A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziasztok!!!

Trus! Én 2 héttel szültem korábban a kiírtnál és egy napot se feküdtem bent előtte! Ilyenkor ezek a pozitív példák, biztatások kellenek! Kép Persze úgyis végig fogod izgulni, idegeskedni az egészet! Kép Most még, hogy biztos, hogy jól vannak-e, fejlődnek-e, egészségesek-e..., aztán jön a méhszáj... Kép Kép Kép Hú, a sportot mindenképp mellőzném!!!!

Beatrix! Mikor raksz fel új képeket a csodaszép lányaidról?! Kép

Manoca! Nekünk is egy hatalmas lepény volt a végére (kettővel kezdtünk Kép ), összenőtt a kettő, ami elég gyakori! Hát nálunk elég szembetűnő a különbség köztük, nem kérdés, hogy kétpetéjűek! Kép

Lányok! Nálatak 4 és fél hónaposan hol voltak az ikrek napközben??? Én a földre szoktam őket tenni, mert már mindketten forgolódnak, gurulnak Kép, sőt Kinga már kúszik is, Regina pedig végig hemperegne az egész lakáson,m ha nem raknám mindig a kiindulási pontra! Kép Ja, meg persze elég sokszor összekoccolnak! Kép

Krisztina

Krisztina
k78

KrisztiKép
Én hab-tapira rakom őketKépMost vetetek a családtagokkal még két csomagot és kihozzák nekem augusztusbanKépMár nálunk is mindkét baba folyton elkúszik vagy letolat a szőnyegrőlKépA járóka nem jött be de ez a polifom megvédi őket a fejbeveréstől isKép No meg persze ha Gerike csendben van az azt jelenti, hogy fejtegeti felfelé a szőnyegetKép

Puszi:Doris
doris

Szoasztok! Köszi a gratulációkat! Ildi! A fiúl elég jól vették a kistesók érkezését, büszkék, hogy kettő van, meg a kisebbikből így nem középső lett, hanem nagy, és ez eléggéelvette a dolog élét. Persze azért idétlenek, meg néha " túl szeretik" őket, meg a kicsi időnként kevésbé önálló, mint előtte, de nem vészesek. A kicsi pl. most kezd éjjelre szoba tiszta lenni, és örül, hohy nagy fiú!
Trus! szerintem se készülj kora szülésre! Nekm pl. azt mondta a dokim, hohy ha úgy látja, hohy ez fenyeget, akkor beutal a klinikára. Szerencsére nem jött be. Én nem lennék ilyen elutasító a sporttal, attól függ mit csinálsz, és mennyire vagy hozzászokva. Nekem pl. azt mondta a doki, hogy nehogy hirtelen leálljak, mert nagyobb gubancot okozok, mint anélkül. Én többek között ezértz jártam a Sport Kórházba, mert ehhez ott értenek igazán. De szerintem ha nem ott választasz orvost, akkr is érdeklődhetsz, biztos segítenek!
Én amúgy 10 kg-t híztam ,és a 39. héten szültem. Különben annak idején a sima terhességeimnél is ennyit híztam Kép!
Doris! Jó a kép rólatok. már úgyis kiváncsi voltam rád, bírom, hogy ilyen lelkes vagy!
felsírtak, mennem kell, majd folyt köv. ! Ja, még egy fontos: nagyon örülök Márknak, naponta gondolok Rátok! Claire
claire

ClaireKép
Tényleg, ez eszembe sem jutott, hogy igy Ti megússzátok a "középső mellőzött" gyermek problémákat. Több helyen olvastam erről,hogy a középső gyerkőc elhanyagolva érezte magát. Köszi a dicséretetKépNem lehet egyszerű négy gyerkőccel...KépA 10 kg hizáshoz gratuálokKépIgy már értem a védőnőmet, hogy a 31.hétig miért sokallta az én 12 kg-omat.

VadvirágKép
Hogy sikerült az ölelkezés? Jól volt Márk? Jázmint sikerült valakire rábiznotok?

doris

Sziasztok,
Trus, tényleg ne gondolj olyasmire, hogy előbb jönnek. Egyáltalán, csak pozitiv dolgokkal foglalkozz!!! Beszélj hozzájuk, énekelj nekik! Én Krisztihez hasonlóan pont két héttel korábban szültem, teljesen simán, komplikációk nélkül. Akkor ott a kórházban sok anyáról hallottam, aki túlhordta az ikreit, akik három, sőt volt olyan aki 4 kiló felett születtek. A hasam mérete az folyamatosan nőtt, volt aki elájult, hogy mekkora, volt aki aszonta normális.Kép
Én csak az elején futottam, aztán vhogy a középidőtől fogva vhogy ugy feküdtek a csajok, hogy 30 méternél többet nem tudtam megtenni gyalog se. Persze ez nem törvényszerű.
A dokival nagy harc ment a kórházbafektetés ügyében, mert semmi bajom sem volt, de végül csak két napot kellett bent lennem előtte.
A mozgolódást én előbb éreztem, mint ahogy a nagykönyvben van, el se akarták hinni. Persze este volt, nyugi, és leheletfinom rugások... Kép
Hizással kapcsolatban kb 18kg jött fel (el is vagyok ájulva Claire 10kgjától!!Kép, de aztán szépen le is ment.
Ha a II. Nőin akarnál szülni, (mint Klinika) onnan ha nem is személyes tapasztalatból ,de tudok dokit, és azt is tudom, hogy nemrég ujitották fel a szülészetet. Én az Istvánban szültem, azt is merem ajánlani. És még egy: én utolsó percig nagyon élveztem a terhesseget, nagy has ide vagy oda, kivánom, hogy neked is csodás élmény legyen!!!
Doris köszi, Ti is nagyon helyesek vagytok Kép Neked nincs albumod???
Kriszti, a habtapi nagyon jó, mert szigetel is, bár most nyáron nem annyira érdekes. Szerintem a betüs a legjobb,mert a többinek rengeteg kis része van, amit egy idő után szétszednek és megeszik!!!
M.
manoca

ManocaKép
Dorisék albuma néven találod a fotóinkat.

doris

Sziasztok!

Az a puzzle-os izé a habtapi?! Az nem kemény?
Én 20kg-val voltam több a végén, mire kijöttem a kórházból (1 hét), már 23 lement...
Claire! A 10kg gyerekekkel együtt volt?
Teszek fel a profilomba egy képet! Szerintetek hány petéjűek?
Krisztina

Krisztina
k78

Trus!
Mi 1 héttel hamarabb szültünk és összesen 9 kilót szedtem fel a babákkal.

Igaz, végig gondosan odafigyeltem az egészséges táplálkozásra és mellőztem a cukrot, sütiket, fagyikat, stb.

A szülés után 4 nappal és most 12 nappal utána is viszont 17 kilóval vagyok könnyebb, mint a terhesség kezdetekor.

10 nappal a szülés előtt még dolgoztam, 1 héttel korábban pedig még a Velencei-tó partján élveztem a napsütést és a terhesség alatt is végig mindenféle érdekes dolgot csináltunk.

Azért edzeni, stb. nem mertem volna, biztos ami biztos...

A magzat mozgást én ugyanakkor éreztem biztonsággal most is, mint az előző két egyes terhességnél, azaz a 20. héten, de akkor viszont már jó erősen.

Az összes terhesség alatt elvégzendő teszt, stb. mind szuper eredményt mutatott és nem kellett befeküdnöm a kórházba egyetlen napra sem.

Jázmin az első fájástól kezdve másfél óra múlva a legtermészetesebb módon született meg.

Márkról pedig már te is tudsz, de hát azt hiszem igazából mindegyik természetes úton történő szülés egy picit kiszámíthatatlan valahol...
Független attól, hogy ikres, vagy éppen egyes szülés.

Szóval szerintem a lényeg, hogy nagyon, de nagyon pozitívan álljunk a dolgokhoz és tegyünk meg minden lehetségeset, hogy a babáknak a lehető legjobb legyen a pocakban és odakint is.

Doris!
Egyelőre még nem tudtuk megoldani, hogy kettesben bejussunk Márkhoz, de talán hétvégenként...

Képzeld, ma teljesen nyitva volt mindkét szemcsije és ugyanúgy figyelt rám mint Jázmin.

Picit olyan szomorkásnak, fénytelennek tűnt, de gondolom azért, mert most megy ki belőle az a sok minden, amit eddig kapott...

Alig volt szívem elmenni a látogatásról.

A doktorbácsi alig akar hinni a szemének, hogy ilyeneket csinál már...

Pedig Márk, Apája, én és a Nővérkék is tudják, hogy minden OK lesz. KépKép

Nálatok is csak apát-anyát engedték be a picikhez?

Ha már jól lesz teljesen Márk, akkor még innen a PIC-ről egy másik osztályra viszik és majd onnan lehet hazahozni Márk herceget. Nálatok is így működött?

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Már megint csak kávézóból tudok írni.Kép

Manoca!

Aranyosak a lányok, egypetéjűnek néznek ki nekem, bár lehet, hogy élőben jobban kijönnek a különbségek.Kép

Kriszti!

A te Lánykáid pofira szerintem hasonlítanak, de a hajuk miatt szerintem kétpetéjűek.Kép Nincs több újabb kép Róluk? Ha jól emlékszem számmal kezdődik az albumotok, az viszont nem látható az albumtárban.Kép

Az én anyukám is 9 kilót hízott, és két és fél kiló körül voltunk, amikor
megszülettünk.Kép

Majd megpróbálok azért gépnél lenni, remélem hamarosan otthon is
megjavul.

Böbe, Yabu, Andi, Gabi olyan rég írtatok, nyaraltok?Kép

Zsuzsi
zsuzsi

KrisztiKép
Szerintem kétpetéjüek de hasonlitanak nagyonKépTündériek, gratulálokKép
VadvirágKép
Örülök, hogy Márkocska jól vanKép Nagyon sajnálom, hogy elmaradt az ölelkezés, de talán a hétvégén összejön, drukkolokKép A szemecskéje fénytelenebb de ez természetes ebben a rideg-hideg környezetben. A gépek hangosan csipognak, a fények erősek, zajos a helység, ha kap fuzit akkor tűt szúrkáltak belé szegénykémbe meg aztán az altató hatása is ki lehet a pici kis szervezetére de ez jobb lesz amint Ő is jobban leszKép Igen, csak Anyát-Apát engedtek be sajnos, de a fertőzésveszély miatt érthető is. A mi időnkben még csak kétszer 15 percre szabadott bemenni hozzájuk és ez igy volt hétvégenként is. 13.00-kor ill. este 19.15.-től negyed órára engedtek be. Persze nem volt mindenki szigorú és akkor volt, hogy 20-25 percet is bent lehetett maradni bár ez hihetetlenül kevés volt. Meg sokszor előfordult, hogy valamelyik babácskával történ valami, vagy vizsgálat sebész...stb, és ilyenkor volt, hogy egy órát is a folyosón ültünk várakozva és azon izgulva, hogy vajon a mi babánkal történt-e valami...iszonyatos volt. Kitartás NektekKép Az a nagy terem ahol most fekszik Márk a NIC (ennek az ajtaja van a folyosó végén). A padoktól jobbra is van egy ajtó, nos ez a normál PIC helység ami a nagy NIC teremből is megközelithető. A PIC-nek van egy inkubátoros helysége. Ide kerülnek a stabilnak számitó babák.(kb.6 inkubátor fér itt el) Az nem baj, ha fuzit kap egy baba de gépi lélegeztetést már nem igényelnek. Amikor Mi ideátkerültünk hihetetlen élmény volt... Igaz elsőként sokkot kaptunk mert nem szólt nekünk senki és mikor beléptünk a NIC-re beöltöztünk, bemosakodtunk akkor hasitott belém a felismerés, hogy üres az inkubátora Lillusnak... Azonnal remegés jött rám aztán rohantam az ablakhoz ahol szintén üres volt Geri inkubátora. Szerencsére akkor ért oda egy nővér és szólt, hogy átkerültek a babák a PIC-re. Lillus még csak 1100 g volt és ott erősködött a többi 1500-1600 g-os baba köztKépKépAnnyira boldog voltamKép Nos e mellett az inkubátoros kis helység mellett van egy melegen fütött de már újszülött osztályos helységre emlékeztető szoba, ahol gurulós kosárkákban, bárányszőrön,légzésfigyelőn, felöltöztetve(!)fekszenek a babácskákKépHát ez minden szülő álma mert innen már csak egy lépés az OTTHONKépKépAz inkubátoros szobát lehet, hogy Ti nem fogjátok megjárni csak már a babakosarasatKép Mondtak valami előre láthatólagos időpontot? Mégis mire számithattok? Az orvos meg volt lepődve, hogy Márk nyitogatja a szemecskéjét? Ez még korai lenne? Nagyon kis ügyesKépKépGratulálokKépKépJázmin baba jól van?
Drukk-Drukk-DrukkKépKép Drága VAdvirág, ügyesek vagytok, hamarosan otthon lesztek mindannyianKép Új fotó nem készült a babákról?

doris

VadvirágKép
Bocsi, ez még lemaradt az elöbb...
Mi nem a SOTE PIC-éről mentünk haza, mert egyik hétvégén megteltek és kellett az inkubátorunk más babáknak, igy épp a mentővel értünk oda azonos időben, és kiderült, hogy átszállitják a babáinkat a Rókusba de mivel én a Margit kh-ból jöttem a SOTE-ra és ott volt minden ismerősöm, ott vártak minket vissza ezért néhány nap múlva tovább költöztünk a Margit kh.PIC-ére ahol még 5 hetet töltöttünk. Ti biztosan a SOTE-ról mentek haza és szerintem ha Márk állapota stabil lesz, akkor egy-két napig még bent tartják a kosaras szobában aztán szaladhattok haza. Ezt "hizlaldának" is hivják persze Nektek nem lesz rá szükségetek, csak többnyire a hazaadási súly elérése szokott a cél lenni abban a fázisbanKép

doris

Sziasztok!

Doris! Köszike! Kép
Zsuzsi, jól emlékszel, számmal kezdődik!
www.babanet.hu/album/main.php?album=2326&p=7207945
Megnéztem én is a nyaralós képeket! Kép Nagyon jók! Pont kérdezni akartam, hogy "egyedül" mentetek-e, de az indexen kiderült, hogy nem! Kép
Hát én nem fogom sehova se elengedni a lányaimat!!! Kép
Vadvirág! Nemsokára már Márk is otthon lesz! Jázmin hogy van? Milyen baba?
Kriszti

Krisztina
k78

Doris!
Ahogy bemegyünk a főbejáraton, azonnal jobbra van az az osztály ahol Márk van most és PIC van kiírva arra az ajtóra.

Rögtön a portával szemben és amikor beszólunk, hogy jöttünk hozzá, meg is kérdezik, hogy ide a PIC-re ugye?
És akkor bentről jön egy nővér, kinyitja az ajtót és kedvesen invitál...

Ahogy belépünk, a falon rengeteg fotó azokról a babákról, akiknek sikerült teljesen meggyógyulniuk és ott lehet beöltözni.

Igen, kb. 6 inkubátor van ott kisebb boxokban elhelyezve, de most már szerencsére lehet maradni sokáig nem csak 15 perceket.

Ahogy körbenéztem, 3 teljesen érett méretű újszülött fekszik még a közelünkben nyitott inkubátorban.

Márk is bárányszőrön fekszik, légzésfigyelője is van és fel van öltöztetve aranyos kis bodyba és mindig nagyon jó illata van, amit később itthon is érzek.

Mindenki nagyon kedves, segítőkész ezen az osztályon és látom hogy igazán törődnek Márkkal.

Azon lepődött meg a doktorbácsi, hogy figyel, követ a tekintetével, stb. KépKép

Azt a kosaras szobát még nem láttam...

De remélem most már hamarosan azzal is megismerkedhetünk.

Nem sokára készítünk újabb fotókat.

Olyan fantasztikus minden biztatás, köszönjük szépen, nagyon sok erőt ad.

Igen, Jázmin remekül van, nagyon édes kis csajszi. KépKép

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
A SOTE I-en fekszetek a Baross u.27-ben? Csak azért kérdem mert itt a NIC-PIC az első emeleten van a lifttől jobbra. A folyosó végén a NIC és elötte balra a PIC. Most kezdek gyanakodni, hogy nem azonos helyen feküdtünk????KépKépKép A nővér itt is bentről nyitott ajtót. A 6 inkubátoros helység bal oldali üvegfalán át lehet látni a másik kis szobát, ahol kosarakban fekszenek a babák és ott szoptatnak is az anyukák. Értem, szóval Márk már követ is a tekintetévelKépKépHát ez igazán remekKépÉs már a kis világitó csipesz is lekerült a lábáról? Az nagyon jóKépHa már légzésfigyelőre tették ez is azt jelenti, hogy teljesen stabil az állapotaKépSzondán át etetik még? Mikor lehet szopiztatni vagy üvegből etetni? Igen, a babák nálunk is midig ápoltak, illatosak voltakKép

Egyébként minden PIC részlegen közel azonos az ellátás módja ill.menete tehát ilyen téren a lépcsőfokok a hazajutásik nem igazán különböznekKép Hamarosan Ti is nyitott inkubátorba kerültök majdKép Légzésfigyelőtök van otthon? Csak azért kérdem mert azt biztosan fogják javasolni Márknak az előzmények miatt. Szokott sirni mikor ott vagytok vagy inkább alszik? Etetést jól tűri? Van még kis csövecske az orrában, kap még oxigént?

Drukk-drukkKép

doris

Sziasztok!

Manóca!

Kettő kisfiú van a pocakomban, és Levente és Szabolcs lesz a nevük, ha megszületnek.Kép
A legutóbbi Uh-n mindketten fejvégüek voltak, remélem nem változtatták meg a helyzetüket, mert szeretnék normál uton szülni.

Doris!
Köszi, jól vagyok, hétfőn megyek dokihoz, remélem ő is csak ezt tudja majd mondaniKép

Claire, Vadvirág!
Nagyon ügyesek voltatok, hogy csak ennyit híztatok! Én a 33. héten már kb. 18 kg-nál tartok. És pont most romlott el a mérlegünk, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz még ezután?

Márknak nagyon drukkolok, hogy minél előbb a saját ágyikójában aludhasson.Kép
Tényleg, nem mondták még mikor szoptathatod meg?
Hogy megy a fejés?

Kriszti!
Édik a lányaid. Én sajnos nem tudom még megállapítani, egy v.két petéjüek, még nincs benne gyakorlatom.Kép

ildikó
ildikó

Sziasztok!

Lányok, olyan jó olvasgatni, amiket a babáitokról írtok. Én is beleképzeltem magam, milyen lesz az élet ezekkel a kicsi lúrkóinkkal.Kép

Vadvirág, nagyon drukkolok Márknak, nagyon ügyes kisfiú, biztosan hamarosan hazavihetitek.

Trus, üdvözöllek én is. Én most a 26. hét végén járok és csak bíztatni tudlak: pozitívan, minden jól fog menni. Most már azért kezd alakulni a pocim, lassan már nem lesz sehogy sem kényelmes, főleg azért, mert az egyik babánk a gyomrom alatt fekszik keresztben. De nagyon-nagy élmény a pocisság. Szerencsére komoly bajom, ami a babákat veszélyeztetné, nincs.

Az orvosom szerint ikrekkel 20 kilót vagy akár még többet is lehet hízni. Bírom az ilyen liberális felfogást.Kép Főleg mert már most is 14-nél tartok.Kép Persze tudom, nehéz lesz a végén a babákat is meg a hájat is cipelgetni...

Szülni még nem tudom, hol fogok. Vagy az itteni megyei kórházban vagy a Péterfyben. Az orvosom szerint erről még korai beszélni. Régebben - még hármasikres koromban - szóba került a SOTE I. is, de hogy így alakultak a dolgok, a dokim szerint már nem kell olyan kórházba mennem, ahol van PIC. Trus, tehát két baba kihordására nagyon jó esélyek vannak!Kép

Nagyon aranyos gyerekeitek vannak, szuperek a képek!

Üdvözlet mindenkinek: Eszter
eszter28

Sziasztok!

Vadvirág!
Örülök, hogy jobban van Márk. Kép Sokszor gondolok rátok. Kép

Manoca!
Írok még, csak most elutaztunk Kaposvárra anyukámhoz. Nem nagyon van időm a géphez ülni.
Szerintem is nagyon hasonlítanak a lányok egymásra. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Csak most jöttem rá, hogy a felhasználónevetekre kattintva csomó minden előjön rólatok, még képek is!
Gyönyörű babákkal vagytok megáldvaKép Beatrix, a három egyforma hölgyikeKép irtó aranyos!!!
Köszönöm a sok infót mindenkinek, jó érzés olyanokat hallani, akik hasonló cipőben jártak/nak;
Ezek alapján arra jutottam, hogy maradok a MÁV-ban lesz, ami lesz...( Manoca, azért nagyon köszi a segítséget)
Tényleg szült esetleg valaki ott is? Tudtok valamit róla?
Ott egy fiatalabb dokim lesz ( Tildrenzer ), akivel még csak most fogok először találkozni,
de az én "jó öreg" nyugdíjazott dokim is azt mondta, ne aggódjak, hogy fiatal, nagyon képben van..
(remélem, mert nekem valahogy úgy nő a bizalmam, ha minél öregebb a dokiKép mert akkor már sokat látott)
Azt hiszem , bár tényleg csupa pozitívumot írtatok , ettől a koraszülés-aggodalomtól nem fogok tudni megszabadulni egykönnyen.
Állandóan lebeg előttem ez a 32. hét, hogy csak odáig maradjanak bennt!!
A sportot egyébként vissza fogtam, de úgy érzem nekik is nagyon jól esik, ha tornázunk és jó kedvünk lesz tőleKép meg ugyan tudom, hogy most nem ez a legfontosabb, de nem szeretnék bálnára hízni;(főleg még jövő hét péntekig, hogy beleférjek az esküvői ruhábaKép ugyanis az csk most lesz)
Nagyon gratulálok annak, aki 10 kiló körül hízott!! Nekem ennék kicsit Kép több lesz, mert már most a 15+4-nél 2,5 kg-t híztam és a doki szerint a feléig nem nagyon kellene hízni semmit! Bár hogy ezt hogy lehet véghez vinni, azt nem mondta!! Szerintem sehogy mert mindig elhatározom, hogy nem eszem este már csak salátát, meg hogy nem eszem tésztát stb. de persze mindig eszem este és legszívesebben tésztát ennék állandóan! Nehéz megállni.
Vadvirág! Ez a mínusz 17 kg-t nem tudom hogy csináltad, de nagyon nagy akaraterőd lehetett!
Igazad (igazatok) van ami a pozitív hozzáállást illeti, mert ez a legfontosabb a babáknak, de valahogy az első harmadban nagyon jól elvoltam,
És mostanában valahogy nehezebb...Nagyon örülünk a gyerekeknek és mégis sokszor rámtör a rossz hangulat és minden bajom van magammal is!!
Remélem ez nem kóros és elmúlik,mert nagyon rossz érzések ámKép és pedig tényleg várom a babákat...
Eszter! Jó hallani egy még pocakostól is hogy minden rendben megy és örülök, hogy jól vagytok!
Kíváncsi vagyok hogy alakultok, tudod már milyen a nemük?

Tegnap voltam 3d-s ultrahangon, bár még pont fura időben/héten, de szerettem volna, ha alaposan átnézik őket, hogy minden rendben
Fejlődik-e, mert csak a 11 héten nézték őket utóljára és akkor sem túl részletesen.
Azt mondták minden rendben, és a babák nagyon édesek voltak...rengeteget méregették őket ( szerintem a könyvben írtakhoz képest kicsit kisebbek)
Ezeket írták:
Bpd 3,36 és 3,41 cm
HC 12,08 és 11,38 cm
AC 9,1 és 10,44 cm
Fl 1,81 és 1,56 cm
Tudjátok mik ezek és hogy mennyinek kellene lennie? ( a 12,08 és 11,38 cm a hosszuk szerintem)

puszi mindenkinek!!

Trus (Rita)
trus

Ildikó!
Fejés az Avent Isis mellszívóval nagyon jól megy, szuper kis szerkezet.
Szopiról még nem mondták mikor lehet.

Trus!
Hát őszintén szólva nekem sincs halvány fogalmam sem, hogyan történhetett...

Az még OK hogy a 9 kiló simán eltűnt, mert az csak a két baba súlya volt, a két placenta, a magzatvíz, és a menövekedett vér mennyisége.
Erre is számítottam, hogy így lesz...

Az a plusz 8 kiló ezen felül talán a sok vérveszteség, infúzió, aggódás, stb. következménye lenne a kórházban eltöltött 4 nap alatt?
Elképzelhetőnek tartom.

Mindenesetre annyira szédültem és rosszul éreztem magam, gondolom e miatt, de most már jól vagyok...

Doris!
Mi a Klinikák metró állomás mellett vagyunk a Bókay utcában.

A világító csipesz most a kezén van.
Igen, még szondán át etetik, még nem mondták mikor lehet majd a tejcsit ciciből adni neki.

Márk kezdettől fogva nyitott inkubátorban van.

Légzésfigyelőnk nincs, amikor vásárolgattunk a babáknak nem gondoltuk hogy egyszer szükségünk lehet rá. Ezt hol lehet beszerezni majd?

Ezen a héten hétfőn nyitotta ki a szemeit, azóta a látogatásokkor ébren szokott lenni és nem sír.

Az etetéseket jól tűri, oxigént egyelőre még kap.

Vadvirág
Vendég

Szia Vadvirág!

ne akarok belekotyogni, mert ezekben nem vagyok profi, de a TV-ben volt múltkor, hogy van egy alapítvány ami ingyen biztosít légzésfigyelőt azoknak akik igényelik ezt. Biztos van valami sorrend abban, hogy kinek van rá nagyobb szüksége, de nálatok abszolut indokolt.( De adnak azoknak is akinél nem annyira)
Megpróbálok utánanézni, hogy mi volt a nevük elérhetőségük, de szerintem a kórházban is biztosan tudnak mondani róluk vmit...
Vigyázzatok magatokra!!

Rita
trus

Sziasztok,

Kriszti,
igen, az a puzzles izé a haptapi. Nem is kemény, de nem is puha. Pont ami kell, és ami jó, hogy könnyen tisztitható. A túl puha amugy sem jó, a keményen tudják fejleszteni a mozgásukat. És nagyon édesek a csajok, szerintem is kétpetéjüek, bár ha a hajukat nem nézzük, a profilodban nagyon 1formák.

Doris, tündérek a babáid, az enyémeknek is kb ennyi hajuk volt, azt hittem sose nő ki. Most talán, de igy is az első kérdés mindig az: 'kisfiuk?' vagy jobb esetben 'kisfiú kislány?' még rózsaszin ruhában is. Kép Persze, mert nincs fülbevalójuk, de nem akartam ezzel kínozni őket. De ugy látom Lillusnak sincs...
Mennyi idősek is most?

Vadvirág, én is nagyon drukkolok Márknak, örülök, hogy jobban van.

Rita, a Máv kórházról is tudok ezt azt a barátnőimtől (mindenhol ott vagyok Kép) A szülés és a körülményei nagyon jók, csak a csecsemősök nem... Nem túl segitőkészek...nem izgatja őket, hogy tudsz-e szoptatni vagy nem, hamar kidobnak, pedig bababarát kórház. Legalábbis nekem ezt mesélték hárman is.
Ami eredményeket irtál, abból a BDP az a fejkörfogat, az AC meg a HC a has hosszában és széltében, az Fl pedig a combcsont, ha jól emléxem. Később inkább csak a fejet és a lábat mérik. Azt, hogy mennyinek kell lennie, vagy hogy nekem mennyi volt ilyenkor, most nem tudom, de biztos nem rossz, mert akkor a doki szólt volna. Nem kell ezzel túl sokat foglalkozni. Egyik gyerek kisebb, másik nagyobb, nem vagyunk 1formák.
A 2,5 kg nem vészes még, szerintem ne vond meg magadtól amit kivánsz, csak ne vidd nagyon tulzásba.
És mégis, milyen rossz érzéseid vannak?? Aggódsz, hogy mi lesz, ha megszületnek, hogy fogod birni? Nagy lesz a kötöttség? Vagy más izgat?

Erika, Eri,
Ti gondolkoztok bölcsiben a közeljövőben??
M.
manoca

Uj képek a www://babanet.hu/album/main.php?album=1930
Ha nem jo igy,akkor hármasikreim cím alatt!
Bea

Kép
beatrix2

Hát ez vmi csoda, gratulálok Bea!!!!!Kép Kép Kép
manoca

Bea!

Gyönyörűek a lányok!Kép Gondolom, egy-egy ilyen kis strandolásnál nem kis feltűnést keltetek a lányokkal...

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Manoca! Köszi! Kép
Beatrix! Mindjárt megnézem őket!!! Kép

...és ami most a lefontosabb!
Vadvirág! Országos Inkubátor alapítvány! Többet, cím stb nem tudok, de ők azok, akik szoktak ingyen adni légzésfigyelőt! A védőnőd vagy a kórház, de a tudakozó biztos, tudja az elérhetőségüket!!!!
A Corában vagy tescoban hírdették az Angel Care légzésfigyelőt 22e-ért! Amúgy www.angelcare.hu
Aztán van a Baby Control 3lapos, 28e, www.babycontrol.hu ( nekünk ilyen van! Kép, így legalább nem megyek/ mentem oda hozzájuk állandóan, hogy lélegeznek-e, biztonságérzetet ad!)
Meg van még a Madarász utcai, az 50e körüli, ott van valami olyasmi, hogy ikrek esetén 1-et bérbeadnak 1 évre ingyen, de ezt tőlük kérdezd meg! Kép
Ez a 3 a legjobb, ha van egyáltalán még más!

Krisztina
k78

Beatrix! Gyönyörűek!!!

Krisztina
k78

RitaKép
Manoca leirta mi-mit jelent. Ne foglalkozz a könyvek adataival mert nem biztos, hogy "átlagos" babáid lesznekKépNekem Lillust halottnak,aztán felszivódónak majd genetikai rendellenességes babának vélték a méretei alapján... A fotókon jól látszik az eredményKépKép A sportolást azért ne vidd túlzásba a koraszülésen pedig ne agyalj sokat, mert ezt fogod beprogramozni magadnak. Ha tudunk segiteni a borús gondolataid eloszlatásában akkor ird meg bátranKépKép
BeaKép
Tündériek a gyerkőceidKép5 gyerek, hát Te egy igazi Csoda vagy, elismerésemKép Hogy birjátok? Van segitséged?Amikor megszülettek a lányok volt valaki aki segitett?
VadvirágKép
Értem. Nem is jutott eszembe a nyitott inkubátor lehetősége mivel mi zártban voltunk. (persze a pici súly miatt nálunk gond volt a hőháztartásukkal) Márk nagyon kis ügyesKépTeheted már tisztába? Olyan jó, mert igy tényleg kényelmesebben hozzá lehet férni. Nekünk a Madarász u.-ból van a légzésfigyelőnk. 1 db-ot kellett megvásárolni a másikat pedig egy év időtartamra kölcsönadták. Októberben kell visszavinnünk. Itt oktatást is tartanak, hogy mi a teendő ha esetleg beriasztana a készülék. Kérdezz rá a korházban, hogy nektek javasolják-e?Nekem megnyugtató érzés, hogy vanKép
ManocaKép
KösziKépŐk hosszú hajjal születtek aztán mire hazaértünk már megkopaszodtak, most meg kezd nőni az új hajukKépMi sem tetettünk fülbevalót Lillus fülébe, volt elég baja... Majd ha nagy lesz eldönti, hogy szeretne-eKép Most múltak 9 hónaposak 10.-én, de korrigált kor szerint most 7 hónaposakKép

doris

Vadvirág!
visszatérve a légzésfigyelőre, az illetékes védőnőnél lehet érdeklődni ezzel az alapítvánnyal kapcsolatban ( legalább is az enyém szerint), náluk van igénylő lap is...ez teljesen ingyen van és viszonylag hamar intézik, főleg annak akinek tényleg indokolt!!
R
trus

Sziasztok!

Erika!
Nálunk is kedvenc az autó. Kimondani az "autó" -t csak néha mondják, helyette brrrr. Viki meglát egy fehér kombit, azt mondja apa. A márkája még mindegy neki. Kép Ha akarnak valamit, sokszor megfogják a kezem, odavezetnek, és megmutagatják mi kell nekik. Kép

Manoca! Kép
Ők még elég sokat szopiznak, napközben is. Ebben a melegben nem is csodálom. Ők is sokszor felkelnek éjszaka. Az elmúlt pár hét katasztrofális volt. Néhány fogacskájuk kinőtt, éjfél és 4 óra között felváltva vagy egyszerre keltek fel. Kép Most már egyre tovább vannak el nélkülem, együtt és külön nagyjából egyforma ideig játszanak. Az udvaron jobban el vannak nélkülem, mint a lakásban. Bölcsibe, ha nem muszály nem szeretném vinni őket, de oviba igen. Kép

Jó, hogy ilyen aktív ez a topik. Kép Nagyon ráérnek ezek az ikresek. Kép

Eri
simones

Én is ezt néztem, itt van szinte a legtöbb hozzászólás. Kép
Uncsi ez a munkahely...Kép
manoca

Manoca!
Én csak most vettem észre, hogy itt van a legtöbb hozzászólás. Otthon egyből idejövök, most meg a főoldalról kezdem.
Az udvarban az egyik kismama panaszkodott, hogy nincs ideje semmire 1 gyerekkel. Kép Apuka sokszor otthon van, ő fürdeti a kislányt, sokszor viszi sétálni. Na jó, az biztos, ugyanazt nem lehet megcsinálni, mint a gyerekek előtt. A másik ikres anyukával (4 évesek a lányai) mi csak összenéztünk és mosolyogtunk. Mi nem panaszkodunk, csak csináljuk, amit kell. Kép Sokszor egyedül fürdetek, mert még dolgozik apuci, sétálni talán ha kétszer vitte le őket egyedül. Kép
Ti mentek bölcsibe?
Nem könnyű most géphez jutnom, 4 gyerek is itt van körülöttem, néha valamelyik felmászik a székemre is. Kép
Eri
simones

Trus!

Most csak nagyon röviden, de ígérem, hogyha érdekel, akkor jövő héten szerda után részletesebb leszek. Szóval MÁVban szültem ikreimet a 35. héten. Minden volt, koraszülés, aggodalom, MÁV, na meg ikrek is. A nagyobb lányomat az Istvánban szültem, szóval még a két kórházat is össze tudom hasonltani. Ha visszamész a levelek közt, akkor találsz tőlem írásokat (2002 május 17-én szültem).
Zsófi
szzsofia

Szzsofi!

Akkor miért nem irsz mostanában,ha régebben írtál?Itt szerintem mindenkit érdekelnek a babák fejlödései ,"megmozdulásai",és egyébb fejlödésük.
Én kb 4 honapja járok ide,de veled nem találkoztam!Miért?
Egyébként nekem 2002 08 15-én születtek a lányaim,tehát majdnem egyidösek vagyunk.

Beatrix

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Üdv mindenkinek, akivel még nem "találkoztam"! Kép

Vadvirág! Továbbra is nagyon drukkolunk Nektek! A nagyobbak hogy vannak? Gondolom már ők is nagyon várják haza Márkot Kép

Trus! Én is szültem egyszer a MÁV-ban, bár nem az ikreket, de semmi rossz tapasztalatom nem volt a csecsemősökkel. Mondjuk nem első baba volt, úgyhogy lehet, hogy az elvárásaim sem voltak olyan nagyok, és ez két évvel ezelőtt volt. Gondolom a személyzet is változott azóta. Ja és a tesóm is ott szült 4 hónappal ezelőtt, egy fiatal dokinál, sajna a nevét nem tudom.

Örs fiam ma azzal örvendeztetett minket, hogy amíg az apja fél percre elfordult, ruhástól, pelusostúl bemászott a kismedencébe a jéghideg vízbe... Kép Én nem is akartam berakni őket, merthogy nagyon hideg, erre ő bemászott magától, és nagyon élvezte! Kép

Eri! Az esetek nagy részében én is egyedül csinálom végig az esti "szertartást" a négy gyerekkel (vacsi, fürdés, alvás), mert a férjem általában esténként és hétvégenként dolgozik. Ez van, még én sem haltam bele! Kép

Kriszta! Szerintem két petéjüek, bár én sem nagyon tudom megállapítani, ha rákérdeznek, én mindig azt mondom, hogy másfél... Kép Mert ahhoz nagyon hasonlóak, hogy kétpetéjűek legyenek, de ahhoz meg nem eléggé, hogy egy. Gondolom, ahogy nőnek, majd kiderül.

Minden pocakosnak kitartást ebben a nagy melegben!!!

Zizi
debyand

Szia Doris! egyesek szerint azért lettek ikreink, mert annyira nem akartam középsö gyereket. (A férjem is 3 fiúból a középső...) Erről azt hiszem már dumáltunk a "Kettő vagy három? " c topikban, ha érdekel. egyébként nem sok a 12 a 31, héten, én a fiaimmal is 10-t híztam, pedig azok egyes szülések voltak! Csak most az elején a hányás, a végén a hely hiány megtette a hatását.
Krisztina! Gyerekekkel együtt volt tíz( és vaságy nélkülKép ). Ez volt a "mennyit fogytál a terhesség alatt project? "Kép Lásd Vadvirág,ue. De Ildi ! biztatásból írtam, nem azért, hogy frászt kapjon, aki többet hízott, majd lemegy, fő, hogy egészséges maradj, és a gyerekek jól fejlődjenek. az enyémek a végén már engem ette meg, ketten együtt több mint 6,5 kg-t nyomtak!
Vadvirág! Az ingyen kölcsönözhető légzésfigyiről:
Inkubátor Alapítvány, 215-26-76, Bp. Ráday u. 9. l/12. Szűcs Mónika és Zimmer Andrea. Már most hívd fel, mert állítólag lehet, hogy várni kell, mi végül többek közt ezért nem kértünk, de nektek elengedhetetlen!
most néztem a profilodat: az én Dávidom 2000. 12. 28! És nálunk is 3. 4. szülöttek az ikrek!A nagyok hogy bírták ezt az egész cécót körülöttetek? És Te mennyire tudsz rájuk is figyelni? minden tiszteletem neked! Van vki, aki segít?
Örülök, hogy élénk itt az élet, ha 1 napig nem jövök, már alig bírom olvasni! Claire
claire

ManocaKépSimonesKép
Itt irogat a sok ráérő ikres anyukaKépKépKép
Az enyémek most egyszerre alszanak, úgyhogy kihasználom az alkalmat. Ma nagyon jó napunk volt, mert ki tudtam takaritani és ebédet is tudtam késziteni déligKépHolnap pedig érkezik a 3.nővérem a családjával igy egy hétig hangos lesz az otthonunk és mindig lesz aki a babák körül nyüzsögjönKépNekem szerencsém van, mert a Párom többnyire hazaér este a fürdetésre és ugyan gyakran kell éjjszakáznia is meg hétvégén is sokat dolgozik, de az esti rohamokat gyakran együtt vészeljük át. Ez alól csak az utazásai kivételek amikor napokig egyedül vagyunk a babákkal. Mondjuk ez nem is lenne nagy gond, ha beszélném a helyi nyelvet de csak angolul beszélekKépKépEddig még elboldogultam mindenhol igy nem hiszem, hogy sok ragad rám a németből...
ZsofiKép
Én is szeretném ha jelentkeznél és irogatnálKép
ZiziKép
Örs nagyon kis huncutKépIgazi kópéKépKépTudta, hogy nem engednéd a medencébe ezét nem várt az engedélyedreKép Le a kalappal a 4 gyerkőc miatt, nekem nincs okom panaszra hozzátok képestKépKép
ClaireKép
Ezt tetszik, hogy a saját akaratotokból lettek ikreitekKépKépKép

doris

VadvirágKép
Kár, hogy még nem jelentkeztél...nagyon remélem, hogy minden rendben van VeletekKépDrukkolunkKép

doris

Doris! azt nem mondtam, hogy akartuk, de a rudatalatti nagyúr! Úgy látszik!
Vadvirág! Csatlakozom az előttem szólóhoz! Claire
claire

Nem rud, hanem tud..atalatti-. Látszik milyen pihent vagyok! C
claire

Zizi, Claire, Doris!
A nagyobb tesók még nem láthatták Márkot személyesen, csak fotókról.

Így meg valahogy még annyira nem kötődnek hozzá úgy mint Jázminhoz, akit az első naptól látnak, stb.

Persze mi mindennap rengetegszer beszélünk Márkról, meg mindig Őt is megemlítjük, hogy ha itthon lesz majd, meg ha együtt megyünk majd, stb.

Érdekes, de leginkább Dávid kezd kötődni Márkhoz. Igaz Ő kezdettől jön velünk nap mint nap a klinikára és mindig hallja amikor apával megbeszéljük ki mit tapasztalt odabent látogatáskor, stb.

Olvastam ám még aznap a légzésfigyelővel kapcsolatos hozzászólásokat is, ide is ültem a gép elé és írtam, csak elrepült sajnos.

Aztán mivel egész nap intéztük a hivatalos ügyeket, stb. és már húzódott nagyon a császi bal oldala, úgy éreztem jobb ha lepihenek végre.

Szóval nagyon szépen köszönöm mindenkinek a sok-sok hasznos információt a légzésfigyelővel kapcsolatban és persze a folyamatos drukkokat is amikkel Márkot segítitek. KépKép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Én 15 kg-ot híztam a fiúkkal, és mikor 1 hét múlva hazajöttönk a kórházból, annyi volt a súlyom, mint a terhesség előtt. Most már csak azt a 15 kg-ot kéne leadni, amit sajnos az előte levő pár évben szedtem fel. Kép
Megnéztem a fényképeket. Kép Nagyon helyesek a gyerekek. Kép
Eri
simones

Sziasztok!

Manoca!
Igen, szeptembertől megpróbáljuk a bölit.Kép
A drnő javaslatára, mert nagyon anyásak, nem akarnak vegyülni még a játszón sem más gyerekekkel, Ők ketten egy brigád.Kép
Mivel szinte mindig én vagyok velük - ezen nem is csodálkozom nagyon... A párom 3 műszakban dolgozik mindennap!!, testvérem nincs, Apu meghalt, Anyu is beteg, Após nincs, Anyósról inkább ne is beszéljünk...Kép
Kell nekik a közösség, meg kell tanulniuk, hogy nemcsak ketten, hanem tizenketten lesznek pl. 1-2 játékra (ez lesz az egyik legnehezebb számukraKép), várni kell dolgokra, stb. Remélem szeretni fogják.KépKép
Ha nem, akkor nem fogom erőltetni. Pár hónap alatt úgyis látszik megy v. sem. Próba cseresznye!Kép

Vadvirág!
A Magzatburok Alapítványt is próbáld meg!
Mi tőlük kaptuk a két készüléket kölcsön - teljesen ingyen.KépKép Ha jól emlékszem a védőnő írt egy javaslatot és talán jövedelem igazolás kellett... De jobb ha tőlük kérdezed meg a részleteket, ez már 2 éve volt...
Megy a folyamatos drukk Márknak!KépKépKépKépKépKépKépKép

Szép hétvégét Mindenkinek!

Erika

KépKép
herika

Sziasztok!
Eri, Erika,
Én is kacérkodom a bölcsivel januártól. Akkor jó 2 hónappal tullesznek a kettőn. Sokan mondták (anyák, és szakember is, hogy 2-2,5 évesen jót tesz... Kép), bár én nagyon idegenkedtem tőle. Meglátjuk. Igy kettesben lehet, hogy könnyebb. Ők is nagyon anyásak, pedig nekünk szerencsére általában estére otthon van apa, sokat vannak vele is, heti kétszer meg a nagymamival, mert dolgozom.
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de a bölcsi mellett azért is döntöttem, mert szeretném, ha nyitnának más gyerekek felé és nem csak ketten alkotnának egy 'brigádot'. Nem akarom az IKREK feliratot a homlokukon, mert az biztos nem jó nekik. Zsuzsi szerinted?? Nálatok hogy volt??

Claire, Nektek van albumotok? Szivesen megnézném.Kép
M.
manoca

Manoca!

Pont ezt szeretném én is, hogy nyissanak más gyerekek felé is, hogy tudomásul vegyék, hogy nem Ők vannak csak a világon (képletesen).Kép
Nekem augusztus 8-én lesznek 2,5 évesek, így már szerintem se lehet "káros", ha bölibe mennek Anya matricái.KépKép
Tavasszal, mikor a drnő megemlítette a bölit, nagyon nem akaródzott nekem sem a dolog, de szerencsére a sors megoldotta - nem volt hely a böliben!Kép Én eleinte csak 2-3 délelőtt v. ha mindennap, akkor is csak délelőttre gondoltam. de a gondozónők és a vezetőnők szerint sem jó ötlet, senki nem javasolta...Kép Én viszont maradnék gyesen, így nem örültem ennek. de közölték, nem gond, ha nem dolgozol, a gyerek mehet így is egész napra bölibe. Ki érti ezt???
Na mindegy, a lényeg, hogy 09.01-én kezdünk, s bár másik csoportban, de egy böliben, szomszéd szobákban B. Marcsi 2 fickójával.KépKép

Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Én 11 kg-ot híztam a terhesség allatt,amit nagyon keveseltek,de nem jött rám több,így 61kg-val szültem a lányokat.Azota bezzeg már rám jött 7 kilo plusz!KépKépKép
Szeptember 13-tol mi is megyünk bölcsibe,remélem bírni fogják a csajok.
Én azért irattam be öket,mert én nem nagyon tudok kimozdulni velük,és így csak a nagyoktol tanulják a hülyeségeket.Szerintem jot fog tenni nekik a gyerektársaság,na meg nekem is egy szusszanat.

Márknak szorítunk!

Bea

Kép
beatrix2

VadvirágKép
Ne köszönjétek a segitséget meg a drukkot mert ez természetesKépKépTovábbra is nagyon sokat gondolunk Rátok és mielöbbi hazatérést kivánokKépAzért irj majd légyszi részletesen is, hogy kapja-e az oxigént, milyen arányban,mennyiket eszik, ébren volt-e látogatáskor vagy sem,mit mondott az orvos és sikerült-e ölelgetni, ciciztetni a DrágátKépKép
Hajrá MárkocskaKépKépKépCsak ügyeskedj továbbra isKépKépKép

SimonesKép
Én pont úgy vagyok mint TeKép60 kg-al kezdtem a terhességet és 72-vel szültem. Most 60 vagyok de 8-10 kg-ot le kéne adnom viszont ahoz tornáznom kéne... Este 8 után volna rá időm csak épp az elszántság hiányzik...
H.ErikaKép
Szegénykém, nem irigyellek...A Te Párod is rengeteget dolgozik, Neked sem lehet könnyű. Remélem tetszeni fog a böli a gyerkőcöknekKépSzerintem érdemesebb az ebéd utáni alvást is ott eltölteni és mikor ébrednek akkor már ott lehetnél értükKépHa szeretnének akkor uzsizhatnak a böliben de ha nem akkor szaladhattok haza fél 3-3 körülKép Meglátjátok mi jön be NektekKép
BeaKép
Megértem a bölcsöde utáni igényedetKép Ennyi gyerkőcöt fejben is nehéz tartani...bocsánatKépKépKép Persze irigykedem ám de olyan mókás volt olvasni, hogy " a nagyoktól tanulják a hülyeséget"Kép Tudom, hogy ez az életben nem olyan vicces de én itt jót nevettem a dolgonKép Teszem ezt azért, mert mi négyen vagyunk testvérek (négy lány)és én vagyok a legfiatalabbKépKépVan némi képem a hülyeség eltanulásárólKépKépKép
ManocaKép
Megértem, hogy megpróbálnátok a bölit. Ha nincs kényszer, akkor szerintem jól is elsülhet a dolog. A kényszer alatt a munkahely kényszerét értem, tehát nincs gond ha megbetegednek...stb. Met az első évben erre kell számitani mint minden közösségbe kerülésnél. Én dolgoztam bölcsödében még érettségi után és nagy előnye, hogy ezek kissebb létszámú közösségek és igy több figyelem juthat a gondozónők részérőlKép Persze sok a betegség amin áteshetnek ill. a lelki tényezőket is érdemes figyelni. Sok sikert Nektek isKép

Nekem most nagyon jó dolgom vanKépMegérkeztek a Nővéremék családostúl és megtelt a lakás gyerkőcökkelKépAz enyémeket folyton van aki dajkáljaKép Jó dolgom lesz egy hétig meg a Babáknak isKép

doris

Manoca! Nincs albumunk, csak egy szál fotó a profilomban. Hogy kell csinálni?
Doris! nekem is megérkeztek a nővéremék, és elmentek egy hétre kettesben, a két kölyök anyámnál. Tegnap 6 gyerekkel csörtettünk a Margitszigeten (anyámmal ketten!), képzelheted azt a vándorcirkuszt! Ráadásul korban is úgy vannak,mint a tesók, és hasonlítanak is, szóval úgy festettem, mint egy 6 gyerekes anya! Kép
De anagyoknak néha már hasznát lehet venni. most majd együtt megyünk nyaralni, család, Nyuszi rokonai és üzletfelei stílusban , lesz élet. Pihenés????
Vadvirág! Remélem mielőbb az összeszoktatás lesz a legnagyobb gondotok! Claire
claire

ClaireKép
Fotóalbumot a Babanet főöldalán az Albumnál tudsz késziteni. Nagyon érthető ahogy ott le van irva lépésről lépésre, az alapján el tudod késziteni. Lényeg, hogy a gépedre legyenek mentve a képekKép
Szegénykém...elképzeltem magam elött a Margitszigeti körutatokatKépKépPihenni biztos nem fogtok a nyaralás alatt...sajnálom de reméljük azért jó móka lesz majdKép
VadvirágKépMegy a drukk továbbra is és várjuk a hireketKép

doris

Sziasztok!

Hízás.. Lehet, hogy én vezetem a listát??? Jáj Kép
Én 27kg-ot híztam. Aztán szépen lement az összes, de valahogy tavaly óta visszapakolódott 5kiló és azzal küzdök folyton, ha van hozzá energiám. Nemsokára abbahagyon a gyógyszert remélem azzal abbamarad a zabalitiszem is. Kép

Bölcsi... Én kicsit sem bántam meg, hogy oviba adtam a fiúkat 3 évesen, és az, hogy ovi vagy bölcsi igazából nem számít ha jó a gondozónő. Ha rossz, akkor egyformán megette a fene mind a kettőt. nekünk mázlink van, mert tündéri mindkét óvónéni. Ilyeneket kívánok mindenkinek. Nálunk például teljesen bejött mind módszer, hogy elmondtam milyen jó is az ovi és néha még azt is mondtam, hogyí aki rossz az nem mehet oviba. Mint egy büntetésként. Kép Cseles vagyok mi?Kép Szeretnek is oda járni. Ja és nem taglaltam, hogy ők ottmaradnak én meg elmegyek. Csak mikor arra került a sor, hogy otthagyom őket akkor azt mondtam nemsokára jövök. Nálunk ez bejött. Szerencsére sosem sírtak utánam. Mondjuk annyira nincsenek rámnőve. Kép
Na megyek csomagolni tovább! Jön a rossz idő, megyünk nyaralni! Kép
Nagyon drukkolunk Márknak, hogy végre már hazamehessen!!!! Kép Kép Kép
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!
Most jöttünk az ügyeletről.
Ma este eltört a Riki orra...KépKépKépKépKép
Babytaxival akart lemenni a lépcsőn, a bejárati ajtótól a járdára...KépKépKép
Szörnyen néz ki szegénykém - az orra 3x olyan széles, és 2/3 olyan hosszú mint volt, a szeme olyan pici lett a torz orrától, mint egy lencse...
Remélem a fájdalmai nem akkorák, mint amilyen csúnya a sérülése...Kép
2-3 nap múlva kell vinni gyerek fül-, orr- gégészhez, mert addigra húzódik le a vérömleny, addig nem tudnak vele mit kezdeni.
Volt már vki gyerkőcének ilyen sérülése és ha igen, mit csináltak vele?

Szebb éjszakát Mindenkinek, mint a miénk...

Erika

KépKép
herika

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: