Végre visszaolvasgattam
Reni, Zsuzsi
A csana nekem nagyon tetszik. Végül is nem is csana ez, hanem óvoda jellegű gyermekfelügyelet. Bár pont most valami törvényi szabályozás miatt csaná-vá kell alakulnia.
Amúgy Waldorf szerint csinálják a dolgokat, éppen ezért semmi nem erőltetett, de mégis megvannak a szabályok és napirendi pontok, amit a gyerekeknek be kell tartaniuk.
A múlt héten hagytam ott először pár órára, de nem volt semmi gond. Mondjuk ott aludni még csak 2 hét múlva fog, na az érdekesebb lesz.
Jópofa dolgokat csinálnak: mi hétfőn és szerdán járunk. Hétfőn kenyér gyúrás van, szerdán meg ének és festegetés.
Amúgy pont most ébredtem rá, h nem lenne szívem minden reggel időre kelteni. Pont elég lesz neki is és nekem is ez a 2-3 nap.
Kg-ok: én is kb +7-8 kg nál járok, szerintem ez teljesen ok.
Zsuzsi
Ne már....+6 az nagyon jó. Persze a babu csak 1 kg, de ott van +kb 2l vér, magzatvíz, víz, méhlepény, nagyobb cici és a méhed is nagyobb lett. Szóval nyugi.
Igenis van olyan, h valaki nem tud szoptatni és ezen nem szabad idegeskedni. Abban igaza van a védőnőnek, h ha előre görcsölsz van esélye, h nem úgy jön össze.
De csak lazán. Ha lesz tejcsi lesz, ha nem sikerül fakasztani sok baba nőtt már fel tápszeren.
Móni
Tök jó, h írtad, h jók a vélemények a Dél-Pestiről. Én azt sem tudtam milyen, most csak a doki miatt mentem oda. Amúgy a szülésznő már készített, h a csecsemősökkel adódhatnak problémák, de mivel második baba így sokat nem lesz rájuk szükségem
Fürdőköntös: a fél világot bejártam utána, de sehol nem lehetett. Eddig láttam a Marc's & Spencer's-ben, de nekem rövid volt az ujja és a Camponában az egyik fehérnemű boltban.
Kata
Igen

járhatnak együtt bölcsibe
A cici mérettől nem függ a tej mennyisége

és igen nekem kellett éjszakára melltartó és betét.
Szoptatás: nekem a védőnő anno adott egy videót azt néztem meg és beszéltük meg utána. De szívesen segítek neked, ha szeretnéd. Ebben már van némi tapasztalatom. Amúgy a sebesedésre Avent bimbóvédő krém.
Persze kicsit kisebesedik a sok áztatástól először, de én minden szopi után kentem, meg többször napjában és nem is igazán fájt. (ezt nem baj, ha a baba lenyalja)
Örülök, h + volt a szülésnős találkozás
Szerelők és társai

jajj ezt olvasni is rossz.
A konyha meg nagyon szupi lett.
Kocsi meghúzást is olvastam...hát nem tudom mi jöhet még nektek. Legközelebb ne csináltassátok meg, ha nincs meg a vétkes fél. A kutyát sem érdekli sztem.
A befordulás szuper!
Kriszti
nekünk sima hőmérőnk volt. Nagyon szép lett a szoba.
Köldöktapasz: nem kell. sima steril gézlap, alkohol és hintőpor. Nekünk egy hét alatt leesett. Nagyon szép lett.
csini pocó
Pelenkatartó: nekünk először sima vödör volt, de az első nyáron beszereztünk Angel Care pelus tartó vödröt, mert brutál büdös volt. Így is lehet érezni mikor beletesszük a pelust, de amúgy nem.
Mi mindig ebbe dobjuk és viszonylag sokáig jók a gurigák. Hármas csomagolásban szoktuk venni, mert úgy olcsóbb.
Szoptatós melltartó: én anno a C&A-ba vettem és azok még most is jók. Elégedett vagyok vele.
Hordozás: nekem Mei-taim volt és most is az lesz. Csak most sokkal klasszabb lesz mint Lillával egy bnőm csinálja ő is bnetes Gremese. Ha érdekel titeket szóljatok teszek képeket. Sztem szuper minőség, nagyon jó áron.
Utazás: mi múlt héten voltunk szüleimnél Egerben és mondtam apunak, meg anyunak, h már nem megyünk már nagyon hosszú az út nekem. Aztán elvileg másik családhoz sem akartunk már menni, de az egyik mami felhívott minket és menni kell mert a végrendeletét szeretné megírni és mi is kellünk
Nem lesz valami kellemes út. Persze lehet én nem is megyek csak párom, majd megbeszéljük.
Edina
Nagyon cuki a babó
Jajj ++++++++++++++ki fog tartani babó.
Baba élmény kontra nyűg: első babánál tök jól ki lehet pihenni az éjszakázást

emiatt ne izguljatok. Na nekünk második babásoknak már érdekesebb lesz, de remélem sikerül megoldani valahogy.
Egy gyermek tényleg nagyon nagy boldogság és öröm, de azért néha "nyűg" is nem a szó szoros értelemben véve, de azt is be kell ismerni, ha sok volt és elfáradtunk. Ugye Lilla már 2 és volt már részem egy pár ilyenben.
De olyankor segítséget kell kérni kicsit elmenni kiszellőztetni a fejet és kipihenve lehet babázni. Szóval azért nem lila köd és állandó lebegés, boldogság egy gyermek, még akkor sem, ha nem jött könnyen és higgyétek el mi is megküzdöttünk Liliért. De semmiért nem adnám a küzdelmesebb napokat sem, mert az is vele jár.
Most így nehéz a tapasztalatokról írni csak magamtól, de ha bármi kérdésetek van szívesen válaszolok. Persze lehet nem azonnal, de igyekszem.
Friday
Szia már miért ne jöhetnél???
Reni
A múltkor írtad, h Blaninak bugyiba megy. Mi lenne, ha arra biztatnád, h próbálja meg bugyiba a kakit? Tudom nem ez az ideális, de még mindig jobb mint a székrekedés.
Ez nagyon durván hangzott

remélem minden rendben lesz és azt a pár hetet még kihúzza Bíborka odabenn.
Gátmetszés: a vágást nem fogjátok érezni, mert a dokik előtte adnak érzéstelenítőt, amit szintén nem érzel, mert feszül. A varrás előtti szuri kicsit kellemetlen, de az is csak olyan kis darázscsípés féle. Én a varrást nem éreztem egyáltalán. Az első pár napban kellemetlen ülni és kicsit fáj, de nem vészes. Lényeg, h sokszor át kell mosni. WC után is mindig és olyan hamar gyógyul, h 1 hét után már alig érzed, 2 hét után meg már el is felejtetted.
Evrick
Lányaid nagyon szépek
Móni
Méhszáj

pihenj sokat és minden rendben lesz.
Enikő nagyon utólag is boldog névnapot!
Karácsonyi bevásárlás októberben legkésőbb le szeretném tudni. Bár nálunk sokszor inkább home made ajándékok vannak terítéken. Persze egyelőre főleg a felnőtteknek.
Öcsémnek azért valamit kell venni
Szilvi:
Húú jól hangzik ez a nyeremény
Enikő
Szülésznő: 40-60 közt
Szia Kriszti üdv.