A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » István kórházi élmények

Sziasztok!

Mi 6 hetesek vagyunk és még nincs dokim. Sok kórháznál szétnéztem és az István tetszett a legjobban (ebben nagy része volt a Ti beszámolóitoknak is - köszi). Már csak az a kérdésem ami Babarózsának : Ki legyen az orvos? Már mielőbb szeretnék valaki "szárnyai alatt" lenni. Kit javasoltok? Segítsetek léci.

Babarózsa!

Neked már sikerült választanod?
maya29

Maya, Babarózsa!

Többiek irtak Babarózsának orvosaikról, (én abból vhogy kimaradtam). Hogy nagyobb legyen a választék itt az enyém is. Fentebb, Dzsulinak irtam róla, nem ismételném.
Dr. Siklós Pál
Váci út 16-ban rendel, kedd-csüt.
Tel: 320 4268
üdv,
M.
manoca

koszi ManocaKép
egyelore tanacstalan vagyok a valasztasban

Kép
babarozsa

És hogy akarod majd eldönteni, Babarózsa, mi alapján?
M.
manoca

Manoca!
hogy pl. hol van a magánrendelés, ha van, vagy lehet általában a kórházba menni?
De még 3 hétig várok, a 12. hétig aztán eldöntöm...
A legjobb lenne megnézni mindet, de hát az húzós lenne anyagilagKép
De inkább nőhöz mennék...

Kép
babarozsa

Szia Babarozsa!

Segítség az orvosválasztáshoz:
Ha olyan dokit szeretnél, akinek minden megnyilvánulása nagyon profi(mégiscsak az "orvostudományok kandidátusa"...Kép)és úgy érzed, hogy mindig pontosan tudja, mi a helyzet és mire mi a megoldás és még humorérzéke is van (nem utolsó szempont), akkor a Siklós doki-Csűrös Erzsi páros 100pont (bár maga a doki uyge férfi), viszont ebben az esetben számolnod kell azzal, hogy kb. 1 órát kell várakoznod a magánrendelésen (van újság, TV, ropi és almaléKép) akár időpontra mentél, akár nem, illetve néha úgy érzed, hogy túlzottan pörög, de ezt le lehet állítani ha az ember nem hagyja magát...
Remélem tudtam segíteni valamelyik irányba.
dzs

Szia Manoca!

Hogy vagytok?
Képzeld a munkahelyemen -ha a főnökeim nem is fogadták kitörő örömmel a hírt- nemhogy megértőek voltak, de azt mondták, hogy felemelik úgy a hivatalosat, hogy megkaphassam a maximum GYÁS/GYES/GYED-et...sőt, október 1-től felvesznek mellém vkit, ha nem bírom decemberig a munkát, ahogy terveztem eredetileg, akkor ne kelljen addig nyűglődni, amíg nem érkezik meg a helyettes delikvens...juhú
Egyszerűen nem értem, hogy hogy lehet bruttó 83e Ft-nál meghúzni a határt? Idegesítő.
dzsuli

Szia Babarózsa!
Azt írtad az alapján szeretnél dönteni, hogy hol van a magánrendelés. Petik Dóra az Örs vezér téren rendel egy genetikei központban. A címe Bolgárkerék u 3/c!
Üdv Fasirt
fasirtt

Sziasztok!

Jerry! Böröndi Zsuzsával nagyon jól fogsz járni!
Dec. végén nála szültem és nem csalódtam! Alternatív testhelyzetet nem próbáltam, viszont kád párti és csak 3 öltéses lett a gátmetszésem!
Ki a dokid?
Üdv
Tigri
tigribigri

Szia Dzsuli!
Köszi a segítséget!
máshol is ennyit várok, úgyhogy ez nem gond!Kép
és mi az elérhetősége a dokinak?

Kép
babarozsa

Fasirtt, az nagyon messze van tolunk sajnosKép

Kép
babarozsa

Babarózsa!

Azt elfelejtettem leírni, hogy a Gajdos Edit a József krt. 36. alatt magánrendel. Ez a Rákóczi térnél van!
Hátha ez még segít a döntésben!

Barbara
babar

Szia Babarozsa!

Ő ugyanaz a doki, akiról Manoca írt.
Magánrendelés:
"Dr. Siklós Pál
Váci út 16-ban rendel, kedd-csüt.
Tel: 320 4268 "
Üdv,
dzs
dzsuli

Szia Dzsuli,

köszi jól vagyunk, nagyon pörögnek a lányaim. Kép
És Te, Ti?? Tényleg, nem is irtad, hogy hogy viselted az első 3 hónapot? Rosszullétek vagy észre sem vetted, hogy terhes vagy?
Rendesek a főnökeid nagyon!
Ezen a 83ezren én is mérgelődön folyton. De a legjobb az, hogy akárhány gyereked van, akkor is csak ennyit kapsz, GYÁSból is. Na jó, GYESből duplán kapok most, de hát igy is csak 40e.

A várakozást én úgy oldottam meg, hogy kicsit előbbre irattam be magam, mint ahogy menni szerettem volna. Fél-egyórával később mentem, mint az időpont. Vagy felhivtam a 'recepciós' Andit, hogy hol tartanak és ahhoz igazitottam, aki persze közben kedvesen kirakta a kartonomat, mintha valóban ott lettem volna.
M.
manoca

Babarozsa!

Csak segíteni szerettem volna a választásban. Így legalább már szűkült a kör. Remélem minden renben lesz. A többiek üzeneteiből pedig úgy látom nagyon sok jó orvos van. Nekem bejött a nő orvos, bár amíg Miskolcon laktam ott férfihez jártam és vele is elégedett voltam.
Üdv Fasirt
fasirtt

Sziasztok!

Bocs, hogy ismeretlenül beleszólok, de láttam, hogy a szülésznőkről beszélgettek. Én 2003. december 8-án szültem a kisfiamat, és Csűrösné Erzsike volt a szülésznőm. Csak pozitív dolgokat tudok róla mondani és többek között neki köszönhetem, hogy megúsztam a gátmetszést, mert gátvédelmet alkalmazott.

Egyébként gratula mindannyiótoknak a babához Kép
johitimi

Tigri: az orvosom Dr. Koiss Róbert
Viszont én szeretném gátmetszés nélkül megúszni Kép
Remélem az adottságaim megfelelőek lesznek

Jerry
jerry

Szia Manoca!

Kösz, jól vagyunk (de vicces így többesszámban leírni), már majd' megőrülök, hogy tudjam, milyen nemű a szörnyecske.(igazából tök mindegy, de nagyon szeretném már tudni) A kínai holdnaptár és falusi inga azt mondta, hogy lány én viszont valahogy mindig fiút képzelek el, de tényleg mindegy. Nincs valami ráutaló jel? (a hasam formáját leszámítva, mert abban nem hiszek. Pl., hogy mit kívánok enni, stb.) Viszont azt írták erre a hétre, hogy "lassan kezd a súlyom gyarapodni és a rosszullétek-ha voltak, kezdenek elmúlni", na ehhez képest én eddig híztam, múlt héten viszont fogytam 1 kilót, illetve eddig semmi bajom sem volt, most pedig kezdek rosszul lenni reggelente...erre varrjak gombot!
Voltunk UH-n, készült sztárvideó is, amit azóta kb. 45-ször megnéztem, nagyon teccik, de azt még mindig nem tudom felfogni, hogy az a valami az én hasamban van (pedig a saját szememmel láthattam). Ráadásul rendszeresen olyanokat álmodok, hogy megszületik a gyerek, én pedig elfelejtem és csak egy hét múlva jut eszembe, állandóan elalszom és nem etetem meg, de a legdurvább az volt, amikor rajtakaptam a bölcsiben, hogy cigizik...stb.
Te mikor kezdted el felfogni az egészet? Nem voltak ilyen álmaid?
Ami a legkiakasztóbb, az a "Mit nem lehet enni" című fejezet a különböző újságokban, amit természetesen mindig akkor veszek a kezembe, amikor már legalább 2 hete a tiltott kaján élek (pl. kéksajt, alkoholmentes sör-merthogy azt sem szabad, lazac) és folyamatosan újabbak és újabbak kerülnek feketelistára, már lassan ott tartunk, hogy zárkózz be egy szobába 2 mázsa zöldséggel és gyümölccsel és 9 hónap múlva gyere ki...Kép

Tényleg, nagyon szeretnék valamit mozgolódni, de nem tudom, mit lehet. Van valami tipped, hol van jó kismama torna?

Egyelőre nincs több kérdésem-kellett Neked megkérdezni, hogy vagyunk...Kép

Ti hol tartotok? Nem csináltak valami mókásat a csajok?
dzs.
dzsuli

Helló!

Jerry én is a Koissnál szültem! Kép A gátmetszést mindenki szeretné megúszni, de ha nagy a buksi...
Amúgy Koiss doktor "bácsi" nagyon jól vág és varr, már a kórházban törökülésben csücsültem, mert alig éreztem a bibit Kép
Üdv
T
tigribigri

Tigri , Jerry!
A legjobb dokit választottátok!!!Kép)
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216

Örülök, hogy jó véleménnyel vagytok a dokiról. Nekem ez az első csemetém, tehát szülési tapasztalatom még nincs. És csak bízni tudok benne, hogy nem lesz túl nagy a bucija, illetve én elég tágulékony leszek. Vettem málnalevél és bodzateát, majd lassacskán nekiállok iszogatni őket.

Jerry
jerry

Hello Dzsuli,
Hát a csajok most épp verekedős korszakukat élik, meg a kiabálóst. Nem tudom miért, de Viki üti a Sárit, ő meg nagyokat belecsip. És a legujabb, hogy a Viki egyszercsak megáll a Sári előtt, behajol, koncentrál, és torkaszakadtából , de elég mély hangon, el kezd neki üvölteni halandzsául. Aztán hirtelen abbahagyja, sarkon fodul, mint aki jól végezte dolgát és elrohan. Hatalmas fazon én jókat vigyorgok, de Sári nagyon utálja. Néha aztán ő is beszólogat, de nem olyan nagy intenzitással. Szeretnék már ott tartani, hogy láthatóan szeretik 1mást, és jól el vannak együtt, aminek néha látom már a csiráját...
Nekem is voltak ilyen álmaim,pl hogy szültem, tök simán, de nagyon lila lett a gyerek és kicsit torz is. Igen, meg hogy elfelejtem megetetni ez is volt. Aztán elmúlt. Majd megszokod a szörnyecskédet! Kép Egy jó hónap mulva érzed, hogy megmozdul, aztán AFP-s UH-n már egész gyerekformája lesz. Ott már a neme is kiderülhet. Előbb nem hiszem, abból főleg nem hogy mit eszel. De nekem a kinai naptár bejött.Kép
Nekem is beletelt egy kis időbe, mig hozzzászoktam a gondolathoz, pedig hát akartunk gyereket. Sokáig kavargott minden a fejemben. Aztán amikor már hozzászoktam a dologhoz és amikor már egyszer ugy volt hogy 1 gyerek, akkor dr. Siklós majdnem dobott egy hátast: 'hát ez nem egy, hanem kettő', én meg majdnem leestem a vizsgálóról. Szóval még ezt is fel kellett dolgozni, mert én mindent akartam, csak ikreket nem. De hát ugye ez nem kivánságműsor. (De most már nagyon jó!!!!!! Kép )
A nyers és penészes dolgokat én se ettem, meg a kólát is kihagytam, de nem ettem rengeteg gyümölcsöt, zöldséget, mert nem vagyok ilyen tipus. Csak a görögdinnyét nyomtam.Kép És mindennap megvolt a kis édességadagom, és mindig ettem, ha éhes voltam.
A kismamatornával nem voltam szerencsés, nyáron nem nagyon volt, igy csak szeptembertől keveredtem el egyre, ahol nem csak torna volt, hanem felvilágositás is. Néhányszor voltam csak, nekem a légzésben segitett sokat, mozogni akkor már nem nagyon tudtam. De a legrosszabb az, ezek a tornák feltételezik, hogy otthon pihizel terhesség alatt, mert a leglehetetlenebb időben vannak. De van a kórházban is, vki régebben le is irta, hogy mikor, meg mondták többen, hogy jó. De van olyan ismerősöm, aki jógázni járt, és arra esküszik. Vagy van esetleg vizitorna is. Ja és intimtorna, ami segithet a gátmetszést ellen és szülés után is. Szerintem nézz meg párat, aztán ráérsz dönteni, még az elején vagy.
M.
manoca

Dzsuli, nincs kedved inkább mailezni?
szhoffmann@freemail.hu
manoca

Jerry!

Nekem még azt is ajálotta a szülésnő és a doktornő is, hogy kenegessem a gátamat orbáncfű olajjal (bioboltban lehet kapni) már 6 héttel a szülés előtt és a maradékot vigyem magammal a szülésre, mert a kitolásnál is locsolják a gátra, hogy "olajozottabban" csússzom ki a bébi Kép, így nagyobb valószínűséggel úszható meg a gátmetszés.
johitimi

Jerry,
én mindkét gyerekemet Böröndi Zsuzsánál szültem, és én is csak a legjobbakat tudom róla elmondani. Abszolút figyel rád, ha azt akarod, hogy békén hagyjon, azt is érzékeli, ugyanakkor sokat segít, és tényleg mindenben támogat. És, mikor először megmutatta a szülőszobát (én nem jártam tanfolyamra, hanem egy nyugisabb napon behívott a kórházba), nagyon sokat beszélgettünk.
Engem már pusztán a jelenléte megnyugtatott.

Erika
kerika

Erika: Zsuzsával közben beszéltem, telefonon is szimpatikusnak tűnt.
Johitimi: most készülök gátmasszázs-olajat rendelni, állítólag 1 héten belül postázzák. Nem tudom, hogy a masszázst hogyan fogom megvalósítani, nem annyira látom már az érintett területet Kép, de majd gyakorolok

Jerry
jerry

Jerry!
Nem látni kell!Kép És gondolom van segítséged!Kép
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216

Jerry!

Megírnád, honnan rendeled az olajat?
Köszi!
dolhi

Dolhi:

http://www.nandu.hu/Shop/shopHU.php

Kanga: azt hiszem először megpróbálom egyedül Kép

Jerry
jerry

Jerry!

Egyetértek Kangával Kép
johitimi

Sziasztok!

K. Magdi szülésznőről van valakinek véleménye? Élménye?
Előre is köszi!
J
julie

Julie!
Ajánlom! Sajnos hüvelyi szülési élményem nincs vele, mert császáros voltam. Sokan dicsérték. A B.Bea éppen szabin volt, amikor vártuk Olivért, őt ajánlotta maga helyett. Nagyon kedves, számíthatsz rá. Amikor éppen dolgozott, akkor mindig meglátogatott, sok hasznos tanácsot mondott még így is, hogy Oli 2. baba.
Találkoztál már vele? Ha még találkozol vele, akkor ad át üdvözletemet.

Ines
ini

Ines!

Köszi! Reméltem, hogy valami hasonlókat hallok róla. A dokim ugyanis őt javasolta, ha ragaszkodom a szülésznő választáshoz. Csak kíváncsi voltam a tapasztalatokra. A másik javaslata B. Bea volt, de ő mostanában talán szabin lesz, ezért is mondta, hogy inkább a Magdit keressem meg.
Még nem beszéltem vele, majd hétfőn keresem. Mostantól lesz aktuális a heti CTG-m, amit már akkor ő meg is tud csinálni. Nekem is második baba - de azért jól jönnek a tanácsok, szerintem. Főleg, hogy a nagyobb már 6 éves.
Köszi mégegyszer és szép nyarat nektek.

J
julie

Maya, elvileg most meg a Gasztonyihoz jarok
ha itt szulok elvegre valaszthatnam ot is

Elegge egyedi stilusa van, de amugy kedves

Sajnos nem sikerult a jo ultrahang gepen megnezni a babot, de majd aug. 3an megyek, es akkor vegre videora is veszikKép
De nem is az a lenyeg, hanem, hogy minden ok legyen vele!
Majd legkozelebb megnezem a szuleszeti osztalyt is, allitolag most lett kesz...

Kép
babarozsa

Az Istvanban van szulesre felkeszites?

Kép
babarozsa

Babarózsa,

Szept. 1-jén indul újra a szülés felkészítés. Szerdánként az ebédlőben 15. órától. 5 vagy 6 előadás van.

Bibi
bibi

Bibi!

Olyan időpontban nincs szülés felkészítés, amikor dolgozó kismamák is el tudnak menni? Ezt soha nem értem, hogy miért ilyen időpontokra kell tenni a kismama tornát is és ezt is!
Azért ha tudunk megpróbálunk elmenni a férjemmel!

Barbara
babar

Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani,hogy kell-e a
szülés felkészitőért fizetni?Ha igen mennyit?
És tudja valaki,hogy hány hetes kortól lehet
szülőszoba látogatásra menni?
Köszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Barbara,
szülésfelkészítő csak ebben az egy időpontban van, torna viszont szerdán 17-18-ig van és pénteken 15-16-ig.

Dia,
nem kell semmit sem fizetni a szülésfelkészítőért sem, a tornáért sem. Szülőszoba látogatásra nem tudom hány hetes kortól lehet menni.

Bibi
bibi

Sziasztok!Tudnátok segíteni?Tényleg olyan jo a Gajdos doktornő?
barci

Szia Barci!

Én elfogult vagyok, de nekem eddig csak pozitív tapasztalatom van a doktornővel kapcsolatban!
babar

Sziasztok!

Nem tud valaki a belvárosban jó kis terhestornát dolgozó kismamáknak? (emberi időpontban)

dzs
dzsuli

Szia Babar!

Esetleg megtudnád mondani mikor rendel?A pozitív tapasztalataidról is irhatnál pár szót Én az elöző terhességemnél igen rosszul választottam orvost nem szeretném megégetni magam ujból.
Előre is köszi Barci
barci

Szia Barci!

Korábban ebben a topikban írtam a doktornőről bővebben. A lényeg, hogy nagyon kedves és odafigyel rád. Mindent megtesz a betegeiért és a legfontosabb - legalábbis nekem -, hogy nő. Másképp beszélek meg problémákat egy nővel, mint egy férfival (ez egyéni vélemény).
A magánrendelőjében minden pénteken dolgozik, de a kórházban is rendel.
Ha érdekel még mások tapasztalata, keress rá a nevére a keresővel. Én is itt a babaneten találtam őt és nagyon elégedett vagyok a választásommal!
Barbara
babar

Szia Barbara!
Köszi az infot bevallom öszintén engem pedig az "zavar",hogy nő de eddig róla olvastam a legtöbb pozitív hozzászolást.Ez az első terhességed?vagy szültél már nála?
Szia Barci
barci

Barci!

Én már szültem nála, nagyon rendes. Most megint hozzá járok, pedig maga a kórház elég lepukkant. Ízelítőül csak annyit: megadja a mobilját, és föl is veszi!Kép
Ha bővebben érdekel, mailben mondom.

Vica
mvica

Szia Andi és Vica! Az e-mail címem:kota.1@freemail.hu
Vica minden érdekel megköszönném ha irnál róla bővebben a negatív tapasztalataidról is.
Andi hogy állsz az inzulinnal?Milyen cukor értékeid vannak?Nagyon vigyázz magadra én az elmult két év alatt sem tudtam megszokni,hogy szurnom kell magam.
sziasztok:Barci
barci

Szia Babarózsa!

Választottam orvost és már voltam is nála. Eddig én is Gasztonyihoz jártam, és nem is volt vele semmi bajom, de (a itt fórumon és az neten olvasottak alapján (tudományos tevékenység, Boldog Szülésért Alapítvány megalapítása stb.)) Siklós doki mellett döntöttem. Amikor elmentem hozzá, akkor jöttem rá, hogy milyen jól is tettem! G. megállapította a terhességet és mondta, hogy keressem meg a védőnőt, majd Ő ad beutalót vérvételre stb. A védőnőm nagyon aranyos, de már 3 éve nem adhat beutalót, a TB nem fogadja el a pecsétjüket... Na és kiderült, hogy nem is 1 babát várunk, hanem 2-t! (Ezt azért fura, hogy G. nem látta.) Sajnos az egyik picur nem biztos, hogy megmarad, de Siklós doki adott gyógyszert, hogy minden rendben legyen. 1 hét múlva már remélem biztosat tudunk (akkor kell visszamennem és nem 1 hónap múlva!) ebből is látszik, hogy mennyire lelkiismeretes és odafigyel mindenre. Természetesen beutalókat is adott.
Az asszisztense Erzsi (szerintem akiről írták itt a többiek, hogy van egy szülésznő akivel együtt szokott dolgozni) szintén nagyon kedves. Ha tényleg ő az, akkor már ki is választottam a szülésznőmet is Kép.Mindketten olyanok, hogy az első pillanattól úgy éreztem, hogy szívesen bízom rájuk a baba/ák és a magam sorsát, bizosan a lehető legjobbat kapjuk.
Szombaton leszünk 8 hetesek.
A szülés felkészítés engem is érdekel. Mikor és hol kell jelentkezni a szept. 1-én indulóra?

üdv. mindenkinek
maya29

Szia Maya!
hát a Gasztonyi egy kicsit fura nekem is...
de amikor olyan pici nem lehet meg rendesen latni, es az uh gep is lehet rosszabb minosegu)

én még megvárom az aug. 3-ai uh eredemnyt, aztán választok

járok eg ynőhöz is, nem az Istvánból, de Ő sajnos a II.es nőin van, ott aztán semmi pénzért nem fogok szülni, brrr

Kép
babarozsa

Szia Maya !

tudnál infot adni, hogy mikor hol rendel Siklós dr ? Magánrendelésére mentél vagy az István kórházban voltatok ?
Gratulálok és szorítok nektek.

A válaszod elöre is köszönöm

B.
bocida

Hello Maya,
Gratulálok! Én is Siklós-Csürös párosnál szültem ikreket! Tényleg nagyon jók voltak!!!Kép

Bocida,
a júli 7 és 9-i üzenetek között ott van elérhetőségük.
M.
manoca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: