A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Jobbulást a betegeknek!

Mi tegnap voltunk védőnőnél + dokinál, kaptunk Prevenart + le lettünk mérve. Sikerült 4 hét alatt 10 dekát hízni, amit azért nem értek, mert amikor itthon méredzkedünk, jóval többet szokott mutatni a mérleg. Hazajöttünk, megmértem, hát most meg pont annyit mutatott, mint a védőnőnél. Este meg megint sokkal többet (kb 40 dekával), pedig annyit azért biztos nem evett azóta...
na szóval azt mondta a dokinő, hogy ez nagyon kevés, mondta, adjak neki krumplit anyatejjel keverve. Mondtam, OK, de eddig bármit próbáltunk, kilökdöste a nyelvével és max. az 1/20-t nyelte le, ha lenyelte egyáltalán. Úgyhogy írt fel tápszert, hogy valamelyik étkezésre adjam azt. Hát azt se akarja meginni, pedig tettem bele egy kis cukrot is, ahogy tanácsolta. Szabályszerű hiszti lett belőle, hogy én mit adok neki...
És nem is vagyok meggyőződve róla, hogy kell ez neki... úgyhogy most sokat állunk a mérlegre... a végén még bérelek egy digitális mérleget is...

Masut
masut

igen, a málnásat én sem értem... de hát ugye nem azt kell nézni, hogy mi van ráírva... tedd el későbbre.
a marhahússal mi a baj? azt nem lehet? csak csirkét?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Marhahúst csak később javasolják adni. Amúgy nem tudom miért így árulják a bébikajákat. Védőnénik, meg az orvosok szépen elmondják hogy mit szabad és mit nem erre a bébikajákon teljesen más van. :roll: Ezt már a Pannánál sem értettem.

Masut Nimród is ezt csinálta, kilögdöste a nyelvével. Nekem tegnap sikerült először megetetnem normálisan, bár most is elég sok ment kifele.
Amúgy hány kiló most Márti?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

takarítőnő jelentés:
hát ez valami szuper!!!! :D :D :D
a fenti emelet már majdnem ragyog, ha lenne létrám, még a csempe plafonig érő részei is le lennének mosva! Máté szobája ragyog, ablakok megpucolva, és még nincs vége!!! :P :P :P
én addig pakolásztam lenn, beraktam egy mosást, mosogatógépet, játszottam Mátéval, most fektettem le, úgyhogy én is elkezdek lenn tevékenykedni, talán vasalok...
szóval meg lehet ezt szokni :wink: a lány kedves, valahogy olyan megnyugtató a személyisége, már nem is éreztem magam annyira zavarban a helyzettől, mert olyan magától értetődő. megtartom! 8)

Erpé
Fanni még mindig szeret oviba menni, néha nyavalyog reggel, hogy nem akar, de akkor mindig kiderül, hogy csak az a baja, hogy velem szeretne menni... úgyhogy olyankor én viszem.
viszont du. nem akart a múltkor sem hazajönni. még játszott kinn az udvaron vagy 20 percet, mire sikerült rádumálni, hogy induljunk.

Masut
beleerőltetni úgysem tudod... de legalább valamennyit hízott... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Vica, Pannának boldog szülinapot! Biztos jó lesz a szülinapi buli. :)
Márti a védőnő mérése szerint 5,6 kg, nálunk itthon 5,8-5,9 között szokott lenni.
masut

Banános süti:
2 banán
2 tojás
15 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor (én a 15 grammos felét raktam bele, ezt csak azért mondom mert van 12 grammos is :roll: de szerintem kell bele 7-8 gramm legalább)

Körtés sütit meg innen szedtem:
http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... ecept=8432

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

talán azért, mert minden országban mást mondanak a védőnők, és ezek nem magyar cégek mind...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb, szuper, hogy így bejött neked a takarítás! :D
hát igen, megtömni azért nem fogom... :roll:
masut

és miben sütöd? muffin?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Masut: Lili is 10 dkg-t hízott egy hónap alatt, de éredekes módon nekem nem kezdtek el parázni. Akkor adjál neki tápszert, ha nem jut elég tej neki és éhes. A ht-vel sem kell kapkodni, szerintem, ha nem akarja még, nem készült fel rá, akkor nem szabad eröltetni.

Az mondta a vedőnő, hoyg cukrozd meg a tápszert????? :shock:
Esetleg egy kis pörköltszaftot ne tegyél bele?????
A mérleget meg felejtsd el, azzal csak paráztatod magad.
Fejlődik Márti? Sokat sír éhesen? Mozog sokat?
Lili sem hízik, de sosem sír éhesen, viszont iszonyat mozgékony és a sok mozgás miatt még sokat bukik is. Én csodálkozom, hogy egyáltalán hízott valamit, de nem fogom ezért tápszerrel tömi és eröltetni a ht-t

Kép

Kép
gabka77

Nekünk bejött az esti elköszönés!!! Éjszaka csak 1x! keltünk.

Eredmény még mindig nincs. Hétfő délután kell érdeklődni. :?

Csibb: szuper hogy bejött a takarítónős dolog!!! :)

Masut: sajnálom ezt a kajás dolgot! :?

banokla

Tehénke és társai eltűntetése: én ezen a linken csináltam meg egyszer és azóta nincsen reklámcsík.
https://www.babanet.hu/tarsalgo/viewforu ... c085fce86f
Tehát az egeret odaviszed a reklámcsík görgetőéhez, hogy a fekete kettősnyíl jelenjen meg. Balegérgombra rákattintasz és úgy húzod el balra a képernyő széléig. Bocsi, nem vagyok infó zseni és nem tudom másként szakszerűen elmagyarázni. :oops: :oops:

banokla

hja, igen, én is akartam mondani, hogy simán kurzorral arrébb húzod a társalgó sávot a reklámokra :wink:

csibb, örülök, hogy pozitív a benyomás!
Csempepucolás már nálunk is nagyon kellene... de erre MA nem vesztek rá!!!! :twisted:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

most szóltak anyuék, h csak fél2kor kerülnek adásba...

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Masut és Márti rendesen szopik? Mert ha úgy tűnik hogy jól lakik cicivel és nem kér nagyon gyakran enni akkor szerintem nem gond.
Emlékszem az előző védőnő engem is rendesen paráztatott hogy nem fejlődik Bulcsú rendesen. Napokig írnom kellett hogy mennyit eszik meg, kölcsönkértem egy mérleget. Aztán úgy döntöttem hogy nem foglalkozom vele, ilyen és kész. És most is elég kicsi a súlya, és nem olyan jó evő mint pl. Panna, válogatós.
Azért a cukron és is elcsodálkoztam.
Amúgy Nimród is hasonló súlyban van mint Bulcsú ilyenkor, de a mostani védőnőm nem mondja hogy baj lenne. Nimród most 6740 gr és 66 cm. Ja tényleg majd küldöm Kuklinak priviben.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

banolka: nagyon aggódom én is érted, izgulok, h meggyógyulj!!!

erpé: apunak állateledel boltja van, eredeti szakmája: autóvillamossági szerelő, de hobbiból kuvaszozik 30 éve, amúgy kutyakiképző és hagyományőrző bemutatókat tartanak ország és világszerte, ha eljutnak.

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Azt nekünk is mondta a doki, h ha üveges kaját veszek, azért nézzem meg, mit tartalmaz, mert nem biztos, h lehet adni neki, holott 4 hótól van. Vhogy el kell adni a kajákat....
A málnás-epresre meg azt olvastam, h úgy csinálják, h az allergizáló magok nem kerülnek bele. passz... :roll:

Csibb, takinőt ide is küldhetnéd! :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

papillon, de jó!!! 50-kor kaptam a fejemhez, hogy jaj, lemaradtam.
De így még van egy órám!
Megint türelmetlen, rossz anya vagyok :cry:
De hát bakker, először vagyok úgy beteg, hogy nem hagyhatom el magam, nem pihenhetek, nem bújhatok be az ágyba egy jó könyvvel, nem ülhetek kedvem szerint be egy kád vízbe...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Pannának bóóódogot!!!!!!!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

nemlajos: gyógyulj meg! Küldök gyógyítóenergiákat, nagyon rossz lehet neked (is) :( örülök, ha megkukkolod őket :wink:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Nemlajos: van lázad is? Remélem hamar rendbe jösz!!

Gabka: neked akartam még írni, hogy Levi jó erőben van Gergőhöz képest. Gergő ugye 4 éves elmúlt, és 13kg, 103cm.

Masut: tényleg ha Márti jól eszik és alszik nem fogadja el a ht-t akkor az is lehet, hogy ilyen fajta. :roll: :roll: A férjem volt állítólag kiskorában olyan vékony, hogy volt aki aggódot nehogy "éhen haljon" szegény gyerek és ő sem akart semmit elfogadni. Mondhatni csont és bőr volt, egészen kb. 27 éves koráig akkor lett egy kicsit "emberesebb" formája. :lol: :wink: Most meg már mondja is, hogy ekkora pocak kell a két gyerek mellé, hogy legyen "tekintélye" :lol: :lol: :lol: Nem vallja ám be hogy finomakat főzök, és nem tud ellenállni. :wink: :wink: :lol: Csak azért írtam le, hogy szerintem ne aggódj.

Erpé: ma is azt a tepsis husit csináltam, csak most tejszín helyett tejfölel, mert sokat kaptunk anyutól. Nyami nagyon fincsi. :wink:

banokla

Mondtam már, hogy járok hetente tornázni? Nagyon jó igaz még csak kétszer voltam, de annyira jól esett a mozgás is és a "kikapcsolódás" is.

banokla

Na csajok, még csak alig múlt 1, de én kész vagyok. Lili taknyos és sehogy sem jó neki. Még kézben is csak nyöszörög :( Nincs láza, még csak hőemelkedése sem, eszik is viszonylag normálisan, de folyamatosan nyöszörög :(
Levivel szerintem már kibuktam volna, de most .... kész vagyok ugyan, de a tehetetlenség a legrosszabb :(

Kép

Kép
gabka77

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

nemlajos, jól értettem, eladtad Dömét, így nincs kit fényképezni? :)
masut, ne aggódj! nándi is alig hízik.de mi már nyomjuk a ht-t 4,5 hós korától kezdve.
szerintem először minden gyerek kinyomja a nyelvével. a tápszert hülyeségnek tartom!!!!!nekem azt mondta agyerekdoki, hogy tápszer helyett kezdjem el inkább a ht-t. sztem az mégiscsak jobb.
sztem ha napi 1-2 kanál krumplit megeszik, az már jó. mi si krumplival kezdtük, eleinte kiberregte, de ugye a pocakjának jót tett a pépes, így egyre nagyobb adagokat evett meg/ a teljes 150-es adagig mi 2,5 alatt jutottunk el;)szóval csak türelem, sztem. sokat mozog? mert akkor lemozogja bizti. éjjel márti hányszor kel?
nándi hője ma levonva 37,5/popoban38/, valamint kihányta afőziebédjét-de sztem erőltettm, azért, meg már álmos volt..kicsit aggódom valamint ma élesen, vísítva sírt, amikor eltűntem aboltban aszeme elől-elkezdett a sírástól köhögni, meg majdnem fuldokolni: :shock: remélem, nem lesz beteg.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

ja, kukli, én azért nem küldök soha adatokat, mert a 5 hós vizgs az 5,5 hósan volt asszem, a 6 hós, meg 6hós és 3 hetesen :roll:
de a legutóbbi: 6520 gr, és 65,5 cm.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Papillon, voltak már apudék??? Mert nézem a Dunát, de még nem láttam kuvaszokat....vagy lemaradtam??? :oops: :roll:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

én is pont ezt akartam kérdezni :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

hát a mienk is mindig csúszik. mi is tegnap voltunk, pedig már 6,5 hósak vagyunk

Képzeljétek kész van az új ülőgarnitúránk, lehet hogy ma du. hozzák is, csak a baj hogy az előzőt még nem tudtuk eladni. Kissé zsúfoltan leszünk.
Múlt hétvégén pedig majdnem elvitte valaki akkor meg azt hitttük hogy ülőgarnitúra nélkül leszünk 1-2 hétig. :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

pulcsi, szeparációs szorongás elkezdődött, hűha :shock:
és jól értetted :D

papillon, megint lemaradtam (Dömét altattam, aztán jöttek a wc-t ellenőrizni, pedig kértem, hogy 2 óra után!!! :? )

gabka, Veled érzek! :? Jobbulást Lilinek!

banokla: lázam nincs (de a srácnak se volt, aki meghalt...)
Csak alig bírok nyelni, és tele az orrom.
És kitartást a tornához, nagyon ügyes vagy!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos nem bizti hogy lemaradtál sztem még nem volt... mert én nézem közbe de még semmi.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

NEM MARADTAM LE, MOST VAN!!! :D :D :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos MOST!!!!!

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

jaj, de okosak, szépek!!! :shock: :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

papillon tök cuki az unokahugod :):)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

ha jól sejtem most megy a tv-ben :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

hát ez nagyon jóóóóó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: megtalálta a pogácsát :D:D:D:D:D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

mekkkkkkkkkkora állatok (és most már mind tudjuk az irl lánykori neved, papillon :D )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

ja, gabka, köszi:egyik este fél11ig raktuk apával ki a habtapit, jól elvoltunk, ő legalábbis nagyon élvezte:D
nagyon kevés dolog hiányzik, igazából a kör alakú dolgok mindenhonnan/szemek/.de azt lehet, hogy egyet feláldozunk, és abból vágunk ki szemeket.tök jó meleg!!

pulcsi

ügyesek voltak nagyon!!! :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nagyon tetszik az a jófej középső pogilopós kutyus :):) és milyen szééép az a kislány

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

most lett pont vége

Kép

Kép
pgyöngyi

Éppen csak láttam :?

Kép

Kép
pgyöngyi

Na én is láttam!!!! Papillon, nagyon szimpik a szüleid és tündér Lilla! A kutyák meg cukik!!!! Nekünk is voltó kuvaszunk, nagyon szerettük, ő is bent aludt, meg napközben is ki-be járt. Nem volt vele gond..ezt arra értem, h tényleg azt mondják, h megbolondulnak és a gazdájuknak is neki mennek stb. Ki is volt a család, mikor el kellett altatni, mert nagyon öreg volt és beteg.... :cry: :cry: :cry:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Jajj, én meg kicsavarogtam magam Katkáéknál. Gondolom jön majd később a képekkel :wink: Beszereztem egy rahedli pelust is, de ez Titeket annyira úgy sem érdekel :D Szóval tök jó kis délelöttöm volt

És Katka: végtelenűl szimpi Petiapu :) Asszem neki is van ilyen belső kisugárzása (bár én nem értek annyira hozzá :oops: ). És 15 perc alatt hazaértem (volna, ha nem tötyög elöttem egy sittszállító teherautó)

Csibb: ha végzett a lányzó nálatok, küldeném a címünket 8)

na próbálom a képeket feltenni

Kép

Kép
pgyöngyi

édik vagytok nagyon :lol: hát voltak már jobb formában is, a lopós a sziporka volt, a legöregebb, (én adtam még annó neki a nevét és a Talizmánnak is), ja igen, nemlajos, lebuktam a nevemet illetően 8) és köszi a lilla dicséreteket is, én voltam az anyja szerdán, amikor strandon voltunk(hoppsz, megint lebuktam), kinevezett az anyukájának, őt is altatni kellett, stb... tudjátok, most született a hugicája, visszament babába, cumit is vennem kellett neki :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

hátmit mondjak, irtó fárasztó volt két gyerekkel, pedig csak egy napot kellett így kibírnom, asszem még nem készültem fel a 2. gyerekre :lol: pedig Lilla, igazán édi kiscsaj.

tehuti: apuék pont a negatív hírneve miatt is népszerűsítik a kuvaszt, nekik 30 éve az van és semmi probléma nem volt velük, csak szeretni kell őket ésszel...szóval velük élünk még egy picinyt....

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

nemlajos: most is ez a nevem :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

papillon, én is megnéztem volna, csak nekünk nincs tvnk :lol:
Nándi popóban 38, 4. egész nap nem játszik, nem mosolyog...aggódom:(

pulcsi

basszus pulcsi, menjetek dokihoz

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: