A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Hát, nem tudom, én meggyőzhető lettem volna, hogy ez a szépen felöltöztetett, kisimult gyerek reggel ugyanaz, mint az a mázos-ráncos kis szörnyecske tegnap éjjel... :oops:

Egyébként újra elolvasva a cikket azt hiszem, nem a szülők adták be a gyereket, hanem alkalmatlanokká váltak.
Remélem, kiderül, hogy mi lett a vér szerinti gyerekükkel. De ennek hepiend már nem lesz a vége :cry:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok!

na ma nálunk sincs családi béke. kiakadtam mert már napok óta nekem kell mindent csinálni, sőőőőőt hetek óta . nem lehet semmire megkérni mert akkor az van hogy mindjárt..az a mindjárt 5 perc és 5 napos intervallumban érthető és még neki kell megsértődni ha megkérdezem hogy mi az a mindjárt.. ne parancsolgassak... nagyon elegem van már .. ha megkérem valamire soha de soha nem csinálja meg . régen az volt a kifogás hogy mert állandóan cseszegetem ha nem szólnék megcsinálná magától..jah.... :evil: :evil: LÁTOM.. döglik, gépezik, zabál, alszik.. hűha.. na mindegy bocsi csak valahogy kikell adnom magamból mert még szétcsapok valamit :oops: :twisted:

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

BAbabi
nagyon kemény időszakon vagy túl. Kitartóak vagytok, és itt is a megérdelmelt jutalom! :wink: gratula hozzá! :D

Erpé
várom a linket, köszi!

már van két csodás modellem! :wink:

én elveim ellenére hívtam egy takarítónőt. férjem próbálkozott, hogy biztos kell-e, mondtam neki, hogy lehet takarítani, és akkor nem kell! mondta, hogy jó, este hazajön és takarít. ez 2 hete volt, azóta még semmit nem csinált. pénteken meg jön a takarítónő! :twisted: 8) (mikor 47nm-en laktunk, azt mondtam, nekem sosem lesz, egy órám bármikor tud lenni, hogy megcsináljam...hát a 200-zal már nem bírok 2 gyerekkel... :oops: )
egyébként nagyon izgulok, holnap takarítok is, hogy ne égjen a fejem... :oops: sajnos vannak olyan részek a lakásban, ahova egyszerűen nem jutottam el hónapok óta... :oops: meg ettől az egész helyzettől viszketek... meglátjuk...

Banolka
jó, hogy jelentkeztél, rég voltál!
jobbulást a kisfiadnak!

Kukli
boldog névnapot!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nemlajos: Ha nem szívod az orrát, akkor szövődményei lehetnek a náthának, ha túl gyakran szívod, akkor az orrnyálkahártyája durran be. :roll:
Szóval 2 pórszívózás között jó, ha eltellik 1-2 óra.... :roll: Ha nagyon folyik vagy dugul, akkor érdemes a megfelelő orrcseppet használni.

Csibb: Takesz miatt ne aggódj, csak húzd meg neki a határokat, hogy mit csináljon és mit ne csináljon. Például ne pakoljon a szekrényekbe meg ilyenek.... :roll:

Moncsi: Próbálj meg azért a felszín mögé nézni, hogy igazából mi baja a párodnak és miért nem segít.... Ez csak egy felszín, amit látsz, lehet, hogy a mélyben nagyobb ám a baj.... :roll:

Ja, elfelejtettem mesélni.... Tegnap napközben el kellett mennem apukámhoz (Petit a náthája miatt nem vittem) és jött a védőnő és Petit az apukájával találta és teljesen kiakadt, hogy hol az anya. Petipapu mondta, hogy elmentem apukámmal bankot intézni és majd jövök. Erre a védőnő nekiállt ugrálni, hogy mi az, hogy itt hagyom a gyereket és mit fog enni szegény gyerek? Petiapu meg mondta, hogy most kap a Peti HT-t és utána majd szoptatok, nem értette mi a baja a védőnőnek. Végül kiderült, hogy ő úgy értette, hogy én napokra ( :!: :shock: ) itt hagytam az összes gyerekem.... :o
De hogy ez, hogy következik a bankügyintézésből????? :shock: :shock: :shock:
Persze pattogott, hogy azonnal menjek be egészséges rendelésre, de valahogy ezek után nem volt kedvem hozzá. Még megmondtam volna a véleményem.... :twisted:

