Szép estét mindenkinek!
Ma nem tudtam napközben jönni, mert rengeteg volt a melóhelyen a tennivaló, de most visszaolvastam, utána délután meg rohantam jógára. Annyira jól lenyugtat, tisztára átszellemülök. Jó az oktató, mert pont az ellazulás a lényeg a szülés során, főleg a fájások alatt.
Beöntésről: nekem azt mondta a szülésznő, hogy együtt megbeszéljük majd, ő csak javasolni fogja, de megnyugtatott, hogy meleg vízzel csinálja, és ez csak rásegít belülről is az ellazuláshoz.
Pénz: szerintem is ezt orvosa válogatja, meg kórháza. A mienk főorvos, talán ezért is magasabb a tarifája, bár tény, hogy vannak magánklinikák, ahol 150e-ért már levezetik kompletten a szülést.
Külön szoba: nálunk is van egy és kétágyas fizetős szoba, mi is arra pályázunk, remélem lesz üres. Azért csak jobb az, meg ott állítólag apának is tudnak pótágyat adni. Az első napokat töltsük már a lehetőségekhez képes kultúrált helyen, mert a közös wc/zuhany az elég gáz...
Ruhák: nekünk már van jópár, már kimosva, kivasalva, de még nem számoltam össze hogy melyik méretből hány darab van. A kórházba nem mondta a szülésznő, hogy külön kellene vinni ruhát Babónak, csak a textilpelenkát mondta, hogy az kell, de még rákérdezek, ha legközelebb találkozunk. Hazahozatalra pedig én is úgy tervezem, hogy body, rugi, overall és sapi. Ennél több szerintem nem kell, mert autóval jövünk haza.
A pléd az jó ötlet, azt készítek be én is (még az is lehet, hogy magamnak is, mert elég fázós vagyok

)
Nálunk Babót csak első éjszaka viszik el (kb éjféltől 5-ig, megfigyelésre, de akkor is kihozzák, ha sír, amúgy végig együtt leszünk. Kell az összeszokáshoz, én már nagyon várom az első találkozást és az első napokat, biztos nagyon megható lesz!
Előtej: nálam sincs még semmi nyoma.
Laktoherb: a legpraktikusabb, ha apa hozza lefőzve, napi 1 litert kell belőle inni (bár a szagából ítélve az íze se lehet jobb

)
Pelusés ruhácskák: Jó ötlet a 3-6 kilós, nekünk a legutóbbi uh-n azt mondták, hogy kb 3,5 kiló lesz és már most kb 38 centi. Lehet, hogy az 56-os ruhák már nem is lesznek jók rá, úgyhogy én mindenképp készülök nagyobbakkal is (62 és 68), mert nem akarok az első pár hónapban azzal foglalkozni, hogy ruhát szerezzek be neki

, Jobb azt előre. Lesz okt. 27-én a BNV-n babaexpo, oda ha Marci is engedi, még kimegyünk
Mocorgás a pocakban: Az utóbbi pár napban rengeteget beszélgetek vele, hogy megforduljon és így aktív, érzem, hogy már kicsit kifordult a medencémből a popsija, mert már olyan, mintha keresztbe feküdne bennem fejjel lefelé. Ez kicsit kényelmetlen, így lefele rúgdos és felfelé tolja magát. Éjszaka pl már a hányinger határán voltam, úgy nyomta magát felfelé, de a 4/5-ös légzésgyakorlatot alkalmazva ő is lassan megnyugodott, így én is tudtam folytatni az alvást. Mondjuk én kifejezetten élvezem, mikor mozog, ha fájdalmas, akkor megbeszélem vele, hogy ez anyának nem esik jól és megérti. Tegnap hazafelé pl nagyon kellett már pisilnem és újabban az a szokása, hogy amikor pisilnem kell, akkor rákezd rúgdosni. Megkértem, hogy most kicsit ne csinálja, bírja ki, míg anya pisil, utána folytathatja, és így is tett!
Derékfájás: Nekem sokat segít, ha olyankor úgy fekszem, hogy a popsim alá teszek egy párnát vagy plédet, hogy megemelkedjen kicsit a medencém, így nem oda terhelődik Marci és enyhül a derékfájás is. Volt 1-2 éjszaka, mikor végig így feküdtem és reggel úgy ébredtem, hogy egyáltalán nem fájt a derekam, pedig előtte reggelente alig bírtam kiegyenesedni a derékfájástól.
Borotválás: én szerencsére mindig teljes fazont gyantázom. Korábban magamnak is megcsináltam, de minimális részt borotváltam a teljesség kedvéért, de mióta korlátoz a mozgásban Marci (konkrétan nem látnám, hogy mit is csinálnék a pocaktól), azóta a kozmetikus leszedi teljesen. Remélem még közvetlenül a szülés előtte sikerül időzítenem és akkor nem kell borotválni, bár engem szerencsére az sem zavarna. De tudom, hogy ez ízlés dolga!
Biztos nem reagáltam mindenre, de már fáradt vagyok, megyek lefeküdni.
Jó éjt mindenkinek!