megkönnyíti az életünket! És nyilván az sem véletlen, hogy enyémfiam is így állt be, mert azért lett így kialakítva, mert egy ilyen korú gyereknek általban ezek az igényei!
Egy olvasást mindenképpen megér, mert tényleg rengeteg dologra nyújt megoldást, szerintem a lehető leghumánusabb módon!
Breki!
Teljesen megértem az érveidet! Nekem ugyan a koromba simán beleférne, egyelőre mégis "csak" 2 babát akarunk biztosan. Aztán majd meglátjuk, hogy alakul az egészségünk, az anyagi helyzetünk, családi életünk, karrierünk....
Szerintem is tökre "lányos" szülők vagytok (amennyit megismertünk belőletek). Ránk tök vegyesen mondanak lányost, fiúst is, úgyhogy ide is jöhet a csajszi (is)

.
Szopi:
Anyu a tesómat 6 hónapig, engem 3 hónapig szoptatott kizárólagosan, mégis mindketten cukrosak lettünk

. Az 1-es típusú diabnál csak kis mértékben segít az anyatej, a 2-es típusúnál viszont sokkal jelentősebb az összefüggés! Ugyanakkor tudjuk, hogy az teljességgel megelőzhető a helyes életmóddal, arra pedig amúgyis kötelességünk megtanítani a gyerekeinket, ha tudjuk szoptatni, ha nem

! Persze örül az ember, ha szoptatni tud, de ez éppúgy túl van lihegve, mint a természetes szülés, meg ilyesmik

! Én ettől a falramászom

!
Jóslás: Nekem egy vastag vonalam van, és egy elég vékony (most már, de tényleg folyamatosan változik, ahogy múlnak az évek

). Akkor reméljük bejön a dolog

!
Moremilk: 2 napja vettem, mert a tali óta még mndig nem akart helyreálnni a tejem (több dolog is közrejátszott)

. Estére már csak két ciciből volt elég, és orrba-szájba fejnem kellett (éjszaka is pluszban). Szóval vettem moremilket a Pólusban.
Tejem:

, Ára:

, cukrom:

!
De mivel írtad, hogy felvitte, így számítottam rá, és kordában tudtam tartani

! Még beveszek egyet-egyet, de sztem most már megint helyreáll a rend

.
Pagika!
Dejóóóó hallani rólatok! A képeket csekkolom

! Én annyira büszke vagyok rád! A szememben hős vagy

!
Ancsurti!
Épp írni akartam, hogy tuutiii, hogy fáradt, de már látom, hogy tényleg az volt! Sztem nektek nagggyon jól jönne a Suttogó, mert segítene, hogy hogyan altasd, meg ilyesmikben.... Anyukád nem tud neked küldeni postán? Vagy lehet, hogy egyenesen rendelheted oda

!
Boo!
1-2 pisi simán eltűni úgy a pelusban, hogy fel sem tűnik! Érdemes beletenni egy papírzsepit a fütyköshöz, így ellenőrizheted, hogy tényleg nem pisilt-e, vagy csak túl jó a pelus

. Én éjszakára sem adnék tápi!!! Ez a pár nap nem arról szól, hogy jól aludjon csórikám! Arról nem is beszélve, hogy nagyon(!!!) sokat számít a cicidnek az a 8 óra kiesés! Még a 2*4 óra is határeset jelen esetben! Én eddig sem értettem, miért nem fejtél/szoptattál éjszaka, ha szaporítani akarsz, de nem akartam beleugatni...

. Viszont most pláne nem szabadna hagynod őt aludni! Ha magától nem kel föl, akkor minimum egyszer etesd meg álmában (én úgy szoktam, hogy a vállamra teszem, picit megdörzsölöm a hátát, meg megpuszilgatom, hogy legalább félig felkeljen, és akkor már rácuppan. ha teljesen alszik esélyem sincs. és lehet, hogy negyed óra is kell, mire rákap, de akkor is adj neki!!).
Ha kanálról nm eszi a tápszert, akkor nem éhes!!!! Hidd el, az éhes gyerek még zacsiból is beszipuzná a tejet, ha kéne

. Szóval ne parázz! Nem fog éhenhalni!!!! És az amúgy magabiztos, öntudatos anyuka, kapja már össze magát, és örüljön ezerrel, ha a gyerek nem visít, hanem elégedett!!!
Jelzem, hogy az én gorilla-fiam 80-nal jóllakik mostanában(

), míg Roló 2 decit leküld! Ha Zsirenek ennyi alég, akkor örülünkés nem tömjük, csak mert a redvás szakirodalom szerint....

.
Nem is tudom mit vártál?! Gondoltad majd Miss különvélemény fia tankönyvi gyerek lesz?
Melletted állunk, te kis Booota, de tnyleg következetesebbnek kell lenned!!!! Szeretölelbátorítsegítővududalokaténekel
Húúúamindenit, uhhh

(még szerencse, hogy apa kocsizik, mert most kapnám a szemrehányást

)