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Helló! Csak egyvalamihez, többi holnap. Apa már vár a masszás krémmel. :lol:
Lilla én 16:43-kor szültem, megkaptuk Katust, megszopiztattam, velünk volt 2 órát. Este 8-kor elmentem megnézni. Be volt tolva a sok baba közé. Magabiztosan körbenéztem, aztán elbizonytalanodtam…. :? megnéztem a rózsaszín táblások közt, nem találtam… megkérdeztem a csecsemőst, hol lehet, mondta ott bent… elolvast :( am a táblákon a neveket, és rábukkantam. :lol: Azért nem érzem cikinek, mert már más is mesélte, akinek nem égővörös hajú, vagy extra nagy, vagy extra kicsi, vagy extra hajas babája volt. Másnap reggel kaptam egy simább, tök szőrös (addig nem látszott) sötét szemű kis csimót (hajnal fél 5-kor mentem érte). Hát megnéztem először, hogy legalább lány e :lol: :lol: . Aztán szépen elkezdett apára hasonlítani. :wink:
Szép álmokat!
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
az utolsó homályos, de a nézés, nagyon Mátés...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

katka köszi de nem tudom mi baja lehet.. másnak szívesen segít mert ha a haverjai hívják akkor már ugrik is ... ha másnak tud segíteni nekem nem tudom miért nem a lustaságon kívül. ráadásul úgy beszél velem... és ha hülye és van miért haragudnom rá úgy próbál kibújni alóla hogy gyorsan keres valamit amiért velem veszekedhet.. szerintem nincs semmi a felszín mögött csak lusta, és úgy gondolja hogy neki az a dolga hogy gépezzen és jól érezze magát úgy hogy semmit nem kell csinálni..
sajnos azzal hogy bunkó velem és csapkodva csinálja meg amire már százszor megkértem... ebből nem lehet kitalálni mi az igazi baja

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

máté nagyon édes

kukli irigyellek a masszázs miatt :):):)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

én is csak nagyon gyors:

Kukli: nagyon boldogot!!!

Csibb: ez a Máté egyre helyesebb!!!! :D

KépKép
KépKép
adryn

Hmmm...
Én csak azért irtam, mert pl. Debrecenben egyáltalán nem viszik el a piciket éjszakára, hanem szülés után azonnal megkapják az anyukák, és már az első éjszakát is együtt töltik. Nálunk csak arra a 10 percre viszik el őket, amig rendbe teszik őket szülés után.
Ja ha már a nevetgélős videóknál tartunk, én is teszek fel egyet.
Cim: Anna és a láb esete

http://www.youtube.com/watch?v=JmgLF2rs ... r_embedded
Vendég

hát nagyon édes... komolyan felvidított egy kicsit.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok,

Na Csibb, itt jól beharangoztam a sminktanfolyamot, de most utánanéztem, sajnos az már nincs, amin voltam... :( pedig volt gyerekmegőrzés is az árban...
Ja, és a mi lakásunk csak 58m2 és én is időnként nagyon elgondolkodom egy takarítónőn. Szerintem ha lesz egyszer családi házunk, tuti igénybe veszek segítséget a házimunkához (takarításhoz). Nekem ez nagy gyengém, egyszerűen sajnálom erre az időt.
Én azt hallottam, h első alkalommal érdemes végigtakarítani együtt lakást (mármint a takarítónő takarít, te meg kíséred), és így el lehet mondani, hogy mik az elvárások. Mit hol talál, mivel mit csináljon és mit ne csináljon, stb. Ezt úgy mondom, mintha már lett volna ilyen tapasztalatom :)

Masut, jó sűrű lett a heted. Angol továbbra is tetszik? És a babakoncert az a MÜPÁban van? Egyszer lehet, hogy csatlakozunk :) Tényleg kevesebbet vagy mostanában, hiányzol innen.

Katka, mi kérünk két főre reggelit.
És a bográcsozáshoz: azt beszéltük a párommal, h a bográcsgulyás lenne a tuti, ebben mindenki talál olyat, ami neki ízlik (főtt krumpli, husi, zöldségek). Ha valakinek nagyon nem jön ez be, az sikítson! Azért vannak más alternatívák is.
Előkészítés: tök jó, h van bogrács és tüzifa, meg konyhaszerűség. Mi bevásároljuk a hozzávalókat és viszünk fűszereket. Amit viszont minden család hozzon magának: tányérok, evőeszközök, esetleg poharak. Ja és innivalót: ásványvíz, üdítő, bor, sör, ki mit szeret. Ez így megfelel?
Ja, és Katka, védőnő nem semmi. :shock: Vagy csak rossz tapasztalatai vannak a banki ügyintézés gyorsaságát tekintve.

Találkoztunk Gabkával, tök jó volt. Majd mutatok képeket. Elképesztő, amit Lili nyom: úgy kúszik, mint a csík. Félrepillantasz, és máris a szoba tulsó felén jár. És továbbra is gyönyörű. A fiúk meg összehaverkodtak. Samu itthon is emlegette, h összebarátkozott Levivel. Bár szétszedte a repülőjét, de úgy látom, ez azért megbocsátható :)
Na, lépek, kellene zuhizni. És ma végre fodrásznál is voltam :)

erpé

köszi, jól kikaparta az orrát...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Anna és a láb, nagyon jó! :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

csibb: naháááááááááááát.. az csak egy kis csikarás... látnád enyémgyerek milyen sebeket tud ejteni magán... :shock:

jóccakát

KépKép
KépKép
adryn

moncsi: "az a mindjárt 5 perc és 5 napos intervallumban érthető és még neki kell megsértődni ha megkérdezem hogy mi az a mindjárt"

no, hát ez az én bajom is mostanság...!

csibb
: "már van két csodás modellem!" - úgy olvastam, mellem :D :D :D
(mindig érdekelt, hogy a nagy házasok hogy bírják a takarítást, nekem már megint a wc van soron, pedig még nem is olyan régen takarítottam :oops: :roll: :wink: )

banokla
, mondtam én, hogy osonsz! Jobbulást!!! Főleg miattad aggódom! :( Majd mesélj! És drukkolok!

katka, bakker, ez a védőnő :shock:

[b]kukli
:D :D :D

csibb[/b], gyönyörű fotók, gyönyörű témával!

lilla ez nagyon édes :D
Egyébként nálunk is úgy van (legalábbis az Istvánban), de mivel éjjel szültem, megkértem, hadd pihenjek egy picit.
(jaj, minél több idő telik el, annál rebegőbb lélekkel gondolok vissza arra az éjszakára. Ott és akkor nem vártam, hogy hozzák :oops: hiszen csak egy kis idegen volt, és inkább nyomasztott a felelősség, mint boldogított a közelgő találkozás, de most, hogy már tudom, kit kaptam, ha visszagondolok az éjszakára, amikor már és még nem volt velem, hihetetlen türelmetlenséget és határtalan boldogságot érzek. Nem tudom, értitek-e :roll: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos
az is van!!! :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

hát vagy ezt csinálják minden nap, vagy kupi van náluk... nálunk legalábbis igen. akkor kapom össze lóhalálában, ha vendégeket várunk... :oops: és ez nem vonatkozik az emeletre... :oops:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

annyira sajnos én sem vagyok tisztaságmániás, hogy takarítsak valami jó program helyett... :roll: én is sajnálom rá az időt ilyen értelemben...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Katka mi is kérünk reggelit, 4 főre.
Erpé nekünk megfelel bármilyen bográcsos kaja. Akkor evőeszközöket, tányérakat viszünk magunkkal, na meg innivalót is.

Most csak ennyi voltam, lépek a dolgomra, nem bírom magam utolérni. :?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Banokla, remélem, h nem lesz semmi gond. Majd mesélj!

Mátéfotósorozat nagyon jó! És utólag is boldog névnapot Mátéinknak!

Moncsi, sajnálom a konfliktust otthon. Próbáljátok megoldani (tudom, könnyű mondani), de ez így nem túl jó...

Lilla, én is akartam mondani, h nehogy magadat hibáztasd, mert rosszul alszik a lánykád. Hidd el, hogy előbb-utóbb jól fog aludni, nem ettől vagy jó vagy rossz anya, és nem rontasz el ezzel kapcsolatban semmit!

erpé

azért én még rágtam egy kicsit ezt a takarítónő dolgot, főleg, hogy erpé írta, először végigkísérni, úgy, hogy a takarítónő takarít...
Hát, én egy éve még azt se hittem, hogy ennyire elterjedt takarítónőt alkalmazni, aztán, mióta fórumozok (na jó, másfél éve :D), látom, hogy ez egyre gyakoribb.
Én meg még mindig nem tudom elképzelni, hogy valaki az én házamban UTÁNAM takarít... :roll:
Pedig ezt a kis 47nm-es lakást sem tudom rendben tartani (jaj, ha egyszer valaki benézne az ágy alá, vagy a tévészekrény mögé... :oops: ).
Látszik, hogy én valahogy nagyon régről (de nem ANNYIRA régről) ragadtam itt :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nekünk se nagy a lakás... 51 nm.. általában kitakarítok.. és apró dolgokra kérem meg de még erre se lehet. biztos azt hiszi hogy én egész nap döglök itthon és hogy semmi dolgom csak hogy szórakoztassam a gyereket. takarítónőt azért ebbe a kis lakásba nem fogadnék inkább megcsinálom én.
néha még a férfimunkának is nekem kell nekiállni.. kb három hónapig könyörögtem hogy furja fel a polcomat.. aztán megpróbáltam én és persze elcsesztem... :oops: :oops: azért meg jött a "lebaszás" nah mindegy.. már jól kipanaszkodtam magam meg jól kibőgtem magam ugyhogy mehetek is aludni :? jóéjt mindenkinek

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

hja, azt viszont már észrevettem, hogy amit nem csinálok meg a reggeli kávé ELŐTT, az már aznap nem is lesz megcsinálva... :twisted:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Hja ( :) ), Nemlajos, én is átestem ezen. Mármint: "a takarítónő = megfizethetetlen luxus a tunyáknak"-tól a "= óriási segítség"-ig. Ma már ez utóbbit vallom. És egyre több ismerősömhöz jár takarítónő. A neuralgikus pont többnyire: visszamész dolgozni két vagy több gyerek után és akkor hirtelen semmire nem lesz időd. Ugye Kukli? :wink: (ma erről is dumcsiztunk)
erpé

Te mikor iszod a reggeli kávédat? :D
erpé

hát ezért viszketek ettől előre én is, mert nem tudom elképzelni. meg az egészet, hogy idejön, elkezd nálam takarítani, én meg mit csinálok? nézem??? szerintem felküldöm az emeletre, én meg lent csinálom... már ha hagy Máté... persze elsőre megyek vele, és megbeszéljük mit csináljon. köszi, ez jó ötlet! de itt fogok irulni-pirulni... :oops: még jó, hogy fiatalabb nálam, ha egy idősebb nénit kéne utasítgatnom, azt nem is bírnám...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Erpé, igen a babakoncert a MüPában van, de ha előtte mész oda, ár nem lesz jegy, szóval arról jó előre kell gondoskodni. Múltkor Nemlajos írta, hogy a 28-ira már a múlt héten nem volt jegy.
Igen, kicsit sűrű lett a hét és még egy úszást is beiktatok valamelyik reggelre, de az nem mindig jön össze... próbálok hetente egyszer eljutni, kell a mozgás.
Azért vagyok kevesebbet, mert próbálom összekapni magam, nekünk ugyan csak 41 m2-ünk van, de ezzel is gondban vagyok, mert Márti nem sokat alszik napközben, ha ébren van, akkor meg csak kis dolgokat tudok csinálni többnyire, de igyekszem. Azért is lelkiismeretfurdalásom kezd lenni, hogy párom annyi mindenben segít, persze örülök is neki, de valahol akkor is azt érzem, hogy jobban ki kellene vennem a részemet a háztartásból. És ugye internetezni is akkor jövök csak, ha Márti alszik, tehát ha leülök a gép elé, még annyit sem csinálok, mint amennyit egyébként tudnék félóra alatt... ja és sokszor én is ledőlök, ha alszik...
szóval minden elismerésem azoknak, akiknek semmi segítségük nincs több gyerek mellett... :oops:

A bográcsgulyás jól hangzik.
Katka, hánytól lehet elfoglalni a szállást, mikor érdemes "gyülekeznünk"?

Katka, nem értem, miből gondolhatta a védőnő, hogy több napra mentél el... jobb is, hogy nem mentél az egészséges tanácsadásra... 8)

Csibb, nagyon jó fotókat készítesz.

Masut
masut

erpé, Te gonosz, én egyáltalán nem erre gondoltam!!! :twisted:
Az úri huncutságtól a szükséges segítségig már eljutottam az utóbbi másfél évben, de én is úgy vagyok vele, mint csibb.

Én már attól frászt kaptam, mikor feljárt anyu vigyázni Dömére, és ha már itt volt, körbenyalta a lakást, kivasalt, mosott, fehérített.
Én meg legszívesebben elsüllyedtem volna.
Jó érzés volt, hogy tiszta a lakás, tudtam azt is, hogy enélkül anyu csak állna az ablakban, és halálra unná magát, de akkor se volt jó érzés, hogy egy idősebb nő csinálja azt, ami az én dolgom lenne.

Emellett tisztában vagyok azzal is, hogy ha ne adj isten egyszer egy nagyobb lakásba, uramjézus házba!!! költöznénk, nekem végem lenne :lol: :lol: :lol:

És most ebben semmi gonoszság nincs, csak a gondolatot kóstolgatom, csibbel együtt, úgyhogy nagyon várom majd a beszámolójára :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Kukli, ha jól emlékszem, te szerettél volna fürcsis képet látni. Hát ez majdnem fürcsis, csak utána készült. :) (És ráadásul nem valami éles...)

Kép

Masut
masut

no, hát úgy látom, az éjszakai társaság szétszéledt, megyek én is a fiúk mellé, jó éjt 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Pulcsi nem is tudom mit mondjak, Kristóf egy tündéri jó gyerek (kopp-kopp) ha 5 percnél többet sír akkor nekem már minden bajom van. Nem tudom, h bírnám a napi 12 óra sírást. Hát minden elismerésem, h mindezek után már kistesón gondolkodsz, főleg, h ilyen könnyen jött Nándi.
Lilla, Gyöngyi ha azt sugallják az anyai ösztönök, akkor ahogyan Katka is írta menjetek el egy kineziológushoz. Ha vmi gond van tud segíteni. Én is jártam kineziológushoz és egy alap tanfolyamot is elvégeztem, sok oldást tanultunk. A babákat az anyukájukon keresztül nagyon jól lehet oldani (szúrogát oldásnak hívják) Fogantatás pillanatától lehet bármi ami gondot okozhat a babának.
Nemlajos nem lehet, h Te bünteted magad amiért anno elhagytad a "tündibündi" Zurad, és valahogyan Te provokálod ki belőle ezt a viselkedést? Nekem mindig azt magyarázták, h ha boldog akarok lenni akkor az is leszek csak valóban akarnom kell!! és ilyenkor nem azt kell nézni, h mi nem jó hanem csak azt, h mi jó és mi az ami boldoggá tesz/tenne és csak erre koncentrálni a többit lesz@rni.
Banokla unokahúgodéknak szurkolok és kitartást. Hova járnak?
Moncsi sajnálom a konfliktust
Katka védőnő nem semmi, ma nálunk is járt mondjuk a miénk jó fej. Kérdeztem a ht-t, h akkor hogyan is kell. Szerinte de-t csak gyümi du-tán főzelék és ha még egy tejcit/szopit el akarunk hagyni akkor megint gyümi vagy főzelék.
Holnap(ma) megbeszélem a reggelit (de sztem mi is kérünk 2 fő)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
bababi

Ezt akartam még csatolni, lehet nem ismeritek, én jót nevettem amíg olvastam.

Az első 6 hónap
- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor...
- úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezen túl befogod.
- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad...
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hango sabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért cseszegeted a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.
- a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.
- a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád.
6-12 hónap között
- ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!!
- a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis,és a vízszolgáltatás előreláthatólag!!! 14 óráig szünetel.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra20cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be.
- mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb.
- amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát.
- a baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra lC5ni..
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábán.
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.
- a baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód.
- van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és fekszel vele.
- az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás. Ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel.
- elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy pohár itallal. Na ez innentől csak ábránd marad.
- ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép lassan kitépi.
- ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből. . . akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból.
- ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen, ha megpuszil a csorgó nyál gyereked.
- bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.
- többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.
- nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.
- a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra.
- lehet égnek álló seggel aludni!!!
- vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat.
- nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.
- igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4, 5 perc alatt.
- csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz. 32 képből 1 sikeres.
- vetkőzni öröm, öltözni kín.
- a köldökpiercing képes 5 centit nyúlni. . .
- a "de én ezt így csináltam" mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos indulatokat .
- ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag lóg, akkor leejti a cumiját.
- a spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó.
1 év után
- még mindig túl jóképű a férjed, túl jó szaga van az új parfümjétől, és biztos mindenki csak őt akarja. PA 1r féltékenységi jelenet, és totálhülyét csinálsz magadból. És ez még nem a vég, csak 1 éve vagy otthon. Lesz ez még rosszabb is.
- már nem zavar a kupi a lakásban, képes vagy nyugodtan ülni a szarkupac tetején, lábad alatt egy halom mosott és beszedett ruha, amit a gyerek elért az ágyon, és leszórt a földre. Oldalt egy pár üres flakon, amit kiszedett a kukából és odavitt neked a nappaliba. A konyhát beborítják a műanyag edények és fakanalak, amiket a szekrénybe beülve kihajigált. Esély nincs visszatenni, minek arra az 5 percre.
- a gyereked már 12 hónapos, csodásan feléri az asztalt. Igaz, nem látja mit ér el, de érzi, hogy valami húzhatót talált. Így szabadulsz meg az anyóstól kapott törékeny, de "csodálatos" lakásdíszektől, vázáktól, tálaktól, kaspóktól.
- eljött a fosztásidő. Minden, ami olyan anyagból van, ami kitartó munkával kikezdhető, és a szöszöket húzkodva kitéphető, az elkezd szétjönni. Ilyen pl. a padlószőnyeg, tapéta, a kutya bundája. (Ez utóbbi elég sokat nyüszít közben).
- eljött a nagy zajok ideje is. A földhöz csapkodás hangja már lószar ahhoz képest, amit a fakanál kiad, ha a konvektoron húzkodja végig. Mindezt fB Clig érő szájjal.
- az etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a 20. kör után is érdekes elfoglaltság. Már akinek....
- nem hitted volna, hogy áhítattal fogod várni a napot, amikor először nézel meg egy teljes filmet. Az, hogy moziba is lehet menni, a vágyak netovábbja.
- eseményszámba megy, ha a fodrászig eljutsz és levágatod a hajadat...
- megtanulsz nyitott ajtóval szarni úgy, hogy közben valaki áll veled szemben és mereven néz téged.
- az ujjbecsípés 10. alkalom után sem riasztja vissza a fiókhúzogatástól.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas.
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a Hull a pelyhes szép dal, de 200-dik alkalommal már a Mikulás k.anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból.
- rájössz, hogy finom a pötidanon (Danoninó).
- a melegítőnaci a leggyakrabban használt ruhadarabod.
- úgy érzed, évek óta papucsban jársz.
- ha alszik, nem tudsz csörömpölni a mosogatógéppel, ha fent van,20akkor meg tőle nem tudsz belepakolni.
- a lakás növényállományát tekintve úgy érzed, a gyereked sosem lesz természetbarát.
- a nagyszülők gyakran ismételt mondata: "Én adnék neked, de az anyád nem engedi."
- ha hosszú levelet írsz, a modem zsinórja lesz a legérdekesebb húzható játék.
- nyaraláskor csak a hátad barnul le, ahogy derékszögben futkosol a parton a gyerek után.
- a gyereket nem érdekli, hogy 9600 forintot adtál ki egy 18-as cipőért.
- mire 1 éves lesz, jobb bicepszed van, mint aki évek óta gyúr rá.
- a legjobb haverjaid dobot, trombitát, szintetizátort és gitárt vesznek neki az első szülinapjára. Esetleg géppuskát. Persze nekik még nincs gyerekük.
- mindennek jó hangja van, ha elég magasról ejtik le.
- a leejtett játékot mindig visszaadja a földről egy hülye.
- a kutyának a legérdekesebb része a lihegő nyelv. Pláne akkor érdekes, ha elkezdi húzni és a kutya fura hangot ad ki.
- ahová a feje befér egy gyereknek, oda be fog jutni.
- minden általunk használt bevásárlókocsi lánca és tolókarja tiszta a vásárlás végére.
A későbbiek folyamán
- a tapadókorongos puskával legjobb a tv-re és apa homlokára lőni. Mindkét helyen=2 0ott marad.
- ha maszatos a gyerek szája, és nyúlnál felé a tömött buszmegállóban, az a kezeit a feje fölé rántva jajveszékel, hogy anya ne üss meg... mindezt úgy, hogy soha egy taslit sem kapott.
- csak akkor hagyd abba a telefonálást, ha a gyerek esését látva a vér is folyik.
- le lehet dobni a csillárt egy párnával.
- a legjobb móka a sütőbe bemászni.
- márpedig a pókember jelmezben kell bölcsibe menni 3 napon át. És fürödni is abban kell!!
- egyedül menni 2 gyerekkel a közértbe: mindkettő a bevásárlókocsi ülésében akar utazni.
- a parkolóban, amíg az egyiket kiveszed és átmész a másik oldalra, hogy kiszedjed a másikat is a gyerekülésből, a már szabad gyerek eltűnik az autók közt.
- mielőtt a kasszához mész, pakold ki a kotongumikat, a konzervnyitót, a műanyag vájlingot, az Action Man babát, a kisautókat egy félreeső helyen, meg mindazt, amit nem te tettél a kosárba.
- 2 gyerek a kosárban olyan, mint 2 polip. Amit a karjuk elér, azt megragadják.
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül.
- nem tudod megmondani, mikor volt utoljára leengedve a hajad.
-2 év után azon gondolkodsz, hol az emberi türelem határa.

(de mindenkinek azt mondom, a gyerekek a legjobb dolgok a világon!!)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
bababi

Jó reggelt!

Moncsi, Nemlajos Rossz olvasni, hogy mindig gond van nálatok. Remélem, azért a pasik még időben a fejükhöz kapnak!

Katka Micsoda védőnő. És Petiapu mit mondott neki? Nem igazította helyre?

Csibb Nagyon szupi képeket csináltál Mátéról! Ügyes vagy!

Kép

Kép
rszg

Oh! És most nézem, hogy én vagyok ma regel az első? Ilyen sem volt mostanában! De megyek is, mert Máté már hívogat.
Egyébként Ő már jobban van kop-kop-kop. Legalább is remélem. Éjszaka felment a láza 38,6-ra, adtam neki lázcsillapítót, jól kiizzadta, aztán reggelre már hőemelkedése sem volt. Remélem nem is lesz már. Szombaton lenne az első babaúszásunk, asszem lemaradunk róla.

Kép

Kép
rszg

na jó reggelt

Este fél 10-kor Eszter úgy döntött, hogy hátról hasra fordul :D És mind ezt olyan kecsesen adta elő 8)

Katka: védőnő biztos tisztában van vele, hogy egy banki ügyintézés nem mindig 5 perc :D

De jó, hogy nem csak nálunk szalad a lakás

alvás vizsgálattal várok még, úgy tűnik ez a homeo most használ, de nem kiabálom el, mint a múltkor

Kép

Kép
pgyöngyi

takarítás: 4 éven belül mi is építkezünk.nyáron kellene vmit elkezdeni..mivel több gyerkőcöt sztnénk /idáig :D I6 3-4, szeretnénk, ha mindnek lenne külön kis szoba. Szóval több, mint 100 nm lesz nekünk is.Ha a Jóisten is úgy akarja.
És foggalmam sincs, hogy fogom 3-4 gyerek mellett azt takírtani, sőt ugye a kis konyhakertet is rendezni! :shock: És vannak nők, akik csinálják! Mindennap főznek, 2-3 gyereket nevelnek, dolgoznak, hétvégén meg csinálják a kertet, hétközben talpig sminkben, és még jókat si főznek....
nemtom hogy csinálják.
főiskolás koromban voltam sokat bébiszitter, volt egy család, ahol 2 szem gyerek volt, az egyik már 13, a másik 2 éves, és volt kertész, bejárónő, és én, a bébiszitter...na mondjuk ez si fura, lassan brazil szappanopera.ráadásul ők a munkahelyne ettek, valamint a férj másik városbna dolgozott, és csak hétvégén járt haza.
de ez a bejárónéni úgy csinálta, h heti egy nap ott volt 8-16 óráig. az idő alatt kitakarította az egész lakást/fürdő, konyha, szobák-nappali-gyerekszobák porszívó, portörlés, felmosás,mosogatógépbe bepakolás, kimosott és kivasalt avgy 3 adag ruhát.valamint rendet is rakott!! gyerekszobába öszes játék ahelyére, stb. végülis 8 óra altt végzett, a ház meg csillogott, sé még rend is volt.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

pulcsi:
" Mindennap főznek, 2-3 gyereket nevelnek, dolgoznak, hétvégén meg csinálják a kertet, hétközben talpig sminkben, és még jókat si főznek....", szerintem olyan ember nincs, akiről Te beszélsz :wink:

erpé: kérdezted, mikor iszom meg a reggeli kávémat. Hát vagy rögtön ébredés után, vagy akkor, mikor lejár a "szaladok egy kört a lakásban".
Ma semmittevő napom van, úgyhogy most iszom a kávét, mert Döme megint hagyott fél 10-ig aludni (áldott gyerek, már meg is bocsájtottam azt a fél ötös orrszívózást 8) )

bababi
: ez a lista tudod miért jó? Terhesen olvasva jókat kuncogtunk rajta, az első fél évben olvasva hümmögtünk az elején, bölcs mosollyal a szájunk sarkában, és kuncogtunk a többin, és még 2X be lehet majd írni, hogy végül végig csak hümmögjünk :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

8 teljes óra alatt én is megcsinálnám, csak sajnos nincs ilyenem... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

hja, és rszg, ne sajnálj engem, ahogy bababi is mondta, az ember, ha boldog akar lenni, az lesz.
És én most nagyon jól érzem magam az életemben, csak éppen a párkapcsolati rész nem a legjobb.
De szép helyen lakom (már több mint egy hete próbálom bluetooth-on átküldeni a gépemre a Duna-parti fotókat a telefonomról, de még egyelőre valamiért nem működik), van egy gyönyörű gyerekem, a napom nagy része kellemesen telik, csak azzal kell foglalkoznom, amit szeretek, aztán este van az a nem túl kellemes 2-3 óra...
De fejlődünk, én látom (illetve megint felfelé ágban vagyunk).

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

ja, és 3 fogunk van!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

jó reggelt !

Hát csibb az nekem sem menne egy 200 nm es házban :) örülök hogy a negyedakkorát kitudom takarítani nemhogy még azt a nagyot :? :shock: :D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

három ?? ilyen hirtelen ???

nemlajos jó neked én így nem nagyon tudom magam jól érezni. akarok változtatni, nagyon sokszor próbáltam már javítani a kapcsolatunkon de asszem ehhez egyedül nem vagyok elég.persze boldog vagyok mert 20 éves koromra elértem hogy saját lakásom van, van egy kislányom akit imádok, stb.. de azért bennem van az hogy nekem nem volt ott az apukám mellettem, mert korán elveszítettük. meg sem ismerhettem és nem szeretném ha ő is apa nélkül nőne fel. és én bíztam benne hogy a kapcsolatunkon lehet segíteni de hogy látom hogy mostanában milyen már semmi reményem.
tegnap csináltam egy videót apukámról aztán sikerült jól kibőgnöm magam mos tmár kicsit jobban érzem magam. Délután meg lehet hogy elmegyek kicsit kikapcsolódni hátha segít ...

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Moncsi
sajnálom, hogy ilyen rossz a kedved... a kikapcsolódás jó ötlet!

igen, nagyon be volt durranva neki az egész szája, még szerintem kijön a 4. is mostanában. hát ezért nem alszunk mi! 8)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

moncsi :cry:
Egyébként ebben igazad van, én is a gyerek érdekében aggódom igazán, nem szeretném, ha pont olyan modellt szolgáltatnánk neki, mint nekünk a szüleim.
Volt egy szobatársam az egyetemen, a szülei folyton bújtak, puszilkóztak. Ilyen családot szerettem volna. És annyira bánt, hogy hiába próbálok bújni, kedveskedni, nem partner a férjem.
De tudom, hogy ott van legbelül a kis tündér, csak türelem!!!

csibb
: nekünk meg két kis hasadás van lent, elöl, de még nem kocog :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

[quote]M írta:indennap főznek, 2-3 gyereket nevelnek

Én azt gondolom, hogy ezt lehet csinálni, ha valakinek az az életcélja, hogy a családját kiszolgálja és szolgálja....
DE majd ha kirepül a 3 gyerek és ő meg ott marad a 4 fal között, akkor legkésőbb szembe kell néznie a saját életével, hogy ki is ő valójában, mit is szeretne az életével kezdeni, az édesanya szerepen kívül mi van az életében és ki ez a vadidegen öreg pasi mellette..... (Bár idővel meg unokázhat naphosszat és így egész életében áltathatja magát. Ismerek ilyen embert....)
Én azt gondolom, hogy ennél többről kell szólnia az életemnek, mint hogy főzzek, ruhákat vasaljak, takarítsak, gyereket neveljek és dolgozzam....
De hát én nem is vagyok egy alázatos fajta, az biztos.
Hozzétenném, hogy imádom a családomat és rengeteg időm és energiám megy rájuk, amit nem sajnálok, de akkor tudok jó édesanya lenni, ha én is ott vagyok (momentán a sor végén, de ott vagyok a saját életemben és fontos vagyok).

Nemlajos: Nagyon jól írod, hogy a te személyes boldogságodat nem szabad, hogy a párkapcsolatod határozza meg, mert akkor az csak egy függőség és egy alá/fölé rendelt viszony, amiben a szereplők irtóra nincsenek felnőve....

Moncsi: Szülőt korán elveszteni nagyon fájdalamas. Nyugodtan szánjál időt és energiát arra, hogy meggyászold és elengedd, akkor is ha évekkel ezelőtt történt. Egy ilyen traumát nagyon fontso feldolgozni.

Katka

katka22

Bea: Neked akartam írni, hogy szerintem nyugodtan éld meg a szerelmet és vállald fel az érzéseidet. Azt nem tudhatod, hogy a férfi mit akar és nem is tudsz helyette akarni, de a saját oldaladról beletehetsz mindent és legalább önmagadat nem csapod be és a férfit sem akit szeretsz. Persze benne van a pakliban, hogy ez az egész a pasek részéről nem komoly, de Te megtettél mindent, amit Te megtehettél. Szóval szerintem ilyenkor a saját félelmeink legyőzése nagyon fontos.... :roll:
Megjegyzem, én is egy gyáva nyúl szoktam lenni, csak most itt osztom az észt.... :oops:

Katka

katka22

képzeljétek tegnap a bababuliban a logopédus barátnőnk azt mondta, hogy MÁté nagyon ügyesen berreg! amikor így berregteti a nyálát, meg torokhangot ad ki, na az logopédiailag nagyon jó!!! úgyhogy mindenki örüljön neki!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb: EZ jó hír! Peti is rengeteget berreg. Kicsit aggódom, hogy vele ne legyenek olyan gondok, mint Ágicával... :?

Katka

katka22

Csibb Már 3 fog? Nem semmi. Nálunk még csak duzzadás sincs. De nem is baj, még ráérnek azok a fogacskák.

Kép

Kép
rszg

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: