A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

hogy szoktassam le a 1.5 óránkénti evésről a kiscsajt????éjjel még 3 órás volt,nappal meg váltott,amíg nincs cici üvölt!!!

sutimano76

Móka
Én nem fejek.
Mollit én a fürdető krémmel bekenem, utána rakom be a vízbe. Így a krém védi a bőrét.
Nagyon klasszul írtad le!

Erika
K-vitamint én kiskanállal, pár csepp tejcivel nyomom a szájába, utána mindjárt kapja a cicit...
Elviszik Lottit :roll: ... belőlem is kitört volna az anyatigris... :wink:

Vicger
Luca is hurkásodik :lol:

Lina
Örülök, hogy megoldódott a gond!

Madar
Influenza elleni oltást mi kihagyjuk. H1N1 se másabb, mint az egyéb influenza, csak nagyon felfújták...

Süti
Én simán ettem a szőlőt!

Vera
Gyorsan lerendeztétek ezt a szülést!

Dorka
Teljesen babafüggő, hogy kinek melyik tápszer jön be! (és nem biztos, hogy a drágább, jobb)
At, hogy melyik doktor, melyik gyógyszert, tápszert írja fel, függ attól is, hogy melyik cég képviselője hálózta be...
Allergia: ez is kissé el van túlozva... :cry:
Dorka gyönyörű! Nagyon jó képeket csináltok!

Taranee
Kórházakban is, csecsemőotthonokban is előre elkészítik a tápszert... :wink:
Vendég

Bex
Kép
Vendég

Süti, olyan pici gyomruk van, persze h első időszakban másfél óránként esznek! ;) a világért se szoktasd semmire... tudja ő jól, hogy mikor éhes! ;)
lehet az is, h hiányzol neki :)

a másik pedig, hogy a cici nem csak élelemforrás, de Anya is, és vigasz is.. ilyenkor, mármint szopi közben, a babók újra átélik az elvesztett egységélményt... h Anya és ő egy test, egy lélek... mint a pocakban....
ha ettől az anya megfosztja a babáját.. s limitálja a szopik idejét... s időre, x óránként etet, nem pedig akkor, amikor a gyermeke jelez, a biztonságos kötődés kialakulását veszélyezteti...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicger 2009.09.24 16:51-kor.

vicger

na jó vicger csak éjjel elég 3 órára????bocsi a kibetűért de egykezezek,mert másik csomagot próbál altatni,fürdésig ki kéne bírni

sutimano76

Minden új kisbabához sok örömöt kivánok! Vajúdóknak, váróknak türelmet és kitartást :wink: :D

Nekem ilyen pici babám még sosem volt... Vékonyka is nagyon... Biztos a diéta miatt :? Legalább tejem van, majd megnő idekint.

Néha éjszaka arra ébredek, hogy nem lélegzik (mellettem fekszik), felébresztem, szuszog, megnyugszom (Samuka is csinált velem ilyet...). Hasam, derekam még fáj, fekszem gyakorlatilag egész nap...

Hát szép estét nektek! :)

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Süti
Ne az órát nézzed, hanem Bernit!
Vendég

Ja, én a mongol módszert alkalmazom, csak vaj helyett mandulaolajjal kenegetem és csak egyszer fürdettem meg, szombaton, de így is nagyon hámlik szegénykémnek a bőre.

Süti a Huggies Newborn pelenka micimackós :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Anna sziaaaaaaaaaaaaaaaa!
Majd megnő :) különben is kishercegnő, s mint ilyen, törékeny ;)

Süti, bővítettem a hszt pár gondolattal ;)

vicger

[quote="sutimano76"] írta:sutimano76n gyerek tönkre akar tenni anyaglag ,napi kb 15 pelenka ,és ennek 80-90 %-a kakis!!!! :shock: :shock: :shock:

Én erre mondom azt a sok mit vegyek a gyerek kérdésre,hogy egy csomag pelenkát :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi

Süti az éjjel az más tészta.... az veszélyes üzem.... főleg a hajnal előtti legsötétebb időszak...... :?

vicger

Anna
Majd megnő idekinn!

Vicger
Egyetértek!
Vendég

Anna, remélem a fájdalmaid most már elvonulnak ;)

nem lélegzés: még olvasni is ijesztő... de milyen jól működik köztetek az a másik kommunikáció...

mondom én, h veszélyes üzem az éjszaka....

vicger

[quote="v.andi"] írta:v.andi
[quote="sutimano76"] írta:sutimano76n gyerek tönkre akar tenni anyaglag ,napi kb 15 pelenka ,és ennek 80-90 %-a kakis!!!! :shock: :shock: :shock:

Én erre mondom azt a sok mit vegyek a gyerek kérdésre,hogy egy csomag pelenkát :lol: :lol: :lol:

jó ötlet!!

Anna köszi....micimackó

Vicger,Mabe,annyira nincs sok tejem,hogy másfél óránként elég legyen,ha meg csak nyammog rajta eldobhatom a bimbóm egy hét múlva!!!

sutimano76

Móka,köszönöm a történeted Kép olyan szépen írtad le.

Anna,de jó látni téged!Majd megnő kint a kicsilány.Nagyok mit szólnak a picurkához?

Süti,ha ő másfél óránként szeretne enni,akkor egyen így.Ettől igény szerinti a szopi.

Én még mindig egy kupacban.Ettem,közben persze fájok,most megint megfürödtem.Szerencsére nem szűntek meg,de nem is lett szemkigúvasztó.Egyszer csak kibújik Junior.

Kép
v.andi

Süti
A minél gyakoribb szoptatástól lesz több tej!!!!
Ha jól van a szájában a cici, akkor nyammoghat egész nap is!
Vendég

Anna örülök hogy jól vagytok és hogy tudsz jönni!!!ha lesz kis plusz időd,akkor írd le kérlek milyen körülmények közt és hogyan zajlott a szülés!!!Köszi...Nem légzés tényleg nem hangzik jól!!!

Móka a történet nekem is nagyon tecc...látom a humorérzéked te se hagytad otthon,fényképek jóóóóóóóók!!!!A piciről is kérek még!!!!

Andikám holnap számomra jeles nap,édesanyjám szülinapja lenne......Kívánom hogy neked is jeles nappá váljon!!!

Ha a mai és a kövi min.365 éccakánk olyan lesz mint a tegnapi akkor én tiszta boldog leszek.

Szóval Flora még egyben ,de Bobokáról nem tud semmit,asszittem egy helyen vannak és ha mást nem tud érdeklődni az ápolóktól,de nincs híre,már üzizett neki,de nem válaszolt,köszöni a sok rágondolást.
Peppinoéknál némi szopiprobléma van,de talán holnap hazamehetnek!!!

sutimano76

Nekünk azt mondták a csecsemősök hogy 15-20 perc elég mert utána feláztatja a bimbót és egy előbb utóbb kisebesedik.Az eyimek már elég érzékenyek...

Viszont hasam egyre laposabb,apa meg egyre k..nosabb!!! :oops: :oops: :oops: bocs de ettől én tök boldog vagyok

sutimano76

Sok hasznos infó a szopiról:
www.lll.hu
www.szoptatasert.hu
Vendég

Érzékeny mellbimbóra nagyon jó az anyatejet rákenni, levegőztetni...
Vendég

Andi, lesz az még szemkigúvasztó, nyugi nyugi ;) mondjuk egy 22 órás induláshoz mit szólsz ?;)

Süti, ha jól van a szájában, akkor nem lesz semmi baja a mellbimbóknak. S minél többször van mellen, annál több lesz a tejcsi.

vicger

köszi Mabe,amikor még ....

Bocs hírek BOBOKÁRÓL:

9.40-KOR 3650GR ÉS 51 CM -VEL MEGSZÜLETETT NIKIAnyának sebe fáj,de volt már zuhanyozni,és nemsokára felviszik hozzá Nikit,aki csudaszííííp!!!

sutimano76

NAgy gratula Bobokának Niki Apunak és Nikinek!!!Sok boldogságot és tejcit,és egészséget kívánok!!!!

sutimano76

Bobóka
Kép
Vendég

Na szóval...amikor a kórházba megmutattuk.hogy hogyan szopizunk,meg lettünk dícsérve és a csecsemőorvos se látott szopizási hibát,egy a gondom,hogyha kiscsaj beájul akkor nem tudom felébreszteni,már pedig lenne még tejcsi csak ki kéne szopiznia!!!

sutimano76

Hát... Attila megjött vasárnap délután (akkor én már 3. napja heverésztem gyakorlatilag, meg is mondtam neki, hogy én nem megyek sehova vacsorázni... /ő meg nem ment nélkülem/). Elég korán lefeküdtem, mert én éjjel nem vajúdni, aludni akarok, aztán 1 óra körül felébredtem, akkor még visszafeküdtem két összehúzódás között, kettő után (4 óra felé? gőzöm nincs) telefonáltam a segítőmnek, aki iszonyú soká jött, 7-8 centire voltam nyitva, szívhangok jók, burok nem repedt meg (végig- szóval aránylag lassú és fájdalmas vajúdásom volt, különös tekintettel a végére... de már hozzászoktam). Mondtam, hogy nekem fél nyolckor reggeliznem kell. 7,29-kor nézték meg az órát, de reggelit nem kaptam. Nagyon furcsa érzés volt, ahogy jött ki a kis teste, közben a burok húzódott vissza, nagyon furcsa érzés volt. Aztán én soroltam a neveket, Attila választott, közben nagyon szülészorvososan meg lett gyötörve a méhem, nehogy elvérezzek, néha még most is fáj ott a köldököm alatt... És valaki pont akkor telefonált, amikor a kicsi végre megindult kifelé... És jól megjártam a megváltozott tudatállapottal: nagyon-nagyon hosszúnak tűnt az eltelt idő...
A kicsinek csak a feje volt kint, már nyöszörgött, aztán rám se nézett, bealudt, délután 4-ig ki se nyitotta szemét...
Hát ennyi. Aztán kedden hazajöttünk.

Na ezt szép világosan megfogalmaztam :wink: :oops: :oops: :oops:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Bobóka gratulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Sok boldogságot, egészséget Nektek!

Süti, nem minden van úgy, ahogy azt a csecsemősök mondják....
ha jól van mellre téve a lurkó, nem ázik fel a mellbimbó...

vicger

Manó!

Megköszönném, ha tudnál segíteni. Ez a teszveszes azér tlett volna jó, mert 5.000 Ft, meg van benne bizt.öv, ráadásul a csaj fehérvári, így postaköltség sem terheli.

Az előbb azt akartam írni, hogy az ágynemű lett mindenféle trutyis, nem a mosógép :lol:

Most lenn vannak a játszón, remélem éjjel nem lesz semmi gond Fannival.

Lotti gyakorlatilag egész nap fent volt. Mi lesz így később??????
Most éppen alszik, meg általában éjjel is csak szopizni ébred fel, na de még két hetes sincs, ALUDNIA KÉNE TÖBBET.Úgy látszik, ő sem lesz nyugis tipus, akárcsak a tesói.

Anna!

Valószínű a diéta miatt nem lett nagyon nagy baba, de nei zgulj,attól még minden oké. (Balázsom is igen karcsú volt a maga 3 kilójával, de aztán hamar kihurkásodott)

H1n1: Egy ÁNTSZ-es ismerősöm szerint azért nem érdemes oltatni, mert úgyanúgy, mint a többi infuenza vírustörzs, nagyon hamar variálódik(nem tudom, mi a helyes kifejezés rá), szóval, egyáltalán nem biztos, hogy ami ellen be vagyunk oltva, pont az az alfajt kapjuk el... :cry:

Kép
arvaerika

de szeretjük egymást...
Kép

álmomban nevetek...
Kép

evés közbeni beájulás...
Kép

sutimano76

Süti, az enyémek mindig azt csinálják, hogy alszik egy 5-10 percet, aztán nagy kortyokban - továbbra is alva - elkezd szopni :wink:

Bobokáéknak sok örömet!

Én megyek, mert nagyon elfáradtam.

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Bobóka!

jaj, de jó!!!!!!!Már nagyon vártuk ezt a hírt!!!!!!

Kép
arvaerika

Anna
A lényeg ott van a kezedben! Pihenjetek élvezzétek egymást!

Süti
Berni a FŐNÖK!
Csecsemősök nem mindenhol vannak szopiból a topon :cry:
Szopi nagy munka ám neki!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.24 17:34-kor.
Vendég

Süti!

Lapos hasi-kanos pasi! :lol:

Enyim pasi még várhat bőven, mire lemegy a pocakom..... :wink:

Kép
arvaerika

jajjj,csajok,én bevallom egy kicsit könyebbnek gondoltam,most kicsit úgy érzem nem való nekem gyerek,mert használati utasítás nélkül nem tudom sokszor mit kezdjek vele....csak a mérhetetlen szeretetem maradt,de néha az kevésnek tűnik,mert a sírás nem marad abba....annyira imádom és esküszöm nekem fáj ha ő sír!!!na talán az idő segít...és össze szokunk kicsit... :roll:

sutimano76

Süti
Nyugi!
Az ösztöneidre hallgass!
Gyerekhez nem adtak használati utasítást, nincs rá garancia... fogyasztóvédelemhez fordulhatunk :wink:
Vendég

Nekem meg tökre elegem van....fogytán a türelmem :( :( :( :(

Kép
v.andi

Sziasztok!

Astrid nagyon köszönjük, hogy áthoztad a hírt!!

Drága Boboka, szívből kívánok Nektek nagyon sok boldogságot, minden elképzelhető földi jót és egészséget!!

Szeretettel:Tünde

KépKépKép
tünci28

Bobokának hatalmas gratula!
Annyira vártam már ezt a hírt,egész nap a sz.gépet figyeltem!
Jó egészséget,sok tejcit és anyukának mielöbbi felépülést kívánok!!! Kép

Kép
Kép
szintus

Drága Boboka,nagyon nagy szeretettel gratulálok nektek Niki babához!!!Szívbők kívánok sok boldogságot! Kép

Kép
v.andi

Andi nagy nagy simi Neked! teljesen megértelek!

Sütikém nyugi! elkényeztetni még nem tudod, az majd 6.hó programja lesz ;) tehát nyugodtan szoptasd amikor csak igényli, vagy cipeld a kis popóját vagy ringasd akár fél óráig :) csak sírni ne hagyd, mert az nem tesz jót a lelkének....

vicger

Anna, azért nem sokan születnek ám burokban ;)
Tényleg, cukroddal mizu?
Erika, tiéddel?

vicger

Köszi csajok,arik vagytok,bár már fél éves lenne....én úgy számolom egyenlőre a napokat hogy 1 hetet 3 napot túlélt szegénykém!!!Ráadásul apa is rohanna az ügyeletre amikor már órák óta nem tudunk vele mit kezdeni...Most édesdeden alszik..remélem 23-ig,de jobb lenne éjfélig.

Andikám,tudom mit élsz most át nekem is nehéz volt,hisz végigélted velem...csak egy kicsike türelem még....ha van kedved ugorjatok át!!!addig is tellik az idő!!!!

Holnap tuja ültetés lesz nálunk,majd rakok képet....a fű megcsak úgy nő!!! :wink: :lol:

sutimano76

Sziasztok!

Na, jó sokat írtatok, nem is emlékszem mindenre. :oops:

Boboka, szívből gratulálok nektek! Sok szépet és jót, egészséget, boldogságot a kibővült családnak!

Bex, nagy-nagy gratula nektek! Hasonló jókat és szépet, mint Bobokáéknak.

Móka: A játszi a Hamzsabégi-Fehérvári sarkán van, a vasúti felüljáró előtt. Még nem igényeltük meg a helyi támogatást, mert eredeti szül.any.kivonat kell, az meg most az OEPnél van. Majd ha visszaér, szaladok a pínzét. :lol: Elég ha az egyik szülő kerületi lakos.

Berni, Momó, Luca, Ati, Dorka és Süti is csodaszépek!

Andi: Én is nagyon szorítok neked, Barnus bújjon ki, de izibe!

Sajnos mi még mindig göthösen. :cry: Andris köhög, én taknyolok, torokfájok. Remélem Apa és Máté megússza.

Pelus: Nálunk is fogy rendesen. Napi 8-9 kaki van, pukik is jönnek szépen, így Infacolnak hála kijelenthetem, csak napi 1-2 pocakgörcs van és ennyi. Andris a másik véglet volt: no kaki 7-8 napig, hiába vetettünk be már mindent, semmi puki és állandó szenvedés. Így nagy felüdülés ez most nekünk.

Kép

Kép
hgrita

Rita,mi a pontos neve ennek a támogatásnak???És hol kell érdeklődnöm,mert én úgy tudtam,hogy a zuglói önk. ad,de ma az eü és szoc osztályon azt mondta a nő hogy nem!!

sutimano76

[quote="sutimano76"]K írta:sutimano76öszi csajok,arik vagytok,bár már fél éves lenne....én úgy számolom egyenlőre a napokat hogy 1 hetet 3 napot túlélt szegénykém!!!Ráadásul apa is rohanna az ügyeletre amikor már órák óta nem tudunk vele mit kezdeni...Most édesdeden alszik..remélem 23-ig,de jobb lenne éjfélig.

Andikám,tudom mit élsz most át nekem is nehéz volt,hisz végigélted velem...csak egy kicsike türelem még....ha van kedved ugorjatok át!!!addig is tellik az idő!!!!

Holnap tuja ültetés lesz nálunk,majd rakok képet....a fű megcsak úgy nő!!! :wink: :lol:

Tudom miről beszélsz, Süti. Mi Andrissal voltunk így anno, csak sírt és nem tudtuk mit csináljunk vele, főleg miután már mindent kipróbáltunk és még mindig csak sírt. Ennek ugye enyim depi pluszban sem tett jót, így szegénykémnek őszintén szólva néha nehéz volt. Csak sírt, én is sírtam, vártam haza Apát, mint messiást és néha nem is vettem fel, mikor kellett volna. :oops: Ezen azóta is rágom magam, azt gondolom, hogy a személyisége, a félelmei, a megfelelési vágyása ennek tudható be. És gyötör a lelkiismeret. :oops: Főleg, hogy visszacsinálni nem tudom, amit anno elrontottam. Most már másképp látom, élem meg a dolgokat, Máté sokkal szerencsésebb, hisz magabiztosabb, nyugodtabb vagyok és jobban hallgatok az ösztöneimre. Tudom, hogy nagyon számít az, hogyan indul egy kapcsolat, és én anno nem tudtam mit kezdeni az "elrontott" kezdettel. :oops: Ezért féltem ennyire attól, hogyan is lesz most, és ezért is örülök, hogy minden ilyen szépen alakult. Magamon is érzem. Bocs, ha hosszú voltam.

Kriszti: Ezért olvasom mindig érdeklődve, amiket írsz a baba-mama kapcsolatről és gondolkodom azon, hogy hogyan lehetne rendbehozni az elrontott dolgaimat Andrissal. Majd egyszer lehet, hogy megkereslek priviben, ha szabad és van időm. :oops:

Kép

Kép
hgrita

[quote="sutimano76"]R írta:sutimano76ita,mi a pontos neve ennek a támogatásnak???És hol kell érdeklődnöm,mert én úgy tudtam,hogy a zuglói önk. ad,de ma az eü és szoc osztályon azt mondta a nő hogy nem!!

Nálunk a XI. kerületben Életkezdési támogatásnak hívják. Azoknak jár, akik kerületi lakosok, legalább az egyik szülő.

Kép

Kép
hgrita

LÉpcsőztem,le-fől sétáltam a házunk előtt,mert emelkedik a telek,és senmi.Viszont csináltunk egy tök jó képet.Sötét volt,és 1 lámpa égett csak az ajtó felett:

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára v.andi 2009.09.24 19:59-kor.

Kép
v.andi

Sziasztok lányok! Mindenkinek köszönöm szépen a gratulációt!! Jöttem egy kicsit mesélni az én oldalamról hogy születtem nagymamának! Reggel 8-kor ébresztet az én drágám hogy hurrá szülünk!!Oké akkor indulok, 10 körül bent voltam simán indult minden ahogy a nagy könyvben meg van irva. Bex csinált nekem programot ,hogy mit intézzek el. Igy délután 3 körül voltam bent amikor is közölte a szülésznö,hogy mivel eltelt 12 óra rá segitenek egy kis infuzioval./akkor 2 ujjnyira állt/ Igy ők be vonultak a szülöszobába én meg természetesen maradtam kint.Tudom ez most furcsán hangzik,hogy mit kerestem ott de én ugy éreztem hogy nekem ott kell lennem. :cry: Időközönként kijött párja, vagy szülésznő és elmondták hogy hol tartanak. Én még ilyen türelmes soha nem voltam!! Este 9 körül jött ki a vejem hogy jó lenne ha bemennénk hátha tudok segiteni a drágámnak.Mondtam neki oké de elöbb ezt beszélje meg vele mert én nem akartam ugy benni ha ő nem akarja! Mivel ő beleegyezet igy mentem. Hát nem tudom .hogy mi történt velem de én nyugodt tudtam maradni, a helyzethet képes . Megmondom öszinténtén ennél rosszabb érzés nincs mit látod a lányod szenvedni de közben tudod ,hogy ennek igy kell történie és te azért vagy ott hogy segits !! 23-kor bejött az ügyeletes orvos megvizsgáta és közölte,hogy jobb ha kiemelik mert még mindig csak 2 ujjnyira volt kinyilva.Bex kiborult egy kicsit de hamar belátta hogy már nincs ereje és jobb lesz igy nekik!
23.40-kor igy születtem nagymamának!! :D :D :D
Bex egy stram csaj reggel már segitség nélkül ment zuhanyozni és azóta is önellátó!! :D Tomika meg egy kisangyal akit ugy kell piszkáni több mint 3 óra alvás után hogy szopizon!
Bocsánat ha hosszú voltam,de most lebegek a föld felett! Kép

Kép
lipót beatrix

Köszi hogy ezt leírtad Rita....én folyton próbálom ringatással és puszikkal nyugtatni,reménykedek,hogy az éjjel olyan lesz mint tegnap és akkor ha én kipihentebb vagyok akkor könyebben veszem az akadályokat is.
Szerintem Andrisnál talán még most sem késő amit akkor úgy érzel elrontottál,én úgy tudom a gyerkek 6 éves korig fejlődik ki hogy például kit szeret kit nem mit szeret mit nem...szóval ha ez így van akkor még semmi se késő!!!

sutimano76

[quote="hgrita"] írta:hgrita
[quote="sutimano76"]R írta:sutimano76ita,mi a pontos neve ennek a támogatásnak???És hol kell érdeklődnöm,mert én úgy tudtam,hogy a zuglói önk. ad,de ma az eü és szoc osztályon azt mondta a nő hogy nem!!

Nálunk a XI. kerületben Életkezdési támogatásnak hívják. Azoknak jár, akik kerületi lakosok, legalább az egyik szülő.

köszi,holnap újra próbálkozok

sutimano76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: